-
ΠΡΟΣ athanapo307
ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ VIALLE ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΟ ΣΑΝ ΜΑΣΤΟΡΑ;ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ 99% ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ! -
Ο χρήστης Pedrosadani09 έγραψε:
ΠΡΟΣ athanapo307
ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ VIALLE ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΟ ΣΑΝ ΜΑΣΤΟΡΑ;ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ 99% ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ!ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ
-
ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ICOM ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΛΙΓΟ ΧΕΙΜΑ!!!ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ...ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ!ΤΟ VIALLE ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!Ο dti BAZEI ENA ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ!ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ!ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΣΤΗΝ VIALLE ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ ΤΗΣ BOSCH,NGK ΓΙΑ GPL;ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ;;;; -
Ο χρήστης athanapo307 έγραψε:
Όχι, γιατί η αναλογία του προπανίου σε σχέση με το βουτάνιο αυξάνεται.
ναι αλλα γιατι τοτε παντα οταν ξεκιναμε την μηχανη παιρνει μπος με βενζινη?
Για καλύτερη ανάφλεξη αλλα και για τεχνικους λογους. Η αναλογια προπανιου-βουτανιου αλλαζει τον χειμωνα(με περισσοτερο προπανιο) γιατι λογο θερμοκρασιας αλλαζει ο ογκος του καυσιμου και μειωνεται η πιεση και ως αποτελεσμα να παρατηρούνται δυσλειτουργειες (ως επι των πλείστων, στα αεριου ψεκασμου-χωρις αντλια).
-
ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ICOM ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΛΙΓΟ ΧΕΙΜΑ!!!ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ...ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ!ΤΟ VIALLE ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!Ο dti BAZEI ENA ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ!ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ!ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΣΤΗΝ VIALLE ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ ΤΗΣ BOSCH,NGK ΓΙΑ GPL;ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ;;;;ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΝGK Νο7 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΖΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
-
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ ΤΗΣ BOSCH,NGK ΓΙΑ GPL;ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ;;;;ΓΙΑ
ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η VIALLE ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ.
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ..!! -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Για καλύτερη ανάφλεξη αλλα και για τεχνικους λογους. Η αναλογια προπανιου-βουτανιου αλλαζει τον χειμωνα(με περισσοτερο προπανιο) γιατι λογο θερμοκρασιας αλλαζει ο ογκος του καυσιμου και μειωνεται η πιεση και ως αποτελεσμα να παρατηρούνται δυσλειτουργειες (ως επι των πλείστων, στα αεριου ψεκασμου-χωρις αντλια).
ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΓΡΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ?ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ....
-
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΡΥΘΜΙΑ-ΣΚΟΥΝΤΗΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ?Ο κινητήρας δουλεύει ομαλά και σε πολικές θερμοκρασίες, καμία διαφορά με τη βενζίνη όταν αλλάζει σε lpg.
'lyggas' SUZUKI GV (icom jtg)
-
ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΓΡΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ?ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ....
Δεν δικαιολογείται καμία δυσλειτουργία. Σίγουρα είναι θέμα ρύθμισης, να πας να το ελέγξουν. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, θα ξεπεραστούν εύκολα αυτά τα μικροπροβλήματα.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
γεια σας παιδια..τον χειμωνα δυσκολευεται το υγραεριο να καεί στις χαμηλες θερμοκρασιες?το γνωριζει κανεις?
Δεν δυσκολεύεται, απλώς μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας δουλεύει με βενζίνη. Και πίστεψέ με όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, αργάει αρκετά να γίνει εξαέρωση στο lpg. Γνωστοί μου που κάνουν μικρές διαδρομές, καίνε 50/50 βενζίνη υγραέριο. Με τα 5ης, κανένα πρόβλημα. Στο δικό μου (icom jtg) το υγραέριο μπαίνει σε 50 δεύτερα και ας έχει -20 βαθμούς.
+1
ΤΟ υγραέριο στη μπουκάλα είναι σε υγρή μορφή. Για να γίνει αέριο πρέπει να το ζεστάνουν τα νερά του κινητήρα γι αυτό μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας δουλεύει με βενζίνη.
Τα συστήματα που ψεκάζουν σε υγρή μορφή δεν έχουν διαφορά αν ο κινητήρας είναι κρύος ή όχι.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Δεν δικαιολογείται καμία δυσλειτουργία. Σίγουρα είναι θέμα ρύθμισης, να πας να το ελέγξουν. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, θα ξεπεραστούν εύκολα αυτά τα μικροπροβλήματα.
Συμφωνώ με τον lyggas. Kαι σε μενα δεν υπαρχει θεμα με χαμηλες θερμοκρασιες. Με βενζινη δεν στο κανει ? Αν οχι, πρόκειται για θεμα ρύθμισης, ή αλλιως ειναι ασχετη αιτία με το υγραεριο π.χ. παλια μπουζι κτλ.
-
Καλημέρα σε όλους! Μια ερώτηση παιδιά. Γνωρίζετε τίποτα σχετικά με κάποιο πρατήριο που ήταν να ανοίξει στη Ναύπακτο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης anastasis1 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους! Μια ερώτηση παιδιά. Γνωρίζετε τίποτα σχετικά με κάποιο πρατήριο που ήταν να ανοίξει στη Ναύπακτο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Aπο ντοπιο εμαθα προσφατα οτι δεν εχει αδεια ακομα , και ξερω οτι βρίσκετε καπου στον περιφεριακο Ναυπακτου αλλα δεν ξερω που ακριβως.
-
ερωτηση προς dti:εβαλα το vialle (lpfi) στο πεζω το 307 1,6 16V και οσον αφορα την λιπανση ξερω οτι δεν απαιτειται διοτι τα κραματα της μηχανης ειναι κατασκευασμενα με αντοχες πολυ μεγαλυτερες απο αυτες που απαιτουνται στην βενζινη.
Μηπως τελικα το θεμα της λιπανσης ειναι καθαρα προσωπικο θεμα του εκαστοτε οδηγου?
η vialle μητρικη εξ αρχης λογικα δεν θα την προτεινε?
και ο αντιπροσωπος το ίδιο δεν θα έκανε?
τι γνώμη έχεις τελικα?Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούσα αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής του συστήματος. Από τη στιγμή που αποφάσισα οτι με ενδιαφέρει η επιπλέον ασφάλιση κινητήρα, ecu, κλπ. η χρήση του πρόσθετου βενζίνης (που προτείνει πάλι ο κατασκευαστής) ήταν μονόδρομος. Όλα τα υπόλοιπα πρόσθετα υγραερίου / βενζίνης κάτι θα προσφέρουν, αλλά και πάλι χωρίς μετρήσεις και αποδείξεις οτι πραγματικά 'δουλεύουν', δεν θα τα χρησιμοποιούσα.
Καλή ερώτηση, αλλά μάλλον δεν έχει να κάνει με το αν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση του υγραερίου σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και με 40 βαθμούς θερμοκρασία το καλοκαίρι, πάλι με βενζίνη θα ξεκινήσει.
Ωστόσο, έχει γραφτεί οτι σε κινητήρες άμεσου ψεκασμού (TSi, GDi, κλπ.) είναι δυνατόν να γίνει ρύθμιση να ξεκινά απευθείας με υγραέριο. -
Άνοιξε το πρατήριο στη Χαλκίδα! Τιμή 0,81 ευρώ/λίτρο . Άντε να υπάρξει και λίγος ανταγωνισμός στην ευρύτερη περιοχή γιατί το άλλο πρατήριο στο δρόμο προς τη Θήβα είχε πάντα ακριβή τιμή...
Αντιγράφω από το lpgforum.gr :
Περνωντας την παλια γεφυρα της Χαλκιδας , ακολουθουμε το δρομο προς Θηβα . Μετα από μερικες εκατονταδες μετρα υπαρχει διχαλο , δεξια προς Δροσια και αριστερα προς Θηβα. Βρισκουμε το πρατήριο στην αριστερη μερια .
Ερχομενοι από Αθήνα , πριν περασουμε τη κρεμαστη γεφυρα , βγαινουμε δεξια , προς παλαια γεφυρα , υπαρχουν πινακιδες . Μολις φτασουμε στο εργστασιο ELBISCO στριβουμε αριστερα προς Θηβα και ΑΜΕΣΩΣ δεξια . Στην επομενη διασταυρωση παλι δεξια και μετα από 300 μετρα , δεξια , ειναι το Autogas.
28ης Οκτωβρίου 22Α
Τηλ. 2221023355 -
προς:athanapo307
ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΤΑ NGK;
-
υστερα απο πολυ διαβασμα και μετα απο τις αυξησεις της τιμης της βενζινης το πηρα αποφαση και εβαλα στην οctavia 1.8 tsi
stage 1 revo υγραεριο της prinsautogas με flaslube συστημα ψεκασμου βαλβιδων. το εχω μια εβδομαδα ,εχω κανει 350κμ και εχω τα εξης να πω. κατ αρχας το συστημα ειναι για 160hp ενω το δικο μου ειναι 215+hp.εχω αλλαξει 2 τελικα εξατμισης πιο ελευθερα
εχω φιλτροαερος aftermarket,και επισης μπουζι denso ik22 iridium. το προβλημα που εχει εμφανιστει ως τωρα ειναι οτι κυριως
οταν ειναι κρυο,ανεβοκατεβαινει το ρελαντι απο 600-1100στροφες και καποιες φορες σβηνει χωρις να γυριζει σε βενζινη. απο
1000-6000 στροφες δεν εχει κοψιματα παρα αν αφησεις το γκαζι αποτομα μετα 140-160 κμ ταχυτητας και αυτο στιγμιαια .
αυτο το περιεργο που παρατηρησα ειναι οτι οι στροφες επισης ανεβοκατεβαινουν οταν ανοιγω τον διακοπτη που ξεθολωνει το
πισω παρμπριζ,ισως γιατι εχω ενισχυτες,sub και μεγαλα ηχεια πισω. την δευτερα παω για την πρωτη ρυθμιση αν και μου ειχαν
πει να καψω 2 τεποζιτα . το donut υγραεριου ειναι 58lt ,εβαλα πρωτη φορα 43lt εχω κανει 350κμ και απο τα 4 led εχω 2 με 3
δεν ξερω που θα φθασω μεχρι ρεζερβα αλλα μου φαινεται και οικονομικοτερο απο βενζινη. το κοστος ηταν 2300ε κομπλε -
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
υστερα απο πολυ διαβασμα και μετα απο τις αυξησεις της τιμης της βενζινης το πηρα αποφαση και εβαλα στην οctavia 1.8 tsi
stage 1 revo υγραεριο της prinsautogas με flaslube συστημα ψεκασμου βαλβιδων. το εχω μια εβδομαδα ,εχω κανει 350κμ και εχω τα εξης να πω. κατ αρχας το συστημα ειναι για 160hp ενω το δικο μου ειναι 215+hp.εχω αλλαξει 2 τελικα εξατμισης πιο ελευθερα
εχω φιλτροαερος aftermarket,και επισης μπουζι denso ik22 iridium. το προβλημα που εχει εμφανιστει ως τωρα ειναι οτι κυριως
οταν ειναι κρυο,ανεβοκατεβαινει το ρελαντι απο 600-1100στροφες και καποιες φορες σβηνει χωρις να γυριζει σε βενζινη. απο
1000-6000 στροφες δεν εχει κοψιματα παρα αν αφησεις το γκαζι αποτομα μετα 140-160 κμ ταχυτητας και αυτο στιγμιαια .
αυτο το περιεργο που παρατηρησα ειναι οτι οι στροφες επισης ανεβοκατεβαινουν οταν ανοιγω τον διακοπτη που ξεθολωνει το
πισω παρμπριζ,ισως γιατι εχω ενισχυτες,sub και μεγαλα ηχεια πισω. την δευτερα παω για την πρωτη ρυθμιση αν και μου ειχαν
πει να καψω 2 τεποζιτα . το donut υγραεριου ειναι 58lt ,εβαλα πρωτη φορα 43lt εχω κανει 350κμ και απο τα 4 led εχω 2 με 3
δεν ξερω που θα φθασω μεχρι ρεζερβα αλλα μου φαινεται και οικονομικοτερο απο βενζινη. το κοστος ηταν 2300ε κομπλεΚαλως ηλθες dino. Σιγουρα χρειαζεσαι ρύθμιση. Ελπιζω να μην επαληθευτώ, αλλα με τις μετατροπες που εχεις κανει, ισως παιδευτείς λιγο μεχρι να το φερεις στα ιδια με τη βενζινη(να μην καταλαβαινεις διαφορα-ετσι πρεπει). Αυτο σημαινει ισως πιο μεγαλα μπεκ, τροποποιημένο προγραμμα(αν διαθετει η prins), νεα αντλια και ενα σωρο αλλα.... Ελπιζω να ειναι μονο ψιλορυθμίσεις και να σκαπουλαρεις το τρεξιμο. Και σιγουρα, ενα αυξημενο ηλεκτρικο φορτιο(sub κτλ..) δεν βοηθα.
-
προς:athanapo307ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΤΑ NGK;
FORD σταθης χρυσαυγη λαγκαδα
-
το ρισκο το πηρα αφου κανω 30000κμ τον χρονο και με 1.6ε το λιτρο δεν βγαινω με βενζινη. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι
οτι στα ανοιγματα δεν εχει κοψιματα οπως θα περιμενα. την δευτερα που θα παω για ρυθμιση μου ειπαν οτι θα αυξησουν την
πιεση παροχης υγραεριου. τα μπεκ της κειχιν ειναι για την ιπποδυναμη του αυτοκινητου.
Υγραεριοκίνηση!