-
Δικιο εχεις αλλα κανοντας συγκριση υγραεριοκινησης/πετρελαιοκινησης ως προς το κοστος αποκτησης/καταναλωσης εν μερει και **αποσπασματικα μονο **(δηλαδη χωρις να παρει επεκτασεις γιατι μετα ξεφευγουμε)ειναι ωφελιμο και στο θεμα μας.
-
Αμα αρχισουμε ομως εδω να αναλυουμε ολες τις εναλλακτικες της βενζινοκινησης θα γινει το θεμα αχταρμας,ακομα πιο πολυ απο οτι ειναι τωρα δηλαδη
-
Bασικά να 'ούμε, το πιο καύσιμο θα προχωρήσει κάθε χρονική στιγμή στην αγορά και πόσο, είναι συνάρτηση όχι απλώς της τιμής του, αλλά (και εξόχως) των συσχετισμών της τιμής αυτής με τις τιμές των υπολοίπων καυσίμων.
Άρα αν επιτραπεί το πετρέλαιο έτσι νέτα σκέτα, μάλλον το υγραέριο θα δεινοπαθήσει (τουλάχιστον αρχικώς). Το θέμα είναι ότι το υγραέριο σε μακρό χρόνο φαίνεται να το θέλει η ΕΕ, οπότε θα κάνει και τα σχετικά παίγνια προκειμένου να χειραγωγήσει καταλλήλως την αγορά. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι τροχοί ανάγκης δεν είναι ασφαλείς σε όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα αυτοκίνητα.
Παίζει σημαντικό ρόλο το βάρος του αυτοκινήτου.
Γι αυτό, κάποιοι κατασκευαστές προτείνουν kit επισκευής.Το κιτ επισκευης ειναι πιο ασφαλες απο την στενη ρεζερβα;Πολυ αμφιβάλλω .
Εννοείτε, με το κιτ επισκευής δεν αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού στον δρόμο ενω με την μικρή ρεζέρβα γίνεται το έλα να δεις. Όποιος έχει οδηγήσει με μικρή ρεζέρβα σε μπροστινή ρόδα και σε κακές καιρικές συνθήκες καταλαβαίνει τι εννοώ. Αν θες να είσαι ακόμα πιο ασφαλής και έχεις την χρηματική διαφορά πάρε ελαστικά run-flat για πιο σίγουρα.
-
Ελα να μου πεις πιο ειναι καλυτερο οταν κοπει το λαστιχο ή οταν στραβωσει η ζαντα και χανει αερα,τα πιο συνηθες αποτελεσματα αν πεσεις σε λακουβα/χαραδρα.Τοτε κανενα κιτ επισκευης δεν μπορει να σε σωσει ,μονο η οδικη βοηθεια.Μην ξεχνας οτι και τα δυο ειναι για να μην ακινητοποιηθεις και να φτασεις μεχρι το πλησιεστερο βουλκανιζατερ,οχι να κανεις τον γυρο της Ελλαδας.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Απευθήνσου σέ τεχνικό μέ πολυετή εμπειρία....
Και όλοι αυτοί που έκαναν τα σεμινάρια, και έκαναν και τα εξάμηνα προϋπηρεσία και σίγουρα γνωρίζουν?. Να τους βαστήξουμε υπαλλήλους για να κονομάμε μόνον εμείς?. Με άλλα λόγια «τα σας μας, τα μας μας, και οι άλλοι τα οα μας?». Λυπάμαι, γιατί σίγουρα έχουμε παιδιά……
Μια χώρα κολλημένη στην γερουσία, δεν έχει μέλλον.
Λέμε στους πελάτες να «παντρευτούν» τον κάλο εγκαταστάτη. Μου θυμίζει γάμο του 60αρι με 30αρα…..
Αναμφίβολα από το 1968, όπως έγραψες, μέχρι σήμερα, είναι 43 χρόνια. Δεν έχει δικαίωμα κανένας μα κανένας, να αμφισβητήσει της γνώσης σου. Και 20 χρονών να ήσουν τότε, σίγουρα σε λίγο θα πάρεις σύνταξη, ξεπέταξε συνάδελφε άξια φιντάνια. Εγώ το έκανα μέχρι πριν 1,5 χρόνια.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μην ξεχνας οτι και τα δυο ειναι για να μην ακινητοποιηθεις και να φτασεις μεχρι το πλησιεστερο βουλκανιζατερ,οχι να κανεις τον γυρο της Ελλαδας.Όλα για αυτή την δουλειά είναι. Αν θέλεις να είσαι σίγουρος οτι μπορείς να κάνεις τον γύρο της Ελλάδας πάρε 4 ζαντολάστιχα κανονικού μεγέθους μαζί σαν αυτούς στο rally paris - dakar.
Πιάνεται όμως την ακραία περίπτωση ότι θα σκιστεί το ελαστικό η θα στραβώσει η ζάντα. Αυτό είναι ελάχιστο ποσοστό. Κάνεις και μια συνδρομή με μια οδική βοήθεια και είσαι καλυμένος και για το χειρότερο δυνατό. -
Δεν το συνεχιζω γιατι βγηκαμε πολυ εκτος θεματος.Απλα θα πω οτι το σκισιμο στα πλαινα δεν ειναι καθολου ακραια περιπτωση.Αλλωστε αν πατησεις κατι δεν χανει μονομιας τον αερα το ελαστικο,εκτος αν εχεις σαμπρελα.
-
«Εννοείτε, με το κιτ επισκευής δεν αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού στον δρόμο ενώ με την μικρή ρεζέρβα γίνεται το έλα να δεις. Όποιος έχει οδηγήσει με μικρή ρεζέρβα σε μπροστινή ρόδα και σε κακές καιρικές συνθήκες καταλαβαίνει τι εννοώ. Αν θες να είσαι ακόμα πιο ασφαλής και έχεις την χρηματική διαφορά πάρε ελαστικά run-flat για πιο σίγουρα.»
Και είναι απορίας άξιο!. Ποιος σίγουρα μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της βλάβης ενός ελαστικού που κλάταρε?.
Ποιος μπορεί έντεχνα και σίγουρα να χρησιμοποίηση την ‘μους’?.
Ποιος μπορεί να χρησιμοποίηση στην επισκευή κορδόνι?.
Και όλα αυτά δεν είναι πρόσκαιρες λύσεις?.
Πρόσκαιρη είναι και η στενότερη ρεζέρβα, μα δεν μπαίνει για να συνεχίσουμε τον αγώνα….. μέχρι το πλησιέστερο βουλκανιζατέρ, και έως 80 χιλιόμετρα/ ώρα.
Τα run-flat ελαστικά, που μόνον η BMW έχει υιοθετήσει, είναι για να γλιτώσεις στην περίπτωση του ατυχήματος και να μην χάσεις το τιμόνι.
Όλες η εταιρίες ελαστικών μηλάναι μετά το ατύχημα, να αντικατασταθεί το ελαστικό. Κόστος?....
Μόνον η Μισελεν, μιλάει για μια μόνον επισκευή.
Βεβαία ορισμένοι λαστιχάδες τα ξανά μπαλώνουν και άλλες φορές, Εν όψη ΔΝΤ…..
Κατά συνέπια συνιστώ με 15-20ε , μια στενή ρεζέρβα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
< blockquote> Περί λαδιέρας το ανάγνωσμα και πάλι. Βρήκα αυτό το άρθρο
http://www.machinerylubrication.com/Rea ... ubrication
που μιλάει για στατικούς κινητήρες φυσικού αερίου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τις βαλβίδες εξαγωγής με αυτούς που χρησιμοποιούν υγραέριο.< /blockquote>Επίσης περί χρησιμότητας της λαδιέρας-ξιδιέρας χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να είμαι υπέρμαχος σόνι και καλά απλά για να προσθέτουμε ότι πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη όταν μάλιστα είναι εμπεριστατομένη με φωτογραφίες και γραφήματα
Γερμανικό Πανεπιστήμιο για τα effects της λαδιέρας.Τα λόγια είναι περιττά.
http://www.jlmlubricants.com/valve-saver-fluid.htmlΑκόμη:
http://autogas-rempel.de/motorschutz/v-lube-studie.html
Βρήκα αρκετά εύκολα το παρακάτω
http://www.zavoli.de/shop/product_info. ... 551490de8d
όπου αναφέρει ότι τα υγρά της λαδιέρας χρησιμοποιούνται χωρίς προβλήματα σε αυτοκίνητα με καταλύτες και αισθητήρες αέροςΤα παρακάτω τα έκανα clopy- paste από το φίλο tzanabetis σε άλλο σάιτ :
υπόψιν ότι εδώ: http://www.jlmlubricants.com/images/sto ... er_ENG.pdf
λέει ότι οι δοκιμές έγιναν σε ένα Peugeuot 107 με κυβισμό 1.0Δεν το θεωρώ έρευνα, απλά πείραμα. Και έχω ακόμα ενδοιασμούς κατα πόσο μπορούμε να το πάρουμε στα σοβαρά καθώς δεν μας λένε πουθενά κάτω από ποιες συνθήκες οδήγησης έγινε το τεστ. Δεν αναφέρεται πουθενά.
http://www.vanmeenen.com/flashlube/pdf/ ... atenew.pdf
κι αυτό είναι της prins:
http://greencar.co.il/site/ValveCare ... 0Final.pdfΣτο AVENSIS που έχω επειδή έβαλα ρεζερβουάρ αερίου στη θέση της ρεζέρβας την αντικατέστησα με μία ρόδα ανάγκης, αυτές τις μικρές την οποία τη βρήκα σε μάντρα με μεταχειρισμένα (μου έκανε εντύπωση το πόσες πολλές τέτοιες ρόδες βρήκα).Δεν ήθελα να εμπιστευτώ τα κιτ που υπάρχουν διότι εάν μπώ σε μία λακούβα με νερά και στραβώσει η ζάντα δεν νομίζω ότι θα μου ήταν χρήσιμο .......το κιτ. Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς μιας και δεν έχω πρόβλημα με το χώρο που μου καταλαμβάνει γιατί τα 500 λίτρα πόρτ μπαγκάζ μου είναι υπέραρκετά, φανταστήτε ότι μέσα έχω και ένα σπαστό ποδήλατο μόνιμα και πάλι έχω μπόλικο χώρο
ΥΓ1:Σήμερα ανακοινώθηκε ότι προχωράει το μέτρο με την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οπότε άρχεται η παρακμή του υγραερίου, το επόμενο τουτού μου όταν με το καλό θα έχω χρήματα θα είναι πετρελαιάκι
ΥΓ2:Καμμία ουσιώδη απάντηση στα σκόρπια ερωτήματά μου σε προηγούμενο ποστ μου που περίμενα ειδικά από τους ειδικούς
Αυτό από μόνο του μου λέει πολλά και για να γίνομαι πιο ξεκάθαρος μου μυρίζει διαφήμισηΟλα αυτα θα ηταν πολυ ωραια και πολυ χρησιμα αν το 80% δεν ηταν διαφημιστικα εταιριων για προωθηση των λιπαντικων και αυτα που δεν ειναι διαφημιστικα δεν μιλουσαν για μαρκες αυτοκινητων που ειναι σε ολες τις Black list με υποχρεωτικη χρηση λαδιερας (πχ HONDA)
-
συμφνωνω κι εγω οτι το υγραεριο ειναι για εμας που εχουμε ηδη ενα βενζινοκινητο και θελουμε εξοικονομηση.
Αν αγοραζα καινουργιο σιγα μην επαιρνα τρακτερ πετρελαιοκινητο για την πολη.
1.2 TSI με καταναλωση 4-5 (το πολυ) L/100Km
και πιθανοτατα δεν θα το σκεφτομουν να του κανω μετατροπη σε υγραεριο εκεινου.Βασικα οποιος κανει λαθος επιλογες στην αρχικη αγορα, το πληρωνει ακριβα μετα.
-
«Ολα αυτα θα ηταν πολυ ωραια και πολυ χρησιμα αν το 80% δεν ηταν διαφημιστικα εταιριων για προωθηση των λιπαντικων και αυτα που δεν ειναι διαφημιστικα δεν μιλουσαν για μαρκες αυτοκινητων που ειναι σε ολες τις Black list με υποχρεωτικη χρηση λαδιερας (πχ HONDA)»
…. Και θα προχωρήσω περισσότερο……
100% διαφημιστικά!!!.... «πάρτε το κάλο που εγώ έχω…», μα δεν λένε ψέματα στα τεχνικά στοιχεία που παραθέτουν, είναι ποινικός κολάσιμο γεγονός, εάν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θεωρείτε και αισχροκέρδεια, διώκετε…. Υπάρχουν και στοιχεία υπερβολής, εκεί όσοι ξέρουμε χαμογελάμε.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Σχετικά με την λαδιέρα οι σκέψεις μου...
Με την κλασσική λαδιέρα υποπίεσης το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πως δεν ξέρουμε ουσιαστικά που πηγαίνει το λιπαντικό (σε πιο κύλινδρο). Κατά την διάρκεια της καύσης όμως δεν παράγει αναθυμιάσεις? Αυτές δεν επιστρέφουν στην εισαγωγή? Άρα δεν κατανέμονται έστω και σε δεύτερο χρόνο σε όλους τους κυλίνδρους?
Αυτά μου ήρθαν σαν σκέψη για τους ιαπωνικο-κορεάτικους κινητήρες που θεωρούνται ευαίσθητοι και λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι ιαπωνικο-κορεάτικοι έχουν το χαρακτηριστικό της σχεδόν μηδενικής (ή άντε ελάχιστης κατανάλωσης λαδιού).
Μήπως αυτό που τους κάνει τόσο ευαίσθητους είναι λοιπόν η μη κατανάλωση λαδιού? Κ μήπως ο alexft έξυπνα προσθέτει 50% λάδι 10-40 και 50% λάδι για λαδιέρα?
Ακούω τις σκέψεις σας.
-
Σχετικά με το θέμα της άρσης απαγόρευσης του των πετραιλαιοκίνητων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχω να πω πως θα βάλει ένα φρένο (μην πω χειρόφρενο) στις εγκαταστάσεις υγραερίου (που αν δεν είναι μόνο δική μου εντύπωση έχουν πέσει πολύ σε ρυθμό).
Αυτό θα βοηθήσει και εμάς που έχουμε ήδη κάνει την εγκατάσταση να κρατηθεί η τιμή του υγραερίου χαμηλά. Γιατί θα συνεχίσουν για λίγο καιρό να ανοίγουν πρατήρια, η κατανάλωση και η ζήτηση δεν θα αυξάνει και το βάρος θα πέσει στο πετρέλαιο που θα πάρει την ανιούσα (άραγε έχει η Ελλάδα ικανότητα διύλησης πολύ περισσότερου πετρελαίου? μάλλον όχι).
Αυτούς που φοβάμαι είναι όσοι έκαναν εγτατάσταση σε συνεργεία που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια και σε κανά χρόνο θα κλείσουν με μαθηματική ακρίβεια. Να δω τότε που θα βρίσκουν υποστήριξη και πως θα περνούν κτεο αν δεν βρίσκουν κανένα να τους δίνει την βεβαίωση. Εκτός και αν τα ξανα σκάσουν χοντρά...
-
Ποιος θα τους διωξει ποινικα? Ποιος θα μπορεσει να αποδειξει την τυχον παραπλανηση απο τα ψευδη στοιχεια που παραθετουν?Εδω πουλιουνται ενα σωρο σκευασματα κομπογιαννιτων-απατεωνων, βλεπε μαγνητακια εξοικονομησης καυσιμου, νανοβιονικα γιλεκα/βραχιολια, συσκευες αζωτου που σε κανουν 100 χρονια νεωτερο κλπ κλπ και δεν γινεται τιποτα! Εχει γεμισει η αγορα με τετοια ειδη και φυσικα ολοι οι 'αρρωστοι' γινονται ευκολα θυματα. Για να μην παμε στα αστρολογικα και τα μεντιουμ με διαφημισεις κιολας στην τηλεοραση. Μας εχουν ψυλλιαστει οτι ειμαστε 'αμερικανακια' και μας ξεφορτωνουν επι χρημασι ολη τη σαββουρα.
Επειδη βεβαια κανενας επισημος φορεας δεν προκειται να ασχοληθει σοβαρα με τεστ τετοιων προιοντων (εκτος της αναλογης μιζας για την αδειοδοτηση κυκλοφοριας του), οπως λαδιερες/ξυδιερες κλπ ειναι ευκολη η προωθηση τους και σιγουρη η μη διωξη τους αν για καποιο τροπο υπαρξει περιπτωση να φανει οτι δεν κανουν αυτο που ισχυριζονται. Απλα δεν υπαρχει περιπτωση να αποδειχθει οτι με την χρησιμοποιηση τους δεν αποδιδουν μερικως η ολικως αυτα για τα οποια τα αγοραζει ο καταναλωτης.
-
η υπόθεση λαδιέρα μου θυμίζει την υπόθεση οζονοθεραπεία με την προώθηση που πέφτει τελυταία κιόλας...... Θεραπεύει κάθε νόσο και κάθε Μ_ _ _ _ _ _ Α. ¨Ετσι και η λαδιέρα περοστατεύει τον κινήτηρα από τα πάντα (ψύχει λιπαίνει καθαρίζει ) και από κάθε Μ_ _ _ _ _ Α ρύθμιση του εγκαταστάτη. Ειδικά με αυτά που διαβάζω όλο και πιο πολύ πείθομαι για την ομοιότητα των 2 προίόντων.
-
Με πρόλαβες Παντελή, κάναμε ακριβώς τις ίδιες σκέψεις.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
η υπόθεση λαδιέρα μου θυμίζει την υπόθεση οζονοθεραπεία με την προώθηση που πέφτει τελυταία κιόλας...... Θεραπεύει κάθε νόσο και κάθε Μ_ _ _ _ _ _ Α. ¨Ετσι και η λαδιέρα περοστατεύει τον κινήτηρα από τα πάντα (ψύχει λιπαίνει καθαρίζει ) και από κάθε Μ_ _ _ _ _ Α ρύθμιση του εγκαταστάτη. Ειδικά με αυτά που διαβάζω όλο και πιο πολύ πείθομαι για την ομοιότητα των 2 προίόντων.Ρε απ το στόμα (πληκτρολόγιο) μου το πήρες. Όσο για την ποινική δίωξη , όσο κυνηγησαν τα μαγνητάκια του Μάκη και τα βιογιελέκα που φυσικά επιστημονικότατα ανεβάζουν την λίμπιτο...... Και φυσικά τα βραχιολάκια Bios Balance που αποδεδειγμένα από όλη την επιστημονική κοινότητα σου δίνουν ισσοροπία και κυκλοφορούν παγκοσμίως (υπόψιν μιλάμε για δισ ευρώ έσοδα). αλλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν δίνουν ισσοροπία. Αφού ο μ....κας ο αδερφός μου μόλις αγόρασε και φόρεσε ένα (45 ευρώ) μου λέει ότι άλλαξε η διάθεση του (να και η απόδειξη.....) και ότι δεν ειναι ιδέα του.....
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Δικιο εχεις αλλα κανοντας συγκριση υγραεριοκινησης/πετρελαιοκινησης ως προς το κοστος αποκτησης/καταναλωσης εν μερει και **αποσπασματικα μονο **(δηλαδη χωρις να παρει επεκτασεις γιατι μετα ξεφευγουμε)ειναι ωφελιμο και στο θεμα μας.To θεμα ειναι απλο και ειναι...οικονομικό
το ειχα αναλυσει λιγους μηνες πριν που σκεφτομουν για το αν θα βαλω αεριο στο μικρο.Ενα καινουριο μινι αυτοκινητο καιει 4λιτρα πετρελαιου/100 χιλιομετρα.
κοστος περιπου 5,80€το δικο μου (1300 κ.εκ) καιει στην καλυτερη περιπτωση 8 λιτρα βενζινης ---> 13.20€
με αεριο μου καιει 7,4€ (8.8 λιτρ Χ 0.84€)το κοστος για τη μετατροπη εφτασε περιπου τα 1100€
για να παρω ντιζελακι θα ηθελα περιπου 10000€
βεβαια ουτε με αδιερες ασχολεισαι, ουτε με το που θα βρεις αεριο ουτε με τα διαφορα μαστορια.
Και εχεις και εναν κινητηρα για καμποσες εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα...Αλλά μιας και αρέσκεστε σε υποθέσεις, να μία ακόμη. Πόσοι θα αγόραζαν ντίζελ αν είχε άλλη τιμή? Μόλις επέστρεψα από το χωριό μου όπου ένα βενζινάδικο έχει κλείσει εδώ και 3 χρόνια και οι τιμές από τότε είναι βενζίνη 0,85 και πετρέλαιο 1 ευρώ.
ο bebes
κι αρκετοι αλλοι που γνωριζωπου πηραμε τα αυτοκινητα μας το 2007 & 2008
Δηλαδη ποιος ο λογος να διαλεξω το διλιτρο forester βενζινης εναντι του πετρελαιοκινητου;
αντιστοιχα γι το Ραβ4 και το ford S-max.
Τα παραδείγματα ΔΕΝ ειναι τυχαία, τα αυτοκινητα αυτα τα εχουν φιλοι ή γνωστοι.
Στο S-max μπηκε αεριο, αλλα το κοστος του εξακολουθει να ειναι μεγαλυτερο του πετρελαιοκινητου.
Για διαφορα στις επιδοσεις να μη μιλησυμε καλυτερα. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
η υπόθεση λαδιέρα μου θυμίζει την υπόθεση οζονοθεραπεία με την προώθηση που πέφτει τελυταία κιόλας...... Θεραπεύει κάθε νόσο και κάθε Μ_ _ _ _ _ _ Α. ¨Ετσι και η λαδιέρα περοστατεύει τον κινήτηρα από τα πάντα (ψύχει λιπαίνει καθαρίζει ) και από κάθε Μ_ _ _ _ _ Α ρύθμιση του εγκαταστάτη. Ειδικά με αυτά που διαβάζω όλο και πιο πολύ πείθομαι για την ομοιότητα των 2 προίόντων.
Θα παραθέσω ένα of topic, μα γεγονός. Έχω πάντα από 1966 μεγάλα ενυδρεία. Ο μοναδικός έμπορος την εποχή εκκινεί, μου έφερε από Γερμανία έναν οζονιστεί. όταν το νερό παρουσίαζε ελαφρά θόλωση, μύκητες, έβαζες τον οζονιστεί τρις φορές την ημέρα για ¼ της ώρας και το νερό γινόταν τζάμι’!. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν βάζω φάρμακα.
Μην όμως παραλληλίζουμε δυο προϊόντα, που στο ένα έχω μόνον την δική μου πήρα στην ενότητα παραθέσει!, με ένα άλλο που υπάρχουν διεθνείς πιστοποιήσεις. Τα διαβάσατε, δεν τα παράθεσα εγώ. Απλώς ήρθαν να βεβαιώσουν του λόγου μου το αληθές εδώ και χρόνια μα συνεχώς και αδιαλείπτως, που πείρε το όσο δικαίωμα έχει, να με χρέωσei με γραφικότητα….
Λένε πολλά όσοι γνωρίζουν. Βεβαίως και οι βλάκες, μα δεν έδωσα τέτοιο δήγμα γραφείς…..
Λένε πολλά όσοι πιστεύουν στην ενημέρωση.
Αυτοί που λένε πολλά κάνουν και λάθη……
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!