-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«από vellerefontis » 19/09/11 15:25
πραγματι οι λιπαντικές ιδιότητες του αερίου είναι μηδαμινές και ακόμη χειρότερα οι ψυκτικές ιδιότητες του υγρού καυσίμου δεν υφίστανται στο αέριο... ακόμη και στα τελευταία υγροποιημένα φυσικά/ τεχνιτά αέρια...γενικότερα, εγώ δεν καταλαβαίνω ποσο εύκολα πιστεύουν μερικοί ότι δεν αλλάζει τίποτα αφού αλλάζει το σημαντικότερο κομμάτι της εσωτερικής καύσης, η καύσιμη ύλη!»
Για να σε καταλάβουν φίλε μου, θα πρέπει να μην ανήκουν στην συντεχνία, και να μην είναι χρήστες.
Σίγουρα μια σωστή εγκατάσταση από άνθρωπο με πήρα, και οι ανάλογες ρυθμίσεις και στο αβανς, μαζί με λαδιέρα, εξασφαλίζουν διάρκεια ζωής, που σίγουρα κατά μέσω όρο δεν πλησιάζει την διάρκεια με το κανονικό καύσιμο.
Α.αυτό υποψιάζομαι κι εγώ, ότι από συμφέρον ή εγωισμό υποστηρίζουν οι περισσότεροι την παρούσα τεχνολογία και την οποία, για να μην παρεξηγηθώ, δεν αντιμάχομαι αλλά διερωτώ...
η πείρα σε αυτά τα επαγγέλματα, ειδικά στην ελλάδα, όπου ο κάθε τεχνίτης πιστεύει ότι έχει βγάλει πανεπιστήμιο, έχει δουλέψει στην βιομηχανία αυτοκινήτου που έτυχε να συντηρεί, και έχει κάνει και έρευνα ντοκτορά, ΔΕΝ υπάρχει...
απλά κατασκευάζεται από τον τυχόντα υποστηρικτή της, ότι δήθεν έχω πείρα επειδή ασχολούμαι...
αλλά όταν οι περισσότεροι στον χώρο των αυστηρά τεχνοκρατικών επαγγελμάτων ασχολούνται ευκαιριακά κάθε φορά... π.χ. όταν υπήρχαν λεφτά βάζαμε τούρμπο και μετατρόπα, τώρα που φτωχύναμε βάζουμε γκάζι να πηγαίνουμε το ίδιο γρήγορα τσάμπα... τότε τι να πω και τι να πιστέψω...
λίγα τα λόγια, λίγες και οι σκέψεις μου αλλά θα το ψάξω το θέμα και θα επανέλθω... ευχαριστώ πάντως για την σοβαρή απάντησή σου φίλε...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
καμία εταιρία επίσημα δεν καλύπτει με εγγύηση το αυτοκίνητο εκτός των βιομηχανικά παραχθέντων μετατροπών... δηλαδή εκ του εργοστασίου...
Κι αυτό εδώ τι είναι;
Ή ανακοινώσεις σαν αυτή εδώ, δεν μετράνε;όχι, δεν μετράνε,δεν είναι εγγύηση τα παρόντα που αναφέρεις, ούτε και αναφέρεται κάτι τέτοιο από τους κατασκευαστές.. το εξήγησα, οι κατασκευαστές που το κάνανε χρόνια έχουν άλλη, προορισμένη για αέριο, γραμμή παραγωγής κινητήρων...
όσο για το αν οι Ελληνες, Ιταλλοί, κλπ τσίμπησαν δικαίως ή όχι, θα το δούμε σε λίγα χρονάκια... γιατί τι να κάνουμε, η καύσιμη ύλη έχει τον παράγοντά της στην όλη σχεδίαση ενός κινητήρα για αυτό τον λόγο ακριβώς και εταιρίες σαν την Volvo και την Fiat έχουν εδώ και καιρό φτιάξει διαφορετική σειρά παραγωγης κινητήρων που δέχονται αέριο...
αλλά μην μιλάμε πολύ... στην πράξη θα φανεί κι αν ψάξεις, θα βρεις ωραιοτάτους κατόχους με προβλήματα ανά την Ελλάδα που αντί να καταπιούν τον εγωισμό τους κατάπιαν το... πρόβλημα... γιατί έχουν παρουσιαστεί προβλήματα... ειδικά σε κινητήτρες άμεσου ψεκασμου και πριν το νέο σύστημα υγρής τροφοδοσίας καυσίμου...
Προς το παρόν από το 'νέο' σύστημα υγρής τροφοδοσίας καυσίμου παρέχεται δυνατότητα και για Euro-6 συμβατότητα από τώρα (... και όχι το 2014) για όσους έχουν κινητήρα άμεσου ψεκασμού εργοστασιακών προδιαγραφών Euro-5.
και οι δικοί μας κινητήρες, με ελάχιστες προγραμματικές ρυθμίσεις, μπορούν κάλλιστα να περνάνε το επόμενο πρότυπο καυσαερίων...
αλλά δεν με πολυ-ενδιαφέρει το όλο θέμα... απλά φωτίζω μερικά πράγματα που μερικοί δεν έχουν αντιληφθεί ίσως...
Κρίμα που δεν σε ενδιαφέρει το θέμα...
Μετά από 500 και ...σελίδες περιμέναμε εσένα για να μας φωτίσεις!οι 500 σελίδες και... δεν έχουν απαντήσει τα παραπάνω που έγραψα και ούτε εσύ με τον τρόπο και το ύφος που γράφεις...
λυπάμαι αλλά μόνο ένας απάντησε σοβαρά στα γραφόμενά μου και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως..
καλή τύχη με τους υπόλοιπους...
http://www.brc.it/getcontent.aspx?t=1&nid=95&lang=en
Εγω προσωπικα εχω ξαναπαραθεσει την σελιδα της BRC στην Ιταλια οπου υπαρχει συνεργασια με μεγαλες κατασκευαστριες εταιριες στων οποιων τα καινουργια αυτοκινητα γινεται τοποθετηση κιτ υγραεριου της BRC στις εγκαταστασεις της.
Υποθετω οτι η εγγυηση του αυτοκινητου ισχυει κανονικα σαν καινουργιου περιλαμβανομενης και της εγκαταστασης υγραεριοκινησης, οποτε υπαρχει εργοστασιακη εγγυηση και για αυτοκινητα που δεν εγιναν στην γραμμη παραγωγης του κατασκευαστικου εργοστασιου. Δεν βλεπω παντως καμμια τοποθετηση λαδιερας απο την BRC στα καινουργια αυτοκινητα
τα οποια ειναι ιδια με τα αλλα παραγωγης χωρις κανενα ιδιαιτερο χαρακτηριστικο οπως εχουν τα αυτοκινητα που εργοστασιακα κατασκευαζονται για να χρησιμοποιουν και υγραεριο.
Ελπιζω να βοηθησα. -
Σίγουρα οταν γινεται εγκατασταση πριν βγει το αυτοκίνητο προς πώληση θα καλυπτεται απο εγγύηση. Όσο για τις μετατροπές αφότου έχει βγει στον δρόμο το αυτοκίνητο φυσικά και οι εταιρίες είναι επιφυλακτικές (Είναι απολύτως λογικό) αφού δεν έχουν ελεγξει οι ίδιες την εγκατάσταση. Και να την έχουν ελεγξει δεν μπορούν να ξέρουν τι χειρισμό έχει δεχτει το αυτοκίνητο καθώς και τι συντηρηση μέχρι την τοποθέτηση του κιτ. Αυτό γίνεται και για τα τουρμπίσματα - αλλαγές ιπποδύναμης με πρόγραμμα ή χωρίς, οι και άλλες παρεμβάσεις. Γι αυτό και η π.χ. η OPEL έχει την θυγατρικη της irmscher για τετοιου τυπου βελτιώσεις (συμπεριλαμβανόμενου και ου LPG) για όποιον θέλει φτιαξίματα χωρίς απώλεια εγγύησης (Η οποία για τοποθετήσεις LPG συνεργάζεται με την LANDI RENZO). Αυτό είναι κανόνας και ισχύει εδω και χρόνια. Πως είναι δυνατόν να άλλαζε για το υγραέριο;
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
καμία εταιρία επίσημα δεν καλύπτει με εγγύηση το αυτοκίνητο εκτός των βιομηχανικά παραχθέντων μετατροπών... δηλαδή εκ του εργοστασίου...
Κι αυτό εδώ τι είναι;
Ή ανακοινώσεις σαν αυτή εδώ, δεν μετράνε;όχι, δεν μετράνε,δεν είναι εγγύηση τα παρόντα που αναφέρεις, ούτε και αναφέρεται κάτι τέτοιο από τους κατασκευαστές.. το εξήγησα, οι κατασκευαστές που το κάνανε χρόνια έχουν άλλη, προορισμένη για αέριο, γραμμή παραγωγής κινητήρων...
Πως καταλήγεις σ' αυτό το συμπέρασμα; Πήρες τηλέφωνο όλους τους κατασκευαστές και σου είπαν ότι έγραψες;
Η δική μου λογική λέει οτι όταν μια σοβαρή εταιρεία συνεργάζεται με το εργοστάσιο κατασκευής, είναι δυνατόν να προκύψει εγγύηση (έστω περιορισμένου εύρους) για τον κινητήρα, είτε αυτός είναι ολοκαίνουργιος είτε έχει κάποια χιλιόμετρα.
Το σημαντικό είναι οτι η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με τον α ή βήτα τρόπο με πολλά εργοστάσια ή επίσημους αντιπροσώπους σε διάφορες χώρες και όπως και να το κάνουμε δεν έχουμε ένα 'γενικό' σύστημα που τα κάνει όλα, σε όλα τα αυτοκίνητα.
Τώρα, ανάλογα τη χώρα, τον κατασκευαστή, το σύστημα, κλπ. προκύπτουν εγγυήσεις όπως π.χ. αυτή μεταξύ της Kosmocar και της Vialle (1 χρόνος εγγύηση κινητήρα για τα αυτοκίνητα του group VAG στην Ελλάδα).
Αν δεν θες να το καταλάβεις, δικαίωμά σου, αλλά την αλήθεια δεν μπορείς να την κάνεις ...ροζ!!!
Γι αυτό και το ύφος μου... -
σε ερωτηση μου στο κτεο auteco για τον περιοδικο ελεγχο στο αυτοκινητο μου που ειναι υγραεριοκινητο εδω και 1 χρονο μου ειπε οτι θελουν τα αρχικα χαρτια του εγκαταστατη που περασε τοτε κτεο οχι κατι καινουρια!επισης να ρωτησω οτι μερικες φορες οταν κινουμε ειτε με υγραεριο η με βενζινη σε χαμηλες στροφες μου σβηνει ακομα και εν κινησει οχι μονο σταματημενος!τη να ειναι ?
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
σε ερωτηση μου στο κτεο auteco για τον περιοδικο ελεγχο στο αυτοκινητο μου που ειναι υγραεριοκινητο εδω και 1 χρονο μου ειπε οτι θελουν τα αρχικα χαρτια του εγκαταστατη που περασε τοτε κτεο οχι κατι καινουρια!επισης να ρωτησω οτι μερικες φορες οταν κινουμε ειτε με υγραεριο η με βενζινη σε χαμηλες στροφες μου σβηνει ακομα και εν κινησει οχι μονο σταματημενος!τη να ειναι ?Τι αμάξι έχεις? Θέλει έλενχο γιατί αυτό είναι επικίνδινο....
-
Ο χρήστης cjgeorgio έγραψε:
Τι αμάξι έχεις? Θέλει έλενχο γιατί αυτό είναι επικίνδινο....
ford focus c-max 1.6 ti-vct
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
σε ερωτηση μου στο κτεο auteco για τον περιοδικο ελεγχο στο αυτοκινητο μου που ειναι υγραεριοκινητο εδω και 1 χρονο μου ειπε οτι θελουν τα αρχικα χαρτια του εγκαταστατη που περασε τοτε κτεο οχι κατι καινουρια!επισης να ρωτησω οτι μερικες φορες οταν κινουμε ειτε με υγραεριο η με βενζινη σε χαμηλες στροφες μου σβηνει ακομα και εν κινησει οχι μονο σταματημενος!τη να ειναι ?
Και σίγουρα τα κτεο, ευθυνόφοβα, (και είναι λογικό), ζητούν τα χαρτιά του εγκαταστάτη. Μου είναι αδύνατον να γνωματεύσω, καθώς και ο κάθε σοβαρός εγκαταστάτης, χωρείς να δει και να μετρήσει, να εκφέρει γνώμη. Γρήγορα στον εγκαταστάτη σου!!!...
Α. -
διαβαζω για τις σκεψεις να επιτραπει η πετρελαιοκινηση σε Αθηνα-Θεσσαλονικη
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=421123
Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια έρευνα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου η οποία πρότεινε κίνηση οχημάτων με τη μέθοδο μονά - ζυγά για όσα ΙΧ είχαν κυκλοφορήσει το διάστημα 1991 - 2009 και ελεύθερη κίνηση για όσα κυκλοφόρησαν μετά το 2009 ή για όσα έχουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μικρότερες από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
για τα υγραεριοκινητα τιποτα ρε αλητες?
Θα επιτρεψουν πετρελαιοκινηση, που με την ελληνικη νοθεια θα γινει παλι χαμος απο το νεφος και τα σωματιδια...
και θα επιτρεπουν ελευθερη κινηση (συν τα ηδη μειωμενα τελη) μονο με βαση το ετος ταξινομησης...Και για τα υγραεριοκινητα που εχουν μηδεν ρυπους, καμμια προβλεψη πουθενα.
Αλητες.
-
«Τώρα, ανάλογα τη χώρα, τον κατασκευαστή, το σύστημα, κλπ. προκύπτουν εγγυήσεις όπως π.χ. αυτή μεταξύ της Kosmocar και της Vialle (1 χρόνος εγγύηση κινητήρα για τα αυτοκίνητα του group VAG στην Ελλάδα).»
Φιλέ dti, αυτό που γραφείς δεν αναιρεί αυτό που έγραψε ο vellerefontis. Μάλιστα με βάζει σε έξτρα σκέψη.
Βάση γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, οι έλληνες κάνουν κατά μέσο όρο 17000 τον χρόνο. Κατά συνέπια η ελληνική VAG, χωρίς κανένα πρόβλημα μπορεί να δώσει 1 χρόνο εγγύηση!. Μάλιστα όταν ο έλληνας αντιπρόσωπος, συνεργάζεται με την εταιρία των κιτ….. και αυτό σημαίνει πολλά. Μα στο αυτοκίνητο και την μηχανή με καύσιμο βενζίνα δίνει 3 χρόνια!.
Τυχαίο?, δεν νομίζω, με καθόλου διάθεση από μέρος μου να αστειευτώ.
Την σημερινή εποχή, δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν.
Εκτός και εάν ποντάρουν στο ότι με τα καινούργια μέτρα (οικονομικά), θα τα ‘δέσουμε’ τα αυτοκίνητα. Σίγουρα αυτοί που θα κυκλοφορούν θα είναι οι έχοντες και κατέχοντες που δεν τους ακουμπάνε, και αυτοί δεν πρόκειται να βάλουν αέριο πότε…..
Α. -
Αντωνη,
η Κοσμοκαρ δινει 2 χρονια εργοστασιακη εγγυηση + αλλα 2 αν θελεις μεσω ασφαλιστικης αντι αντιτιμου, εγω ειχα δωσει 340 ευρω το 2007 αλλα μετα αυξηθηκε λιγο. Βεβαια η προσθετη εγγυηση αξιζει γιατι καλυπτει τα περισσοτερα μηχανικα/ηλεκτρικα και απο εμπειρια γνωστων λειτουργει αψογα οταν χρειαστει.
Ο 1 χρονος που λεγεται οτι δινει για την μηχανη εφοσον γινει εγκατασταση μεσω αυτης ειναι λογικο και φυσικα πιστευω οτι αναφερεται για μεταχειρισμενα και οχι για καινουργια αυτοκινητα. Νομιζω παντως οτι πριν την εγγυηση θα γινεται και καποιος ελεγχος σχετικα με την κατασταση του κινητηρα, αλλα οπως και να εχει επισημη εγγυηση ειναι και δεν αμφισβητειται οπως παλι γινετα και για περιοδο 3 χρονων στα καινουργια Subaru (ξερω για τα Forester αλλα δεν θυμμαμαι αν ισχυει και για αλλα μοντελα της εταιριας) που βαζουν υγραεριο μεσω της αντιπροσωπειας. Δεν θυμαμαι παλι αν ειναι Vialle η ICOM και φυσικα η εγκατασταση ειναι εκτος εργοστασιακης γραμμης παραγωγης απο τον εδω αντιστοιχο αντιπροσωπο/εγκαταστατη. Και ισχυει φυσικα η εγγυηση για ολα τα μηχανικα/ηλεκτρικα μερη του αυτοκινητου και για τα πληρη 3 χρονια. -
για τα υγραεριοκινητα τιποτα ρε αλητες?
Θα επιτρεψουν πετρελαιοκινηση, που με την ελληνικη νοθεια θα γινει παλι χαμος απο το νεφος και τα σωματιδια...
και θα επιτρεπουν ελευθερη κινηση (συν τα ηδη μειωμενα τελη) μονο με βαση το ετος ταξινομησης...Και για τα υγραεριοκινητα που εχουν μηδεν ρυπους, καμμια προβλεψη πουθενα.
Αλητες.
Περιμένεις φιλέ tommygan, ηθική από ποιους?. Από αυτούς του ΔΝΤ?. Σίγουρα αυτοί δεν ενδιαφέρονται. Από τους ανακοινώνονταις τα εγκληματικά μέτρα?.
Μα όταν βάζεις αέριο στο σπίτι, πέφτει ο δημοτικός φόρος?. Οικολογία γίνετε μόνον όταν από αυτήν οικονομάνε. Από εσένα τι θα πάρουν?. Ίδη πληρώνεις λιγότερα με το αέριο……Για την ιστορία: από το κάμπινγκ το καλοκαίρι και για30 μέρες. (η μετρήσει έγινε από συνάδελφο που εξακολουθεί και πηγαίνει).
104 ολλανδοί, 102 diesel, 2 βενζίνα.
38 γερμανοί, 31 diesel, 7 βενζίνα.
26 Γάλλοι, 18 diesel, 8 βενζίνη.
23 ιταλοί όλοι με αυτοκινουμενα,18 αέριο, 1 βενζίνη, 3 diesel.
Ο συνάδελφος κάνει μετατροπές.
Α. -
Για την ιστορία: από το κάμπινγκ το καλοκαίρι και για30 μέρες. (η μετρήσει έγινε από συνάδελφο που εξακολουθεί και πηγαίνει).
104 ολλανδοί, 102 diesel, 2 βενζίνα.
38 γερμανοί, 31 diesel, 7 βενζίνα.
26 Γάλλοι, 18 diesel, 8 βενζίνη.
23 ιταλοί όλοι με αυτοκινουμενα,18 αέριο, 1 βενζίνη, 3 diesel.
Ο συνάδελφος κάνει μετατροπές.
Α.ενταξει, δεν ηρθαν και με τα μικρα αυτοκινητα που πανε στη δουλεια τους...
ειναι λογικο τα οχηματα που κανουν πολλα χλιομετρα (ή σε βαρια οπως τα SUV kαι τα αυτοκινουμενα) να τα προτιμουν σε βενζινη....Οι Ιταλοι ειναι κοντα και ηρθαν με αεριο
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
.....¨οτι δέν γνωρίζω δέν υπάρχει ...αλλά καί νά υπάρχει εφόσον δέν τό γνωρίζω δέν είναι καλό...
Είναι τό απόσταγμα τών εμπειριών πού αποκόμησα στίς σχέσεις μου μέ τούς συνέλληνές μου κατόπιν 43 ετών συνεχούς εργασίας καί κοινωνικής δραστηριότητας.(Διεκδικώ τήν πατρότητα τού γνψμικού)Ή VIALLE δίνει στήν vw καί ΅BMW συστ'ηματα πρώτης εγκατάστασης....Καί άλλες αλλού...
δεν κατάλαβα το σχόλιό σου φίλε Κώστα, αλλά οκ.
δεν διαφώνησα (ούτε είπα το αντίθετο) πως φτιάχνει κάποια εταιρία το σύστημα υγραεριοκίνησης και το προμηθεύει σε μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες.Εγώ είπα ότι αυτά τα κιτ ΔΕΝ είναι εγκεκριμένα να τοποθετηθούν ΕΚ-ΤΩΝ-ΥΣΤΕΡΩΝ και γι' αυτό δεν ισχύει η ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ εγγύηση αν αναφέρεις επίσημα στην audi γερμανίας (και κάθε audi) ότι έκανες μία τέτοια μετατροπή.
Χάνεις την εργοστασιακή εγγύηση και δεν την χάνεις αν αλλάξεις τον τύπο καυσίμου (κι άρα το πώς λειτουργεί ο κινητήτας)?
Ότι κάποιος που έχει βάλει απλώς πρόγραμμα (χωρίς κάποια άλλη βελτίωση) δεν μπορεί να βάλει κιτ υγραερίου, μήπως κάτι μας λέει? (δεν το έχω ψάξει - το έγραψε κάποιος πιο πίσω)
Τέλοσπάντων.
Από κει και πέρα ο νοών νοήτο.Αν κάποιος θέλει σόνι και ντε να κάνει την συγκεκριμένη μετατροπή, τότε εθελοτυφλεί (ενσυνείδητα ή ασυνείδητα) όταν κοιτάει τα αρνητικά στοιχεία της κίνησης του (είτε αυτό λέγεται υγραεριοκίνηση είτε οτιδήποτε άλλο).
-
«Τώρα, ανάλογα τη χώρα, τον κατασκευαστή, το σύστημα, κλπ. προκύπτουν εγγυήσεις όπως π.χ. αυτή μεταξύ της Kosmocar και της Vialle (1 χρόνος εγγύηση κινητήρα για τα αυτοκίνητα του group VAG στην Ελλάδα).»
Φιλέ dti, αυτό που γραφείς δεν αναιρεί αυτό που έγραψε ο vellerefontis. Μάλιστα με βάζει σε έξτρα σκέψη.
Βάση γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, οι έλληνες κάνουν κατά μέσο όρο 17000 τον χρόνο. Κατά συνέπια η ελληνική VAG, χωρίς κανένα πρόβλημα μπορεί να δώσει 1 χρόνο εγγύηση!. Μάλιστα όταν ο έλληνας αντιπρόσωπος, συνεργάζεται με την εταιρία των κιτ….. και αυτό σημαίνει πολλά. Μα στο αυτοκίνητο και την μηχανή με καύσιμο βενζίνα δίνει 3 χρόνια!.
Τυχαίο?, δεν νομίζω, με καθόλου διάθεση από μέρος μου να αστειευτώ.
Την σημερινή εποχή, δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν.
Εκτός και εάν ποντάρουν στο ότι με τα καινούργια μέτρα (οικονομικά), θα τα ‘δέσουμε’ τα αυτοκίνητα. Σίγουρα αυτοί που θα κυκλοφορούν θα είναι οι έχοντες και κατέχοντες που δεν τους ακουμπάνε, και αυτοί δεν πρόκειται να βάλουν αέριο πότε…..
Α.O 1 χρόνος εγγύηση αφορά τη μετατροπή και οτι αυτή έχει σαν συνέπεια στον κινητήρα, κλπ., άσχετα αν το αυτοκίνητο είναι εντός ή εκτός της εργοστασιακής εγγύησης. Φαντάζομαι οτι είναι ένα παρόμοιο πρόγραμμα μέσω ασφαλιστικής εταιρείας σαν αυτό που μου έδωσε ο Ιταλός εγκαταστάτης για το σύστημα της Vialle που έβαλα (υπενθυμίζω οτι εγώ πήρα κάλυψη για 2 έτη ή 60.000 χλμ. έναντι εφάπαξ κόστους 100 ευρώ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ότι κάποιος που έχει βάλει απλώς πρόγραμμα (χωρίς κάποια άλλη βελτίωση) δεν μπορεί να βάλει κιτ υγραερίου, μήπως κάτι μας λέει? (δεν το έχω ψάξει - το έγραψε κάποιος πιο πίσω)
Τέλοσπάντων.
Από κει και πέρα ο νοών νοήτο.Αν κάποιος θέλει σόνι και ντε να κάνει την συγκεκριμένη μετατροπή, τότε εθελοτυφλεί (ενσυνείδητα ή ασυνείδητα) όταν κοιτάει τα αρνητικά στοιχεία της κίνησης του (είτε αυτό λέγεται υγραεριοκίνηση είτε οτιδήποτε άλλο).
Αγαπητέ 'Κάβουρα',
Θά ' πρεπε να τα πιάνεις λίγο καλύτερα τα πράγματα... (όχι τίποτε άλλο άλλα είναι ...κρίμα για το nickname που χρησιμοποιείς!)
...έρχεσαι, ύστερα από 500+ σελίδες όπου επανειλημένα έχουμε γράψει και ξαναγράψει οτι μια χαρά γίνεται η εγκατάσταση σωστού συστήματος υγραεριοκίνησης σε 'βελτιωμένο' αυτοκίνητο (αρκεί να 'ξέρει' ο εγκαταστάτης), και μας μεταφέρεις τα συμπεράσματά σου, λόγω κάποιας αρλούμπας που έγραψε κάποιος...
Δεν είναι λίγο ως πολύ, αυθαίρετο αυτό;
Κάτσε και διάβασε λοιπόν τουλάχιστον τις 300 τελευταίες σελίδες για να μη γελάμε με όσα έγραψες.
Και είμαστε αρκετοί έως πολλοί που έχουμε και βελτιωμένα αυτοκίνητα και κάποιοι έως πολύ πειραγμένα. Εννοείται κάποιοι μόνο με πρόγραμμα και κάποιοι με όλο το πακέτο σε διάφορα stages...
Φαντάζομαι επίσης οτι δεν θα μπορούσες ποτέ να διανοηθείς οτι υπάρχει και αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει κερδίσει σε αγώνες του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, με σύστημα υγραεριοκίνησης της Prins... -
Καλά ρε παιδιά δηλαδή το όταν πειραζεις ένα αυτοκινητο με πρόγραμμα δεν παραιμβαίνεις στην λειτουργία του; Τα νιτρο κλπ;; Εννοείται πως οι έτοιμοι χάρτες για το υγραεριο είναι φτιαγμένοι για τις μαμα ρυθμίσεις - χαρτογραφήσεις.Σιγά μη καθοντουσαν να ασχοληθούν με την κα..λα του καθενός. Δηλαδή τι θελετε να μας πείτε ρε παιδιά ότι το υγραέριο είναι χειρότερο από τα πειράγματα - φταξίματα- αυξήσεις ιπποδύναμης κλπ που κάνετε εσείς; Αν σας πω ότι καλά κάνουν οι εταιρίες και δεν εγκρίνουν τα πειράγματα έστω και μόνο με πρόγραμμα θα μου πείτε ότι μερικές κάνουν και οι ίδιες βελτιώσεις (και αλήθεια είναι) . Για τα φτιαξίματα λοιπόν η απάντηση σας φένεται λογική για το υγραεριο όχι..............γιατί;
Και ξαναλέω αν δεν ήταν εφικτή η κάυση υγραερίου απο ΜΕΚ δεν θα κάναμε αυτη την συζήτηση. Το όλο θέμα είναι όπως και στις άλλες μετατροπές - βελτιώσεις η σοβαρότητα γνώσεις και σωστή δουλειά που θα γίνει στην εγκατάσταση. Και τουρμπίνες σκάγανε και φτιαγμένα χτυπάγανε και καταπίνανε τον εγωισμό τους οι ιδιοκτήτες σε αυτό η απάντηση ποιά είναι; Ότι τα φτιαξίματα-προγραμματισμοί αυξήσεις βελτιώσεις δεν πρέπει να γίνονται καθόλου γιατί σίγουρα θα κάνουν ζημιά ή αν γινει σωστη εγκατασταση - προγραμματισμός δεν υπάρχει πρόβλημα;;;;;;;;εεεεεεεεεεεεε;;;; Ετσι Ακριβώς!
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
σε ερωτηση μου στο κτεο auteco για τον περιοδικο ελεγχο στο αυτοκινητο μου που ειναι υγραεριοκινητο εδω και 1 χρονο μου ειπε οτι θελουν τα αρχικα χαρτια του εγκαταστατη που περασε τοτε κτεο οχι κατι καινουρια!επισης να ρωτησω οτι μερικες φορες οταν κινουμε ειτε με υγραεριο η με βενζινη σε χαμηλες στροφες μου σβηνει ακομα και εν κινησει οχι μονο σταματημενος!τη να ειναι ?Πες στην άσχετη τηλεφωνήτρια να πληροφορηθεί καλύτερα τί ισχύει...
Βασιζόμενος στην παραπάνω πληροφορία που είχε ξαναγραφτεί πριν από καιρό, στο τέλος Αυγούστου έκλεισα ραντεβού στην Auteco της Λ. Αθηνών. Μάλιστα ρώτησα 2 φορές, 2 τηλεφωνήτριες για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και οι 2 μου είπαν την πληροφορία που έγραψες πιο πάνω. Πήγα λοιπόν χωρίς τη βεβαίωση του εγκαταστάτη, θεωρώντας οτι καθώς είναι πιο ακριβοί από τον ανταγωνισμό (5-10 ευρώ), θα έχουν κάποιο τρόπο να 'βολέψουν' το συγκεκριμένο δικαιολογητικό (ίσως με κάποιας μορφής συνεργασία σκέφθηκα). Εκεί προς έκπληξή μου, μου είπαν οτι χρειάζεται και το χαρτί του εγκαταστάτη και δεν φταίνε εκείνοι για το λάθος της τηλεφωνήτριας. Μάλιστα μου πρότειναν να υποβάλω γραπτώς τα παράπονά μου για την ταλαιπωρία.
Όντως το έκανα και δέχθηκα ένα τηλεφώνημα κι ένα email με μπλα-μπλα κλπ. χωρίς τίποτε το ουσιαστικό.Για να μην τα πολυλογώ, πήγα και πήρα εντελώς δωρεάν το χαρτί από τον Λογοθέτη στο Ίλιον (έγινε κι ένας τυπικός έλεγχος) και πήγα στο City Control στη Ν. Ιωνία και πέρασα το ΚΤΕΟ με κόστος 45 ευρώ (ειδική προσφορά για τα μέλη του clubford.gr).
Μακριά λοιπόν από Auteco. Και πιο ακριβοί είναι και με τα λάθη τους ταλαιπωρούν τον κόσμο.επισης να ρωτησω οτι μερικες φορες οταν κινουμε ειτε με υγραεριο η με βενζινη σε χαμηλες στροφες μου σβηνει ακομα και εν κινησει οχι μονο σταματημενος!τη να ειναι ?
Πιθανόν να χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Στα πλαίσια της εγγύησης, ο εγκαταστάτης σου πρέπει να λύσει το πρόβλημα γιατί αν σου σβήσει όταν κινείσαι με κάποια ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο τα πράγματα μπορεί να είναι επικίνδυνα...
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Τέλοσπάντων.
Αγαπητέ 'Κάβουρα',
Θά ' πρεπε να τα πιάνεις λίγο καλύτερα τα πράγματα... (όχι τίποτε άλλο άλλα είναι ...κρίμα για το nickname που χρησιμοποιείς!)
...έρχεσαι, ύστερα από 500+ σελίδες όπου επανειλημένα έχουμε γράψει και ξαναγράψει οτι μια χαρά γίνεται η εγκατάσταση σωστού συστήματος υγραεριοκίνησης σε 'βελτιωμένο' αυτοκίνητο (αρκεί να 'ξέρει' ο εγκαταστάτης), και μας μεταφέρεις τα συμπεράσματά σου, λόγω κάποιας αρλούμπας που έγραψε κάποιος...
Δεν είναι λίγο ως πολύ, αυθαίρετο αυτό;
Κάτσε και διάβασε λοιπόν τουλάχιστον τις 300 τελευταίες σελίδες για να μη γελάμε με όσα έγραψες.
Και είμαστε αρκετοί έως πολλοί που έχουμε και βελτιωμένα αυτοκίνητα και κάποιοι έως πολύ πειραγμένα. Εννοείται κάποιοι μόνο με πρόγραμμα και κάποιοι με όλο το πακέτο σε διάφορα stages...
Φαντάζομαι επίσης οτι δεν θα μπορούσες ποτέ να διανοηθείς οτι υπάρχει και αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει κερδίσει σε αγώνες του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, με σύστημα υγραεριοκίνησης της Prins...Την αλούρμπα την έγραψα εγώ. Επειδή δεν μπορώ να διαβάζω και της 500 σελίδες μήπως θα μπορούσες να με καθοδιγήσεις για το που μπορώ να βάλω υγραέριο στο βελτιωμένο αμάξι μου. Πήρα σε πολλούς τηλέφωνο και μόνο που άκουγαν ότι είναι βελτιωμένο το αμάξι μου μου λέγαν και μόνο πρόγραμμα να φόρουσες πάλι όχι.... Πες μου 1 εγκαταστάτη που να ξέρει για εμένα... 1.8 tsi euro 5. Ευχαριστώ....
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
επισης να ρωτησω οτι μερικες φορες οταν κινουμε ειτε με υγραεριο η με βενζινη σε χαμηλες στροφες μου σβηνει ακομα και εν κινησει οχι μονο σταματημενος!τη να ειναι ?
Πιθανόν να χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Στα πλαίσια της εγγύησης, ο εγκαταστάτης σου πρέπει να λύσει το πρόβλημα γιατί αν σου σβήσει όταν κινείσαι με κάποια ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο τα πράγματα μπορεί να είναι επικίνδυνα...
Τι να φτιάξει με ρύθμιση, εδώ σβήνει και με βενζίνη.
Έχει κάποια βλάβη, μπορεί να είναι ανάφλεξη, διαρροή υποπίεσης, οτιδήποτε.
Υγραεριοκίνηση!