-
Ξέρει κανείς να μου πει: ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ?
-
Κάνε αναζήτηση με κάποια χαρακτηριστική λέξη που είχες γράψει στο μήνυμα που ψάχνεις, ή πιο απλά κάνε κλικ πάνω στο nickname σου και στη συνέχεια επέλεξε να δεις όλα τα μηνύματά σου...
-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
φιλε gregory 1984
αγνοεις μερικα βασικα γεγονοτα και δεδομενα για το lpg και την χρηση του παγκοσμιως
1)ειναι αναγνωρισμενο ως πρασινο καυσιμο απο την παγκοσμια οργανωση προστασιας του περιβαλλοντος απο το φαινομενο του θερμοκηπιου
2) ειναι γι αυτο τον λογο ο φορος του μονο 25% σαν εναλλακτικο καυσιμο φιλικο στο περιβαλλον απο την εε
3) η τιμη του φορου του ειναι φιξαρισμενη ως το 2018 παλι απο την εε
4)ειναι αλματωδης η αυξηση επι τοις εκατο στην χρηση του παγκοσμιως (πανω επι 25%) νουμερο που το καθιστα καυσιμο επομενο μετα την βενζινη
5)στο λονδινο δεν πληρωνουν 5 λιρες την ημερα αυτοκινητα με lpg για να μπουν στο κεντρο του επειδη δεν ρυπαινουν
6)σε λιγο καιρο τα κρατη θα πληρωνουν ρητρες για την μολυσνη του περιβαλλοντος οπως η δεη λογω χρησης αυτοκινητων
7)κανεναν δεν συμφερει η αυξηση της φορολογιας στο lpg, δουλειες θα κοπουν,ανεργια ακομα πιο μεγαλη,λιγοτερα εσοδα για
το κρατος απο τα αναλωσιμα και οχι μονο. ειδαμε τι εγινε με την αυξηση στον φορο της βενζινης, αυτοκινητα παρατημενα, πινακιδες κατατεθειμενες, κλεινουν βενζιναδικα και αλλα πολλα ασχημα για τον κοσμο και το ιδιο το κρατος
η χρηση του lpg ξεκινησε πολλα χρονια (45) πισω με σκοπο την εξοικονομηση χρηματων απο τους χρηστες,δεν ακολουθησε η
αυτοκινητοβιομηχανια παραλληλα,αλλα βλεποντας οτι χανει κερδη απο τους εγκαταστατες τοσα χρονια ξεκιναει τωρα να παρει ακομα ενα μεριδιο της αγορας απο αυτους. τοσα χρονια ηταν αρνητικοι στην χρηση (και ειναι ακομα καποιοι), πως
γινεται ξαφνικα fiat,opel,ford να βαζουν lpg; πιστευει κανεις αφελης οτι εξελειξαν κυλινδροκεφαλη ειδικη για χρηση lpg;
θα χρειαζονταν εκατομμυρια ευρω για αυτην την δουλεια και καιρο για να γινει πραγματικοτητα
9) τωρα γιατι καποιοι δεν εχουν 25% παραπανω καταναλωση να σε ενημερωσω οτι αλλη βενζινη χρησιμοποιεις εσυ και αλλη
ο ιταλος,γερμανος ,αγγλος,γαλλος. στις χωρες αυτες επισημα οι χρηστες δεν βλεπουν 25% παραπανω με lpg γιατι οι κινητηρες τους καινε λιγοτερο απο οτι ο δικος μας λογω καλυτερης ποιοτητας σε βενζινη αρα καλυπτεται η διαφορα στην
αποδοση του lpg. επισης δεν αναφερονται βλαβες σε forum απο χρηση lpg
10) μην θεωρεις τοσο αφελεις αυτους στα υπουργεια ,βλεπουν νεες χρησεις lpg,βλεπουν ευρω απο κτεο που πανε στο κρατος
βλεπουν νεες αιτησεις για εγκαταστατες lpg,βλεπουν νεα γκαζαδικα , θα ειναι αυτοκτονια να πειραξουν τιμη lpg νεκρωνοντας
μια αναπτυσομενη εργασια πολλα υποσχομενη σε μια οικονομια που ειναι ηδη πεθαμενη.Thanks dti.
Σορυ, αλλά θα γράψω επαναλήψεις, προς απάντηση:**Για το 9):τωρα γιατι καποιοι δεν εχουν 25% παραπανω καταναλωση να σε ενημερωσω οτι.....
**
Κατώτερη Θερμογόνος Δύναμη Εμπορικών Καυσίμων ΚΘΔ(25°C)Υγραέριο 25.300 KJ/lt
Βενζίνη αμόλυβδη 31.845 KJ/lt
Ντήζελ 35.785 KJ/lt
Πηγή: http://www.cheng.auth.gr/cheng_gr/curic ... alaio2.pdf
(Αν το ψάξετε υπάρχουν και άλλα site με τα ίδια σχεδόν νούμερα)Αύξηση κατανάλωσης λόγω θερμογόνου δύναμης 31.845/25.300 = 1,2587
Τί σημαίνει αυτό; Ότι 1 λίτρο βενζίνης έχει 25,87% περισσότερη ενέργεια από 1 λίτρο υγραερίου. Και επειδή στα πρατήρια αγοράζουμε τα καύσιμα με το λίτρο, στην περίπτωση του υγραερίου αγοράζουμε λιγότερη ενέργεια σε σύγκρισή με την βενζίνη.
Άρα το αμάξι μας πρέπει να κάψει παραπάνω λίτρα υγραερίου για να ισοσταθμίσεί αυτή την διαφορά στην ενέργειας με την βενζίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρούμε αύξηση στην κατανάλωση στα αμάξια με υγραεριοκίνηση.Επίσης θα σας παραθέσω επίσημα στοιχεία μεγάλων εταιριών αυτοκινητοβιομηχανίας που χρησιμοποιούν υγραεριοκίνηση:
-
Skoda oktavia 5 1.6 MPI κατανάλωση βενζίνης 7.1 λίτρα/100km - υγραερίου 9.2 λίτρα/100km Αύξηση 29,6%
Πηγή: http://new.skoda-auto.com/COM/about/inf ... iaLPG.aspx -
VW Golf Plus BiFuel κατανάλωση βενζίνης 7.5 λίτρα/100km - υγραερίου 9.8 λίτρα/100km Αύξηση 30,6%
Πηγή: http://www.autoblog.gr/2009/06/13/�%B ... or-petrol/ -
VW Polo BiFuel 1.4 κατανάλωση βενζίνης 6.1 λίτρα/100km - υγραερίου 8.1 λίτρα/100km Αύξηση 32,8%
Πηγή: http://www.gocar.gr/news/new-models/274 ... iFuel.html -
Opel Corsa LPG ecoFLEX κατανάλωση βενζίνης 6.1 λίτρα/100km - υγραερίου 8.1 λίτρα/100km Αύξηση 32,8%
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=190161 & http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92351.asp -
mito gpl 8.1 αντί 6.1, 8.1/6.1= 1,33 άρα +33% αύξηση.
www.autotriti.gr/data/magazine/viewthem ... _25780.asp
Για το 3):η τιμη του φορου του ειναι φιξαρισμενη ως το 2018 παλι απο την εε........
Eίχα δει αυτό το link http://www.ebb-eu.org/legis/OJtaxationEL.pdf
Στη σελ. 16 λέει:
4. ΕΛΛΑΔΑ:
— για χρήση από τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις,
— για την απαλλαγήαπό τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των πετρελαιοειδών, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως
καύσιμα στα επίσημα οχήματα του Υπουργείου Προεδρίας και της εθνικής αστυνομίας,
— για τα οχήματα που χρησιμοποιούνται στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες,
— για την εφαρμογήδιαφοροποιημένων φορολογικών συντελεστών για την αμόλυβδη βενζίνη ώστε να εμφαίνονται οι
διάφορες περιβαλλοντικές κατηγορίες, υπό τον όρο ότι οι διαφοροποιημένοι συντελεστές είναι σύμφωνοι με τις υπο-
χρεώσεις που ορίζει η παρούσα οδηγία, ιδίως με τα ελάχιστα επίπεδα φορολογίας που προβλέπει το άρθρο 7,
— για το υγραέριο (GPL) και το μεθάνιο που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς.Λέει μόνο για βιομηχανικούς σκοπούς και όχι και για αυτοκίνηση...
-
-
«ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΒΔΟ»
Και όχι μόνον. Εν αρχή είχαν αφαιρέσει κάθε λιπαντικό στοιχείο. Εκ του αποτελέσματος διαπίστωσαν ότι ήταν λάθος, και σπεύδουν τώρα κατά κόρο, και διαφημίζοντας, και βάζουν πρόσθετα!!. Κάτι πρέπει να σου λέει αυτό.
«δεν είμαι πτυχιούχος μηχανικός άλλα νομίζω ότι τα ελατήρια των πιστονιών λιπαίνονται από το λάδι που 'κοπανιέται' στο στρόφαλο και το τριχοειδές σπείρωμα του χιτωνίου(έτσι είναι κατασκευασμένο) το προωθεί προς τα επάνω(τριχοειδές φαινόμενο) και τα ελατήρια του πιστονιού σκουπίζοντας τον κύλινδρο το σπρώχνουν πάλι κάτω αλλιώς θα καιγόταν μεγάλη ποσότητα λιπαντικού.»
Εγώ είμαι και πτυχιούχος μηχανικός, και 53 χρόνια στο επάγγελμα, και με μερικές χιλιάδες καρτελωμένους πελάτες, και με πολλά στατιστικά από αυτούς. Ανήκω δε και σε δυο μεγάλα club της Ευρώπης, όπου αποκομίζω διεθνώς συλλεγμένα τοιχία.
Είναι σε όλους γνωστό, ότι η ημιμάθεια, είναι εχθρός της γνώσης.
Το λάδι που «’κοπανιέται’» ΔΕΝ κοπανιέται, διότι ο στρόφαλος ΔΕΝ βουτά μέσα στο καρτερ!. ΔΕΝ υπάρχει τριχοειδές σπείρωμα στα χιτώνια!. Ορισμένοι κατασκευαστές, όπως πχ η Opel, τα κάνει ελαφρά πορώδη επιφανειακά, για να επενεργούν αντιτριβικά φαινόμενα. Είναι και ο λόγος που αποδέχεται 300 γραμμάρια ανά 1000κμ, καύση λιπαντικού, και από τα πρώτα χιλιόμετρα. Η επεξεργασία ‘βούρτσισμα’, υποκαθιστά τους πόρους.
Το λάδι δια μέσου του κουζινέτου του πύρου πιστονιού, μα και από τον κορνιαχτό του λαδιού, περνά στο ελατήριο του λαδιού, το όπιο αλείφει τον κύλινδρο. Αυτό μαζεύετε από το επόμενο προς τα επάνω ελατήριο που ονομάζετε ξύστρα, και το οποίο αφήνει ιδέα λαδιού, για να λιπαίνετε κατά την κάθοδο και μόνον, το επόμενο προς τα επάνω ελατήριο, που ονομάζετε πιέσεως, και είναι το κατ’ εξοχή ελατήριο στεγανοποίησης του κυλίνδρου.
Το ελατήριο πίεσης, λιπαίνετε κατά την κάθοδο του πιστονιού, μα κατά την άνοδο, και κυρίως στον ορισμό ‘συμπιέσεις’, βρίσκει στεγνά τριχώματα από την καύση των λιπαντικών επιστρώσεων, με αιτία την έναυση και την εκτόνωση. Το κενό αυτό καλύπτουν τα λιπαντικά στο καύσιμο, κατά την εισαγωγή!. Το μόνο σημείο που στερείτε σχετικά λίπανσης, είναι το σημείο αμέσως πάνω από το κάτω νεκρό σημείο, όπου και έχουμε την έξτρα φθορά του κυλίνδρου, γνώστη και σαν οβάλ.
Όταν λιπών μιλώ για λαδιερα, δεν κατέβασα φαϊνη ιδέα, μα ακλουθώ κατά γράμμα, της επιταγές των κατασκευαστών των κιτ μετατροπής, μα και της δίκες μου στατιστικές. Μην νομίζεις ότι είσαι το μοναδικό συμπαθές χορταρικό παρακτίων περιοχών, έχω και ‘δικούς’ μου. Όταν λιπών την πατάνε, από αμέλεια να γεμίζουν το τανκ που τους έχω τοποθετήσει, τότε ψάχνουν να τραβήξουν την όποια τρίχα τους μένει, γιατί μια γενική επισκευή είναι βαρβάτο ξύρισμα!!!....
Μέσα στο ‘πακέτο’ που τοποθετούσα, ήταν ήθελαν η δεν ήθελαν, και η λαδιερα. Την συμπλήρωναν?, όλα καλά. Την ξεχνούσαν?, κακό στην τσέπη τους.«Όσο αφορά το σώμα των βαλβίδων μήπως λέω μήπως οι κατασκευαστές τα τελευταία 20 χρόνια της αμόλυβδης έχουν χρησιμοποιήσει μέταλλα που συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα πριν 20 χρόνια? Και μπορούν να τα βγάζουν πέρα με λιγότερη η και καθόλου λίπανση, δεν ξέρω λέω μήπως.»
Με το 100% αγόρι μου. Συμφωνώ απόλυτα μέχρι ένα σημείο με τα γραφόμενα σου σε αυτήν την παράγραφο.
Δεκαπλασίασαν την αντοχή των βαλβίδων, την αντοχή των εδρών, τους οδηγούς, τα ελατήρια πίεσης.
Μα θα σε αφήσω να μου εξηγήσεις εσύ, πως παλιά πριν την αμόλυβδη, 450000 χιλιόμετρα και δεν έφταναν στην γενική. Σήμερα στα 270000 χιλιόμετρα δύσκολα φτάνουν. Τυχαίο?.....δεν νομίζω!!!..... (προσωπικά στατιστικά στοιχεία).
Οπωσδήποτε αντέχουν περισσότερο. Δεν είναι θεϊκά άτρωτα. Και τα έχω χρησιμοποιήσει σαν βελτιωτής κατά κόρο στα αγωνιστικά. Μα βαλε λάδι, για να έρθεις βράδυ…… στο σπίτι σου!!!..... και τώρα την μεγάλη εβδομάδα….. δεν απαγορεύετε το λάδι!!!....ασθενής και οδοιπόροι, αμαρτία ουκ έχουν…..«Πληροφοριακά κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες σε μεγάλους κινητήρες(ν6/ν8) έχουν εξελίξει σύστημα που βγάζει off κάποια ζευγάρια κυλίνδρων κόβοντας τους την τροφοδοσία(για οικονομία) όταν οι συνθήκες το επιβάλουν? Τότε λιπαίνετε πως?
Η κάποιοι κινητήρες μπορούν να κάνουν μέχρι και 80km χωρίς ίχνος νερού χωρίς να ανατιναχτούν όπως θα συνέβαινε σε ποιο παλιάς τεχνολογίας κινητήρες?»
Μόνος σου το έγραψες, κόβουν το καύσιμο, κατά συνέπια δεν υπάρχει καύση. Δεν υπάρχει τότε ανάγκη λίπανσης εκ των άνω. Φτάνει η λίπανση που παρέχει το ελατήριο λαδιού, και η ξύστρα. Δεν υπάρχει καύση, και έτσι δεν καίγετε το επίχρισμα λαδιού σε όλο τον κύλινδρο. Ακαδημαϊκά θα ήθελα να μάθω, ποιες βιομηχανίες το κάνουν αυτό, δεν γνωρίζω, τουλάχιστον τώρα.
Για τα 80κμ χωρίς νερό σε πληροφορώ, ότι δεν ανατινάζονται!, μα κωλάναι. Σίγουρα το λάδι στο καρτερ, εκτός της λιπαντικής του ικανότητας, επενεργεί και σαν ψυκτικό. Είναι ο λόγος που στα αγωνιστικά, βάζουμε πάντοτε ψυγείο λαδιού.«εγώ δεν θα μπω στο κόπο να σε πάρω τηλ. για να σε χ….σεβόμενος και την ηλικία»
….μην το κάνεις αυτό φίλε μου…. μην το κάνεις…. Μην μπερδεύεσαι με τον μειλίχιο τρόπο που γραφώ, σέβομαι τους Όρους που έχει θέση εδώ μέσα ο νοικοκύρης μας, και εφαρμόζουν οι mod. σίγουρα εάν το κάνεις θα αποκτήσεις και ένα δίπλωμα μαουνιέρηκης διαλέκτου……..
«Με εκτίμηση για τα χρόνια σου αλλά όχι για την συμπεριφορά σου.
Δημήτρης χωρίς τεαμ»
Θα ήθελα να με εκτιμάς, που προσπαθώ μέσα από της γνώσεις μου, να βοηθήσω ανιδιοτελώς στα προβλήματα σας. Δεν είμαι αργόσχολος, Κυριακή σήμερα. Με περιμένουν και έχουν σπάσει τα τηλέφωνα….. μα εμμένω στην γενική μόρφωση, που επί χρόνια μας έχουν στερήσει οι εκάστοτε κρατούντες.
Μόρφωση σημαίνει ελευθερία……
Πολλές φορές και όταν γνωρίζω απόλυτα και τεκμηριωμένα ένα θέμα, θυμώνω όταν βλέπω ατεκμηρίωτες αρνήσεις, που πιθανόν να βλάψουν άλλους φίλους. Τότε γίνομαι σκυλί…… μα δαγκώνω ευγενικά….. σου ζητώ συγγνώμη. Άλλωστε προ αρκετού καιρού ΕΣΥ έγραψες «…..τοσα χιλιόμετρα και χωρίς λαδί ξίδι….» η κάπως έτσι!. Γέλασα μα δεν ξέχασα…. Και τώρα απαντώ δεόντως….. δεν αφήνω να πέσει τίποτα κάτω.
Συμβουλή μου: κακό δεν κάνει σε καμιά περίπτωση η λαδιερα. Η έξτρα λίπανση, δεν έκανε ποτέ κακό. Η βλακεία και ο εγωισμός, κατέστρεψαν σπίτια.
Μην σέβεσαι τα χρόνια μου…… βρειστα χυδαία. Μπορεί να τρομάξουν και να με απαλλάξουν από το βάρος τους!!!!!...... σίγουρα στο team μου, θα μάθεις πράγματα που δεν τα γνωρίζουν άνθρωποι, που θα έπρεπε να τα κατέχουν, και έτσι φέρουν χωρίς αντίκρισμα τον τίτλο «επαγγελματίες».«Δυστυχώς συμφωνώ και απαυξάνω... »
Συνεχίζεις να επαυξάνεις φίλε lyggas?.
Antonis-team. -
Κύριε Αντώνη, μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις στις εξής δύο ερωτήσεις που με απασχολούν;
- Κάποιοι λένε ότι η λαδιέρα μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα στον καταλύτη ή άλλα μέρη. Ισχύει κάτι τέτοιο;
- Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός σταγόνων ανά λεπτό για έναν μέσο ατμοσφαιρικό κινητήρα; (ελπίζω να μην είναι αφελής η ερώτηση).
Ευχαριστώ...
-
ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ICOM:
1.TO ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΜΙΖΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ!ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΣΒΥΣΕΙ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕ ΑΕΡΙΟ!
2.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΓΚΑΖΙ ΓΙΑ Ν' ΑΡΠΑΞΕΙ!
ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ! -
Γεια σου Μαστραντωνη φιλε μου antonis-team ! Ποιο πολυ μπηκα να σου πω ενα γεια και θυμαμαι απο τα παλιοτερα μαθηματα που μας εδωσες οτι μεχρι 1 σταγονα απο τα 9 εωσ τα 18 δευτερολεπτα , ειναι στην κριση του καθενος. Απανταω και στον φιλο που ρωτησε για την συχνοτητα . Ακουτε ρε τον Μαστραντωνη τζαμπα μαθηματα για το καλο σας , σας παραδιδει . Ο φιλος σου ο Γιωργος
-
Ο χρήστης amstrad έγραψε:
Ευχαριστω παιδια για την ανταποκριση!
Επειδη εχω ρωτησει την 'Υγραεριοκινηση' ξερω οτι ειναι νομιμο πια!
Το λιτρο δεν ξερω ρε μαμωτο ποσο εχει, αν ξερει κανεις ας γραψει παρακαλω!
Παντως για μπουκαλα που εχω ψιλοψαξει υπαρχουν σε διαφορα μεγεθη οποτε θα προτιμησω μια μικρουλα ωστε να μενει και λιγος χωρος για καμμια τσαντα για τα ψωνια!
Φιλε corsair ευχαριστω για τις πληροφοριες! Οσο παντως για την μυρωδια δεν με πειραζει ιδιαιτερα, μονο η 7η συμβουλη σου, ειναι που με απασχολει γιατι το ειχα απο πριν υποψιν μου, το τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις! (μακρυα απο ολους μας!)0,75-0.79 ευρο το λιτρο
-
Ο χρήστης Pedrosadani09 έγραψε:
ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ICOM:
1.TO ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΜΙΖΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ!ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΣΒΥΣΕΙ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕ ΑΕΡΙΟ!
2.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΓΚΑΖΙ ΓΙΑ Ν' ΑΡΠΑΞΕΙ!
ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ!1)Αν δεν εχεις καποιο θεμα με τον κινητηρα, (π.χ. θεμα συμπίεσης ή κατι αλλο)μιας και αναφερεις οτι ειχες ηδη θεμα με βαλβιδες, ειναι πολυ πιθανο να θελει ρυθμηση για περισσοτερο καυσημο. Κατι αναλογο ειχα παλιοτερα : Οταν ηταν κρυο το πρωι, ηθελε 2 φορες τη μιζα για να παρει και γενικοτερα δεν εκανε καλη εκκινηση. Οταν αλλαξα τα ακροφυσια(καλυμπρατορους) σε 1 μεγαλητερο νουμερο για περισσοτερο καυσημο, περνει αμεσως, ειδικα αν ειναι κρυος ο κινητηρας...
- Και το δευτερο επισης μου επιβεβαιωνει τα αποπανω. Ή εχεις χασει συμπιεση σε καποιο κυλινδρο παλι ή θελει ρυθμιση.
Για πες μου, απο το lpg την επαθε το αδελφακι την ζημια (και τι ζημια ακριβως ?)? και στα ποσα χλμ με lpg ?
-
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΗ 100%!ΠΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ Η ΜΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ!ΜΙΖΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ....ΟΥΤΕ ΠΡΩ'Ι'-ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ...ΤΣΑΚΜΑΚΙ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ICOM ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2000χλμ ΣΕ ΕΝΑ FORD FIESTA 1400cc ΤΟΥ 2003.ΕΓΩ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΒΑΖΩ VIALLE.
-
Όταν πάρει το πρωί, μετά από διπλάσιο μιζάρισμα, βήχει-μπουκώνει-μπερδεύει για 1-2 δευτερόλεπτα, ή είναι οκ?
-
ΕΙΝΑΙ ΟΚ!!
-
Θα σβήσεις το αμάξι με υγραέριο και την άλλη μέρα θα πας να το βάλεις μπροστά. Με το που θα πάρει, αμεσως σβήνεις και βγάζεις μπουζί. Αν τα δεις βρεγμένα, μάλλον έχεις φτωχό μίγμα στο υγραέριο.
-
-
Μου πρότεινε ένας εγκαταστάτης τα πολωνικά IRENE επειδή δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά είναι καλή μάρκα? Επίσης για το σμαρτ τι πιστεύετε οτι είναι καλύτερο 4ης ή 5ης (είναι το 700 τούρμπο). ΥΓ. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το θέμα αλλά δεν βρήκα κάτι για σμαρτ και για αυτή τη μάρκα.
-
Τέρμα η εκκίνηση με βενζίνη
http://www.prinsautogas.com/articles/en ... sults.html
When you look at the official classification, you can see that Prins with the BMW is the only system which really runs mono-fuel. So during the whole rally no petrol is used, only LPG. This is because of the Direct LiquiMax system, which injects the LPG directly, under high pressure into the engine. Therefore it is no longer necessary to start on petrol as with the current available LPG systems.
-
Asteris thenks gia ta tips
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ TUNAP 163-164 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;ΜΑΓΑΖΙ ΟΧΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ!
-
Ο χρήστης Pedrosadani09 έγραψε:
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΗ 100%!ΠΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ Η ΜΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ!ΜΙΖΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ....ΟΥΤΕ ΠΡΩ'Ι'-ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ...ΤΣΑΚΜΑΚΙ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ICOM ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2000χλμ ΣΕ ΕΝΑ FORD FIESTA 1400cc ΤΟΥ 2003.ΕΓΩ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΒΑΖΩ VIALLE.Το θέμα είναι γνωστό και το έχω και εγώ καθώς και ένα ρενο που έχω ! Αυτό γίνετε γιατί όταν σβήνεις τον κινητήρα παραμένει λίγο υγραέριο στα σωληνάκια από τα μπεκ μέχρι στην εισαγωγή του αέρα ! Βάζοντας μπροστά το πρωί έχει εκτονωθεί όλο το υγραέριο που έχει απομείνει σε αυτά με αποτέλεσμα να έχεις πλούσιο καύσιμο κατά την εκκίνηση του κινητήρα μιας και εκείνη την στιγμή δουλεύουν και τα μπεκ τις βενζίνης ! Όσο πιο μικρή είναι η απόσταση από την εισαγωγή τόσο καλύτερη εκκίνηση κάνεις αλλά αυτό δεν είναι εφικτό σε όλα τα αυτοκίνητα ! Μέσα στα μαύρα σωληνάκια υπάρχουν μικρότερης διατομής νάιλον σωληνάκια σε μένα ήταν και ένα ραγισμένο και τώρα θα το αλλάξω για να δω πως πάει !
-
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
Τωρα ως πρως την καταναλωση στο δικο μου σαραβαλο.
9,00 -10,00litra με υγραεριο (εντος ) 7,5- 8.5litra με βενζινη
Καλα ειναι .......Αργοτερα που ο κινητηρας θα γινει σοβρακο θα καιει συγουρα περισσοτερο
Τοτε θα εχουν βγει ηλεκτρικα που θα κανουν με μια φορτιση 1000χλμτωρα τι αυτονομια εχεις;
γνωστοσ μου που ρωτησε τον διαβεβαιωναν πως αν το κανει υγραεριο θα εχει αυτονομια για 700-1000 χιλιομετρα
ξεχασε να ρωτησει αν εννοουσαν με μαγνητακι η χωρις
-
Υγραεριοκίνηση!