-
Re: Υγραεριοκίνηση!
Δημοσίευσηαπό antonis-team » 16/09/11 15:51
«από ejinta » 15/09/11 22:32……..λαστιχένιες σωληνώσεις και άλλοι χάλκινες.Υπάρχει κάποια διαφορά;Μήπως οι λαστιχένιες σωληνώσεις χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Ποιά τα σύν και ποιά τα πλην της κάθε μίας;»
Τεράστια διάφορα!!!!...
Πρώτα στα χρήματα αγοράς τους.
Μετά στο ότι κάθε πλαστικό έχει ημερομηνία λήξεις. Εάν δε είναι και σχετικά κοντά σε εξάτμιση…..
Και τέλος μηχανική αντοχή, σε πιθανά χτυπήματα. Αλλιώς αντέχει ο χαλκός, όταν μάλιστα είναι και υπενδεδυμένος, και αλλιώς το πλαστικό.
Μα με χαλκό δεν ‘βγαίνει’ η εγκατάσταση στο χιλιάρικο!!!!..... άλλο 1,3 το μέτρο, και άλλο 4ε . κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, φτάσαμε στο χιλιάρικο.
Φιλικά
Α.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
φιλε αντωνη
ειπα να μην ξαναγραψω αλλα με εσενα εδω μεσα ολα ανατρεπονται.ρε φιλε εχεις κανει ποτε σου εγκατασταση.?
ποσο καιρο εχεις να δεις συγρονο συστημα υγραεριου?
εχεις κοψει κανενα τιμολογιο ποτε σου?
ρωτα βρε ξερολα πρωτα ποσο στοιχιζει ο χαλκος και ποσο το πλαστικο σωλινακι με τα παρεμφερη του.
δεν πεζεσαι βρε αδερφε.
αληθεια ποσα χρονια εχεις να κανεις εγκατασταση υγραεριου?
εχεις παρακολουθηση κανενα σεμιναριο μα τα υλικα που καθημερινα βελτιωνονται?
τελικα εμεινες στην εποχη του χαλκου και του σιδηρου?
εχεις τελικα αδεια εγκαταστατη η μας δουλευεις ολους εδω μεσα?με εβγαλες απ τα ρουχα μου ποια.
και τι λογοδιαρια εινα αυτη βρε αδερφε?
νομιζεις πως ολοι εσενα ρωτανε? -
από doukias » 16/09/11 19:01
με εβγαλες απ τα ρουχα μου ποια.
νομιζεις πως ολοι εσενα ρωτανε?Τελικά δεν ειμαι ο μόνος........
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
από doukias » 16/09/11 19:01
με εβγαλες απ τα ρουχα μου ποια.
νομιζεις πως ολοι εσενα ρωτανε?Τελικά δεν ειμαι ο μόνος........
Οχι.
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
τι γινεται επιτελους με την τιμη του υγραεριου?
μας εχουν μαμησει τα καρτελ.πριν 15-20 μερες που ηταν η βενζινη στο 1,65 , το LPG σταθερα στο 0,835
μετα επεσε η βενζινη στο 1,59 το LPG ακουνητο στο 0,835
τωρα ξανανεβηκε η βενζινη στο 1,65 , ανεβηκε και το LPG στο 0,865αλητες
Είμαι πανο από 10 χρόνια στα υγραέρια τέτοια άνοδο στις τιμές του υγραερίου και γενικός στα καύσιμα τα τελευταία 2 χρόνια δεν υπήρξε ΠΟΤΕ, κάθε ημέρα που παίρνουμε τις τιμές τσιμπάνε προς τα επάνω άλλοτε δεκάρες και άλλοτε λεπτά . Τον Ιούνιο η Ιούλιο το κράτος έδωσε 3 λεπτά στον τόνο ιδικό φόρο στο υγραέριο και μας είπε ότι μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα πάρει άλλο, (ψέματα) και άλλα 3 λεπτά δηλαδή σε σύνολο 6 λεπτά όταν θα δοθεί το πετρέλαιο θέρμανσης, το πετ. Θερμ. με την εκκίνηση του θα πάρει κατευθείαν 6 λεπτά το Φυσικό αέριο ανέβηκε 20% λόγο αύξησης τον τιμολογίων τις Δ.Ε.Η. Ο εργοδότης μου κουνά το κεφάλι κάθε μέρα όταν παίρνει τις τιμές με fax η πελάτες του χύμα τραβάνε τα μαλλιά τους πώς θα την βγάλουμε ρωτάνε, εγώ τι ακούω καθημερινά από τους πελάτες άστα να πάνε δεν φταίνε η χοντρέμποροι παιδιά!!!! Το κράτος μας έχει αλλάξει τα φώτα. Έχω τώρα 1 χρόνο που λέω πώς το υγραέριο κίνησης θα φτάσει το 1 euro και η βενζίνα στα 2 ,και μην μου πείτε πλησιάζουμε, τη θα γίνει δεν ξέρω . Tο μόνο που μας σώζει είναι revolution
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Εγώ αφού έκατσα μόνος μου και το διόρθωσα το σύστημα μου δεν έχω από τότε κανένα πρόβλημα. Δουλεύει ρολόι
Ποιο συστημα εχεις και τι ακριβως διορθωσες μονος σου ?
Το icom έχω ! Πολλα φίλε μου πολλα ! μέχρι που άλλαξα και την θέση τον μπεκ γιατί τα είχε βάλει πολύ μακριά ο άσχετος !
Πάτα στην αναζήτηση Μπιρμπος και θα σου βγάλει τα σχετικά άρθρα ¨)
-
Μιας και μιλάτε για την αύξηση στο υγραέριο και από τι κατάλαβα όλοι μας βάλαμε υγραέριο για να κάνουμε οικονομία θα ήταν καλό να κάνουμε και κάποια άλλα πράγματα για να αυξήσουμε αυτήν την οικονομία που πιστεύω όλοι θέλετε !!!
- Αυξήστε κατά 0.5 Bar την πίεση ελαστικών σας από αυτήν που συνιστά ο κατασκευαστής ! Λιγότερη φθορά στο ελαστικό και λιγότερη κατανάλωση, χωρίς καμιά η απειροελάχιστη απόλυα πρόσφυσης
- Μην μεταφέρατε άχρηστα βάρη μαζί σας ! Για ότι μεταφέρατε σκεφτείτε ότι πληρώνετε νοίκι !! οπότε μην γεμίζετε και τέρμα το ρεζερβουάρ !
- Μονώστε την εισαγωγή αέρα του κινητήρα ! Από την αρχή ως το τέλος. Τα πλαστικά θερμαίνονται με αποτέλεσμα να θερμαίνουν τον αέρα που μπαίνει στον κινητήρα και αυτό έχει απόλυα επίδοσης ! Αν δεν κάνετε αυτό βάλτε Cold Intake ! Δείτε σχετικά βιντεακια στο YouTube !
- Μονώστε την κρύα σωλήνα του κλιματιστικού στον κινητήρα, δεν χιάζετε να σπαταλάτε ενέργεια για να ψύχετε τον κινητήρα. Θα δείτε αρκετή διαφορά !
- Μην οδηγείτε με ανοιχτά παράθυρα μετά τα 60 ! χαλαει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου
Αυτά είναι τα βασικά τώρα θα σας πω και τα άλλα που δεν σας τα λένε καν τα συνεργεία ! - Μπορείτε να αλλάζετε τα λάδια σας ανά 80.000χιλ !!!! Απίστευτο και ώμος εφικτό με κάποιες προϋποθέσεις ποιες είναι αυτές ??
Α) Βάλτε ένα συνθετικό λαδάκι 5-40W και MotorKote και αλλάζετε μόνο το φίλτρο λαδιού κάθε 20.000χιλ. και συμπληρώστε την διαφορά ! Υπάρχει και μια άλλη εταιρία γερμανική που με το δικό τις πρόσθετο λέει ότι μπορείτε άφοβα να πάτε 120.000 χωρίς αλλαγή λαδιών . Η εταιρία λέγετε Mathy και όποιος δεν πιστεύει μπορεί να το ψάξει ¨) - Βάλτε μπουζια Ιριδίου η τα καινούρια 4κιδα τις Bosch η τις Brisk. Αντέχουν 120.000 χαλαρά και έχουν καλύτερη απόδοση.
- Βάλτε φίλτρο αέρος K&N, καλύτερη απόδοση και θα το έχετε όσο θα έχετε και το αυτοκίνητο σας !
Έξοδα στο αυτοκίνητο δεν είναι μόνο τα καύσιμα !!!!!!!!!!!
-
λοιπον,καλησπερα εβαλα και εγω συστημα υγραεριου της brc ,το μονο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν μου αυξηθηκε η καταναλωση,και μου φαινεται περιεργο αυτο.σεγενικες γραμμες καταναλωνω 6,5 ευρω τα 100 χμ. και ηρεμησα και μπορω να εξυπηρετηθω.οι μεγαλυτεροι κλεφτες σημερα ειναι οι πρατηριουχοι υγραεριου.καθε φορα που βαζω τους βριζω στα ισια για το ποσο κλεφτες ειναι. φυσικα πηγαινω στο πιο φθηνο αλλα και αυτος υπερκερδη εχει.
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Ο Φαρμάκης όπως έχει ξαναγραφεί στο φόρουμ είναι ο ίδιος εισαγωγέας LPG (απαλλαγμένος από ενδιάμεσους) γι αυτό και αφού αγοράζει πιο φθηνα βγάζει το ίδιο (μπορεί και παραπάνω) κέρδος με τους άλλους και η διαφορά είναι το καπέλο που θα πλήρωνε στην εταιρία που θα τον προμήθευε. Και μάλιστα όσοι φουλαρουν απο Αθηνα ή αλλού λένε ότι τους βγάζει και περισσότερα χλμ.Όλη μας έχουμε μεσάζοντες αλλά όταν έχεις έναν στόλο από φορτηγά δικά σου και δεν τα χρωστάς, μάλιστα τα καλύτερα τις Ελλάδος, ο μερακλής Φαρμάκης έχει τα λιγότερα μεταφορικά γι’αυτο και είναι ο άρχοντας της ηπείρου.
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Ο Φαρμάκης όπως έχει ξαναγραφεί στο φόρουμ είναι ο ίδιος εισαγωγέας LPG (απαλλαγμένος από ενδιάμεσους) γι αυτό και αφού αγοράζει πιο φθηνα βγάζει το ίδιο (μπορεί και παραπάνω) κέρδος με τους άλλους και η διαφορά είναι το καπέλο που θα πλήρωνε στην εταιρία που θα τον προμήθευε. Και μάλιστα όσοι φουλαρουν απο Αθηνα ή αλλού λένε ότι τους βγάζει και περισσότερα χλμ.
Όλη μας έχουμε μεσάζοντες αλλά όταν έχεις έναν στόλο από φορτηγά δικά σου και δεν τα χρωστάς, μάλιστα τα καλύτερα τις Ελλάδος, ο μερακλής Φαρμάκης έχει τα λιγότερα μεταφορικά γι’αυτο και είναι ο άρχοντας της ηπείρου.
- Το καλύτερο υγραέριο, μίγμα κίνησης η χύμα μίγμα που το φορτώνουμε από την ίδια μάνικα στα διυλιστήρια , που δεν διαφέρουνε σε τίποτα μόνο στην φορολογία, είναι ανάμειξη 2 υλικών και εξ’ου και λέξη-χαρακτηρισμός ως μίγμα, σε περιεκτικότητα βουτάνιο 80%, προπάνιο20% το έχουνε τα Ε.Λ.Π.Ε τις Θεσσαλονίκης και προπάνιο η E.K.O ,σε αντίθεση με την Αθήνα που βρομάει κάτι μεταξύ κρεμμυδίλας και σκουριάς. Η Τουρκία δε, βγάζει πολύ πιο καλύτερο μίγμα από εμάς με ανάμιξη 2 υλικών – μίγμα 60% βουτ.και 40% προπ.Το καλό μίγμα φαίνετε τον χειμώνα που κάνη κρύο η πίεσή του είναι στα 3-4 bar όχι στα 2-2,5 bar ενώ το καλοκαίρι λόγο κλιματολογικών συνθηκών ( ζέστα ) το μίγμα μπορεί να φτάσει τα 6-7 bar. Τώρα θα μου πείτε άλλο υγραέριο παρασκευάζουν τον χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι; Ναι;; τον χειμώνα το παρασκευάζουνε με 70-30 γιατί πέφτει η πίεση όχι η θερμογόνος δύναμη γίνεται πιω βαρύ με αποτέλεσμα ο πνεύμονας που έχει ρέγουλα- κατσαβιδώβιδα να μην προλαβένη να εξαερώνει στον σωστό χρόνο το υγραέριο και να το πετά στα μπέκ υπό μορφή υγρής και όχι αέριας φάσεις ,μικρή μεν σχεδόν μηδαμινή αλλά αρκετή για να κάνη το αυτοκίνητο να συμπεριφέρεται λες και έχει βήχα. Ο χαρακτηρισμός χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό υγραέριο σε εμάς τους υγραεριτζήδες δεν είναι καινούργιος αλλά ούτε και στα ΤΕΡΑΤΑ τις υγραεριοκίνησης , χειμώνα καλοκαίρι με ένα κατσαβίδι στο χέρι ,στα καινούργια συστήματα υγρού ψεκασμού που έχουνε δικιά τους αντλία δεν γνωρίζω όμως επιφυλάσσομαι, κάτσε να βγάλουνε χειμώνα. Τα ονομάζω καινούργια συστήματα γιατί ο γερμανός μέχρι και 2 χρόνια πριν έτσι τα εκφωνούσε και όχι με 1ης-2ης-3ης-και7ης γενεάς!!! Η τελευταία υπάρχη;; Και κάτι τελευταίο. Όταν τα διυλιστήρια διυλίσουνε καλοκαιρινό l.p.g ,έχουνε τι δεξαμενές τους γεμάτες και μας πιάσει απότομα χειμώνας , μέχρι να αδειάσουν η δεξαμενές τους που με την σειρά το παίρνουν τα πρατήρια ΟΒΗΧΑΣ στους κινητήρες υφίσταται, μην νομίζετε πώς κάτι έπαθε ο κινητήρας λόγο του υγραερίου και περισσότερο λόγο ξηρής η χλωρής καύσης, το L.P.G έχει λυπαντικότητα το μαρτυρούν τα αρχικά του: Liquefied Petroleum Gas: L = Υγροποιημένο. P = Πετρελαίου. G = Aέριο. = L. P. G
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
ξερεις, στο Δημοτικο σε μαθαινουνε οτι η αυξηση απο 65 σε 85 ειναι 30,77%
WOW
το υγραεριο εγω το εβαλα οταν υποτιθεται οτι θα ηταν σταθερα στο 45% της τιμης της βενζινης για 6-7 χρονια.
θα παει στο 65% και εσυ θα χειροκροτας γιατι θα ειναι και παλι φτηνοτερο απο τη βενζινη.Σου ειπε κανενας οτι το υγραεριο για 7 χρονια θα ηταν σταθερα στο 45% της τιμης της βενζινης?
K αν παει στο 65% τι?Αμα δε σε καλυπτει ως χρηματικη διαφορα,ψαχνεις αλλες λυσεις(υδρογονο,φυσικο αεριο νομιζω κλπ κλπ)
Ειναι σα να πει ο πατερας μου,γαμω το κρατος που παλια η βενζινη ηταν φτηνη και πηρα αμαξι που εκαιγε 15 λιτρα/100 και τωρα θελω 130 ευρω να το φουλαρω.Ε δεν ειναι λογικη αυτη ρε παιδια,πρεπει να δεχτουμε οτι στις μικρες ειδικα πολεις υπαρχει μονοπωλειο,κ οπου υπαρχει μονοπωλειο υπαρχει ασυδοσια στις τιμες.Κ αμα παω εγω να του σπασω τη μουρη του πρατηριουχου τι θ αλλαξει?στα @@@ του εχει τη μιση λαρισα να βαζει lpg σ αυτον σιγα μη μειωσει την τιμη για μενα.
Εκανα αποσβεση?Ναι
Κερδιζω 30ευρα σε καθε γεμισμα?Ναι
Εχει καποια βλαβη το αμαξι μου?Οχι
Γιατι να χαλασω τη διαθεση μου για ενα μονοευρο σε καθε γεμισμα?Η τεχνολογια προχωραει.Θελουν να αισχροκερδισουν στο υγραεριο?κακο του κεφαλιου τους,θα βρω κατι πιο συγχρονο που ωσπου να αισχροκερδισουν και σ αυτο,θα χω κανει αποσβεση και θα χω κερδισει μερικες 100αδες ευρω οπως εκανα και με το Lpg.Δε μου περισσευουν αλλα διαολε η συζητηση εδω μεσα μου θυμιζει τη παροιμια με τον γαιδαρο και τα δοντια..Δηλαδη '''γαμω τον μεσαζοντα,αντι να κανω αποσβεση στα 14000 χιλιομετρα,θα κανω στα 14100''Πολύ καλά τα λες θα διαφωνήσω μόνον σε ένα. Δεν υπάρχει μονοπώλιο στη Λάρισα ,υπάρχουνε 4 πρατήρια. Τα 3 δουλεύουν το 4ο- είναι εδώ και 2 μήνες έτυμο με το κλειδί στο χέρι παλεύει με την άδεια ο άνθρωπος και ένα 5o- θα γίνει κάπου μετά τις φυλακές στην οδό Καρδίτσας
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Πως γινετε και αυτος το εχει τοσο φθυνοτερο απο τους αλλους?
Φθηνότερος ειναι οχι γιατι εισαγει αλλα γιατι το διακινεί ΜΟΝΟΣ του. Αρα καταλαβαινεται απο τις τιμες στα υπολοιπα πρατηρια, τι πληγη ειναι οι μεσαζοντες...
Και κατι σχετικο με το υγραεριο θερμανσης πως γινετε η μπουκαλα των 23,8 λιτρων (10κιλα) που γεμιζει με 23,8χ80%=19 λιτρα να κοστιζει 15ευρω. 15/19=0.79 ευρω το λιτρο?(και δεν νομιζω να βαζουν 19 λιτρα αλλα 18)
Δεν θα επρεπε η μπουκαλα να ειναι πολυ φθυνοτερη απο 15 ευρω λογο μικροτερου φορου?
Εκτος αν εχει περισοτερα λιτρα!?Περισσοτερα λιτρα δεν βαζουν εκτος και αν γεμιζεις την μπουκαλα μονος σου απο το πρατηριο lpg(παρανομο).
Οσο για την τιμη της μπουκαλας(π.χ. 10κιλης), διαφοροποιειται αναλογα το μερος που εισαι. Σαν παραδειγμα ο φαρμακης την 10 κιλη την εχει 12 ευρω(περιπου 0,65 το λιτρο !!!) ενω αλλου μεχρι και πανω απο 20 !!! Αρα καταλαβαινεις τι κλεψια πεφτει...Το χυμα μιγμα θερμανσης ποσο κανει? ξερει, αγοραζει κανεις?
Το θερμανσης ειναι αρκετα φθηνότερο μιας και περνεις και μεγαλη ποσότητα. Την τρεχουσα τιμη δεν την ξερω αλλα σχετικα προσφατα ηταν κοντα στα 55 με 60 λεπτα.
0.67 το λίτρο με το Φ.Π.Α 23%
-
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
Mετα απο 1,5 χρονο και περιπου 35000χλμ καταλαβα οτι το υγραεριο ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που υπαρχει σαν καυσιμο στο αυτοκινητο.Οχι μονο απο προβληματα( που ειναι μικρα μεν ,αλλα σε στελνουν καθε τοσο στο συνεργειο), αλλα και απο θεμα επιδοσεων,απο πρατηρια ανεφοδιασμου και τελος απο μεταποληση του ιδιου του αυτοκινητου.Οσο για την οικονομια που εχει,ειναι παρα πολυ μικρη για τα χρηματα που δοσαμε.Συγουρα θα υπαρχουν αντιδρασεις με αυτα που λεω ,αλλα παιδια ετσι ειναι τα πραγματα και μην προσπαθησετε να πεισετε τους εαυτους σας για το αντιθετο.
Η οικονομια που εχει ειναι περιπου στο 30% αν υπολογισουμε οτι στα ξεκινηματα εχουμε βενζινη και με το υγραεριο καιει 20%τουλαχιστον παραπανω.
Παντος καλα τα καταφερανε, ( με ολες αυτες τις μπαρουφες που λεγανε οι υγραεριτζιδες )εμενα μου πηραν 1400 !!!Σε βλέπω αγανακτισμένο ένα θέλω να σου πω πώς εσύ και το αυτοκίνητο σου πέσατε σε λάθος χέρια κυνός άσχετους ανθρώπους που δεν ξέρανε μέχρι εχτες-1,5 χρόνο, ότι η κινητήρες εσωτερικής καύσεως μπορούν να δουλέψουνε όχι μόνο με βενζίνα αλλά και με υγραέριο, η υγραεριοκίνηση υπαρχή στην Ελλάδα πριν το 80 .......
-
οποιος ξερει ας γραψει ποσα πρατηρια υπαρχουν στη θεσσαλονικη,καποιο ενημερωμενο site να βλεπω τις τιμες υπαρχει?
-
www.gasprice.gr
Οι τιμές 'συντηρούνται' από εμάς τους ίδιους, οπότε να μην ξεχνάτε να τις ενημερώνετε όποτε γεμίζετε. -
Ο Φαρμάκης όπως έχει ξαναγραφεί στο φόρουμ είναι ο ίδιος εισαγωγέας LPG (απαλλαγμένος από ενδιάμεσους) γι αυτό και αφού αγοράζει πιο φθηνα βγάζει το ίδιο (μπορεί και παραπάνω) κέρδος με τους άλλους και η διαφορά είναι το καπέλο που θα πλήρωνε στην εταιρία που θα τον προμήθευε. Και μάλιστα όσοι φουλαρουν απο Αθηνα ή αλλού λένε ότι τους βγάζει και περισσότερα χλμ.
Όλη μας έχουμε μεσάζοντες αλλά όταν έχεις έναν στόλο από φορτηγά δικά σου και δεν τα χρωστάς, μάλιστα τα καλύτερα τις Ελλάδος, ο μερακλής Φαρμάκης έχει τα λιγότερα μεταφορικά γι’αυτο και είναι ο άρχοντας της ηπείρου.
- Το καλύτερο υγραέριο, μίγμα κίνησης η χύμα μίγμα που το φορτώνουμε από την ίδια μάνικα στα διυλιστήρια , που δεν διαφέρουνε σε τίποτα μόνο στην φορολογία, είναι ανάμειξη 2 υλικών και εξ’ου και λέξη-χαρακτηρισμός ως μίγμα, σε περιεκτικότητα βουτάνιο 80%, προπάνιο20% το έχουνε τα Ε.Λ.Π.Ε τις Θεσσαλονίκης και προπάνιο η E.K.O ,σε αντίθεση με την Αθήνα που βρομάει κάτι μεταξύ κρεμμυδίλας και σκουριάς. Η Τουρκία δε, βγάζει πολύ πιο καλύτερο μίγμα από εμάς με ανάμιξη 2 υλικών – μίγμα 60% βουτ.και 40% προπ.Το καλό μίγμα φαίνετε τον χειμώνα που κάνη κρύο η πίεσή του είναι στα 3-4 bar όχι στα 2-2,5 bar ενώ το καλοκαίρι λόγο κλιματολογικών συνθηκών ( ζέστα ) το μίγμα μπορεί να φτάσει τα 6-7 bar. Τώρα θα μου πείτε άλλο υγραέριο παρασκευάζουν τον χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι; Ναι;; τον χειμώνα το παρασκευάζουνε με 70-30 γιατί πέφτει η πίεση όχι η θερμογόνος δύναμη γίνεται πιω βαρύ με αποτέλεσμα ο πνεύμονας που έχει ρέγουλα- κατσαβιδώβιδα να μην προλαβένη να εξαερώνει στον σωστό χρόνο το υγραέριο και να το πετά στα μπέκ υπό μορφή υγρής και όχι αέριας φάσεις ,μικρή μεν σχεδόν μηδαμινή αλλά αρκετή για να κάνη το αυτοκίνητο να συμπεριφέρεται λες και έχει βήχα. Ο χαρακτηρισμός χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό υγραέριο σε εμάς τους υγραεριτζήδες δεν είναι καινούργιος αλλά ούτε και στα ΤΕΡΑΤΑ τις υγραεριοκίνησης , χειμώνα καλοκαίρι με ένα κατσαβίδι στο χέρι ,στα καινούργια συστήματα υγρού ψεκασμού που έχουνε δικιά τους αντλία δεν γνωρίζω όμως επιφυλάσσομαι, κάτσε να βγάλουνε χειμώνα.
Μια χαρά τον βγάλαμε το χειμώνα και μάλιστα όταν σε κάποιους με σύστημα αέριας φάσης ανάψαν τα λαμπάκια (λόγω 'κακού μείγματος', όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι εγκαταστάτες), εμείς συνεχίσαμε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Πως εξηγείς το γεγονός οτι το μείγμα από τα πρατήρια του Φαρμάκη 'βγάζει' περισσότερα χιλιόμετρα χειμώνα - καλοκαίρι;
Επίσης, ποια είναι η άποψή σου για Coral, Petrogas, κλπ. εταιρείες χονδρικής; Πιστεύεις οτι απλά μεσολαβούν, ή οτι υπάρχει περίπτωση στις δεξαμενές τους να χειροτερεύει το μείγμα;
Το μείγμα από την MotorOil σε σχέση με εκείνο των ΕΛ.ΔΑ. πως είναι; Έχουν κι αυτοί το 80% - 20% για καλοκαιρινό μείγμα και το 70% - 30% για χειμερινό;
Οι παραπάνω αναλογίες ειδικά η χειμερινή, μπορεί να ισχύει χωρίς πρόβλημα και στην Κρήτη με 10 βαθμούς και στο Κάτω Νευροκόπι με -15 βαθμούς; Μήπως οι βόρειες περιοχές πρέπει να ανεφοδιάζονται από Βουλγαρία / Σκόπια για πιο σωστό μείγμα ειδικά τους χειμερινούς μήνες; -
Είχα ένα Opel tigra lpg 4ης γενιάς BRC με το οποιό είχα κάνει 40.000 και έπειτα το πούλισα.. Θέμα με είχε κάνει με τα μπουζί στα 10.000 (δεν με είπαν ότι θέλουν άλλαγμα με άλλου τύπου) αλλά τα άλλαξα και όλα οκ. Το αμάξι το χέρεται ο καινούργιος του ιδιοκτήτης απροβλημάτιστα.
Τώρα έχω ένα Passat cc 1.8 TSI K04 στα 340 ps και θέλω να το βάλω ένα κιτ υγραερίου αλλά δεν βρίσκω που. Είμαι από Μακεδονία και εδώ οι περισσότεροι μου λένε ότι πέρνουν έτοιμα τα προγράματα και τα περνάνε οπότε και μόνο πρόγραμα να έχεις δεν μπορούν.Αρα με λίγα λόγια και με μεγάλη απογοήτευση είναι οι περισσότεροι ΑΣΧΕΤΟΙ.Αθήνα περνάνε σε βελτιομένα αμάξια υγραέριο και εδώ δεν έχουν ιδέα.. Λογικό αν σκεφτείτε ότι το 2009 είχε σε όλη την Μακεδονία με το ζόρι 6-7 συνεργεία που περνούσαν LPG και τώρα περνάει και η κουτσή Μαρία.
Αμα γνώριζε κανείς που να πάω θα το εκτιμούσα. Οσο και να ψάχνω μέσο internet δεν βρήκα λύση... -
Πολύ καλά τα λες θα διαφωνήσω μόνον σε ένα. Δεν υπάρχει μονοπώλιο στη Λάρισα ,υπάρχουνε 4 πρατήρια. Τα 3 δουλεύουν το 4ο- είναι εδώ και 2 μήνες έτυμο με το κλειδί στο χέρι παλεύει με την άδεια ο άνθρωπος και ένα 5o- θα γίνει κάπου μετά τις φυλακές στην οδό ΚαρδίτσαςΑληθεια?Το παιδι που παλευει για αδεια ειναι ο Νινοπουλος?
Τα υπολοιπα που ειναι φιλε μου?μπορεις να μου δωσεις ακριβεις ''διευθυνσεις'' ή εστω περιοχες? ευχαριστω -
Ο χρήστης cjgeorgio έγραψε:
Είχα ένα Opel tigra lpg 4ης γενιάς BRC με το οποιό είχα κάνει 40.000 και έπειτα το πούλισα.. Θέμα με είχε κάνει με τα μπουζί στα 10.000 (δεν με είπαν ότι θέλουν άλλαγμα με άλλου τύπου) αλλά τα άλλαξα και όλα οκ. Το αμάξι το χέρεται ο καινούργιος του ιδιοκτήτης απροβλημάτιστα.Τώρα έχω ένα Passat cc 1.8 TSI K04 στα 340 ps και θέλω να το βάλω ένα κιτ υγραερίου αλλά δεν βρίσκω που. Είμαι από Μακεδονία και εδώ οι περισσότεροι μου λένε ότι πέρνουν έτοιμα τα προγράματα και τα περνάνε οπότε και μόνο πρόγραμα να έχεις δεν μπορούν.Αρα με λίγα λόγια και με μεγάλη απογοήτευση είναι οι περισσότεροι ΑΣΧΕΤΟΙ.Αθήνα περνάνε σε βελτιομένα αμάξια υγραέριο και εδώ δεν έχουν ιδέα.. Λογικό αν σκεφτείτε ότι το 2009 είχε σε όλη την Μακεδονία με το ζόρι 6-7 συνεργεία που περνούσαν LPG και τώρα περνάει και η κουτσή Μαρία.
Αμα γνώριζε κανείς που να πάω θα το εκτιμούσα. Οσο και να ψάχνω μέσο internet δεν βρήκα λύση...Γράψε VIALLE LPDI καί θά βρείς
-
- Το καλύτερο υγραέριο, μίγμα κίνησης η χύμα μίγμα που το φορτώνουμε από την ίδια μάνικα στα διυλιστήρια , που δεν διαφέρουνε σε τίποτα μόνο στην φορολογία, είναι ανάμειξη 2 υλικών και εξ’ου και λέξη-χαρακτηρισμός ως μίγμα, σε περιεκτικότητα βουτάνιο 80%, προπάνιο20% το έχουνε τα Ε.Λ.Π.Ε τις Θεσσαλονίκης και προπάνιο η E.K.O ,σε αντίθεση με την Αθήνα που βρομάει κάτι μεταξύ κρεμμυδίλας και σκουριάς. Η Τουρκία δε, βγάζει πολύ πιο καλύτερο μίγμα από εμάς με ανάμιξη 2 υλικών – μίγμα 60% βουτ.και 40% προπ.Το καλό μίγμα φαίνετε τον χειμώνα που κάνη κρύο η πίεσή του είναι στα 3-4 bar όχι στα 2-2,5 bar ενώ το καλοκαίρι λόγο κλιματολογικών συνθηκών ( ζέστα ) το μίγμα μπορεί να φτάσει τα 6-7 bar. Τώρα θα μου πείτε άλλο υγραέριο παρασκευάζουν τον χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι; Ναι;; τον χειμώνα το παρασκευάζουνε με 70-30 γιατί πέφτει η πίεση όχι η θερμογόνος δύναμη γίνεται πιω βαρύ με αποτέλεσμα ο πνεύμονας που έχει ρέγουλα- κατσαβιδώβιδα να μην προλαβένη να εξαερώνει στον σωστό χρόνο το υγραέριο και να το πετά στα μπέκ υπό μορφή υγρής και όχι αέριας φάσεις ,μικρή μεν σχεδόν μηδαμινή αλλά αρκετή για να κάνη το αυτοκίνητο να συμπεριφέρεται λες και έχει βήχα. Ο χαρακτηρισμός χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό υγραέριο σε εμάς τους υγραεριτζήδες δεν είναι καινούργιος αλλά ούτε και στα ΤΕΡΑΤΑ τις υγραεριοκίνησης , χειμώνα καλοκαίρι με ένα κατσαβίδι στο χέρι ,στα καινούργια συστήματα υγρού ψεκασμού που έχουνε δικιά τους αντλία δεν γνωρίζω όμως επιφυλάσσομαι, κάτσε να βγάλουνε χειμώνα. Τα ονομάζω καινούργια συστήματα γιατί ο γερμανός μέχρι και 2 χρόνια πριν έτσι τα εκφωνούσε και όχι με 1ης-2ης-3ης-και7ης γενεάς!!! Η τελευταία υπάρχη;; Και κάτι τελευταίο. Όταν τα διυλιστήρια διυλίσουνε καλοκαιρινό l.p.g ,έχουνε τι δεξαμενές τους γεμάτες και μας πιάσει απότομα χειμώνας , μέχρι να αδειάσουν η δεξαμενές τους που με την σειρά το παίρνουν τα πρατήρια ΟΒΗΧΑΣ στους κινητήρες υφίσταται, μην νομίζετε πώς κάτι έπαθε ο κινητήρας λόγο του υγραερίου και περισσότερο λόγο ξηρής η χλωρής καύσης, το L.P.G έχει λυπαντικότητα το μαρτυρούν τα αρχικά του: Liquefied Petroleum Gas: L = Υγροποιημένο. P = Πετρελαίου. G = Aέριο. = L. P. G
Ακριβώς έτσι Thomas, ακριβώς έτσι....
-
Mετα απο 1,5 χρονο και περιπου 35000χλμ καταλαβα οτι το υγραεριο ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που υπαρχει σαν καυσιμο στο αυτοκινητο.Οχι μονο απο προβληματα( που ειναι μικρα μεν ,αλλα σε στελνουν καθε τοσο στο συνεργειο), αλλα και απο θεμα επιδοσεων,απο πρατηρια ανεφοδιασμου και τελος απο μεταποληση του ιδιου του αυτοκινητου.Οσο για την οικονομια που εχει,ειναι παρα πολυ μικρη για τα χρηματα που δοσαμε.Συγουρα θα υπαρχουν αντιδρασεις με αυτα που λεω ,αλλα παιδια ετσι ειναι τα πραγματα και μην προσπαθησετε να πεισετε τους εαυτους σας για το αντιθετο.
Η οικονομια που εχει ειναι περιπου στο 30% αν υπολογισουμε οτι στα ξεκινηματα εχουμε βενζινη και με το υγραεριο καιει 20%τουλαχιστον παραπανω.
Παντος καλα τα καταφερανε, ( με ολες αυτες τις μπαρουφες που λεγανε οι υγραεριτζιδες )εμενα μου πηραν 1400 !!!Σε βλέπω αγανακτισμένο ένα θέλω να σου πω πώς εσύ και το αυτοκίνητο σου πέσατε σε λάθος χέρια κυνός άσχετους ανθρώπους που δεν ξέρανε μέχρι εχτες-1,5 χρόνο, ότι η κινητήρες εσωτερικής καύσεως μπορούν να δουλέψουνε όχι μόνο με βενζίνα αλλά και με υγραέριο, η υγραεριοκίνηση υπαρχή στην Ελλάδα πριν το 80 .......
Γιά άλλη μιά φορά ακριβώς έτσι homas,γιά άλλη μιά φορά...
Υγραεριοκίνηση!