Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Για τον φόβο των Ιουδαίων και επειδή πολλά έχω διαβάσει στο internet για τον κινητήρα μου (hyundai i30 1.4 G4FA) αποφάσισα να το ρυθμίσω να γυρνάει αποκλειστικά σε βενζίνη μόλις υπερβώ τις 3700 σαλ. Ξέρω πολλοί θα πείτε ότι θα καις πολύ βενζίνη κτλ αλλά τα μέρη που κινούμε, η ταχύτητα που κινούμε και ο φόβος για βλάβες με οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση. Πριν το είχα στις 4500 σαλ.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Εκτός από τις στροφές λαμβάνει υπόψιν και το φορτίο της μηχανής (injection time threshold) και για τον λόγο αυτό πρέπει να περάσουν οι στροφές τις 3700 ΚΑΙ ρυθμίστηκε το injection time threshold στα 11 ms.
Αρχικά το είχα στις 4500 με injection time threshold στα 13 ms. Όπως μου είπε το παιδί που μου έκανε την ρύθμιση μειώσαμε το φορτίο ώστε να γυρνάει ακόμα και με λιγότερο φορτίο από ότι πριν. Τι ακριβώς είναι αυτό το injection time threshold και σε πόσο φορτίο αντιστοιχούν τα 11 ms?
Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και εγώ διαφωνώ με την ταυτόχρονη καύση και των δυο καυσίμων, το θεωρώ ερμαφρόδιτο.
Σίγουρα η προσθήκη βενζίνας μετά της 3700 στροφές που επέλεξες, έστω και με 11ms αντί για 13, προστατεύουν την μηχανή σου σε στροφές και ανάγκες που το αέριο καιροφυλακτεί…..
Έχει λαδιέρα?. (το κόλλημα μου!!!....)
ΑΝΤΩΝΗΣ.Να πως ότι δεν μιλάω για ταυτόχρονη καύση των δύο καυσίμων αλλά ότι γυρνάει σε βενζίνη αποκλειστικά μετά τις 3700 σαλ. Επίσης ναι έχω λαδιέρα ακολουθώντας τις συμβουλές σας καθώς με έχετε πείσει για την επιστημονική σας επάρκεια.
Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς είναι αυτοί οι χρόνοι (injection time threshold) γιατί δεν έχω καταλάβει?
Ανδρέας
Μπράβο και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Εδώ όμως τα πράγματα διαμορφώνονται διαφορετικά!.
Πες στον εγκαταστάτη σου, να το γυρίσει στης 4200 στροφές!!.
Μεταξύ 3700 και 4200, είναι η ροπή του αυτοκινήτου σου. Εκεί ταξιδεύεις με οικονομία και άνεση. Ας αποσβήσεις γρήγορα!!!. Εάν υπάρχει λόγος για ταχύτερη μετάβαση, αυτή γίνετε πάνω από την ροπή, και θα έχεις την βενζίνα. Το j30FA, έχει εξελιγμένες έδρες και οδηγούς, κανένα πρόβλημα. Ο αγγλόφωνος όρος σημαίνει προσθήκη, είναι και ο λόγος που μπερδεύτηκα, μα όπως με διαβεβαιώνεις εσύ, τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται, και σωστά!.
Αύριο από το μαγαζί, θα δω τους πίνακες και θα σου γράψω περισσότερα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.