-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
μαστρο-Αντωνη, μεχρι κι εγω το καταλαβα ετσι οπως τα ειπες
Θα ενημερωσω για οτι προκυψει και για την συνεχεια της ιστορίας...Τα μεταλα και τα κομβία ειναι σε ΦΡΙΚΑΛΕΩΔΗ κατασταση..
Φωτό να φριξετε το απογευμα
Τετοιο χαλι σε μεταλα δεν εχω ξαναδει
ΕΙΔΙΚΑ το πανω πεταλο λες και ειχε 'ψωριασει'Σημερα θα γινουν τα δεοντα ( και με καλυτερα μεταλα ) και θα συνεχιστει ο ελεγχος
Όπως είπα και παραπάνω, το πάνω μέταλλο είναι αυτό που την ακούει όταν το πιστόνι στην άνοδο συναντήσει εμπόδιο (προανάφλεξη). Φροντίστε να βρείτε την αιτία, αλλιώς πάλι σε 6 μήνες εκεί θα είστε...
-
@ asteris προφανως φιλε μου. απλά πρεπει πρωτα να επισκευαστει 'αυτο' ωστε οπως προειπα κι οπως λες κι εσυ να βρεθει η αιτια, γιατι σ αυτη την κατασταση που ηταν... και με την μιζα να το γυρναγες θα σκορπαγε..
@ Μαστρο - Αντωνη
α. Μαστορα κοιτα μια σκεψη να μου πεις αν στεκει
χαμηλη πιεση λαδιου - ζεστα/καυτα λαδια = καρβουνιλες που βρηκαμε κολλημενες ( υπαρχει φωτο - σα μουργα ενα πραμα ) στις βιδες που δενουν τις μπιελεςβ. η απαντηση σου εχει προοθηθει με mail στον μαστορα - κι αυτος στο ιδιο 'μονοπατι' ηταν.. ( Κρουστικά φορτια κ.λ.π.)
Λαμβανω την ευκαιρια να διευκρινησω ( επειδη πολλοι φιλοι αναρωτηθηκαν, δεν ειναι το δικο μου αυτοκινητο)
-
το ενα εκ των 2 αυτοκινητων ειναι δικο μου!
κατ αρας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον τους και την αναζητηση της αιτιας.
Τωρα εχω κ εγω καποιες αποριες. Βασικα αν είχαμε κρουστικα φορτια, προαναφλεξη ή υπερσυμπιεση δεν θα επρεπε να ακούω πυρρακια??? επισης αν μιλαμε για υπερθερμανση εξ αιτιας του γκαζιου οπως υποψιαστηκαμε στην αρχη, δεν θα φαινοταν στο θερμομετρο? γιατι δεν είναι δυνατον να βραζει το λαδι και το νερο να μην ανεβασει θερμοκρασια! και μια κωμικοτραγικη λεπτομερια : δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα ισως και να σχετιζεται με καποιο τροπο.... μαζι με τα μεταλλα και στα 2 santa fe χαλασαν και τα κομπρεσερ των ac!!!! -
Λαμβανω την ευκαιρια να διευκρινησω ( επειδη πολλοι φιλοι αναρωτηθηκαν, δεν ειναι το δικο μου αυτοκινητο)
Ευτυχώς.....
-
@jdrossos Πιθανόν η βλάβη να εγινε από τα πειράκια αθροιστικά μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έβαλες το υγραέριο, και το λέω αυτό διότι πολύ πιθανόν το μοτερ σου να έχει αισθητήρα στο μπλοκ για πειράκια και πριν καν γίνουν έντονα και τα ακούσεις το σήμα από τον αισθητήρα να ενεργοποιούσε αλλαγή του αβανς μέσα από τον 'εγκέφαλο' και να τα περιόριζε...
Ενας φίλος από το 'to4x4.gr' φόρουμ έχει τοποθετήσει EGT (Exaust Gaz Temp) Πυρόμετρο* και έχει άμεση ένδειξη της θερμοκρασίας καυσαερίων για δικούς του λόγους, δεν ξέρω αν αυτό θα βοηθούσε και με τη χρήση υγραερίου, θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Αντώνης επ'αυτού..
Το λάδι έρχεται σε πολύ ποιό άμεση επαφή με τα έμβολα, μπιέλες, ελατήρια κτλ από ότι το παραφλού που ευρύσκεται στα τοιχόματα του κυλίνδρου και την κυλινδροκεφαλή
Από πειράκια κάποτε λόγω νοθευμένης βενζίνης μου έλοιωσαν και τα 4 έμβολα σαν από παγωτό και η θερμοκρασία του νερού ούτε καν που άλλαξε από τους 87 βαθμούς κελσίου στο αναλογικό όργανο που είχα τότε....
*Πυρόμετρα: Αυτά μετρούν τη θερμοκρασία των καυσαερίων στην πολλαπλή εξαγωγής... -
@Dimitris_TL Για να το διευκρινισω, μιλαμε για υψηλη θερμοκρασια στο λαδι ή στο θαλαμο καυσης λογω υγραεριου? γιατι αν μιλαμε για το θαλαμο τοτε πιστευω οτι πρωτα θα επρεπε να την 'ακουσει' η φλαντξα, οι βαλβιδες τα ελατηρια τα εμβολα και το πιστονι. σωστα? ομως ολα αυτα ειναι σε αψογη κατασταση! πιστευετε οτι αν εβαζα ενα οργανο ενδειξης θερμοκρασιας λαδιου θα εβγαζα καποιο συμπερασμα? στον ηλεκτρολογο που ρωτησα μου ειπε οτι δεν θα ειχα διαφορα στην ενδειξη με το θερμομετρο νερου.
-
Κι όμως έχει. Σε αυτοκίνητα που δεν έχουν ενεργό σύστημα ψύξης λαδιού (ψυγείο λαδιού, εναλλάκτη λαδιού/νερού), αλλά δροσίζουν το λάδι μόνο από τον αερισμό του κάρτερ, αν πατήσεις πάνω από 140-150, η θερμοκρασία του λαδιού σκαρφαλώνει μέχρι και 110 βαθμούς, ενώ το νερό που ψύχεται από το ψυγείο του δεν κουνιέται από τους 90.
Τα πειράκια στα σημερικά αμάξια που έχουν knock sensor δεν φτάνουν στο σημείο να ακούγονται, τα περιορίζουν στο ελάχιστο δυνατό. Παρατεταμένη όμως έκθεση του κινητήρα σε αυτά, έστω στα οριακά, θα φθείρουν αρκετά σημεία του μοτέρ αρκετά πιό γρήγορα. Προχτές προσπαθούσα να κατεβάσω κατανάλωση στο αμάξι και τραβούσα το αβάνς πιό πίσω, ενώ ταυτόχρονα φτώχαινα το μίγμα. Στις 39 μοίρες αβάνς είχα καταφέρει να φτάσω και 17:1 στο μίγμα και το άφησα έτσι. Στην ευθεία όλα καλά, στην ελαφριά ανηφόρα το αμάξι με 100-110 χιλιόμετρα άρχιζε οριακά τα πειράκια, τα οποία ίσα που τα άκουγα, μόνο με ανοιχτό παράθυρο και κλειστό το ράδιο. Γύρισα στις 36 μοίρες και 16.5:1 και όλα οκ.
Επίσης από το θερμόμετρο του ταμπλώ, μην περιμένετε να δείτε αύξηση θερμοκρασίας. Είναι προγραμματισμένα να κατσικώνωνται στους 90 βαθμούς, ασχέτως αν η πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού παίζει από 86 έως 94, για να μην βλέπει ο οδηγός το παίξιμο πάνω-κάτω και αγχώνεται. Εγώ έχω aftermarket θερμόμετρο και την βλέπω την κίνηση του δείκτη όπως συμβαίνει πραγματικά. Στην προηγούμενη περίπτωση με τα πειράκια, το αμάξι είχε καναδυό βαθμούς παραπάνω θερμοκρασία στο όργανο από ότι συνήθως και έτσι υποψιάστηκα και έκλεισα ράδιο/άνοιξα παράθυρο και τα άκουσα.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Επίσης από το θερμόμετρο του ταμπλώ, μην περιμένετε να δείτε αύξηση θερμοκρασίας. Είναι προγραμματισμένα να κατσικώνωνται στους 90 βαθμούς, ασχέτως αν η πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού παίζει από 86 έως 94, για να μην βλέπει ο οδηγός το παίξιμο πάνω-κάτω και αγχώνεται.Όχι σε όλα τα αμάξια.
-
αρχιζει και γινεται πιο περιπλοκο το θεμα...... ειπώθηκε απο ειδικο οτι πιθανον να γινεται ηλεκτρολυση με το υγραεριο και γιαυτο ελοιωσαν τα μεταλλα! Το εχετε ξανακουσει κατι τετοιο?
-
Δεν θα επρεπε φυσιολογικα αν ισχυε κατι τετοιο να ειχαμε χιλιαδες τετοιες περιπτωσεις?
Γιατι δεν μας λετε και ποια εταιριας ειναι η υγραεριοκινηση και αν τα δυο αυτοκινητα ειχαν τις ιδιες ημερομηνιες τοποθετησης και ιδια χιλιομετρα χρησης ? Η εταιρια που εκανε την εγκατασταση τι λεει, γιατι δεν εχω δει καμμια αποψη απο αυτους και κανονικα θα επρεπε να γινει πρωτη εκτιμηση απο εκει πριν οτιδηποτε αλλο αφου θεωρητικα μπορει να εφταιγε το υγραεριο?
Γιατι ξερουμε απο συνεργεια οτι συνηθως ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του. Εχω ακουσει απιστευτα πραγματα για κατι πολυ απλο. Η Hyundai τι λεει? -
Η εταιρια ειναι η AG Centrum 4ης γενιας με πνευμονα. Οι 'γκαζαδες' ισχυριζονται με λογικοτατα ομολογουμενος επιχειρηματα, οτι δεν εχει καμια σχεση το υγραεριο με τα μεταλλα μπιελων και στροφαλου και οτι ειναι θεμα λιπανσης η 'υπερστροφιας' . Ομως παρα-ειναι συμπτωση κατα τη γνωμη μου να βγει η ιδια ζημια ακριβως και στα 2 αυτοκινητα. Τα 2 αυτοκινητα εχουν 3-4 μηνες διαφορα στην τοποθετηση και εχουν περιπου 20000-25000 χλμ με υγραεριο.
-
Ο χρήστης jdrossos έγραψε:
το ενα εκ των 2 αυτοκινητων ειναι δικο μου!!!!Α!!!! μια χαρα !!! τοτε εγω 'περισσευω'
-
θα ηθελα να γραψω μονο τα γεγονοτα ωστε να διαμορφωθει μια αποψη.
( κι επειδη η μια φορα ειναι συμπτωση, οι 2 ισως οχι τοσο... ιδωμεν τι θα απαντησουν οι αρμοδιοτεροι..)2 Σανταφε V6 2.7 κυβικά το προηγουμενο μοντελο με γκαζι απο το σεπτεμβρη - τα εχουν 2 αδρεφια για να καταλαβετε
και τα 2 ειναι με συστημα 4 γενιας χωρις λαδιερα
Το πρασινο εχει 120.000 απο τα οποια τα 20.000 με γκαζι
το Χρυσαφι λιγο παραπανω
Το συνεργειο ΔΕΝ βαζει γκαζια ΔΕΝ ασχολειται με τα γκαζια και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ μεχρι την αποκτηση γνωσης τελος παντων να ασχοληθει με τα συστηματα αυτα την εγκατασταση και την ρυμιση τους.πρωτο εμφανισε την ζημια το χρυσαφι. Καμενα μεταλα μπιελων στο στροφαλο ανοιχτηκε απο το καρτερ και αλλαχτηκαν ξανα-εκλεισε το μοτερ ο μηχανικος συμφωνα με τα δεοντα, εφυγε δουλευει ρολοι, και... μετα απο ΜΙΑ εβδομαδα.........
ηρθε το πρασινο που λεγαμε ( σημερα στο συνεργειο που πινω τον καφε μου Μαστρο Αντωνη!!!!!!) , ακριβως ( απο οτι ακουγεται γιατι δεν εχει ανοιχτει ακομα το μοτερ ) με το ισιο προβλημα = θορυβος
Και στα 2 δεν υπαρχει και δεν υπηρχε κανενα αλλο συμπτωμα οπως πχ καταναλωση λαδιου ή πτωση στην αποδοση μεχρι να εμφανιστει το προβλημα βεβαια.
Επεισεις και τα 2 ειναι ρυθμισμενα να καινε χοντρικά 15% παραπανω λιτρα αεριου απο οτι με βενζινα.
Γενική κατασταση αυτοκινητων προσεγμενα και περιποιημενα.
Κατα την τοποθετηση του συστηματος ειχαν απο μια φορά λαμπακι με φτωχο μιγμα, ρυθμιστικε και εκτοτε εξαφανιστικε.
Επεισεις παρακολουθουνται οι θερμοκρασίες και καμια δεν ειναι πιο αυξημενη με το γκαζι..Αφηνω τον Μαστρο Αντωνη ( με τον οποιο επικοινωνησα αν και δεν ειχαμε ξανα μιλησει ποτέ, και τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που απο το τηλεφωνο και χωρις να προσδοκα 'πελατη' ειχε την καλοσυνη να μου εξηγησει τι και πως καθως και να μου πει την γνωμη του, την οποια καλυτερα ειναι να βαλει και εξηγησει ο ιδιος καθοτι αν και καταλαβα τι εννοει δεν ξερω αν μπορω να το μεταφερω το ιδιο καλα)
αν εχω ξεχασει κατι θα το συμπληρωσω
Μπιελα= πολυ η πολυ κακη ποιοτητα λαδι
-
Στο AutoGas Forum ο χρήστης lpg11 έγραψε τα ακόλουθα (κάνω αντιγραφή):
Αυτήν είναι η αλήθεια με το lpg
Ως γνωστό η βενζίνη είναι καύσιμο -σε γενικές γραμμές- χαρακτηρισμένο ως οκτάνιο-ισοοκτάνιο , αυτό σημαίνει πως αποτελείται από οκτώ άνθρακες συνδεμένους με απλό δεσμό , λοιπόν τους δεσμούς αυτούς από ένα mole βενζίνης θα έχουμε και την ανάλογη ενέργεια , στην πορεία έχουμε τον σχηματισμό προϊόντων σταθερότερων από τους υδρογονάνθρακες όπως διοξείδιο CO2 ,νερό ,κτλ, τα οποία για να σχηματιστούν απελευθερώνουν ενέργεια με την μορφή θερμότητας την οποία χρησιμοποιούμε για την διαστολή , στο πιστόνι , το μείγμα αέρα είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να υπάρχει μια max θερμοκρασία όπου εκτελείται αυτός ο κύκλος ( κύκλος otto ) , συνήθως είναι 10:1 .
Tο LPG είναι μείγμα προπανίου , βουτανίου είναι καύσιμο που αποτελείται από τρεις και τέσσερεις άνθρακες , πάλι και εδώ έχουμε ενέργειες δεσμού ανά mole κοκ . Στην πράξη θα πρέπει για να έχουμε την απόδοση της βενζίνης και στην ίδια θερμοκρασία κύκλου να κάψουμε διπλάσιο LPG , αυτό όμως δεν έχει νόημα γιατί δεν έχουμε έτσι κανένα κέρδος σε σχέση με την βενζίνη ,έτσι οι τοποθετητες τα προσαρμόζουν στο υπάρχον ψεκαστικο σύστημα του αυτοκινήτου ,ψεκάζοντας λοιπόν μέσα στον κύλινδρο lpg έχουμε περίπου το μισό αριθμό δεσμών άνθρακα υδρογόνου, αυτό αλλάζει το μείγμα σε 0,5:10 που πρακτικά σημαίνει 1:20 , άρα θα έχουμε την παρουσία περισσότερου αέρα ή μείγμα με περισσότερη αναλογία αέρα , άρα , υψηλότερες θερμοκρασίες στην λειτουργία του κύκλου , πρακτικά λοιπόν καίγοντας lpg θα πρέπει να ανέβει λίγο η κατανάλωση ανά 100 χιλ,( στο μετατρεμμένο όχημα ) έτσι ώστε παρουσία περισσότερου αέρα να έχουμε το ίδιο ,pV , παραγόμενο έργο , αυτό σημαίνει δηλ .πως αν στην παρουσία βενζίνης έχουμε 200 C μέσα στο πιστόνι με lpg ίσως να φτάσουμε και τους 450 C , αυτό σημαίνει πως ο αέρας διαστέλλεται παράγοντας το ίδιο έργο , περίπου , αλλά αυτό γίνεται καίγοντας λίγο περισσότερο από τον μισό όγκο καυσίμου ( lpg =C4 , unleaded=C8), συμπέρασμα , τα λάδια που χρησιμοποιούμε στους βενζινοκινητήρες είναι για max περίπου 380 κελσίου , έτσι θα πρέπει ο καταναλωτής lpg να κάνει χρήση νέων λιπαντικών, ή να καταφύγει σε συστήματα τύπου ( λαδιερες κτλ ) αν μείνει σε αυτά των βενζινοκινητήρων ο κινητήρας του θα καεί ποιο γρήγορα ,το συστήμα που παρέχει πρόσθετη λίπανση στο lpg , ( προσθήκη βαρέων μορίων ,αλειφατικής αλυσίδας ,ανθράκων ) που τάχα κάποιοι λένε ότι είναι για την λίπανση των βαλβίδων κτλ , στην πράξη το κάνουν για να ανεβάσουν το μοριακό βάρος ανα mol , του C4, πιστεύοντας ότι έτσι θα μειώσουν την τελική θερμοκρασία στο πιστόνι , το κράμα μέταλλου των βαλβίδων κατά την καύση lpg θα βρίσκεται λίγο κάτω από τα όρια ασύμμετρης διαστολής ( γραμμικής) λόγο αύξησης τις θερμοκρασίας με αποτέλεσμα την αλλοίωση της μοριακής δομής του κράματος μέταλλου , έτσι αργά ή γρήγορα ένας κινητήρας που έχει κατασκευαστεί για την καύση βενζίνας αν > lpg θα υποστεί , κάψιμο βαλβίδων , κάψιμο καταλύτη, κάψιμο πιστονιών ,φθορές σε μέρη του κινητήρα , όπως κύλινδροι μπιέλες κτλ .
Αν το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο να καίει lpg τότε δεν θα έχει πρόβλημα αλλά θα καίει σχεδόν το διπλάσιο σε λίτρα lpg από την βενζίνη ( συγκριτικά ένα 1600 lpg καίει 12litra ανά 100km , ενώ ένα 1600 benzinas 7litra ανά 100km.,αυτό όταν ζητάμε η ονομαστική ιπποδύναμη και των δυο να είναι ίδια ) άρα κανένα ουσιαστικό όφελος από τα εργοστασιακά αυτοκίνητα lpg ,έτσι όπως είπαμε η προσθήκη ενισχυμένων λιπαντικών στο lpg απλά καθυστερεί το πρόβλημα και αυτό γιατί το κύριο μέρος του προβλήματος είναι η θερμότητα που αναπτύσσεται στον θάλαμο καύσης , αν για να αποφύγουμε αυτήν την θερμότητα ρυθμίσουμε το ψεκαστικο σύστημα να λειτουργεί σε παρόμοιες θερμοκρασίες τότε πρακτικά θα έχουμε την μισή ιπποδύναμη από την αντίστοιχη καύση της βενζίνης ,τότε σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έχουμε αυτές της φθορές ή αύξηση της θερμοκρασίας στον θάλαμο καύσης αλλά θα έχουμε την μίση ιπποδύναμηπερίπου 1mole C8= 2mole C4
όλα τα άλλα είναι παραμύθια για τους αδαείς , μετατρέποντας ένα βενζινοκίνητο σε lpg μειώνετε ( στατιστικά ) η ζωή του αυτοκινήτου στο μισό , ότι θα κερδίσει κάποιος από το καύσιμο θα το πληρώσει πολλαπλάσιο στα συνεργεία , που βέβαια θα του πουνε ότι φταίει οτιδήποτε άλλο για το κακό που τον βρήκε , εκτός από το lpg .
πρέπει οι κύριοι μου μετατρέπουν τα αυτοκίνητα ή να πουν όλη την αλήθεια στους πελάτες τους ( θύματα) ή να δίνουν 5 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον .
δεν έχει νόημα κάποια παπαγαλάκια να αντιδράσουν υπερβολικά με αυτά που λέω , αν χρειαστεί , θα αποδείξω αυτά που λέω και με νόμους -θερμοδυναμικής και χημείας των αλκανιωνΠοια η γνώμη σας? Αν είναι έτσι τα πράγματα πρέπει να προβληματιστούμε...
-
Και συνεχίζει:
dhstixos etsi einai , opws ta lew poio panw , stn pragmatikothta η μέγιστη ισχύς μιας μηχανής επιτυγχάνεται με ένα μίγμα 14:1 Αυτό φαίνεται στο διάγραμμα 2.1., to 10:1 to evala ,legontas synhthos, kai gia na mporesei kapoios na katalavei ta megethei kalitera , to thema den nomizw pws einai to ti nomizeis esy ,h egw ,h kapoios allos , alla to ti pragmatika symbainei , kai h alhtheia einai aythn, energeia apo to poythena den yparxei , me to lpg exoyme thermokrasies mh epitreptes ston thalamo kayshs ,toytestin , exargironoyme thn diarkeia zohs toy kinitira.kai to antalagma einai poly mikro se sxesh me to timima poy mas perimenei sto ....melon....
twra o kosmos trexei parashromenos sta synergeia gia na metatrepsei ta aytikinita se ,lpg, kai argotera tha trexei sta synergeia gia na allazei moto(ria) ,doyleia na ginete , ta thymata panta tha yparxoyn .....
des edw
http://www.thalys.gr/pagesgr/technical% ... _23_gr.htmkai den pezei rolo an to lpg einai ygro h einai aerio ,
Και τέλος
Και για να είμαστε και ακριβολόγοι δες παρακάτω . κάνω την σύγκριση του Corsa 1.2, με βενζίνη και lpg
Corsa 1.2 LPG ecoFLEX 78Hp , κατανάλωση 8,1* λίτρων/100km LPG,
Μπορείς να το δεις και εδώ
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92351.aspκαι το αντίστοιχο με βενζίνη, μπορείς να το δεις και εδώ
http://www.vauxhall.co.uk/vehicles/vaux ... ml#/engine an den doyleyei o syndesmos to exei kai to elliniko poy deixno poio katw ( pdf)μέση κατανάλωση Corsa 1.2 ecotec 85Hp 5,1lit/100km πράγμα που σημαίνει πως sτην μέση κατανάλωση έχουμε μια διαφορά του 60% περισσότερο το lpg
και για εκτός πόλεως εδώ μπορείς να δεις πως το corsa...
https://www.opel.gr/bypass/download/gr/ ... ong-GR.pdfέχει κατανάλωση 4,2litra /100km ΠΡΑΓΜΑ που σημαίνει 93% περισσότερη κατανάλωση lpg
ara to ergostasiako lpg autokinito exei sxedon thn diplasia katanalosh lpg se sxesh me to antistoixo venzinas , etsi oysiastika den exoyme kanena oikonomiko ofelos ,
einai apo (60~95)% ara mia mesh timh einai gyro sto 80% perissotero lpg apo to antistoixo vinzinas . etsi mporei kapoios na katalavei se syndiasmo me ayta poy eipa se prougoymeno mnm ti pragmatika paizei me to lpg , kai opws mporeis na katalaveis apo thn diafora tis ypodynamhs 7( aloga ) perissotera to venzinokinhto , an zhtoysame h onomastikh isxys na htan h idia , na eisai sigoyros pws h diafora tha htan konta sto 100% opws exw pei kai poio panw ,
lpg11Δεν ξέρω αν επιτρέπεται η αντιγραφή από άλλα forum αλλά πιστεύω θα δώσει πολύ τροφή για σχολιασμό...
-
Υψηλές θεωρίες περί δεσμών του άνθρακα. Ένας αριθμός τα λέει όλα, η θερμογόνος δύναμη: Βενζίνη 32 MJ/lit υγραέριο 26,8 MJ/lit. Διαφορά 20% περίπου.
Έχουν παρουσιαστεί πολλές μετρήσεις από δοκιμαστές της θερμοκρασίας των καυσαερίων βενζίνης και υγραερίου και στα καλορυθμισμένα είναι ταυτόσημες. Τυχαίο; δεν νομίζω!
Στην ιαπωνια όλα τα ταξι κυκλοφορούν με υγραέριο, τυχαίο; δεν νομίζω. Όλα είναι θέμα ρύθμισης και καλής εγκατάστασης και χρήσης. -
προσπαθει να παραπλανησει ο τυπος με αυτα που λεει για το κορσα. Παιρνει τις καταναλωσεις βενζινης που δινει το εργοστασιο, αυτες ειναι οπος θα γνωριζετε κοντα στις ελαχιστες δυνατες επιτευξιμες, και τις συγκρινει με καταναλωσεις στην πραξη καιγοντας lpg????
Δεν ειναι καθολου εξυπνος ο τυπος!!! Πολυ πιθανων ουτε αμαξι να εχει! -
Το 14:1 από που το βγάζει, μιας και η βιβλιογραφία δίνει ~0,85λ για μέγιστη ισχύ δηλαδή ~12,5:1 ....
-
Μα καλα, ποιος μπορει να ειναι αυτος που λεει τετειες μπαρουφες περι καταναλωσης????
Ουτε αμαξι δεν πρεπει να εχει ο τυπος!
ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!
Καλα στο αλλο φορουμ που γραφει δεν τον εχουν κραξει ηδη??? -
ΓΙΑ ΜΠΑΤΣΕΣ ΡΕ!
Οι πολυπλοκες χημικες αναλυσεις τον μαραναν
Τετοια εξοφθαλμη βλακεια καιρο ειχα να δω!
Υγραεριοκίνηση!