-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Καλησπέρα!!!! Διανύω καθημερινά 100 χλμ μόνο και μόνο για να παω και να έρθω από δουλειά μου.Αυτό μεταφράζεται σε 200 ευρώ περίπου το μήνα.Σκέφτομαι να βάλω υγραέριο.τι με συμβουλεύετε? Αξίζει η μετατροπή, δεδομένου οτι κάνω και μερικά ταξιδακια μεσα στον χρόνο συν τις υπόλοιπες διαδρομές που κάνω για τις καθημερινές μου ανάγκες? Έστω και αν φτάσει η τιμή του λίτρου στο 1 ευρώ πάλι δεν με συμφέρει? ΣΕ ένα χρόνο θα έχω αποσβέσει.... Όποιος έχει όρεξει ας μου δώσει τα φώτα του γιατί έχω μπερδευτεί!!!! Ευχαριστώ
Καλησπερα φιλε μου.Με λιγα λογια αν κανεις πολλα χιλιομετρα βαλτο αλλα να εισαι διατεθημενος να υπομείνεις ισως καποιες επισκεψεις στον εγκαταστατη μεχρι να στο ρυθμησει ικανοποιητικά.Αν θες καλύτερη καταναλωση να βαλεις υγρου ψεκασμου και οχι πνευμονα αν και πολλες φορες ερχοναι στα ιδια αναλογα το αμαξι(αρα θεμα επιλογης αλλα και τιμης εγκαταστασης).Τελος να επιλεξεις προσεκτικα απο πριν τον εγκαταστατη σου γιατι μετα θα ειναι αργα.....
Καλο βολι....να βαλεις σημερα και 4ης γενιας (ποιο οικονομοικο και χωρις προβληματα) οσο για τον χρονο αποσβεσεις δεν καταλαβαινω την βιασυνη μερικων εδω μεσα δηλ αν κανεις 8 χχ δεν γλιτωνεις λεφτα? ιδιως αν ειναι μεγαλου κυβισμου?
βλεπε υπογραμιση. -
[/quote]
Αν θες καλύτερη καταναλωση να βαλεις υγρου ψεκασμου και οχι πνευμονα αν και πολλες φορες ερχοναι στα ιδια αναλογα το αμαξι(αρα θεμα επιλογης αλλα και τιμης εγκαταστασης).[/quote]
Έχω την εντύπωση ότι η κατανάλωση δεν μπορεί να είναι διαφορετική στα 2 συστήματα, αφού η θερμογόνος δύναμη παραμένει ίδια. Απλώς με του υγρού ψεκασμού δεν θα χάσεις ιπποδύναμη, ενώ με του αέριου θα χάσεις περίπου 5%. -
Μην ξεχνάμε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος οδήγησης του κάθε ενός από εμάς. Ένας συντηρητικός οδηγός, που φέρεται πολύ ευγενικά στο γκάζι, χωρίς πολλά ανοίγματα και υψηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα, μάλλον δεν θα αντιληφθεί ιδιαίτερα τη μικρή απώλεια των επιδόσεων. Από προσωπική μου πείρα έχω καταλάβει ότι όσο πιο 'επιθετικά' και 'γρήγορα' οδηγώ (βασικά ψηλές στροφές και απότομα ανοίγματα) τόσο αναλογικά αυξάνει η κατανάλωση του υγραερίου.
Στο δικό μου αυτοκίνητο (SEAT LEON, 1.6 2005, LPG PRINS) η κατανάλωση του υγραερίου ουδέποτε έχει ξεπεράσει το 10% της κατανάλωσης βενζίνης (χαρακτηριστικά αναφέρω 10 λίτρα υγραερίου/100 χλμ σε συνθήκες πόλης), πράγμα με το οποίο δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.
Επιπλέον, αν κάποιον τον νοιάζουν οι επιδόσεις, τότε μάλλον μπορεί να πάει σε σύστημα 5ης γενιάς, ή να ζητήσει από τον εγκαταστάτη του να του ρυθμίσει την παροχή υγραερίου πιο πολύ για απόδοση παρά για οικονομία (εκεί πιστεύω είναι η τέχνη της ρύθμισης, να συνδυάζει την οικονομία με την απόδοση). -
Η μεση καταναλωση μου δεν εχει περασει τα 7,5lit/100χλμ (7 εργοστασιακη τιμη) στην χειρότερη των περιπτωσεων και μετα βιας 1 φορα μου πηγε στα 8,5/100 οταν πηγα ταξιδι με 120-140 την πιο πολυ ωρα με προσπερασεις, φορτωμένος, με την οικογενεια μεσα κτλ(ειχα κανει και 200χλμ μεσα σε πολη!!!) Αρα μπορω να πω οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος με τον υγρο ψεκασμο
-
χθες τελικωσα το Fiesta. Επιασε 185 και ολα ηταν μια χαρα. Ουτε με γυρισε σε βενζινη, ουτε εκανε διακοπες, ουτε τπτ. Με βενζινη τα ιδια πιανει σε τελικες. Απο καταναλωση. Εχω 7,5 - 8 ενω με βενζινη 6,5 - 7.
Fiesta 1.4 του 2005
ICOM JTG 5ης γενιάς -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αρα μπορω να πω οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος με τον υγρο ψεκασμοΠοια άλλα πλεονεκτηματα προσφέρεο το υγρού ψεκασμού έναντι του αερίου, ώστε να δικαιολογείται η αύξηση του κοστολογίου του κατά 600 € (από 1400 αέριου, στα 2000 υγρού)?
-
Καλησπέρα παιδια
Εδώ και 2 μηνες εχω βάλει το κιτ υγραεριου οταν η τιμη του καυσιμου ηταν περιπου στα 0,69 το λιτρο (θεσσαλονικη). Σημερα συνεχιζω να εκπλησομαι με την τοσο γρηγορη αυξηση της τιμης η οποια εφτασε τα 0,809 και ειναι σιγουρο οτι θα συνεχισει να ανεβαινει. Περα από την 1η σκεψη που κανουμε οι περισσοτεροι, η αισχροκερδια, τι αλλο ρε παιδια μπορει να ανεβασει στο υγραεριο τοσο γρηγορα την τιμη? Πολυ φοβαμαι πως πολυς κοσμος θα το ξανασκεφτει να βαλει το κιτ, και πολυς ακομα θα το μετανοιωσει που το εβαλε ιδιως αν δε κανει πολλα χλμ.
-
Ο χρήστης tasssos1 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιαΕδώ και 2 μηνες εχω βάλει το κιτ υγραεριου οταν η τιμη του καυσιμου ηταν περιπου στα 0,69 το λιτρο (θεσσαλονικη). Σημερα συνεχιζω να εκπλησομαι με την τοσο γρηγορη αυξηση της τιμης η οποια εφτασε τα 0,809 και ειναι σιγουρο οτι θα συνεχισει να ανεβαινει. Περα από την 1η σκεψη που κανουμε οι περισσοτεροι, η αισχροκερδια, τι αλλο ρε παιδια μπορει να ανεβασει στο υγραεριο τοσο γρηγορα την τιμη? Πολυ φοβαμαι πως πολυς κοσμος θα το ξανασκεφτει να βαλει το κιτ, και πολυς ακομα θα το μετανοιωσει που το εβαλε ιδιως αν δε κανει πολλα χλμ.
εσυ ετσι και αλλιως γλυτωνεις λεφτα τωρα νοιαζεσε και για το αν βαλουν αλλοι και αν τους συμφερει?
κανε την αποσβεση σου και κοιτα λιγο και το που θα παει η βενζινη.
παντα το υγραεριο θα ειναι περιπου στο μισο οποτε.... -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Αρα μπορω να πω οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος με τον υγρο ψεκασμο
Ποια άλλα πλεονεκτηματα προσφέρεο το υγρού ψεκασμού έναντι του αερίου, ώστε να δικαιολογείται η αύξηση του κοστολογίου του κατά 600 € (από 1400 αέριου, στα 2000 υγρού)?
Προσωπικά εγώ έβαλα (και θα ξαναβάλω σύστημα υγρού ψεκασμού) για έναν και μόνο λόγο : έχει λιγότερα εξαρτήματα και είναι πιο απλό!!!!!
δεν έχει πνεύμονα (όπου έχεις service κάθε 30Κ χιλιόμετρα) ούτε και extra εγκέφαλο όπου αυτός 'οδηγεί' τα μπεκ και θέλει 'χαρτογράφηση εγκεφάλου'!!!!στο σύστημα υγρού ψεκασμού, έχεις μόνο μπέκ, μπουκάλα και έναν κύκλωμα (δεν είναι εγκέφαλος) όπου ελέγχει το σύστημα υγραερίου (μπουκάλα, πίεση, κλπ) και κάνει την αλλαγή 'οδήγησης' των μπέκ βενζίνης - υγραέριου.
Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα το σύστημα υγρού ψεκασμού και δεν μετανιώνω για αυτό (παρόλα τα προβλήματα)
-
Πρόταση :
για όλα αυτά τα περί υγραερίου, δεν συνεχίζουμε να τα λέμε στο forum lpgforum.gr
είναι το καταλληλότερο forum για θέματα υγραερίου!
Πρόταση κάνω... δεν είμαι διαχειριστής στο forum!
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Αρα μπορω να πω οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος με τον υγρο ψεκασμο
Ποια άλλα πλεονεκτηματα προσφέρεο το υγρού ψεκασμού έναντι του αερίου, ώστε να δικαιολογείται η αύξηση του κοστολογίου του κατά 600 € (από 1400 αέριου, στα 2000 υγρού)?
Δεν θα σου πει κανενας, ουτε και γω πως τα εδωσα και το ευχαριστηθηκα κιολας. Εχοντας ομως καλητερη καταναλωση και καλητερη αποκρηση στο γκαζι, ακομα και απο βενζινη, σε σχεση με το αεριο ψεκασμο προσωπικά θεωρω οτι αξιζει.Και δεν θελω να βλεπω το χαρο με τα ματια μου στις προσπερασεις.Θελω το γκαζι που ειχα πριν αν οχι καλητερο,και το εχω.Το συστημα το εβαλα 1650 και οχι 2000
Φιλικαtgi+++
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
Καλησπέρα παιδια
Εδώ και 2 μηνες εχω βάλει το κιτ υγραεριου οταν η τιμη του καυσιμου ηταν περιπου στα 0,69 το λιτρο (θεσσαλονικη). Σημερα συνεχιζω να εκπλησομαι με την τοσο γρηγορη αυξηση της τιμης η οποια εφτασε τα 0,809 και ειναι σιγουρο οτι θα συνεχισει να ανεβαινει. Περα από την 1η σκεψη που κανουμε οι περισσοτεροι, η αισχροκερδια, τι αλλο ρε παιδια μπορει να ανεβασει στο υγραεριο τοσο γρηγορα την τιμη? Πολυ φοβαμαι πως πολυς κοσμος θα το ξανασκεφτει να βαλει το κιτ, και πολυς ακομα θα το μετανοιωσει που το εβαλε ιδιως αν δε κανει πολλα χλμ.
εσυ ετσι και αλλιως γλυτωνεις λεφτα τωρα νοιαζεσε και για το αν βαλουν αλλοι και αν τους συμφερει?
κανε την αποσβεση σου και κοιτα λιγο και το που θα παει η βενζινη.
παντα το υγραεριο θα ειναι περιπου στο μισο οποτε....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. έχεις καταντήσει κουραστικός (για να μη πω γραφικός) είπαμε εντάξει υπερασπίζεσε τη κάστα των γκαζοπρατηριουεγκαταστατών αλλά γράφωντας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια δίνεις την εντύπωση ότι κυνηγάς τους πελάτες με το ντουφέκι, και δικαίως σου επιστρέφω την χειρονομία που μας είχες κάνει πρίν μερικές μέρες εις διπλούν
-
Ο χρήστης koriosg4 έγραψε:
Καλημέρα παίδες,
είμαι νέο μέλος με 3,000 χλμ και έχω μερικές ερωτήσεις, αν μπορείτε να με βοηθήσετε καλώς. Η συσκευή που έβαλα είναι ALDESA με προέλευση απο την Τουρκία αλλά αυτό που μου την εγκατέστησε μου είπε ότι έχει τεχνολογία Ιταλίας, μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο? Είναι 44lt αλλά γεμίζει με 39lt ή 40lt. Έχω κάνει στην εθνική οδό γύρω στα 450χλμ και μέσα στην π'ολη γύρω στα 400χλμ αλλά μέσα στην πόλη όταν το βάλω μπροστά και έχουν περάσει 8 ή και παραπάνω ώρες που 'εχω να το κινήσω ή να το βάλω μπροστα, καθηστερέι να γυρίσει στην υγραεριοκίνιση, δλδ μπαίνει το υγραέριο μετά απο 3χλμ περίπου. Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει τρόπος να γυρνάει στην υγραεριοκινικη σε μικρότερο χρόνο ή μόνο έτσι γίνετε?Υπάρχει πιθανότητα να είναι ανάλογα τη συσκευή?(opel corsa 1400cc Bjoy)Το Aldesa είναι σύστημα 4ης γενιάς=>έχει πνεύμονα=>για να αρχίσει να λειτουργεί ο πνεύμονας πρέπει τα νερά του ψυγείου να φτάσουν σε μία θερμοκρασία=>πρέπει να ζεσταθεί ο κινητήρας.
Στην ίδια καθημερινή διαδρομή προς τη δουλειά μου, το καλοκαίρι γυρίζει σε αέριο σε 2-3 λεπτά, ενώ τώρα που (σχεδόν) χειμώνιασε σε 5-6 λεπτά.Όσον αφορά τώρα τα πρατήρια κ τους εγκαταστάτες, αναμένεται τεράστια αύξηση. Συγεκριμένα, γνωρίζω 2 πρατήρια στην Πτολεμαίδα που είναι απολύτως έτοιμα (έχουν και αντλίες) και περιμένουν την άδεια λειτουργίας για υγραέριο, ενώ έχω ακούσει και για άλλα 3. Τουλάχιστον 2 πρατήρια σε μία μικρή επαρχιακή πόλη.
Για εγκατατάτες, έπεσαν στα χέρια μου 3 διαφημιστικά φυλλάδια από εγκαταστάτες Πτολεμαίδας, συν 2 εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της περιοχής. Τουλάχιστον 5 εγκαταστάτες σε μία μικρή επαρχιακή πόλη.Φαντάζομαι τί έχει να γίνει σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη...
-
Οσο συνεχίζεις να ψαρεύεις πελάτες σε αυτό το φορουμ και μάλιστα χωρίς να γράφεις κάτι ουσιαστικό ή τεχνικά τεκμηριωμένο και συνεχίζεις με τα τεριμένα και κουραστικά που γράφεις (π.χ έγραψες: εσυ ετσι και αλλιως γλυτωνεις λεφτα τωρα νοιαζεσε και για το αν βαλουν αλλοι και αν τους συμφερει εσύ δηλαδή νοιάζεσαι;) που υποτιμούν την νοημοσύνη μου έχω κάθε δικαίωμα να τα κρίνω και να σε κράζω .
Εσύ πρώτος χρησιμοποίησες το
Το πολύ το τάκα τάκα ( ) κάνει τον μάστορα μ@λ@κ@
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Οσο συνεχίζεις να ψαρεύεις πελάτες σε αυτό το φορουμ και μάλιστα χωρίς να γράφεις κάτι ουσιαστικό ή τεχνικά τεκμηριωμένο και συνεχίζεις με τα τεριμένα και κουραστικά που γράφεις (π.χ έγραψες: εσυ ετσι και αλλιως γλυτωνεις λεφτα τωρα νοιαζεσε και για το αν βαλουν αλλοι και αν τους συμφερει εσύ δηλαδή νοιάζεσαι;) που υποτιμούν την νοημοσύνη μου έχω κάθε δικαίωμα να τα κρίνω και να σε κράζω .Εσύ πρώτος χρησιμοποίησες το
το οτι κραζεις αστο.φαινετε.
τα υπολοιπα τα αφηνω .συνεχισε εσυ να διαφωτιζεις σωστα τον κοσμο και εγω θαλεω αυτα που νομιζω εγω σωστα. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
Οσο συνεχίζεις να ψαρεύεις πελάτες σε αυτό το φορουμ και μάλιστα χωρίς να γράφεις κάτι ουσιαστικό ή τεχνικά τεκμηριωμένο και συνεχίζεις με τα τεριμένα και κουραστικά που γράφεις (π.χ έγραψες: εσυ ετσι και αλλιως γλυτωνεις λεφτα τωρα νοιαζεσε και για το αν βαλουν αλλοι και αν τους συμφερει εσύ δηλαδή νοιάζεσαι;) που υποτιμούν την νοημοσύνη μου έχω κάθε δικαίωμα να τα κρίνω και να σε κράζω .
τα υπολοιπα τα αφηνω .συνεχισε εσυ να διαφωτιζεις σωστα τον κοσμο και εγω θαλεω αυτα που νομιζω εγω σωστα.Σωστά, αλλά λέω μήπως θα ήταν πιο σωστό και τίμιο να βάλεις στην ''υπογραφή σου'' κάτι που να σε προσδιορίζει π.χ εγκαταστάτης lpg ή τοποθετήσεις υγραερίου ώστε όλοι που παίρνουν μέρος στην συζήτηση να ξέρουν και την ιδιοτητά σου και να φιλτράρουν ανάλογα αυτά που γράφεις. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους που γράφουν στο φορουμ και ασχολούνται επαγγελματικά με τον χώρο του αυτοκινήτου
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
τα υπολοιπα τα αφηνω .συνεχισε εσυ να διαφωτιζεις σωστα τον κοσμο και εγω θαλεω αυτα που νομιζω εγω σωστα.Σωστά, αλλά λέω μήπως θα ήταν πιο σωστό και τίμιο να βάλεις στην ''υπογραφή σου'' κάτι που να σε προσδιορίζει π.χ εγκαταστάτης lpg ή τοποθετήσεις υγραερίου ώστε όλοι που παίρνουν μέρος στην συζήτηση να ξέρουν και την ιδιοτητά σου και να φιλτράρουν ανάλογα αυτά που γράφεις. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους που γράφουν στο φορουμ και ασχολούνται επαγγελματικά με τον χώρο του αυτοκινήτου
viewtopic.php?f=6&t=13461&start=1470
ειμαι και σωστος και τιμιος.το θεμα μας ειναι οι οικονομια και το υγραεριο συμφερει ,αυτο προσπαθω να πω εδω μεσα. πελατες εχω πολους.ξανα λεω λοιπον , εαν ο εγκαταστατης ειναι σωστος τα προβληματα ειναι μηδαμινα και το ωφελος στην τσεπη αρκετο.οποιος καταλαβε καταλαβε.εαν χρειαστει κατι τεχνικο το τεκμηριωνο, δεν φλυαρω.
τωρα αν εσυ κουραστικες...ΞΥΔΙ. -
106S16.... αντε μας εχεις κουράσει με τις σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει ή σου πάει στραβά στη ζωή σου δεν νομίζω ότι σου φταίει κάποιος από το φόρουμ. Αν δεν εχει να πεις κατι που να σχετίζεται με το θέμα είναι καλύτερα να το
-
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
106S16.... αντε μας εχεις κουράσει με τις σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει ή σου πάει στραβά στη ζωή σου δεν νομίζω ότι σου φταίει κάποιος από το φόρουμ. Αν δεν εχει να πεις κατι που να σχετίζεται με το θέμα είναι καλύτερα να τοΦιλαράκι δεν έχεις να κάνεις παρά μια αναζήτηση στο θέμα υγραεριοκίνηση για να δεις τι έχω προσφέρει στο θέμα.
Πάντως δεν δέχομαι παρατηρήσεις από μέλη που έχουν:
Στατιστικά μέλους beles9
**Εγγραφή: 10/11/10 **2:13 Τελευταία επίσκεψη: 06/12/10 6:29 Συνολικές δημοσιεύσεις: 16 | Αναζήτηση δημοσιεύσεων μέλους
(0.00% επί συνόλου / 0.62 δημοσιεύσεις ανά ημέρα) Πιο ενεργή Δ. Συζήτηση: Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
(16 Δημοσιεύσεις / 100.00% των δημοσιεύσεων των μελών ) Πιο ενεργή Θ. Ενότητα: Υγραεριοκίνηση!
(16 Δημοσιεύσεις / 100.00% των δημοσιεύσεων των μελών ) -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
106S16.... αντε μας εχεις κουράσει με τις σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει ή σου πάει στραβά στη ζωή σου δεν νομίζω ότι σου φταίει κάποιος από το φόρουμ. Αν δεν εχει να πεις κατι που να σχετίζεται με το θέμα είναι καλύτερα να το
Φιλαράκι δεν έχεις να κάνεις παρά μια αναζήτηση στο θέμα υγραεριοκίνηση για να δεις τι έχω προσφέρει στο θέμα.
Πάντως δεν δέχομαι παρατηρήσεις από μέλη που έχουν:
Στατιστικά μέλους beles9
**Εγγραφή: 10/11/10 **2:13 Τελευταία επίσκεψη: 06/12/10 6:29 Συνολικές δημοσιεύσεις: 16 | Αναζήτηση δημοσιεύσεων μέλους
(0.00% επί συνόλου / 0.62 δημοσιεύσεις ανά ημέρα) Πιο ενεργή Δ. Συζήτηση: Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
(16 Δημοσιεύσεις / 100.00% των δημοσιεύσεων των μελών ) Πιο ενεργή Θ. Ενότητα: Υγραεριοκίνηση!
(16 Δημοσιεύσεις / 100.00% των δημοσιεύσεων των μελών )Kαλημερα φιλε 106s16.Τι θες να πεις με αυτο ανωθεν? Οτι οποιος δε εχει κανει μερικες χιλιαδες post στο forum δεν μπορει να εχει αποψη? Καλο ειναι να ακουγονται ολες οι αποψεις, επισης σαν τις δικες σου και του doukia αλλα οταν αναλίσκεστε σε μεγαλες συζητησεις-διενεξεις, οποιος εχει δικιο το χανει τελικα γιατι γινετε κουραστικος.Καντε το σχολιο σας και αφηστε τον κοσμο να κρινει οπως νομιζει
ΦΙΛΙΚΑ
Υγραεριοκίνηση!