-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γνώμη ...... και λίγο Ευρωπαικά.
Θα δωσεις 1500€ μπροστα για να κανεις οικονομια στην συνεχεια και θα εχεις παντα την περιπτωση να χαλασει η μηχανη και το λες αυτο ψειρισμα;
Αυτό προφανώς δεν είναι ψείριασμα. Ψείριασμα εννοώ να μετράς πόση βενζίνη καις στην εκκίνηση, πόσα χιλιόμετρα κάνεις για να βρεις υγραέριο, το κόστος του λαδιού στη λαδιέρα, πόσο % θα ανέβει το υγραέριο σε σχεση με την βενζίνη και άλλα τέτοια ψιλά. Πράγματα που αφορούν το κόστος και όχι την ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Για την αποφυγή αυτού που λες περί καταστροφής του κινητήρα, έγραψα ότι πρέπει να κάνεις σωστή επιλογή μάστορα. Τόσες χώρες το χρησιμοποιούν εδώ και τόσα χρόνια, οπότε τα μηχανήματα είναι δοκιμασμένα. Βρεις και αξιόπιστο μάστορα και τέλος. -
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ απολαμβάνω κάθε χιλιόμετρο που κάνω, οπότε ο περιορισμός που θα έπρεπε να κάνω στις μετακινήσεις μου αν εξακολουθούσα να πληρώνω το εξωφρενικό κόστος της βενζίνης, θα μου δημιουργούσε μεγαλύτερο άγχος, νεύρα, πίεση, κλπ. κλπ.
Μερικά πράγματα έχουν ...αξία ανεκτίμητη, ειδικά όταν πετύχουν, μετά από προσπάθεια κι εφόσον, έστω σε κάποια σημεία, έχουν και κάτι καινούργιο να προσφέρουν σε όσους ακολουθήσουν!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στο αυγολέμονο βάζεις και αλεύρι φίλε Αντώνη;
Καλέ μου φίλε
Μόνον αλεύρι και ας το λέω αυγολέμονο!!!.....
Γίνετε τέλια, και δεν ανεβάζει χοληστερίνη!.
Μου το έμαθε μια θεια μου καθαρόαιμη γερμανίδα, στην κουζίνα της στον άγιο Αυγουστίνο, έξω από την Βόνη.
Α. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Λοιπον πως εχει η κατασταση για οποιον θελει να βαλει υγραεριο αυτην την στιγμη που μιλαμε:** Οι τιμες ειναι αυτες που βρισκω στα πρατηρια κοντα εδω που μενω **και απο την τελευταια φορα που εκανα τους υπολογισμους εχω ριξει την συνολικη τιμη εγκαταστασης στα 1600 ευρω…Τιμη υγραεριου 0,79. Θα πρεπει να υπολογισει μια αυξηση καταναλωσης περι το 25%. Ετσι θα ειναι σαν να βαζει βενζινη με 0.79χ1.25
=0.99 ευρω το λιτρο. Τιμη βενζινης τα 1.56
Αν πουμε οτι η μεση καταναλωση με βενζινη ειναι πχ τα **8.5λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 850 λιτρα και θα πληρωσει 1326 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 850χ1.25=1063λιτρα και θα πληρωσει 840 ευρω. Κερδος δηλαδη 486ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1600ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 32921χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **10λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 1000 λιτρα και θα πληρωσει 1560 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 1000χ1.25=1250λιτρα και θα πληρωσει 988 ευρω. Κερδος δηλαδη 572ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1600ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 27972χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **7λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 700 λιτρα και θα πληρωσει 1092 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 700χ1.25=875λιτρα και θα πληρωσει 691 ευρω. Κερδος δηλαδη 401ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1600ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 39900χλμΠαραδειγμα εγω.
Με βενζινη καταναλωση 8.2λιτ/100χλμ. Με υγραεριο 10.2λιτ/100χλμ.
Αυξηση καταλωσης 25%.
Τρεχουσα τιμη βενζινη 1.56 τρεχουσα υγραεριου 0.79
Βαζοντας υγραεριο ειναι σαν να βαζω βενζινη με τιμη 0.79χ1.25=0.99
Αρα με απλα μαθηματικα συμπαιρενουμε οτι κανω οικονομια -36,5% σε σχεση με την βενζινη.
Οι παραπανω υπολογισμοι δεν συμπεριλαμβανουν το κοστος της βενζινης, που εστω και λιγη χρειαζεται για να ξεκινησει το αμαξι.
Ετσι το τελικο κερδος είναι λιγο μικροτερο από αυτό που υπολογιζω
Βεβαια η οικονομια, αφου κανουμε αποσβεση της εγκαταστασης, είναι μεγαλη.
-36,5% σημαινει ότι αντι να βαλουμε 1000 ευρω βενζινη θα βαζουμε μολις 635ευρω υγραεριουΕσεις που θελετε να βαλετε υγραεριο καντε καλα τους υπολογισμους σας για το ποσο ακριβως θα σας συμφερει, και ποτε θα κανετε αποσβεση.
Υπολογιστε αυξηση της καταναλωσης κατα 25%, μην πιστευτε σε αυξηση της καταναλωσης μονο 5% γιατι αν πραγματικα ρυθμιστει ο κινητηρας σας ετσι, δεν θα μπορειτε να ανεβαινετε ανηφορες ( το ακουσα και αυτο!).
Επισης τον Ιουνιο του 10 που εβαλα υγραεριο η τιμη του ηταν 0.65 ενώ της βενζινης 1.44. Αυτό σημαινει ότι η βενζινη μεχρι σημερα εχει αυξηθει 8.3% ενώ το υγραεριο 21.5%
Η τιμη του υγραεριου όμως πρεπει να παρουσιαζει μια εποχικοτητα…
Υπολογισετε επισης το ενδεχομενο ότι το κρατος οποιαδηποτε στιγμη μπορει να ερθει και να ανεβασει τον φορο στο υγραεριο, καθιστωντας την μετακινηση με υγραεριο μη συμφερουσα.
Και η πιθανοτητα αυτή, του να ανεβασει το κρατος τον φορο φοβαμαι ότι αυξανεται οσο αυξανονται τα αμαξια που τοποθετουν συστημα υγραεριοκινησης
Αυτά! Ουφ!Αυτοι ειναι υπολογισμοι!
Εχω ξεπερασει και τον Αυτια!Εχω καποιες ενστασεις και τις σημείωσα με κοκκινο.
Κατ'αρχας σωστα λες οτι οι τιμες αυτες του lpg και βενζινης ειναι της περιοχης σου. Θα σου πω οτι στην τιμη του υγραεριου εισαι ατυχος και για την τιμη της βενζινης τυχερος... και αυτο γιατι εδω που ειμαι (περιοχη πρεβεζας) το lpg κανει 0,75 και βενζινη ομως 1.62(η φθηνότερη...) Αρα οι υπολογισμοι σου εξ αρχης, δεν μπορουν να μας συμπεριλαμβανουν ολους.
Το ιδιο και η αυξηση στην καταναλωση. Βαζεις την χειροτερη δυνατη που θα μπορουσες να εχεις. Και εννοειτε και παλι οτι δεν εχουμε ολοι τοσο μεγαλη.....(καταναλωση εννοω). Αυτη βγαινει μετα απο τον υπολογισμο, ποσα lt/100 εκαιγες(βενζινη) με το τι καις τωρα(lpg). Αν τωρα εσενα σου καιει +25% ατυχησες...
Και οσον αφορα τη βενζινη που καταναλωνεις.... 6lt ανα 3,500χλμ περιπου, ειναι πολλα για να τα υπολογιζεις ?(τοσα καιω).Υπολογιστε αυξηση της καταναλωσης κατα 25%, μην πιστευτε σε αυξηση της καταναλωσης μονο 5% γιατι αν πραγματικα ρυθμιστει ο κινητηρας σας ετσι, δεν θα μπορειτε να ανεβαινετε ανηφορες ( το ακουσα και αυτο!).
Μην το δενεις και κομπο.....
Τελος, επαναλαμβανω οτι η βενζινη τον 04/2010 οταν εκανα την εγκατασταση ειχε 1,40 και το lpg ειχε 0,65=75 λεπτα διαφορα και τωρα εχει βενζινη:1,62 και lpg:0,75 =87 λεπτα διαφορα.Τωρα συμφαιρει περισσοτερο απο ποτε. Οι στατιστικες δεν ενδιαφερουν επι της ουσιας αλλα το κερδος που τελικα εχεις.
Εν κατακλειδι, αν τα βαλεις κατω ολα αυτα: τιμη lpg:0,75 --- τιμη βενζινης:1,62 ------ καταναλωση +10% ----- εξτρα βενζινη αμελητέα ποσοτητα........βγαινουν άλλα αποτελεσματα.
Οσο για τις φθορες και τα αυγολεμονα, περι ορεξεως....
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ απολαμβάνω κάθε χιλιόμετρο που κάνω, οπότε ο περιορισμός που θα έπρεπε να κάνω στις μετακινήσεις μου αν εξακολουθούσα να πληρώνω το εξωφρενικό κόστος της βενζίνης, θα μου δημιουργούσε μεγαλύτερο άγχος, νεύρα, πίεση, κλπ. κλπ.Μερικά πράγματα έχουν ...αξία ανεκτίμητη, ειδικά όταν πετύχουν, μετά από προσπάθεια κι εφόσον, έστω σε κάποια σημεία, έχουν και κάτι καινούργιο να προσφέρουν σε όσους ακολουθήσουν!
+1.000.000.000.000.000.................
-
Η ακριβής πληροφόρηση παιδιά είναι ότι καλύτερο. Μη δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις σε υποψήφιους γκαζάκηδες.
Μιλάω συγκεκριμένα για τον laskos32 (χωρίςνα έχω προσωπικό πρόβλημα με το παιδί) και για την παράγραφο 'μονο 5% γιατι αν πραγματικα ρυθμιστει ο κινητηρας σας ετσι, δεν θα μπορειτε να ανεβαινετε ανηφορες ( το ακουσα και αυτο!)'.
Αναφέρθηκε το ίδιο παράδειγμα, αν δεν κάνω λάθος και πάλι από τον laskos32. Είχα απαντήσει και τότε πως ΕΓΩ ήμουν που είχα γράψει για μη καλό τράβηγμα στις ανηφόρες. Και όχι ότι δεν ανεβαίνει τις ανηφόρες, αλλά συναντούσα μειωμένη απόδοση. Είχα πει όμως τότε πως το πρόβλημα ήταν λόγω ελλατωματικών μπεκ. Τα άλλαξα και έκτοτε όλα διορθώθηκαν. Άλλωστε και όταν είχα μειωμένη απόδοση, η κατανάλωση ήταν στο +30%, μεγαλύτερη δηλαδή από ότι τώρα (+20%) που δεν έχω προβλήματα με απόδοση κινητήρα.
Θέλω να πω δηλαδή, να μην προσπαθούμε να γενικεύσουμε μία κατάσταση, χρησιμοποιόντας σαν επιχειρήματα περίεργα πράγματα που 'ακούσαμε' και πόσο μάλλον όταν έστω και αυτά τα περίεργα, τα μεταφέρουμε διογκομένα ώστε να μας βοηθήσουν να αποδείξουμε αυτό που θέλουμε.
Τα σέβη μου... -
1600 εβρω ειναι πολλα λεφτα και να φανταστεις οσο εισαι ανεργος σου χρειαζετε περισσοτερο το υγραεριο διοτι δεν εχεις να βαλεις βενζινη.αυτο το 1600 ειναι στανταρ?ποιο φτηνο δεν υπαρχει?σαν εργασια ποσα ζητανε?ποσο κανουν τα μηχανηματα που θα μπουν στο αμαξι δηλαδη και τι καπελο βαζουν για παρτη τους οι εγκαταστατες?ξερει κανεις να μας πει?βλεπω για κινητηρες βενζινης και πετρελαιου γνωριζουν καποιοι και ποσο κανει η καθε μια βιδα πανω τους.για τα συστηματα υγραεριου?κανεις δεν ξερει?
-
καλησπερα παιδια.
πεμτη 3/2/2011 παω να φουλαρω στο πρατηριο στην κατερινη ΦΩΚΑΙΔΗΣ στην περιοχη του εθνικου σταδιου μετα απο νεα εγκατασταση.
ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΡΕΖΕΡΒΑ 42 ΛΙΤΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ? 41,5 !!!!.περιμενα να παρει γυρω 33-35.ενταξει λεω .κρυο κανει η αντλια καινουρια παει αυτο.προβληματιστηκα ομως και πηρα τηλεφωνο στον προμηθευτη μου να δω μην τρεχει τιποτα με τις πολυβαλβιδες.με καθησυχασε λεγοντας μου οτι δεν υπαρχει αναλογο περιστατικο και μαλον κλεβουν.ενταξει,το αφησα και παρακαλεσα τον πελατη μου να με ενημερωσει στο επομενο φουλαρισμα ποσο θα παρει.σημερα 4/2/2011 καινουρια εγκατασταση παω για καινουριο φουλαρισμα στον ιδιο παλι για ο κλεφτοκοτας στον κορινο το εχει 0.90 (εχω καιρο να παω) ενω εδω το εχει 0.799.
ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΗ 70 ΛΙΤΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ? 71.5!!!! περιμενα 58-60 λιτρα. πολυβαλβιδα ορθια 90 μοιρες παντα γνησια και στανταρ για την αναλογη δεξαμενη. του λεω ,φιλε κλεβεις, οχι λεει,εδω αλλοι μου λενε οτι βαζω λιγοτερο απ οτι αλλου.ενταξει .παιρνω αποδειξει για τον πελατη μου του δειχνω την δεξαμενη να δει οτι παιρνει 70 λ-το 10 εως και 20% οριο ασφαλειας, γραφει τον αριθμο του ιχ στην αποδειξει και με γεια μου.εγω υπαλληλος ειμαι μου λεει.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
-
αλλοι βαζουν στο αμαξι ραδιο cd-tv ,αλλοι gps,αλλοι δερματινα καθισματα,αλλοι ζαντολαστιχα ,αλλοι φωτα jenon,αλλοι κανουν αυξηση ιπποδυναμης,με εξατμισης και αλλα,αλλοι αμορτισερ και αλλες τετοιες μπουρδες,εγω δεν εκανα τιποτα απο αυτα,εγω εβαλα υγραεριο που το θεωρω το πιο χρησιμο,και καποια στιγμη θα κανω αποσβεση.ολα τα αλλα ειναι μονο για εφε και αχρηστα.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Διαβάζω πολύ καιρό αυτή τη συζήτηση, σχεδόν όλες τις 258 σελίδες , και οφειλω να σας ευχαριστησω για τις πολυ σημαντικες πληροφοριες που πήρα απ' όλα αυτά.
Είμαι κάτοχος ενός τρικύλινδρου Corsa B 1.0 12v και έχοντας κάνει περίπου 30.000χμ μέσα στο 2010, πήρα την απόφαση να βάλω υγραέριο. Θα μου πειτε, σε χιλιάρι πας να βάλεις υγραέριο, και με χιλιάρι κάνεις τόσα χιλιόμετρα; Τι να κάνω, αυτό μου 'λαχε .
Διαβασα πολλές και διαφορετικές απόψεις και στη συνέχεια πήγα στους εγκαταστάτες που βρήκα εδώ στη Θεσσαλονίκη για να δω απο κοντα και να αποφασίσω. Έψαξα για χαμηλή τιμή καθώς ήθελα η εγκατάσταση του υγραερίου να μην κοστίζει περισσότερο απ' ότι ολόκληρο το αυτοκίνητο. Ο Θεοδώρου μου είπε 1330, Εmmegas 1500, Κατσαμπέρης και Δερβένι 1300, Στάθης, Autostrata και KSTechnic 1200, Ακονίδης 1100, Γαβριηλίδης 1050, και αυτός στο Αιγίνιο 950. Τελικά κατέληξα στον Ακονίδη (Γιαννιτσά), και η εγκατάσταση θα γίνει την Τρίτη που μας έρχεται (σύστημα Landi Renzo)... Δεν έχω διαβάσει κριτικη για τον συγκεκριμένο θετική ούτε αρνητική, ελπίζω να ξέρει τι κάνει (μου φάνηκε εντάξει από κοντά).
Μακάρι να πάει το πράγμα καλά και απροβλημάτιστα, και οταν τελειωσει θα γράψω κι εγώ εμπειρίες.
-
Παιδια καλησπερα.Ποιος εχει κανει μετατροπη σε οχημα με turbo?οσοι ειστε ειδικα απο αθηνα βοηθηστε!βαλατε πιστοποιημενο συστημα?ποσο πηγε το μαλλι?
Ρωταω γιατι ρωτησα απο τηλεφωνο πιστοποιημενη αντιπροσωπεια αυτοκινητων στην αθηνα και μου ειπε γυρω στα 2,500 και για να πω την αληθεια μου φανηκαν μπολικα!
Στην επαρχια που μενω,εχω 2 επιλογες,ενας που βαζει πιστοποιημενα αλλα δεν εχει ξαναβαλει σε turbo,και ενας ακομα που δεν παρεχει πιστοποιηση αλλα εχει τοποθετησει μπολικα.Τι κανουμε? -
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
αλλοι βαζουν στο αμαξι ραδιο cd-tv ,αλλοι gps,αλλοι δερματινα καθισματα,αλλοι ζαντολαστιχα ,αλλοι φωτα jenon,αλλοι κανουν αυξηση ιπποδυναμης,με εξατμισης και αλλα,αλλοι αμορτισερ και αλλες τετοιες μπουρδες,εγω δεν εκανα τιποτα απο αυτα,εγω εβαλα υγραεριο που το θεωρω το πιο χρησιμο,και καποια στιγμη θα κανω αποσβεση.ολα τα αλλα ειναι μονο για εφε και αχρηστα.εκτός από τα φώτα xenon που έχουν φοβερή διαφορά και είναι θέμα ασφάλειας , συμφωνώ και επαυξάνω +1000 !!!!!!
-
Ο χρήστης hpdra έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.Διαβάζω πολύ καιρό αυτή τη συζήτηση, σχεδόν όλες τις 258 σελίδες , και οφειλω να σας ευχαριστησω για τις πολυ σημαντικες πληροφοριες που πήρα απ' όλα αυτά.
Είμαι κάτοχος ενός τρικύλινδρου Corsa B 1.0 12v και έχοντας κάνει περίπου 30.000χμ μέσα στο 2010, πήρα την απόφαση να βάλω υγραέριο. Θα μου πειτε, σε χιλιάρι πας να βάλεις υγραέριο, και με χιλιάρι κάνεις τόσα χιλιόμετρα; Τι να κάνω, αυτό μου 'λαχε .
Διαβασα πολλές και διαφορετικές απόψεις και στη συνέχεια πήγα στους εγκαταστάτες που βρήκα εδώ στη Θεσσαλονίκη για να δω απο κοντα και να αποφασίσω. Έψαξα για χαμηλή τιμή καθώς ήθελα η εγκατάσταση του υγραερίου να μην κοστίζει περισσότερο απ' ότι ολόκληρο το αυτοκίνητο. Ο Θεοδώρου μου είπε 1330, Εmmegas 1500, Κατσαμπέρης και Δερβένι 1300, Στάθης, Autostrata και KSTechnic 1200, Ακονίδης 1100, Γαβριηλίδης 1050, και αυτός στο Αιγίνιο 950. Τελικά κατέληξα στον Ακονίδη (Γιαννιτσά), και η εγκατάσταση θα γίνει την Τρίτη που μας έρχεται (σύστημα Landi Renzo)... Δεν έχω διαβάσει κριτικη για τον συγκεκριμένο θετική ούτε αρνητική, ελπίζω να ξέρει τι κάνει (μου φάνηκε εντάξει από κοντά).
Μακάρι να πάει το πράγμα καλά και απροβλημάτιστα, και οταν τελειωσει θα γράψω κι εγώ εμπειρίες.
Καλή επιλογή εγκαταστάτη, έχω το D σε 1000άρι με τον z10xep, είχα μιλήσει και εγώ με τον ακονίδη και με είχε πει περίπου την ίδια τιμή σε BRC, πάντως η οπελ τοποθετεί Landi Renzo κάπου είχα ποστάρει σε pdf και τα ειδικά κιτ για opel corsa d 1000cc, απο κατανάλωση βενζίνας που είσαι, εγω με το d είμαι περίπου στο 6,3 (εθνική 110-120). Κάτι που πρέπει να προσέξουν οι κάτοχοι opel με κινητήρες Χ...... είναι η χάρτινη φλάτζα της κυλινδροκεφαλής που έτσι και αλιώς δεν πάει μακριά την βαλίτσα και με τις μεγαλήτερες θερμοκρασίες ......
Στον λογαριασμό της απόσβεσης να υπολογίζουμε συντηριτικά και ένα ποσό 500-1000 ευρώ για πρόωρη επισκευή η οποία θα έρθει ακόμη πιό νωρίς αν η αύξηση της κατανάλωσή μας σε σχέση με την βενζίνα είναι μικρότερη του 10% (φτωχά μίγματα) για κιτ με πνευμωνα (4ης γενειας). -
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
αλλοι βαζουν στο αμαξι ραδιο cd-tv ,αλλοι gps,αλλοι δερματινα καθισματα,αλλοι ζαντολαστιχα ,αλλοι φωτα jenon,αλλοι κανουν αυξηση ιπποδυναμης,με εξατμισης και αλλα,αλλοι αμορτισερ και αλλες τετοιες μπουρδες,εγω δεν εκανα τιποτα απο αυτα,εγω εβαλα υγραεριο που το θεωρω το πιο χρησιμο,και καποια στιγμη θα κανω αποσβεση.ολα τα αλλα ειναι μονο για εφε και αχρηστα.ΟΛΟ μα ΟΛΟ το αυτοκινητο ειναι αναλωσιμο που σημαινει πως κι εσυ καποια στιγμη θα βαλεις αλλη αναρτηση,αλλο ραδιοσιντι,καινουρια λαστιχα και λοιπα,δεν γλυτωνει κανεις απο αυτο.δυστηχως!
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
αλλοι βαζουν στο αμαξι ραδιο cd-tv ,αλλοι gps,αλλοι δερματινα καθισματα,αλλοι ζαντολαστιχα ,αλλοι φωτα jenon,αλλοι κανουν αυξηση ιπποδυναμης,με εξατμισης και αλλα,αλλοι αμορτισερ και αλλες τετοιες μπουρδες,εγω δεν εκανα τιποτα απο αυτα,εγω εβαλα υγραεριο που το θεωρω το πιο χρησιμο,και καποια στιγμη θα κανω αποσβεση.ολα τα αλλα ειναι μονο για εφε και αχρηστα.
εκτός από τα φώτα xenon που έχουν φοβερή διαφορά και είναι θέμα ασφάλειας , συμφωνώ και επαυξάνω +1000 !!!!!!
Ξέχασες τα μαγνητάκια και τα ειδικά κιτ κίνησης με νερό
Απ, τα πάσης τύπου xenon πλην των εργοστασιακών που περιλαμβάνει και τους ειδικούς φανούς είναι και παράνομα και επικίνδυνα -
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
ΟΛΟ μα ΟΛΟ το αυτοκινητο ειναι αναλωσιμο που σημαινει πως κι εσυ καποια στιγμη θα βαλεις αλλη αναρτηση,αλλο ραδιοσιντι,καινουρια λαστιχα και λοιπα,δεν γλυτωνει κανεις απο αυτο.δυστηχως!
εγω δεν μιλησα για αναλωσιμα,μιλησα για πανακριβα εχτρα και πανακριβες μετατροπες,και οταν πας στο μαντρα να κανεις ανταλλαγη αυτα δεν τα μετραει,ενω το κιτ υγραεριου το βγαζεις και το βαζεις στο αλλο αμαξι και εχει βγαλει τα λεφτα του
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
καλησπερα παιδια.πεμτη 3/2/2011 παω να φουλαρω στο πρατηριο στην κατερινη ΦΩΚΑΙΔΗΣ στην περιοχη του εθνικου σταδιου μετα απο νεα εγκατασταση.
ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΡΕΖΕΡΒΑ 42 ΛΙΤΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ? 41,5 !!!!.περιμενα να παρει γυρω 33-35.ενταξει λεω .κρυο κανει η αντλια καινουρια παει αυτο.προβληματιστηκα ομως και πηρα τηλεφωνο στον προμηθευτη μου να δω μην τρεχει τιποτα με τις πολυβαλβιδες.με καθησυχασε λεγοντας μου οτι δεν υπαρχει αναλογο περιστατικο και μαλον κλεβουν.ενταξει,το αφησα και παρακαλεσα τον πελατη μου να με ενημερωσει στο επομενο φουλαρισμα ποσο θα παρει.σημερα 4/2/2011 καινουρια εγκατασταση παω για καινουριο φουλαρισμα στον ιδιο παλι για ο κλεφτοκοτας στον κορινο το εχει 0.90 (εχω καιρο να παω) ενω εδω το εχει 0.799.
ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΗ 70 ΛΙΤΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ? 71.5!!!! περιμενα 58-60 λιτρα. πολυβαλβιδα ορθια 90 μοιρες παντα γνησια και στανταρ για την αναλογη δεξαμενη. του λεω ,φιλε κλεβεις, οχι λεει,εδω αλλοι μου λενε οτι βαζω λιγοτερο απ οτι αλλου.ενταξει .παιρνω αποδειξει για τον πελατη μου του δειχνω την δεξαμενη να δει οτι παιρνει 70 λ-το 10 εως και 20% οριο ασφαλειας, γραφει τον αριθμο του ιχ στην αποδειξει και με γεια μου.εγω υπαλληλος ειμαι μου λεει.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Φιλε doukia το ειχα παρατηρησει - αναφερει και εγω παλιοτερα...
Οποτε μακρυα!!!!!Ενα αλλο πρατηριο με παρομοια ''αντλια'' ειναι αυτο της Λητης
Το καινουργιο στα Γιαννιτσα μου φανηκε πολυ σωστο απο θεμα αντλιας οπως και αυτο του ΚΙλκις
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Καλή επιλογή εγκαταστάτη, έχω το D σε 1000άρι με τον z10xep, είχα μιλήσει και εγώ με τον ακονίδη και με είχε πει περίπου την ίδια τιμή σε BRC, πάντως η οπελ τοποθετεί Landi Renzo κάπου είχα ποστάρει σε pdf και τα ειδικά κιτ για opel corsa d 1000cc, απο κατανάλωση βενζίνας που είσαι, εγω με το d είμαι περίπου στο 6,3 (εθνική 110-120). Κάτι που πρέπει να προσέξουν οι κάτοχοι opel με κινητήρες Χ...... είναι η χάρτινη φλάτζα της κυλινδροκεφαλής που έτσι και αλιώς δεν πάει μακριά την βαλίτσα και με τις μεγαλήτερες θερμοκρασίες ......
Στον λογαριασμό της απόσβεσης να υπολογίζουμε συντηριτικά και ένα ποσό 500-1000 ευρώ για πρόωρη επισκευή η οποία θα έρθει ακόμη πιό νωρίς αν η αύξηση της κατανάλωσή μας σε σχέση με την βενζίνα είναι μικρότερη του 10% (φτωχά μίγματα) για κιτ με πνευμωνα (4ης γενειας).Από κατανάλωση βενζίνης για 110-120 που λες είμαι κάπου στο 7+. Για να πιάσω 6,3 πρέπει να πηγαίνω με 95-100 και μαλακά.
Ελπίζω να μη μου βγάλει ζημιά η μηχανή πριν προλάβω να αποσβέσω την αρχική εγκατάσταση! Σε καναδυο χρόνια άμα βγάλει, θα το αντέξω
-
Ο χρήστης hpdra έγραψε:
Στον λογαριασμό της απόσβεσης να υπολογίζουμε συντηριτικά και ένα ποσό 500-1000 ευρώ για πρόωρη επισκευή η οποία θα έρθει ακόμη πιό νωρίς αν η αύξηση της κατανάλωσή μας σε σχέση με την βενζίνα είναι μικρότερη του 10% (φτωχά μίγματα) για κιτ με πνευμωνα (4ης γενειας).Από κατανάλωση βενζίνης για 110-120 που λες είμαι κάπου στο 7+. Για να πιάσω 6,3 πρέπει να πηγαίνω με 95-100 και μαλακά.
Ελπίζω να μη μου βγάλει ζημιά η μηχανή πριν προλάβω να αποσβέσω την αρχική εγκατάσταση! Σε καναδυο χρόνια άμα βγάλει, θα το αντέξω
Καις αρκετά παραπάνω από τη μέση του http://www.spritmonitor.de/en/overview/35-Opel/324-Corsa.html?fueltype=2&constyear_s=1995&constyear_e=2000&power_s=54&power_e=54&minkm=60000&gearing=1&powerunit=2 αν δεν έχεις πειράξει τις εργοστασιακές διαστάσεις των ελαστικών ίσως έχεις κάποια μικροπροβλήματα ρύθμισης ή αισθητήρα λ
-
Πολύ καλό site, δε το ήξερα. Όντως, καίω αρκετά παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε (μέσο όρο του 2010 βγαζω 7,4). Τα ελαστικά είναι εργοστασιακών διαστάσεων, και γενικά είμαι ήπιος οδηγός. Αν ειναι πρόβλημα του αισθητήρα λ, θα παραμείνει και με το υγραέριο λογικά, σωστά; (αφού ο εγκέφαλος του υγραερίου παίρνει πληροφορίες απο τον ιδιο αισθητήρα)
Υγραεριοκίνηση!