-
Μερικες φορες φαινεται οτι θυμιζει φορουμ του ποιος την εχει μακρ....
Κατι σαν αλλα φορουμ που τσακωνονται ποιανου η βελτιωση ειναι καλυτερη, πιο προγραμμα, ποια εξατμιση κλπ.
Εδω τα πραγματα ειναι πολυ πιο καθαρα και το μονο που εχει σημασια ειναι ο καθενας να καταθετει την δικη του εμπειρια καλη η κακη χωρις παρελκομενα και χωρις να προσπαθουμε να υποδειξουμε οτι η επιλογη μας ειναι η καλυτερη ειτε αποδειχτει διαχρονικα ειτε οχι. Στο κατω κατω τι κερδιζεις ετσι? Εκτος και αν εισαι καποιος αντιπροσωπος η εγκαταστατης που θελω να πιστευω οτι δεν πρεπει να ισχυει, εξ'αλλου νομιζω οτι φαινεται.
Τελος παντων εγω εχω 4ης γενιας brc με μολις 2 χιλ χλμ σε Santa Fe χωρις κανενα προβλημα μεχρι τωρα, εκτος απο ενα σφικτηρα κολλαρου που εφυγε στα πρωτα χιλμ γιατι ηταν πιο μεγαλος απο το κανονικο.Αυτο βεβαια δεν παει να πει οτι μπορει να μην παρουσιασει καποιο προβλημα αυριο. Οταν γινει παντως θα το αναφερω γιατι ετσι πρεπει να ειναι η ενημερωση και ανταλλαγη αποψεων (οχι προσωπικων εμμονων!) γιατι ετσι εχι νοημα το φορουμ και ετσι βοηθουμαστε να εχουμε καλυτερη αντιληψη του οποιου θεματος.
Αν δεν ειχε 1000 ευρω διαφορα το 5ης απο το 4ης και εγω μαλλον για 5ης θα πηγαινα, μονο και μονο γιατι θεωρητικα φαινοταν πιο συγχρονο και πιο αποδοτικο. Ισως να μου εβγαζε και εμενα προβλημα αλλα οταν υπαρχει λυση γιατι να ανησυχω? Κια το 4ης δεν μπορει να μου βγαλει προβλημα? Οτι και να λεμε και οτι και να ισχυριζονται οι 'ειδικοι' απο την στιγμη που κανεις τετοιου ειδους 'παρεμβαση' στο αυτοκινητο πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για τα αναλογα. Εδω εργοστασιακα αυτοκινητα απειραχτα και με μηδεν χλμ και σου βγαζουν προβληματα!Μπραβο και στο παιδι που βγηκε και ειπε για το προβλημα με το 5ης γενιας που εχει, ξεροντας οτι οσο ναναι θα βρεθουν και αυτοι που θα το δουν αλλοιως το θεμα και θα πατησουν για να πουν οτι η δικη τους επιλογη ηταν τελικα καλυτερη, κατι το οποιο και επιπολαιο ειναι και δεν βοηθαει ολους τους αλλους.
Οπως γενικα λεγεται μετα απο 2 χρονια τουλαχιστον θα φανει ποιο δουλευει καλα και ποιο καλυτερα αλλα και παλι παιζει τοσο ρολο η εγκατασταση, το αυτοκινητο, οι συνθηκες οδηγησης κλπ που και παλι δεν θα μπορεις να το πεις με σιγουρια.Εγω με την brc παντως ειμαι ικανοποιμενος προς το παρον γιατι οτι μου ειπαν πριν ετσι ακριβως ειναι και τωρα.
Οσο για το 'ιταλικο' και 'ολλανδικο' η οτιδηποτε αλλο, υπαρχουν ιταλικα και ιταλικα οπως υπαρχουν ολλανδικα και ολλανδικα.
Τα ολλανδικα δεν ειναι αμιγως ολλανδικα (οχι οτι ειναι κακο βεβαια) καθοτι δεν κατασκευαζουν ολα τα εξαρτηματα μονοι τους αλλα χρησιμοποιουν γιαπωνεζικα, γερμανικα κλπ. Και τα ιταλικα δεν πρεπει να θεωρουνται υποδεεστερα γιατι εχουν μεγαλη παραδοση στην υγραεριοκινηση και εξαλλου δεν μπορουμε να τα βαζουμε ολα μεσα στο ιδιο σακι. Επειδη το ειχα ψαξει αρκετα το θεμα, κατασκευαστικα τα εξαρτηματα της brc ειναι απο τα καλυτερα και τα κανει ολα μονη της. Εχει δικα της εργοστασια κατασκευης και ειναι εργοστασιακος εγκαταστατης για Hyundai, Kia, Ρενω, Πεζω, Φιατ κλπ σε δικες της μοναδες στο Μπαρι και σε ενα αλλο λιμανι στην Ιταλια που δεν θυμαμαι.
Για να την εμπιστευονται μεγαλοι κατασκευαστες κατι σημαινει πιστευω οχι φυσικα οτι μπορει να ειναι και πανακεια.
Αλλοιμονο αν δεν παθαιναν τιποτα ποτε ολα αυτα, θα ειχαν κλεισει τα εργοστασια τους.Λοιπον αυτο που προεχει ειναι να λεμε τις εμπειριες μας αντικειμενικα και χωρις προσωπικες αντιπαραθεσεις.
Δεν υπαρχει διαγωνισμος για το ποιος εχει κανει την καλυτερη επιλογη και φυσικα δεν υπαρχει κανενα βραβειο για τον 'νικητη', αν ποτε υπηρχε.
Αν το καταλαβουμε ετσι απλα και το οτι εδω γραφουμε κυριως για να βοηθηθουμε και μετα να βοηθησουμε (αν μπορουμε, γιατι απο την φυση μας τα πραγματα συνηθως τα βλεπουμε μονοδιαστατα) τοτε θα πιασει τοπο ο χρονος που αφιερωνομε γραφοντας. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με το σύστημα λίπανσης-λαδιέρα. Αν και ο εγκαταστάτης μου αρνείται πεισματικά να το βάλω καθώς λέει πως μόνο κακό κάνει και δεν χρειάζεται εγώ για να είμαι λίγο πιο ήσυχος θα το τοποθετήσω (αν και ήμουν έτοιμος να βάλω τα tunup 163-164-αλήθεια ποια η γνώμη σας γι αυτά τα πρόσθετα?)Η ερώτηση έχει να κάνει με το σημείο στο οποίο μπαίνει ο σωλήνας από τον λιπαντήρα. Έχω δει σχετικά βίντεο αλλά δεν είναι πολύ κατατοπιστικά. Μπαίνει στην εισαγωγή αέρα και αν ναι σε πιο σημείο? Γιατί μέχρι πρότινος πίστευα πως έμπαινε στον σωλήνα του υγραερίου.
Επίσης αν κάποιος έχει σχετικές φώτο θα ήταν καλοδεχούμενες.
Να ενημερώσω πως το αμάξι μου είναι ένα Hyundai i30 1.4 και το σύστημα που θα μπει το OMVL DREAM XXI-N.
Ευχαριστώ
Κανείς να απαντήσει στην απορία μου?
Επίσης διαβάστε και αυτό: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =107263157
Αναφέρετε αύξηση σε πολλά όπως και στο φόρο στο φυσικό αέριο! Άρα κοντά είναι και το υγραέριο...
-
Δεν πιστευω οτι εχει αποδειχθει οτι η 'λαδιερα' η οτιδηποτε αναλογο κανουν πραγματι καλο. Σε περιπτωσεις ισως κανουν και κακο.
Απο την στιγμη που εμπιστευεσαι τον εγκαταστατη σου για την τοποθετηση γιατι δεν εμπιστευεσαι και την αποψη του να μην βαλεις λαδιερα? Τι οφελος εχει να μην στο προτεινει?
Ουτε και εγω εχω βαλει αν και μου το προτεινε ο εγκαταστατης μου σαν μερος της προσφορας του δωρεαν.Εγω εχοντας ακουσει διαφορα πραγματα και εχοντας εν μερει την αποψη οτι δεν χρειαζεται τον ρωτησα τι θα εκανε ο ιδιος προσωπικα εαν ειχε το αυτοκινητο μου και μου απαντησε οτι δεν θα εβαζε. Οποτε εκει τελειωσε και η συζητηση.Τωρα τι θα χασω, τι θα κερδισω που δεν εβαλα θα φανει στο μελλον πιστευω. Στην Ιταλια παντως δεν θεωρειται απαραιτητο και αυτοι ειναι χρονια στην υγραεριοκινηση.
Οσο για την τιμη του υγραεριου αν και ειναι κατα καποιο τροπο συνδεδεμενη με την τιμη της βενζινης και λογω περιβαλλοντολογικου προσανατολισμου δεν εχει την φορολογια της βενζινης, σε αυτο το κρατος που ζουμε (για ποσο καιρο αραγε ακομα πριν μπουμε και εμεις στα καικια που ερχονται οι λαθρομεταναστες) ΠΟΤΕ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποτε θα αποφασισει να σου πιει και την τελευταια σταγονα αιματος σου ειδικα τωρα που εχουν πεσει πολυ οι πωλησεις βενζινης και εχει ανεβει η καταναλωση υγραεριου.
Οι νομοι στην Ελλαδα φτειαχνονται για να καταργουνται. Ποτε δεν ξερεις τι σε περιμενει την επομενη μερα.
Παραδειγματος χαριν, περυσι αναδιαρθρωσανε τα τελη κυκλοφοριας για να ειναι πιο 'δικαια', εχοντας παλι μηδενικα τελη στα υβριδικα που μονο υβριδικα δεν ειναι αφου καταναλωνουν βενζινη οπως και τα συμβατικα (στα δε τυπου lexus rh το εχουν στα μισα αν και αυτο καταναλωνει σχεδον αποκλειστικα βενζινη, ελεω μιζων των κατασκευαστριων εταιριων και πρασινων αλογων περιβαλλοντολογικης ευαισθησιας) εχοντας αφησει τα υγραεριοκινητα στο παλιο συστημα παροτι ειναι τα μονα 'καθαρα' και σαν να μην εφτανε αυτο απο το 2012 αν οχι φετος θα υπαρχει και αλλη αυξηση των τελων κυκλοφοριας.Αφου ομως ειμαστε προβατα καλα μας κανουν και μας χωνουν στο μαντρι και καθε Πασχα (βλεπε προυπολογισμο) μας σφαζουν. Ουτε ο Προμηθεας δεν ειχε τετοιο μαρτυριο.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Αγαπητοί,
Το κοντέρ σταμάτησε στα 47.000 km με υγραέριο. Το πρόβλημα που διαγνώστηκε είναι μάλλον η αντλία του συστήματος ICOM. Αν και δεν είναι ακόμη σίγουρο, το μόνο που διαπίστωσα είναι ότι πλέον το σύστημα δεν αλλάζει σε υγραέριο ενώ έχει τουλάχιστον δυο γραμμές (πάνω από 20 λίτρα) στο ντεπόζιτο υγραερίου. Έχει κανείς άλλος θέμα με την αντλία ή αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα (δλδ. να μην γυρίζει σε υγραέριο και να ακούγεται ο ήχος ότι δεν υπάρχει υγραέριο - 3 και περισσότερα μπιπ?).
Το μόνο θετικό είναι ότι οι συνεργάτες του συστήματος στη πόλη που μένω (δεν θα κάνω διαφήμιση) είναι πολύ καλοί και βρήκανε το πρόβλημα. Όταν αλλάξουμε την αντλία ή όταν επιλυθεί το πρόβλημα θα σας ενημερώσω, αφού είναι πολλοί αυτοί που έχουν 5ης γενιάς αλλά δεν ξέρω αν έχουν φτάσει σε τόσα πολλά χιλιόμετρα (τα έκανα σε λιγότερο από ένα χρόνο).
Επειδή εμπιστεύομαι την εταιρία, ελπίζω σε σύντομη επαναλειτουργία με περισσότερα χιλιόμετρα με υγραέριο και σύστημα 5ης γενιάς. Ας ελπίσουμε ότι έγινε τυχαία μόνο στο αυτοκίνητό μου...
Περιμένω σχόλια από όλους...(της 4ης γενιάς μην παίρνετε και φόρα καθώς στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και σε παρόμοια χιλιόμετρα!).
Σίγουρα είναι η αντλία. Τα συπμτώματα είναι κλασσικά.Το ίδιο συνέβη και σε μένα με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα, όμως** μην**** ανησυχείς** καθόλου, διότι θα σου την αλλάξουν δωρεάν με την νέα ενισχυμένη αντλία της icom η οποία δουλεύει υποδειγματικά και αξιόπιστα. Εξάλλου θα το διαπιστώσεις ο ίδιος.
Μην ακούς διάφορες Κασσάνδρες εδώ μέσα που γράφουν κακόβουλα. Η icom έλυσε όλα τα προβλήματα και πλέον το σύστημά την λειτουργεί αξιοζήλευτα.
Για παράδειγμα πριν μια ώρα γύρισα από ταξίδι 380χλμ. non stop και κατανάλωσα 36 λίτρα lpg φορτωμένος, και με χρήση a/c στη μισή διαδρομή. O κινητήρας δούλευε τέλεια και οι ροπές του χαμηλά ήταν καλύτερες σε σχέση με την βενζίνη. Φαντάσου ότι κατανάλωσα 9,5 λίτρα στα 100 χλμ. ενώ με την βενζίνη θα χρειαζόμουν τουλάχιστον 8.5. Η αυξητική διαφορά είναι σχεδόν μηδαμινή (11%), σε πείσμα μερικών εδώ μέσα.
Να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου μόλις αλλάξεις την αντλία.'lyggas' suzuki gv 1.6 (icom jtg - 14.500 χλμ.)
καλημερα.βμw 318 e46,χθες χαλανδρι-πατρα 455 χλμ καταναλωσα 38 λιτρα lpg,και εγω φοτρωμενος,και εμενα ειναι 1900 κυβικα και εχω 225 λαστιχο.αρα εγω τι να πω?με 4ης γενιας κιτ υγραεριου τομασετο.
-
κ εμένα μετά την επαναρύθμιση στο σταγκ, η κατανάλωση μου έπεσε από το 9,5 στο 7,8
-
Παιδια καλησπερα.ονομαζομαι λεωνιδας μενω στην αρτα και σημερα πηρα την αποφαση να ψαξω για προσφορες για τοποθετηση υγραεριου στο αυτοκινητο μου μαρκας πεζω 307 μοντελο 2002.
Θελω την αποψη σας για για μια προσφορα μαρκας** stak **τεταρτης γενιας απο οτι μου ειπε στην τιμη των 1100 ευρω.
Ιταλικο απο οτι μου ειπε.
Την ξερει κανεις? γιατι απο μια αναζητηση που εκανα στο ιντερνετ μαλλον πολωνικο μου φαινεται.
ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ σαν πιο ειδικοι.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Υ.Γ απαντησεις και στο ldellas@hotmail.com -
Ο χρήστης leonidasarta έγραψε:
Παιδια καλησπερα.ονομαζομαι λεωνιδας μενω στην αρτα και σημερα πηρα την αποφαση να ψαξω για προσφορες για τοποθετηση υγραεριου στο αυτοκινητο μου μαρκας πεζω 307 μοντελο 2002.
Θελω την αποψη σας για για μια προσφορα μαρκας** stak **τεταρτης γενιας απο οτι μου ειπε στην τιμη των 1100 ευρω.
Ιταλικο απο οτι μου ειπε.
Την ξερει κανεις? γιατι απο μια αναζητηση που εκανα στο ιντερνετ μαλλον πολωνικο μου φαινεται.
ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ σαν πιο ειδικοι.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Υ.Γ απαντησεις και στο ldellas@hotmail.comstag μάλλον σου είπε, είναι μοντέλο/σειρά της εταιρίας ac που είναι πολωνέζικη.
Εγώ έχω βάλει το σταγκ 4.
Αν είναι αυτό, προχώρα άφοβα!
υγ από την άλλη, αν σου είπε ιταλικό, ο εγκαταστάτης είναι μπαρούφας -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Απο geartech εχω πολυ καλη εντυπωση στο θεμα επικοινωνιας..απαντουν αμεσα στα email, φαινονται ψαγμενοι..θα περασω απο κει συντομα να δω.
Πέρασα εγώ σήμερα και μου φάνηκε πολύ μεγάλο το ποσό που ζητάνε. Η αλήθεια είναι ότι σε κερδίζουν και από δουλειά full, αλλά όταν τους ρώτησα να μου εξηγήσουν γιατί υπάρχει διαφορά τουλάχιστον 400€ από τους υπόλοιπους, δεν με ικανοποιήσε η απάντηση η οποία ήταν του στυλ ότι οι άλλοι βάζουν πλαστικούς εγκεφάλους και ότι η δειγματοληψία των πληροφοριών που κάνουν είναι φτωχή. Τώρα τι ενοούσε ο άνθρωπος πλαστικός εγκέφαλος δεν κατάλαβα (...αν και ηλεκτρονικός που είμαι ).
Μεταξύ autogaspower & Panikidi , ποιον θα προτιμούσατε;
-
Ο χρήστης vageli_psaxou έγραψε:
Απο geartech εχω πολυ καλη εντυπωση στο θεμα επικοινωνιας..απαντουν αμεσα στα email, φαινονται ψαγμενοι..θα περασω απο κει συντομα να δω.
Πέρασα εγώ σήμερα και μου φάνηκε πολύ μεγάλο το ποσό που ζητάνε. Η αλήθεια είναι ότι σε κερδίζουν και από δουλειά full, αλλά όταν τους ρώτησα να μου εξηγήσουν γιατί υπάρχει διαφορά τουλάχιστον 400€ από τους υπόλοιπους, δεν με ικανοποιήσε η απάντηση η οποία ήταν του στυλ ότι οι άλλοι βάζουν πλαστικούς εγκεφάλους και ότι η δειγματοληψία των πληροφοριών που κάνουν είναι φτωχή. Τώρα τι ενοούσε ο άνθρωπος πλαστικός εγκέφαλος δεν κατάλαβα (...αν και ηλεκτρονικός που είμαι ).
Μεταξύ autogaspower & Panikidi , ποιον θα προτιμούσατε;
μίλησες κ με τους δύο? συνήθως καταλαβαίνεις αν πας από εκεί, τί ρόλο βαράνε
με τον autogaspower σου είπα, είμαι 100% ευχαριστημένος (κ σαν μαστορας κ σαν άνθρωπος-συνενόηση).- ότι όπως γράφω πιο πάνω, μετά τη ρύθμιση που μου έκανε κατέβηκε ΠΟΛΥ η κατανάλωση
-
αρχιζουμε και βλεπουμε καταναλωσεις πολυ κοντα σε αυτες τις εργοστασιακες με βενζινη τουλαχιστον για τα 4ης γενιας γεγονος
που πρεπει να ευχαριστει ολους οσους γραφουν εδω. για οσους εχουν υψηλοτερες αρκετα πανω απο της βενζινης ακομα και
ενα καλο σερβις και μετα επισκεψη για μικρορυθμιση στον εγκαταστατη θα δειξει μειωση στην καταναλωση!!! -
Καλησπέρα και απο μένα. Θα ήθελα μια βοήθεια απο σας, μιας και δε μπορώ να διαβάσω 300+ σελίδες αν και θα το ήθελα, να μου πείτε πράγματα που δε μπορώ να βρώ αλλού.
Ο κινητήρας είναι ο 1.8 20vt με 180 άτια στο seat toledo 04' (το όμορφο)
Μπορεί κάποιος να μου πεί πως θα είναι η κατάσταση του κινητήρα μετά απο 5 χρόνια χρήσης υγραερίου ? Δε θέλω άποψη απο κινητήρες ατμοσφαιρικούς πριν το 2000, θέλω έγκυρη άποψη απο χρήση σε όμοιο κινητήρα.
Θα υπάρχουν επιπτώσεις λοιπόν ? Επουδενή δε θέλω να υπάρξει η παραμικρή αλλοίωση στην μακροζωία του κινητήρα αφού προβλέπεται να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα στα χέρια μου.Ξέρω οτι κάνοντας >20.000 χλμ. θα υπάρχει μεγάλο κέρδος με το φθηνό(για πόσο ακόμα?) υγραέριο. Η πάροδος του χρόνου όμως και η συνέπειές της με ανυσηχούν
Ευχαριστώ, Θάνος
-
Γεια σας, το όνομα μου ειναι Μίχαλης και ειμαι ο αντιπρόσωπος της TUNAP στην βορεια ελλαδα κ στην κρητη. Θα ήθελα να σας δώσω καποιες πληροφορίες σχετικά με τα προιόντα μας για οτι αφορά το υγραέριο l.p.g ... Η σειρα μας αυτή αποτελήτε απο δυο προιόντα.. το 163 το οποιο μπαίνει στο ρεζερβουάρ της βενζίνης και το 164 που μπαίνει στο ρεζερβουάρ του υγραερίου. Ο κύριως σκοπός μας ειναι η αποτελεσματική λίπανση ως προστασια των βαλβίδων για τα επόμενα 10000km. Υπάρχει βέβαια και μια καθαριστική δραση για την λειτουργεια με βενζίνη που φταίει για της εναποθέσεις πανω στης βαλβιδες και τα μπεκ. Η δουλειά του 163 ειναι να καθαριζει και να λιπαινει το κυκλωμα της βενζινης καθως και να προστατευει το καυσιμο απο το να δημιουργηση μυκητες και βακτηρια απο τον χρονο που ¨καθεται¨στο ρεζερβουαρ οσο ο κινητηρας δουλευει με υγραεριο. Το 164 ειναι μια ισχυρη δοση λιπανσης που δινουμε στο κυκλωμα του υγραεριου. Η δουλεια του ξεκιναει απο την δεξαμενη οπου μπορει να εχουμε σημαδια οξείδωσης απο το υγρης μορφης υγραεριο, και στην συνεχεια μεσα απο το κυκλωμα να φτασει τελικα στις βαλβιδες που ειναι και ο τελικος προορισμος.. (για να τοποθετησουμε το 164 χρειαζομαστε δυο ειδικους ανταπτορες καθως πρεπει να δωσουμε εξωτερικο αερα-πιεση ωστε να σπρωξουμε το υλικο μεσα στο ρεζερβουαρ που εχει 6 bar πιεση. γιαυτο προσεξτε τι προιοντα αγοραζετε. Ενα τυπου σπρει προιον δεν μπορει να εχει την δυναμη να σπρωξει το υλικο μεσα..) Τα προιοντα μας κατασκευαζονται στην γερμανια κατω απο τις αυστηροτερες προδιαγραφες. Θα τα βρειτε γκαμα των προιοντων μας φυσικα σε ολους τους επισημους συνεργατες της TUNAP. ( για επικοινωνια 2310 215400) και στο facebook TUNAP GR. ( Να με συνχωρητε για ορθογραφηκα και τονους )
-
Το 164 πως φτάνει στον χώρο καύσης;
Δηλαδή στον πνεύμονα όταν το υγραέριο γίνεται αέριο, τι γίνεται το λιπαντικό; Γεμίζει τον πνεύμονα; -
Ο χρήστης michalistunap έγραψε:
Γεια σας, το όνομα μου ειναι Μίχαλης και ειμαι ο αντιπρόσωπος της TUNAP στην βορεια ελλαδα κ στην κρητη. Θα ήθελα να σας δώσω καποιες πληροφορίες σχετικά με τα προιόντα μας για οτι αφορά το υγραέριο l.p.g ... Η σειρα μας αυτή αποτελήτε απο δυο προιόντα.. το 163 το οποιο μπαίνει στο ρεζερβουάρ της βενζίνης και το 164 που μπαίνει στο ρεζερβουάρ του υγραερίου. Ο κύριως σκοπός μας ειναι η αποτελεσματική λίπανση ως προστασια των βαλβίδων για τα επόμενα 10000km. Υπάρχει βέβαια και μια καθαριστική δραση για την λειτουργεια με βενζίνη που φταίει για της εναποθέσεις πανω στης βαλβιδες και τα μπεκ. Η δουλειά του 163 ειναι να καθαριζει και να λιπαινει το κυκλωμα της βενζινης καθως και να προστατευει το καυσιμο απο το να δημιουργηση μυκητες και βακτηρια απο τον χρονο που ¨καθεται¨στο ρεζερβουαρ οσο ο κινητηρας δουλευει με υγραεριο. Το 164 ειναι μια ισχυρη δοση λιπανσης που δινουμε στο κυκλωμα του υγραεριου. Η δουλεια του ξεκιναει απο την δεξαμενη οπου μπορει να εχουμε σημαδια οξείδωσης απο το υγρης μορφης υγραεριο, και στην συνεχεια μεσα απο το κυκλωμα να φτασει τελικα στις βαλβιδες που ειναι και ο τελικος προορισμος.. (για να τοποθετησουμε το 164 χρειαζομαστε δυο ειδικους ανταπτορες καθως πρεπει να δωσουμε εξωτερικο αερα-πιεση ωστε να σπρωξουμε το υλικο μεσα στο ρεζερβουαρ που εχει 6 bar πιεση. γιαυτο προσεξτε τι προιοντα αγοραζετε. Ενα τυπου σπρει προιον δεν μπορει να εχει την δυναμη να σπρωξει το υλικο μεσα..) Τα προιοντα μας κατασκευαζονται στην γερμανια κατω απο τις αυστηροτερες προδιαγραφες. Θα τα βρειτε γκαμα των προιοντων μας φυσικα σε ολους τους επισημους συνεργατες της TUNAP. ( για επικοινωνια 2310 215400) και στο facebook TUNAP GR. ( Να με συνχωρητε για ορθογραφηκα και τονους )Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μιας και χρησιμοποιώ τα προϊόντα σας, θα εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσες στις εξής ερωτήσεις:
- Υπάρχει πρόβλημα σε συνεχή εφαρμογή του 163 και όχι μόνο κάθε 10.000 χλμ.;
- Μπορεί να εφαρμοστεί το 164 στις δεξαμενές του υγρού ψεκασμού; Εχω αυτή την απορία, δεδομένου ότι απέστειλα mail στην icom ρωτώντας σχετικά και μου απάντησαν ότι δεν έχουν σχετική εμπειρία. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημία στην αντλία που βρίσκεται μέσα στην δεξαμενή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
'lyggas' suzuki gv (icom jtg)
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Εχω αυτή την απορία, δεδομένου ότι απέστειλα mail στην icom ρωτώντας σχετικά και μου απάντησαν ότι δεν έχουν σχετική εμπειρία. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημία στην αντλία που βρίσκεται μέσα στην δεξαμενή;Και η vialle το απαγορευει ρητα, να μην μπει τιποτα σαν κι αυτο ή παρόμοιο στην μπουκαλα γιατι μπορει να προκαλεσει σοβαρα τεχνικα προβληματα(στην πολυβαλβιδα,αντλια,μπεκ κτλ...).
Τι γνωμη εχεις φιλε Μιχαλη ? -
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ASTRAG...ΑΠΟ ΤΗΝ VIALLE ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ!
-
Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση σε όλα όσα ακούω απο τους αντιπροσώπους και απο εσένα φίλε Μιχάλη. Μπορεί όμως κάποιος να μου πεί 'ξέρεις έβαλα υγραέριο πριν 5 χρόνια σε αυτόν τον κινητήρα και τώρα δεν έχει υποστεί το παραμικρό' ?
Αν δεν ακούσω κάτι τέτοιο, και ειδικά για τον δικο μου κινητήρα, η τουλάχιστο της ίδια τεχνολογίας, δε μπορώ να πειστώ οτι παρ' όλη την οικονομία που θα κάνω έναντι της βενζίνης, αξίζει βάθος χρόνου.Υ.Γ. Στην περίπτωση που οι τεχνολογίες που προσφέρονται σήμερα είναι μακράν πιο εξελιγμένες απο αυτές που υπήρχαν πριν 5 χρόνια, πρέπει να πώ πως αγαπάω υπερβολικά το αμαξάκι μου για να 'ρισκάρω' κάτι τέτοιο. Γιατί όταν δεν είμαι σίγουρος (αφού κανείς δεν μου έχει πεί αυτο που αναφέρω παραπάνω) για το αποτέλεσμα θεωρείται ρίσκο, όσο εγγυητικά και να είναι τα λόγια των αντιπροσώπων.
Πάντα φιλικά, Θάνος
-
Που να βρεθει ατομο που να εχει εμπειρια 5 χρονων σε υγραεριο με μηχανη μαλιστα σαν την δικη σου????
Εδω μολις περυσι τον Απριλιο ακουσα κατι για υγραεριο και το θεωρησα και κουφο στην αρχη....
Λιγο δυσκολα τα πραγματα ετσι οπως τα ζητας...
Μονος σου το λες οτι δεν προκεται να βαλεις υγραεριο...
Α και η μηχανη σου αν χαλασει ας πουμε απο το υγραεριο, ποσο νομιζεις θα κανει η επισκευη της??? Καμια 100000ευρω???Γιατί όταν δεν είμαι σίγουρος
Σιγουροι μπορει να ειμαστε μονο για τον θανατο μας καποτε...
Για τα υπολοιπα προσπαθουμε να κανουμε υπολογισμους με βαση τα μαθηματικα και την απλη λογικη -
αρχιζουμε και βλεπουμε καταναλωσεις πολυ κοντα σε αυτες τις εργοστασιακες με βενζινη τουλαχιστον για τα 4ης γενιας γεγονος
που πρεπει να ευχαριστει ολους οσους γραφουν εδω. για οσους εχουν υψηλοτερες αρκετα πανω απο της βενζινης ακομα και
ενα καλο σερβις και μετα επισκεψη για μικρορυθμιση στον εγκαταστατη θα δειξει μειωση στην καταναλωση!!!Ναι, ναι τι να σου πω...
Δεν θελω να προσβαλω κανεναν που γραφει στο φορουμ, αλλα απλα θα σου πω οτι το 80% των φιλων και γνωστων μου, ουτε ξερει τι ειναι καναλωση, ουτε ξερει σε τι μοναδες μπορει να μετρηθει, ουτε και ξερει να την υπολογισει φυσικα... Το πολυ πολυ αν εχει αμαξι με υπολογιστη ταξιδιου κατι να εχει πιασει καποια φορα το ματι του...
Το χερι στο χειροφρενο μην αρχισει και σας παιρνει η κατηφορα!!! -
σχετικα με το θεμα tunap 163, 164
εγω τα εβαλα πριν 10 μερες στον εγκαταστατη μου
τα πουλαει και ο ιδιος και μαλιστα οχι δεν χανω την εγγυηση αλλα με συμβουλεψε να βαλω αν θελω χωρις πιεση
τον ρωτησα αν παθει κατι η αντλια μου; και μου ειπε αν παθει για χ,ψ λογους θα αλλαχτει στην εγγυηση.
απλα θελει και το 163 και το 164 ανα 10000χλμ και τα 2 μαζι.
Υγραεριοκίνηση!