-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Για τον φόβο των Ιουδαίων και επειδή πολλά έχω διαβάσει στο internet για τον κινητήρα μου (hyundai i30 1.4 G4FA) αποφάσισα να το ρυθμίσω να γυρνάει αποκλειστικά σε βενζίνη μόλις υπερβώ τις 3700 σαλ. Ξέρω πολλοί θα πείτε ότι θα καις πολύ βενζίνη κτλ αλλά τα μέρη που κινούμε, η ταχύτητα που κινούμε και ο φόβος για βλάβες με οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση. Πριν το είχα στις 4500 σαλ.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Εκτός από τις στροφές λαμβάνει υπόψιν και το φορτίο της μηχανής (injection time threshold) και για τον λόγο αυτό πρέπει να περάσουν οι στροφές τις 3700 ΚΑΙ ρυθμίστηκε το injection time threshold στα 11 ms.
Αρχικά το είχα στις 4500 με injection time threshold στα 13 ms. Όπως μου είπε το παιδί που μου έκανε την ρύθμιση μειώσαμε το φορτίο ώστε να γυρνάει ακόμα και με λιγότερο φορτίο από ότι πριν. Τι ακριβώς είναι αυτό το injection time threshold και σε πόσο φορτίο αντιστοιχούν τα 11 ms?
Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και εγώ διαφωνώ με την ταυτόχρονη καύση και των δυο καυσίμων, το θεωρώ ερμαφρόδιτο.
Σίγουρα η προσθήκη βενζίνας μετά της 3700 στροφές που επέλεξες, έστω και με 11ms αντί για 13, προστατεύουν την μηχανή σου σε στροφές και ανάγκες που το αέριο καιροφυλακτεί…..
Έχει λαδιέρα?. (το κόλλημα μου!!!....)
ΑΝΤΩΝΗΣ.Να πως ότι δεν μιλάω για ταυτόχρονη καύση των δύο καυσίμων αλλά ότι γυρνάει σε βενζίνη αποκλειστικά μετά τις 3700 σαλ. Επίσης ναι έχω λαδιέρα ακολουθώντας τις συμβουλές σας καθώς με έχετε πείσει για την επιστημονική σας επάρκεια.
Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς είναι αυτοί οι χρόνοι (injection time threshold) γιατί δεν έχω καταλάβει?
Ανδρέας
Μπράβο και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Εδώ όμως τα πράγματα διαμορφώνονται διαφορετικά!.
Πες στον εγκαταστάτη σου, να το γυρίσει στης 4200 στροφές!!.
Μεταξύ 3700 και 4200, είναι η ροπή του αυτοκινήτου σου. Εκεί ταξιδεύεις με οικονομία και άνεση. Ας αποσβήσεις γρήγορα!!!. Εάν υπάρχει λόγος για ταχύτερη μετάβαση, αυτή γίνετε πάνω από την ροπή, και θα έχεις την βενζίνα. Το j30FA, έχει εξελιγμένες έδρες και οδηγούς, κανένα πρόβλημα. Ο αγγλόφωνος όρος σημαίνει προσθήκη, είναι και ο λόγος που μπερδεύτηκα, μα όπως με διαβεβαιώνεις εσύ, τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται, και σωστά!.
Αύριο από το μαγαζί, θα δω τους πίνακες και θα σου γράψω περισσότερα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Injection time είναι ο παλμός ψεκασμού. 11ms σημαίνει ότι η ηλεκτρονικη δίνει +12V στα μπεκάκια για 11ms ανά κύκλο περιστροφής του κινητήρα (παλιότερα ρίχνανε και 2 φορές ανά κύκλο). Δείχνει την παροχή βενζίνης προς τον κύλινδρο, άρα κατά προσέγγιση και το φορτίο του.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Για τον φόβο των Ιουδαίων και επειδή πολλά έχω διαβάσει στο internet για τον κινητήρα μου (hyundai i30 1.4 G4FA) αποφάσισα να το ρυθμίσω να γυρνάει αποκλειστικά σε βενζίνη μόλις υπερβώ τις 3700 σαλ. Ξέρω πολλοί θα πείτε ότι θα καις πολύ βενζίνη κτλ αλλά τα μέρη που κινούμε, η ταχύτητα που κινούμε και ο φόβος για βλάβες με οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση. Πριν το είχα στις 4500 σαλ.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Εκτός από τις στροφές λαμβάνει υπόψιν και το φορτίο της μηχανής (injection time threshold) και για τον λόγο αυτό πρέπει να περάσουν οι στροφές τις 3700 ΚΑΙ ρυθμίστηκε το injection time threshold στα 11 ms.
Αρχικά το είχα στις 4500 με injection time threshold στα 13 ms. Όπως μου είπε το παιδί που μου έκανε την ρύθμιση μειώσαμε το φορτίο ώστε να γυρνάει ακόμα και με λιγότερο φορτίο από ότι πριν. Τι ακριβώς είναι αυτό το injection time threshold και σε πόσο φορτίο αντιστοιχούν τα 11 ms?
Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και εγώ διαφωνώ με την ταυτόχρονη καύση και των δυο καυσίμων, το θεωρώ ερμαφρόδιτο.
Σίγουρα η προσθήκη βενζίνας μετά της 3700 στροφές που επέλεξες, έστω και με 11ms αντί για 13, προστατεύουν την μηχανή σου σε στροφές και ανάγκες που το αέριο καιροφυλακτεί…..
Έχει λαδιέρα?. (το κόλλημα μου!!!....)
ΑΝΤΩΝΗΣ.Να πως ότι δεν μιλάω για ταυτόχρονη καύση των δύο καυσίμων αλλά ότι γυρνάει σε βενζίνη αποκλειστικά μετά τις 3700 σαλ. Επίσης ναι έχω λαδιέρα ακολουθώντας τις συμβουλές σας καθώς με έχετε πείσει για την επιστημονική σας επάρκεια.
Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς είναι αυτοί οι χρόνοι (injection time threshold) γιατί δεν έχω καταλάβει?
Ανδρέας
Μπράβο και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Εδώ όμως τα πράγματα διαμορφώνονται διαφορετικά!.
Πες στον εγκαταστάτη σου, να το γυρίσει στης 4200 στροφές!!.
Μεταξύ 3700 και 4200, είναι η ροπή του αυτοκινήτου σου. Εκεί ταξιδεύεις με οικονομία και άνεση. Ας αποσβήσεις γρήγορα!!!. Εάν υπάρχει λόγος για ταχύτερη μετάβαση, αυτή γίνετε πάνω από την ροπή, και θα έχεις την βενζίνα. Το j30FA, έχει εξελιγμένες έδρες και οδηγούς, κανένα πρόβλημα. Ο αγγλόφωνος όρος σημαίνει προσθήκη, είναι και ο λόγος που μπερδεύτηκα, μα όπως με διαβεβαιώνεις εσύ, τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται, και σωστά!.
Αύριο από το μαγαζί, θα δω τους πίνακες και θα σου γράψω περισσότερα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κυρ Αντώνη πρώτα από όλα ευχαριστώ και εσένα και τον χρήστη asteris που ασχολείστε με τις ερωτήσεις μου.
Σχετικά με την ροπή που λέτε σύμφωνα με το εργοστάσιο αποδίδεται στις 5200σαλ!! Δηλαδή αρκετά πιο ψηλά. Άντε εκεί να είναι η κορύφωση και να ξεκινάει η άνοδός της από τις 4200-4300. Σημαίνει πως κινούμε διαρκώς εκτός ροπής. Σε όλα τα ταξίδια που κάνω (Πάτρα-Πύργος κατά κύριο λόγο) κινούμε με 3000-3500 σαλ. Άντε σε καμία προσπέραση κατεβάσω πχ 3η για να κάνω μια αξιοπρεπή και ασφαλή προσπέραση. Τότε θέλω να καίω βενζίνη ώστε να μην το ζορίζω.
Πάντως σε αυτό που λέτε για τον κινητήρα του hyundai i30 μου με κωδικό G4FA θα σας έλεγα πως θεωρείται υπερ-ευαίσθητος και αρκετοί στο εξωτερικό έχουν κλάψει τις βαλβίδες τους. Επίσης και η prins προτείνει αλλαγή κυλινδροκεφαλής για χρήση υγραερίου που σε ελάχιστα αυτοκίνητα το λέει. Άρα για να φυλάξω τα ρούχα μου αποφάσισα να γυρνάει νωρίς ώστε να μην έχω δυσάρεστες εκπλήξεις.
Οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια δεκτή και ευπρόσδεκτη ειδικά από ανθρώπους που γνωρίζουν
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Injection time είναι ο παλμός ψεκασμού. 11ms σημαίνει ότι η ηλεκτρονικη δίνει +12V στα μπεκάκια για 11ms ανά κύκλο περιστροφής του κινητήρα (παλιότερα ρίχνανε και 2 φορές ανά κύκλο). Δείχνει την παροχή βενζίνης προς τον κύλινδρο, άρα κατά προσέγγιση και το φορτίο του.Συνεπώς asteris αφού το ρύθμισα στα 11ms αντί 13ms σημαίνει ότι πράγματι θα γυρνάει σε βενζίνη σε μικρότερο φορτίο. Επίσης λογικά αφού πριν την μετάβαση καίει αέριο μετράει τον χρόνο ψεκασμού τον μπεκ υγραερίου και όχι των βενζίνης. Σωστά?
Επίσης πόσο άραγε είναι το φορτίο για 11ms? Πχ θα μπορούσαμε να το συνδιάσουμε με μισό γκάζι? Περισσότερο? Λιγότερο? Πόσος να είναι ο κύκλος περιστροφής του κινητήρα? Να υποθέσω ότι βρίσκεται σε συνάρτηση με τις στροφές? πχ για τις 3700 μπορεί να βγει συμπέρασμα? Εμένα με ενδιαφέρει να γυρνάει σε σχετικά μέτριο φορτίο.
-
Αυτή η τιμή ακριβός υπάρχει και στην Ελλάδα!!!!!.
Ερώτηση, επίσημη διαπίστευσης των προϊόντων από πού θα πάρουν οι επίδοξοι?. Πιστοποιητικό εγκατάστασης ποιος θα δώσει?. Η εγκατάσταση θα είναι όπως ο ΦΕΚ ορίζει?.
Καλέ μου φίλε, συνέκρινε το θέμα με Γερμανία Ολλανδία Γαλλία Ιταλία, αλλά όχι με το αδελφάτο της Αγγλίας….
Γνωρίζω άνθρωπο εδώ μέσα, που ενόσω δεν είναι συνάδελφος μπορεί να φτιάξει ‘θεούς’, και έχει φτιάξει…. Όλοι οι υπόλοιποι?.
Μην παροτρύνουμε λοιπόν ημιμαθείς και μουρόχαβλους, να κάνουν ενέργειες, που μπορεί να πληρώσει το σύνολο των καταναλωτών και των συναδέλφων.
Α.Έχει κάτι αδερφές που λες εκεί κυρ Αντώνη που δεν χρειάζονται να κρυφτούν πίσω από τα φουστάνια κανενός ΦΕΚ για περάσουνε σύστημα και να πάνε κτεο χωρίς λάδωμα!!!
Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, δεν παροτρύνω κανέναν. Απλά παραθέτω γεγονότα και πληροφορίες.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Injection time είναι ο παλμός ψεκασμού. 11ms σημαίνει ότι η ηλεκτρονικη δίνει +12V στα μπεκάκια για 11ms ανά κύκλο περιστροφής του κινητήρα (παλιότερα ρίχνανε και 2 φορές ανά κύκλο). Δείχνει την παροχή βενζίνης προς τον κύλινδρο, άρα κατά προσέγγιση και το φορτίο του.
Καλέ μου φίλε, αυτό ήταν που ήθελα να μελετήσω στους πίνακες, ποσά χιλιοστά του δευτερόλεπτου ο κατασκευαστής του j30 ορίζει. Σκοπός μου είναι να συμβουλέψω τον φίλο μας, πως θα έχει μια αξιόπιστη προσπέραση, χωρίς να το παίζει Σουμάχερ. Ένα φτωχό μίγμα, έχει ανεπιτυχείς αποδόσεις και φθορές (αναμεταλλώσεις). Ένα πλούσιο θερμοκρασίες και υπερκαταναλώσεις άσκοπες.
Πλην όμως δεν είναι on lain μετά της 12 το Σάββατο. Δεν το γνώριζα διότι σχεδόν ποτέ δεν πάω Σάββατο. Σίγουρα και εκεί που πάω από παρασκευή, έχω άμεσο επικοινωνία με τον κεντρικό server μου, με τα tester μου, και με 4 κάμερες…. Κατά τα άλλα σίγουρα ξεκουράζομαι από το μπαλκόνι μου επάνω στην θάλασσα……
Η απόλυτη ακρίβεια χρειάζεται εξοπλισμούς που έχω περιγράψει. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι ενόσω ένα μοντέλο παράγετε σε εκατοντάδες κομμάτια με τον ίδιο τρόπο, κάτι από το στρώσιμο, κάτι από την ιδιομορφία του σερβίστα, κάτι από τα υλικά που χρησιμοποιούμε, την βενζίνα που χρησιμοποιούμε, αυτό καθίσταται σε κάτι το ελαφρά ξέχωρο από τα άλλα. Αναμφίβολα για να έχουμε τελικά θετικά αποτελέσματα, από πλευράς ρύθμισης, θα πρέπει να είμαστε σταθεροί στης συνεργασίες μας, και να της αλλάζουμε μόνον εάν κραυγαλέα αποδεικνύετε ασυνεπείς προς της υποχρεώσεις τους. Ο σωστός πελάτης με τον συνεπή και γνώστη συνάδελφο, είναι το σωστότερο δίδυμο. Παντρεύεσαι και ‘δένεις’ μαζί του. Τα ‘κέρατα’, μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ, και να πέσει παντόφλα!!!!......
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Παιδά, γνωρίζει κανείς να μου δώσει πληροφορίες για μετατροπή σε υγραέριο στην Βουλγαρία. Δε με ενδιαφέρουν ΚΤΕΟ κλπ γιατί υπάρχει ένα αυτοκίνητο φίλου που είναι απο εξωτερικό και ψάχνει την φθηνότερη δυνατή λύση.
....έχει ένα Jeep Grand Cherokee 4.0L 1999.....ευχαριστώ. -
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Παιδά, γνωρίζει κανείς να μου δώσει πληροφορίες για μετατροπή σε υγραέριο στην Βουλγαρία. Δε με ενδιαφέρουν ΚΤΕΟ κλπ γιατί υπάρχει ένα αυτοκίνητο φίλου που είναι απο εξωτερικό και ψάχνει την φθηνότερη δυνατή λύση.
....έχει ένα Jeep Grand Cherokee 4.0L 1999.....ευχαριστώ.εβαλε πριν κανα μηνα ενας ξαδελφος μου λοβατο, με αστεια τιμή, αλλά δε θυμαμαι ακριβώς. αν θες στειλε pm
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
....έχει ένα Jeep Grand Cherokee 4.0L 1999.....ευχαριστώ.
Jeep Cherokee 4,Oi 1996-1999 SO1 (242CID)V6 OHV 12V 130kw/4600 κοντά 2 τόνους. Ένα ψόφιο μεταξωτό βρακί.
130kw = 177dinPS, για να καταλαβαινόμαστε…
Υπάρχει στην οικογένεια, και έγινε αέριο……
Με όλες της ρυθμίσεις που του έκαναν 152ps έβγαλε!!!...
Το iq του ξάδελφου, δεν μου επιτρέπει να παρέμβω!. Δεν έχει λαδιέρα, καιτι ο εγκαταστάτης του το πρώτινε, είναι φίλος. Του είπε ότι θέλει μεγαλύτερη δύναμη ο ξάδελφος, ο εγκαταστάτης δεν συμφώνησε, μα πιέστηκε και το έκανε.
Δεν έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, και ακούω κροταλισμούς, και κάτι συρσίματα, (καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι). Όταν πάει να τρέξει, η εξάτμιση γίνετε ‘φουφού’ με ανάμενα κάρβουνα. Τον περιμένω στην γωνία……Πάμε στον φίλο του φίλου από την αλλοδαπή.
Το ίδιο αυτοκίνητο. Εάν θέλει, και εφόσον έχει πινακίδες του εξωτερικού, μπορεί να πάει στο Μιλάνο, στο Μον Πελιε, Μάνχαϊμ, η Ρότερνταμ, στης αντίστοιχες αντιπροσωπίες της jeep, και να ζητήσει την μετατροπή σε diesel. Αφήνοντας τα δικά του εξαρτήματα, και με 7000ε περίπου, παίρνει ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, για πάρα πολλά χρόνια.
Μα και στο εξωτερικό πιάνει τα λεφτά της κτίσεις του εκεί, και βάζοντας μερικά ακόμη παίρνει ένα άλλο diesel της αρεσκείας του.
Αλλιώς θα μεταγράψω, ότι το να καλύπτουμε την κοντοτσουτσουνι πραγματικότητα μας, με ένα μακρυμουρικο αυτοκίνητο….. κάποτε θα αποκαλυφθεί!!!....
Σίγουρα αυτό δεν ισχύει στην χώρα μας με το 100%!!!!!, όταν η ληστρική διάθεση των εκάστωτε κυβερνώντων, με την ανοχή των υπολοίπων, με τα μέτρα που σήμερα είναι έτσι και σε λίγο γιουβέτσι, μας εξαπάτησαν παίζοντας με τον πόνο μας…… του μεγάλου μήκους!!!.
Για αυτούς χωρίς να χαίραμε με τίποτα, δεν πονώ κιόλας.
Μα πονώ και κλαίω και λυσσώ στης πλατέες, για τους άλλους. Αυτούς που τίμια και με σύνεση αγορών ένα αυτοκίνητο στα πραγματικά τους οικονομικά, και σκέπασαν τα πόδια τους, και τώρα ήρθαν οι βάνδαλοι, οι νεόφερτοι εξωκουνητοι, και τους κόβουν την κουβέρτα, που με ιδρώτα απέκτησαν, και τους βγάζουν τα πόδια απέξω. Γι’ αυτούς είμαι εδώ…….
Οι λύσεις δεν δίνονται, χωρίς να προσμετρά η πρότερη επιλογή μας. Το λάθος κοστίζει για να επουλωθεί, και να μην γίνει διπλό. Και δεν αντέχουμε το πρώτο, θα αντέξουμε συλλήβδην και τα δυο μαζί?.
«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» οι οποία πληρώνει αδρά της μακακίες μας σε συνάλλαγμα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Γεια σου συν-αυτοκίνητε
Τι σύστημα έχεις στο αυγό; Λαδιέρες κλπ; Προβλήματα; Κατανάλωση;Εταιρεία : Stargas
Μοντέλο: Polar Injection System (Polar.i.s.)
Λαδιέρα : Όχι
Κατανάλωση : ~ + 5% (ανάλογα το πρατήριο )
Προβλήματα : Έλάχιστη απώλεια ισχύος, αισθητή όμως για αυτοκίνητο με μόλις 70 ίππους και ενοχλητική...
Κόστος : 1.560 ευρώ
Απόσβεση σε 5 μήνες : ~ 500 ευρώ -
Εντύπωση μου κάνει φίλε, που εφόσον υπάρχει ηλεκτρική διάταξη να σταματήσει στο αέριο την αντλία βενζίνας, δεν την βάζουν. Έτσι και αλλιώς οι σωληνώσεις βενζίνας δεν αδειάζουν, λόγο της ύπαρξης του ρυθμιστή πίεσης για Πάι πας της βενζίνας. Κατά συνέπια στην ανάγκη της, ακαριαία θα αρχίσει ο ψεκασμός με βενζίνα.
Κυρ-Αντωνη αν και δεν ξερω και πολλα απο ηλεκτρολογικα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου και αν κανω λαθος να με διορθωσεις. Αν μπει ενα ''ρελε'' για να βγαινει off η αντλια βενζινης μετα απο την αλλαγη σε αεριο, ακομα και αν υπαρχει πιεση στο συστημα παροχης της βενζινης....τι θα γινει αν πανω στην προσπεραση και ενω δουλευω υγραεριο για πολλους λογους(απο δυσλειτουργια του συστηματος ή απλα να τελειωσει το υγραεριο και δεν το'χεις παρει χαμπαρι..) γυρισει σε βενζινη... θα δουλεψει αμεσα η αντλια ? ειναι σε θεση να αποδωσει τα δεοντα και μαλιστα αμεσα για να μη γίνω χαλκομανια στην νταλικα απ'το απεναντι ρευμα... ???
Για να μην βαλω τον παραγοντα ''μαστορα'' που θα σου κανει(???) την συνδεσμολογια .....Με συγχωρεις αλλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος με το τι μπορει να συμβει....
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Εντύπωση μου κάνει φίλε, που εφόσον υπάρχει ηλεκτρική διάταξη να σταματήσει στο αέριο την αντλία βενζίνας, δεν την βάζουν. Έτσι και αλλιώς οι σωληνώσεις βενζίνας δεν αδειάζουν, λόγο της ύπαρξης του ρυθμιστή πίεσης για Πάι πας της βενζίνας. Κατά συνέπια στην ανάγκη της, ακαριαία θα αρχίσει ο ψεκασμός με βενζίνα.
Κυρ-Αντωνη αν και δεν ξερω και πολλα απο ηλεκτρολογικα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου και αν κανω λαθος να με διορθωσεις. Αν μπει ενα ''ρελε'' για να βγαινει off η αντλια βενζινης μετα απο την αλλαγη σε αεριο, ακομα και αν υπαρχει πιεση στο συστημα παροχης της βενζινης....τι θα γινει αν πανω στην προσπεραση και ενω δουλευω υγραεριο για πολλους λογους(απο δυσλειτουργια του συστηματος ή απλα να τελειωσει το υγραεριο και δεν το'χεις παρει χαμπαρι..) γυρισει σε βενζινη... θα δουλεψει αμεσα η αντλια ? ειναι σε θεση να αποδωσει τα δεοντα και μαλιστα αμεσα για να μη γίνω χαλκομανια στην νταλικα απ'το απεναντι ρευμα... ???
Για να μην βαλω τον παραγοντα ''μαστορα'' που θα σου κανει(???) την συνδεσμολογια .....Με συγχωρεις αλλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος με το τι μπορει να συμβει....
Καλέ μου φίλε κάλο σου βράδυ. Μην αμφισβητείς μέχρι να ρωτήσεις και να πάρεις απάντηση!!!!.
Η διάταξης είναι γνώστη και παίζει συνέχεα, όταν την τοποθετούν οι γνωρίζοντες.
Τα μπεκ είναι γεμάτα βενζίνα όχι υπό πίεση. Η αντλία και μέχρι το κολεκτέρ των μπεκ είναι γεμάτα βενζίνα. Η ανταπόκριση της τρόμπας βενζίνας στα εφεδρικά κυκλώματα των αγωνιστικών, είναι στο κλάσμα του δευτερόλεπτου. Αντίστοιχα και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Δεν προλαβαίνω να δω την άνοδο των μανομέτρων, κοιτώντας το διακόπτη που μόλις πάτησα. Υπάρχει το ασυμπίεστο των υγρών, και τεραστία δύναμης του φιγοκεντρήρα της αντλίας. Ο αυτόματος of στην θέση on που επιλέγετε, είναι ηλεκτρονικός και εν γένει δεν κάνει λάθη. Δεν υπάρχουν νεκροψίες να αποδεικνύουν αρνητικά των λόγων μου το αληθές!!!!!!.......μα βρε παλιόπαιδο με στεναχωρείς, όταν πλέον των 20 γερομαθουσαλων με αέριο, 70 και έως 80+ ετών, πελατών μου, παίρνουν χαμπάρι την άδεια δεξαμενή τους, 20 και πλέον χιλιόμετρα πριν πατώσει, και εσύ δεν το παίρνεις χαμπάρι τι να πω. Πάω να ποιώ το τσιπρακη μου, με της γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ντομάτα που έφτιαξα!!!....
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
.....μα βρε παλιόπαιδο με στεναχωρείς, όταν πλέον των 20 γερομαθουσαλων με αέριο, 70 και έως 80+ ετών, πελατών μου, παίρνουν χαμπάρι την άδεια δεξαμενή τους, 20 και πλέον χιλιόμετρα πριν πατώσει, και εσύ δεν το παίρνεις χαμπάρι τι να πω. Πάω να ποιώ το τσιπρακη μου, με της γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ντομάτα που έφτιαξα!!!....Κυρ-Αντωνη καλημερα
Το σεναριο οτι δε περνω χαμπαρι ποσο καυσιμο εχω στην ρεζερβα μου ειναι υποθετικο, μη με μαλωνεις... Επειδη ομως εχω αντιστοιχη ασχημη εμπειρια με αμαξι πανω σε προσπεραση και οχι μονο(βλαβη στον μαμα εγκεφαλο...) δεν θα ηθελα να το ξαναζησω σε καμια περιπτωση. Τελος, δεν θα διαφωνησω οτι μπορει να γινει μιας και το εχεις επιχειρησει αλλα μονο απο εμπειρο ατομο.
Αντε γεια μας, και καλες βουτιες
-
Το iq του ξάδελφου, δεν μου επιτρέπει να παρέμβω!. Δεν έχει λαδιέρα, καιτι ο εγκαταστάτης του το πρώτινε, είναι φίλος. Του είπε ότι θέλει μεγαλύτερη δύναμη ο ξάδελφος, ο εγκαταστάτης δεν συμφώνησε, μα πιέστηκε και το έκανε.
Δεν έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, και ακούω κροταλισμούς, και κάτι συρσίματα, (καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι). Όταν πάει να τρέξει, η εξάτμιση γίνετε ‘φουφού’ με ανάμενα κάρβουνα. Τον περιμένω στην γωνία……ΑΝΤΩΝΗΣ.
Μήπως μπορείς να εξηγήσεις αυτούς τους κροταλισμούς και τα συρσίματα (αν και τα συρσίματα δεν τα καταλαβαίνω);
Από που προέρχονται; Κολλάνε οι βαλβίδες πάνω στις έδρες ή διαστέλλονται περισσότερο από τους
οδηγούς και κολλάνε μέσα τους; -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
.....μα βρε παλιόπαιδο με στεναχωρείς, όταν πλέον των 20 γερομαθουσαλων με αέριο, 70 και έως 80+ ετών, πελατών μου, παίρνουν χαμπάρι την άδεια δεξαμενή τους, 20 και πλέον χιλιόμετρα πριν πατώσει, και εσύ δεν το παίρνεις χαμπάρι τι να πω. Πάω να ποιώ το τσιπρακη μου, με της γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ντομάτα που έφτιαξα!!!....
Κυρ-Αντωνη καλημερα
Το σεναριο οτι δε περνω χαμπαρι ποσο καυσιμο εχω στην ρεζερβα μου ειναι υποθετικο, μη με μαλωνεις... Επειδη ομως εχω αντιστοιχη ασχημη εμπειρια με αμαξι πανω σε προσπεραση και οχι μονο(βλαβη στον μαμα εγκεφαλο...) δεν θα ηθελα να το ξαναζησω σε καμια περιπτωση. Τελος, δεν θα διαφωνησω οτι μπορει να γινει μιας και το εχεις επιχειρησει αλλα μονο απο εμπειρο ατομο.
Αντε γεια μας, και καλες βουτιες
Κάλε μου φίλε για να μιλήσουμε πραγματικά…
Μια όχι και με το 100% προσπέραση, πχ Κόρινθο πάτρα, με το 4/5 που εθίζετε να αποδίδει το αέριο, δεν θα την δοκίμαζα. Θα γύριζα σίγουρα τον διακόπτη στην βενζίνα, για να έχω της δυνατότητες που πλήρωσα στον κατασκευαστή, και θα την έκανα…… και μετά θα το επανέφερα στην οικονομία.
Αυτή η διαδρομή που κάνω κάθε εβδομάδα, πολλές φορές μου παγώνει την σπονδυλική. Και έχω άλογα στα πόδια μου, και έχω ροπές κυλιόμενες VVTI. Μα εάν δεν?..... είναι και ο λόγος που λέγετε ατύχημα και όχι ευτύχημα η τυχαίο γεγονός!!!!!..... πολλές φορές λέγετε και μ@λ@κια, αυτήν να αποφεύγουμε…..
Σε έναν αγώνα οι παράμετροι είναι εντελώς διαφορετικοί, δεν έχουν καμία σχέση με την εκδρομή χαράς και ξεκούρασης, που καλό είναι να προασπιζόμαστε σε κάθε της πτυχή. Μια επιτυχής και ασφαλή προσπέραση, τι και εάν κοστίσει πάρα πάνω 0,003ε ?.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
Γεια σου συν-αυτοκίνητε
Τι σύστημα έχεις στο αυγό; Λαδιέρες κλπ; Προβλήματα; Κατανάλωση;Εταιρεία : Stargas
Μοντέλο: Polar Injection System (Polar.i.s.)
Λαδιέρα : Όχι
Κατανάλωση : ~ + 5% (ανάλογα το πρατήριο )
Προβλήματα : Έλάχιστη απώλεια ισχύος, αισθητή όμως για αυτοκίνητο με μόλις 70 ίππους και ενοχλητική...
Κόστος : 1.560 ευρώ
Απόσβεση σε 5 μήνες : ~ 500 ευρώΧωρίς λαδιέρα στο aygo? Πόσα χιλιόμετρα έχεις με υγραέριο?
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δεν έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, και ακούω κροταλισμούς, και κάτι συρσίματα, (καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι). Όταν πάει να τρέξει, η εξάτμιση γίνετε ‘φουφού’ με ανάμενα κάρβουνα. Τον περιμένω στην γωνία……ΑΝΤΩΝΗΣ.
Μήπως μπορείς να εξηγήσεις αυτούς τους κροταλισμούς και τα συρσίματα (αν και τα συρσίματα δεν τα καταλαβαίνω);
Από που προέρχονται; Κολλάνε οι βαλβίδες πάνω στις έδρες ή διαστέλλονται περισσότερο από τους
οδηγούς και κολλάνε μέσα τους;
Μου είναι αδύνατον να σου εξηγήσω τα ηχητικά γεγονότα, που σε χιλιάδες περιπτώσεις, έχω ακούσει με τα ευαίσθητα ακουστικά με ενισχυτή που έχω. Χαρά μου θα ήταν εάν είσαι αττική, φέρνοντας το δικό σου αυτοκίνητο, να σου δήξω.
Κόψε το λάδι της λαδιέρας, και άκου τον κινητήρα σου στης 2000 στροφές μετά από 10 λεπτά. Μετά από έναν σωλήνα βάκουμ της εισαγωγής σου, στάξε λάδι, η ψέκασε με ένα λιπαντικό σπρέι. Θα ακούσης άμεσα την διαφορά. -
... εχω αντιστοιχη ασχημη εμπειρια με αμαξι πανω σε προσπεραση και οχι μονο(βλαβη στον μαμα εγκεφαλο...) δεν θα ηθελα να το ξαναζησω σε καμια περιπτωση.
Μια όχι και με το 100% προσπέραση, πχ Κόρινθο πάτρα, με το 4/5 που εθίζετε να αποδίδει το αέριο, δεν θα την δοκίμαζα. Θα γύριζα σίγουρα τον διακόπτη στην βενζίνα, για να έχω της δυνατότητες που πλήρωσα στον κατασκευαστή, και θα την έκανα…… και μετά θα το επανέφερα στην οικονομία.
Για να μην παρερμηνευτώ, το περιστατικο εγινε πολυ πριν βαλω το κιτ lpg και εφταιγε ο εγκεφαλος του αυτοκινητου που μου εσβηνε το αμαξι εν κινήση στο ξεκαρφωτο, πραγμα το οποιο συνεχιστηκε 6 μηνες μιας και δεν εβγαζε κανενα σφαλμα το κ@λάμαξο...και η αντιπροσωπια δεν παραδεχοταν οτι υπηρχε ζημια...
Παντως με το υγραεριο σε προσπεραση ''ανοιγει'' αψογα και μαλιστα καλυτερα ανοιγει στο φασμα των στροφων που περιεγραφες παραπανω δηλ εκει που θες ροπη, χωρις κανενα προβλημα. Ουτως ή αλλως δεν κανω και πολλες μιας και το στιλ οδηγησης μου ειναι ψιλο-συντιριτικο και επισης οι δρομοι στην επαρχια δεν προβλεπουν τετοια πραγματα...χωραφι εχει γινει η εθνικη οδος...
-
Σκεφτομαι να γεμισω το ρεζεβουαρ της βενζινης μεχρι τερμα και να το διατηρω γεματο (μολις πεφτει στα 3/4 να το ξαναγεμιζω).
Υπαρχει περιπτωση να 'παλιωσει' η βενζινη;
Τι συμπτωματα υπαρχουν, και ποσο καιρο χρειαζεται για να χασει τις ιδιοτητες της (αν υπαρχει τετοια περιπτωση);τωρα το καλοκαιρι απ'οσο καταλαβα καιει ελαχιστη, το χειμωνα θα δουμε
-
Μου είναι αδύνατον να σου εξηγήσω τα ηχητικά γεγονότα, που σε χιλιάδες περιπτώσεις, έχω ακούσει με τα ευαίσθητα ακουστικά με ενισχυτή που έχω. Χαρά μου θα ήταν εάν είσαι αττική, φέρνοντας το δικό σου αυτοκίνητο, να σου δήξω.
Κόψε το λάδι της λαδιέρας, και άκου τον κινητήρα σου στης 2000 στροφές μετά από 10 λεπτά. Μετά από έναν σωλήνα βάκουμ της εισαγωγής σου, στάξε λάδι, η ψέκασε με ένα λιπαντικό σπρέι. Θα ακούσης άμεσα την διαφορά.Το δοκίμασα μόλις τώρα.
Αν και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα κατσαβίδι, πήρα ένα ακουστικό από ένα πιεσόμετρο
Άκουγα πάνω στους πολλαπλασιαστές.Με υγραέριο και ρελαντί, έκλεινα τη λαδιέρα και το άφηνα κανένα 10λεπτο, ρίχνοντας και μερικές γκαζιές ανάμεσα για να στεγνώσει.
Έβαζα μετά το ακουστικό πάνω σε κάποιο πολλαπλασιαστή, κατά προτίμηση στον 3ο κύλινδρο που σε μένα είναι ο πιο θορυβώδης. Παρατηρούσα το θόρυβο.
Άνοιγα μετά τη λαδιέρα να στάξει αρκετά και έριχνα και μια δυο γκαζιές να πάει το λάδι στους κυλίνδρους.
Η διαφορά είναι τεράστια.
Από εκεί που ακούγονταν διάφορα, εξαφανίζονταν οι θόρυβοι και ακούγονταν σχεδόν μόνο το τσικ τσικ τσικ του σπινθήρα!!!Καλό κυρ Αντώνη, ευχαριστώ.
Να σημειώσω ότι πλέον (εδώ και 3000χλμ) χρησιμοποιώ μίγμα 50:50 λιπαντικού για βαλβίδες μαζί με 10w40 API SL (το πιο φτηνό που βρίσκω), σε ποσότητα 4πλασια περίπου από αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής του λαδιού για τις βαλβίδες.
Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 250ml ανά 1000 χιλιόμετρα.
Υγραεριοκίνηση!