-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αυτά διαβάζω και είμαι ακόμη διστακτικός. Αυτοί δηλαδή που σου περάσανε το icom (που είναι και ακριβό), δεν ήξεραν εξαρχής τί μπεκ να βάλουν?
Και οι περισσότεροι εδώ μέσα που γράφουν, λένε ότι ξαναπήγαν στον εγκαταστάτη για να τους αλλάξει κάτι και μετά να τους ρυθμίσουν κάτι άλλο κλπ κλπ.
Δεν θα έπρεπε αυτά τα συστήματα να έχουν στάνταρ εξαρτήματα που τα συνοδεύουν? Δεν καταλαβαίνω.
Άλλος έγραψε για το icom ότι με το νέο εγκέφαλο πάει μια χαρά. Δηλαδή δεν ήξερε ο εγκαταστάτης να του το βάλει από πριν? Και όλοι οι 'παλαιοί (στοκ) εγκέφαλοι που θα καταλήξουν? Όπως και όλες οι παρτίδες με τα μπεκ ή άλλα εξαρτήματα που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ¨φτουράνε'?
Πολύ ανωργανωσιά βλέπω.
Αν υπήρχε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα (όχι γιαλαντζί όπως τώρα)οποιασδήποτε γνωστής εταιρείας συστήματος υγραερίου, θα πήγαινα.Οπως ειπες αυτα συμβαινουν με ολα τα συστηματα. Η διαφορα ειναι οτι με το icom τα αλλάξανε-διωρθωσανε και ξεγνιασανε, δεν συνεχιζονται τα προβληματα. Αν και δεν εχει σχεση τοσο το συστημα οσο ο μαστορας.....
Για τα παραπανω που αναφερεις : Η εταιρια βγαζει το κιτ αναλογα τα κυβικα(και οχι μονο για ενα αμαξι αλλα για τα περισσοτερα) δινει οδηγιες στους εγκαταστατες και το αφηνει στις ικανοτητες τους. Τωρα, αν ειναι ασχετοι.....αυτη ειναι αλλη ιστορια. Για τα stock που ειπες δεν ειναι ετσι. Καποια υλικα ειχαν αστοχιες και βελτιωσαν το προιον. Εχω τον παλιο εγκεφαλο και ολα δουλευουν κομπλε, αρα ειναι ΚΑΙ θεμα αμαξιου. Αυτα που αναφερεις συμβαινουν και σε εξουσιοδοτημενους αντιπροσώπους....'..αλλάξανε-διορθώσανε και ξεγνιάσανε..'. Μπορεί να μην ακούγεται καλό σε μερικούς, αλλά έτσι είναι. Το επιβεβαιώνω αφού το βιώνω.-
'lyggas' SUZUKI GV (ICOM JTG - 12.500 χλμ.)
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Σε αυτά τα συνεργεία, αντί αν σε χρεώνουν για κάθε επίσκεψη, πρέπει να τους χρεώνεις εσύ για κάθε επίσκεψη.»
Μην το γελάς, έτσι είναι. Στο σωματείο μας, υπάρχει δικηγόρος συμβιβαστής – διακανονιστής, που μαζί με μια τριμελή επιτροπή συναδέλφων, εξετάζουν αυτές της περιπτώσεις. Μπορείς να αξιώσεις διαφυγόντα κέρδη, και μπορείς να το φτιάξεις αλλού, να πληρώσεις, και εν συνεχεία να αξιώσεις τα χρήματα από τον πρώτο.
Επί τόπου ζητάμε και την άδεια του συνεργείου, που προϋποθέτει και αναρτημένο πτυχίο, και αρχίζουν τα ταβατούρια……«Μήπως όσο πηγαίνεις με το χαμόγελο στα χείλη, δεν προσπαθούν όσο θα μπορούσαν;;; Ο Έλληνας (αυτού του είδους) θέλει μπινελίκι και αγριάδα για να πάρει μπρος.»
ΑΝΤΡΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ…….φρένο!!!....
Εάν δεν ξέρει, τι να βάλει «μπρος»?.
Δεν πρέπει να είναι βιτσιόζος, φορώντας μαύρες ζαρτιέρες, και κολάρο με καρφιά, και να μην θέλει να έχει ευχαριστημένο πελάτη. Ούτε και να του αρέσει να του τα πρήζουν. Απλά πάναπλα, μαθαίνει στου ‘κασίδη’ το κεφάλι!!!....σίγουρα πτυχίο γιοκ!......γιατί αλλιώς θα έπαιρνε τηλέφωνο και ΟΚ….
Antonis-team.Δια του λόγου το αληθές, πριν έρθω Βουλγαρία για ταυτότητα, υπηκοότητα και πιθανή μεταφορά της επιχείρησης, πήγα στους εγκαταστάτες μου και συνάντησα ένα γνωστό ο οποίος είχε βάλει από άλλον σύστημα στο mazda του. Τον ρώτησα για πιο λόγο πήγε εκεί με τον φίλο του και η απάντηση ήταν οτι το ξήλωσε διότι είχε πολλά προβλήματα και του επιστράφηκαν τα χρήματα. Στους δικούς μου επέλεξε το ίδιο σύστημα με το δικό μου όπως και ο φίλος του. Σε τέτοιους βγάζω το καπέλο που δεν παίζουν με τα χρήματά τους σα να αγοράζουν ένα κινητό για να παίξουν και να πουλήσουν μούρη. Μιλάμε για ασφάλεια της αυτοκίνησης με τους ανθρώπους μας και ταυτόχρονα για τους άλλους που κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους με εμάς.
-
Μήπως όσο πηγαίνεις με το χαμόγελο στα χείλει, δεν προσπαθούν όσο θα μπορούσαν;;; Ο Έλληνας (αυτού του είδους) θέλει μπινελίκι και αγριάδα για να πάρει μπρος.
Το εχει δει στο ιδιο μαγαζι ενας ελληνας, και 2 Βουλγαροι τεχνικοι του.
Οποτε τι να πω οτι βαριουνται να αλλαξουν τα μπεκ. Μηπως ειναι θεμα οτι θα εχουν χασουρα για τα μπεκ σαν κοστος αντικαταστασης.;
-
«Επίσης μου είπε να το πάω από βδομάδα για να το περάσει από Κτεο και να αλλάξει την άδεια κυκλοφορίας. Πρέπει να του δώσω 100ε για τα έξοδα που θα χρειαστεί για το κτεο και την αλλαγή της άδειας.»
Ο Μακρής είναι και καλός μάστορας, και κάλος επιχειρηματίας.
Σίγουρα δεν τρέχουμε να βγάζουμε χαρτιά, και να παρατάμε την δουλειά μας. Έχουμε τους διεκπεραιωτές μας, που για την συγκεκριμένη δουλειά περνούν τόσα.
Σίγουρα αυτοί ξέρουν να τελειώνουν γρηγορότερα, ‘πηδάνε’ παλούκια, εξηγούν αυτά που εσύ δεν ξέρεις.
Antonis-team. -
«Οποτε τι να πω οτι βαριουνται να αλλαξουν τα μπεκ. Μηπως ειναι θεμα οτι θα εχουν χασουρα για τα μπεκ σαν κοστος αντικαταστασης.;»
Εάν είναι αυτό το βρήκες!!!.....μα είναι αυτό?.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης panagos22 έγραψε:
** και φανταζομαι οτι θα εχει μια εμπειρια παραπανω στον προγραμματισμο τοποθετηση εγκεφαλου (κανω λαθος ?)**εμένα πάντως **είχαν ξεχάσει **να συνδέσουν το φις θερμοκρασίας πριν τη μπεκιέρα κ έτρεχα 2 εβδομάδες να δω τί έχει γίνει, ενώ το αμάξι κόντευε να τα παίξει, από το υπερπλούσιο μίγμα που δούλευε (μεχρι να καταλαβω τί εχει γίνει κ να το γυρίσω στη βενζίνη)
-
Θα ηθελα καποιος να μου επιβεβαιωσει το εξης αν γινεται...υπαρχει κοινοτικη οδηγια η πειτε το οπως αλλιως θελετε,οτι η τιμη του υγραεριου να μην ανεβει τα 0,90Ε μεχρι το 2018?ισχυει αυτο?
-
Ο χρήστης mixalisnaf έγραψε:
Θα ηθελα καποιος να μου επιβεβαιωσει το εξης αν γινεται...υπαρχει κοινοτικη οδηγια η πειτε το οπως αλλιως θελετε,οτι η τιμη του υγραεριου να μην ανεβει τα 0,90Ε μεχρι το 2018?ισχυει αυτο?Όχι δεν ισχύει. Έχω αναπτύξει το θέμα σε προηγούμενες σελίδες με στοιχεία.
Πάντως μη φοβάσαι, ως παράγωγο του πετρελαιου θα ακολουθεί την τιμή της βενζινης. Οπότε και τους φόρους της να πάρει πάλι θα είναι αρκετά πιο φθηνό. Π.χ. Γεύγελη: 41 δηνάρια lpg, 75 αμόλυβδη (45% κάτω). Το θέμα είναι η αύξηση της κατανάλωσης... -
Ο χρήστης mixalisnaf έγραψε:
Θα ηθελα καποιος να μου επιβεβαιωσει το εξης αν γινεται...υπαρχει κοινοτικη οδηγια η πειτε το οπως αλλιως θελετε,οτι η τιμη του υγραεριου να μην ανεβει τα 0,90Ε μεχρι το 2018?ισχυει αυτο?Αν δεις τις τιμές στο gasprice.gr θα δεις οτι υπάρχουν περιοχές που έχουν ήδη φθάσει ή / και ξεπεράσει την προαναφερόμενη τιμή...
Και δεν είναι τώρα που λόγω της συγκυρίας στην Αίγυπτο ανεβαίνει ραγδαία η τιμή του LPG.
Η κοινοτική οδηγία που υπάρχει (και έχει αναφερθεί επανειλημένα σε προηγούμενες σελίδες) προτείνει ευνοϊκότερη φορολογία των βιοκαυσίμων και του υγραερίου σε σχέση με τα υπόλοιπα. Και στη Γερμανία τουλάχιστον, για το LPG έχει κατοχυρωθεί νομικά μέχρι το 2018. Στην Ελλάδα, υπάρχει όντως ευνοϊκή μεταχείριση ως τώρα για το υγραέριο και είμαστε κάπου κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε. όσον αφορά τον Ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Από κει και πέρα ακούγονται από τους εγκαταστάτες πράγματα που συνήθως δεν ισχύουν... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Θα ηθελα καποιος να μου επιβεβαιωσει το εξης αν γινεται...υπαρχει κοινοτικη οδηγια η πειτε το οπως αλλιως θελετε,οτι η τιμη του υγραεριου να μην ανεβει τα 0,90Ε μεχρι το 2018?ισχυει αυτο?
Αν δεις τις τιμές στο gasprice.gr θα δεις οτι υπάρχουν περιοχές που έχουν ήδη φθάσει ή / και ξεπεράσει την προαναφερόμενη τιμή...
Και δεν είναι τώρα που λόγω της συγκυρίας στην Αίγυπτο ανεβαίνει ραγδαία η τιμή του LPG.
**Η κοινοτική οδηγία που υπάρχει **(και έχει αναφερθεί επανειλημένα σε προηγούμενες σελίδες) προτείνει ευνοϊκότερη φορολογία των βιοκαυσίμων και του υγραερίου σε σχέση με τα υπόλοιπα. Και στη Γερμανία τουλάχιστον, για το LPG έχει κατοχυρωθεί νομικά μέχρι το 2018. Στην Ελλάδα, υπάρχει όντως ευνοϊκή μεταχείριση ως τώρα για το υγραέριο και είμαστε κάπου κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε. όσον αφορά τον Ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Από κει και πέρα ακούγονται από τους εγκαταστάτες πράγματα που συνήθως δεν ισχύουν...Πολύ σωστά τα παραπάνω.
Η κοινοτική οδηγία προτείνει, δεν επιβάλλει.
Όπως ακριβώς υπάρχει άλλη κοινοτική οδηγία που προτείνει αδασμολόγητη εισαγωγή ΙΧ αυτοκινήτων από χώρες της Ε.Ε.Και πράγματι ακούγονται από εγκαταστάτες πράγματα που συνήθως δεν ισχύουν.
Κάτι που θα γίνει πολύ συχνότερο, ειδικά τώρα που καινούργιοι εγκαταστάτες μπαίνουν στο Ελντοράντο της υγραεριοκίνησης και θέλουν ένα κομάτι από την πίτα. -
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
ειδικά τώρα που καινούργιοι εγκαταστάτες μπαίνουν στο Ελντοράντο της υγραεριοκίνησης και θέλουν ένα κομάτι από την πίτα.ΒΟΥΡ στον πατσα....
-
Παλι τσιμπαει η τιμη του υγραεριου, αναμενομενο παρακολουθοντας αυτο http://www.gge.gr/36/index.asp
-
-
ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Α. -
Όντως πολύ ωραία δουλειά. Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για το BRC με αέριο ψεκασμό... Για πες μας αν μπορείς εγκαταστάτη και τιμή εγκατάστασης.
-
Παιδιά κάτι άσχετο με την υγραεριοκίνηση, αλλά σχετικό με εναλλακτικά καύσιμα. Στο site της BRC, στην επιλογή Services for motorists ---> How much can I save? ---> βάζοντας τα χιλιόμετρα και τη μέση κατανάλωση σε βενζίνη του αυτοκινήτου, προκύπτει η εξοικονόμηση σε χρήματα χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα:
Τα δεδομένα αφορούν το αυτοκίνητό μου και τα χιλιόμετρα που διανύω κατ' έτος:
15.000km με 8lt/100 km
Αποτελέσματα με τις τρέχουσες ιταλικές τιμές βενζίνης (1,45) υγραερίου (0,61) φυσικού αερίου (0,79) (?)
Βενζίνη 1756€
Υγραέριο 897€ κέρδος 49%
Φυσικό αέριο 633€ κέρδος 64%!Ρε παιδιά τί γίνεται εδώ πέρα?
Γιατί άραγε δεν έχει προχωρήσει η κίνηση των αυτοκινήτων με φυσικό αέριο?
Σκεφτείτε ότι το φυσικό αέριο φθάνει πλέον και στα περισσότερα σπίτια, σε αντίθεση με το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, που το παραδίδουν με φορτηγά-βυτία...
Χμμμ..... -
Ο χρήστης dkostoulis έγραψε:
Ρε παιδιά τί γίνεται εδώ πέρα?
Γιατί άραγε δεν έχει προχωρήσει η κίνηση των αυτοκινήτων με φυσικό αέριο?..............Χμμμ.....Oτι γινεται παντα στην πιο βόρια χωρα της αφρικης φιλε μου.... Το υγραεριο παραδειγμα, χρησιμοποιείται εδω και δεκαετίες στο εξωτερικο. Γιατι τοτε μολις τα τελευταια 2 χρονια γινεται χαμος και τρεχουν ολοι ? Γιατι κοιμόμαστε με τα τσαρούχιαααααααααα.........
Και κατι που μου θύμισε ο φιλος εδω και εχει σχεση. Ειχα παει σε αντιπρωσωπια της Οπελ για σερβις τωρα τελευταία, και βρίσκοντας τον ιδιοκτητη τον ρωτησα ως ενδιαφερόμενος υγραεριοκίνητος αν αλλαξω αμαξι θα με ενδιέφερε ενα συγκεκριμενο μοντελο που βγαινει ΚΑΙ με lpg απο μαμα. Εχοντας στο μυαλο μου πολλα δημοσιεύματα οτι πλεον ηρθαν και στην Ελλαδα αυτα τα μοντελα περιμενα να ''σκασει'' χαμογελο βλεποντας ενδεχομενο πελατη(εχω παρει ηδη 2 ι.χ. απο εκει...)και να μου πει τα καθέκαστα. Απεναντιας με κοιτουσε αποσβολωμένος λέγοντας μου οτι ''αυτα δεν ερχονται Ελλαδα....περνεις το αμαξι και το συστημα το βαζεις μετα'' !!!! Μετα απο κανα δυο κουταμαρες ακομα, τα πηρα και του λεω ''αν στειλω mail στην Οπελ στη γερμανια δεν θα ερθει τοτε....???'' Με κοιτα τοτε με ενα μ@λ@κοΐφος και μου λεει'' αυτη ειναι ειδικη παραγγελία.....αλλα γινεται !!!''. Τι να πεις τοτε ?
Εν κατακλειδι,πρωτα πουλουσαν σαν τρελοι τα 4.500cc και τωρα κοιτανε να πουλησουν κανα 1000ακι βενζινη.....αντι να γινουν επαγγελματιες επιτελους. ΟΟΟΥΥΥΥΥΥ ρεεεεεεεεεεεεε Και συ φιλε μου λες για φυσικο αεριο..... -
Και κατι που διαβασα σε σημερινη οικονομικη εφημεριδα:
''Στα 300 δολ. το πετρελαιο το 2020'' (Charles T. Maxwell - θεωρειτε απο τους πλεον εγκριτους αναλυτες της πετρελαϊκης αγορας παγκοσμιως συμφωνα με τον αρθογραφο) -
Να βρούμε άλλον ένα έγκριτο να μας πει την ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου που θα ισχύει τότε για να δούμε τι μας περιμένει.
-
Ο χρήστης dalamaidis έγραψε:
Και κατι που διαβασα σε σημερινη οικονομικη εφημεριδα:
''Στα 300 δολ. το πετρελαιο το 2020'' (Charles T. Maxwell - θεωρειτε απο τους πλεον εγκριτους αναλυτες της πετρελαϊκης αγορας παγκοσμιως συμφωνα με τον αρθογραφο)Λογικά μέχρι τότε θα υπάρχουν πολλές λύσεις σε ηλεκτρικά και κάθε είδους υβριδικά αυτοκίνητα...
Υγραεριοκίνηση!