-
Να τα λέτε με πμ τότε παίδες
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κύριε Αντώνη τι γνώμη έχετε για τα λιπαντικά που το ένα μπαίνει στην βενζίνη και το άλλο πρεσάρεται στην δεξαμενή του LPG? Eίναι αποτελεσματικά??? Σύγκριση με την Λαδιέρα? Ένα μάστορας μου είπε ότι θέλει 60ευρώ για να μου τα βάζει κάθε 10000χλμ καλά είναι??? Παρακαλώ τα φώτα σας ...
Η λαδιέρα είναι συνεχής. 10000 θα το κάψει με το άδειασμα της δεξαμενής!!!!..... μετά? , στύλε τον να μάθει.
Και στα καινούργια μου αυτοκίνητα, βάζω ρεντεχ στην βενζίνα, πάντα και αδιαλείπτως, διότι θέλω το κάτι της περισσότερο από πλευράς λίπανσης.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ποιο redex βαζεις? εγω το ασπρο της μια δοσης. πως λιπαινουν αυτα? αφου ειναι για καθαρισμο μονο.
Μπουκάλι 250ml, για 250 λίτρα βενζίνα. 10ml ανά 10 λίτρα. Το μπουκάλι έχει οξύ ρύγχος.
Ο τρόπος που ‘δουλεύει’: αλείφει όλες της επιφάνειες που περνά η βενζίνα. Έτσι δεν κολάν επάνω κατάλοιπα καύσης κλπ. Έτσι έχοντας καθαρή επιφάνεια, το αραιωμένο λιπαντικό, φέρνει αποτέλεσμα. Επί πλέον βοηθάει να μην έχουμε φθορά στην ψυχρή έναυση, και παραμένει ελαφρά ποσότητα επάνω στους εγχυτήρες των μπεκ, οπότε δεν οξειδώνονται και δεν βουλώνουν.Α.
Ποιο απο ολα? http://www.derventlis.com/p.redex.html Εγω χρησημοποιω απο την πρωτη εικονα το μικρο μπουκαλακι ομως. Λενε οτι ειναι μιας δοσης, αν και δεν το καταλαβαινω εφοσον ειναι μονο 50 ml και των 2 δοσεων 250 ml.
-
«από nascar1 » 24/06/11 9:38Πάντως κυρ-Αντώνη και εγώ έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσον διαχέεται σωστά σε όλους τους κυλίνδρους.»
Έγραψα δυο πράγματα που φαίνετε δεν έγινα αντιληπτός.
- Για κάθε καλό, υπάρχει και το καλύτερο!!!...
- Η απορρόφηση από το δοχείο γίνετε με το βακουμ που δημιουργείτε, για να φτάσει μέχρι το μπεκ.
- Μετά, με το φαινόμενο του τζιφαριου, αεριοποιείτε με ελεύθερη έκφραση. Εάν μπει ένα σκέτο σωληνάκι στην εισαγωγή, το φαινόμενο αυτό δεν δουλεύει, και τότε περιμένουμε να αλειφτεί όλη η εισαγωγή για να φτάσει μέχρι τον κύλινδρο. Εάν όπως κάνω εγώ, μπει ο ιδικός εγχυτήρας, και μάλιστα στο επάνω μέρος μετά την πεταλούδα, τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό.
Ο ειδικός εγχυτήρας που αναφέρετε τι ακριβώς είναι και ποια η διαφορά του με αυτόν πχ που έχει η συσκευασία της 'λαδιέρας'? Θα ήθελα να το αναλύσετε ώστε αν γίνεται με την αλλαγή ενός μικρού εξαρτήματος να βελτιώσουμε την λίπανση.
-
«από nascar1 » 24/06/11 9:38Πάντως κυρ-Αντώνη και εγώ έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσον διαχέεται σωστά σε όλους τους κυλίνδρους.»
- Η απορρόφηση από το δοχείο γίνετε με το βακουμ που δημιουργείτε, για να φτάσει μέχρι το μπεκ.
- Μετά, με το φαινόμενο του τζιφαριου, αεριοποιείτε με ελεύθερη έκφραση. Εάν μπει ένα σκέτο σωληνάκι στην εισαγωγή, το φαινόμενο αυτό δεν δουλεύει, και τότε περιμένουμε να αλειφτεί όλη η εισαγωγή για να φτάσει μέχρι τον κύλινδρο. Εάν όπως κάνω εγώ, μπει ο ιδικός εγχυτήρας, και μάλιστα στο επάνω μέρος μετά την πεταλούδα, τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό.
Αμφιβάλλω αν αεριοποιείται το λάδι με οποιοδήποτε τρόπο!!!!
Έχει δει κανένας ποτέ του λάδι να αεριοποιείται
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Φαντάζομαι θα εννοεί ότι η σταγόνα διασπάται σε πολλά μικρά σταγονίδια που με τον αέρα αναμιγνύονται και οδηγούνται στον εκάστοτε κύλινδρο. Παραθέτω φώτο από την δική μου εγκατάσταση
Είσοδος Λιπαντήρα στην πολλαπλή Εισαγωγής μετά την Πεταλούδα
-
βαλανε φόρο 200 ευρώ στο τόνο Lpg . Τί σημαίνει αυτό για τις τιμές? Πόσο ήταν πριν?
-
Κανένα 10λέπτο στο λίτρο;
-
Κυκλοφορεί η φήμη, ότι τώρα που έχει μπει υγραέριο σε πολλά οχήματα με αποτέλεσμα να έχουν πολλαπλασιαστεί οι χρήστες και οι πωλήσεις, θα το πλακώσουν στους φόρους.
-
125 euros ηταν πριν ο φόρος
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
βαλανε φόρο 200 ευρώ στο τόνο Lpg . Τί σημαίνει αυτό για τις τιμές? Πόσο ήταν πριν?λινκ ???
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
βαλανε φόρο 200 ευρώ στο τόνο Lpg . Τί σημαίνει αυτό για τις τιμές? Πόσο ήταν πριν?Που το ακούσατε;
Αν ισχύει η αύξηση του ΕΦΚ από 120 σε 200 ευρώ / μετρικό τόνο, η επίπτωση είναι 5 λεπτά με βάση τις σημερινές τιμές.Αρκεί να μην οργιάσουν πάλι αυτοί που αισχροκερδούν και το ανεβάσουν ετσιθελικά 10 και 20 λεπτά με το πρόσχημα της αύξησης...
-
http://news.in.gr/files/1/2011/06/24/efarmostikos.pdf
σελ 52.
ωραία, θα το φάμε το 10λεπτο στο κεφάλι χαλαρά -
αεριοποιείτε με ελεύθερη έκφραση.
…..δεν το κατάλαβες, θα προτιμούσες να σου έγραφα μικροκοκκική μεταφορά ελαίου σε ταχύτατα ρέοντα αέρα, ως μέσο μεταφοράς του?.
«Αμφιβάλλω αν αεριοποιείται το λάδι με οποιοδήποτε τρόπο!!!!»
Μάθε λυπών ότι στην περίπτωση δεν αεριοποιείται, και θα το καταλάβαινες εάν γνώριζες την τεχνική λειτουργιά σε ένα τζιφάρι. Προσωρινά πάρε την απάντηση από έναν φίλο που ξέρει να διαβάζει και να εννοεί, τα γραφόμενα και τον σκοπό, άλλου γράφοντα.
«Φαντάζομαι θα εννοεί ότι η σταγόνα διασπάται σε πολλά μικρά σταγονίδια που με τον αέρα αναμιγνύονται και οδηγούνται στον εκάστοτε κύλινδρο.»
κάλε μου φίλε σωστός, με μόνη διαφορά ότι δεν αναμιγνύετε, μα παρασύρετε από τον αέρα. Και επανέρθομε στον φίλο alexeft…..«Έχει δει κανένας ποτέ του λάδι να αεριοποιείται»
Και εδώ κανείς λάθος, διότι δεν έχεις τα κότσια να με αντιμετωπίσεις, και ζητάς συμπαράσταση για του λόγου σου το αναληθές. ΝΑΙ υπό άψιλη πίεση και θερμοκρασία, και παρουσία αέρος, αεριοποιείτε και αναφλέγετε σε μικρές ποσότητες. Όταν είναι πολύ, τότε δεν καίγεται όλο, και βγαίνει από την εξάτμιση υπό μορφή καπνού. Και υπάρχουν ιδικά σκευάσματα, για αυτοκίνητα που ‘καίνε’ λάδια.
Δεν τραβώ την άκρη μιας διελκυστίνδας μέσα στην ενότητα!!!!...... να βοηθήσω θέλω. Μα σπάνια ανέχομαι ‘εξυπνάδες’ από υπαλλήλους μου, μαθητές μου, οι ημιμαθείς ανώνυμους.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, και εάν δεν σου απαντούσα στην περίπτωση, θα έκανα δεύτερη φορά το ίδιο λάθος…….
Και για μένα εδώ έλιξε, πάμε για άλλα φίλε μου.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Διαβάζοντας τέτοια πράγματα μόνο μπορείς να γελάς.
Ελάχιστο λάδι στο ρελαντί και σε χαμηλές στροφές παρασύρεται από τον αέρα εισαγωγής, το περισσότερο πάει και κάθεται στα τοιχώματα της εισαγωγής.
Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την ροή του αέρα στην εισαγωγή, δεν θα είχε καμία απολύτως ανταπόκριση.
Πολύ πιο εύκολα, αν ένα αμάξι ρουφήξει (αρκετό) λάδι από μια υποπίεση στην εισαγωγή, το λάδι θα λαδώσει την εισαγωγή και το αμάξι θα καπνίζει στο ρελαντί ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΠΤΑ μέχρι να φύγει σιγά σιγά το λάδι από την εισαγωγή. -
Περί ικανότητας μεταφοράς λαδιού σε χαμηλές ταχύτητες ροής, μια αντιστοιχία με βενζίνη (στο μείγμα αέρα/βενζίνης).
Λοιπόν, την εποχή των καρμπιρατέρ μόνο οι άσχετοι γυάλιζαν εσωτερικά την εισαγωγή.
Η ροή του αέρα στην εισαγωγή, με ίδιους αριθμούς Re μπορεί να είναι είτε τυρβώδης ή στρωτή. Στην λεία εισαγωγή, η ροή του αέρα είναι πολύ πιο στρωτή με αποτέλεσμα (για όσους ξέρουν τις διαφορές μεταξύ στρωτής και τυρβώδους ροής) η ταχύτητα της ροής κοντά στο τοίχωμα της εισαγωγής να είναι σχεδόν μηδενική ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ.
Με τυρβώδη ροή η ταχύτητα του αέρα κοντά στο τοίχωμα δεν είναι μηδενική και δεν αφήνει βενζίνη στο τοίχωμα.
copyright leonp -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κύριε Αντώνη τι γνώμη έχετε για τα λιπαντικά που το ένα μπαίνει στην βενζίνη και το άλλο πρεσάρεται στην δεξαμενή του LPG? Eίναι αποτελεσματικά??? Σύγκριση με την Λαδιέρα? Ένα μάστορας μου είπε ότι θέλει 60ευρώ για να μου τα βάζει κάθε 10000χλμ καλά είναι??? Παρακαλώ τα φώτα σας ...
Η λαδιέρα είναι συνεχής. 10000 θα το κάψει με το άδειασμα της δεξαμενής!!!!..... μετά? , στύλε τον να μάθει.
Και στα καινούργια μου αυτοκίνητα, βάζω ρεντεχ στην βενζίνα, πάντα και αδιαλείπτως, διότι θέλω το κάτι της περισσότερο από πλευράς λίπανσης.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ποιο redex βαζεις? εγω το ασπρο της μια δοσης. πως λιπαινουν αυτα? αφου ειναι για καθαρισμο μονο.
Μπουκάλι 250ml, για 250 λίτρα βενζίνα. 10ml ανά 10 λίτρα. Το μπουκάλι έχει οξύ ρύγχος.
Ο τρόπος που ‘δουλεύει’: αλείφει όλες της επιφάνειες που περνά η βενζίνα. Έτσι δεν κολάν επάνω κατάλοιπα καύσης κλπ. Έτσι έχοντας καθαρή επιφάνεια, το αραιωμένο λιπαντικό, φέρνει αποτέλεσμα. Επί πλέον βοηθάει να μην έχουμε φθορά στην ψυχρή έναυση, και παραμένει ελαφρά ποσότητα επάνω στους εγχυτήρες των μπεκ, οπότε δεν οξειδώνονται και δεν βουλώνουν.Α.
Ποιο απο ολα? http://www.derventlis.com/p.redex.html Εγω χρησημοποιω απο την πρωτη εικονα το μικρο μπουκαλακι ομως. Λενε οτι ειναι μιας δοσης, αν και δεν το καταλαβαινω εφοσον ειναι μονο 50 ml και των 2 δοσεων 250 ml.
Φίλε μου το 250ml της φωτώ, είναι αυτό που παλαιοτέρα έβγαινε με όξη ρύγχος. Αυτό χρησιμοποιώ και προτείνω. Το άλλο δε μου δίνει την αίσθηση της ελαιώδους μορφής που επιθυμώ. Δεν βάζω την δόση που περιγράφετε, μα μικρότερη ποσότητα. Περίπου 15 φουλαρίσματα, από το 1/3 γεμάτο το ρεζερβουάρ. Ποτέ δεν το αφήνω να αδειάσει, για να ψύχει επαρκώς την ηλεκτρική αντλία της βενζίνας. Την δευτέρα θα επικοινωνήσω μαζί του, για να πούμε ορισμένα πράγματα…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ερώτηση προς άπαντες, κατέχοντες το αντικείμενο και μη.Γιατί στα περισσότερα αυτοκίνητα το υγραέριο βγάζει μόνο 10% με 15% μεγαλύτερη κατανάλωση από τη βενζίνη, ενώ περιέχει ~26% λιγότερη ενέργεια και ενώ μάλιστα το αβανς είναι λάθος σε πολλές περιπτώσεις;
Ευχαριστώ.
Λογικά οι περισσότεροι δε λαμβάνουν υπόψη μικρή κατανάλωση βενζίνης.
Όταν ξεκινάει ένας κρύος βενζινοκινητήρας αρχικά (ειδικά το 1ο λεπτό ) καίει πολύ παραπάνω +
όπως το ανέφεραν μερικοί γεμίζουν βενζίνη μια φορά ανά μερικούς μήνες => οπότε αν π.χ. γεμίζουν 50λ ανα 5000χλμ => τότε προκύπτει 1λ/100χλμ επιπλέον κατανάλωση σε βενζίνη. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Περί ικανότητας μεταφοράς λαδιού σε χαμηλές ταχύτητες ροής, μια αντιστοιχία με βενζίνη (στο μείγμα αέρα/βενζίνης).Λοιπόν, την εποχή των καρμπιρατέρ μόνο οι άσχετοι γυάλιζαν εσωτερικά την εισαγωγή.
Η ροή του αέρα στην εισαγωγή, με ίδιους αριθμούς Re μπορεί να είναι είτε τυρβώδης ή στρωτή. Στην λεία εισαγωγή, η ροή του αέρα είναι πολύ πιο στρωτή με αποτέλεσμα (για όσους ξέρουν τις διαφορές μεταξύ στρωτής και τυρβώδους ροής) η ταχύτητα της ροής κοντά στο τοίχωμα της εισαγωγής να είναι σχεδόν μηδενική ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ.
Με τυρβώδη ροή η ταχύτητα του αέρα κοντά στο τοίχωμα δεν είναι μηδενική και δεν αφήνει βενζίνη στο τοίχωμα.
copyright leonp
Ήμουν έτυμος να απαντήσω στην προηγούμενη παράθεση σου, με το ίδιο ρυθμό που εσύ έπαιζες και δεν θα με ευχαριστούσε.
Είχα γράψει μερικά πράγματα, μα κόμπιαζα για να τα παραθέσω σε εσένα…… παρόλο τον καταιγισμό αρνητικών παραθέσεων στο πρόσωπο μου, οι πρώτες εντυπώσεις που έχω για εσένα, με φρενάρουν. Και έρχεσαι με αυτήν την παράθεση να μου δήξεις τον παλιό καλό σου εαυτό. Απόλυτη ακρίβεια των περιγραφών σου. Αναιρούν κάθετα την προηγούμενη παράθεση σου…..
Στο λέει ο άνθρωπος που από το 1966 εντατικά σαν βελτιωτής, έφτιαχνε αυτοκίνητα, και οδηγούς που έπαιρναν κύπελλα.
Πράγματι αφού έφτιαχνα όπως ήθελα της εισαγωγές με τα κοπτικά, τους έκανα αμμοβολή με χόνδρο σμιριγδη, ενόσω άλλοι «βελτιωτές» της γυάλιζαν!!!. Είναι και ο λόγος που φτιάχνουν την λαμαρίνα των υποβρυχίων στην μορφή που έχει και κάποιο ψάρι που δεν θυμάμαι. νομίζω το δελφίνι η φάλαινα.
Καλώ σου βράδυ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
αεριοποιείτε με ελεύθερη έκφραση.
…..δεν το κατάλαβες, θα προτιμούσες να σου έγραφα μικροκοκκική μεταφορά ελαίου σε ταχύτατα ρέοντα αέρα, ως μέσο μεταφοράς του?.
«Αμφιβάλλω αν αεριοποιείται το λάδι με οποιοδήποτε τρόπο!!!!»
Μάθε λυπών ότι στην περίπτωση δεν αεριοποιείται, και θα το καταλάβαινες εάν γνώριζες την τεχνική λειτουργιά σε ένα τζιφάρι. Προσωρινά πάρε την απάντηση από έναν φίλο που ξέρει να διαβάζει και να εννοεί, τα γραφόμενα και τον σκοπό, άλλου γράφοντα.
«Φαντάζομαι θα εννοεί ότι η σταγόνα διασπάται σε πολλά μικρά σταγονίδια που με τον αέρα αναμιγνύονται και οδηγούνται στον εκάστοτε κύλινδρο.»
κάλε μου φίλε σωστός, με μόνη διαφορά ότι δεν αναμιγνύετε, μα παρασύρετε από τον αέρα. Και επανέρθομε στον φίλο alexeft…..«Έχει δει κανένας ποτέ του λάδι να αεριοποιείται»
Και εδώ κανείς λάθος, διότι δεν έχεις τα κότσια να με αντιμετωπίσεις, και ζητάς συμπαράσταση για του λόγου σου το αναληθές. ΝΑΙ υπό άψιλη πίεση και θερμοκρασία, και παρουσία αέρος, αεριοποιείτε και αναφλέγετε σε μικρές ποσότητες. Όταν είναι πολύ, τότε δεν καίγεται όλο, και βγαίνει από την εξάτμιση υπό μορφή καπνού. Και υπάρχουν ιδικά σκευάσματα, για αυτοκίνητα που ‘καίνε’ λάδια.
Δεν τραβώ την άκρη μιας διελκυστίνδας μέσα στην ενότητα!!!!...... να βοηθήσω θέλω. Μα σπάνια ανέχομαι ‘εξυπνάδες’ από υπαλλήλους μου, μαθητές μου, οι ημιμαθείς ανώνυμους.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, και εάν δεν σου απαντούσα στην περίπτωση, θα έκανα δεύτερη φορά το ίδιο λάθος…….
Και για μένα εδώ έλιξε, πάμε για άλλα φίλε μου.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κι εγώ ότι δεν αεριοποιείται είπα!!!!
Τα υπόλοιπα περί εξυπνάδων κλπ ελπίζω να μην απευθύνονται σε μένα. -
Αντωνη σταματα να τη λες σε οποιον εχει αντιθετη αποψη απο εσενα.
Ο.Κ. το καταλαβαμε οτι εισαι ο καλυτερος μαστορας στον κοσμο!!!
Αλλα για πες μου ... πως και δεν σε εχουν προσλαβει (με τοσες γνωσεις)ακομα στη Ν.Α.S.A.?
Υγραεριοκίνηση!