-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Τι να σας πω..... ο καθένας κάνει το δικό του κουμάντο....
Μια που σε βρηκα online, τι θα προτεινες σε audi A4 1.6 τριετίας με 7 lt κατανάλωση και 30.000 χλμ/ετος. Αέριου ψεκασμού με 1300€ ή υγρού ψεκασμού με 2000€ ?
Φίλε συμβουλή απο έναν πρώην ιδιοκτήτη υγραεριουκίνητου ,έχεις οικονομικό και καλό αυτοκίνητο, σχετικά καινούργιο, που πας να μπλέξεις.
Αλήθεια πόσες φορές έχεις πάει συνεργείο αυτά τα τρία χρόνια 2, 3; Για τα servise,έτσι ; Αν κάνεις το λάθος ετοιμάσου για 2-3 το μήνα ,κοίτα προσεκτικά τις δημοσιεύσεις των φίλων που έκαναν τη μετατροπή και σου λέω απο δική μου εμπειρία,που οι ρυθμίσεις του συστήματος είναι σα να ελέγχεις τις πιέσεις στα λάστιχα, τη μια check engine, την άλλη ρεταρίσματα ,πότε αλλάξανε το μίγμα οι υγραεράδες γιατί χειμώνιασε, την άλλη τέλιωσε το flashlube. Την οικονομία που ψάχνεις ίσως τη πετύχεις αλλα το αντίτιμο θα είναι η ψυχική σου ηρεμία. Συνέχισε να οδηγείς οικονομικά με τη βενζίνη όπως βλέπω ότι κάνεις και θα είσαι οκΜετά από αυτό που έγραψες, να περιμένεις εμπεριστατωμένες απαντήσεις/ποστς με τα εξής εικονίδια: , , και άλλα όμορφα...
-
Δε πειράζει ,εγω τουλάχιστον δεν εχω μαγαζί και ουτε κινδυνεύουν να κλείσουν οι εγκαταστάτες επειδή απλά λεω την εμπειρία μου, τώρα πια η οικονομική ασφυξία είναι ο οδηγός ,ελάχιστοι θα κάνουν πίσω ,ότι και να ακούσουν!
-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Μια που σε βρηκα online, τι θα προτεινες σε audi A4 1.6 τριετίας με 7 lt κατανάλωση και 30.000 χλμ/ετος. Αέριου ψεκασμού με 1300€ ή υγρού ψεκασμού με 2000€ ?
Φίλε συμβουλή απο έναν πρώην ιδιοκτήτη υγραεριουκίνητου ,έχεις οικονομικό και καλό αυτοκίνητο, σχετικά καινούργιο, που πας να μπλέξεις.
Εγώ απλά θα πω αυτό που έχω γράψει και παλιότερα: Να ψάξει σε άλλα, ξένα forums όπου η υγραεριοκίνηση είναι δοκιμασμένη λύση για χρόνια. Και εκεί θα βρει σίγουρα πολύ πιο έγκυρες απόψεις από αυτές που γράφονται εδώ, γιατί είναι γεγονός οτι ούτε όλοι οι κινητήρες είναι ίδιοι, ούτε και όλα τα συστήματα υγραεριοκίνησης είναι ίδια.
Και τέλος, το σπουδαιότερο ίσως, επειδή σαφώς υπάρχουν εγκαταστάτες και ...εγκαταστάτες, εκεί αξίζει να κάνει προσεχτική έρευνα όχι μόνο σ' αυτό εδώ το forum αλλά και σε όποιο άλλο σχετικό με audi.
Όποιον επιλέξει, ας τον επισκεφθεί απροειδοποίητα για να δει από πρώτο χέρι κάποια πράγματα:- Δουλεύει ο ίδιος ή κάποιος νεαρός / αλλοδαπός στο πόδι του;
- Είναι ο ίδιος πιστοποιημένος εγκαταστάτης ή του υπογράφει κάποιος άλλος τα χαρτιά;
- Ποιότητα της δουλειάς (π.χ. κάνει εξαγωγή της πολλαπλής;) και τυχόν πρόσθετες εγγυήσεις που προσφέρει
- Συστάσεις από άλλους πελάτες του που ενδεχομένως έχουν το ίδιο αυτοκίνητο ή τον ίδιο κινητήρα
Στο τέλος να βάλει σαν κριτήριο την τιμή.
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
Ένα καλό κομπλέ σύστημα αεριού, κάνει πάνω από 2500ε . Λέγοντας κομπλέ, εννοώ το λειτουργικό, το ασφαλιστικό, την πυροπροστασία. Και χάνουμε και τους χώρους. Και είναι και αναφλέξιμο υλικό με το 100%.
Το πετρέλαιο, δεν ανάβει ούτε στο κρύο τζάκι!.
Λένε κάποιοι μυρίζει, όλα μυρίζουν, μα εάν μυρίσει το αέριο, και ανάψεις τσιγάρο…… «το χάσαμε το κορμί πατριώτη»!!....
Το τι κάναμε παλιά…..ξεχάστε!!. τότε το αέριο πήγαινε με ο.35ε/λίτρο, σήμερα?. ΗΤΑΝ μια λύση φτηνή, σήμερα?. «Το φτηνό κρέας το τρώνε και οι σκύλοι»!.θελω να κανω καποιες ερωτησεις στον αντωνη και αν θελει απανταει.
- Αντωνη ποσα συστηματα τελευταιας τεχνολογιας εχεις τοποθετηση? και αν ναι πριν ποσο καιρο?
2)συγνωμη. αυτα που λες ποιο πανω τα πιστευεις? και αν ναι θα περνουσες εσυ εναν κηνητηρα ντιζελ σε βενζινοκινητο σασι μεγαλου κυβισμου και θα κυκλοφορουσες αθηνα- θεσαλονικη φουλ στην παρανομια? η τα λες για τους αλλους?
-
μπορεις να μας εξηγησεις ποιο ειναι το κομλε συστημα?
-
πιστευεις πως ο θαλαμος των επιβατων εχει σχεσει με το υγραεριο? και οτι σε μια ενδεχομενη διαροη με το αναμα ενος τσιγαρου γινεται αναφλεξει?
5)οταν το υγραεριο διαρευση στην ατμοσφαιρα τι πιθανοτητες αναφλεξεις εχει?
- εχεις καποια παραδειγματα να μας παραθεσεις?
7)εχεις υποψειν καποια εξτρα συστηματα ασφαλειας που δεν τα εχουν τα σημερινα συστηματα?
τελος στα τοσα χρονια εμπειριας και μετα απο εκατονταδες τοποθετησεις και μαλιστα με συνδεδεμενες απλες φυαλες πετρογκαζ με διαφορες ευρεσιτεχνιες ειχες αναφλεξεις ,εκριξεις,ατυχηματα?
ειλικρινα πιστευω πως οι απαντησεις θα μας βοηθουσαν ωστε να εχουμε μια ποιο ολοκληρομενη αποψη για το υγραεριο
και αν χρειαστει να παρουμε καποια μετρα προστασιας.το αν συμφερει η οχι η εγκατασταση πιστευω οτι εινα δευτερευων θεμα.
επανερχωμε με μια τελευταια ερωτηση.
σε ποια εποχη ανφερεσαι αντωνη?.
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Ανακαιφαλαιωνουμε:για χρηστες ICOM JTG 5ης γενιας
-
Νεος εγκεφαλος
Τον εβαλα προχθες και οντως ενα προβλημα που ειχα εξαφανιστηκε.
Το αμαξι γυριζε σε βενζινη σε κατηφορες. Τωρα με το νεο εγκεφαλο δεν το κανει πλεον.
Επισης οταν γυριζει σε υγραεριο κανει ενα ηχητικο μπιπ. Πριν απλα γυριζε χωρις καποια ηχητικη ενδειξη -
Νεα μπεκ
Αυριο παω να τα βαλω. Εντυπωσεις για ρεταρισματα,σβησιμοατα σε λιγες μερες να το δοκιμασω -
Νεα αντλια
Θα ρωτησω αυριο γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο.
-
απο μια συζήτηση που είχα με τον φίλο tgi, αυτο δεν είναι νεος εγκέφαλος. Ενα καλωδιάκη είναι που συνδέεται στον πολλαπλασιαστή, και απλα συνεχίζει να δίνει τάση στο σύστημα για να μην κλείνει.
-
Νεα μπεκ δε μου είπαν οτι έχουν. Και δεν ξέρω αν χρειάζονται κ όλας. Ηδη υπάρχουν 3-4 διαφορετικά διαστάσεων μπέκ, κάποιο απο αυτα πρέπει να σου κάνει. Πάντως για τα ρεταρίσματα, σίγουρα δεν ευθύνονται τα μπέκ...
-
Η Αντλία είναι η μαγική λέξη. Αλλαξέ την, και θα βρείς την υγειά σου. Εγω έμεινα με τα ίδια πράσινα μπέκ, άλλαξα αντλία, και πλέον το αυτοκίνητο είναι ετσι όπως πρέπει να είναι. 1 ώρα στην κίνηση σήμερα και εχτές, και δεν έκανε κιχ.
-
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Εγώ απλά θα πω αυτό που έχω γράψει και παλιότερα: Να ψάξει σε άλλα, ξένα forums όπου η υγραεριοκίνηση είναι δοκιμασμένη λύση για χρόνια. Και εκεί θα βρει σίγουρα πολύ πιο έγκυρες απόψεις από αυτές που γράφονται εδώ, γιατί είναι γεγονός οτι ούτε όλοι οι κινητήρες είναι ίδιοι, ούτε και όλα τα συστήματα υγραεριοκίνησης είναι ίδια.
Και τέλος, το σπουδαιότερο ίσως, επειδή σαφώς υπάρχουν εγκαταστάτες και ...εγκαταστάτες, εκεί αξίζει να κάνει προσεχτική έρευνα όχι μόνο σ' αυτό εδώ το forum αλλά και σε όποιο άλλο σχετικό με audi.
Όποιον επιλέξει, ας τον επισκεφθεί απροειδοποίητα για να δει από πρώτο χέρι κάποια πράγματα:- Δουλεύει ο ίδιος ή κάποιος νεαρός / αλλοδαπός στο πόδι του;
- Είναι ο ίδιος πιστοποιημένος εγκαταστάτης ή του υπογράφει κάποιος άλλος τα χαρτιά;
- Ποιότητα της δουλειάς (π.χ. κάνει εξαγωγή της πολλαπλής;) και τυχόν πρόσθετες εγγυήσεις που προσφέρει
- Συστάσεις από άλλους πελάτες του που ενδεχομένως έχουν το ίδιο αυτοκίνητο ή τον ίδιο κινητήρα
Στο τέλος να βάλει σαν κριτήριο την τιμή.
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι έχω ψαχτεί τόσο πολύ, που μάλωσα με τη γυναίκα μου γιατί λέει ότι την παραμελώ!
Επισκέφθηκα 6-7 συνεργεία στη Θεσσαλονίκη, μίλησα και με άλλα εκτός. Οι εντυπώσεις μου δεν είναι καλές. 2 από αυτές ήταν εταιρείες Α.Ε. και Ε.Π.Ε και δεν με άφησαν να δω μέσα το συνεργείο. Στα άλλα δούλευαν στις μπάρες κάτι παιδαρέλια, ενώ τα 'αφεντικά' ή θα έλειπαν ή θα ήταν στο γραφείο. Ποτέ λοιπόν δεν δούλευε ο ίδιος. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να το δουλέψει ο ίδιος αλλά τουλάχιστον ο μάστορας να φαίνεται έμπειρος. Να έχει μια άσπρη τρίχα στο κεφάλι του ή καλύτερα, για τους πιο έμπειρους από μένα: ο καλός φαίνεται και μόνο από το πώς κρατάει το κλειδί! Τίποτα από τα δύο δεν συνάντησα. Πάντα υπήρχε ένας πελάτης που είχε έρθει για να του ρυθμίσουνε κάτι ή θα μιλούσαν στο τηλέφωνο για προβλήματα. Στην απόγνωση μου έχω σταθεί και σε βενζινάδικα και έχω ρωτήσει χρήστες lpg για εντυπώσεις. Ένας μου είπε μην το πειράζεις το audi, άλλος συμφέρει μόνο για πολλά χλμ., άλλος είπε: πως είναι δυνατόν 50 λτ δεξαμενή να μου γέμισε 48 ενώ κανονικά ασφαλίζει με 40 (80%)? (που πάει να πει ότι τον έκλεψαν, και μη μου λέτε για ρύθμισεις και μα...κιες).
Η περίπτωση μου είναι σύνθετη γιατί από τον Ιανουάριο μπορεί να γλιτώσω κάποιες μετακινήσεις και να τις κάνω παρέα με συναδέλφους στη δουλειά. Πάντως τα τελευταία 6 χρόνια γράφω περίπου 30.000 χλμ. το χρόνο.
Σημαντικότερο ανασταλτικό λόγο για να μη βάλω lpg είναι ότι θα με δεσμεύσει και δεν θα μπορέσω να το πουλήσω αν το θελήσω σχετικά σύντομα (σε 3-5 χρόνια).
Κι αυτό γιατί αν βγω στην πώληση: 1. Θα χάσω τους υποψήφιους αγοραστές που δεν κάνουν πολλά χλμ, άρα θα απορρίπτουν ένα όχημα με Lpg, ως τρυπημένο και 2. Δεν πιστεύω κανείς από εμάς να αγόραζε ποτέ μεταχειρισμένο lpg, γιατί θα σκεφτόμασταν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα χρειαστεί επισκευή πνεύμονα, αντικατάσταση δεξαμενής σε λίγα χρόνια κλπ. -
-
Ο χρήστης sitelem2 έγραψε:
«από sitelem2 » 08/12/10 15:26
Οι αισθητήρες λάμδα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής (ανάλογα με τους υδρογονάνθρακες που περνάνε από την εξάτμιση),Πιθανόν για αυτό να έχεις τα απανωτά ραγίσματα και φλάντζες, τα οποία είναι 100% αποτελέσματα παρατεταμένης υπερθέρμανσης του μπλοκ...».
Σίγουρα η ζωή ενός L, παρατείνετε από σωστές ρυθμίσεις. Τα tester ελέγχουν μόνο το ηλεκτρικό τους μέρος, και ενόσω δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά οι L, δείχνουν ότι είναι σωστοί!. Εδώ μετράει η εμπειρία. Όταν ενόσω είναι σωστός, βλέπουμε καυσαέρια, τότε τον ξεβιδώνουμε, και τον βάζουμε στο ultrasonic του καθαρισμού μπεκ, και τον κάνει ‘τζάμι’!.
Οπωσδήποτε ένα τέτοιο φαινόμενο, θα ‘έβγαζε’ βλάβη και με βενζίνη. Σίγουρα εκεί η ανίχνευση με τα καυσαέρια, θα ήταν ευκολότερη. Το αέριο δεν βγάζει καυσαέρια τόσα, άρα ο παράγον ‘πείρα’ από πλευράς συνεργείου, είναι επιβεβλημένος.
ΑΝΤΩΝΗΣ..................................Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω? πως θα καταλάβω ότι είναι χαλασμένος ο L?
Μπορώ να τον καθαρίσω μόνος μου με ένα σύστημα καθαρισμού που έχω με υπέρηχους?
Εάν οι τρύπες που έχει το τμήμα που είναι στην εξάτμιση μέσα, είναι εμφανώς καλημένο με κάπνα, ΝΑΙ μπορείς να το καθαρίσεις. Σίγουρα ελέγχετε και το ηλεκτρονικό μέρος με ένα πολύμετρο, μα χρειάζεσαι την χαρτογράφηση του.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Σχετικά με την αύξηση της τιμής, απλά να αναφέρω ότι εδώ έχει χτυπήσει ρεκόρ, με μέση τιμή στα 83 λεπτά. Αποδίδεται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι έχω ψαχτεί τόσο πολύ, που μάλωσα με τη γυναίκα μου γιατί λέει ότι την παραμελώ!
Επισκέφθηκα 6-7 συνεργεία στη Θεσσαλονίκη, μίλησα και με άλλα εκτός. Οι εντυπώσεις μου δεν είναι καλές. 2 από αυτές ήταν εταιρείες Α.Ε. και Ε.Π.Ε και δεν με άφησαν να δω μέσα το συνεργείο. Στα άλλα δούλευαν στις μπάρες κάτι παιδαρέλια, ενώ τα 'αφεντικά' ή θα έλειπαν ή θα ήταν στο γραφείο. Ποτέ λοιπόν δεν δούλευε ο ίδιος. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να το δουλέψει ο ίδιος αλλά τουλάχιστον ο μάστορας να φαίνεται έμπειρος. Να έχει μια άσπρη τρίχα στο κεφάλι του ή καλύτερα, για τους πιο έμπειρους από μένα: ο καλός φαίνεται και μόνο από το πώς κρατάει το κλειδί! Τίποτα από τα δύο δεν συνάντησα. Πάντα υπήρχε ένας πελάτης που είχε έρθει για να του ρυθμίσουνε κάτι ή θα μιλούσαν στο τηλέφωνο για προβλήματα. Στην απόγνωση μου έχω σταθεί και σε βενζινάδικα και έχω ρωτήσει χρήστες lpg για εντυπώσεις. Ένας μου είπε μην το πειράζεις το audi, άλλος συμφέρει μόνο για πολλά χλμ., άλλος είπε: πως είναι δυνατόν 50 λτ δεξαμενή να μου γέμισε 48 ενώ κανονικά ασφαλίζει με 40 (80%)? (που πάει να πει ότι τον έκλεψαν, και μη μου λέτε για ρύθμισεις και μα...κιες).
Η περίπτωση μου είναι σύνθετη γιατί από τον Ιανουάριο μπορεί να γλιτώσω κάποιες μετακινήσεις και να τις κάνω παρέα με συναδέλφους στη δουλειά. Πάντως τα τελευταία 6 χρόνια γράφω περίπου 30.000 χλμ. το χρόνο.
Σημαντικότερο ανασταλτικό λόγο για να μη βάλω lpg είναι ότι θα με δεσμεύσει και δεν θα μπορέσω να το πουλήσω αν το θελήσω σχετικά σύντομα (σε 3-5 χρόνια).
Κι αυτό γιατί αν βγω στην πώληση: 1. Θα χάσω τους υποψήφιους αγοραστές που δεν κάνουν πολλά χλμ, άρα θα απορρίπτουν ένα όχημα με Lpg, ως τρυπημένο και 2. Δεν πιστεύω κανείς από εμάς να αγόραζε ποτέ μεταχειρισμένο lpg, γιατί θα σκεφτόμασταν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα χρειαστεί επισκευή πνεύμονα, αντικατάσταση δεξαμενής σε λίγα χρόνια κλπ.Ξέρεις κανεναν που να του χαρίζανε μισή τιμή στο καύσιμο, και να πει 'όχι δεν θα το πάρω, θέλω να κυκλοφορώ με το 1,50 της βενζίνης' ? Είτε κάνει είτε δεν κάνει χιλιόμετρα, αυτό εσενα δε σε αφορά. Αφορά μόνο τους ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ lpg, γιατι καίγονται να κάνουν απόσβεση, άρα πρέπει να κάνουν χλμ. Εφόσον εσυ ΔΕΝ θα του το μεταπουλήσεις το σύστημα ωστε να μπεί στη διαδικασία της απόσβεσης, τότε γιατι πρεπει ντε και καλα να κάνει πολλα χιλιόμετρα?
Μόνο 1 λόγος υπάρχει για να μην πουληθεί ενα αμάξι με LPG. Και αυτό δεν είναι η ψυχολογικές φοβίες που έχει ο καθένας του στυλ 'εχω τρυπημένο αμάξι' (η μεγαλύτερη μαλακια που εχω ακούσει) ή 'δεν θελω να μου πειραζει κανεις το αυτοκίνητό μου' (λες και μόνος σου κάνεις τα σερβις ή τις επιδιωρθώσεις). Ο λόγος λοιπον είναι οτι ενα αυτοκίνητο LPG είναι τιγκαρισμένο στα χιλιόμετρα. Οποιος το έχει το γονατίζει. Φτάνει τα 200.000 σε 4-5 χρόνια. Τώρα βέβαια, άλλο να κάνεις 200.000 με βενζίνη και τα καταλοιπά της, και άλλο με πλήρη καύση χωρις κατάλοιπα.Τι να σου πω άλλο για να καταλάβεις πόσο λάθος το βλεπεις το θεμα ?
-
Επισκέφθηκα 6-7 συνεργεία στη Θεσσαλονίκη...Δεν ξέρεις τι σου γίνεται!!! Αν τα πάρει στο κρανίο η γυναίκα σου, όση οικονομία και να κάνεις στα κάυσιμα, πάλι χαμένος θα βγεις
Για να σοβαρευτούμε τώρα, πήγα πρόσφατα στον εγκαταστάτη μου. Αφού μου σύνδεσε τους δύο εγκεφάλους, λόγω νέου software που κυκλοφόρησε, αποφάσισε να μου αλλάξει και μπεκ. Θα περιμένω να δω πως θα τα πάει το όχημα και με αυτές τις αλλαγές και θα γράψω εδώ τις εντυπώσεις μου. Είμαι στην ρύθμιση για τα 3.000 khm.Εκεί λοιπόν είδα ότι γνωστός εγκαταστάτης έχει προσφορά για τον Δεκέμβριο στα 1080 ευρώ + ΦΠΑ. Δεν αναφέρω παραπάνω λεπτομέρειες για να μη κάνω διαφήμιση. Εγώ πλήρωσα 400 ευρώ παραπάνω, οπότε την βρήκα καλή την προσφορά.
Αν θέλεις Γρηγόρη μία πληροφορία σχετικά με συνεργείο που την μετατροπή την κάνει ο/οι μάστορας/ες και είσαι δίπλα σε ότι κάνει, στείλε PM για να σου πω λεπτομέρειες (και θετικές και αρνητικές) -
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Αλήθεια πόσες φορές έχεις πάει συνεργείο αυτά τα τρία χρόνια 2, 3; Για τα servise,έτσι ; Αν κάνεις το λάθος ετοιμάσου για 2-3 το μήνα ,κοίτα προσεκτικά τις δημοσιεύσεις των φίλων που έκαναν τη μετατροπή και σου λέω απο δική μου εμπειρία,που οι ρυθμίσεις του συστήματος είναι σα να ελέγχεις τις πιέσεις στα λάστιχα, τη μια check engine, την άλλη ρεταρίσματα ,πότε αλλάξανε το μίγμα οι υγραεράδες γιατί χειμώνιασε, την άλλη τέλιωσε το flashlube. Την οικονομία που ψάχνεις ίσως τη πετύχεις αλλα το αντίτιμο θα είναι η ψυχική σου ηρεμία. Συνέχισε να οδηγείς οικονομικά με τη βενζίνη όπως βλέπω ότι κάνεις και θα είσαι οκΔε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο... Είμαι νεό μέλος έβαλα Lpg 4ης γεννιάς. Το αμάξι μου είναι Ford Kuga 2.5T. To μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι το γνωστό με το check engine.. σήμερα το πήγα να μου βάλουνε emulator.. κατά τα λοιπά το αμάξι δουλεύει καλά.. και επίσης ειμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά και την τιμή που μου κανανε..
έχω κάνει 4.000 km με lpg. Αυτό που έχω να πώ είναι πως **έχω μετανοιώσει **που το έβαλα από τη στιγμή που η τιμή ξεπέρασε τα 70-75 λεπτά.. Το ρίσκο που θα πάρει κάποιος είναι πολύ μεγαλύτερο και η μεταπώληση του αυτοκινήτου θα πάει στα τάρταρα.. οπότε το κόστος εκτός από ψυχολογικό έγινε και οικονομικό...
σε όποιον σκεφτεται να βάλει σύστημα lpg θα του πρότεινα να περιμένει να δεί τι θα γίνει με τα πρατήρια, αν 'ανοίξει' η αγορα τότε η τιμή θα πέσει.. σήμερα οι τιμές διαμορφώνονται βάσει της μεθόδου των ΚΑΡΤΕΛ και επειδή ανεβαίνει αυθαίρετα και ΔΕΝ συνδέεται με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου... αισθάνεσαι ΟΜΗΡΟΣ επειδή έκανες τη μαλακία και έβαλες υγραέριο..
προσωπικά δεν δέχομαι να με κοροιδεύει κανένας πρατηριούχος, το έχω γυρίσει στη Βενζίνη (φυσικά δεν βάζω βενζίνη από τον πρατήριο που έβαζα lpg και προτρέπω όσους ξέρω να βάζουν αλλού) όσο και αν σας φαίνεται περίεργο έτσι για το γαμώτο..
φυσικά αν ανοίξουν περισσότερα πρατήρια εννοείται πως θα φάνε χοντρό μαύρο όσοι κερδοσκοπούν σήμερα.. και μετά θα κλαίνε όπως τα κλαίω εγώ που εβαλα lpg σήμερα... έχει ο καιρός γυρίσματα.. που θα πάει!!!!
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
Ένα καλό κομπλέ σύστημα αεριού, κάνει πάνω από 2500ε . Λέγοντας κομπλέ, εννοώ το λειτουργικό, το ασφαλιστικό, την πυροπροστασία. Και χάνουμε και τους χώρους. Και είναι και αναφλέξιμο υλικό με το 100%.
Το πετρέλαιο, δεν ανάβει ούτε στο κρύο τζάκι!.
Λένε κάποιοι μυρίζει, όλα μυρίζουν, μα εάν μυρίσει το αέριο, και ανάψεις τσιγάρο…… «το χάσαμε το κορμί πατριώτη»!!....
Το τι κάναμε παλιά…..ξεχάστε!!. τότε το αέριο πήγαινε με ο.35ε/λίτρο, σήμερα?. ΗΤΑΝ μια λύση φτηνή, σήμερα?. «Το φτηνό κρέας το τρώνε και οι σκύλοι»!.θελω να κανω καποιες ερωτησεις στον αντωνη και αν θελει απανταει.
- Αντωνη ποσα συστηματα τελευταιας τεχνολογιας εχεις τοποθετηση? και αν ναι πριν ποσο καιρο?
2)συγνωμη. αυτα που λες ποιο πανω τα πιστευεις? και αν ναι θα περνουσες εσυ εναν κηνητηρα ντιζελ σε βενζινοκινητο σασι μεγαλου κυβισμου και θα κυκλοφορουσες αθηνα- θεσαλονικη φουλ στην παρανομια? η τα λες για τους αλλους?
-
μπορεις να μας εξηγησεις ποιο ειναι το κομλε συστημα?
-
πιστευεις πως ο θαλαμος των επιβατων εχει σχεσει με το υγραεριο? και οτι σε μια ενδεχομενη διαροη με το αναμα ενος τσιγαρου γινεται αναφλεξει?
5)οταν το υγραεριο διαρευση στην ατμοσφαιρα τι πιθανοτητες αναφλεξεις εχει?
- εχεις καποια παραδειγματα να μας παραθεσεις?
7)εχεις υποψειν καποια εξτρα συστηματα ασφαλειας που δεν τα εχουν τα σημερινα συστηματα?
τελος στα τοσα χρονια εμπειριας και μετα απο εκατονταδες τοποθετησεις και μαλιστα με συνδεδεμενες απλες φυαλες πετρογκαζ με διαφορες ευρεσιτεχνιες ειχες αναφλεξεις ,εκριξεις,ατυχηματα?
ειλικρινα πιστευω πως οι απαντησεις θα μας βοηθουσαν ωστε να εχουμε μια ποιο ολοκληρομενη αποψη για το υγραεριο
και αν χρειαστει να παρουμε καποια μετρα προστασιας.το αν συμφερει η οχι η εγκατασταση πιστευω οτι εινα δευτερευων θεμα.
επανερχωμε με μια τελευταια ερωτηση.
σε ποια εποχη ανφερεσαι αντωνη?.
- μέχρι και πριν 5 μήνες. Έχω εξηγήσει τους λογούς που σταμάτησα. Μα εξακολουθώ να σερβάρω – συμπληρώνω – ρυθμίζω.
- Σίγουρα δεν γνωρίζεις τους καινούργιους diesel κινητήρες. Δεν κάνουν θόρυβο, δεν έχουν βάρος εξτρα, δεν έχουν κραδασμούς. Τοποθετούνται από τα εργοστάσια ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΑΣΙ, με το βενζίνης.
- Εκτός από το λειτουργικό σύστημα, αισθητήρες οσμής στον χώρο της καμπίνας και στον χώρο της μηχανής. Τα συστήματα 5ης γενιάς κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται αισθητήρα στον χώρο μηχανής. Οπωσδήποτε και σύστημα πυροπροστασίας.
- Όταν η δεξαμενή βρίσκετε στον θάλαμο των επιβατών, σφυρίζει αδιάφορα?!. Σίγουρα η ανάφλεξη μπορεί να γίνει σε διαρροή μεγάλη, και με κλειστά παράθυρα τον χειμώνα, καθώς και το καλοκαίρι, όταν για λόγους οικονομίας έχουμε πατήσει την ανακύκλωση με το AC.
- Στην ατμόσφαιρα είναι απίθανο, εκτός εάν λέγοντας ατμόσφαιρα εννοείς και τον θάλαμο των επιβατών, οπού δεν συνηθίζετε να λέγετε ατμόσφαιρα, αλλά χώρος!. Σίγουρα έχει ατμοσφαιρικό αέρα μέσα, γιατί αλλιώς οι επιβάτες θα έπρεπε να φοράνε σκάφανδρα!.
- Παραδείγματα?, ως προς τι?.
- Παρέθεσα το πώς πρέπει να γίνονται οι εγκαταστάσεις. Το να εξασφαλίζετε οι οικονομία μιας μετάβασης, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει και σύστημα που εγρηγόρση, θα προφυλάγει πλήρωμα και αυτοκίνητο. Όσον ουπο έρχονται οι κανονισμοί…...
Και στην τελευταία σου ερώτηση, εδώ και σαράντα χρόνια περίπου, και μέχρι πριν 5 περίπου μήνες ως εγκαταστάτης.
Νομίζω ότι σε κάλυψα. Ο λόγος που σου απάντησα, είναι γιατί πιστεύω ότι η πάρα κάτω παράγραφος είναι ειλικρινείς…….
« ειλικρινα πιστευω πως οι απαντησεις θα μας βοηθουσαν ωστε να εχουμε μια ποιο ολοκληρομενη αποψη για το υγραεριο
και αν χρειαστει να παρουμε καποια μετρα προστασιας.»Φιλικά
Antonis-team. -
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
το έχω γυρίσει στη Βενζίνη ...όσο και αν σας φαίνεται περίεργο έτσι για το γαμώτο..Φιλε Naso καλα τα λες μεν αλλα.....με αυτους που δεν τους ΄΄περνει΄΄ να γυρίσουν σε βενζινη.....για το γαμωτο και μονο,τι να κανουν ??? Μαλλον θα πρεπει να περιμενουμε την επιμήκυνση.....συγνωμη την απελευθερωση ηθελα να πω της αγορας...
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
στείλε PM για να σου πω λεπτομέρειες (και θετικές και αρνητικές)Ο.Κ. σου εστειλα ΠΜ.
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Κι αυτό γιατί αν βγω στην πώληση: 1. Θα χάσω τους υποψήφιους αγοραστές που δεν κάνουν πολλά χλμ, άρα θα απορρίπτουν ένα όχημα με Lpg, ως τρυπημένο και 2. Δεν πιστεύω κανείς από εμάς να αγόραζε ποτέ μεταχειρισμένο lpg, γιατί θα σκεφτόμασταν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα χρειαστεί επισκευή πνεύμονα, αντικατάσταση δεξαμενής σε λίγα χρόνια κλπ.Ξέρεις κανεναν που να του χαρίζανε μισή τιμή στο καύσιμο, και να πει 'όχι δεν θα το πάρω, θέλω να κυκλοφορώ με το 1,50 της βενζίνης' ? Είτε κάνει είτε δεν κάνει χιλιόμετρα, αυτό εσενα δε σε αφορά. Αφορά μόνο τους ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ lpg, γιατι καίγονται να κάνουν απόσβεση, άρα πρέπει να κάνουν χλμ. Εφόσον εσυ ΔΕΝ θα του το μεταπουλήσεις το σύστημα ωστε να μπεί στη διαδικασία της απόσβεσης, τότε γιατι πρεπει ντε και καλα να κάνει πολλα χιλιόμετρα?
Μόνο 1 λόγος υπάρχει για να μην πουληθεί ενα αμάξι με LPG. Και αυτό δεν είναι η ψυχολογικές φοβίες που έχει ο καθένας του στυλ 'εχω τρυπημένο αμάξι' (η μεγαλύτερη μαλακια που εχω ακούσει) ή 'δεν θελω να μου πειραζει κανεις το αυτοκίνητό μου' (λες και μόνος σου κάνεις τα σερβις ή τις επιδιωρθώσεις). Ο λόγος λοιπον είναι οτι ενα αυτοκίνητο LPG είναι τιγκαρισμένο στα χιλιόμετρα. Οποιος το έχει το γονατίζει. Φτάνει τα 200.000 σε 4-5 χρόνια. Τώρα βέβαια, άλλο να κάνεις 200.000 με βενζίνη και τα καταλοιπά της, και άλλο με πλήρη καύση χωρις κατάλοιπα.Τι να σου πω άλλο για να καταλάβεις πόσο λάθος το βλεπεις το θεμα ?
-
Το είπες και συ: 'Αφορά μόνο τους ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ lpg' οι οποίοι θα γλίτωναν την απόσβεση. Τί γίνεται όμως με όλους τους άλλους?
Ένας νορμάλ οδηγός των 10000-15000 χλμ/έτος ποτέ δεν σκέφτηκε το lpg και δεν θέλει να το δοκιμάσει.
Θα προτιμήσει να αγοράσει το ίδιο χωρίς lpg, δεν το έχει ανάγκη. Άλλοι θα υποψιαστούν ότι κάτι τρέχει και το πουλάς.
Αλήθεια έχει φέρει κανένας από Γερμανία (mobile.de) μεταχειρισμένο lpg? -
To αμάξι όντως θα είναι τρυπημένο στην πολλαπλή, στο πορτμπαγκαζ, και θα τρέχουν σε όλο το μήκος χαλκοσωλήνες. Μιλάμε για ανεπανόρθωτη μεταβολή και μή αναστρέψιμη. Γι αυτό λέω ότι το αμάξι μετά το παντρεύεσαι. Κάτι το οποίο δεν είναι αρνητικό, αφού θα κάνεις και απόσβεση, και θα βγάζεις το χρόνο 1 μηνιάτικο κέρδος. Όμως αυτό που είπα είναι ότι σε δεσμεύει και δεν μπορείς να αλλάξεις αμάξι πριν αρχίσεις να κερδιζεις. Π.χ. αν του χρόνου ή του παραχρόνου επιτραπει το diesel ή πχ. βγει ένας νεος οικονομικός κινητήρας ή αν αλλάξει η τιμή του lpg (βλ. 4.)
-
Ξέρεις κανέναν που να έκανε 200.000 χλμ με lpg για να σου πει αν έπαθε φθορές, και τι χρειάστηκε να αλλάξει? Εγώ ξέρω βενζινοκίνητο με 300.000 και δεν έχει παθει τίποτα.
-
Σε χώρες όπως η Ιταλία και η Αυστραλία έιναι πολύ διαδεδομένο, άρα αξιόπιστο. Όμως είδα σε ένα αυστραλέζικο site ότι επιδοτείται έως 2000$. Eπίσης επιδοτείται και στην Κύπρο (κάπου το διάβασα, δεν είμαι σίγουρος.
Εδώ είναι Μπανανία. Σήμερα έχει 0,83 αύριο μπαίνει εδικός φόρος κατανάλωσης και πάει στο 1,30.
Αλήθεια, τους 10.000 οδηγούς lpg μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, που τους χάσανε από πελάτες της βενζίνης, πιστεύεις ότι δεν θα κάνουν κάτι για να τους πάρουν τα λεφτά? Κοινοτική οδηγία για χαμηλή τιμή και παπαριές! Θα το ανεβάσουν με τις ευλογίες της ΤΡΟΙΚΑ για να εισπραξουν έσοδα. Όσο για πρόστιμο: Την κοινοτική οδηγία για τα diesel που πρεπει να επιτρέπονται, γιατί εδώ τα απαγορεύουνε? Πληρώνει η Ελλάδα πρόστιμο γι αυτό?
-
-
Εδώ είναι Μπανανία. Σήμερα έχει 0,83 αύριο μπαίνει εδικός φόρος κατανάλωσης και πάει στο 1,30.
Αλήθεια, τους 10.000 οδηγούς lpg μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, που τους χάσανε από πελάτες της βενζίνης, πιστεύεις ότι δεν θα κάνουν κάτι για να τους πάρουν τα λεφτά? Κοινοτική οδηγία για χαμηλή τιμή και παπαριές! Θα το ανεβάσουν με τις ευλογίες της ΤΡΟΙΚΑ για να εισπραξουν έσοδα. Όσο για πρόστιμο: Την κοινοτική οδηγία για τα diesel που πρεπει να επιτρέπονται, γιατί εδώ τα απαγορεύουνε? Πληρώνει η Ελλάδα πρόστιμο γι αυτό?Καταρχήν η αυξημένη τιμή για το LPG το τελευταίο διάστημα, είναι αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς (...χειμώνας, κακοκαιρία, αυξημένη ζήτηση, παίζουν ρόλο σε κάθε περίπτωση). Το οτι κάποιοι πρατηριούχοι βρήκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, αυξάνοντας την τιμή αυθαίρετα, ενώ είχαν αγοράσει με πολύ φθηνότερη τιμή, αυτό κατά 99% ισχύει.
Από τη στιγμή που όσο κι αν ακούγεται περίεργο δεν έχουμε ακόμη τον υψηλότερο φόρο σε βενζίνη και πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη, είναι πολύ πιο αποδοτικό για την τρόϊκα να προτείνει εύκολα και γρήγορα μια νέα αύξηση του ειδικού φόρου σε βενζίνη και πετρέλαιο, αφού εκεί έχει ποσοτικά στοιχεία κατανάλωσης, άρα μπορεί να υπολογίσει πόσο θα της αποδώσουν τα νέα μέτρα.
Από 1/11 που τα νέα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους ρύπους, είναι πολύ εύκολο για κάποιον που θα το κυνηγήσει, να αποδείξει οτι ένα diesel με προδιαγραφές Euro5 και με φίλτρο DPF ρυπαίνει πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα, οπότε καταρρίπτεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αθήνα / Θεσσαλονίκη. Όσο ισχύει στα χαρτιά όμως, υπάρχει μια σχετική δυσκολία για να αποκτήσει κανείς diesel αν δεν διαθέτει διεύθυνση / φορολογική δήλωση σε επαρχία.
-
από doukias » 09/12/10 16:21
«την πρωτη ερωτηση την εκανα γιατι καποα πραγματα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.και εξηγουμε.
η δκαθε δεξαμενη (κυλινδρικη η ντονατς) εχουν εξοδους διαφυγης σε περιπτωση εκτονωσεις η διαροης οποτε δεν υπαρχει επαφη με τον θαλαμο επιβατων.»
Καλέ μου φίλε, δεν συζητώ για νορμάλ περιπτώσεις.
Μια τέτοια ήταν όταν ο πελάτης μου είχε βάλει μια ηλεκτρκόλυση στο ‘υπόλοιπο’ του πορτ – μπαγκαζ, και σε μια στροφή έκοψε τον σωλήνα της αναθυμίασης της μπουκαλας. Το πίρε χαμπάρι σε ένα φουλαρισμα!!!.
Είμαι λάτρης των εξωτερικών φιαλών, μα είναι σημαντικά ακριβότερες.«η δευτερη ερωτηση εχει σχεση με την νομημοτητα κυριος και απορω ενω αναφερεις κυβερνισεις παιδικη χαρα (και ειμαι μαζι σου) πας να μπλεξεις με τους μακακες και λεω που θα βρεις ακρη μαζι τους σε εναν τυχαιο ελεγχο? μακρια και υσηχα λοιπον.»
Μόνον που τους σκέπτομαι ανατριχιάζω……μέχρι να πάρουν χαμπάρι και να νομοθετήσουν……υπάρχει τρόπος……..εδώ στην Αθήνα, έχει γίνει ρουτίνα!!.
Από δυο αθηναϊκές αντιπρωσωπίες έμαθα το κόλπο!.
Σίγουρα το αέριο είναι γρήγορη και οικονομική λύση, μα μέχρι ποτέ?.«συμφωνω να υπαρχει εκγρηγορση ετσι και αλιως,ειτε ειναι βενζινη ειτε πετρελαιο και βεβαια τα μετρα ασφαλειας τα οποια ειναι και υποχρεωτικα (πυροσβεστηρα φαρμακειο τριγωνο γιλεκο κλπ)»
Σίγουρα μιλάω για εγκατεστημένο πυροσβεστήρα αφρου με μπεκ. Για τον αισθητήρα στον χώρο των αποσκευών, είμαι κολυμένος.
«δεν μου απαντησες αν κατα την επαγγελματικη σου ενασχοληση με τα αερια ειχες ατυχηματα.»
Δυο φορές μέσα στο συνεργείο, και οι δυο λάθος μου.
Στην πρώτη ρήγμα στον σωλήνα από λάθος κουρμπαρισμα, ξεφυσούσε επάνω σε μια πίπα μπουζί.
Στην δεύτερη ήμουν κρυωμένος, και δεν μύρισα την βενζίνη, που έτρεχε από τον εξαερωτήρα της μπεκιερας. Όταν έβαλα την λυχνία μπουσεν για πιστοποίηση στεγανότητας (την οποία και κατάργησα)…..
Μα πρέπει να έχω στον χώρο 10 πυροσβεστήρες και έχω άλλους 15 αφρου και διοξειδίου. Καμία ζημία ουσιαστική.Από πιτσιρικάς συνεταίρος σε δικό μου μαγαζί. Σπουδές δουλειά, δουλειά σπουδές, κυνήγι και ψάρεμα, και αθλητισμός. Μετέπειτα και έδρα. Είμαι 65 χρονών……μα είμαι εθισμένος, (τα ρολόγια και τα κοροΐδα δουλεύουν συνεχώς και εγώ!!. Βεβαίως δεν ξυπνάω με ξυπνητήρι πια, και της παραγγελίες το απόγευμα με fax & mail.
Μα το προσωπικό 20 χρονιά μαζί, εδώ και τρία χρόνια συνεταίροι. Μα με χρειάζονται συνεχώς για συμβουλές και υποδείξεις. Από παρασκευή φευγάτος στο εξοχικό μου επάνω στην θάλασσα κυριολεκτικά. Μέχρι δευτέρα μεσημέρι.
Και τώρα άρχισε να με μουντζώνεις……με τον υπολογιστή στο εξοχικό, ελέγχω τα tester και εκδίδω παραστατικά στο μαγαζί…..συνδεδεμένος συνεχώς με τον server στο μαγαζί. Έτσι στήνετε και διαιρείτε μια μεγάλοι επιχείρηση. Καφενείο ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ, πρέφα και τάβλι δεν ξερώ ο κόπανος. Γι’ αυτό συμβουλεύω όταν μπορώ, για να γίνουμε όλοι καλύτεροι, γιατί εάν κάνουμε σωστές επιλογές, και δουλέψουμε σωστά, θα έχουμε κέρδος δραχμικό, και χρόνο ελεύθερο. Τότε το ΔΝΤ θα πηγαίνει διακοπές μόνον στην Ισπανία την Πορτογαλία την Ιρλανδία.Πάντως εγώ την πρόσκληση σου την έδεσα…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ένας νορμάλ οδηγός των 10000-15000 χλμ/έτος ποτέ δεν σκέφτηκε το lpg και δεν θέλει να το δοκιμάσει.
Αλήθεια έχει φέρει κανένας από Γερμανία (mobile.de) μεταχειρισμένο lpg?
To αμάξι όντως θα είναι τρυπημένο στην πολλαπλή, στο πορτμπαγκαζ, και θα τρέχουν σε όλο το μήκος χαλκοσωλήνες. Μιλάμε για ανεπανόρθωτη μεταβολή και μή αναστρέψιμη.`
Φιλε gregory κανω 15000 το Χρονο και χωρις να σε κουρασω με υπολογισμους που εχω κανει ηδη, κερδιζω 800-900 το λιγοτερο.Γιατι να χαρισω αυτα τα λεφτα στους κρυοκωλους ???
Αυτο με τη γερμανια μαλιστα!!!.Αλλα παντα με προϋποθέσεις...
Το τρυπημα στην πολλαπλη, χωρις να εχω τις κατάλληλες γνωσεις, αλλα οπως λενε και αλλα μελη εδω δεν ειναι και να τρελαίνεσαι.Τωρα την τρυπα στο πορτμπαγκαζ τη βουλωνεις με σελοτέιπ , χαρτοτενια , ή λαμαρινα και δεν φενετε τιποτα.Οσο για τις σωληνώσεις ειναι εξωθεν του οχηματος-απο κατω και αφερουνται ανετα...
Εχεις δικιο ομως. ποιος θα αγοραζε αμαξι που εχει κανει πολλα χλμ με υγραεριο αν ξερει τι παιζεται...???
Αναστρεψιμη ειναι η μετατροπη αλλα οχι μια ενδεχομενη φθορα στον κινητηρα....
Αρα το παιζεις πονηρίτας μπας και το σουταρης το καρο -
Μήπως σου είπε πού θα πάει και η τιμή της βενζίνης;
Και γιατί να μην πάρουμε με τις κλωτσιές τα ΕΛ.ΠΕ. που όχι μόνο δε δημοσιεύουν τιμές για το υγραέριο, αλλά δεν απαντούν και σε email ποιος είναι ο λόγος που δεν τις δημοσιεύουν;Η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα και αναγκαστικά θα ανέβει και η τιμή του υγραερίου. Όμως δικαίωμα να ενημερωνόμαστε (και έμμεσα να ελέγχουμε κάποια πράγματα) έχουμε και πρέπει να το διεκδικήσουμε.
Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές ακόμη χώρες που δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια με μας προβλήματα: Κι εκεί ανεβαίνει αρκετά η τιμή του υγραερίου. Το έγραψε και κάποιος άλλος πιο πάνω για τις πρωτοφανείς τιμές LPG για την Ολλανδία, αλλά μάλλον νομίζατε οτι αναφερόταν στην Ελλάδα και δεν είδα σχόλια...Βλέποντας πάντως τις τιμές στο εβδομαδιαίο δελτίο τιμών καυσίμων του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Τιμών, μου κάνει εντύπωση που ενώ ανεβαίνει σταθερά η τιμή σε χώρες όπως η Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, κλπ. στη Γερμανία γιατί παραμένει σταθερά κοντά στα 0,65 λεπτά;
Υγραεριοκίνηση!