-
Το 2008 ήταν; Υπήρχε πανδημία βουλωμένης μύτης τότε στη Γερμανία, να φανταστείς ροναλ, οτριβιν κλπ δεν έβρισκα ούτε στην αλεξαντερ πλατζ, ουτε εκτος του s-bahn για τους γνωρίζοντες το Βερολίνο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 2008 ήταν; Υπήρχε πανδημία βουλωμένης μύτης τότε στη Γερμανία, να φανταστείς ροναλ, οτριβιν κλπ δεν έβρισκα ούτε στην αλεξαντερ πλατζ, ουτε εκτος του s-bahn για τους γνωρίζοντες το ΒερολίνοΟχι πριν 20 μερες ηταν στο Μοναχο...μολις πατησα Ελλαδα ξεβουλωσε και τα μυριζα ολα
-
Εγω πάντως 2,5 χρόνια τώρα στην Γαλλία την βρίσκω αναλόγως με την μέρα, την κίνηση και τον καιρό. Παρομοια εμπειρία σους 6 μήνες στην Γερμανία. Φυσικά στα διάφορα ταξιδια γύρω γύρω, για παράδειγμα πέρσι το καλοκαίρι στο πάρκινγκ του αεροδρομίου στην Στουτγκάρδη, η μυρωδιά παραμένει. Είναι θέμα τύχης να την μυρίσεις ή όχι.
-
Ο χρήστης ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΣΙΟΥ έγραψε:
ΘΑΘΕΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΣΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΛΠ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΟι τιμές στη Βουλγαρία δεν διαφέρουν σε τίποτε από εκείνες στην Ελλάδα για επώνυμα συστήματα 5ης γενιάς.
π.χ. icom jtg
Η μόνη διαφορά είναι οτι εκεί δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αναμονή.
Όλα αυτά διαπιστώθηκαν μέσω email με τον εκεί αντιπρόσωπο: http://www.caravelgas.com/
Το μεγάλο μείον όμως είναι οτι η εγγύηση ισχύει μόνο για τη Βουλγαρία!!! Παρόλο που έχει πιστοποίηση ISO-9001...
Επιπλέον, ακόμη κι αν όλα τα χαρτιά που χρειάζονται, δοθούν, θα χρειαστεί επίσημη μετάφραση πριν τη διαδικασία σε ΚΤΕΟ και Νομαρχία.Φυσικά δε συζητάμε καν για εγκαταστάσεις με κόστος 600 ευρώ... που είναι για παμπάλαια συστήματα, χωρίς κανένα επίσημο χαρτί, οπότε ξεχνάμε τη νόμιμη κυκλοφορία, ΚΤΕΟ, κλπ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγω πάντως 2,5 χρόνια τώρα στην Γαλλία** την βρίσκω** αναλόγως με την μέρα, την κίνηση και τον καιρό.whatever floats your boat dude
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το υγραέριο δεν μυρίζει, ακόμα κ ότανα παρκάρεις σε κλειστό πάρκινγ με όλες τις πόρτες κλειστές. Στο λέω γιατι το κάνω καθημερινά. Επίσης μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην εξάτμιση και αν το αφήσεις για 10''. Μύρισέ το κ θα δείς οτι δεν μυρίζει τίποτα!!!
Ουτε η αμολυβδη μυριζει τιποτα οταν ειναι ζεστος ο κινητηρας...μονο οταν το παρακανεις και φτασεις κοντα στα κοκκινα. Το ιδιο φανταζομαι και με υγραεριο θα μυρισουν τοτε τα καυσαερια του.
Αυτο που μυρισε ο αλλος σαν χλωρινη ειναι συνχρονο ντιζελ..πιστευω ειναι οτι εχει ξεφυγει απο το φιλτρο απο το θειαφι του πετρελαιου μας, φιλτραρεται τοσο καλα και βγαινει αυτη η ελαφρια μυρωδια, οχι σαν τα παλαιοτερης τεχνολογιας που σου κοβοταν η ανασα.....Αν βαλεις πραγματικο πετρελαιο κινησης(π.χ στην Γερμανια) θα δεις οτι δεν μυριζει το παραμικρο!!
η προσπεραση ηταν σε μεγαλη ανηφορα και πηγαινα πολυ αργα και αμεσω πεταχτησε σε γρηγορη προσπεραση...αρα πιστευω να πιεστηκε...
Το αυτοκινητο** δεν εβγαλε ιχνος μαυρο συννεφου πισω**....γεγονος που με εκανε να του δωσω σημασια καθως επισης και η μυρωδια... -
Επισης θα σου κανε εντυπωση η ορμη με την οποια επιταχυνε το διζελ
-
οντως ...εγω με ατμοσφαιρικο οικογενειακο και τριτη στο κιβωτικο και χαμηλες στροφες.....χαλαρο στυλακι δηλαδη...εφυγε σαν σφαιρα στην προσπεραση στην ανηφορα
-
Αυτα λοιπον ειναι τα αργοστροφα, ρυπογονα, μες στην μουτζουρα και την καπνα diesel που δεν τα επιτρεπουν στην Αθηνα.
-
Ρε παιδιά αν ξέρει κανείς ας βοηθήσει...
Είμαι από Θεσ/νίκη και πήγα ρώτησα να βάλω υγραέριο σε κάποιον (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω) στο αυτοκίνητό μου (vw golf gt tsi, 125kw) και ενώ είδε ότι υπάρχει kit για τον συγκεκριμένο κινητήρα, ήρθε κι ένας τεχνικός, κοίταξαν μαζί την μηχανή και μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει χώρος!!!
Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Δηλ. να βγάζει κιτ κάποια εταιρία και να μην τοποθετείται λόγω έλλειψης χώρου;;;
Ευχαριστώ -
Πολύ παλιά (1982) που έβαζα αέριο και είχαμε πρόβλημα με την μυρωδιά, αφού ήταν παράνομο, μου είχε πει κάποιος στην ερώτησή μου: Γιατί κάποιες φορές είναι άοσμο και κάποιες βρωμάει?
Ότι όταν μεταφέρετε με πλοίο είναι οσμηρό για να εντοπίζονται οι διαφορές, ενω αν έρχεται με φορτηγό, δεν χρειάζεται.
Τώρα? αλήθεια, ψέμματα? δεν ξέρω -
Ο χρήστης konv έγραψε:
Είμαι από Θεσ/νίκη και πήγα ρώτησα να βάλω υγραέριο σε κάποιον (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω) στο αυτοκίνητό μου (vw golf gt tsi, 125kw) και ενώ είδε ότι υπάρχει kit για τον συγκεκριμένο κινητήρα, ήρθε κι ένας τεχνικός, κοίταξαν μαζί την μηχανή και μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει χώρος!!!
Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Δηλ. να βγάζει κιτ κάποια εταιρία και να μην τοποθετείται λόγω έλλειψης χώρου;;;
ΕυχαριστώΓια τα αυτοκίνητα με κινητήρα άμεσου ψεκασμού, όπως το δικό σου, υπάρχουν ειδικά κιτ και οτι σου είπαν προφανώς δεν ισχύει! Μπορεί η εταιρεία που αντιπροσωπεύουν να μην διαθέτει το κατάλληλο σύστημα, αλλά σίγουρα λύση υπάρχει:
Vialle Κατάλογος εδώ.
icom JTG -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγω πάντως 2,5 χρόνια τώρα στην Γαλλία** την βρίσκω** αναλόγως με την μέρα, την κίνηση και τον καιρό.
whatever floats your boat dude
**
You smell that? Diesel son, nothing in the world smells like that. I love the smell of diesel in the morning. The smell, you know that diesel smell, the whole car. Smelled like ...fuel economy!** -
Ο χρήστης dti έγραψε:
ΕυχαριστώΓια τα αυτοκίνητα με κινητήρα άμεσου ψεκασμού, όπως το δικό σου, υπάρχουν ειδικά κιτ και οτι σου είπαν προφανώς δεν ισχύει! Μπορεί η εταιρεία που αντιπροσωπεύουν να μην διαθέτει το κατάλληλο σύστημα, αλλά σίγουρα λύση υπάρχει:
Vialle Κατάλογος εδώ.
icom JTGΕυχαριστώ
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγω πάντως 2,5 χρόνια τώρα στην Γαλλία** την βρίσκω** αναλόγως με την μέρα, την κίνηση και τον καιρό.
whatever floats your boat dude
**
You smell that? Diesel son, nothing in the world smells like that. I love the smell of diesel in the morning. The smell, you know that diesel smell, the whole car. Smelled like ...fuel economy!** -
Σε μονου ψεκασμου που μπαινει το μπεκ του υγραεριου?ΑΝ τελικα μπαινει...
-
Θα ήθελα να μας πουν όσοι έχουν ήδη κάνει εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία που απαιτείται για να γραφεί στην άδεια κυκλοφορίας το υγραέριο, τί έκαναν μετά με την ασφαλιστική εταιρεία τους. Δήλωσαν κι εκεί τη σχετική αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας;
Αυξήθηκαν τα ασφάλιστρα ή δεν άλλαξε τίποτε; -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε μονου ψεκασμου που μπαινει το μπεκ του υγραεριου?ΑΝ τελικα μπαινει...Μπαίνει απλό κιτ (σημαντικά φτηνότερο από τα νέα συστήματα) και συνδέεται μόνο με τον αισθητήρα λ και τον αισθητήρα θέσης του πεντάλ γκαζιού.
Γυρίζεις χειροκίνητα (με κουμπί) από βενζίνη σε υγραέριο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε μονου ψεκασμου που μπαινει το μπεκ του υγραεριου?ΑΝ τελικα μπαινει...
Μπαίνει απλό κιτ (σημαντικά φτηνότερο από τα νέα συστήματα) και συνδέεται μόνο με τον αισθητήρα λ και τον αισθητήρα θέσης του πεντάλ γκαζιού.
Γυρίζεις χειροκίνητα (με κουμπί) από βενζίνη σε υγραέριο.Τοποθετητε επιπλεον μπεκ για το υγραεριο?
-
Χαίρετε! Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που ψάχνονται για υγραεριοκίνηση. Είμαι σχεδόν ένα βήμα πριν το αποφασίσω και από αυτά που διάβασα νομίζω ότι οι 5ης γενιάς είναι καλύτεροι από τους 4ης.
Δύο πράγματα με προβληματίζουν :- Με της 5ης γενιάς λυπαίνονται όντως οι βαλβίδες, γιατί με τα παλιότερης γενιάς νομίζω ότι εκεί υπήρχε το πρόβλημα
- Εάν μπει στη θέση της ρεζέρβας η μπουκάλα, τότε υπάρχει μονίμως ο κίνδυνος να μείνεις πουθενά εάν σκάσει το λάστιχο
Πέρα από αυτό κι επειδή μόνο τα γνωστά συνεργεία έχουν τεράστια αναμονή θα μπορούσε κάποιος να δώσει τηλέφωνα/διευθύνσεις και από άλλα συνεργεία στην Αθήνα;
Εάν είναι να θεωρηθεί διαφήμιση τουλάχιστον είναι εύκολο να στείλει ένα pm ή mail ;
Υγραεριοκίνηση!