-
καλυτερα να πεφτει και λιγη βενζινη μεσα για να κρατησει ο κινητηρας,δεν ξερουμε ακομα τι θα βγαλει το αμαξι σε 100.000 χλμ με υγραεριο.απο την εμπειρια θα μαθουμε.
-
Γεια και πάλι,
πήγα την προηγούμενη βδομάδα στην Υγραεριοκίνηση. Για Seicento Sporting.
Για 4ης γενιάς Icom μου είπε 1600€. Στη ρεζέρβα χωρά μόνο πολύ μικρή δεξαμενή με ωφέλιμο γύρω στα 25 λίτρα, που μάλλον δε λέει. Με δεξαμενή τύπου λουκάνικο κλείνει τελείως το πορτ μπαγκάζ.Πήγα και στο Gas Speed στη Θηβών. Φαίνεται καινούριο το συνεργείο και δεν ξέρω αν έχουν πείρα.. Μου είπε ότι βάζανε στη Θεσσαλονίκη για χρόνια υγραέριο.
Σύστημα Lovato 4ης γενιάς 1200€ και αν θέλω και λιπαντήρα +50€. Μου είπε ότι ο λιπαντήρας χρειάζεται στα γιαπωνέζικα πιο πολύ και σε μένα είναι περιττός, αλλά βάζει αν θέλω. Για δεξαμενή θα δω τη Δευτέρα μήπως έχει κάποια που να πιάνει το μισό πορτ μπαγκάζ.Έχει κανείς γνώμη για το 2ο συνεργείο που είπα; (γιατί σκεφτόμουν να βάλω εκεί λόγω χαμηλότερης τιμής..)
-
νεα μετρηση μετα απο ταξιδακι με υγραεριο.....
λοιπον εχουμε 277.2χλμ και φουλαρισμα σε πρατηριο με 0.779ε/λτ συνολο λιτρα 19.56!!!!!!!
δηλαδη εκαψε 7.05λτ/100χλμ!!!!. στην ιδια διαδρομη πριν 15 ημερες με βενζινη το τrip computer εδειξε 7.9λτ/100χλμ βενζινη
δηλαδη παλι καιει λιγοτερο με υγραεριο!!!!!! . ο υπαλληλος δεν το πιστεψε και του εδειξα τον χιλιομετρητη.
το βενζιναδικο ειναι διαφορετικο απο οτι στην προηγουμενη μετρηση (αιγαλεω, μαρκονι) .
η καταναλωση με βενζινη πεφτει στα 1.6ε/λτ συμφωνα παντα με προχειρους υπολογισμους ,αλλα πρεπει να ειναι ισως και πιο
κατω επειδη εχω ακομα 2 γραμμες μεχρι την ρεζερβα οπου και ειχα βαλει 20ε την προηγουμενη εβδομαδα.
ισως φταινε τα μπουζι ιριδιου,ισως το προγραμμα,ισως οι πιο ελευθερες εξατμισεις ,το bmc φιλτρο, τι να πω ρε παιδια
αρχιζει και μου φαινεται περιεργο και μενα αλλα τα νουμερα ειναι τσεκαρισμενα σε 3 διαφορετικα πλεον βενζιναδικα και με
τεζαρισμενες τις αντλιες μεχρι να σταματουν τελειως να παρεχουν υγραεριο καθε φορα και μετα απο 3 γεμισματα που λογικα
κρατανε λιγο αερα -
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
νεα μετρηση μετα απο ταξιδακι με υγραεριο.....
λοιπον εχουμε 277.2χλμ και φουλαρισμα σε πρατηριο με 0.779ε/λτ συνολο λιτρα 19.56!!!!!!!
δηλαδη εκαψε 7.05λτ/100χλμ!!!!. στην ιδια διαδρομη πριν 15 ημερες με βενζινη το τrip computer εδειξε 7.9λτ/100χλμ βενζινη
δηλαδη παλι καιει λιγοτερο με υγραεριο!!!!!! . ο υπαλληλος δεν το πιστεψε και του εδειξα τον χιλιομετρητη.
το βενζιναδικο ειναι διαφορετικο απο οτι στην προηγουμενη μετρηση (αιγαλεω, μαρκονι) .
η καταναλωση με βενζινη πεφτει στα 1.6ε/λτ συμφωνα παντα με προχειρους υπολογισμους ,αλλα πρεπει να ειναι ισως και πιο
κατω επειδη εχω ακομα 2 γραμμες μεχρι την ρεζερβα οπου και ειχα βαλει 20ε την προηγουμενη εβδομαδα.
ισως φταινε τα μπουζι ιριδιου,ισως το προγραμμα,ισως οι πιο ελευθερες εξατμισεις ,το bmc φιλτρο, τι να πω ρε παιδια
αρχιζει και μου φαινεται περιεργο και μενα αλλα τα νουμερα ειναι τσεκαρισμενα σε 3 διαφορετικα πλεον βενζιναδικα και με
τεζαρισμενες τις αντλιες μεχρι να σταματουν τελειως να παρεχουν υγραεριο καθε φορα και μετα απο 3 γεμισματα που λογικα
κρατανε λιγο αεραΘα πρέπει να τσεκάρεις 4-5 φορές την κατανάλωση υγραερίου ΚΑΙ βενζίνης. ΔΕΝ γίνεται να καις λιγότερο υγραέριο από βενζίνη. Μάλλον σου καίει μαζί αρκετή βενζίνη εκτός από υγραέριο και γι' αυτό σε μπερδεύει.
Μόνον αν άλλαξες τρόπο οδήγησης και ΜΩΤ θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, το υγραέριο έχει λιγότερη θερμογόνο δύναμη, επομένως για το ίδιο έργο, θα πρέπει να καεί σε μεγαλύτερη ποσότητα. Δεν γίνεται να ανατραπούν οι νόμοι της φυσικής.
-
αυτο εχω κανει φιλε μου τουλαχιστον 3 φορες οσο αφορα το υγραεριο αλλα οι μετρησεις ειναι αυτες.
τωρα αν ριχνει και βενζινη λιγο πρεπει να το φουλαρω και με βενζινη για να τσεκαρω τι γινεται.
ο εγκαταστατης επιμενει οτι δεν καιει βενζινη απαξ και γυριζει σε υγραεριο. θα παω τεταρτη
για να τσεκαρω παλι αλλα το laptop δειχνει μονο χρηση υγραεριου . -
Την επόμενη φορά φρόντισε ΠΡΙΝ ξεκινήσεις να κάνεις οποιαδήποτε μέτρηση να πας σε βενζινάδικο που να έχει και υγραέριο.
Εκει να γεμίσεις και υγραέριο και βενζίνη.
Κάνε όσα χιλιόμετρα θες και ΜΕΤΑ πήγαινε ξανά σε βενζινάδικο που έχει και υγραέριο και ξαναγέμισε βενζίνη και υγραέριο.
Τότε θα έχουμε κάποια στοιχεία με τα οποία μπορούν να βγουν συμπεράσματα σε σχέση με τα χιλιόμετρα που έκανες και την κατανάλωση βενζίνης και υγραερίου που είχες. -
Το laptop είναι για ρυθμίσεις και όχι για μετρήσεις κατανάλωσης. Αυτές της κάνεις μόνος σου……
Άκου τι σου γραφεί ο HighFidelity, σίγουρα δεν τετραγώνισες τον κύκλο….
Οι μετρήσεις γίνονται μόνον με φουλαρίσματα, και τα δυο τανκ, σχεδόν ταυτόχρονα. Και σίγουρα τουλάχιστον 3 φορές η ίδια διαδικασία.
Antonis-team. -
απο το laptop ρυθμιζει αν θελει να καιει βενζινη η υγραεριο,οπως και βλεπει τι καιει ανα πασα στιγμη
οι μετρησεις με υγραεριο ειναι αυτες που σας ειπα, κατανταει κουραστικο οποιος θελει τις πιστευει οποιος οχι
δεν με νοιαζει πια. οπως σας ειπα θα τσεκαρω με βενζινη φουλαρισμενο αφου περασω απο τον εγκαταστατη τεταρτη.
περιμενω κανενα tsi να δω καταναλωση με υγραεριο.. -
Eνα ολοκληρο forum σου λεει τι παιζει και συ επιμενεις. Ειδικα οταν ατομα με εμπειρια 40 χρονων στην υγραεριοκινηση λενε κατι, εγω στην θεση σου θα τους ακουγα...
-
Ο χρήστης Iceman21 έγραψε:
Στη ρεζέρβα χωρά μόνο πολύ μικρή δεξαμενή με ωφέλιμο γύρω στα 25 λίτρα, που μάλλον δε λέει. Με δεξαμενή τύπου λουκάνικο κλείνει τελείως το πορτ μπαγκάζ.
Αν υποθέσουμε μια κατανάλωση περίπου 8λ στα 100 στο υγραέριο στην πόλη που νομίζω ότι είναι μια λογική τιμή θα έχεις μια αυτονομία 300 + χλμ . Δεν σου φτάνει; Πόσα χιλιόμετρα κάνεις την μέρα; μήπως δεν υπολογίζω σωστά την κατανάλωση σου;
-
σε συνεργειο στον ζιακα στην λυκοβρυση μου ειπαν οτι επεσε νοθευμενο υγραεριο στην αγορα και την προηγουμενη βδομαδα εγινε χαμος απο αναμενα λαμπακια, προσοχη.
-
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
σε συνεργειο στον ζιακα στην λυκοβρυση μου ειπαν οτι επεσε νοθευμενο υγραεριο στην αγορα και την προηγουμενη βδομαδα εγινε χαμος απο αναμενα λαμπακια, προσοχη.Νοθευμένο με τι ? Μικρη αναλογία προπανίου ισως...
-
Επειδή είναι αδύνατο να διαβάσω 304 σελίδες!! μήπως μπορεί κάποιος φίλος να μου κωδικοποιήσει σε δυο γραμμές τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για να συμβουλέψω ένα φίλο που έχει ένα Qashqai δίλιτρο και το κινεί καθημερινά μέσα στην πόλη;
Αξίζει, θα δει οικονομία; τι είδους; που και πόσο περίπου; τα 2-3 πιο σοβαρά μειονεκτήματα;
Εστω και με pm παρακαλώ. Ευχαριστώ. -
Πες τον φίλο σου να μπει να τα διαβάσει ο ίδιος. Αν γίνει σωστή εγκατάσταση, αξίζει και με το παραπάνω...
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Επειδή είναι αδύνατο να διαβάσω 304 σελίδες!! μήπως μπορεί κάποιος φίλος να μου κωδικοποιήσει σε δυο γραμμές τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για να συμβουλέψω ένα φίλο που έχει ένα Qashqai δίλιτρο και το κινεί καθημερινά μέσα στην πόλη;
Αξίζει, θα δει οικονομία; τι είδους; που και πόσο περίπου; τα 2-3 πιο σοβαρά μειονεκτήματα;
Εστω και με pm παρακαλώ. Ευχαριστώ.Ας ξεκινησουμε λογοντας οτι αν δεν του αρεσει να ''σκαλιζουν'' το αμαξι ή ειναι ψιρας, να ξεχασει την ιδεα γιατι θα χτικιασει.
Εκει που εδεινε για 50lt βενζινη 85ευροπουλα(1,70 βενζινη), μετα θα δινει 40(0,80 lpg) ή και λιγοτερα για να κανει περιπου τα ιδια χλμ αναλογα τι συστημα θα βαλει(αυξηση καταναλωσης απο 5% μεχρι 20%). Aν αρχισω τωρα να απαριθμώ τωρα, τι μπορει να του τυχει....το ποστ θα πιασει 3 σελιδες Το πιο συνηθες ειναι φτωχο μιγμα που λυνεται ειται σε 10 λεπτα ή σε καμια 10ρια επισκεψεις.... Μειονεκτημα σοβαρο αλλα οχι αποδεδειγμενο : Ισως ζημια σε βαλβιδες εισαγωγης, εξαγωγης κτλ. Αλλα και αυτο ειναι απόρροια οχι σωστης εγκαταστασης-ρυθμησης συστηματος υγραεριοκινησης
Σωστο μαστορα να βρει και δεν θα'χει προβλημα. Οταν το βαλει θα ξεχασει την βενζινη for ever.......Ριξε 1 ματια και δω να παρεις 1 ιδεα http://www.lpgforum.gr/viewforum.php?f= ... 94388441e0
Εγω απο τοτε που το εβαλα, μονο προτερήματα βλεπω....
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
σε συνεργειο στον ζιακα στην λυκοβρυση μου ειπαν οτι επεσε νοθευμενο υγραεριο στην αγορα και την προηγουμενη βδομαδα εγινε χαμος απο αναμενα λαμπακια, προσοχη.
Νοθευμένο με τι ? Μικρη αναλογία προπανίου ισως...
ναι.εμενα μου αναψε την παρασκευη και πηγα σημερα στο συνεργειο να το σβησει και μου ειπε επι λεξη ο μαστορας οτι εριξε ο βαρδινογιαννης κακης ποιοτητας υγραεριο στην αγορα και δεν προλαβαινουν να σβηνουν λαμπακια,ειδικα το σαββατο εγινε χαμος
-
Ευχαριστώ, κανένας εγκαταστάτης μερακλής εντός ή περίξ των αθηνών γιατί το Αγρίνιο πέφτει λίγο μακριά;
Τυπικά χρειάζεται κάποια χαρτούρα, να δηλωθεί στην άδεια και τέτοια. Με την ΚΕΚ φαντάζομαι δεν υπάρχει θέμα αλλά με το ΚΤΕΟ τι γίνεται;
Από ότι κατάλαβα υπάρχουν διάφορες μάρκες και ο κάθε εγκαταστάτης βάζει αυτή που προμηθεύεται και ενδεχομένως έχει και το καλύτερο περιθώριο κέρδους. Τι προτείνεται ως μάρκα, και γενιά;
Τελικά ο λιπαντήρας είναι κάτι που πρέπει να μπει ή όχι;
Κάποιος συνάδελφος μηχανολόγος που να έχει εντρυφήσει στο θέμα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις υπάρχει εδώ γύρω; -
Νοθευμένο με τι ? Μικρη αναλογία προπανίου ισως...
ναι.εμενα μου αναψε την παρασκευη και πηγα σημερα στο συνεργειο να το σβησει και μου ειπε επι λεξη ο μαστορας οτι εριξε ο βαρδινογιαννης κακης ποιοτητας υγραεριο στην αγορα και δεν προλαβαινουν να σβηνουν λαμπακια,ειδικα το σαββατο εγινε χαμος
Αν είναι έτσι όπως τα λες, πες πού έβαλες υγραέριο την τελευταία φορά για να ξέρουμε τί να αποφύγουμε.
Δε χρειάζεται να πεις ακριβώς το συγκεκριμένο πρατήριο, πες περιοχή και θα καταλάβουμε... -
σε συνεργειο στον ζιακα στην λυκοβρυση μου ειπαν οτι επεσε νοθευμενο υγραεριο στην αγορα και την προηγουμενη βδομαδα εγινε χαμος απο αναμενα λαμπακια, προσοχη.συμφωνω και ευπαυξάνω γενισμα απο ΠΕΙΡΑΙΩΣ πανακιδης πρωτη φορα μετα απο τοσα χιλιομετρα ειχα κομπιασματα το αμαξι ηταν σαν ψοφιο δεν λεω οτι φταιει ο πρατηριουχος αλλα κατι δεν πηγε καλά σημ petrogas !! λαμπακια δεν ειχα αλλα ειχα ψιλορεταρισμα στο ρελαντι και στο φρενο... μεχρι που σκεφτηκα να παω για να δουν το φιλτρο μου !!
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Ευχαριστώ, κανένας εγκαταστάτης μερακλής εντός ή περίξ των αθηνών γιατί το Αγρίνιο πέφτει λίγο μακριά;Τυπικά χρειάζεται κάποια χαρτούρα, να δηλωθεί στην άδεια και τέτοια. Με την ΚΕΚ φαντάζομαι δεν υπάρχει θέμα αλλά με το ΚΤΕΟ τι γίνεται;
Από ότι κατάλαβα υπάρχουν διάφορες μάρκες και ο κάθε εγκαταστάτης βάζει αυτή που προμηθεύεται και ενδεχομένως έχει και το καλύτερο περιθώριο κέρδους. Τι προτείνεται ως μάρκα, και γενιά;
Τελικά ο λιπαντήρας είναι κάτι που πρέπει να μπει ή όχι;
Κάποιος συνάδελφος μηχανολόγος που να έχει εντρυφήσει στο θέμα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις υπάρχει εδώ γύρω;Δε βαριεμαι να σου απαντησω αλλα απ'οτι βλεπεις παει μακρια η βαλιτσα... Και γω να σου απαντησω τα δικα μου θα σου πω, γι'αυτο καλο ειναι να τα διαβασεις και να τα αποφασισεις μονος σου. Μονο ο μαστορας που θα πας να ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ για να μην τρεχεις. Μετα σου δινει χαρτια, πας κτεο και ολα νομιμα
Υγραεριοκίνηση!