-
Κατα δευτερο λογο προτεινω να αφησετε τις αντιπαραθεσεις και να μας πει καποιος αν ειναι αξιοπιστη η μετατροπη και που να παμε να την κανουμε..
Δηλαδη πως να σου απαντησουμε με ενα ναι ή ενα οχι. Γινεται????
Πανε σε μερικους εγκαταστατες και ακου τι θα σου πουνε και τι εχουν να σου προτεινουν. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Κατα δευτερο λογο προτεινω να αφησετε τις αντιπαραθεσεις και να μας πει καποιος αν ειναι αξιοπιστη η μετατροπη και που να παμε να την κανουμε..
Δηλαδη πως να σου απαντησουμε με ενα ναι ή ενα οχι. Γινεται????
Πανε σε μερικους εγκαταστατες και ακου τι θα σου πουνε και τι εχουν να σου προτεινουν.Έτσι ακριβώς. Δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ούτε καν επαρκή δεδομένα. Δεν μπορούμε 100 χρήστες να βγάλουμε ένα στατιστικό αποτέλεσμα ως προς την μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του συστήματος. Δεν υπάρχουν καν 100 ή 1000 άτομα εδώ μέσα που να έχουν κάνει πάνω από 30-50.000 χιλιόμετρα με υγραέριο. Ούτε πρόκειται να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα μιλώντας με 10 εγκαταστάτες γιατί θα σου πουν 10 διαφορετικές γνώμες. Ρίσκο είναι σίγουρα η όλη υπόθεση. Και θα στο πω και αλλιώς. Μπες στα φόρουμ βενζινοκίνητων αυτοκινήτων και θα βρεις χίλια δυό προβλήματα. Σημαίνει πως όλα τα μοντέλα είναι προβληματικά;
Η απόφαση πρέπει να είναι δική σου μετά από υπολογισμούς και προβληματισμό... -
πριν 8 ημερες επισκεφτηκα την γειτονα χωρα(Βουλγαρια).εβαλα υγραεριο με 0.67 σχεδον ,την στιγμη που η βενζινη εκει εχει περιπου 1.09.πριν 4 μηνες ειχε τιμη το υγρ εκει 0.55.αναλογικα ειναι πιο ακριβο το υγρ σε σχεση με την αμολυβδη απο οτι στην Ελλαδα.
-
Το ποσοστό των λίγων σχετικά γκαζοπραηρίων που ανήκουν σε εγκαταστάτες είναι πολύ μεγάλο στην Θεσσαλονίκη 60% (δεν είμαι και υπουργείο ενέργειας) υποθέτω ότι ότι εξίσου υψηλό είναι και το ποσοστό πανελλαδικά.
Άρα αυτό που πάει να κάνει το καρτελ τώρα, είναι να βάζουνε λίγο λιγότερα χρήματα στην αριστερή τσέπη τους ρίχνοτας τις τιμές στις εγκαταστάσεις καθώς μήκανε πολλοί στον χώρο και να βάζουν αρκετά περισσότερα στην δεξιά τσέπη τους από την αδικαιολόγητη αύξηση του lpg -
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
πριν 8 ημερες επισκεφτηκα την γειτονα χωρα(Βουλγαρια).εβαλα υγραεριο με 0.67 σχεδον ,την στιγμη που η βενζινη εκει εχει περιπου 1.09.πριν 4 μηνες ειχε τιμη το υγρ εκει 0.55.αναλογικα ειναι πιο ακριβο το υγρ σε σχεση με την αμολυβδη απο οτι στην Ελλαδα.Τόσο (1.10Ε) θα είχε και η βενζίνη στην Ελλάδα αν δεν είχαν μπει τα δύο διαδοχικά χαράτσια στον φόρο της συν τις αυξήσεις του ΦΠΑ, ** 0,67-0,70Ε ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ +2 λεπτά λόγο αυξησης του ΦΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ**
-
Καλημέρα,
πράγματι το θέμα έχει φτάσει μακριά με την τιμή του υγραερίου να πιάνει δυσθεώρητα ύψη, την πλειονότητα των εγκαταστατών να προσφέρουν ελλείπεις πληροφορίες, βιαστικές υπηρεσίες σε αυξημένες τιμές και τους καταναλωτές να φτάνουν στο σαιξπηρικό ερώτημα του Άμλετ.
Δεν είμαι σίγουρος ποια λύση θα αποδώσει, συμφωνώ πως είναι αναγκαιότητα να υπάρξει αντίδραση και μάλιστα μαζική, να πιεστούν οι υπεύθυνοι και να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο πλέον για τους καταναλωτές.
Η ακύρωση της εγκατάστασης ίσως και να ήταν μία λύση, όπως και η παύση χρήσης του υγραερίου για ένα διάστημα, όμως και πάλι το τίμημα είναι βαρύ.
Ως χρήστης κάνω καθημερινά 100 χλμ για να πάω στη δουλειά μου, πράγμα που με τοποθετεί στην κατηγορία αυτών με τα πολλά χλμ.
Το να γυρίζω με βενζίνη είναι καθόλα ασύμφορο, μιας και έχω ένα ιδιαίτερα ενεργοβόρο όχημα, όπως φυσικά και πολλοί από εσάς, κόστος το οποίο θα κληθούμε να πληρώσουμε από την τσέπη μας και είμαι σίγουρος πως όπως και εγώ είναι πολλοί που το υπολογίζουν σοβαρά αυτό το κόστος γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά στο θέμα της 'αποχής υγραερίου'.
Για μια ακόμα φορά, μία κρίση αντί να μας ενώσει (ως λαό) μας διαμελίζει, ο καθένας κοιτά το δικό του συμφέρον και μόνο, εις βάρος όλως των άλλων, χωρίς να υπολογίζει το πραγματικό κόστος της εκάστοτε ενέργειάς του.
Και να τα αποτελέσματα, μείωση των εγκαταστάσεων, αμφισβήτηση του καταναλωτή για την αποτελεσματικότητα του κλάδου, πλήγμα στον μοναδικό ίσως τομέα των συνεργείων που είναι προσοδοφόρος αυτή τη στιγμή.
Τα πρατήρια ανά τη Ελλάδα κλείνουν, τα συνεργεία φυτοζωούν και όμως οι λίγοι, αυτοί που είχαν το χρόνο, το χρήμα και τη γνωριμία για να ελέγχουν την αγορά κερδοσκοπούν, βραχυπρόθεσμα μόνο, διότι το πλήγμα θα φτάσει και σε αυτούς, ένας κατεστραμμένος κλάδος θα συμπαρασύρει όλα τα φύλλα του στη φωτιά, ίσως φαινομενικά η κρίση να τους αγγίξει λιγότερο όμως δε θα γλυτώσει κανείς.
Θα ήταν ευχής έργον, η συνειδητότητα των πράξεων να αποτελούσε το πρακτέο.
Φιλικά... -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Το ποσοστό των λίγων σχετικά γκαζοπραηρίων που ανήκουν σε εγκαταστάτες είναι πολύ μεγάλο στην Θεσσαλονίκη 60% (δεν είμαι και υπουργείο ενέργειας) υποθέτω ότι ότι εξίσου υψηλό είναι και το ποσοστό πανελλαδικά.
Άρα αυτό που πάει να κάνει το καρτελ τώρα, είναι να βάζουνε λίγο λιγότερα χρήματα στην αριστερή τσέπη τους ρίχνοτας τις τιμές στις εγκαταστάσεις καθώς μήκανε πολλοί στον χώρο και να βάζουν αρκετά περισσότερα στην δεξιά τσέπη τους από την αδικαιολόγητη αύξηση του lpgΦιλε 106S16 εγω παντως σε εννοησα και συμφωνω μαζι σου !
Και στο post που παραθετεις ,με τις τιμες λιγο πολυ ετσι εχουν τα πραγματα . -
lgpnik Δεν μπορώ παρά να συμφωνίσω με τα παράπανω , όμως πρέπει σαν νέος και εκτός καρτελ εγκαταστάτης να βγεις και να καταδικάσεις την πραγματικότητα που έχουν κατασκευάσει οι εργατοπατερογκαζοπρατηριούχοι τόσο της Θεσσαλονίκης Θεοδώρου κυρίως, Γεωργιάδης όσο και της Αθήνας Μπρίμπος όπου με τα υποκαταστηματα τους και τα πρατηριά τους ελένχουν την υγραεριοκίνηση.τόσο σε επίπεδο εγκατάστασης όσο και σε επίπιπεδο τιμής του υγραερίου.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
lgpnik Δεν μπορώ παρά να συμφωνίσω με τα παράπανω , όμως πρέπει σαν νέος και εκτός καρτελ εγκαταστάτης να βγεις και να καταδικάσεις την πραγματικότητα που έχουν κατασκευάσει οι εργατοπατερογκαζοπρατηριούχοι τόσο της Θεσσαλονίκης Θεοδώρου κυρίως, Γεωργιάδης όσο και της Αθήνας Μπρίμπος όπου με τα υποκαταστηματα τους και τα πρατηριά τους ελένχουν την υγραεριοκίνηση.τόσο σε επίπεδο εγκατάστασης όσο και σε επίπιπεδο τιμής του υγραερίου.Το κάνω φίλε μου καθημερινά, μέσα από έναν αγώνα για μείωση τιμών και εξισορρόπησης του κέρδους των εισαγωγέων. Πρόσφατα μάλιστα διέκοψα συνεργασία με προμηθευτή διότι με πίεζε να ανεβάσω την τιμή που εγκαθιστούσα τα συστήματα του θεωρώντας ότι είναι λογικό να εισπράττω περισσότερο από 100% καθαρού κέρδους, γεγονός που θεωρώ υπερβολικό.
Κατά την κρίση μου είναι λογικό να υπάρχει ένα κέρδος που να καλύπτει την εγκατάσταση και την μετέπειτα υποστήριξη (εγγύηση, ρυθμίσεις κλπ.) όχι όμως σε βαθμό υπερπλουτισμού. Ας διατηρήσουμε την τιμή σε βατά επίπεδα, βοηθώντας έτσι τον καταναλωτή να προβεί στη μετατροπή, κατακτώντας πλέον το κέρδος από την ποσότητα και όχι από την μονάδα.
Δυστυχώς πρακτικές του παρελθόντος της άγνοιας του καταναλωτή, όπου ο έμπορος - εισαγωγέας ήθελε τον απλό άνθρωπο στο σκοτάδι προκειμένου να τον μανιπουλάρει κατά το δοκούν, έρπονται έως το σήμερα μέσα από αρχαία μυαλά και αρτηριοσκληρωτικές πρακτικές.
Η λογική της ελεύθερης αγοράς είναι σωστή, όταν αυτή λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή και όχι υπέρ του εμπόρου, έτσι η αύξηση της τιμής του υγραερίου θα ήταν δόκιμη σε μία αγορά με πολλά πρατήρια για να επιλέξει ο καταναλωτής. Και λέω δόκιμη υπό την έννοια του ότι θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς μια πραγματική αιτία όπως την αύξηση της τιμής των καυσίμων διεθνώς. -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Για παράδειγμα, γνωστός με Α4 1.6 8ν έχει κάνει 200.000++ χλμ τα τελευτάια δύο χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ενώ στη λίστα της prins φαίνεται ότι ο 1.6 του VAG έχει πρόβλημα με το υγραέριο .
Φϊλε ίδιο αμάξι και κινητήρα έχω και γω. Τι σύστημα προτείνεις να βάλω?
Εγώ δεν μπορώ να σου πρότείνω τίποτα αλλά το Α4 φοράει σύστημα 4ης γενιάς απο Θεοδώρου και είναι εξοπλισμένο με δύο δεξαμενές υγραερίου χωρητικότητας περίπου 80 λίτρων, η αυτονομία του είναι 900-950 χλμ.
-
0.835e/lt σήμερα το πρωί στο Φοίνικα....
-
Να υπενθυμησω οτι υπαρχει και το ΣΔΟΕ. Κανεις πρατηριουχος δεν μου εχει δωσει αποδειξη χωρις να την ζητησω
Ακουσε εκει 0,835 10 χιλιομετρα απο τα δυηλιστηρια.... Για να συνετηστουν... -
Σήμερα μίλησα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για το Παρατηρητήριο Τιμών (fuelprices.gr).
Φάνηκε να αγνοεί παντελώς το θέμα της υγραεριοκίνησης και οτι υπάρχουν μόλις 45 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα...
Αφού του είπα για τις ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές συνθήκες στο χώρο της υγραεριοκίνησης, υποσχέθηκε να ψάξει το θέμα της υποχρεωτικής δημοσίευσης τιμών και θα μου απαντήσει μέσα σε μια εβδομάδα. -
Εγώ δεν μπορώ να σου πρότείνω τίποτα αλλά το Α4 φοράει σύστημα 4ης γενιάς απο Θεοδώρου και είναι εξοπλισμένο με δύο δεξαμενές υγραερίου χωρητικότητας περίπου 80 λίτρων, η αυτονομία του είναι 900-950 χλμ.
Φιλε επειδη με ενδιαφερει το θεμα. Που ακριβως ειναι τοποθετημενες και πως ενωνονται οι δυο δεξαμενες?
-
0.835e/lt σήμερα το πρωί στο Φοίνικα....
Καιρος να το γυρναμε σε βενζινη σιγα σιγα.
Με το ζορι αν προλαβουμε να κανουμε αποσβεση οσοι εχουμε ηδη βαλει υγραεριο.
Να κανουν αποσβεση οσοι βαζουν τωρα λιγο δυσκολο το βλεπω. Σε 100000χλμ ισως...
Τα βληματα απο το καρτελ εμποριας υγραεριου δεν εχουν υπολογισει την αυξηση καταναλωσης κατα 25%.
Νομιζουν οτι αν πανε το υγραεριο 1 ευρω, θα συνεχιζω να βαζω υγραεριο γιατι σου λενε: μα κερδιζεις 50 λεπτα το λιτρο σε σχεση με την βενζινηΓελοιο καρτελ εμποριας υγραεριου!
Κατουρηθηκαν απο την χαρα τους, δεν μπορεσαν καν να κρατηθουν!
Χωρις κομπινα ο Ελληνας δεν ζει.
Σου λενε αφου εχουμε την δυναμη να κανουμε οτι θελουμε με την τιμη, να μην την ανεβασουμε να κονομησουμε???
Τωρα σου λεει ειναι η ευκαιρια... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Σήμερα μίλησα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για το Παρατηρητήριο Τιμών (fuelprices.gr).
Φάνηκε να αγνοεί παντελώς το θέμα της υγραεριοκίνησης και οτι υπάρχουν μόλις 45 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα...
Αφού του είπα για τις ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές συνθήκες στο χώρο της υγραεριοκίνησης, υποσχέθηκε να ψάξει το θέμα της υποχρεωτικής δημοσίευσης τιμών και θα μου απαντήσει μέσα σε μια εβδομάδα.Μπράβο σου dti για το κυνήγι του θέματος. Γράψε άλλη μία φορά το τηλέφωνο που προτείνεις να ενοχλήσουμε για να ακουστεί περισσότερο και η δική σου φωνή. Σου ζητάω να το ξαναγράψεις, αν και μου είναι εύκολο να πάω πίσω κάποιες σελίδε ςκαι να το βρω, για να το ξαναδεί ο πολύς ο κόσμος και να προσπαθήσει και αυτός να ενοχλήσει για το θέμα.
Τελευταία φορά που πήγα να φουλάρω, πέρασα επίτηδες από το ακριβό πρώτα, σταμάτησα, κοίταξα την τιμή στην αντλία και έφυγα λέγοντας ότι είναι ακριβώς. Μετά πηγα στο άλλο και φούλαρα. Εκεί συνάντησα 5-6 αυτοκίνητα σε ουρά!!! Πριν 1-2 μήνες ήμούν μόνος όταν γέμιζα...
0,689 ευρώ (1,35 λέβα) έχει και στην Βουλγαρία, όταν πριν ένα μήνα είχε 0,617 (1,21 λέβα). Εκεί νομίζω ότι έχουν σταθερή τιμή όλα τα πρατήρια. Πριν ένα μήνα τουλάχιστον έτσι ήταν.
-
δεν χρειαζετε πανικος .
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 0.77.οταν στον κορινοτο εχουν ο,855 τα καρταλια.(+8 χιλ διαδρομη)
ειναι δευτερο πρατηριο στην περιοχη εθνικου σταδιου.τωρα,αν πονειρεψει σε καμια βδομαδα για μερικους ισως να φταινε οι εγκαταστατες.
ο ανταγωνισμος ισως στρο-ωσει την αγορα και οχι οι αποχες και οι φοβερες που στοιχιζουν και στην τσεπη μου.
-
«Γελοιο καρτελ εμποριας υγραεριου!
Σου λενε αφου εχουμε την δυναμη να κανουμε οτι θελουμε με την τιμη, να μην την ανεβασουμε να κονομησουμε???
Τωρα σου λεει ειναι η ευκαιρια...
laskos32
4TF Newbie Driver»
Ροτόντας παράγοντες διυλιστηρίων, μου είπαν ότι με τέλος Δεκέμβρη θα είναι 0, 95 με 1,05. Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική, μα τα δήγματα είναι αρνητικά.
Φώναζα από την αρχή του χρόνου, υπέρ του πετρελαίου, καθώς και φώναζα και φεεεετααααα.
Βλέπω ‘καρφωτοί’, να εξισώνουν θερμικά την τιμή.
Είναι φαινόμενο λυπηρό, μα τα θέλει και ο κολιος μας.
Όταν βλέπουν να το βάζουν σε 1000cc και σε jimny, τότε τρίβουν τα χέρια τους.
Ορισμένοι την πατήσανε, πιστεύοντας τον «κουφό», και αγόρασαν τέρατα. Άλλοι πίστεψαν στο «τα λεφτά υπάρχουν»!!. Τώρα ο δρόμος είναι μονόδρομος. Φόροι φόροι φόροι….χωρίς τέλος και σε βάθος χρόνου (επέκτασης του μνημονίου). Και συνιστώ προβλέποντας:- μικρά αυτοκίνητα.
- Πετρέλαιο στα μεγάλα. Σίγουρα θα αποσβέσει.
- Συνετή οδήγηση.
- Μόνον εάν δεν υπάρχει συγκοινωνία, θα το παίρνουμε.
- Όχι άσκοπες βόλτες. Τελείωσαν οι καιροί για τους πρίγκιπες.
- Δικαίωμα στην ζωή έχουμε, όταν η ‘παιδική χαρά’ το αποφασίσει!. Εδώ έκοψαν τα παπούτσια για τους διαβατικούς, γιατί ο ακρωτηριασμός κοστίζει 70ε , ενώ τα παπούτσια 400ε !!.... Θα λυπηθούν εμάς?.
Antonis-team.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Γελοιο καρτελ εμποριας υγραεριου!
Τωρα σου λεει ειναι η ευκαιρια...
laskos32
4TF Newbie Driver»
Ροτόντας παράγοντες διυλιστηρίων, μου είπαν ότι με τέλος Δεκέμβρη θα είναι 0, 95 με 1,05. Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική, μα τα δήγματα είναι αρνητικά.
Φώναζα από την αρχή του χρόνου, υπέρ του πετρελαίου, καθώς και φώναζα και φεεεετααααα.
Βλέπω ‘καρφωτοί’, να εξισώνουν θερμικά την τιμή.
Είναι φαινόμενο λυπηρό, μα τα θέλει και ο κολιος μας.
Όταν βλέπουν να το βάζουν σε 1000cc και σε jimny, τότε τρίβουν τα χέρια τους.
Ορισμένοι την πατήσανε, πιστεύοντας τον «κουφό», και αγόρασαν τέρατα. Άλλοι πίστεψαν στο «τα λεφτά υπάρχουν»!!. Τώρα ο δρόμος είναι μονόδρομος. Φόροι φόροι φόροι….χωρίς τέλος και σε βάθος χρόνου (επέκτασης του μνημονίου). Και συνιστώ προβλέποντας:- μικρά αυτοκίνητα.
- Πετρέλαιο στα μεγάλα. Σίγουρα θα αποσβέσει.
- Συνετή οδήγηση.
- Μόνον εάν δεν υπάρχει συγκοινωνία, θα το παίρνουμε.
- Όχι άσκοπες βόλτες. Τελείωσαν οι καιροί για τους πρίγκιπες.
- Δικαίωμα στην ζωή έχουμε, όταν η ‘παιδική χαρά’ το αποφασίσει!. Εδώ έκοψαν τα παπούτσια για τους διαβατικούς, γιατί ο ακρωτηριασμός κοστίζει 70ε , ενώ τα παπούτσια 400ε !!.... Θα λυπηθούν εμάς?.
Antonis-team.
1)συμφωνω
2)και εγω θα πρεπει να δωσω τζαμπα το δικο μου να παρω πετρελαιο? οχι φιλε .θα το κανω αποσβεση με το υγραεριο.
3)συμφωνω
4)συμφωνω
5)συμφωνω
6)ασχετο με το θεμα. λυπηρο ομως γιατι ειναι αληθινο.η δημιουργια νεων πρατηριων πιστευω πως θα ισοροπιση τις τιμες και οχι το να μεταφερουμε την αποψη του καθε εξυπνακια.που διαβαζει το φλυτζανι.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ 0,77 (νομιζω πως ειναι και εγκαταστατης θα το ξερω αυριο)
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
δεν χρειαζετε πανικος .ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 0.77.οταν στον κορινοτο εχουν ο,855 τα καρταλια.(+8 χιλ διαδρομη)
ειναι δευτερο πρατηριο στην περιοχη εθνικου σταδιου.τωρα,αν πονειρεψει σε καμια βδομαδα για μερικους ισως να φταινε οι εγκαταστατες.
ο ανταγωνισμος ισως στρο-ωσει την αγορα και οχι οι αποχες και οι φοβερες που στοιχιζουν και στην τσεπη μου.
Μπορεις να μας πεις που ακριβώς είναι αυτό το πρατήριο;
Υγραεριοκίνηση!