-
Ε αντε και κλεβουν, μια του κλεφτη δυο.....τρεις και την κακη του ωρα! προβατα ειναι ο κοσμος?
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ! νομος της φυσικης! -
Για να ειστε σιγουροι 100% θα πρεπει να ειστε άδειοι αλλα αυτο δεν ειναι παντα δυνατο.Και καλα να εχει αποκληση,αλλα 7,8,9 λιτρα ειναι παρα πολλα κατα την γνωμη μου.Και εγω εβαλα πρεβεζα σημερα και η θερμοκρασια στους +2 με χιονονερο αλλα ολα καλα.Και οταν εβγαλα την μεση καταναλωση μου σιγουρεύτηκα εις διπλούν.
Τα ματια σας 14....... -
Ημαρτον.....
-
Πάντως σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν έλενχοι από το κράτος σε αντλίες lpg από ότι σε αντλίες βενζίνης πετρελαίου, καλά για νοθεία δεν το συζητάμε, αλλά τι λέμε τώρα, ψιλά γράμματα, α ρε Χαρδαβέλα βρες επιτέλους την τρούπα με το φυσικό αέριο να σωθούμε
-
Καλημερα παιδακια!
Μετα απο αποχη καποιων ημερων ειπα και εγω να σας αναφερω εναν προβληματισμο μου σχετικα με τις λαδιερες.
Πολλοι εγκαταστατες λενε οτι η λαδιερα ειναι επιβεβλημενη για αυτοκινητα με κιτ 4 γενιας. Λογω της ξηρης καυσης απαιτειται λιπανση και οτι αν υπαρχει ενας λιπαντηρας-λαδιερα και με σωστη και προγραμματισμενη συντηρηση του οχηματος (βλεπε service, σωστη ρυθμιση λιπαντηρα κτλ) δεν θα υπαρχει φθορα στις βαλβιδες.
Χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
-
Που βασιζονται και σε ποια ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεια απο την ευρωπαικη ενωση στηριζονται;
Ποσο μετραει δηλ. η προσωπικη αποψη του καθενος μας σε σχεση με επισημα στοιχεια στατιστικης; -
Αν ειναι εγγυημενη οπως λεγεται η λειτουργια του λιπαντηρα γιατι οι εγκαταστατες δεν πουλανε και δεν τοποθετουνε Ολοι λιπαντηρες και το 'ειδικο λαδι' αφου ετσι θα εχουν ακομα μεγαλυτερο κερδος με μια απλη τοποθετηση (γελοια) και με την εμπορια του λιπαντικου;
-
Γιατι οσοι τοποθετουν λιπαντηρες και ειναι σιγουροι για το αποτελεσμα τους δεν δινουν και εγγυηση (γραπτη) για το θεμα των βαλβιδων με προυποθεση να γινεται ρυθμιση και αγορα του λαδιου απο τους ιδιους για να μην υπαρχουν δικαιολογιες μη σωστης συντηρησης;
-
Γιατι στην Αυστραλια οπου ο στολος με υγραεριοκινητα οχηματα ειναι αμετρητος δεν χρησιμοποιειτε ευρεως καμια λαδιερα ή λιπαντηρας; Και φυσικα χωρις κανενα προσθετο αλλο στην βενζινη; (ηλιθια διαπιστωση: τι βοηθεια δινει ενα προσθετο λιπανσης στην βενζινη οταν το θεμα ξηρης καυσης εγκειται στην καυση κατα το υγραεριο!!!!!)
-
Εχουμε αναρωτηθει τι μπορει να ειναι ενα τετοιο λιπαντικο λαδι;
Απο απλο λαδακι μαγειρεματος (βλεπε λαμογια) μεχρι χημικες ουσιες και προσθετα καρκινογονα που ελευθερωνονται στην ατμοσφαιρα. Στο επιχειρημα εγκαταστατων οτι υπαρχουν αυξημενα καυσαερια και ρυποι και για αυτο δεν το τοποθετουν λογω περασματος στο ΚΤΕΟ, εχω να απαντησω με ερωτηση: αν το οχημα εχει λαδιερα και την βγαλεις πριν το κτεο ή το εχεις αδειο και δεν καις λαδι κατα την μετρηση, ποιο τοτε το προβλημα; Αρα μηπως κατι αλλο παιζει; (κοινως δικαιολογια;) -
Μηπως τελος να πω οτι με την μη γραπτη εγγυηση απο πλευρας των εγκαταστατων αφηνονται αναμικτα συναισθηματα στους υποψηφιους πελατες, και καποιοι 'βολευονται' στην αοριστια αυτη; Απο την μια θεωρουμε πανακεια ενα συστημα λιπανσης αλλα απο την αλλη το αφοριζουμε με δικαιολογιες του στιλ πχ ο πελατης δεν ριχνει τοσο λαδακι ανα χιλιομετρα.
Με λιγα λογια μηπως οι εγκαταστατες δεν θελουν να εγγυηθουν την ιδια τους την κατασκευη γιατι και αυτοι δεν ειναι σιγουροι;
Μου φαινεται πολυ αθωο να μην βαζουν ΟΛΟΙ οι εγκαταστατες λιπαντηρες αφου οπως λενε ειναι Η ΛΥΣΗ στο θεμα της ξηρης καυσης. Και επειδη κουραστηκα να ακουω εμπειρικες... Θεωρειες θα πω μια μονο λεξη στους κυριους: ΕΓΓΥΗΣΗ!!!
Αν ειστε τοσο σιγουροι διασφαλιστε την εργασια σας, δινετε εγγυηση με ορους (συντηρησης, δοσολογιας) και μην μας κουραζετε αλλο γιατι εχουμε βερεθει να τρωμε παπαρες απο παντου.
Αυτα προς προβληματισμο ολων... Και με υγεια!
-
-
Προβληματίσου με την αλλαγή αβάνς που χρειάζεσαι, περισσότερο από ότι χρειάζεσαι την λαδιέρα...
http://www.acl.com.au/web/acl00056.nsf/ ... enDocument
Αυστραλέζικο είναι το link...
-
Asterios, μην αλλαζεις θεμα...
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Asterios, μην αλλαζεις θεμα...Το ανοιξες το λινκ;Δεν ειναι καθολου ασχετο με το θεμα μας .
-
Εχω έχω το σύστημα της BRC με τούρκικη δεξαμενή σε hyundai getz 1,1. Ως τώρα κανένα πρόβλημα με 10.000.Σκέφτομαι και εγώ για την λαδιέρα, ένας ανεξάρτητος μάστορσς μου είπε να την βάλω. Όσον αφορά την πλήρωση της δεξαμενής η κατάσταση είναι για κλάματα ή γέλια. Σε 45 δεξαμενη χώρεσαν μέχρι και 48,5 λίτρα. Αλλά δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Η κατανάλωση σταθερή από 7,3 μέχρι 7,9 i/100km, με προσεκτική οδήγηση και ταχύτητες το πολύ 130 (σπάνια) 12ο (αρκετά) και 110 (πολύ συχνά) χρήση στην πόλη το 10% και το υπόλοιπο σε εγνατία. Χιλιόμετρα ανά ντεπόζιτο από 540 μέχρι και 620 (μια φορά μόνο). Σκέφτομαι να βάλω 5ης γεννιάς σε MAZDA 6 για να μην σκέφτομαι ποτέ πόσο θα κάψω σε ένα ταξίδι αναψυχής... αλλά δεν έχω ικανοποιητιό δείγμα από φίλους που τοποθέτησαν τέτοιο σύστημα στο ίδιο αυτοκίνητο. Υπάρχει κανείς να μου δώσει τα φώτα του; Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Asterios, μην αλλαζεις θεμα...Η κυρίως φθορά του κινητήρα και των βαλβίδων, προέρχεται από το λάθος αβάνς. Η λαδιέρα είναι η εύκολη προσπάθεια να μετριαστεί η λάθος καύση εντός του θαλάμου. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία, που λένε και οι γιατροί, ή προτιμάμε το τσίγκινο σωβρακάκι από την βαζελίνη που λέω εγώ...
-
Δώσε μας τα φώτα σου για το αβάνς τι να κάνουμε δηλαδή;
-
Η λαδιέρα είναι η εύκολη προσπάθεια να μετριαστεί η λάθος καύση εντός του θαλάμου. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία, που λένε και οι γιατροί, ή προτιμάμε το τσίγκινο σωβρακάκι από την βαζελίνη που λέω εγώ...
Συμφωνω απολυτα...
Later engines with engine management systems and the more sophisticated LPG conversions can have the advance rate and initial spark timing settings optimised for both fuels.
Δώσε μας τα φώτα σου για το αβάνς τι να κάνουμε δηλαδή;
Η αποψη του... ειδικου: Να βαλουμε 5 εγκεφαλους (!) για να ρυθμισουμε κατι το οποιο ρυθμιζει το κιτ μας απο μονο του (αυτο το advance rate and initial spark timing settings optimised) και εχει οριστει να το κανει χωρις να 'χωνουμε' τα χερια μας σαν τα 'λαμογια' και τους 'μαστορες', παραβλεποντας τις οδηγιες των κατασκευαστων.
Προβλεπω δευτερο γυρο για το αβανςςςςςςςς
-
Η λαδιέρα είναι απάτη!
Όχι μόνο δεν βοηθάει τον κινητήρα αλλά καταστρέφει και τον καταλύτη.
Προσπαθούν να μας πουλήσουν άλλο ένα άχρηστο προϊόν.
Το lpg έχει πρόσθετα λιπαντικά και σε αυτό διαφέρει από το φυσικό αέριο και είναι κατάλληλο για αυτοκίνητα.
Δεν σας φτάνει το γεγονός ότι σε χώρες με παράδοση στην υγραεριοκίνηση κανένας δεν χρησιμοποιεί λαδιέρες και παρόλο αυτό τα αυτοκίνητα τους γράφουν παραπάνω από 400 000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα? -
Η λαδιέρα είναι απάτη!
Το lpg έχει πρόσθετα λιπαντικά και σε αυτό διαφέρει από το φυσικό αέριο και είναι κατάλληλο για αυτοκίνητα.
Δεν σας φτάνει το γεγονός ότι σε χώρες με παράδοση στην υγραεριοκίνηση κανένας δεν χρησιμοποιεί λαδιέρες και παρόλο αυτό τα αυτοκίνητα τους γράφουν παραπάνω από 400 000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα?Σιγα μην σε πιστεψουν....!!!
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Η λαδιέρα είναι απάτη!
Δεν σας φτάνει το γεγονός ότι σε χώρες με παράδοση στην υγραεριοκίνηση κανένας δεν χρησιμοποιεί λαδιέρες και παρόλο αυτό τα αυτοκίνητα τους γράφουν παραπάνω από 400 000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα?Σιγα μην σε πιστεψουν....!!!
Οι δίχρονοι κινητήρες καθώς και ο περιστροφικός με τον ίδιο τρόπο λιπαίνουν τα κινούμενα εσωτερικά τους μέρη (ελατήρια πιστονιών, απεξ κ.τ.λ,) με αντλία ή με υποπίεση ή με πρόσμιξη στην βενζίνη, γιατί να μην δουλεύει η λαδιέρα;
Γιατί το λάδι να προκαλεί προβλήματα όταν στα σύχρονα δίχρονα μηχανάκια γίνετε κατανάλωση σε δεξαμενή ή σε πρόσμιξη δίχρονων λιπαντικών προδιαγραφών jaso FD που δεν δημιουργούν προβλήματα ούτε στα μπεκ ούτε στους καταλύτες και οι ρύποι είναι κανονικότατοι. -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Η λαδιέρα είναι απάτη!
Οι δίχρονοι κινητήρες καθώς και ο περιστροφικός με τον ίδιο τρόπο λιπαίνουν τα κινούμενα εσωτερικά τους μέρη (ελατήρια πιστονιών, απεξ κ.τ.λ,) με αντλία ή με υποπίεση ή με πρόσμιξη στην βενζίνη, γιατί να μην δουλεύει η λαδιέρα;
Γιατί το λάδι να προκαλεί προβλήματα όταν στα σύχρονα δίχρονα μηχανάκια γίνετε κατανάλωση σε δεξαμενή ή σε πρόσμιξη δίχρονων λιπαντικών προδιαγραφών jaso FD που δεν δημιουργούν προβλήματα ούτε στα μπεκ ούτε στους καταλύτες και οι ρύποι είναι κανονικότατοι.δεν ειμαι τεχνικός και δεν μπορώ να σου απαντήσω. Παραθέτω ότι έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμς.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μίγμα του lpg έχει τα απαραίτητα συστατικά για να λειτουργεί ό κινητήρας χωρίς προβλήματα. Μμερικοί εδώ στην ελλάδα σπέρνουν τον φόβο για καταστροφή κινητήρων με σκοπό να πουλήσουν και να τα κονομήσουν. Είναι ολοφάνερο ότι βρίσκουν έφορο έδαφος. -
υπάρχει και το ebay
http://global.ebay.com/Flashlube_Flash_Lube_Valve_Saver_Kit/180600755564/item
http://global.ebay.com/FlashLube_Valve_Saver_Kit_-incl_05_L_Flash_Lube/250742737955/item
http://global.ebay.com/JLM_Valve_Saver_Kit/170580156505/item
http://global.ebay.com/JLM_Valve_Saver_Kit_mit_LED_inkl_500ml/290512661263/item
http://cgi.ebay.com.sg/LPG-DEXTER-flashlube-alternative-valve-saver-kit-gpl-/220640216331
http://global.ebay.com/VALVE_LUBE_5_LITER_VS-1000_LPG_CNG_GAS_SAVER_KIT_FLASH/310274267116/item -
Οπως και αυτο σε παραθεση των παραπανω:
www.aeb.it/products/timing-advance-processors
Αυτο σκευτομαι σαν απαντηση αλλα η κατασκευαστρια (aeb) απαντα οτι χρησιμοποιητε κυριως σε CNg μετατροπες γιατι οι LPG και η βενζινη εχουν ομοια χαρακτηριστικα καυσης και απαιτησης προπορειας.. Χωρις βεβαια να το αποκλείει τελείως..
Για λαδιερες και μενα μου φαινετε λιγακι ουτοπια..
-
Ξαναερχομαστε ξανα και ξανα στο ιδιο θεμα , Ο asteris o antonois -team kai o leonp εχουν δωσει ρεσιταλ στο θεμα της διαφορετικοτητας μεταξυ αβανς βενζινης και lpg και στη ρυθμιση αυτης. Ακομα και στην χρησιμοτητα της λαδιερας. Εχουν κανει διατριβη ... καποιοι δεν θελετε να το καταλαβεται . Αλλα το επιχειρημα καποιου οτι διαβασα ξενα φορουμ και δεν χρησιμοποιουν λαδιερα δεν στεκει. Ξαναγυριστε μερικοι πισω και ξαναδιαβαστε και μην εισται τοσο απολυτοι .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ έγραψε:
Ξαναερχομαστε ξανα και ξανα στο ιδιο θεμα , Ο asteris o antonois -team kai o leonp εχουν δωσει ρεσιταλ στο θεμα της διαφορετικοτητας μεταξυ αβανς βενζινης και lpg και στη ρυθμιση αυτης. Ακομα και στην χρησιμοτητα της λαδιερας. Εχουν κανει διατριβη ... καποιοι δεν θελετε να το καταλαβεται . Αλλα το επιχειρημα καποιου οτι διαβασα ξενα φορουμ και δεν χρησιμοποιουν λαδιερα δεν στεκει. Ξαναγυριστε μερικοι πισω και ξαναδιαβαστε και μην εισται τοσο απολυτοι .φίλε Γεωργο.... επαναλαμβάνω όσα είπα λίγο πριν: 'Δεν σας φτάνει το γεγονός ότι σε χώρες με παράδοση στην υγραεριοκίνηση κανένας δεν χρησιμοποιεί λαδιέρες και παρόλο αυτό τα αυτοκίνητα τους γράφουν παραπάνω από 400 000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα?' ..... αν και αυτό δεν σου λέει τιποτα….μπορεις να συνεχίσεις να πιστεύεις σε διατριβές
Υγραεριοκίνηση!