-
Ειπα εγω να πουλησεις ΕΣΥ το βενζινοκινητο σου και να παρεις πετραιλαιο?? ΕΓΩ ειπα τι θα σκευτομουν,
Δεν ξερετε ποσα πετρελαια ιδιοτικά αυτοκινητα κυκλοφωρουν στην Αθηνα πρακτικά - σαφως - παρανομα, αλλα εδω και χρονια κανεις δεν τα κυνηγαει = το 'ενδιαφερει' ( ισως και να το διατυπωσα λαθος..)..
Προσωπικά ξερω 4 και μαλιστα ο ενας - θρασυτατος - ευτασε με πινακιδες αγροτικου μηχανηματος αιτολοακαρνανιας να ρωταει εξω απο το Χιλτον!!!! ογηγιες.... ( χιουμοριστικό παραδειγμα.. αλλα αληθινο)
Αυτο εννοουσα με πολυ απλά λογια..Μπα Παναγια μου με το μπιστολι στο χερι εισαστε ολοι...
Δε χρειαζεται ΤΟΣΗ 'δηκτικότητα στις απαντησεις...οχι με την μια τουλαχιστον.. -
Σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Libero 107,4) δίνουν δώρο ένα σύστημα υγραεριοκίνησης με SMS διαγωνισμό!!!
Είμαι περίεργος αν θα έχει μεγάλη συμμετοχή. -
κι εγω εμπαινα με το πετρελαιο ρε παιδια αθηνα.μπορει να ηταν πετρελαιο αλλα δεν ηταν ταξι!!!καπνα δεν εβγαζε καθολου.πισω εγραφε diesel αλλα ειχα ξεκολησει το σημα αμεσως οταν το πηρα.τη ζημια την κανουν τα ταξι και τα φορτηγα στην αθηνα και οχι τα μικρα ιχ,εστω κ ιαν αυτα ειναι πετρελαιο.αργοτερα παλι ιχ πετρελαιο θα παρω με καλυμενα πισω τα τζαμια και θα το βγαλω με αγροτικη αδεια,καθολα νομιμως αφου εξασκω το επαγγελμα το χειμωνα.και αυτο σας πληροφορω θα το βαζω αθηνα φυσικα δεν θα γραφει diesel.
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Αν δεν γνωριζετε απλα μαθηματικα να κανετε αυτους τους υπολογισμους (και ειναι πολλοι αν κρινω μονο απο τους φιλους μου και τους γνωστους μου...) ή κανετε μονο 10000 χλμ το χρονο, τοτε αφηστε καλυτερα. **Στανταρ δεν αξιζει **η επενδυση...
Και με 10.000χλμ το χρόνο αξίζει. Αρκεί να έχεις ενα αυτοκίνητο που 'να το τσούζει' λιγο, και όχι κανα υβριδικό με 3-4 λίτρα στα 100 ή κανα 700αράκι που το φυσάς και πάει...
Το γιατί αξίζει ΑΚΟΜΑ και στα 10.000χλμ? Θα στο πω αμέσως :
Με το δικό μου αυτοκίνητο, απο τις 20/1/2010 μέχρι και σήμερα 7/12/2010 έχω διανύσει 16.646χλμ, έχω πληρώσει 1.427 ευρω για υγραέριο, και έχω βάλει 2074 λίτρα, εντος και εκτός Αθηνών. Μέση κατανάλωση 12,46. Με βενζίνη καίω 11 λίτρα στα 100, οι υπολογισμοί έγιναν με +2 λίτρα παραπάνω για το υγραέριο. Βάση υπολογισμών λοιπόν μέχρι στιγμής έχω κάνει 1026,52 ευρώ απόσβεση, υπολογίζοντας σε κάθε γέμισμά μου την χαμηλότερη τιμή της βενζίνης της περιοχής μου, και την τιμή υγραερίου που φουλάρω. Οι υπολογισμοί έγιναν με μεγαλύτερη τιμή βενζίνης στα 1,465. Στο Excel που κρατάω δεν εχω ποτε μα ποτε καταγράψει τιμές άνω του 1.50. Σύνολο ανεφοδιασμών μέχρι στιγμης 53.
Αν λοιπόν στα 16,646 έχω κάνει απόσβεση 1026 ευρω
στα 10.000χλμ.................................ποσο?Χ = 1026 επι (10.000 / 16646) = 616 ευρώ. Δεν είναι και άσκημα.... είναι ακριβώς το Σήμα μου. Είναι σχεδον 1 μισθός το χρόνο.
Γιατι λοιπον τετοιο νούμερο να μην αξίζει ?Πολύ σου καίει, να το ζευγαρώσουμε με το rx8 μου, σανίδα το πας;
Μια χοντρική προσέγγιση αν συμφέρει είναι το γινόμενο ΚΜ ετους Χ λιτ-100κμ να είναι μεγαλύτερο από 100.000
παράδείγματα:
μικρομεσαίο 1400cc 15.000KM το έτος, κατανάλωση 7 λιτ/100, 15.000Χ7=105.000 συμφέρει
μικρό 1.000cc 15.000 το έτος, κατανάλωση 6,2 λιτ/100, 15.000Χ6,2=93.000 δεν συμφέρει
μικρό 1.000cc 23.000 το έτος, κατανάλωση 5,9 λιτ/100, 23.000χ5,9=135.700 συμφέρει
RX8 9.000 το έτος, κατανάλωση 12,5λιτ/100, 9.000Χ12,5=112.500 συμφέρει -
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
κι εγω εμπαινα με το πετρελαιο ρε παιδια αθηνα.μπορει να ηταν πετρελαιο αλλα δεν ηταν ταξι!!!καπνα δεν εβγαζε καθολου.πισω εγραφε diesel αλλα ειχα ξεκολησει το σημα αμεσως οταν το πηρα.τη ζημια την κανουν τα ταξι και τα φορτηγα στην αθηνα και οχι τα μικρα ιχ,εστω κ ιαν αυτα ειναι πετρελαιο.αργοτερα παλι ιχ πετρελαιο θα παρω με καλυμενα πισω τα τζαμια και θα το βγαλω με αγροτικη αδεια,καθολα νομιμως αφου εξασκω το επαγγελμα το χειμωνα.και αυτο σας πληροφορω θα το βαζω αθηνα φυσικα δεν θα γραφει diesel.Υπάρχει κανένα θέμα στο φόρουμ για μετατροπή βενζινοκίνητου σε πετρελαιοκίνητο (αλλαγή κινητήρα κ.τλ), μήπως να ανοίξουμε;
κ.Αντώνη έχεις καμιά εμπειρία στο θέμα; -
Και με 10.000χλμ το χρόνο αξίζει. Αρκεί να έχεις ενα αυτοκίνητο που 'να το τσούζει' λιγο, και όχι κανα υβριδικό με 3-4 λίτρα στα 100 ή κανα 700αράκι που το φυσάς και πάει...
Με το δικό μου αυτοκίνητο, απο τις 20/1/2010 μέχρι και σήμερα 7/12/2010 έχω διανύσει 16.646χλμ, έχω πληρώσει 1.427 ευρω για υγραέριο, και έχω βάλει 2074 λίτρα, εντος και εκτός Αθηνών. Μέση κατανάλωση 12,46. Με βενζίνη καίω 11 λίτρα στα 100, οι υπολογισμοί έγιναν με +2 λίτρα παραπάνω για το υγραέριο. Βάση υπολογισμών λοιπόν μέχρι στιγμής έχω κάνει 1026,52 ευρώ απόσβεση, υπολογίζοντας σε κάθε γέμισμά μου την χαμηλότερη τιμή της βενζίνης της περιοχής μου, και την τιμή υγραερίου που φουλάρω. Οι υπολογισμοί έγιναν με μεγαλύτερη τιμή βενζίνης στα 1,465. Στο Excel που κρατάω δεν εχω ποτε μα ποτε καταγράψει τιμές άνω του 1.50. Σύνολο ανεφοδιασμών μέχρι στιγμης 53.
στα 10.000χλμ.................................ποσο?Χ = 1026 επι (10.000 / 16646) = 616 ευρώ. Δεν είναι και άσκημα.... είναι ακριβώς το Σήμα μου. Είναι σχεδον 1 μισθός το χρόνο.
Γιατι λοιπον τετοιο νούμερο να μην αξίζει ?Έχεις βάλει:
Αύξηση κατανάλωσης: 12,46/11= 1,13= 13%. Τα επίσημα site brc.it, vialle δίνουν +20%. Επίσης θερμογόνη δύναμη βενζίνης +26% σε σχέση με lpg και το κυριότερο όπως έγραψα στη σελ. 168 τα εργοστασιακά έχουν +30%:-
Skoda oktavia 5 1.6 MPI κατανάλωση βενζίνης 7.1 λίτρα/100km - υγραερίου 9.2 λίτρα/100km Αύξηση 29,6%
Πηγή: http://new.skoda-auto.com/COM/about/inf ... iaLPG.aspx -
VW Golf Plus BiFuel κατανάλωση βενζίνης 7.5 λίτρα/100km - υγραερίου 9.8 λίτρα/100km Αύξηση 30,6%
Πηγή: http://www.autoblog.gr/2009/06/13/�%B ... or-petrol/ -
VW Polo BiFuel 1.4 κατανάλωση βενζίνης 6.1 λίτρα/100km - υγραερίου 8.1 λίτρα/100km Αύξηση 32,8%
Πηγή: http://www.gocar.gr/news/new-models/274 ... iFuel.html -
Opel Corsa LPG ecoFLEX κατανάλωση βενζίνης 6.1 λίτρα/100km - υγραερίου 8.1 λίτρα/100km Αύξηση 32,8%
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=190161 & http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92351.asp
Άρα με τι ρυθμίσεις πέτυχε ο μάστορας το 13%?
Μήπως είναι επικίνδυνο για το κινητήρα?
Στους υπολογισμούς σου έβαλες και τη βενζίνη που έβαλες μέσα στο έτος? -
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
0.85 στο Φοίνικα από 0.835 της προηγούμενης εβδομάδας.
Μακάρι να είμαι λάθος, αλλά μάλλον πάμε για 0.9 στη συμπρωτεύουσα...Και για να μην σκεφτείτε ιστορίες περί σταθερού λόγου τιμής αμόλυβδης/αερίου, η βενζίνη στο συγκεκριμένο πρατήριο είχε 1.57.
Το θέμα είναι να γνωρίζαμε πόσο % είναι φθηνότερη η παραγωγή του lpg από τα διυλυστήρια. Έτσι θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την τιμή που θα έχει όταν μπει ο ειδικός φόρος.
ο ενας απο τους 2 πρατηριουχους της λαρισας μου ειπε οτι ειναι μονο δυο εταιρειες και αανεβαζουν τιμες χωρις ελεος.
μου ειπε οτι τον πηραν τηλεφωνο απο υπουργειο για να τους στειλει με φαχ τιμολογιο αγορας.
ειπε επισης οτι η παραγωγη υγραεριου των ελληνικων διυληστηριων ειναι πολυ μικρη και οτι γινεται εισαγωγη απο αλγερια
με κοστος προ φορων -δασμων περιπου 5-6λεπτα και τα ''χοντρα'' λεφτα εκτος απο του φορους του κρατους τα παιρνουν τα διυληστηρια που κανουν απλα εμποριο!
Απο παλια καθε καλοκαιρι η τιμη του αεριου επεφτε και τον χειμωνα ανεβαινε.
Τα τελευταια 2 χρονια ομως ανεβαινει το χειμωνα αλλα το καλοκαιρι δεν πεφτει.
Οσοι παλαιοτερα εκαναν εγκατασταση στο σπιτι με υγραεριο τους εβγαινε αρκετα φθηνοτερα απο το πετρελαιο .
Με την παρουσα τιμη πετρελαιου το υγραεριο ειναι πολυ ακρυβοτερο .
θυματε κανεις ποσο ειχε πριν 2-3 χρονια μια 10κιλη μπουκαλα? τωρα εχει απο 15 και ανω.
τιμη κιλου=1.5ευρο
1κιλο υγραεριο ειναι περιπου 1.8λιτρα? (διορθωστε αν κανω λαθος)
θερμογονος δυναμη 1λιτρο πετρελαιο περιπου900γραμμ υγραεριο?
και τελος τον ρωταω τι να κανουμε?
Λεει παρτε και κανετε καταγγελειες στα υπουργεια και στις ενωσεις καταναλωτων μπας και τους βαλουν λιγο χερι. -
Ας απαντήσω και εγώ……
Πάμε στα πετρέλαια της δεκαετίας 2000 2010.
Δεν κάνουν θόρυβο, είναι καταλυτικά, βγάζουν και άλογα.
Με 1 λίτρο πετρέλαιο, κανείς πιο πολλά χιλιόμετρα, από 1 λίτρο βενζίνη. Μεγαλύτερη θερμική απόδοση. Άρα οικονομία.
Πουθενά στον κόσμο, το λίτρο πετρέλαιο, δεν είναι ακριβότερο από την βενζίνη.
Οι μηχανές αντέχουν 1000000κμ χωρίς να λυθούν!.
Το μέσα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, τελείωσε από πλευράς δικαστηρίων. Ο κανονισμός της εοκ για όλες της πόλεις στην Ευρώπη, ανακοινώθηκε 01/01/09.
Η παιδική χαρά που κυβερνάει είναι της σχολής ΦΕΕΕΤΑΑΑ…ΆΛΛΩΣΤΕ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΤΕ.
Από πλευράς τροχαία, έχετε δει να ανοίγουν ποτέ καπό?. Το 30% των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί, είναι παράνομα, είτε με αλλαγή μηχανής, είτε με κυβικά.
Δεν είπε κανείς να πουλήσετε το αυτοκίνητο σας. Υπάρχουν αστέρια μηχανές στα με/να, ακριβός για την μάρκα και το μοντέλο σας. Καμιά ηλεκτρική η ηλεκτρονική μετατροπή.
Δεν αλλάζεις ρεζερβουάρ.
Βενζινάδικα να φανέ και η κότες.
Με 70ε κάνεις σέρβις ανά 10000κμ.
Ένα καλό κομπλέ σύστημα αεριού, κάνει πάνω από 2500ε . Λέγοντας κομπλέ, εννοώ το λειτουργικό, το ασφαλιστικό, την πυροπροστασία. Και χάνουμε και τους χώρους. Και είναι και αναφλέξιμο υλικό με το 100%.
Το πετρέλαιο, δεν ανάβει ούτε στο κρύο τζάκι!.
Λένε κάποιοι μυρίζει, όλα μυρίζουν, μα εάν μυρίσει το αέριο, και ανάψεις τσιγάρο…… «το χάσαμε το κορμί πατριώτη»!!....
Το τι κάναμε παλιά…..ξεχάστε!!. τότε το αέριο πήγαινε με ο.35ε/λίτρο, σήμερα?. ΗΤΑΝ μια λύση φτηνή, σήμερα?. «Το φτηνό κρέας το τρώνε και οι σκύλοι»!.
Σίγουρα πρέπει να συγκρίνουμε ομοειδή αντικείμενα.
Μα συστήματα που είναι και τα δυο κομπλέ!.
Όχι μια ενδυμασία για τα χιόνια, με ένα μαγιό για την θάλασσα!!...
Ο συνάδελφος που έχετε επιλέξει για το αυτοκίνητο σας, μπορεί να σας εξηγήσει καλύτερα, εάν δεν είναι μόνον για μπουζί φίλτρα!!....άλλωστε υπάρχει και η ‘ενότητα’, που γράφουν άνθρωποι που ξέρουν.
Κάποιος συνάδελφος, μου τηλεφώνησε και μου είπε: «….μας πολεμάς πολύ», και του απάντησα.....ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΜΑΘΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ?......έχει ο καιρός γυρίσματα!!.
Βέβαια το κόστος είναι πενταπλάσιο από το αέριο για πετρέλαιο. Μα ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, μαμακισια και με σίγουρο μέλλον. Οι επαγγελματίες που έχουν πετρέλαια δεν είναι κοροΐδα!!!...καλύτερα ένα δάνειο από τράπεζα, μάλιστα και ‘επισκευαστικό’ για το σπίτι, (μικρότερος τόκος!!), θα έχει σίγουρα απόσβεση.
Άποψη μου…..
Antonis-team. -
-
Γιατι λοιπον τετοιο νούμερο να μην αξίζει ?Έχεις βάλει:
Αύξηση κατανάλωσης: 12,46/11= 1,13= 13%. Τα επίσημα site brc.it, vialle δίνουν +20%. Επίσης θερμογόνη δύναμη βενζίνης +26% σε σχέση με lpg και το κυριότερο όπως έγραψα στη σελ. 168 τα εργοστασιακά έχουν +30%:-
Skoda oktavia 5 1.6 MPI κατανάλωση βενζίνης 7.1 λίτρα/100km - υγραερίου 9.2 λίτρα/100km Αύξηση 29,6%
Πηγή: http://new.skoda-auto.com/COM/about/inf ... iaLPG.aspx -
VW Golf Plus BiFuel κατανάλωση βενζίνης 7.5 λίτρα/100km - υγραερίου 9.8 λίτρα/100km Αύξηση 30,6%
Πηγή: http://www.autoblog.gr/2009/06/13/�%B ... or-petrol/ -
VW Polo BiFuel 1.4 κατανάλωση βενζίνης 6.1 λίτρα/100km - υγραερίου 8.1 λίτρα/100km Αύξηση 32,8%
Πηγή: http://www.gocar.gr/news/new-models/274 ... iFuel.html -
Opel Corsa LPG ecoFLEX κατανάλωση βενζίνης 6.1 λίτρα/100km - υγραερίου 8.1 λίτρα/100km Αύξηση 32,8%
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=190161 & http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92351.asp
Άρα με τι ρυθμίσεις πέτυχε ο μάστορας το 13%?
Μήπως είναι επικίνδυνο για το κινητήρα?
Στους υπολογισμούς σου έβαλες και τη βενζίνη που έβαλες μέσα στο έτος?Οχι φίλε κάνεις λάθος.
Εξαιρετικά μεγάλο λάθος, επειδη δεν διάβασες αυτό που έγραψα προηγουμένος. Το 12,46 είπα οτι είναι μικτή κατανάλωση, και φυσικά συνολική για όλα τα χλμ και όλα τα λίτρα που έβαλα. Ενώ το 11 λίτρα είναι τυπική τιμή κατανάλωσης πόλης. Είνια πολύ λογικό η μικτή μου κατανάλωση (ταξίδια + πόλη) να είναι μικρότερη απο αυτήν της πόλης. Συμφωνείς μέχρι εδω?Παρακατω... Ξαναέγραψα οτι σε κάθε κατανάλωση υπολογιζω +2 λίτρα στο υγραέριο. Σου στέλνω ενα screenshot απο το excel μου για να καταλάβεις τι συμβαίνει.
-
-
Και κάτι που δεν έγραψα και είναι βασικό.
ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ!!!!!.....όσοι κάνουν πολλά χιλιόμετρα.
Όσοι δεν κάνουν, ας σκεφτούν οικονομικούς τρόπους οδήγησης.
Κάποιος φίλος έγραψε ότι το κέρδος το μεγάλο, είναι από τα διυλιστήρια – αποθήκες του αεριού, και από τον φόρο του κράτους. Και παίρνω το δεύτερο. Δεν κατάλαβα καλά έγραψα του ‘κράτους’?, μήπως θα έπρεπε να πω αυτό που είπε ο Καραμανλης, το 2004 στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του?.....
Και τώρα το πρώτο……υπάρχει κανένας να μπορεί να βάλει ‘χέρι’ σε αυτούς?......παράγουν και λάδι κυρίες και κύριοι, και δεν ξερόυν να λαδώνουν???!!!!.....
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
από BILL33 » 07/12/10 19:12
…….συγνώμη mod , μα παρασύρθηκα από το δικό σου….
«..εμείς γι' αλλού κινήσαμε γι' αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει...».
ΑΜΤΩΝΗΣ.
-
Οχι φίλε κάνεις λάθος.
Εξαιρετικά μεγάλο λάθος, επειδη δεν διάβασες αυτό που έγραψα προηγουμένος. Το 12,46 είπα οτι είναι μικτή κατανάλωση, και φυσικά συνολική για όλα τα χλμ και όλα τα λίτρα που έβαλα. Ενώ το 11 λίτρα είναι τυπική τιμή κατανάλωσης πόλης. Είνια πολύ λογικό η μικτή μου κατανάλωση (ταξίδια + πόλη) να είναι μικρότερη απο αυτήν της πόλης. Συμφωνείς μέχρι εδω?Παρακατω... Ξαναέγραψα οτι σε κάθε κατανάλωση υπολογιζω +2 λίτρα στο υγραέριο. Σου στέλνω ενα screenshot απο το excel μου για να καταλάβεις τι συμβαίνει.
Στο excel σου, στο πρώτο μισό του πίνακα, υπολογίζεις στις πρώτες στήλες τους ανεφοδιασμούς μόνο με υγραεριο και βρισκεις το κοστος. Π.χ. 12/11/2010: 41,25χ0,698=28,79 €. Έτσι ξόδεψες μόνο για υγραεριο 1427 €, έκαψες 2074 λτ., διένυσες 16646 χλμ. άρα λες κατανάλωση: 12,46. Εγώ σου λέω ότι για τα 16466 χλμ. έκαψες και λίγο βενζίνη, για την οποία δεν υπολόγισες το κόστος, διότι η στήλη με τις τιμές βενζίνης που έχεις δεν υπεισέρχεται πουθενά στους υπολογισμούς, όσον αφορά τα σύνολα.
Πάντως όπως και να' χει πάλι έχεις κέρδος. Εγώ θα έλεγα πολύ απλά:
111,45= 15,95 €
111,30,70= 10,01 €
Κέρδος 15,95-10,01=~ 6 € στα 100 χλμ. Στα 16646: 166466/100= ~ 1000 €. Άρα συμφωνούμε. Βέβαια θα χρειαστεί να διανύσεις ακόμη λίγα χλμ. για να κερδίσεις τα 1000, αφού θα κάψεις και βενζίνη (έστω και λίγη). Π.χ. 1 φορά βενζίνη την εβδομάδα μόνο αντί lpg (για προστασια βαλβιδων), άρα 16646*7/6= 19420 xλμ για το κερδος των 1000 €. Από κει και πέρα αφαιρούμε το σερβις που είναι ελάχιστο κλπ κλπ. -
Ως συνήθως, γράφονται αρκετά πράγματα που απλά ΔΕΝ ισχύουν σήμερα:
π.χ. οτι σε καμία χώρα το πετρέλαιο δεν είναι πιο ακριβό από τη βενζίνη.
Εγώ προσωπικά έχω δει με τα μάτια μου οτι αυτό δεν ισχύει. Δεν παίρνω όρκο πού ακριβώς ήταν, αλλά ή στη Γαλλία ή στην Ελβετία πρέπει να ήταν...
edit: Στην Αγγλία ισχύει αυτό σήμερα! Δείτε εδώ: http://ec.europa.eu/energy/observatory/ ... gasoil.pdf κι εδώ: http://ec.europa.eu/energy/observatory/ ... s_es95.pdf
Επίσης, δείτε εδώ: http://www.hellenic-petroleum.gr/online/item.aspx τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου για βενζίνη, πετρέλαιο κλπ.
Το πετρέλαιο έχει μεγαλύτερη τιμή από τη βενζίνη ή όχι; Η φθηνότερη τιμή στο πρατήριο οφείλεται καθαρά στο μειωμένο ειδικό τέλος κατανάλωσης που προσωρινά έχει...
Κι όλοι εσείς που προβλέπεται οτι θα αυξηθεί ο ειδικός φόρος στο υγραέριο γιατί δεν προβλέπετε οτι θα αυξηθεί ο ειδικός φόρος στο diesel; Κι αν προς το παρόν έχει ανακοινωθεί μικρή μείωση στη τιμή του diesel κίνησης, πιστεύετε οτι αυτή όντως δεν θα είναι τουλάχιστον ίδια με τη σημερινή τιμή όταν θα γίνει η εξίσωση της τιμής diesel κίνησης με πετρέλαιο θέρμανσης;Δεν γίνονται έλεγχοι στα Ι.Χ. : έχω δει να γίνονται έλεγχοι για εκπομπές καυσαερίων αρκετές φορές. Αν σε σταματήσουν για έλεγχο με το πετρέλαιο μέσα στην Αθήνα, τί θα πεις;
Προτείνεται η αντικατάσταση βενζινοκινητήρα με πετρελαιοκινητήρα... Μήπως κάποιος αγνοεί οτι σε αρκετά σύγχρονα μοντέλα, τα ηλεκτρονικά τους συστήματα είναι τόσο σύνθετα που σημαίνει πολύ απλά ή οτι ξεχνάς εντελώς αυτή τη μετατροπή γιατί το κόστος είναι μεγαλύτερο από το να το αγόραζες καινούργιο ή αν από βίτσιο μπεις τελικά σ' αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να γδύσεις εντελώς το αυτοκίνητο, να ξαναπεράσεις πλεξούδες κλπ. κλπ. και να αλλάξεις και κάποια άλλα μέρη που δεν είναι συμβατά.
Άρα δεν πρόκειται απλά για αλλαγή κινητήρα... Στο δεκαχίλιαρο που ακούστηκε οτι κοστίζει η μετατροπή περιλαμβάνεται άραγε και το DPF;Κλείνω το off-topic και καλό είναι να επικεντρωθούμε επιτέλους σε θέματα σχετικά με το υγραέριο.
Γράφτηκε πιο πάνω οτι κάποιος βενζινοπώλης είπε οτι εισάγουμε υγραέριο από την Αλγερία.
Η αλήθεια είναι οτι εισάγουμε φυσικό αέριο από την Αλγερία.
Το υγραέριο παράγεται είτε από πετρέλαιο είτε από φυσικό αέριο.
Σαν χώρα όχι μόνο δεν εισάγουμε υγραέριο, αλλά όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, κάνουμε εξαγωγές LPG!!!
Δεν το πιστεύετε; Δείτε εδώ: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... uage=el-GR
Η μεγαλύτερη ποσότητα από το παραγόμενο στην Ελλάδα LPG εξάγεται.Το οτι δεν ανακοινώνουν τιμές διυλιστηρίου για το υγραέριο τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια όσο και η Motor Oil μόνο ύποπτο μπορεί να θεωρηθεί. Έχω στείλει email στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. και στα ΕΛ.ΠΕ. να μου πουν το λόγο. Το ίδιο προτείνω να κάνετε κι εσείς.
Αν μάθουμε ποια είναι διαχρονικά η τιμή διυλιστηρίου για το LPG τότε έχουμε ελπίδες να ξεσκεπάσουμε αυτούς που αυξάνουν αυθαίρετα την τιμή.
Αυτό που σκέφτομαι είναι οτι αν μπορούμε να κάνουμε εξαγωγή LPG σε άλλες χώρες (επομένως έχουμε ανταγωνιστική τιμή, παρότι εισάγουμε το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο), πώς είναι δυνατόν να φθάνει τελικά το υγραέριο στα πρατήρια σε τιμή που είναι ίσως η ακριβότερη σε όλη την Ευρώπη;Σχετικά με την απάντηση που περιμένω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Παρατηρητηρίου Τιμών να πω οτι μέχρι τώρα δεν με πήραν τηλέφωνο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω εγώ στο τηλέφωνο που ξέρω, αλλά μάλλον απουσίαζε ο αρμόδιος. Δεν το έχω παρατήσει αλλά πιστεύω οτι είναι πιο σημαντικό να βρούμε την άκρη γιατί δεν δημοσιεύεται η τιμή του υγραερίου από τις 2 εταιρείες διύλισης πετρελαίου.
-
έχοντας το αέριο στο αμάξι εδώ και 6 χρόνια και έχοντας κάνει 120.000 με αυτό κάνω και εγώ έναν απλό υπολογισμό.
120.000 χ 12 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ = 14400 λίτρα χ 1.4 € = 20.160 €
120.000 χ 14 λίτρα αέριο ανά 100 χλμ. = 16800 λίτρα χ 0.8 € = 13.440 €
20.169 € - 13.440 € = 6720 €
Σε αυτό το διάστημα να έβαλα (που δεν) και 1000 € βενζίνη έχουμε ένα κέρδος 5720 €.
Οι υπολογισμοί μου είναι βαρβάτοι γιατί έχω μικρότερη κατανάλωση από 14 λίτρα σε αέριο και μεγαλύτερη από 12 σε βενζίνη αλλά τεσπα.
Όσο για την ασφάλεια το vitaraκι έχει πάει σε κατσάβραχα που δεν μετριούνται και έχει κάνει τα μύρια όσα χωρίς ποτέ να υπάρξει το παραμικρό θέμα.Τι να σας πω..... ο καθένας κάνει το δικό του κουμάντο....
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Τι να σας πω..... ο καθένας κάνει το δικό του κουμάντο....
Μια που σε βρηκα online, τι θα προτεινες σε audi A4 1.6 τριετίας με 7 lt κατανάλωση και 30.000 χλμ/ετος. Αέριου ψεκασμού με 1300€ ή υγρού ψεκασμού με 2000€ ?
-
να θυμισω πως πριν 5 χρονια περιπου το diesel ηταν πιο ακριβο απ'τη βενζινη
στο ελλαδισταν δεν ειναι τιποτα σιγουρο και σταθερο -
Και πριν από 3 χρόνια, το ίδιο. Γι αυτό και δεν πήρα τότε diesel
-
Τι να σας πω..... ο καθένας κάνει το δικό του κουμάντο....
Μια που σε βρηκα online, τι θα προτεινες σε audi A4 1.6 τριετίας με 7 lt κατανάλωση και 30.000 χλμ/ετος. Αέριου ψεκασμού με 1300€ ή υγρού ψεκασμού με 2000€ ?
Θα έλεγα αέριου ψεκασμού.
Καθαρά γιατί θεωρώ πως το υγρού απευθύνεται σε δυσκολότερες κατηγορίες κινητήρων, χωρίς να σημαίνει πως δεν θα λειτουργήσει και στο δικό σου.
Θα ήθελα να εκφράσω μία προσωπική άποψη ή μάλλον καθαρά εμπειρική άποψη για το υγρού ψεκασμού.
Θεωρώ πως η τεχνολογία που το διέπει δεν έχει ακόμα ωριμάσει αρκετά ώστε να απευθύνεται στο μέσο χρήστη.
Είναι πραγματικά το μέλλον στην υγραεριοκίνηση, όμως απαιτεί επιπλέον έρευνα προκειμένου να λυθούν προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη λειτουργία του.
Φιλικά Νίκος -
Θα συμφωνήσω σκεπτόμενος και την διαφορά τιμής.Σου έστειλα ΠΜ.
Υγραεριοκίνηση!