-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
H λύση για οικονομική μετακίνηση με αέρια καύσιμα έρχεται από την Ιαπωνία. Τρίκυκλο-τουαλέτα που παράγει από τα απόβλητα βιοαέριο μεθάνιο και κινείται με αυτό.Πάαααααααααλι στην αντιγραφή αυτοί οι ιάπωνες;
Βλέπε παλαιότερο post μου, όπου προτείνω την καλιέργεια αγρού με φασίολους προς
συγκομιδήν των παραγομένων εκ του σώματος αερίων μετά την βρώσιν αυτών, διά την κίνησιν οχημάτωνΥΓ: Προσοχή προσοχή, αν το κάνουμε πολλοί αυτό, τα φασόλια θα αποκτήσουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
τι γινεται ρε παιδια, μας δουλευουν κανονικα οι υγραεριτζηδες.
τοσες μερες στην 1η σελιδα του gasprice.gr η τιμη υγραεριου πεφτει σαν τουβλο , και στις αντλιες εκει κολλημενη?η βενζινη για 2η φορα απο τον Αυγουστο επεσε στο 1.59
το υγραεριο σταθερο...οταν θα ξανανεβει η βενζινη στο 1.65 τοτε θα ανεβει και το υγραεριο στο 0.87
η βενζινη ασανσερ και το υγραεριο γρυλος...
α ρε λαμογια ΑΛΗΤΕΣ καρτελαντζηδες...
Κάπου διάβασα φίλε, ότι η ενημέρωση πρέπει να γίνετε από τους ιδίους στην ιστοσελίδα. Εάν εκεί διαβάσεις 1ε πχ, και στο συγκεκριμένο πρατήριο είναι 1,10 τότε υπάρχουν μεγάλες κυρώσεις.
Με έξυπνο τρόπο, μια φωτώ με το κινητό μας στην τιμή. Σίγουρα πρέπει να ψάξουμε που θα κάνουμε καταγγελία.
Α. -
τοσες μερες στην 1η σελιδα του gasprice.gr η τιμη υγραεριου πεφτει σαν τουβλο , και στις αντλιες εκει κολλημενη?η βενζινη για 2η φορα απο τον Αυγουστο επεσε στο 1.59
το υγραεριο σταθερο...οταν θα ξανανεβει η βενζινη στο 1.65 τοτε θα ανεβει και το υγραεριο στο 0.87
Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ορισμένοι βενζινάδες άρχισαν να ακολουθούν άμεσα τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου ακόμα και προς τα κάτω.
Πάει εκείνο το παλιό σύστημα που η βενζίνη ανέβαινε άμεσα και έπεφτε μετά από ένα μήναΠρόλαβε βέβαια ο ΓΑΠ και είναι τόσο ακριβή, που και τζάμπα να πουλιόταν το βαρέλι, πάλι ακριβή θα ήταν
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κάπου διάβασα φίλε, ότι η ενημέρωση πρέπει να γίνετε από τους ιδίους στην ιστοσελίδα. Εάν εκεί διαβάσεις 1ε πχ, και στο συγκεκριμένο πρατήριο είναι 1,10 τότε υπάρχουν μεγάλες κυρώσεις.
Με έξυπνο τρόπο, μια φωτώ με το κινητό μας στην τιμή. Σίγουρα πρέπει να ψάξουμε που θα κάνουμε καταγγελία.
Α.Δεν νομίζω ότι μπορεί να ισχύει αυτό. Το gasprice.gr είναι ιδιωτικό και δε μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις.
Από την άλλη, αν κάνουν τέτοια πατάτα στο υπουργείο... -
Aντωνη μου σε εκτιμω, αλλα πιστευω οτι με το να απαντας επιμεριστικα σε οποιον δεν πιστευει οτι χρειαζεται λαδιερα, εχεις ακριβως το αντιθετο αποτελεσμα. Επιπλεον φαινεται σαν να προωθεις την τοποθετηση της, κατι που δεν πιστευω οτι ισχυει.
Και το λεω με ολο το σεβασμο και χωρις καμμια παρεξηγηση. Ελπιζω να το καταλαβαινεις οτι το λεω ετσι ακριβως, απο τα οσα εχω γραψει.
Με τα οσα εχουν γραφτει εδω ο καθενας ενδιαφερομενος μπορει να παρει μια ιδεα για το τι θελει να κανει χωρις να χρειαζεται να επανερχομαστε συνεχεια στα ιδια για να υποστηριζουμε την θεση μας και ουτε να ανατρεχουμε σε ιστοριες του τι γινοταν πριν 20-30 χρονια. Εξάλλου τοτε, προς υποστηριξη σου μαλιστα, μην ξεχναμε οτι τα αυτοκινητα εκαιγαν βενζινη με μολυβδο που ειχε ευεργετικες ιδιοτητες στις εδρες. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
H λύση για οικονομική μετακίνηση με αέρια καύσιμα έρχεται από την Ιαπωνία. Τρίκυκλο-τουαλέτα που παράγει από τα απόβλητα βιοαέριο μεθάνιο και κινείται με αυτό.
Πάαααααααααλι στην αντιγραφή αυτοί οι ιάπωνες;
Βλέπε παλαιότερο post μου, όπου προτείνω την καλιέργεια αγρού με φασίολους προς
συγκομιδήν των παραγομένων εκ του σώματος αερίων μετά την βρώσιν αυτών, διά την κίνησιν οχημάτωνΥΓ: Προσοχή προσοχή, αν το κάνουμε πολλοί αυτό, τα φασόλια θα αποκτήσουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης
.. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ…αρκας….
Μα εδώ έπεσε έξω!!. Στην κατάντια που μας φτάσανε, θα κυκλοφορούμε με ελαστικές σακούλες περισυλλογής!!!!.....
Α. -
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Aντωνη μου σε εκτιμω, αλλα πιστευω οτι με το να απαντας επιμεριστικα σε οποιον δεν πιστευει οτι χρειαζεται λαδιερα, εχεις ακριβως το αντιθετο αποτελεσμα. Επιπλεον φαινεται σαν να προωθεις την τοποθετηση της, κατι που δεν πιστευω οτι ισχυει.
Και το λεω με ολο το σεβασμο και χωρις καμμια παρεξηγηση. Ελπιζω να το καταλαβαινεις οτι το λεω ετσι ακριβως, απο τα οσα εχω γραψει.
Με τα οσα εχουν γραφτει εδω ο καθενας ενδιαφερομενος μπορει να παρει μια ιδεα για το τι θελει να κανει χωρις να χρειαζεται να επανερχομαστε συνεχεια στα ιδια για να υποστηριζουμε την θεση μας και ουτε να ανατρεχουμε σε ιστοριες του τι γινοταν πριν 20-30 χρονια. Εξάλλου τοτε, προς υποστηριξη σου μαλιστα, μην ξεχναμε οτι τα αυτοκινητα εκαιγαν βενζινη με μολυβδο που ειχε ευεργετικες ιδιοτητες στις εδρες.
Πάντα σωστός φίλε.
Σε λαμβάνω υπόψη μου.
Το πρόβλημα είναι οι 516 σελίδες, που δεν αποπηράτε κανείς να διαβάσει!. Έτσι και είναι αναγκαίο κακό, να επαναλαμβάνονται απόψεις. Σίγουρα επαναλαμβάνονται διαξιφισμοί…
Και σίγουρα προωθώ την πήρα μου!!!!..... ανιδιοτελώς…. Δεν της εμπορεύομαι πλέον.
Ο γνώμονας αυτής της επιλογής μου, αντιβαίνει στα συντεχνιακά μου συμφέροντα.
Μα έχουμε όλοι την ανάγκη όλων, και όταν καταστρέφονται αμάξια, αυτά φτιάχνονται με εισαγόμενα ανταλλακτικά, και το συνάλλαγμα πονάει.
Εάν δεν πάρω τα χρήματα μιας επισκευής τώρα, τα χρήματα που δεν περισσεύουν πλέων, θα δοθούν σε άλλον, άλλης συντεχνίας. κυκλοφορόντας πάλη θα περάσει από συνεργείο!!!!.....
Η εθνικιστική μου κουλτούρα, βάζει το γενικό συμφέρον, πανό από το συντεχνιακό η ατομικό.
Θέλω να βοηθάω, δεν θέλω να εγκληματώ, σπάζοντας τα μάρμαρα ξενοδοχείων, η κλίνοντας της εισόδους των λιμανιών……
Δεν έχω κατσίκα και έχει ο γείτονας!. Θα την ταΐζω και εγώ, μπορεί κάποτε να μου δώσει ένα κατσικάκι!!!!.
Αέριο?, ναι μεν αλλά…. Οικονομία, μα απαραίτητα και μακροβιότητα.
Θα με ρωτήσεις πάντα έτσι σκεπτόμουν…H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!!!!!!!!!!!.......αρκας
Ας την δανισω σε αυτους που εχουν μαλια……
Α. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Με τα οσα εχουν γραφτει εδω ο καθενας ενδιαφερομενος μπορει να παρει μια ιδεα για το τι θελει να κανει χωρις να χρειαζεται να επανερχομαστε συνεχεια στα ιδια για να υποστηριζουμε την θεση μας και ουτε να ανατρεχουμε σε ιστοριες του τι γινοταν πριν 20-30 χρονια. Εξάλλου τοτε, προς υποστηριξη σου μαλιστα, μην ξεχναμε οτι τα αυτοκινητα εκαιγαν βενζινη με μολυβδο που ειχε ευεργετικες ιδιοτητες στις εδρες.Κύριε Καψαλάκη, απουσιάζωντας καιρό από τήν σελίδα (γιά τούς λόγους πού εσείς καί κάποιοι άλλοι αντιλαμβάνωνται) ,παρακολουθώ τά συγγραφούμενα μέ αρκετή υπομονή καί κατανόηση.
Λόγω τού ότι χαίρετε (εκτιμώ) όχι μόνο τής δικής μου εκτιμήσεως γιά τίς γενικές τεχνικές γνώσεις σας παρακαλώ κάνετε μία απλή περιγραφή τού τρόπου λιπάνσεως τών βαλβίδων εισαγωγής σέ κινητήρες αμέσου ψεκασμού ,επαναλάβεται τήν περιγραφή γιά κινητήρες ντίζελ (εκεί δέν θά ισχήει ΄τό όποιο επιχείρημα περί ''ειδικών'' μετάλων) (κάποιοι θά κολλήσουν στό ''ειδικών καί θά τό διυλήσουν...) καί ίσως γίνει κατανοητό ότι μέ τόν ΙΔΙΟ τρόπο λυπαίνωνται καί οί βαλβίδες καί τών υπολοίπων κοινών κινητήρων. (Εκτός καί εάν όλοι οί άλλοι θεωρούνται ...ειδικοί...).
Εγώ απλά δέν έχω τήν υπομονή νά επαναλαμβάνωμαι.
Δείξετε κατανόηση καί παρακαλώ αποδεχθήτε τήν παράκληση.
Ευχαριστώ. -
Επειδή το πρόβλημα στα υγραεριοκίνητα εντοπίζεται κυρίως στις βαλβίδες εξαγωγής, δε βλέπω το λόγο της παραπάνω ανάλυσης και τη συνάφεια με το θέμα.
Μια ανάλυση περί της λίπανσης των βαλβίδων εξαγωγής θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία.
-
Βρισκόμαστε στα επίπεδα των διυλιστηριακών τιμών της μέσης του Αυγούστου.
Είναι γεγονός οτι υπάρχουν αρκετά πρατήρια στην Αθήνα που έχουν τιμές τουλάχιστον 1-2 λεπτά πάνω από τις αντίστοιχες του Αυγούστου (δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, οπότε σίγουρα τις θυμόμαστε σωστά). Μπορεί να πει κάποιος οτι δεν έχει τελειώσει το υγραέριο που έχουν προμηθευτεί με την αυξημένη τιμή (που ίσχυε πριν μια εβδομάδα, δέκα μέρες, κλπ.).
Είναι επίσης γεγονός οτι στις πολύ υψηλές διυλιστηριακές τιμές που διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο, υπήρξαν κάποια υγραεράδικα που δεν αύξησαν καθόλου την τιμή, αλλά αυτή ήταν ήδη από τον Αύγουστο σε πολύ υψηλά επίπεδα (για τη συγκεκριμένη περίοδο).
Πάντως σε γενικές γραμμές από 13 Σεπτέμβρη μέχρι χθες, παρουσιάστηκε ένα εύρος 4,5 λεπτών στο κόστος του πρατηριούχου (από 64,5-69 λεπτά). Πόσοι ήταν αυτοί που αύξησαν τόσο πολύ την τιμή; Νομίζω οτι πρέπει να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του μισού χεριού. Οι περισσότεροι απορρόφησαν ένα μέρος της όποιας αύξησης από τα διυλιστήρια. Αυτό αποδεικνύει ακόμη περισσότερο το γεγονός οτι έχουν πολύ αυξημένα περιθώρια κέρδους (15+ λεπτά/λίτρο), ειδικά αν μιλάμε για τα πρατήρια στην Αθήνα. Γιατί μη ξεχνάμε οτι στην επαρχία υπάρχουν αρκετά πρατήρια με τιμές από 75-79 λεπτά/λίτρο. -
Θήβα 0,87 το Λίτρο lpg
Λάρισα 0,84 το Λίτρο lpg -
Στην Αλεξανδρούπολη δεν λέει να κατέβει. Ότι ανβαίνει δεν κατεβαίνει στην πόλη μας. Επαγγελματίες για τα μπάζα. Ούτε τους καφέδες κατέβασαν με την κρίση 3,5 ευρώ ο φραπές στην Αλεξανδρούπολη, 2,5 ευρώ στην Αγία Νάπα!!
-
Κύριε Καψαλάκη, απουσιάζωντας καιρό από τήν σελίδα (γιά τούς λόγους πού εσείς καί κάποιοι άλλοι αντιλαμβάνωνται) ,παρακολουθώ τά συγγραφούμενα μέ αρκετή υπομονή καί κατανόηση.
Λόγω τού ότι χαίρετε (εκτιμώ) όχι μόνο τής δικής μου εκτιμήσεως γιά τίς γενικές τεχνικές γνώσεις σας παρακαλώ κάνετε μία απλή περιγραφή τού τρόπου λιπάνσεως τών βαλβίδων εισαγωγής σέ κινητήρες αμέσου ψεκασμού ,επαναλάβεται τήν περιγραφή γιά κινητήρες ντίζελ (εκεί δέν θά ισχήει ΄τό όποιο επιχείρημα περί ''ειδικών'' μετάλων) (κάποιοι θά κολλήσουν στό ''ειδικών καί θά τό διυλήσουν...) καί ίσως γίνει κατανοητό ότι μέ τόν ΙΔΙΟ τρόπο λυπαίνωνται καί οί βαλβίδες καί τών υπολοίπων κοινών κινητήρων. (Εκτός καί εάν όλοι οί άλλοι θεωρούνται ...ειδικοί...).
Εγώ απλά δέν έχω τήν υπομονή νά επαναλαμβάνωμαι.
Δείξετε κατανόηση καί παρακαλώ αποδεχθήτε τήν παράκληση.
Ευχαριστώ.Κυριε Βατσο,
ευχαριστω για την εκτιμηση και πραγματικα θα ηθελα να κανω την αναλυση που θελετε αλλα ξερω οτι θα αρχισει μια διαδικασια που θα πρεπει μετα να απαντω σε θεματα που δεν εχουν σχεση με το παρον αντικειμενο μας και θελω να μενω μακρυα απο τετοιου ειδους αντιπαραθεσεις γιατι ουτε τον χρονο εχω αλλα ουτε κυριως την υπομονη.Χωρις να εχω τιποτα προσωπικο με κανενα, και ουτε ποτε ειχα γιατι θελω να κινουμαι παντα μεσα στα ορια σεβασμου της γνωμης του αλλου εστω και αν ειναι κατ'εμενα λαθος, εκτος περιπτωσεων οπου γνωμες 'καταργουν' τα αποδεκτα και τεχνικα δεδομενα, οπως εχω ξαναπει εγω δεν ειμαι υπερ της χρησης εξτρα λιπανσης/καθαριστικου δηλ λαδιερας οπως εχει επικρατησει να λεγεται , για λογους που παλι εχω ξαναπει.
Χωρις να χρειαζεται να μπω παλι σε τεχνικες ατιολογιες απλα παραθετω οτι η BRC που ειναι απο τις κορυφαιες στην υγραεριοκινηση στις ΟΕΜ εγκαταστασεις που κανει με τις συνεργαζομενες αυτοκινητοβιομηχανιες δεν βαζει λαδιερες.
Πιστευω οτι αν υπηρχε εστω και η παραμικρη αναγκη θα εβαζε, γιατι δεν διακυβευεται μονο η δικη της φημη αλλα προπαντων η φημη της κατασκευαστριας εταιρειας του αυτοκινητου η οποια παρεχει και την ολικη εγγυηση λειτουργιας του.Απο την αλλη αν καποιος αισθανεται πιο ασφαλης με την χρησιμοποιηση της, ειδικα σε καποιους κινητηρες που καποιες απο τις εταιριες υγραεριοκινησης εχουν στην λιστα ως 'ευπαθεις' , δεν θα ειμαι εγω που να πω το αντιθετο.
Σ'αυτη τη περιπτωση ομως αν ημουν εγω δεν θα προχωρουσα καν με την μετατροπη.
Παρ' ολα αυτα πιστευω οτι και μονο απο τον τροπο που πλασαρονται αυτα τα αναλογα προιοντα ακομα και απο τα ενημερωτικα φυλλαδια τους θα με απετρεπαν απο την χρησιμοποιηση τους.
Αυτο το λεω ομως εγω που τυχαινει να εχω μια βασικη γνωση περι αυτοκινησης, σε αλλους ομως μπορει να φαινεται τελειως διαφορετικο. Αλλοι παλι μπορει να εχουν, η να νομιζουν οτι εχουν, καλη εμπειρια απο την χρησιμοποιηση της.Η τελικη αποφαση ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση, αν αποδειχτει λαθος το δεχομαστε και προχωρουμε, δεν χανεται και ο κοσμος μας, αλλοιμονο για σιδερα μιλαμε. Εξ'αλλου στη ζωη μεσα απο τα λαθη μας μαθαινουμε, οποτε και λαθος να κανουμε κερδος θα εχουμε, ισως οχι με αμεσα οικονομικους ορους γιατι ως γνωστον τα λαθη πληρωνονται, αλλα ως γνωση που κατ'εμενα ειναι πολυτιμοτερη.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Επειδή το πρόβλημα στα υγραεριοκίνητα εντοπίζεται κυρίως στις βαλβίδες εξαγωγής, δε βλέπω το λόγο της παραπάνω ανάλυσης και τη συνάφεια με το θέμα.Μια ανάλυση περί της λίπανσης των βαλβίδων εξαγωγής θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία.
+100%
-
http://www.ibadesign.info/LPG/VSR.pdf
Σας παραθετω αυτο το λινκ για να απαντηθουν οποιες αποριες σχετικα με το θεμα μας.
Ελπιζω να υπαρχει καλη γνωση αγγλικων για να αξιολογηθει σωστα.
ΠΡΟΣΟΧΗ, μην παιρνουμε κομματια επιμερους που μπορει υπον συνθηκες να εξυπηρετουν την οποια αποψη μας.
Αξιολογηστε το ΣΥΝΟΛΙΚΑ για να γινει σωστη εκτιμηση και ειδικα δωστε βαρος στις τελευταιες 3 παραγραφους οπου ειναι ολο το ζουμι. -
Aπό έρευνα αγοράς είδα για τα αερίου τύπου:
Ακριβότερο το prins.
Mετά το brc, landirezzo, tamona.
Prins με tamona 500 ευρω διαφορά. Αξίζει? -
Σας παραθέτω την σημερινή μου εμπειρία από την συνεχόμενη χρήση υγραερίου.
Στο MITSUBISHI COLT 1,3 έχω βάλει υγραέριο από 8μηνο. Τελευταία φορά φούλαρα βενζίνη πριν 1,5 μήνα. Σήμερα και ενώ τελείωσε το υγραέριο έκανα διαδρομή με βενζίνη με το ρεζερβουάρ κοντά στο 1/4. Ενώ επιτάγχυνα με 120 χλμ/ώρα διαπίστωσα ένα θόρυβο σαν κάτι να χαρχαρίζει θα έλεγα μόνο στην φάση της επιτάχυνσης με ΒΕΝΖΙΝΗ. Ευτυχώς πήγαινα για σερβις και ευτυχώς τελείωσε το γκάζι.... Το πάω στο συνεργείο πρώτη εκτίμηση πυράκια!!! Αλλά καλά θα ήταν να ελένξουμε ιμάντες (δυναμό) και καμιά εξάτμιση ή λαμαρίνα που τρεμοπαίζει. Αφού αλλάχθηκε ο ιμάντας δυναμό και σφίχτηκε η εξάτμιση έγινε το τεστ οδήγησης και ο θόρυβος παραμάνει.... απογοήτευση! πάμε με τον μηχανικό για υγραέριο και βενζίνη. Φουλάρουμε και βγαίνουμε για τεστ. Εξαφανίστηκαν όλα!!! Γνωμάτευση πυράκια από καής ποιότητας βενζίνης ή από ταλαιπορημένη βενζίνη από την πολυκαιρία και τις συνεχής επιστροφές απο την αντλία πιθανόν να εξατμίστηκαν τα βελτιωτικά και να έπεσαν τα οκτάνια.
Με όλο το σεβασμό μετά από 520 σελίδες θα πρεπε οι επαγγελματίες του χώρου να μας το έχουν επισημάνει αυτό και όχι συνέχεια να σχολούμαστε με τις κοκορομαχίες τους.
Συμβουλή: Να βάζετε 20 ευρώ βενζίνη και να την καταναλώνετε κάθε μήνα και να την αλλάζετε, μην το φουλάρετε και το αφήνετε ένα μήνα γιατί μπαγιατεύει η βενζίνη και πέφτουν τα οκτάνια.
Ελπίζω να βοηθήσα ομοιοπαθούντες!
(Ο μηχανικός μου είπε πως αν το άφηνα καιρό θα έλιωναν τα πιστόνια και θα έπαιρνα την μηχανή στα χέρια. Ευτυχώς οι διαβολικές συμπτώσεις με βοήθησαν στον εντοπισμό του προβλήματος. (Να πηγαίνω για σέρβις, να τελειώσει το γκάζι, να μην έχω δυνατά μουσική, και να μην πω ).
Αυτά...
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
(Ο μηχανικός μου είπε πως αν το άφηνα καιρό θα έλιωναν τα πιστόνια και θα έπαιρνα την μηχανή στα χέρια. Ευτυχώς οι διαβολικές συμπτώσεις με βοήθησαν στον εντοπισμό του προβλήματος. (Να πηγαίνω για σέρβις, να τελειώσει το γκάζι, να μην έχω δυνατά μουσική, και να μην πω ).
Αυτά...Σχετικά με την άποψη ότι η βενζίνη χαλάει αν μένει στο ρεζερβουάρ έχω κάποιες αντιρρήσεις. Αν ήταν έτσι μηχανήματα και μηχανές που τις αφήνουμε καιρό χωρίς να λειτουργούν και έχουν μέσα βενζίνη έπρεπε να το έχουν πει το ποίημα καιρό πριν. Για παράδειγμα, έχω μηχανή και τα περισσότερα χρόνια κάνει 4-6 μήνες να πάρει μπροστά τον χειμώνα. Δηλαδή την άνοιξη που την βάζω μπροστά έπρεπε να μην παίρνει η να λιώσουν τα πιστόνια? Επίσης επειδή μένω στην επαρχία έχει πολλά αγροτικά αυτοκίνητα τα οποία όταν δεν υπάρχουν αγροτικές εργασίες κάνουν 2 και 3 μήνες να πάρουν μπροστά. Αυτά γιατί δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα όταν παίρνουν μπροστά. Και μιλάω ιδιαίτερα για την απόψη ότι θα έλιωναν τα πιστόνια. Εντάξει έχω ένα και πιο τρανταχτό παράδειγμα αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό οπότε δεν το αναφέρω καν.
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Aπό έρευνα αγοράς είδα για τα αερίου τύπου:
Ακριβότερο το prins.
Mετά το brc, landirezzo, tamona.
Prins με tamona 500 ευρω διαφορά. Αξίζει?Όπως θα σου πουν και οι περισσότεροι εδώ μέσα, πάνω από όλα ο εγκαταστάτης και οι ρυθμίσεις που θα γίνουν. Επιπλέον, είναι όλοι τους νόμιμοι, με δική τους άδεια; Τί χρεώνουν για τα χαρτιά του ΚΤΕΟ για να αλλάξει η άδεια; Τί χρεώνουν για το χαρτί όταν περνάει το αυτοκίνητο από τον περιοδικό/τακτικό έλεγχο ΚΤΕΟ;
Εγώ έχω βάλει Prins πριν από 1 έτος και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σύστημα και τις επιδόσεις του, αλλά όχι από τον αρχικό εγκαταστάτη (μιλάω για Αθήνα, όχι για τον ίδιο τον Φαρμάκη στα Ιωάννινα), σε σημείο που πήγα σε άλλον για να φτιάξω κάποια πράγματα και για να δουλέψει το σύστημα στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Και πέρσι το Prins ήταν ακριβότερο, αλλά είχε, θεωρητικά πάντα, εξαιρετικά γιαπωνέζικα μπεκ. Τώρα, πλέον, νομίζω ότι δεν τα βάζει στη σειρά Sliverline. Αν θέλεις λεπτομέρειες για τις εμπειρίες μου στείλε πμ να τα πούμε προσωπικά.Τέλος, σε κάποιο βαθμό, η αξία του κιτ πρέπει να συμβαδίζει και με την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου σου, τα χλμ που αναμένεται να κάνεις και τα χρόνια που σκοπεύεις να το κρατήσεις. Τώρα, πώς αξιολογείται ο βαθμός αυτός, είναι μάλλον υποκειμενικό εύρημα....
Υγραεριοκίνηση!