-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
τη συλλογιστικη σου αυτη τη βρισκω σωστη. στην αμφιβολια προτεινεις και το κατι παραπανω, αρα οσοι προτεινουν οτι δεν χρειαζεται πρεπει να νιωθουν απολυτα σιγουροι για το τι λενε.
εγω οταν ηταν να βαλω ρωτησα σε 5-6 εγκαταστατες, και ολοι μου ειπαν το ιδιο ακριβως πραγμα: στο δικο σου αμαξι δεν χρειαζεται, αν ειχες γιαπωνεζικο ή ford ή καποια γαλλικα τοτε θα σου βαζαμε.
Και μια ερωτηση/επισημανση:
Μοντελα που βγαινουν 'μαμα' με υγραεριο, οπως το Panda και το Picanto, η μαμα εταιρεια τι κανει? τους βαζει λαδιερα ή οχι?Φυσικά ΟΧΙ.Κάποιος θά πεί ότι είναι από διαφορετικό υλικό οί βαλβίδες.Άς τίς πάνε σέ φασματογράφο.Θά εκπλαγούνε.
Κύριε Βάτσο διαβάζω με ενδιαφέρον όσα γράφετε. Ερωτώ λοιπόν. Υπάρχουν αυτοκίνητα ευαίσθητα σε υγραέριο? Είναι το ίδιο ανθεκτικό ένα fiat punto και ένα πχ Hyundai i30 σαν το δικό μου? Ή ακόμα περισσότερο ένα Nissan Qashqai? Επίσης γιατί οι ίδιες οι εταιρίες (prins, brc, vialle) κυκλοφορούν καταλόγους με αυτοκίνητα επίφοβα ή ακατάλληλα για υγραέριο? Από όσα αμάξια έχετε φτιάξει κανένα δεν γύρισε με πρόβλημα στις βαλβίδες και τις έδρες?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ευελπιστώ σε απάντηση
Είναι τό ίδιο,καί τό qashqai. Οί κινητήρες πού έχουν τόν καταλύτη κοντά στίς βαλβίδες εξαγωγής είναι πολύ επιρεπείς σέ ζημιές στόν καταλύτη ή στίς βαλβίδες εξαγωγής από κακή ρύθμηση τροφοδότησης,λόγω φτωχού ή και πλούσιου μίγματος.
Αυτούς τούς καταλόγους δέν τούς είχαν λίγο καιρό πρίν καμία από τίς εταιρίες,πού σημειοτέον δέν συμφωνούν απολύτως μεταξύ τους΄.Επροκύψανε από ζημιές συνεργατών εγκαταστατών.Γιά νά διατηρήσουνε τήν αξιοπιστία τους οί εταιρίες έναντι τής πλημελούς καί με συνοπτικές διαδικασίες εκπαίδευσης τών νεωτέρων τεχνικών (ή ομοσπονδία μηχανικών αυτοκινήτων ''επέτυχε'' νά μοιώσει δραστικά τόν ελάχιστο χρόνο εκπαίδευσης) προτίμουν νά βγάζουν ''λιστες'' αποφεύγωντας πιθανούς ''σκοπέλους''.
Καί βέβαια είχα τίς αποτυχίες μου,ακόμη καί τίς ζημιές μου.Ευθυνόμουν όμως αποκλιστικά εγώ, ούτε τό αυτοκίνητο ,ό τύπος του ενοώ, ούτε ή λαδιέρα, ούτε ή ''λίστα''.
Εάν κανείς μάθει νά αναλαμβάνει τίς ευθύνες του τό τοποίο ξεκαθαρίζει καί επιτρέπει στόν εαυτό του νά βελτιώνεται.
Ευχαριστώ γιά τήν εκτίμηση.
Κώστας Βάτσος. -
Ο χρήστης stavroulafiesta έγραψε:
Eπίσης έχω απορία σχετικά με τις γενιές (πχ 6ης γενιάς, 4ης γενιάς) και σε ένα συνεργείο που είχα ρωτήσει μου είπαν ότι το δοχείο/φιάλη είναι από τουρκία (πώς το βλέπετε αυτό;). Επίσης μου είπε ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται λαδιέρα. Αναμένω τις απαντήσεις σας με αγωνία, καθώς δεν τα καταλαβαίνω αυτά!!!
Έχω διαβάσει προηγούμενες σελίδες αλλά θα τα ήθελα πιο απλά.
Ευχαριστώ πολύ, Σταυρούλα.Υπαρχουν αρκετες παραμετροι που καθοριζουν αν συμφερει ή όχι η μετατροπή.
Αν υποθεσουμε οτι βαζεις ενα καλο συστημα 4ης γενιας (εγω επελεξα της BRC) υπολογισε κοστος 1000-1100 ευρω χωρις ΦΠΑ (φυσικα με λαδιερα αν το αυτοκινητο σου ειναι σε λιστα με μοντελα επιρρεπή σε βλαβη βαλβιδων και σε πιστοποιημενο εγκαταστατη με δικια τους αδεια, όχι δανεικη ).Προσθεσε 50 ευρω για το ΚΤΕΟ.Θα εχεις αυξηση καταναλωσης +20% για να λειτουργει σωστα ο κινητηρας.
Αρα με κοστος βενζινης 1.65 και LPG 0.84 θα κερδιζεις 0.84χ1.20=1.008 => 1.65-1.008=64.2 λεπτα στο λιτρο
Αν εχεις καταναλωση 8 λιτρα/100 χλμ με το LPG και 80%χ8=6.4 l/100 χλμ με βενζινη για 1000 χλμ θες:
8χ1000/100=80 λιτρα αεριο (80χ0.84=67.2 ευρω) και 6.4χ1000/100=64 λιτρα βενζινη (64χ1.65=105.6 ευρω).
Αρα, ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ κέρδος 105.60-67.2=38.40 ευρω κάθε 1000 χλμ.
Απόσβεση για να κανεις θες:1100(εγκατασταση) +50 (ΚΤΕΟ)+20 ευρω 1λιτρο λαδι καθε 10000 χλμ περιπου=1170 (χωρις ΦΠΑ)
1000 χλμ κέρδος 38.40 ευρω. Για τα 1170 ευρω πρεπει να κανεις 30468 χλμ
Οπότε καταληγουμε στο γνωστο συμπερασμα.
Υγραεριο συμφερει ΑΝ κανεις παρα πολλά χιλιομετρα ή/και το αυτοκινητο σου καει παρα πολυ (βλ.τζιπ 2000 cc κλπ)
Και μην ξεχναμε το βασικο.
Εδω ειναι Ελλάδα.Δεν ξερεις τι σου ξημερωνει.Αν αυριο ο Γ.Α.Π ανεβασει τον φορο στο LPG η αποσβεση παει πολύ πιο μακρυα.Αν βγαλει ζημια ο κινητηρας λογω LPG παει ακομα πιο μακρυα.Αν με τα χιλιομετρα που κανεις προλαβαινεις να το αποσβεσεις σε 1 χρονο τοτε προχωρας άμεσα.Αν θες πανω απο 2 χρονια άστο.
Παντως, αν θες 200+ ευρω το μηνα για να κανεις 700 χλμ , με μεση τιμη βενζινης 1.65 το αυτοκινητο σου καει 17.2 l/100. Ειναι σωστα τα νουμερα που γραφεις? Μαλλον υπερβολική βγαινει η καταναλωση. Εκτος αν εχεις Jeep Cherokee 3.7 και δεν το ξερεις Παντως, αν ειναι σωστη η καταναλωση αυτη τοτε με τιμες βενζινης και αεριου οπως παραπανω, θες 10000 χλμ για να το αποσβεσεις. Βαζεις λοιπον υγραεριο και σηκωνεις και το ποδι απο το γκαζι να μειωσεις λιγο και την καταναλωση. -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
........Γιατι φωναζεις;
Τα κεφαλαια δειχνουν οτι φωναζεις!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αντώνη ποια η γνωμη σου για υγραέριο σε RX-8?
Σε δυο που έχει γίνει η δουλεία, 30000 & 50000 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν είναι όμως τα χιλιόμετρα ενδεικτικά για στατιστική. Κάπου έχω διάβαση κάτι, και θα το βρω για να σου απαντήσω ποιο εμπεριστατωμένα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Μη το κάνεις, ο wankel δεν συμπαθεί καθόλου μα καθόλου:
Α) την έλειψη λίπανσης που του παρέχουν τα δύο μπεκ ανα χαουσινγκ στο MK1 που είναι τα 99% που κυκλοφορούν Ευρώπη, και ειδικά στο ΜΚ1 με τα 2 μπεκ λαδιού επιβάλεται premix, εντάξει μπορεί να πειράξεις μέσο ECU την αντλία να ψεκάζει περισσότερο αλλά αυτο θα γίνεται μόνο στις άκρες των apex και η λαδιέρα δεν θα λύσει το πρόβλημα λόγο της ιδιόμορφης πολλαπλής εισαγωγής, καλά για το 6πορτο απλώς δεν υπάρχει ούτε πείραμα LGP, οπότε στα 10-20000ΚΜ κατέβασμα κανένα 5000Ε.
B) τα φτωχά μείγματα για έναν Wankel είναι ακαριαίος θάνατος, ποιός μπαρμαμήτσος Έλληνας LPGης θα στο ρυθμίσει αξιόπιστα να συνεργαστεί με έναν από τους ''έξυπνους'' εγκεφάλους, εδώ αξιόπιστες ρυθμίσεις σε βενζινοκίνητα RX8 στην Ελλάδα κάνουν 4-5 άνθρωποι.
Γ)Πειράματα γίνανε, ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ 4port, και τα αποτελέσματα ανεπαρκή εως καταστροφικά, Φιλιπίνες και Τσεχία (συμβατικά),Γερμανία (icom) και μερικά (icom) στην Ελλάδα και ένα με συμβατικό εδω στην Θεσσαλονική που στα 1.000 ΚΜ είχε μ.ο 5 συμπίεση στον πίσω ρότορα, αλλά πρόσεξε τα αποτελέσματα δύσκολα τα βγάζει στην φόρα κάποιος κάτοχος, για Ελλάδα και RX8 μιλάμε.
Δ)Το rx8 είναι ΣΠΟΡ αυτοκίνητο μην το ευνουχίζετε καλύτερα πουλήστε το, ΄δεν είναι αυτοκίνητο για 30.000ΚΜ τον χρόνο
E) με τα 3000 που ζητάνε για icom σε rx8 παίρνεις ένα μικρό matiz κ.τ.λ και κάνεις οικονομία και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όσο μπορεις να το έχεις με RX8.«Αλήθεια πόσοι γιατροί δεν δίνου αχρείαστα φάρμακα επειδή παίρνουν μίζα απο τις εταιρίες;)»
Αχρείαστα ποτέ. Μα προληπτικά!!!.... η για να μετουσιωθούν στο φαρμακείο σε αρώματα….
Βλέπω να παίρνω προληπτικα ΒΙΑΓΚΡΑ
-
παιδες καλημερα σας!επειδη προκειται σε λιγες μερες να παω λευκαδα μπορειτε να μου πειτε πρατηρια με υγραεριο που υπαρχουν στο δρομο μου?ευχαριστω
-
Θα βάλεις στη Cyclon στο Μεσολόγγι (μπαίνοντας περνάς το 1ο φανάρι και στην επόμενη διασταύρωση θα δεις πινακίδα προς Αστακό. Στρίβεις αριστερά και στα 300 μ. που τελειώνει ο δρόμος, στρίβεις δεξιά και το βρίσκεις στα 100 μ.). Ίσως έχει ανοίξει και η shell στο 42ο χλμ. πριν την Ιονία Οδό στο Αιτωλικό.
Μετά, στην Πρέβεζα (BP) και στο Λούρο. Σε 2 βδομάδες ανοίγει και στο Γένι στη Λευκάδα (ELIN). -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
........
Γιατι φωναζεις;
Απλώς γράφω πιο γρήγορα με τα κεφαλαία αν ηθελα να πω κατι άλλο θα το έγραφα και όχι με κεφαλαία (Αφού φένεται ότι φωνάζω θα γραφω με μικρα να μην παρεξηγιόμαστε .
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Θα βάλεις στη Cyclon στο Μεσολόγγι (μπαίνοντας περνάς το 1ο φανάρι και στην επόμενη διασταύρωση θα δεις πινακίδα προς Αστακό. Στρίβεις αριστερά και στα 300 μ. που τελειώνει ο δρόμος, στρίβεις δεξιά και το βρίσκεις στα 100 μ.). Ίσως έχει ανοίξει και η shell στο 42ο χλμ. πριν την Ιονία Οδό στο Αιτωλικό.
Μετά, στην Πρέβεζα (BP) και στο Λούρο. Σε 2 βδομάδες ανοίγει και στο Γένι στη Λευκάδα (ELIN). -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
........
Γιατι φωναζεις;
Απλώς γράφω πιο γρήγορα με τα κεφαλαία αν ηθελα να πω κατι άλλο θα το έγραφα και όχι με κεφαλαία (Αφού φένεται ότι φωνάζω θα γραφω με μικρα να μην παρεξηγιόμαστε .
-
«Να δείτε ρε παιδιά που σε λίγο θα μιλάμε και για γενιές στις λαδιέρες!»
Και αναμφίβολα έτσι είναι!!!.... όσο τα διανυόμενα χιλιόμετρα πολλαπλασιάζονται γενικά, τόσο ο παράγον πήρα θα μεγαλώνει, οι ανάγκες θα μεγαλώνουν, και η εξέλιξη θα βρίσκει τόπους να ανδρωθεί.
«Αυτους που την υπερασπίζονται τους καταλαβαίνω.»
Όταν μάλιστα έχουμε αναπτύξει απόλυτα εμπεριστατώμενα, του λόγου μας το αληθές!!.
Όταν γράφεις ότι τους καταλαβαίνεις, με θετικό πρόσημο η με αρνητικό?. Είναι απορίας άξιον η απάντηση σου…..«από τη μία να λέω ότι θέλουν να μας κλέψουν και από την άλλη να μην προτείνουν λαδιέρα είναι οξύμωρο να μην πω κατί ποιο βαρύ....»
Και μόνον οξύμωρο?!. Όταν μάλιστα έχει αποδειχτεί στην πράξη, ότι ούτε ο L, ούτε ο καταλύτης παθαίνουν τίποτα. Βέβαια εάν το λιπαντικό είναι το πρέπον, και η ρύθμισης έκχυσης σωστή. Σίγουρα εάν μέσα στην λαδιέρα, βάλουμε κανένα 10w40 παλαιάς τεχνολογίας, η μια 90αρα φθοριούχα βαλβολίνη….. το χάσαμε το κορμί πατριώτη!!!.
«Δηλαδή αν το πάρουμε με το κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε ο , ο Θεοδώρου κλπ δεν θα ήταν ποιό συμφέρον για αυτούς να προτείνουν λαδιέρες σε όλα τα αυτοκίνητα ; Γιατί δεν μας το λένε; Είναι άσχετοι ή αδαείς;»
Σε αυτήν την εγγραφή σου διέγραψα ένα όνομα συναδέλφου, διότι για τον συγκεκριμένο δεν θέλω να τον σχολιάζω με κείμενα τρίτων.
Στο κείμενο σου τώρα!!...
Η λαϊκή ρύση είναι σοφή!!!.... όταν είσαι αδαής, που τέτοιοι βρίθουν σε όλα τα επαγγέλματα!…. Εσείς το αναφέρετε κατά κόρο. Εγώ που γνωρίζω συμβουλεύω, τεκμηριώνοντας τα της γνώσης, τέχνης, πήρας, και αδιάσειστων στατιστικών στοιχείων.
Το δεκαπενθήμερο που πέρασε, έκανα 23 επαφές με συναδέλφους του ιδους. Σκοπός μου είναι να συντάξω ένα κείμενο βοηθητικό – διευκρινιστικό, για να το προωθήσω εκεί που μου εζητήθη.
Η τελευταία απλή ερώτηση που τους έκανα, χωρίς περικοκλάδες και τερτίπια όλοι μου απήντησαν κατηγορηματικά «ΟΧΙ». . «όχι πάντα». «δεν το λέει στης λίστες του ο προμηθευτής μας, σε όσους το λέει την βάζουμε».
Μα υπάρχουν αυτοκίνητα και αυτοκίνητα, με ποικίλες αντοχές. Αρκούμενος ότι δεν κάνει κακό, και γνωρίζοντας της ευεργετικές διεργασίες των λιπαντικών, της προτείνω αυτές της λιπαντικές λύσεις. Είτε είναι με λαδιέρα, είτε με μηχανικό τροφοδότη, είτε σε κάθε φουλάρισα μπαίνει στο ρεζερβουάρ.«Αλήθεια πόσοι γιατροί δεν δίνου αχρείαστα φάρμακα επειδή παίρνουν μίζα απο τις εταιρίες;)»
Αχρείαστα ποτέ. Μα προληπτικά!!!.... η για να μετουσιωθούν στο φαρμακείο σε αρώματα….
Δεν πρέπει να μας ξεφεύγουν στο forum τέτοιες ανυπόστατες κουβέντες. Δεν είμαστε δημοσιογραφεί….
Τεκμηριωμένα και μετά την εκδίκαση της καταγγελίας μας.«Τέλος για τα αυτοκίνητα με λαδιέρες γιατί χτυπάνε βαλβίδες»
Το είδες με τα μάτια σου, για σου είπαν άκουσες κλπ?. Εάν όντος έτσι είναι, τότε η λαδιέρα δεν γέμισε ποτέ με το κατάλληλο λιπαντικό, η δεν γέμισε καθόλου, (μου έχει συμβεί και αυτό σε πελάτη!!!!... δεν είχαν παλιά λαμπάκι…. Και ο πελάτης πολύ τυπικός στα service του….. μου ερχόταν πάντα με την ΕΛΠΑ!!!!.) Η, η κατασκευή του μοτέρ, ήταν για τα μπάζα’.
«και γιατί αυτοκίνητα που δεν φοράνε δεν χτυπάνε;»
Μέχρι πότε?. Σου έρχονται στο συνεργείο σου επισκευές, ώστε να ερωτήσεις να μάθεις και να στατιστικοποιήσεις το γεγονός?. Και πράγματι έχουν γίνει και πολλά χιλιόμετρα χωρίς…. Μα σε ποια αυτοκίνητα. Αυτό είναι μεγάλο θέμα που το έχω εξηγήσει. Και ένα στοιχείο και μέχρι ενός σημείου σωστά έγραψε ο Βατσος «πλούσια ρύθμιση», όχι να πιέζουμε τον εγκαταστάτη μας, να το κάνει να καίει αέρα….. και αυτός να υποκύπτει.
«ξέρουν ότι αν είναι να το πάθεις θα το πάθεις»
…και σίγουρα!. Μα όταν περνάς τον δρόμο απέναντι, δεν πρέπει να περιμένεις από τυφλό να σου πει κοίτα δεξιά αριστερά, βαλε και το μυαλό σου να δουλέψει. Αυτό κάνουμε εδώ μέσα, βοηθάμε τους διαβάτες από της συμβουλές των τυφλών!.
«Εγώ πάντως δεν έβαλα γιατί είναι ποιό εύκολο και ποιό ανώδυνο επαγγελματικά να πεις σε κάποιον να βάλλει λαδιέρα παρά να του πεις να μη βάλει ξέροντα ότι αυτό θα σου κάνει κακό ....»
Να βάλεις φίλε μου να βάλεις, για το καλό της τσέπης σου.
Και ρωτώ, για το κάλο μας μάχονται, οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές, οι παράνομοι και οι αδαής…?!!.
Και σίγουρα θα γνωρίζεις, ότι ορισμένοι δημιουργούν ‘σκανδαλάκια’ για να φύγουν από την αφάνεια τους.
Φιλικά & στην διάθεση σου.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
ΥΓ. ευχαριστώ για να εναύσματα σου…[size=150]antonis-team » 13/01/10 21:33
Σε αυτοκίνητα με καρμπιρατέρ, έχω τοποθέτηση υγραέριο κατά ‘κόρον’. Το κέρδος είναι από 24% έως και 40%. Σε φουλ ιντζεξιον δεν το έχω δοκιμάσει, και περιμένω συμβουλές από ανθρώπους που το έχουν κάνει.
Πως σταματάμε της ενδείξεις για ελιψη βενζίνης στα μπεκ?.
Πως σταματάμε την ένδειξη λειτουργίας της αντλίας βενζίνης?.
Πως σταματάμε την ένδειξη δυσλειτουργίας του εσθιτιρα Λ?.
Όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα, που εντοπίζετε με άναμμα στο καντράν μας με το λαμπάκι του ισπεξιον.
Που τοποθετείς την ενστάλαξη κάθε 20 δευτερόλεπτα μιας σταγόνας λαδιού?.
Antonis-team.[/size]
«λογικό», λόγος μετασχηματισμού ενέργειας!. Για να πάει μια στάνταρ απόσταση, θέλει Α θερμίδες, είτε αυτό είναι βενζίνη, είτε γκάζι, απαράβατος κανόνας.
Όταν τα έβαζα κατά κόρον σε ΤΑΧΙ, η διάφορα αυτής της ενέργειας, από πλευράς αγοράς ήταν 50%! 1975.
Σήμερα και όσο διαφημίζουν την οικολογικοτιτα του αεριού, οι έμποροι αεριού τείνουν να εξισώσουν την τιμή του με την βενζίνη.
Όσο θα τοποθετούνται λέβητες με αέριο, τόσο πιο ανάγκη θα τους έχουν τους ‘γκαζαδες’, και τόσο πιο βαθιά αυτοί θα μας βάζουν το χέρι στην τσέπη. (απαράβατος δυστυχώς νόμος του εμπορίου).
Για λόγους ασφάλειας τα γκαζάδικα μαγαζιά για τα αυτοκίνητα, πάνε περιμετρικά στης πόλης. (ο νόμος υπάρχει, η επιβολή του καθυστερεί, λόγο λαδώματος των εχόντων το γενικό πρόσταγμα).
Έτσι δεν θα το βρίσκεις, μα θα το ψάχνεις με χιλιομετρικό κόστος.Δε‘τικαρισε’ επάνω της, και «λογικό», λόγος μετασχηματισμού ενέργειας!. ν μπορείς καλέ μου φίλε να δεις την Φώτο. ‘τικαρισε’ επάνω της, και «λογικό», λόγος μετασχηματισμού ενέργειας!. Για να πάει μια στάνταρ απόσταση, θέλει Α θερμίδες, είτε αυτό είναι βενζίνη, είτε γκάζι, απαράβατος κανόνας.
Δ**εν μπορείς καλέ μου φίλε να δεις την Φώτο. ‘τικαρισε’ επάνω της,
τότε θα διαπιστώσεις ότι το χάσαμε το πορτ μπαγκαζ πατριώτη!!. Και θα δεις και δυο σωλήνες που είναι βιδωμένες επάνω στην ‘μπόμπα’!. Και έστω ότι είσαι υδραυλικός, και ‘πετάς’ της εργαλειοθήκες σου στο πορτ μπαγκαζ από σπίτι σε σπίτι, και τα εργαλεία στους λάκκους χτυπιόνται μετάξι τους και βγάζουν σπινθήρες. Μετά από λίγο, θα αισθανθείς την πρόωση της ζωής σου, και εσύ σίγουρα θα ταξιδέψεις ‘στας αιωνίους μονάς’ το δε αυτοκίνητο στην ανακύκλωση, εάν μήνη κομμάτι. 75liter υγραέριο, είναι περίπου 375 γαζάκια, μπρρρρρρρρρ.**Και θα μου πείτε ότι υπάρχουν συστήματα ασφάλειας, μην μου πείτε γιατί εγώ έχω τοποθετήσει πάμπολλα, μάλιστα με άδεια του υπουργείου, διότι το 99% των συναδέλφων δεν έχουν!!. Τα συστήματα αφορούν κατακόρυφη αύξηση των καταναλώσεων, (διαμπερές κόψιμο σωλήνα εκροής), η με ‘μυρουδιά’ σε περίπτωση διαρροής από ιδικούς σενσορες, που και αυτό είναι ανέφικτο το καλοκαίρι με ανοικτά παράθυρα, και εν πορεία. **[size=150]Επίσης υπάρχει και θερμική προστασία, η οποία θα αυξήσει επικίνδυνα την πίεση της ‘μπόμπας’ και αυτή [size=150]θα παροχέτευση στον αέρα την επί πλέον πίεση.**Μα έστω ότι εγώ κινδυνολογώ, και δεν έχω δει και 3 αυτοκίνητα όχι καμένα, μα λειωμένα, όταν θα ήθελα να βάλω δεν θα ζητούσα επίσημη άδεια του υπουργείου εμπορίου, καθώς και του υπουργείου συγκοινωνιών, για τον συγκεκριμένο μηχανισμό?. Επίσης δεν θα ζητούσα από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου μου, την άδεια να τοποθετήσω, και αν αυτός θα συνέχιζε [/size]να εγγυάται για το προϊόν του?. [/size]Και μην μου πείτε ότι τα λεωφορεία με υγραεριοκίνηση τη κάνουν, γιατί αυτά είναι φτιαγμένα για αέριο εξ αρχής.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!, είμαι αντίθετος με την βλακώδη πιθηκίζουσα όσο και αμελέτητη εφαρμογή του.
Στον καυστήρα μου θα βάλω, και μόνον η καθαριότητα μου φτάνει. Οι σωλήνες θα πάνε από εξωτερικά στο πεζοδρόμιο στην ταράτσα, όπου υπάρχει ο καυστήρας!. Μα τον παλαίω 3 ετών καυστήρα, δεν θα τον ξεσυνδέσω, θα τον τυλίξω και θα τον βάλω δίπλα στον λέβητα!!. «Των φρόνιμων τα παιδία πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»!!. Θυμόσασθε πέρση που τα τέως ‘κουμουνια’, και νυν νέο καπιταλίστες που έκλιναν της στρόφιγγες?. Σιγά μην εξαρτάμε από ερμαφρόδιτες νέο δημοκρατίες.
Και κάτι τελευταίο, λένε ότι κερδίζεις 25%. Το δέχομαι. Άρα ένα αυτοκίνητο που καίει 7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα θα χρειαστεί 55300κμ για να αποσβεσθεί η δαπάνη!. Και η έξτρα φθορά?. Και η δαμόκλειος σπάθα του φόβου?. Και κάτι άλλο, και πολλή βασικό. Ξεχάστε το συνεργείο σας!!!. Μόνον το 1% έχουν δικαίωμα να φτιάχνουν τα ‘γκαζοζέν’ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. αναζητείστε την άδεια τους, πρέπει να είναι σε καντρακη υποχρεωτικά!!. Αλλιώς είναι παράνομοι.
Antonis-team.
antonis-team
4TF S1600 DriverΔημοσιεύσε**ις: 3145
Last Visit: 22/08/11 13:41Μπορειτε να μου στείλετε το Ον/μο σας με μήνυμα, σας παρακαλώ?Γιατί άμα είστε εσείς τεχνικός Υγραερίου οχημάτων η τεχνικός φυσικού αερίου εγκαταστάσεων εγώ είμαι πυρηνικός επιστήμονας.Δεν ξέρετε τι λέτε ,ειστε παντελώς άσχετος και επικίνδυνος και πρέπει (άμα έχετε που δεν το νομίζω) να σας αφαιρεσουν την αδεια.Που εχετε δει 3 αυτοκίνητα ΛΙΩΜΕΝΑ??Επίσης πρέπει να μαθεται να ξεχωρίζεται πρώτα από ολα οτι ΑΛΛΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ -ΑΛΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.
babisv έγραψε:Από υγραέριο πόσους νεκρούς έχουμε? **
Από τη βενζίνη πάντως έχουμε σίγουρα περισσότερους...Κύριε Αντώνη ομάδα, εφόσον το υγραέριο νομιμοποιήθηκε το 1983, πως εσείς τοποθετούσατε το 1974;;;; Δεν πιστεύω να είχατε άδεια για να τοποθετείτε κάτι παράνομο;;;;
Συγγνώμη που σε τραβάω από την τραμπάλα σου!!.
- σίγουρα από βενζίνη είναι πολλά τα ατυχήματα, και κυρίως λόγο κακών επισκευών, και λιγότερο από αστοχία υλικού. Μα τα βενζινοκίνητα, είναι συντριπτικά περισσότερα.
- Μέχρι 14 Φλεβάρη του 1983, που θεσμοθετήθηκε το υγραέριο για τα ΤΑΧΙ, οι ιδιοκτήτες πλήρωναν στον Χολαργό 60000 δραχμές,(πιθανών διαφυγόντα δημόσια κέρδη)!!. Μου έφερναν ένα χαρτί και τα τοποθετούσα. Μετά το 83, καταθέσαμε τα στοιχεία της συσκευής από το εργοστάσιο της Ιταλίας, και μπήκε στην λίστα που επιτρέπετε.
- Πλην όμως παράνομο έβαζα σε ΙΧ!!!.
Μόνον ένας πελάτης μου, και αυτός με ΙΧ, μετά από ‘κάρφωμα’, υποχρεώθηκε το 85 να το αφαιρέσει και πλήρωσε και πρόστιμο 5000 δραχμές. Το αφήρεσα το πρωί και το μεσημέρι το ξαναέβαλα!. Δουλεύει μέχρι σήμερα. Προχθές το σερβαρισα και πέρασε κτεο. Ψάχνανε να δούνε τι κομπίνα κάναμε, και το καυσαέριο ήταν λιγότερο και από καταλυτικό τρίτης γενιάς. Όταν διάβασαν και της προσωπικές μου μετρήσεις με την φίρμα μου, τον ευχαρίστησαν για την καθυστέρηση, και του έδωσαν το πάσο. Δεν λέω τι μάρκα είναι το αυτοκίνητο, γιατί πρέπει να είναι ένα η δυο στην ίδια μάρκα, μα είναι μοντέλο 1955!!!.
Μιλώντας προ ολίγου με τον φίλο μου και πελάτη μου, και βγάζοντας τα κιτάπια του, με διαβεβαίωσε ότι έχει κέρδος από την βενζίνη 35% σε εύρο. Μα σίγουρα δεν ήταν και δεν είναι fan της ταχύτητας.Όπως λιπών και εσύ διαπιστώνεις, δεν είμαι εναντίων της κίνησης με αέριο, μα δεν μπορώ και να το θεωρήσω πανάκια, όταν υπάρχουν απαιτήσεις δύναμης.
Όπως και θα πρέπει να σε ενημερώσω, ότι κοιτάω εμπρός, και πολλές φορές είμαι πιο εμπρός από της καθυστερημένες αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων. Και σίγουρα στην πλάτη μου δεν φέρω λευκά φτερά!!. Μα είμαι σύννομος με την λογική και την νέα τεχνολογία διεθνώς.
ANTONIS-TEAM.
antonis-team
4TF S1600 DriverΔημοσιεύσεις: 3145
Last Visit: 22/08/11 13:41
• Προσωπικό μήνυμαΠέραν του ότι είστε αγενείς και ανημέρωτος, και του ότι δεν γνωρίζεται και να καταλαβαίνετε το τι γράφω, ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Γνωρίζω αρκετά καλά τα περί αεροδρομίων, δεν λέω ότι δεν γνωρίζεται εσείς, μα οι ελεγκτές της παγκόσμιου ομοσπονδίας στην Ελλάδα, γνωρίζουν περισσότερα IATA. ΜΑΘΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.
Τα ‘μαγνιτακια’, που φοράνε κατά κόρον τα αεροπλάνα πολιτικής αεροπορίας, πχ το 747, εάν τοποθετηθούν από ‘άσχετο’, μπορεί να μαγνητίσουν και όχι να απομαγνητίσουν, εάν παραλληλισθούν με κάποιο μπεκ, με αποτέλεσμα αυτό να ‘κατουράει’, όπως κομψά λένε οι μπεκαδες!!. Μόλις απομακρυνθεί, ΟΚ!.
Πάμε στον εγκέφαλο. Όταν κάποιος ΑΣΧΕΤΟΣ, ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ, τοποθετήσει μαγνήτη που άπτεται του εγκέφαλου, τότε δημιουργεί splatters, που μετατοπίζουν τον χρόνο των διαταγών, που είναι ταγμένος να κάνει. Μα ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, και με την απομάκρυνση της μαγνητικής πηγής, όταν δηλαδή έκλειψη η μαγνητική διάχυτη αντίσταση, και εκεί ΟΚ. Διότι ο χαλκός πχ είναι διαμαγνητικό υλικό. Παρουσία μαγνητικού πεδίου όμως παράγει ρεύμα, το οποίο μπορεί και να είναι αντίρροπο με το ποθητό μεταφερόμενο ρεύμα του αγωγού άρα αντίσταση. Μάλιστα μια τέτοια αντίσταση δεν προκαλεί θερμότητα όπως η ωμική, αλά λειτουργεί σαν ηλεκτρική πέδη.
Και βεβαίως συμφωνώ μαζί σας, και δεν γράφω και ούτε προτίθεμαι να γράψω για θέματα που δεν γνωρίζω.
Δώστε μου όμως το έναυσμα, να σας σέβομαι περισσότερο, άλλωστε είμαι πελάτης σας!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
antonis-team
4TF S1600 DriverΔημοσιεύσεις: 3145
[color=#FF0000]**Εγγραφή: 22/09/08 16:39
Last Visit: 22/08/11 13:41
• Προσωπικό μήνυμα
Υγραεριοκίνηση!
από leonp » 24/02/10 17:19
Όπα, φρένο. Πάρτο αλλιώς.
Άσε τη συζήτηση με τους μαγνήτες και τα διαμαγνητικά υλικά.Υγραέριο είναι το θέμα. **[/color]
leonp
4TF WRC DriverΔημοσιεύσεις: 14282
Last Visit: 21/08/11 22:41
•** Προσωπικό μήνυμα
από drdino » 25/02/10 3:01
Ποιό 747 φοράει μαγνητάκια; **TΕΡΜΑ ΟΙ ΕΥΓΕΝΙΕΣ.
Βρέέ Σαρδανάπαλε, βρέέ Ταρτούφε, βρέέ κομπογιαννήτη,πάει οοορέ τό πρωί μαθητής καί τό βράδυ ''καθηγητής'' πανεπιστημίου,οοορέ άσχετε αδαή, πού μού ζείς στήν Ελλάδα καί μού είσαι ότι δηλώσεις,θρασύτατε,εεεεεε θρασύτατε.
ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ)Η ΜΗ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΑΔΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑΣ
Όσο γιά τούς συμετέχωντες στό forum σέ αφήνω στήν κρίση τους. ΑΝΕΔΕΣΤΑΤΕ! -
http://www.ibadesign.info/LPG/VSR.pdf
Ρε κοίτα να δεις τι βρίσκεις άμα ψάχνεις! Η JAGUAR (ναι σωστά διαβάζετε) γράφει την άποψη της για LPG βαλβίδες και λαδιέρες. Είναι βέβαια του 2008 (Όταν οι περισσότεροι απο εμάς δεν ξέραμε τι είναι αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα προσσέγγιση....
-
Ευχαριστώ γιά τήν επισήμανση
A word of warning here - If a modern engine is Overdosed with Flashlube or similar, its
exhaust emissions may well be compromised and damage to the catalytic converter will
probably result.Running Temperature of the Valves and Seats
The most common misconception you'll hear about LPG is that it makes an engine run hotter than
Petrol. This is no more than myth. -
Είναι θετικό που κάποιος εδώ μέσα μάζεψε εγγραφές μου. Έτσι δίνετε η ευκαιρία, σε αυτούς που θέλουν να μάθουν, να έχουν αναλυτικότερη εικόνα.
Η διάθεση του, που στερείτε παντελώς αιδούς, εμπρός στο γενικό κέρδος, είναι πασιφανής. Για πράγματα που έγραψα δεν έχω τύψεις γιατί αφορούν του λόγου μου το αληθές, έτσι εάν θίγουν κάποιους μου είναι αδιάφορο.
Και εδώ καθαρά φαίνετε το ποιών του κάθε γράφοντα. Κανένας δεν μπορεί να ανεβάσει η κατεβάσει την αξία κανενός. Το να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις, δεν είναι χάρισμα, μα προϊόν μόρφωσης. Οι κρίνοντες κρίνονται.
Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι η κόκκινη γραφή είναι προνόμιο των mod. Σήμερα διαπίστωσα άλλα….. λυπάμαι.
Όπως διαπίστωσα ότι μεταξύ μας έχουμε έναν ταραξία. Σκοπός του είναι η αυτοπροβολή. Άλλωστε δήλωσα ότι το αντικείμενο εδώ και κάποιους μήνες, από πλευράς εγκατάστασης μου είναι αδιάφορο, και μόνον η συντήρησης και επιδιόρθωσης με αφορά. Άλλωστε ο κανονισμός του forum, σαφώς αναφέρει, ότι στης ενότητες δεν επιτρέπετε η επαγγελματική διελκυστίνδα, αλλά η ενημέρωση και οι απόψεις.(έστω με άλλα λόγια). Αυτό τηρώ και θα τηρώ, δεν είναι δουλειά μου η απομάκρυνση ενός ταλιμπάν.
Σίγουρα η αναδημοσίευση υβριστικών σχολίων δεν βοηθάει, δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Αποδεικνύουν την έλλειψη τεκμηρίωσης και ταραχής εν κρανίο.
Για όσους το αξίζουν, φιλικά.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Νομίζω πως κάποιος mod θα πρέπει να βάλει μια τάξη εδώ μέσα. Πάντως είναι κρίμα να παίρνει τέτοια τροπή η κουβέντα. Ας αφήσετε τις ύβρεις και να μείνετε σε απαντήσεις και επιχειρηματολογία και ας αποφασίσει ο καθένας με την κρίση με ποιανού την θεωρία ταιριάζει περισσότερο. ΗΡΕΜΙΑ από κάποιον πολύ μικρότερό σας
-
«Α. ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙ Η ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΛΑΔΙΕΡΑ;m@evius»
Και δική μου απορία φίλε μου. Ένας έμπυρος που γνωρίζει και την λειτουργιά ενός κινητήρα, χρειάζεται παρότρυνση για να κάνει το αυτονόητο?. Κατά συνέπεια όποιος δεν γνωρίζει από κινητήρες, και γνωρίζει με απόλυτη εξειδίκευση να ανοίγει τρύπες και να βιδώνει βίδες, και αυτή υπό αίρεση, περιμένει……
Και για να βοηθήσω εσένα. Είναι κουτές οι εταιρίες βενζίνης που βάζουν κατά κόρον λιπαντικά βελτιωτικά τελευταία, και δίνουν και πακτωλό χρημάτων για να το ανακοινώνουν?. Σίγουρα όχι, γιατί η πρόσφατη ιστορία απέδειξε, ότι τα διανυόμενα χιλιόμετρα μέχρι την επισκευή μειώθηκαν. Και μειώθηκαν λόγο της ‘στεγνότητας’ της αμόλυβδης. Πόσο μάλλον που η κλασματική απόσταξη του πετρελαίου για το αέριο, και στην συγκεκριμένη θερμοκρασία, δεν κάνει πτητικά τα λύπη και έλαια, άρα δεν εμπεριέχοντα σε αυτό.«Γ. ΣΤΙΣ 450+ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΜΠΟΛΟΙ ΜΕ ΛΑΔΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.......»
Εάν βάλεις στο μοτέρ σου ένα λάδι που δεν συνιστά ο κατασκευαστής, με βενζίνα, δεν θα την ‘πατήσεις’ και εσύ…..
Εάν δεν κοιτάς τον δείκτη, να είναι μεταξύ χαμηλού και υψηλού σημείου min max, άρα δεν έχεις την σωστή ποσότητα, δεν θα την πατήσεις και εσύ?.
Εάν δεν πίστεψες ότι η μετατροπή αφαιρει ικανότητες (και είναι λογικό, για άλλο καύσιμο σχεδιάστηκε) και αρχίσεις να γκαζώνεις, μην σκεπτόμενος ότι ο απώτερος σκοπός σου είναι να έχεις μια οικονομικότερη μετάβαση στον προορισμό σου, και δεν το ‘πουσάρισες’ για αγώνες, δεν θα την πατήσεις?.
Έχουμε και λέμε, σωστό λιπαντικό, σωστή ρύθμιση έκχυσης, σωστή οδήγηση.«ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΟΤΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ (ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ).»
Διαβάζοντας εδώ μέσα, εγώ νε μεν δεν μπερδεύομαι, μα απορώ για της παραθέσεις κόντρα στα αυτονόητα και τεκμηριωμένα.
Θα σου συνιστούσα, να μελετήσεις τους χαρακτήρες και την σκοπιμότητα του καθενός.
Να απορρίψεις αυτούς που θα φοβόσουν με τα εμπρηστικά συνθήματα. Να διαβάσεις αυτούς που βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει τον subarakis, και να αποφασίσεις η όχι.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
[quote='nascar1']Νομίζω πως κάποιος mod θα πρέπει να βάλει μια τάξη εδώ μέσα. Πάντως είναι κρίμα να παίρνει τέτοια τροπή η κουβέντα. Ας αφήσετε τις ύβρεις και να μείνετε σε απαντήσεις και επιχειρηματολογία και ας αποφασίσει ο καθένας με την κρίση με ποιανού την θεωρία ταιριάζει περισσότερο. ΗΡΕΜΙΑ από κάποιον πολύ μικρότερό σας [/quote
******************** me to 100% + -
«Α. ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙ Η ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΛΑΔΙΕΡΑ;m@evius»
Και δική μου απορία φίλε μου. Ένας έμπυρος που γνωρίζει και την λειτουργιά ενός κινητήρα, χρειάζεται παρότρυνση για να κάνει το αυτονόητο?. Κατά συνέπεια όποιος δεν γνωρίζει από κινητήρες, και γνωρίζει με απόλυτη εξειδίκευση να ανοίγει τρύπες και να βιδώνει βίδες, και αυτή υπό αίρεση, περιμένει……
Και για να βοηθήσω εσένα. Είναι κουτές οι εταιρίες βενζίνης που βάζουν κατά κόρον λιπαντικά βελτιωτικά τελευταία, και δίνουν και πακτωλό χρημάτων για να το ανακοινώνουν?. Σίγουρα όχι, γιατί η πρόσφατη ιστορία απέδειξε, ότι τα διανυόμενα χιλιόμετρα μέχρι την επισκευή μειώθηκαν. Και μειώθηκαν λόγο της ‘στεγνότητας’ της αμόλυβδης. Πόσο μάλλον που η κλασματική απόσταξη του πετρελαίου για το αέριο, και στην συγκεκριμένη θερμοκρασία, δεν κάνει πτητικά τα λύπη και έλαια, άρα δεν εμπεριέχοντα σε αυτό.«Γ. ΣΤΙΣ 450+ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΜΠΟΛΟΙ ΜΕ ΛΑΔΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.......»
Εάν βάλεις στο μοτέρ σου ένα λάδι που δεν συνιστά ο κατασκευαστής, με βενζίνα, δεν θα την ‘πατήσεις’ και εσύ…..
Εάν δεν κοιτάς τον δείκτη, να είναι μεταξύ χαμηλού και υψηλού σημείου min max, άρα δεν έχεις την σωστή ποσότητα, δεν θα την πατήσεις και εσύ?.
Εάν δεν πίστεψες ότι η μετατροπή αφαιρει ικανότητες (και είναι λογικό, για άλλο καύσιμο σχεδιάστηκε) και αρχίσεις να γκαζώνεις, μην σκεπτόμενος ότι ο απώτερος σκοπός σου είναι να έχεις μια οικονομικότερη μετάβαση στον προορισμό σου, και δεν το ‘πουσάρισες’ για αγώνες, δεν θα την πατήσεις?.
Έχουμε και λέμε, σωστό λιπαντικό, σωστή ρύθμιση έκχυσης, σωστή οδήγηση.«ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΟΤΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ (ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ).»
Διαβάζοντας εδώ μέσα, εγώ νε μεν δεν μπερδεύομαι, μα απορώ για της παραθέσεις κόντρα στα αυτονόητα και τεκμηριωμένα.
Θα σου συνιστούσα, να μελετήσεις τους χαρακτήρες και την σκοπιμότητα του καθενός.
Να απορρίψεις αυτούς που θα φοβόσουν με τα εμπρηστικά συνθήματα. Να διαβάσεις αυτούς που βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει τον subarakis, και να αποφασίσεις η όχι.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Δεν ξέρω ειλικρινά πόσοι απο εδω μέσα θεωρούν αυτονόητες τις εύλογες απορίες ενός ''μη ειδικου''. Εγώ τεκμηριομένο θεωρώ αυτό που αποδυκνείεται με επιχειρήματα μεν και με αποτελέσματα δε. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω εδώ, ένας απο τους 2 που υπερασπίζεται τις αντίθετες απόψεις είναι άσχετος ή απατεώνας.αυτό προσπαθούμε να βρούμε εδώ; Ή τι είναι καλύτερο για μας σαν καταναλωτες; Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω και με ποιές γνώσεις;. Τα επιχειρήματα τα ζυγίζει καθένας και κρίνει. αλλά αλήθεια πως να βγάλω άκρη όταν αυτός που λεει το πρόβλημα του μας λέει την μισή αλήθεια; (πχ αν πήγαινε τάπα στην εθνικη 210 χλμ φταίει που δεν είχε λαδιέρα (για να αντιστρέψω το επιχειρημα σου) Αν τα μπεκ δεν μπήκαν σωστα δεν χαρτογραφήθηκε σωστα φταίει η οδήγηση του;;;;. Οι κολοσσοι των ελαιολιπαντικών (shell-aral-avin-bp κλπ) γιατί δεν έχουν βγάλει κάποιο λάδι για flashlube; Δεν τους ενδιαφέρει αυτη η αγορά; Αν δεν κάνω λάθος μόνο οι εταιρίες lpg και κάτι άγνωστες (τουλάχιστον σε εμένα) βλέπω.
Γι αυτά (και γιατί η ζωή μας έχει κάνει καχύποπτους και όχι Αμερικανάκια, κυρ Αντώνη συγνώμη αλλά θα εμμείνω στις θέσεις απορίες μου (μπορεί να κάνω και λάθος και να το πληρώσω αργότερα σε ζημιά) και θα πειστώ όταν μου το πει το δικό μου μυαλό. (που 40 χρόνια δεν με έχει προδόσει). -
Από φίλο που έχω σε συνεργείο αντ/πίας της Ρενό έμαθα πως έρχεται από Σεπτέμβριο το κλιό υγραεριοκίνητο και μου είπε πως όλα τα μέρη(βαλβίδες,κεφαλάρι κτλ) είναι από άλλα μέταλα από των κανονικών βενζινοκίνητων..
-
Ήθελα επίσης να ρωτήσω τους ειδήμονες αλλά και τους απλούς χρήστες υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων το εξής:
Παρατηρώ έναν πολύ μικρό δισταγμό συνήθως στην εκκίνηση με πρώτη ταχύτητα,δλδ, με το που ξεκινάω δεν φαίνεται να φεύγει κανονικά το αυτοκίνητο στιγμιαία και αμέσως μετά με ένα σαν κάτι να γίνεται και φεύγει κανονικά.
Αυτό το καταλαβαίνω εγώ που οδηγάω,συνήθως δεν το καταλαβαίνει ούτε γνώστης.
Επίσης μέχρι τις 2000 σ.α.λ κάνει κάποια κομπιάσματα πολλές φορές,ανεπαίσθητα κι αυτά τις περισσότερες.
Πήγα σήμερα να το δούμε,το έβαλε στο κομπιούτερ και μου έδειξε πως η χαρτογράφηση είναι ίδια με της βενζίνης.
Δηλαδή του λέω, και μου απαντάει πως ότι ζητάει σε βενζίνη το αυτοκίνητο το ζητάει και σε υγραέριο..
Του είπα να δοκιμάσουμε λίγο πλουσιότερο μείγμα χαμηλά και θα ξαναπάω μία από τις επόμενες μέρες μιας που δεν είχε χρόνο να το δει σήμερα..
Θα βοηθήσει το πλουσιότερο μείγμα ή τζάμπα ασχολούμαι??? -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Από φίλο που έχω σε συνεργείο αντ/πίας της Ρενό έμαθα πως έρχεται από Σεπτέμβριο το κλιό υγραεριοκίνητο και μου είπε πως όλα τα μέρη(βαλβίδες,κεφαλάρι κτλ) είναι από άλλα μέταλα από των κανονικών βενζινοκίνητων..Και η OPEL για τα εργοστασιακά LPG λέει ότι έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία σκληρυνσης οι βαλβιδες.
Υγραεριοκίνηση!