-
Αψιμαχείτε στης γνώσης, είστε όαση. Τώρα που μεγάλωσα και διαπίστωσα τα λάθη της παιδικής μου ηλικίας, διαβάζοντας ΣΑΣ, εσθάνομε μεγίστη αγαλλίαση, και τιμή να γράφω δίπλα σας.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Antonis-team. -
υ.γ. Το πιο σωστο ειναι 'δεν χρησιμοποιεις' οχι 'δε χρησιμοποιεις' . Το αρνητικο μοριο/επιρρημα/μερος του λογου (υπαρχουν διαστασεις αποψεων για το τι τελικα ειναι) ειναι 'δεν' και οχι 'δε' το οποιο παραπεμπει στα 'μεν' και 'δε' που ειναι αλλης εννοιας και δειχνει αντιθεση της δευτερης εννοιας (δε) σε σχεση με την πρωτη εννοια (μεν)..
Ειναι και αυτο αποτελεσμα της εμπεδωσης της 'δημοτικιας'.Πλέον στο σχολείο διδάσκεται ότι χρησιμοποιείται και το δε (κι όχι μόνο το δεν). Το ν παραμένει όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από κ,π,τ,ξ,ψ,τσ,τζ,γκ,μπ,ντ!!!
Αν διαφωνείς άποψη σου αλλά μη διορθώνεις κάτι το οποίο διδάσκεται πια έτσι.
Και δεν είμαι φιλόλογος
Και τώρα ας επιστρέψουμε σε πληροφορίες που αφορούν την υγραεριοκίνηση... -
H αποψη σου οτι επειδη 'ετσι' διδασκεται πλεον (το γιατι βεβαια δεν μας το εξηγεις) και ΔΕΝ πρεπει να διορθωνεται, ειναι τουλαχιστον αναχρονιστικη και μη προοδευτικη.
Το οτι δεχομαστε πλεον οτι μας σερβιρουν 'για το καλο μου' οπως λεει και ο φιλος Μηλιωκας ειναι αυτο που μας καταντησε ετσι!! -
Κυρ Παντελη, καθαρευουσα θελεις αλλα τονους δε βαζεις με τιποτα!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ έγραψε:
Επεισθην και εγω Φιλε ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΑΛΑΚΗ Απο την Λεβεντομανα ΚΡΗΤΗ , ευχαριστουμε που μας θυμισες τι διαμαντι ειναι η Ελληνικη γλωσσα . Παραθετω ενα θεμα που θα υπεπεσε και στην αντιληψη σας , και ζηταω απο τους mods τον φιλο μου τον antonis -team και οποιον εχει γνωμη ,να παρουν θεση .Αναφερομαι στην Υδρογονοκινηση ,η οποια στην ουσια εναι ηλεκτρολυση και τον τελευταιο μηνα στην αγορα ακουγεται πολυ , γυρω στα 500-600 Ευρα και την οποια παινευουν ολοι πολυ . BILL33 ? μηπως να ανοιγες ξεχωριστο θεμα ? Μαστραντωνη τι λες ? παραθετω και βιντεακι http://youtu.be/T8H89tIOLIw το οποιο κυκλοφορει . Εδω να αναφερω πως το κιτ απο οτι καταλαβα ειναι ' no name' κοινως πατεντα .
Κάλε μου φίλε Γιώργο, λείπει ο μάρτυς από την σαρακοστή??!!... χτες πριν πάω πλατέα, για να διαμαρτυρηθώ για την έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες αυτής της χώρας από τον ΓΑΠ, πέρασα από τον τόπο που ‘τραβήχτηκε, το βίντεο που μας παρέθεσες!!!.
Ζήτησα κάποια πράγματα που θα μου αποσταλούν, και τότε σίγουρα θα τα παραθέσω. Ο προωθών είναι φίλος και γείτονας. Από ότι μου είπε ο προωθών, δεν ακούμπησε πολύ ο συνάδελφος με την άρνηση για λαδιέρες. Αυτό και με κάνει σήμερα να είμαι επιφυλακτικότερος, μα όχι ακόμα αρνητής του μηχανισμού. Μακάρι να πιστό με Sτοιχία. Αν θυμάσαι πριν από χρόνια, σου είχα πει για το VIX που είχα πατεντάρει, που μηδένιζε τα καυσαέρια, και έτσι οι πελάτες μου περνούσαν ‘καρουτες’ από τα ΚΤΕΟ!. Το νέο μηχάνημα, είναι εξελιγμένο, μα σημαντικά ακριβότερο. Έχει στιβαρή κατασκευή. Το μονό που δεν μου άρεσε είναι το δοχείο του νερού, και κάτι άλλο που δεν γράφω ακόμη. Οψόμεθα, μακάρι, εγώ δεν βιάζομαι.
Ο φίλος σου ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«...μετά θα εγκαταστήσω σύστημα φυσικού αερίου και θα το ρίξω στη...φασολάδα »
Σου έγραψα να ρωτάς να μαθαίνεις. Η φασολάδα είναι ακριβότερη από το κρέας…..
Αύριο τα υπόλοιπα. Περνώ ομπρελά και πάω πλατέα, εσείς που ζορίζεστε οικονομικά θα πάτε?.....
Α. -
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Οταν καποτε οι νεωτεροι ανακαλυψουν, και το ευχομαι αυτο, τον πλουτο της ελληνικης γλωσσας και οχι την απλοποιηση της στην μορφη της οπως τους την επεβαλαν με την 'δημοτικια', τοτε θα καταλαβουν την ομορφια της γλωσσας μας.
Διατηρηθηκε ετσι για πανω απο 2500 χρονια σαν εργαλειο προοδου, μην ξεχναμε οτι ειχε επιβληθει στον τοτε κοσμο και μεχρι την πτωση του Βυζαντιου σαν πρωτιστως ομιλουμενη και γραπτη. Το οτι τα Ευαγγελια/Καινη και Παλαια Διαθηκη ειχαν γραφτει στην ελληνικη δειχνει το ευρος αποδοχης της. Παρ'αυτα οι εθνοπροδοτες την εξαλειψαν μεσα σε 20 χρονια γιατι ετσι οπως εχω πει τους βολευε. Με την απλοποπιηση της γλωσσας σε επιπεδο λεξιλογιου δημοτικου αμεσα απλοποιουν και τα σκεπτομενα μυαλα των νεων αντιστοιχως. Εμαθαν στους νεους να μην χρειαζεται να κουραζονται για να αποκτησουν κατι (την γνωση εν προκειμενω), να μην αγωνιζονται για να κατακτησουν κατι και αυτο ειναι συνειδητο γιατι ετσι οι νεοι και οι επομενες γενιες εθιζονται στα ετοιμα και ευκολα και χανεται η αγωνιστικη τους προδιαθεση.
Αντιθετως τα βομβαρδιζουν και γεμιζουν τα ωραρια τους με 'σκουπιδια' γνωσεις εφημερες και μη δημιουργικες.
Και αυτο βεβαια ειναι η απολυτη δικαιολογια τους, δηλαδη τα παιδια δεν εχουν ωρα να ασχολουνται ΚΑΙ με την σωστη μαθηση της Ελληνικης γλωσσας, γιατι ηδη το προγραμμα που αυτοι εχουν κατασκευασει δεν αφηνει περιθωρια χρονου γι'αυτην.
Μολις προχτες ακουγα την κορη μου που ειναι στην 3η δημοτικου να λεει 'αιτος' (ετσι ακριβως γραφοταν στο βιβλιο αναγνωσης της) και οταν της ειπα οτι το σωστο ειναι 'αετος' δεν ηξερε τι να πιστεψει.
Εχουν μπερδεψει οι Μπαμπινιωτηδες (αυτος ειδικα οικειοποιηθηκε και εκμεταλλευτηκε ολη αυτη την τεχνητη αλλαγη) την χωρις συντακτικο, γραμματικη και αρθρωση 'δημοτικια' (βλεπε δημοτικα τραγουδια για λεξιλογιο) με την σωστη γλωσσα μας που ακομα και για ενα αρθρο υπαρχει συντακτικο και ριζα. Τι λεω τωρα, ψιλα γραμματα!
Μπραβο και στο 'Ραδιο Αρβυλα' που εχτες εστειλε ενα μηνυμα για την απαλειψη των 'greeklish' μιας μοδας που ταχυτατα τεινει στην καταστροφη της γλωσσας μας.
Ξερω οτι το θεμα γλωσσας ειναι 'εκτος θεματος' στη συγκεκριμενη συζητηση και δεν θα συνεχισω φυσικα, αλλα πρεπει οταν μας δινεται η ευκαιρια εστω και περιστασιακα να προασπιζομαστε την κληρονομια και τα κεκτημενα της φυλης μας, κατι για το οποιο οι προγονοι μας εχυσαν το αιμα τους και εχουμε υποχρεωση να θυμομαστε, γιατι οτι ακομα ειναι γυρω μας σε αυτους ανηκει και οχι σε μας που δεν εχουμε κατορθωσει τιποτα παρα την πληρη απαξιωση της 'συγχρονης' Ελλαδας και γιατι μονο μεσω αυτης της κληρονομιας θα μπορεσουμε καποτε να ξεφυγουμε απο την νεο-ραγιαδικη κατασταση που μας επιβαλανε και εμεις απο την μερια μας δεχθηκαμε.Συγγνωμη και παλι για το 'εκτος θεματος'.
Γιατί διαμαρτύρεσαι για τα πνεύματα και την περισπωμένη, ενώ δε χρησιμοποιείς ούτε την οξεία;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ+1
-
Εγώ λέω να γράφουμε εδώ για το υγραέριο και να κάνουμε άλλο θέμα για την γλώσσα και τους τόνους.
Αλλά ίσως είμαι εγώ ο περίεργος. -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
μια ερωτησουλα....
το 5ης το prins εφτασε ελλαδα ?...και αν ναι ποιοι το βαζουν?...Είχα πάει σήμερα το Leon για αλλαγή φίλτρου (25000 χλμ) σε έναν από τους αντιπροσώπους της Prins στην Αθήνα. Τον ρώτησα για της 5ης και μου είπε ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση ακόμη, αλλά ότι μάλλον θα αφορά σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και απαιτήσεων (π.χ. freelander). Οψόμεθα!
Περπιπτόντως, είναι τα 80 ευρώ πολλά (αλλαγή φίλτρου γενικό τσεκάρισμα και μικρορυθμίσεις); Εννοείται με απόδειξη. Πόσα έχετε δώσει όσοι έχετε κάνει service;
Πολλα είναι σε ποιον πήγες;
δυο φίλτρα 30 €. Φιλτρο Πνευμονα και εισαγωγής τι άλλο εκανε ;
Ή πόση Ώρα εκανε ρυθμίσεις ; Ναι το υγρού αφορά ως επι το πλείστον μεγάλα κυβικα και κατάργηση βενζίνης αν θέλει και επιτρέπει η νομοθεσία ( που δεν επιτρέπει η δικη μας )Δεν ήμουν παρών όταν το κοίταζε, αλλά μου είπε ότι ήθελε 2-3 ώρες. Πήγα Συγγρού 104, στον Βαλσαμάκη. Την εγκατάσταση την έκανα αλλού, αλλά λόγω κάποιων πραγμάτων που δεν μου άρεσαν κατέλξησα στον συγκεκριμένο. Μου είχε πάρει αρχικά 50 ευρώ να τσεκάρει το σύστημα, τα οποία τα άξιζε μέχρι τελευταίο σεντ, καθώς μετά το αμάξι πήγαινε σαφέστατα καλύτερα και με πολύ πιο ομαλό ρελαντί μετά την παρέμβασή του. Συνεπώς, 50 ευρώ για τσεκάρισμα, ρυθμίσεις, συν 30 τα φίλτρα, όπως λες, βγαίνουν τα 80. Μετράει για μένα το γεγονός ότι έκοψε την απόδειξη κατευθείαν, χωρίς καν να τη ζητήσω.
Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, καθώς το επόμενο service είναι μετά από 75000 χλμ (σύμφωνα με το βιβλιαράκι της Prins). Μέχρι τότε.... -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ έγραψε:
Επεισθην και εγω Φιλε ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΑΛΑΚΗ Απο την Λεβεντομανα ΚΡΗΤΗ , ευχαριστουμε που μας θυμισες τι διαμαντι ειναι η Ελληνικη γλωσσα . Παραθετω ενα θεμα που θα υπεπεσε και στην αντιληψη σας , και ζηταω απο τους mods τον φιλο μου τον antonis -team και οποιον εχει γνωμη ,να παρουν θεση .Αναφερομαι στην Υδρογονοκινηση ,η οποια στην ουσια εναι ηλεκτρολυση και τον τελευταιο μηνα στην αγορα ακουγεται πολυ , γυρω στα 500-600 Ευρα και την οποια παινευουν ολοι πολυ . BILL33 ? μηπως να ανοιγες ξεχωριστο θεμα ? Μαστραντωνη τι λες ? παραθετω και βιντεακι http://youtu.be/T8H89tIOLIw το οποιο κυκλοφορει . Εδω να αναφερω πως το κιτ απο οτι καταλαβα ειναι ' no name' κοινως πατεντα .Είχα γράψει εδώ: viewtopic.php?f=6&t=5202&p=2160897#p2160897
Πληροφορίες υπάρχουν κι εδώ: http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=8&t=46
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αύριο τα υπόλοιπα. Περνώ ομπρελά και πάω πλατέα, εσείς που ζορίζεστε οικονομικά θα πάτε?.....
Α.Έχει και έκθεση υγραεριοκίνησης στο Metro στο Σύνταγμα...
Οπότε υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κατέβετε σήμερα μέχρι τις 9:00 στο Σύνταγμα!!! -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«...μετά θα εγκαταστήσω σύστημα φυσικού αερίου και θα το ρίξω στη...φασολάδα »
Σου έγραψα να ρωτάς να μαθαίνεις. Η φασολάδα είναι ακριβότερη από το κρέας…..
Α.Από το να τα πετάξω στο 'υδρογόνο' καλύτερα φασολάδα...έχω και ένα χωραφάκι...είναι και οικολογική η φασολάδα
Εμείς που ζοριζόμαστε οικονομικά θα κοιτάξουμε πως να μη μας τα πάρει ο κάθε.... χωρίς λόγο...μας φτάνει ο ΓΑΠ
Υ.Γ. Είμαι 'πελάτης' όχι ανταγωνιστής.
Θ.Β.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Οπότε υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κατέβετε σήμερα μέχρι τις 9:00 στο Σύνταγμα!!!Η εκθεση ηταν για την Κυρα Μαρια σημερα που πηγε να δει/ να την πεισουν τι αλλο μπορει να κανει με το υγραεριο εκτος απο μαγειρεμα. Τιποτα επεξηγηματικο σε πιο βαθια θεματα.
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
μια ερωτησουλα....
το 5ης το prins εφτασε ελλαδα ?...και αν ναι ποιοι το βαζουν?...Είχα πάει σήμερα το Leon για αλλαγή φίλτρου (25000 χλμ) σε έναν από τους αντιπροσώπους της Prins στην Αθήνα. Τον ρώτησα για της 5ης και μου είπε ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση ακόμη, αλλά ότι μάλλον θα αφορά σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και απαιτήσεων (π.χ. freelander). Οψόμεθα!
Περπιπτόντως, είναι τα 80 ευρώ πολλά (αλλαγή φίλτρου γενικό τσεκάρισμα και μικρορυθμίσεις); Εννοείται με απόδειξη. Πόσα έχετε δώσει όσοι έχετε κάνει service;
Πολλα είναι σε ποιον πήγες;
δυο φίλτρα 30 €. Φιλτρο Πνευμονα και εισαγωγής τι άλλο εκανε ;
Ή πόση Ώρα εκανε ρυθμίσεις ; Ναι το υγρού αφορά ως επι το πλείστον μεγάλα κυβικα και κατάργηση βενζίνης αν θέλει και επιτρέπει η νομοθεσία ( που δεν επιτρέπει η δικη μας )Δεν ήμουν παρών όταν το κοίταζε, αλλά μου είπε ότι ήθελε 2-3 ώρες. Πήγα Συγγρού 104, στον Βαλσαμάκη. Την εγκατάσταση την έκανα αλλού, αλλά λόγω κάποιων πραγμάτων που δεν μου άρεσαν κατέλξησα στον συγκεκριμένο. Μου είχε πάρει αρχικά 50 ευρώ να τσεκάρει το σύστημα, τα οποία τα άξιζε μέχρι τελευταίο σεντ, καθώς μετά το αμάξι πήγαινε σαφέστατα καλύτερα και με πολύ πιο ομαλό ρελαντί μετά την παρέμβασή του. Συνεπώς, 50 ευρώ για τσεκάρισμα, ρυθμίσεις, συν 30 τα φίλτρα, όπως λες, βγαίνουν τα 80. Μετράει για μένα το γεγονός ότι έκοψε την απόδειξη κατευθείαν, χωρίς καν να τη ζητήσω.
Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, καθώς το επόμενο service είναι μετά από 75000 χλμ (σύμφωνα με το βιβλιαράκι της Prins). Μέχρι τότε....Οκ. Αν καιδεν ξέρω τον συγκεκριμένο νομίζω ότι είναι σιτροεν μόνο συνεργείο αν έκανες δουλεια πάλι για ρύθμιση πολλα για μενα τα 50 δεν κάνει και πολλα απο το να διαβάζει τιμές και να διορθώνει απο το λάπτοπ , κανα 10λεπτο το πολυ κάτι που είναι στην εγγύηση των 2 ετών και που οι περισσότεροι θα στο έκαναν δωρεάν ,αλλα αν αλλαξες εγκαταστατη κατανοητό νομίζω ότι ήρθε το 5ης γενιάς πλέον στην prins ....
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Οπότε υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κατέβετε σήμερα μέχρι τις 9:00 στο Σύνταγμα!!!Πηγαμε στην έκθεση και πήγαμε κα πλατεία παρα τη βροχή το χαρηκε και το παιδι μου το φασκελο στον ΓΑΠ αλλα στην έκθεση τζίφος ... Όταν τολμουσες να μπεις λίγο βαθειά στις ερωτήσεις άρχιζε ο ξεροβηχας και τι θέλει αυτός εδω δεν είναι εδω ο υπεύθυνος πάρτε μια κάρτα και πάρτε μας τηλ,
πλην του περιπτέρου της coral που παρα το μπινελικι για τις υψηλές τιμες ήταν πολυ συζητησιμοι στο θέμα του autogas και με όρεξη να ακούσουν και να μάθουν παράπονα αν και επιμένουν για το δικο τους μειγμα ότι το ελέγχουν ποιοτικά πολυ ..
Μόνο ο theodorou Gas έκλεψε την παράσταση με της 6ης γενιάς μοντελες με τα είκοσι ποντους τακουνια .... -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Οπότε υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κατέβετε σήμερα μέχρι τις 9:00 στο Σύνταγμα!!!Πηγαμε στην έκθεση και πήγαμε κα πλατεία παρα τη βροχή το χαρηκε και το παιδι μου το φασκελο στον ΓΑΠ αλλα στην έκθεση τζίφος ... Όταν τολμουσες να μπεις λίγο βαθειά στις ερωτήσεις άρχιζε ο ξεροβηχας και τι θέλει αυτός εδω δεν είναι εδω ο υπεύθυνος πάρτε μια κάρτα και πάρτε μας τηλ,
πλην του περιπτέρου της coral που παρα το μπινελικι για τις υψηλές τιμες ήταν πολυ συζητησιμοι στο θέμα του autogas και με όρεξη να ακούσουν και να μάθουν παράπονα αν και επιμένουν για το δικο τους μειγμα ότι το ελέγχουν ποιοτικά πολυ ..
Μόνο ο theodorou Gas έκλεψε την παράσταση με της 6ης γενιάς μοντελες με τα είκοσι ποντους τακουνια ....H coral τι σου πε για τις αναλογιες? (του μιγματος, οχι των μοντελων ε! )
-
Απο 20 εώς 30 % ανάλογα με την εποχή που δεν το πολυπιστευω οποίος βάζει στον μπιρμπο coral στο Ρέντη να μας πει πως παει !!!!
-
Η Coral από την Motor Oil δεν προμηθεύεται το υγραέριο;
Υπάρχει περίπτωση η Coral να κατεβάζει την αναλογία του προπανίου στο υγραέριο με το οποίο εφοδιάζει τα πρατήριά της;
Κι αν είναι τόσο χαμηλή η αναλογία του προπανίου πως δικαιολογούνται οι τόσο υψηλές τιμές οι οποίες μάλιστα δεν μειώνονται παρά τη πτώση της διυλιστηριακής τιμής;
Υγραεριοκίνηση!