-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Φίλε Μαέβιους Παχατουρίδη, υπάρχει μια επιλογή στο φόρουμ, να αποκλείεις να διαβάζεις ποσταρίσματα ατόμων που σε ενοχλούν. Χρησιμοποίησε το αν ενοχλήσε (το έχω κάνει για άτομο που πλέον δεν υπάρχει στο φόρουμ και ηρέμησε το κεφάλι μου). Το να επιτίθεσαι σε έναν mod και να μιλάς για επιλεκτική κρίση, είναι λίγο άτοπο και άκομψο, ειδικά για ένα μέλος σαν εσένα που είσαι 1 μήνα εγεγγραμμένος στο φόρουμ.Αν έχεις πρόβλημα με τα γραπτά του Αντώνη και του κάθε Αντώνη, Bill, Dodger, κτλ, απάντα με επιχειρήματα σχετικά με το θέμα, αλλιώς προσπέρασε τα.
Φιλικά, over and out από μένα.
Σωστός!
-
τι γινεται επιτελους με την τιμη του υγραεριου?
μας εχουν μαμησει τα καρτελ.πριν 15-20 μερες που ηταν η βενζινη στο 1,65 , το LPG σταθερα στο 0,835
μετα επεσε η βενζινη στο 1,59 το LPG ακουνητο στο 0,835
τωρα ξανανεβηκε η βενζινη στο 1,65 , ανεβηκε και το LPG στο 0,865αλητες
-
Mετα απο 1,5 χρονο και περιπου 35000χλμ καταλαβα οτι το υγραεριο ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που υπαρχει σαν καυσιμο στο αυτοκινητο.Οχι μονο απο προβληματα( που ειναι μικρα μεν ,αλλα σε στελνουν καθε τοσο στο συνεργειο), αλλα και απο θεμα επιδοσεων,απο πρατηρια ανεφοδιασμου και τελος απο μεταποληση του ιδιου του αυτοκινητου.Οσο για την οικονομια που εχει,ειναι παρα πολυ μικρη για τα χρηματα που δοσαμε.Συγουρα θα υπαρχουν αντιδρασεις με αυτα που λεω ,αλλα παιδια ετσι ειναι τα πραγματα και μην προσπαθησετε να πεισετε τους εαυτους σας για το αντιθετο.
Η οικονομια που εχει ειναι περιπου στο 30% αν υπολογισουμε οτι στα ξεκινηματα εχουμε βενζινη και με το υγραεριο καιει 20%τουλαχιστον παραπανω.
Παντος καλα τα καταφερανε, ( με ολες αυτες τις μπαρουφες που λεγανε οι υγραεριτζιδες )εμενα μου πηραν 1400 !!! -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
τι γινεται επιτελους με την τιμη του υγραεριου?
μας εχουν μαμησει τα καρτελ.πριν 15-20 μερες που ηταν η βενζινη στο 1,65 , το LPG σταθερα στο 0,835
μετα επεσε η βενζινη στο 1,59 το LPG ακουνητο στο 0,835
τωρα ξανανεβηκε η βενζινη στο 1,65 , ανεβηκε και το LPG στο 0,865αλητες
Πάντως Θεσσαλονίκη που έβαλα προχτές (πίσω απο τα ΚΤΕΛ) εδώ και 2 μήνες σταθερά στο 0,829. Όσο για την Ηπειρο που μένω ο μέγας Φαρμάκης 0,75 σταθερά
-
Πως γινετε και αυτος το εχει τοσο φθυνοτερο απο τους αλλους?
Και κατι σχετικο με το υγραεριο θερμανσης πως γινετε η μπουκαλα των 23,8 λιτρων (10κιλα) που γεμιζει με 23,8χ80%=19 λιτρα να κοστιζει 15ευρω. 15/19=0.79 ευρω το λιτρο?(και δεν νομιζω να βαζουν 19 λιτρα αλλα 18)
Δεν θα επρεπε η μπουκαλα να ειναι πολυ φθυνοτερη απο 15 ευρω λογο μικροτερου φορου?
Εκτος αν εχει περισοτερα λιτρα!?
Το χυμα μιγμα θερμανσης ποσο κανει? ξερει, αγοραζει κανεις?http://www.ntailianisgas.gr/main/index. ... Itemid=109
-
Ο Φαρμάκης όπως έχει ξαναγραφεί στο φόρουμ είναι ο ίδιος εισαγωγέας LPG (απαλλαγμένος από ενδιάμεσους) γι αυτό και αφού αγοράζει πιο φθηνα βγάζει το ίδιο (μπορεί και παραπάνω) κέρδος με τους άλλους και η διαφορά είναι το καπέλο που θα πλήρωνε στην εταιρία που θα τον προμήθευε. Και μάλιστα όσοι φουλαρουν απο Αθηνα ή αλλού λένε ότι τους βγάζει και περισσότερα χλμ.
-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
Πως γινετε και αυτος το εχει τοσο φθυνοτερο απο τους αλλους?Φθηνότερος ειναι οχι γιατι εισαγει αλλα γιατι το διακινεί ΜΟΝΟΣ του. Αρα καταλαβαινεται απο τις τιμες στα υπολοιπα πρατηρια, τι πληγη ειναι οι μεσαζοντες...
Και κατι σχετικο με το υγραεριο θερμανσης πως γινετε η μπουκαλα των 23,8 λιτρων (10κιλα) που γεμιζει με 23,8χ80%=19 λιτρα να κοστιζει 15ευρω. 15/19=0.79 ευρω το λιτρο?(και δεν νομιζω να βαζουν 19 λιτρα αλλα 18)
Δεν θα επρεπε η μπουκαλα να ειναι πολυ φθυνοτερη απο 15 ευρω λογο μικροτερου φορου?
Εκτος αν εχει περισοτερα λιτρα!?Περισσοτερα λιτρα δεν βαζουν εκτος και αν γεμιζεις την μπουκαλα μονος σου απο το πρατηριο lpg(παρανομο).
Οσο για την τιμη της μπουκαλας(π.χ. 10κιλης), διαφοροποιειται αναλογα το μερος που εισαι. Σαν παραδειγμα ο φαρμακης την 10 κιλη την εχει 12 ευρω(περιπου 0,65 το λιτρο !!!) ενω αλλου μεχρι και πανω απο 20 !!! Αρα καταλαβαινεις τι κλεψια πεφτει...Το χυμα μιγμα θερμανσης ποσο κανει? ξερει, αγοραζει κανεις?
Το θερμανσης ειναι αρκετα φθηνότερο μιας και περνεις και μεγαλη ποσότητα. Την τρεχουσα τιμη δεν την ξερω αλλα σχετικα προσφατα ηταν κοντα στα 55 με 60 λεπτα.
-
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
Mετα απο 1,5 χρονο και περιπου 35000χλμ καταλαβα οτι το υγραεριο ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που υπαρχει σαν καυσιμο στο αυτοκινητο.Οχι μονο απο προβληματα( που ειναι μικρα μεν ,αλλα σε στελνουν καθε τοσο στο συνεργειο), αλλα και απο θεμα επιδοσεων,απο πρατηρια ανεφοδιασμου και τελος απο μεταποληση του ιδιου του αυτοκινητου.Οσο για την οικονομια που εχει,ειναι παρα πολυ μικρη για τα χρηματα που δοσαμε.Συγουρα θα υπαρχουν αντιδρασεις με αυτα που λεω ,αλλα παιδια ετσι ειναι τα πραγματα και μην προσπαθησετε να πεισετε τους εαυτους σας για το αντιθετο.
Η οικονομια που εχει ειναι περιπου στο 30% αν υπολογισουμε οτι στα ξεκινηματα εχουμε βενζινη και με το υγραεριο καιει 20%τουλαχιστον παραπανω.
Παντος καλα τα καταφερανε, ( με ολες αυτες τις μπαρουφες που λεγανε οι υγραεριτζιδες )εμενα μου πηραν 1400 !!!Θα έλεγα ότι η οικονομια είναι στο 40% αν υπολογίσουμε στο ότι στα ξεκινήματα έχουμε βενζίνη και την μεγαλύτερη κατανάλωση. Όσο για τα προβλήματα που αναφέρεις δεν είναι σίγουρο ότι έχουν όλοι. Για παράδειγμα σε εμένα δεν έχει ανάψει για 12000χλμ κανενα λαμπάκι και ουτε είχα καποιο πρόβλημα. Τώρα για τα πρατήρια δεν έχω αντίρρηση γιατί είναι λίγα. Σεβαστή η αποψή σου αλλά πιστεύω οτι ναι μεν δεν έχει την οικονομία που υπόσχονταν οι εγκαταστάτες αλλά είναι πιο οικονομικό από την βενζίνη.
-
μα παραπονιεται κι αυτος που εχει ηδη κανει αποσβεση τα λεφτα που εχει δωσει? ελεος
και ηδη κερδιζει καθε φορα που γεμιζεικαι την ψυχικη του ηρεμια σε σχεση με το να γεμιζε με βενζινη και να πληρωνε τα διπλα?
ασχετα αν δεν ειναι 50% η οικονομια αλλα κοντα στο 40%, και μονο το γεγονος οτι γεμιζεις με 40Ε αντι για 80Ε ειναι τεραστιο ψυχολογικο κερδος. (τουλαχιστον για οσο θα μας αφηνουν ακομα οι πολιτικοι και τα καρτελ)και απο που και ως που αναφερει ως μειονεκτημα τη μεταπωληση?
δηλ θα παει να πουλησει κανεις αμαξι με υγραεριο και θα πιανει λιγοτερα λεφτα απο οτι ενα απειραχτο?
εδω ολοι κανουν κρα για φτηνα και οικονομικα αμαξια.να πω οτι σε καποιον ετυχαν ζημιες και του την εδωσε, να το καταλαβω.
αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι εκτος πραγματικοτητας. -
Το οτι δεν φτάνει το 40% οικονομία φταίνε τα μείγματα , πάντα κατά τη δική μου άποψη.
Οι τιμές είναι αλλοπρόσαλλες επειδή δεν υπάρχει πλαφόν και ο καθένας φυσικά το εκμεταλλεύεται.
Πιστεύω πως είναι καλό αβαντάζ μεταπώλησης ένα όχημα να έχει και LPG εκτός από βενζίνη, για όσους ζούμε εγκλωβισμένοι στις 2 πόλεις όπου απαγορεύεται το ντίζελ. Θα απαγορεύεται φυσικά, όσο θα είναι καταστροφικό για την υγεία μας βασικά, όπως και για τα νέας τεχνολογίας οχήματα ντίζελ Euro 5. Πρώτα η υγεία όπως και η ασφάλειά μας.
Ψάχνοντας πολύ, βρήκα τι πρόσθετο βάζει μία Βουλγαρική εταιρία στο LPG κερδίζοντας πολλούς δύσπιστους εκεί που υπολογίζουν το 1 λεπτό επιπλέον στο λίτρο. -
Δεν το μοιράζεσαι μαζί μας αυτό το πρόσθετο??? Πρέπει να μπει στο διυλιστήριο ή μπορούμε μόνοι μας?
-
Η ίδια εταιρία το προμηθεύει έτοιμο στα πρατήριά της με τα βυτία της.
Ελπίζω να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ο ανταγωνισμός που να ωφελούμαστε κι εμείς οι χρήστες. Οι περισσότεροι Έλληνες στηρίζονται στην αμάθειά μας ακόμη και για τα στοιχειώδη. Μάλιστα με την κρίση που μας επιβάλουν για τα επόμενα 10-20 χρόνια, κρατάν όλοι τις ίδιες τιμές σα να μη συμβαίνει τίποτα και η κρίση σε μερικούς μήνες θα τελειώσει. Όσοι το πιστεύουν αυτό .... σίγουρα ακόμη τα τρώνε ή τρώνε χόρτο. -
Να πω κ εγω την εμπειρια μου,εχουμε εδω και 10000 χιλιομετρα υγραεριο στο maverick 2.0 μας και ουτε τι μαρκα ειναι το κιτ δε θυμαμαι,η ουσια ειναι ομως οτι δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα και φουλαρει με 32-35 ευρω με αυτονομια 350-420 χιλιομετρα αναλογα την χρηση που του κανουμε.Κ εμεις δε το ψαξαμε οσο το ψαχνουν αλλοι εδω και μεχρι στιγμης δε μας βγηκε σε κακο.Αυτο που ξερω ειναι ψυχολογικα εχεις μεγαλο κερδος αφου για ενα πηγαινε-ελα θεσ/νικη-λαρισα χρειαζομασταν 75-80 ευρω σε βενζινη και τωρα παμε κ ερχομαστε με ενα γεμισμα lpg και να μη μιλησω για το οικονομικο κερδος σε καθε γεμισμα.Και να μην ειναι 50% η οικονομια και να ειναι 20% παλι κερδος ειναι κατα τη γνωμη μου
-
Ωραία τα λες. Εφόσον είναι έτσι, γιατί να μην ανεβεί η τιμή κι άλλο...δε θα χαλαστεί και κανένας...
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Παντος καλα τα καταφερανε, ( με ολες αυτες τις μπαρουφες που λεγανε οι υγραεριτζιδες )εμενα μου πηραν 1400 !!!Θα έλεγα ότι η οικονομια είναι στο 40% αν υπολογίσουμε στο ότι στα ξεκινήματα έχουμε βενζίνη και την μεγαλύτερη κατανάλωση. Όσο για τα προβλήματα που αναφέρεις δεν είναι σίγουρο ότι έχουν όλοι. Για παράδειγμα σε εμένα δεν έχει ανάψει για 12000χλμ κανενα λαμπάκι και ουτε είχα καποιο πρόβλημα. Τώρα για τα πρατήρια δεν έχω αντίρρηση γιατί είναι λίγα. Σεβαστή η αποψή σου αλλά πιστεύω οτι ναι μεν δεν έχει την οικονομία που υπόσχονταν οι εγκαταστάτες αλλά είναι πιο οικονομικό από την βενζίνη.
Με το υγραέριο κανείς οικονομία αλλά είναι μικρή βέβαια όποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα συμφέρει δεν το συζητάμε έτσι !!! Προβλήματα υπάρχουν αλλά κατά 95% τα δημιουργούν κάποια άσχετα μαστόρια όπως π.χ στο συνεργείο του κυρίου Μπιρμπου !!! Εγώ αφού έκατσα μόνος μου και το διόρθωσα το σύστημα μου δεν έχω από τότε κανένα πρόβλημα. Δουλεύει ρολόι
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ωραία τα λες. Εφόσον είναι έτσι, γιατί να μην ανεβεί η τιμή κι άλλο...δε θα χαλαστεί και κανένας...Στην αγορα ετσι ειναι τα πραγματα,οταν κατι εχει ζητηση,η τιμη του αυξανεται.Simple as that...Στο αν θα χαλαστει καποιος θα σου απαντησω οτι δεν ειναι στο χερι μας η οποια αυξηση,συνεπως χαλαστω δε χαλαστω,αν αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του υγραεριου θα την αυξησουν και σιγα το πραγμα αν αντι για 85 λεπτα παει 90.Στο κατω κατω ηδη στη λαρισα που βαζουμε εμεις λογω μονοπωλειου βαζουμε με 80-83 λεπτα ενω οπως ειπωθηκε εδω,στα γιαννενα υπαρχει πρατηριο που το χει 75 λεπτα.Να τα βαψω μαυρα?οχι βεβαια και το 1 ευρω/λιτρο που λεει ο λογος παλι ειναι καλυτερο απο το 1.65 της βενζινης
-
Ο χρήστης Matheos έγραψε:
Εγώ αφού έκατσα μόνος μου και το διόρθωσα το σύστημα μου δεν έχω από τότε κανένα πρόβλημα. Δουλεύει ρολόιΠοιο συστημα εχεις και τι ακριβως διορθωσες μονος σου ?
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ωραία τα λες. Εφόσον είναι έτσι, γιατί να μην ανεβεί η τιμή κι άλλο...δε θα χαλαστεί και κανένας...
Στην αγορα ετσι ειναι τα πραγματα,οταν κατι εχει ζητηση,η τιμη του αυξανεται.Simple as that...Στο αν θα χαλαστει καποιος θα σου απαντησω οτι δεν ειναι στο χερι μας η οποια αυξηση,συνεπως χαλαστω δε χαλαστω,αν αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του υγραεριου θα την αυξησουν και σιγα το πραγμα αν αντι για 85 λεπτα παει 90.Στο κατω κατω ηδη στη λαρισα που βαζουμε εμεις λογω μονοπωλειου βαζουμε με 80-83 λεπτα ενω οπως ειπωθηκε εδω,στα γιαννενα υπαρχει πρατηριο που το χει 75 λεπτα.Να τα βαψω μαυρα?οχι βεβαια και το 1 ευρω/λιτρο που λεει ο λογος παλι ειναι καλυτερο απο το 1.65 της βενζινης
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα μαζί σου.
Αν ήσουν μισθοσυντήρητος και αναγκασμένος να κάνεις πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα, δε θα έλεγες αυτά τα πράγματα.
Ιδέα, αφού σου περισσεύουν, γιατί δεν πας να τα δώσεις κατ'ευθείαν;
-
Ο χρήστης Matheos έγραψε:
Εγώ αφού έκατσα μόνος μου και το διόρθωσα το σύστημα μου δεν έχω από τότε κανένα πρόβλημα. Δουλεύει ρολόι
Πρώτος
Κι εγώ το ίδιο κάνω. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Στην αγορα ετσι ειναι τα πραγματα,οταν κατι εχει ζητηση,η τιμη του αυξανεται.Simple as that...Στο αν θα χαλαστει καποιος θα σου απαντησω οτι δεν ειναι στο χερι μας η οποια αυξηση,συνεπως χαλαστω δε χαλαστω,αν αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του υγραεριου θα την αυξησουν και σιγα το πραγμα αν αντι για 85 λεπτα παει 90.Στο κατω κατω ηδη στη λαρισα που βαζουμε εμεις λογω μονοπωλειου βαζουμε με 80-83 λεπτα ενω οπως ειπωθηκε εδω,στα γιαννενα υπαρχει πρατηριο που το χει 75 λεπτα.Να τα βαψω μαυρα?οχι βεβαια και το 1 ευρω/λιτρο που λεει ο λογος παλι ειναι καλυτερο απο το 1.65 της βενζινης
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα μαζί σου.
Αν ήσουν μισθοσυντήρητος και αναγκασμένος να κάνεις πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα, δε θα έλεγες αυτά τα πράγματα.
Ιδέα, αφού σου περισσεύουν, γιατί δεν πας να τα δώσεις κατ'ευθείαν;
Σε κανεναν δε περισσευουν,αλλα απο το 1.70 της βενζινης,τα ποσα για τα οποια συζηταμε στην τιμη του υγραεριου ειναι κατα πολυ μικροτερα,δε θα γκρινιαξω για τα 3 λεπτα που θ ανεβει,θα χαρω για την οικονομια που εκανα και κανω
Υγραεριοκίνηση!