-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Για το premix ρωτάς; το Α και το Ω της μακροζωίας του Wankel.Ετσι ειναι αλλα δεν ξερω αν συμφερει η λαδιερα σε σενα,καλο μην το πηραξεις.Αν καταλαβα καλα, εχεις rx8.Δεν ξερω αν το εχεις μετατρεψει ή το σκεφτεσαι αλλα θελω να σε ρωτησω εκ μερους ενός γνωστου μου αν εχεις ψαχτει γυρω απο τη μετατροπη σε rx8 και αν ειναι δυνατο να επιτευχθεί.Οποιος αλλος γνωριζει, τα ΄΄φωτα΄΄του παρακαλω
-
ο σόρυ, η ηλικία βλέπεις, νόμιζα για γενικές μηχανικές μετατροπές,
Για τους περιστροφικούς υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με την χρήση LPG.
+++
καθαρή καυση, λιγότερες επικαθήσεις άνθρακα,ένα από τα μεγάλα προβλήματα του βαγκελ
μικρότερο κόστος κίνησης, λόγο υψηλής μέσης κατανάλωσης, επίσης ένα απο τα μεγάλα προβλήματα του βάνγελ
υψηλές θερμοκρασίες λόγο lpg, πολύ κακό για βανκελ.
μη λίπανση του lpg, πάρα πολύ κακό για βάνκελ.
αδυναμία premix, πάρα πολύ κακό για βανκελ.
αν γίνει λάθος στα μίγματα (φτωχό), μπουμ βανκελκαι όλα τα σχετικά με μείωση πορτμπαγκαζ, αύξηση βάρους, δεν ξέρεις τι ξημερώνει αύριο κ.τ.λ. που ταλανίζουν και τα συμβατικά.
Πάντος στην Γερμανία ένας αντιπρόσωπος της mazda τοποθετεί το icom
http://www.paul-weiss.com/go.to/1236761954340QPOXFB/2,426408/w_zubehoer.html.
http://www.rx8forum.de/index.php?page=Thread&threadID=11834.
Στην Άπο Ανατολή με πνεύμονα http://www.iwebgas.com/shop/yutcopter/index.php?topic=61.0.
περσσότερα εδώ αλλά θέλει εγραφή http://www.rx8forum.gr/board/rx8-lpg-t2992-15.html -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Εμένα όμως είναι μόνο 10% η αύξηση.
Δεν το αμφισβητώ, αλλά πώς γίνεται τα εργοστασιακά να δίνουν επισήμως +30%?
Προφανώς η απάντηση είναι θέμα ρύθμισης.
**Όμως έτσι δεν υπάρχει φόβος για τον κινητήρα? **
Προφανώς οι αυτοκινητοβοιομηχανίες επιλέγουν πλούσια μίγματα για λόγους αξιοπιστίας του κινητήρα κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε.
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
«και ενα τελευταιο για τους φιλους του λιπαντυρα.
για μενα ο λυπαντηρας τοποθετειτε καθαρα για ψυχολογικους λογους».Φιλικά
Antonis-team.φιλε ειναι η δουλεια μου.
λοιπον.
εως τωρα εχω τοποθετηση περι τους 3 λιπανντηρες. σε πληροφορω οτι τους παιρνω τηλεφωνο να ελεγξουν την σταθμη του λυπαντικου.ολοι μα ολοι τον βρισκουν αδειο.εχω λοιπον τοποθετησεις με λιπαντηρες 15000 χιλ που ουτε ξερω ποσο
καιρο ειναι στο κενο.επισεις εχω παραδειγματα συναδελφων που ενω η εταιρεια συνιστα λαδιερα δεν τοποθετουν και σε πληροφορω εχουν παρα πολλα χιλ χωρις προβλημα
γνωμη μου ?
ειναι μουφα.
Κατ’ αρχή μην αλλοιώνεις τα γραφόμενα μου. Το κείμενο με εισαγωγικά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. θα προτιμούσα να γράψεις και την παρατήρηση την δική μου.
½ λίτρο λιπαντικού στην λαδιερα, είναι για 41 ώρες εργασίας του μοτέρ. Αν υπολογίσουμε μέση τιμή, την ταχύτητα των 100χλ/ώρα, τότε κάνουμε 4166 συνολικά χιλιόμετρα, με ένα φουλαρισμα λαδιερας. Κάθε ποτέ ελέγχουν τα λαδιά στο μοτέρ οι πελάτες σου?. Σίγουρα περιμένουν να ανάψει το λαμπάκι λαδιών!!!.....
Βεβαίως αυτό προϋποθέτει σωστή ρίθμηση από τον εγκαταστάτη, καθώς και πειστική ενημέρωση.
Με «πληροφορείς» «έχουν πάρα πολλά χιλ χωρίς πρόβλημα». Δηλαδή ποσά?, έχουν κάνει 100000κμ?. Και εάν έχουν κάνει, πως ελέγχεις της εξτρα φθορές?. Έχεις την τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό?.
Η εταιρία που γνωρίζει, που έχει πειραματιστεί εδώ και πολλά χρόνια, όπως άλλωστε και εγώ, ΣΥΝΙΣΤΑ!!!!!....ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΑΣ, κατόπιν της επιφοίτησης του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, (διότι τα βιβλία λένε το αντίθετο) δεν το βάζουν, γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, (και μετά μερικά χρόνια, σιγά μην κάνουν οι Έλληνες πολλά χιλιόμετρα) ουδέν λάθος αναγνωρίζετε. Και όταν ο πελάτης παραπονεθεί, (σιγά μην μας το πεις) τότε φταίει ο ΘΕΟΣ, ο διαιτητής που σφύριξε λάθος, η……. η τουρκοκρατία!!!...το ρημάδι το πόδι μας (το χέρι μας…), που δεν έβαλε γκολ (λαδιερα..), δεν φταίει ποτέ!!!!.....
Και όλα αυτά για 25ε κόστος αγοράς και ¼ της ώρας δουλειά.
Κάνε αγόρι μου την δουλειά σου σωστά. Πίστευε τα εργοστάσια που ξέρουν, και τους παλιούς εγκαταστάτες, που τοποθετούσαμε, και τοποθετούν. Σιγά εάν μάθανε, ενόσω δεν πιστεύουνε, τα ‘πιπίνια’, η τα αρπακτικά.
Τους κολλούσα στο καντράν χαρτάκι. Κάθε 10 – 20 – 30 του μήνα να ελέγχουν και να συμπληρώνουν.
Πάντα στην διάθεση σου, και το λέω ειλικρινά.
Antonis-team. -
«από 106S16 » 14/12/10 21:21
Κακό της κεφαλής των, ειδικά για japan μεριά, εδώ στο rx8 που ψεκάζουν 4 μπεκ βάζουμε και 120-200 ml λαδάκι για δίχρονους κινητήρες στο ρεζεβουάρ στα 60l it βενζίνης (premix) αφού σκέφτομαι να συνδέσω λαδιέρα με δίχρονο λαδάκι στην υποπίεση της πολλαπλής εισαγωγής για να γλυτώσω το premix.»
Η REDEX λέει 30cc στα 50 λίτρα φίλε μου. το περισσότερο μπορεί να δημιουργεί στο μέλλον, φθορά στον καταλυτή.
Από τότε που βγείκε η αμόλυβδη, ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, και το συνιστώ σε όλους τους φίλους και πελάτες μου.
Πάντα μιλάω για τετράχρονους κινητήρες &Wankel.
Και είναι παράδοξο, ότι κανένας αεριάς , δεν πουλάει και το λιπαντικό στο πρατήριο του, η τουλάχιστον δεν το διαφημίζει!!!.....μήπως επειδή αυτό είναι αρνητικό για το τελικό κόστος?.....σίγουρα τα λιπαντικά αποφέρουν μεγάλο κέρδος…. «τυχαίο αυτό, δεν νομίζω»!!!!!!!......
45 λίτρα αέριο, με 0,85 = 38,25 + 10ε το λιπαντικό, (την τιμή την διάβασα εδώ μέσα) = 48ε . Σχεδόν 25% το κόστος μετακίνησης πιο πάνω. Πρέπει να συνυπολογίζετε και αυτό, πριν την μεγάλη απόφαση.
Κατά την γνώμη μου, είναι συμπαιγνία…. «…..και το θύμα ο πελάτης…». Είναι και ο λόγος που δεν δίνουν εγγειηση για το μοτέρ σφαιρικά, και μόνον για την δουλειά τους. Σιγά μην χαλάσουν οι σωλήνες οι βαλβίδες ασφαλείας κλπ ανταλλακτικά, σε 30 χρόνια.Και θέλω ειλικρινά να μου πείτε, με θεωρείτε τόσο βλάκα, που σταμάτησα αυτήν την εργασία?. Βεβαία παραμένω να διορθώνω και να συμπληρώνω και να ρυθμίζω. Μα ούτε ψεύτης δεν ήμουν και δεν θα γίνω, ούτε κλέφτης δεν ήμουν και δεν θα γίνω. Και δεν χρεώνω κανέναν με αυτές της ιδιότητες, μα χρεώνω το πρόβλημα στην αμάθεια, και τον κουτοπονηρησμό.
……μα κοντός ψαλμός αλληλούια!!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Αγαπητοί,Έχω καιρό να στείλω μήνυμα στο φόρουμ. Έχω φτάσει αισίως τα 33.000 χλμ σε 6 μήνες με το σύστημα ICOM JTG. Εκτός από τα αρχικά προβλήματα με το ρετάρισμα (που μάλλον ήθελε καλύτερη ρύθμιση που δεν έγινε σωστά από την αρχή) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχω αλλάξει φίλτρο υγραερίου στην Καβάλα (όποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ να του δώσω για να μη κάνω διαφήμιση) με 10 ευρώ.
Παράλληλα με το Opel έχω κάνει και μια μετατροπή σε ένα SAXO 1.1. Θα ήθελα όποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα να με ενημερώσει. Το σύστημα είναι OMVL με πνεύμονα (θα λέγαμε 3ης γενιάς χωρίς μπέκ) στο οποίο έχω το παρακάτω θέμα:
Στο υγραέριο δουλεύει αρκετά καλά χωρίς ρεταρίσματα και καλή κατανάλωση. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού ανάβει το λαμπάκι με το πλούσιο/φτωχό μίγμα και πάντα μετά η εναλλαγή σε βενζίνη οδηγεί σε σβήσιμο της μηχανής!!!. Έχω αλλάξει αισθητήρα λάμδα (μεταχειρισμένο), έκανα μέτρηση καυσαερίων ειδικά για το υγραέριο, αλλά το θέμα παραμένει.Έχει κανείς αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα. Το κουφό είναι ότι έχω κάνει 10.000 km χωρίς κανένα πρόβλημα με το υγραέριο. Το πρόβλημα υπάρχει όταν γυρίζω σε βενζίνη μόνο. Το πρόβλημα διορθώνεται μέχρις ωσότου να γίνει 'reset' ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου. Λέτε με σωστή ρύθμιση να πάψει να υπάρχει το πρόβλημα? Πριν την μετατροπή ουδέποτε είχα πρόβλημα σε βενζίνη ενώ μετά από reset του εγκεφάλου μπορώ να κάνω κανονικά τα ταξίδια ακόμη και βενζίνη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πάω σε υγραέριο και μετά από μεγάλο ταξίδι (που ίσως συνοδεύεται και από άναμμα της ένδειξης πλούσιο μείγμα).Περιμένω τις απόψεις σας!.
Πλούσιο μίγμα με υγραέριο, ο διορθωτικός χάρτης μιγμάτων του μαμά εγκεφάλου (fuel trim map) γεμίζει με αρνητικές τιμές θέλοντας να φτωχύνει το μίγμα, οπότε μόλις γυρνάς σε βενζίνα έχεις τρομερά φτωχό μίγμα που αδυνατεί να κρατήσει τον κινητήρα σε λειτουργία. Με το reset ο fuel trim map μηδενίζεται, οπότε μετά μπορείς να δουλέψεις κανονικά. Ξανακάνοντας μεγάλο ταξίδι με υγραέριο, ο χάρτης ξαναρχίζει να γεμίζει αρνητικές τιμές και φτου κι απ'την αρχή.
Να πας να σου ξανακάνει ρύθμιση τον εγκέφαλο του υγραερίου με πεντάβολτο λάμδα, ώστε να πετύχει καλύτερες ρυθμίσεις σε όλη την γκάμα στροφών...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κατά την γνώμη μου, είναι συμπαιγνία…. «…..και το θύμα ο πελάτης…». Είναι και ο λόγος που δεν δίνουν εγγειηση για το μοτέρ σφαιρικά, και μόνον για την δουλειά τους. Σιγά μην χαλάσουν οι σωλήνες οι βαλβίδες ασφαλείας κλπ ανταλλακτικά, σε 30 χρόνια.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Μαζί σου
Στο θέμα τις λαδιέρας πάντως αδυνατό να καταλάβω τη χρησιμότητα της, αφου ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής πριν ολοκληρωθεί η καύση, πώς βοηθαεί το λάδι να μην τσουρουφλιστούν;;
Κοσμάς
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
θα συμφωνήσω με τον Asteri.. τα ίδια ακριβώς μου είπε και ο μηχανικός που μου το έβαλε.. ο οποίος σημειωτέων.. είναι γνωστός βελτιωτής και προγραμματιστής εγκεφάλων.. (με πτυχίο Πολυτεχνείου... και όχι ο μαστρομήτσος..)
αυτος ήταν και ο λόγος που έβαλα lpg σε αυτόν, γιατί ξέρει να προγραμματίζει καθώς και τα μυστικά των εγκεφάλων.. δε θα του κάνω άλλη διαφήμιση.. πουλάει και 4ης και 5ης κάνει δική του εισαγωγή.μου έβαλε αερίου ψεκασμού 5ης γεννιάς και όχι υγρού ψεκασμού.. του ζήτησα όσο δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία και όχι οικονομία και να πάρω τις βαλβίδες στο χέρι.. οι ρυθμίσεις ειναι οι εξής¨
- στο ρελαντί καίμε μονο βενζίνη για καλύτερη λίπανση και μετά από δική μου προτροπή
- σε όλες τις στροφές δεν καίει ποτέ μονο υγραέριο, αλλά σε όλο το εύρος των στροφών ρίχνει μέσα και μια μικρή ποσότητα βενζίνης και η αντλία να δουλεύει συνεχώς έστω και λίγο (βέβαια αυτό αν δεν γίνει σωστή ρύθμιση μπορεί να είναι πηγή ρεταρισμάτων)
- με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται η λαδιέρα..
Η λειτουργία του αυτοκινητου ειναι στρωτή, δεν καταλαβαίνεις ποτε μπαίνει ή βγάινει το υγραέριο..
Η κατανάλωση μου αυξήθηκε περίπου ένα +20%-25%Γενικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν η τιμή του lpg ήταν 0,60-0,65 και θα έλεγα σε κάποιον οτι αξίζει.. τώρα με τις τιμές κοντά στο 0,80 ξεκάθαρα δε συμφέρει κάποιος να βάλει για τους λόγους που έχουν προαναφερθει! εκτός αν έχει ταξί.
Μα η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε 4ης και 5ης γεννιάς δεν είναι ο υγρός ψεκασμός (5ης μόνο icom-vialle) αντί του αερίου ψεκασμού (4ης); Ποιό σύστημα τοποθέτησες;
με πρόλαβες dtiσορρυ για την αργοπορημένη απάντηση.. της Bigas αέριας έγχυσης έβαλα (4ης)...
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Κατά την γνώμη μου, είναι συμπαιγνία…. «…..και το θύμα ο πελάτης…». Είναι και ο λόγος που δεν δίνουν εγγειηση για το μοτέρ σφαιρικά, και μόνον για την δουλειά τους. Σιγά μην χαλάσουν οι σωλήνες οι βαλβίδες ασφαλείας κλπ ανταλλακτικά, σε 30 χρόνια.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Μαζί σου
Στο θέμα τις λαδιέρας πάντως αδυνατό να καταλάβω τη χρησιμότητα της, αφου ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής πριν ολοκληρωθεί η καύση, πώς βοηθαεί το λάδι να μην τσουρουφλιστούν;;
Κοσμάς
Το θέμα της αυξημένης θερμοκρασίας λειτουργίας των βαλβίδων εξαγωγής συνεχίζει να υπάρχει αλλά το 'λάδι' περιέχει κάποιο πρόσθετο για να μην φθείρονται οι βαλβίδες.
Ακόμα και σε κινητήρες που είναι ρυθμισμένοι από το εργοστάσιο για να δουλεύουν με υγραέριο, μετά από πάρα πολλά χιλιόμετρα υπάρχει μια πρόωρη φθορά των βαλβίδων σε σχέση με την βενζίνη. Το κόστος αυτής της φθοράς αντισταθμίζεται από την μικρότερη(?) τιμή του υγραερίου και αφήνει και κέρδος στον υγραεριοκίνητο χρήστη.
Η 'λαδιέρα' υποτίθεται ότι προστατεύει από αυτή τη φθορά αλλά οι κατασκευαστές δεν προσφέρουν ούτε τοποθετούν 'λαδιέρες' λόγω των εκπεμπόμενων ρύπων.
Φυσικά στη χώρα που δεν πρόκειται ποτέ να επιβληθεί πρόστιμο για ρύπους, μπορείς να βάλεις ότι θέλεις στον κινητήρα σου κι ας βγάζει από την εξάτμιση το καλό για το πνεμόνι μας πρόσθετο. -
Αφαιρεθηκαν τα offtopic.Επιστρεψτε στο θεμα και τα προσωπικα σας λυστε τα με πμ [mod]
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
0,77 σήμερα στη Μεταμόρφωση (ίσως η φθηνότερη τρέχουσα τιμή) και πρώτη φορά είδα τόση ουρά για ανεφοδιασμό με υγραέριο: τουλάχιστον 3-4 αυτοκίνητα σε κάθε πλευρά της αντλίας...εγω εχτες που πηγα να βάλω στην μεταμοφρφωση η ουρα ηταν τουλασχιστον 20 αμαξια και τα περισσοτερα ηταν τζιπ. δεν μπορουσα να περιμενω και εφηγα και πηγα στο αιγαλεω στην μαρκονι οπου το ειχε 0,79 και δεν ειχε ουτε ενα αμαξι εκει ..οταν ρώτησα το αφεντικο που τυχαινει να ηταν εκει ,αν εχει κινηση μου ειπε οτι γενικα εχει πέσει λιγο .και οταν του ειπα οτι ειχα παει στην μεταμοφρωση και ειχε ουρα 20 αμαξια απόρησε ...και μου ειπε γιατι ? του εξηγησα οτι το ειχε 0,77 .τοτε μου ειπε οτι μαλλον πρεπει να το κατεβασω και εγω .,.μιας και επεσε λιγο η τιμή του .. για να δειτε τη γινετε ...να δουμε θα το κατεβασει ?
-
εμαθα οτι υπάρχει καποιο πρατήριο που βάζει υγραεριο στην περιοχη της βιομηχανικης πατρων ...ισχυει κατι τέτοιο ? αν ξερεις καποιος κατι ας μου στειλει πμ..ευχαριστώ
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
0,77 σήμερα στη Μεταμόρφωση (ίσως η φθηνότερη τρέχουσα τιμή) και πρώτη φορά είδα τόση ουρά για ανεφοδιασμό με υγραέριο: τουλάχιστον 3-4 αυτοκίνητα σε κάθε πλευρά της αντλίας...
εγω εχτες που πηγα να βάλω στην μεταμοφρφωση η ουρα ηταν τουλασχιστον 20 αμαξια και τα περισσοτερα ηταν τζιπ. δεν μπορουσα να περιμενω και εφηγα και πηγα στο αιγαλεω στην μαρκονι οπου το ειχε 0,79 και δεν ειχε ουτε ενα αμαξι εκει ..οταν ρώτησα το αφεντικο που τυχαινει να ηταν εκει ,αν εχει κινηση μου ειπε οτι γενικα εχει πέσει λιγο .και οταν του ειπα οτι ειχα παει στην μεταμοφρωση και ειχε ουρα 20 αμαξια απόρησε ...και μου ειπε γιατι ? του εξηγησα οτι το ειχε 0,77 .τοτε μου ειπε οτι μαλλον πρεπει να το κατεβασω και εγω .,.μιας και επεσε λιγο η τιμή του .. για να δειτε τη γινετε ...να δουμε θα το κατεβασει ?
εγώ πιστεύω οτι δε χαμπαριάζουν.. πήγα στο χαλάνδρι (εκεί μένω) .. που το έχει 0,82.. του λέω ακριβά το έχεις.. μου λέει τόσο το έχουν όλοι.. του λέω 0,77 στη Μεταμόρφωση.. μου λέει έ πήγαινε βάλε εκεί τοτε.. 'αυτό θα κάνω του είπα και σηκώθηκα και έφυγα...'
προτιμώ να το κινώ με βενζίνη 3-4 μέρες μέχρι να με φέρει ο δρόμος στη Μεταμόρφωση παρά να επιβραβεύω τέτοιες συμπεριφορές... έτσι, για το γαμώτο....
-
Επαγγελματίες
Όταν κάποιος επαγγελματίας (παντός είδους) μιλάει με τέτοιον τρόπο ή πετάει τσιτάτα χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση, το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη. Οπότε τους χτυπάς εκεί. Παίρνουν τα @@ μας στο στόμα.
-
Δυστυχώς με 5000 Χλμ το μήνα περίπου μετράω και το λεπτό γι' αυτό και γεμίζω από τον φθηνότερο. Όχι όμως να το γυρίσω στη βενζίνη. Αρκετά έχω χρηματοδοτήσει μέσω της βενζίνης την κάθε κυβέρνηση με φόρους και από τη δουλειά μου με ΦΠΑ, δασμούς και περαιώσεις. Εκτός από τους δημοσίους που έστω και λιγότερα θα έχουν σίγουρο μισθό για εμάς τους υπόλοιπους έρχεται το βαρύ 2011.
-
[quote='val k11']ειχα δειαβασει στο topik πως θα ανοίξει πρατήριο στη πάτρα. ξέρει κανείς αν άνοιξε?
επειδη μιλησα σήμερα με το πρατήριο μου ειπε οτι εχουν ξεκινήσει οι εργασίες και θα ανοίξει στα μεσα της επόμενης εβδομάδας ..
-
review
clio 1.4 16v mont 2004
12.000KM LPG
88.000KM Μάρτιος 10-100.000KM Δεκέμβριος 10Το σύστημα NPL Τούρκικο τοποθετήθηκε στην Θεσσαλονίκη από μη αδειούχο εγκαταστάτη έναντι των μαύρων 1.000 ευρώ,
Η κατανάλωση σε lpg είναι λίγο πάνω από τα 9 λίτρα/100 ΚΜ ενώ αντίστοιχα με βενζίνη είναι στα 8,4 λίτρα ανά 100 ΚΜ, αύξηση κατανάλωσης 10-12%.
Την εγκατάσταση την κρίνω ως μέτρια (έχω επαρκείς τεχνικές γνώσεις και εμπειρία και σαν τεχνικός) το θετικό είναι ότι δώσανε προσοχή στην ασφάλεια, έχουν χρημοποιήσει τα σωστά κλιπς στήριξης αν και δεν λείπουν μερικά τάιραπ (απαράδεκτο), οι σωληνώσεις είναι οι σωστές ενισχυμένες και οι χαλκοσωλήνες έχουν την θερμονωτική-προστατευτική επένδυση, η ECU, o πνεύμονας, οι ηλεκτοβαλβίδες και η ηλεκτροβάνα είναι στα σωστά σημεία και επαρκώς στερεωμένες, η φιάλη του συστήματος είναι στην θέση της ρεζέρβας με σωστές γειώσεις και εξαερισμό, το μπουτόν επιλογής καυσίμου είναι σε λάθος σημείο γιατί πρέπει να κοιτάξεις χαμηλά και αριστερά για να το δεις, για να περάσουν τα ακροφύσια των ηλεκτροβαλβίδων αφαιρέσαν την πολλαπλή εισαγωγής, μετά από δική μου προτροπή δεν επανατοποθέτηαν την ψύκτρα-κάλυμμα της γραμμης και ψεκαστήρων βενζίνης για να έχω πρόσβαση στο φίλτρο λαδιού και στον δείκτη στάθμης λαδιού.Προβλήματα.
Στην αρχή τοποθετήσανε ακροφύσια 1,6 με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει πεσμένη απόδοση, αρχικά μετά την τοποθέτηση των 1,8 και κατόπιν των 2,0 με επαναρύθμιση του χρόνου ψεκασμού το πρόβλημα επιλύθηκε. Απο την πρώτη στιγμή ο δείκτης βενζίνης διάβαζε από την μαμά ECU τα χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να δείχνει ότι καταναλώνει βενζίνη ενώ ήταν στο lpg, όταν ο κινητήρας γυρίσει στο OFFπ.χ τοβράδυ ο δείκτης επανέρχεται και δείχνει σωστά το πρωί. Τα τέσσερα led που δείχνουν την στάθμη lpg είναι ότι ναναι, στα πρώτα 100ΚΜ σβηνουν τα τρία πρώτα και με το τέταρτο βγάζεις εως 300ΚΜ.
Το σοβαρότερο είναι ότι στις 5000ΚΜ παρέδωσε πνεύμα ο ECU LPG, αλλάχτηκε ενοείται δωρεάν, διάγνωση του εγκαταστάτη ψυχρή κόλληση (συνηθησμένη ατεκμηρίωτη και ανόδυνη δικαιολογία).
Όταν τον είπα για λαδιέρα με είπε 80 Ε, το άφησα προς το παρόν και μάλον θα αγοράσω από net, ή να κάνω εγώ (Κ.Αντώνη που μπορώ να βρω ρεγουλατόρο ροής)Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστιμένος και σκέφτομαι αν αξίζει να βάλω και στο corsa d 24.000ΚΜ ανά έτος Μ.Κ 6,4 λιτρα/100ΚΜ , πάντως αν βάλω με βλέπω ή Φλώρινα (lovato 750Ε+80) ή Γιαννιτσα (Γαλατασαράι 900Ε) τιμές με το χαρτί στο χέρι, πάντως για όσους κάνουν κάτω από 10,000ΚΜ γνώμη μου είναι να κρατήσουν τα φράγκα τους γιατί έρχεται βαρυχειμωνιά
διόρθωση ο Ζόλης (φλωρινα θέλει και 80 για το χαρτί) -
Παντως όλως παραδόξως, ο φαρμακης στην πρεβεζα(λούρο)και μαλλον και στα γιαννενα , εδω και κανα μηνα περιπου το εχει αφησει στα 0,75.Αλλα ξερω οτι και αυτον ακομα τον καντιλιαζουν γιατι παιδες οπως και να το κανεις ειναι δυσκολα τα πραγματα γενικα και ο κοσμος δεν χαριζεται....ειδατε και τον χατζηδακη....
-
ειδαμε , ειδαμε.....και απ'οτι φαινεται ερχονται και πιο δυσκολα!
καλησπερα σε ολους απο την πολυ χιονισμενη Καρδιτσα! -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Παντως όλως παραδόξως, ο φαρμακης στην πρεβεζα(λούρο)και μαλλον και στα γιαννενα , εδω και κανα μηνα περιπου το εχει αφησει στα 0,75.Αλλα ξερω οτι και αυτον ακομα τον καντιλιαζουν γιατι παιδες οπως και να το κανεις ειναι δυσκολα τα πραγματα γενικα και ο κοσμος δεν χαριζεται....ειδατε και τον χατζηδακη....+100
Υγραεριοκίνηση!