-
ας με διαφωτησει καποιος βρε παιδια. εχω κυλινδρικη δεξαμενη 60λ κανονικα πρεπει να γεμιζει με 48λ σωστα?
οταν πηρα το αμαξι γεμιζε με 40λ!!! το πηγα πισω αλλαξαν τη κλιση (προς τα κατω για να πετυχουν τις 30μοιρες)και τωρα γεμιζει με 45λ. δεν πετυχαν τις μοιρες ή συμβαινει κατι αλλο?
να σημειωσω πως η δεξαμενη ειναι δεμενη χωρις βαση απο κατω(εχω δει σε καποιες φοτο δεξαμενη με βαση) -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οι παλιοι υγραεριοκινητοι ας μας πουνε αν ισχυει αυτο δηλαδη οτι το χειμωνα τσιμπαει η τιμη του υγραεριου.
Σε μια μη υγειά και μη αστυνομευόμενη χώρα, οι επιτήδειοι, φουσκώνουν της τιμές όταν η ζήτηση ανεβαίνει. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του θύματος που είναι ο καταναλωτής.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οι παλιοι υγραεριοκινητοι ας μας πουνε αν ισχυει αυτο δηλαδη οτι το χειμωνα τσιμπαει η τιμη του υγραεριου.
Σε μια μη υγειά και μη αστυνομευόμενη χώρα, οι επιτήδειοι, φουσκώνουν της τιμές όταν η ζήτηση ανεβαίνει. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του θύματος που είναι ο καταναλωτής.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Σε μια καπιταλιστική αγορά οι τιμές ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ οταν η ζήτηση ανεβαίνει ειδικά αν η προσφορά παραμένει σταθερή και η τιμή του υγραερίου όπως και του πετρελαίου είναι χρηματιστιριακό αγαθό...Ανεβαίνει και κατεβαίνει και επηρεάζεται και απο τις ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων τα υπόλοιπα που γράφεις Αντώνη είναι
-
Ο χρήστης val k11 έγραψε:
ας με διαφωτησει καποιος βρε παιδια. εχω κυλινδρικη δεξαμενη 60λ κανονικα πρεπει να γεμιζει με 48λ σωστα?
οταν πηρα το αμαξι γεμιζε με 40λ!!! το πηγα πισω αλλαξαν τη κλιση (προς τα κατω για να πετυχουν τις 30μοιρες)και τωρα γεμιζει με 45λ. δεν πετυχαν τις μοιρες ή συμβαινει κατι αλλο?
να σημειωσω πως η δεξαμενη ειναι δεμενη χωρις βαση απο κατω(εχω δει σε καποιες φοτο δεξαμενη με βαση)Όταν λες γεμίζει με 45, εννοείς ότι έχει ανάψει η ρεζέρβα και το πας κατευθείαν για γέμισμα χωρίς να προλάβει να γυρίσε σε βενζίνη, ή το συνεχίζεις μέχρι να αδειάσει εντελώς, δηλαδή μέχρι γυρίζει στο ρελαντί αυτόματα σε βενζίνη; Αν δεν συμβαίνει το τελευταίο (δηλαδή αυτόματο γύρισμα ενώ είσαι στο ρελαντί), τότε μπορεί να έχουν μείνει 1- λίτρα στη δεξαμενή, οπότε εξηγούνται τα λίτρα που πιστεύεις ότι σου λείπουν. Επιπλέον, πόσο γεμίσματα έχεις κάνει μετά τη μετατροπή; Χρειάζονται 2-3 για να φύγει εντελώς ο αέρας που έχει μέσα.
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
να σημειωσω πως η δεξαμενη ειναι δεμενη χωρις βαση απο κατω(εχω δει σε καποιες φοτο δεξαμενη με βαση)Όταν λες γεμίζει με 45, εννοείς ότι έχει ανάψει η ρεζέρβα και το πας κατευθείαν για γέμισμα χωρίς να προλάβει να γυρίσε σε βενζίνη, ή το συνεχίζεις μέχρι να αδειάσει εντελώς, δηλαδή μέχρι γυρίζει στο ρελαντί αυτόματα σε βενζίνη; Αν δεν συμβαίνει το τελευταίο (δηλαδή αυτόματο γύρισμα ενώ είσαι στο ρελαντί), τότε μπορεί να έχουν μείνει 1- λίτρα στη δεξαμενή, οπότε εξηγούνται τα λίτρα που πιστεύεις ότι σου λείπουν. Επιπλέον, πόσο γεμίσματα έχεις κάνει μετά τη μετατροπή; Χρειάζονται 2-3 για να φύγει εντελώς ο αέρας που έχει μέσα.
Εξαρτάται και το πόσο δυνατή είναι η αντλία του κάθε πρατηρίου. Προσωπικά το παρατήρησα επειδή στο ένα που γέμιζα μετρούσα κανονικά και όταν έβαζα σε άλλο μετρούσε περισσότερο και φυσικά έκανα και τα ανάλογα χιλιόμετρα. Μετά από γεμίσματα κατάλαβα οτι η κάθε αντλία έχει και διαφορετική πίεση όπως έχει γραφτεί εδώ μέσα πιο παλιά. Πολύ σωστά έγραψε ο konos, μένει και κάτι μέσα. Ανάλογα επίσης και το αν έχει κρύο ή ζέστη. Έχουν γραφτεί από ειδικούς αυτά καλύτερα από μένα.
-
Σημερα που φουλαρα σε εναν τιμιο πρατηριουχο που πουλαει αεριο εδω και 17 χρονια, σε ερωτηση για τον αν θα ανεβει και αλλο μου εγνεψε θετικα. Απο οτι μου ειπε υπαρχει πολυ κηνητικοτητα αυτη την εβδομαδα απο το παρατηρητηριο τιμων του υπουργειου αναπτυξης και τις εταιριες με τηλεφωνα κλπ... Αυτο βεβαια μπορει να ειναι και μετα απο καταγγελιες καταναλωτων για την ακρως αδικαιολογητη αυξηση.... Τα περι ισοτημιας και τιμων χρηματηστηριακων αγαθων θα δικαιολογουσαν μια αυξηση 0,5 λεπτου/λιτρο το πολυ.... Να θυμισω οτι το πετρελαιο επεσε μεσα σε μια εβδομαδα 4 δολαρια περιπου το βαρελι (82,67 σημερα)
-
Τις τιμές που ανέφερα πιο πάνω από το Παρατηρητήριο Τιμών της Ε.Ε. τις είδατε ή τσάμπα γράφω;
Όταν η τιμή του υγραερίου ανεβαίνει σε 13 από τις 18 χώρες που δημοσιεύουν στοιχεία, τί περιμένετε να συμβεί στην Ελλάδα;
Νομίζω η λύση είναι να πιέσουμε να δημοσιεύει τιμές και η Ελλάδα. Όσο δεν δημοσιεύουμε τιμές, το συζητάμε εδώ, μεταξύ μας, το θέμα και το Υπουργείο είναι αμέτοχο. Όμως από το γεγονός οτι πρόκειται για το ίδιο υγραέριο για οικιακή ή βιομηχανική χρήση, μπορεί να βγούμε κι εμείς κερδισμένοι. Γιατί καθώς αυξάνεται η τιμή της 'μπουκάλας' για οικιακή χρήση, το Υπουργείο οφείλει να παρέμβει.
Επίσης, ΑΝ, λέω ΑΝ, σκοπεύει να αυξήσει κάποια στιγμή τον ειδικό φόρο στο υγραέριο, δεν το συμφέρει να έχει φθάσει η τιμή του υγραερίου αδικαιολόγητα ψηλά. Πρέπει να είμαστε μέσα σε 'λογικά' πλαίσια από τη μέση τιμή στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.Γι αυτό η πρότασή μου είναι η εξής:
Καταρχήν πιέζουμε να δημοσιεύονται στο http://www.fuelprices.gr και οι τιμές για το υγραέριο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει αυτό το καύσιμο στη σχετική λίστα του Παρατηρητηρίου.
Συμβουλευόμαστε τις τιμές που δημοσιεύονται στο gasprice.gr ή έχουμε δει / πληρώσει την τελευταία φορά που γεμίσαμε με υγραέριο. Μόλις διαπιστώσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση, ακόμη και 5 λεπτά, κάνουμε άμεσα επώνυμη καταγγελία και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα.
Μπορεί να 'στραβώσουν' κάποιοι στην αρχή, αλλά σαν καταναλωτές δεν πρέπει να επιτρέψουμε ή να ανεχθούμε αυτή την κατάσταση που ενδεχομένως πάει να διαμορφωθεί. Αν δικαιολογημένα έχει αυξηθεί η τιμή διότι διεθνώς ανεβαίνει, τότε ΟΚ δεν χάσαμε κάτι και σίγουρα κάποιοι πρατηριούχοι θα έχουν πάρει το 'μήνυμα'. -
Διάβασα είδηση που αναφέρεται σε φυσικό αέριο και λέει για αύξηση κατά 25 λεπτά το κιλό από το 2011.
Τι σας κάνει να νομίζετε ότι το υγραέριο θα αργήσει πολύ;; -
Για πες όλα όσα διάβασες...
Γιατί προφανώς διάβασες το άρθρο για την εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης με εκείνης του πετρελαίου κίνησης από τις αρχές του 2011 και όχι από τον Οκτώβριο του 2011 όπως είχαν πει παλιότερα...
Η τιμή του φυσικού αερίου συνδέεται με εκείνη του πετρελαίου θέρμανσης (μειωμένη κατά 20%). Λόγω λοιπόν της επερχόμενης ανόδου της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέβει και η τιμή του φυσικού αερίου. Μάλιστα υπάρχει σκέψη να διευρυνθεί η διαφορά στο 30% της τιμής του πετρελαίου.Το υγραέριο με ποιον τρόπο συνδέεται με το πετρέλαιο θέρμανσης?????????
Και μην πει κανείς οτι υπάρχουν σόμπες με υγραέριο...
Το υγραέριο θα έπρεπε να επηρεάζεται από τη διεθνή τιμή του πετρελαίου και τυχόν εποχική ζήτηση.Υπενθυμίζω οτι ισχύει η κοινοτική οδηγία 2003/96/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Οκτωβρίου 2003, σχετικά με την αναδιάρθρωση του κοινοτικού πλαισίου φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων και της ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με την οποία:
(26) Είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα κοινοτικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να απαλλάσσουν από ή να μειώνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης υπέρ των βιοκαυσίμων το οποίο θα ευνοεί μια καλύτερη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και θα παρέχει επαρκή βαθμό ασφάλειας δικαίου στα κράτη μέλη και στους οικονομικούς φορείς. Θα πρέπει να περιορισθούν οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και να εξακολουθήσει να παρέχεται στους παραγωγούς και διανομείς βιοκαυσίμων το κίνητρο της μείωσης του βασικού κόστους, μεταξύ άλλων με προσαρμογές από τα κράτη μέλη ανάλογα με τις διακυμάνσεις στις τιμές των πρώτων υλών.
-
Αν δεν κάτσεις πάνω από το κεφάλι τους το 99% ειναι ερασιτέχνες τσαπατσούλιδες και άρπα κόλα.
Και φυσικα συμφωνω απολυτα με τον dti....
-
Εχω ενα saab 9-3 2.0t xwd,my 2009....απο την εως τωρα καταναλωση του σε βενζινη ειμαι υπερ του δεοντος ευχαριστημενος,αφου παρα το βαρυ σκαρι του (1650 κιλα) η καταναλωση σε γοργους ρυθμους παιζει στο 10ρικο...μιλωντας σημερα με γνωστο που εβαλε υγραεριο σε αμαξι 4χ4 με βεβαιωσε οτι δεν ειχε καμια απωλεια ισχυος.
Θα με ενδιεφερε και μενα να βαλω μια αντισοιχη εγκατασταση υγραεριου,αλλα στον εδω εγκαταστατη που ρωτησα (μενω επαρχια) τα 1600 που μου ζητησε μου φανηκαν μαλλον τσιμπημενα,γιατι διαβαζω στο ιντερνετ για χαμηλοτερες τιμες.
Ξερει καποιος να μου δωσει μια ενδεικτικη τιμη για 2λιτρο μοτερ?εχει καμια σχεση αν το μοτερ ειναι μεγαλο η μικρο?
Τελος τι ακριβως παιζει με την φημολογουμενη αυξηση στην τιμη του υγραεριου?ρωτω γιατι στη χωρα που ζουμε δεν μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι για τπτ...δεν θα μου κανει καμια εντυπωση να πανε την τιμη στα ορια της βενζινης οι κυβερνωντες τρομαρα τους... -
Ο χρήστης neotoys έγραψε:
Εξαρτάται και το πόσο δυνατή είναι η αντλία του κάθε πρατηρίου. Προσωπικά το παρατήρησα επειδή στο ένα που γέμιζα μετρούσα κανονικά και όταν έβαζα σε άλλο μετρούσε περισσότερο και φυσικά έκανα και τα ανάλογα χιλιόμετρα. Μετά από γεμίσματα κατάλαβα οτι η κάθε αντλία έχει και διαφορετική πίεση όπως έχει γραφτεί εδώ μέσα πιο παλιά. Πολύ σωστά έγραψε ο konos, μένει και κάτι μέσα. Ανάλογα επίσης και το αν έχει κρύο ή ζέστη. Έχουν γραφτεί από ειδικούς αυτά καλύτερα από μένα.
οχι δεν μου αναβει ρεζερβα.απο οταν τελειωνει τελειως και γυρναει μονο του σε βενζινη εννοω.το εχω γεμισει πανω απο δεκα φορες και σε διαφορετικα πρατηρια αλλα παντου το ιδιο
α και ενα αλλο παραδοξο. οταν μου γεμιζε με 40λ ειχα αυτονομια 390χλμ περιπου.οταν αλλαξαν τη κλιση γεμιζε με 45λ και η αυτονομια παρεμεινε η ιδια!!!!!!!
οποτε με τις φτωχες μου γνωσεις νομιζω οτι,ή καπου καπως εχει διαροη(μου εχει μυρισει καποιες φορες σε ταχυτητες 120-140) η επειδη ο θερμοστατης μου,οπως και σε ολα τα focus ll εχει κωλησει ανοιχτος.
ειχε καποιος αλλος αναλογα προβληματα? -
Ο χρήστης portole έγραψε:
Εχω ενα saab 9-3 2.0t xwd,my 2009....απο την εως τωρα καταναλωση του σε βενζινη ειμαι υπερ του δεοντος ευχαριστημενος,αφου παρα το βαρυ σκαρι του (1650 κιλα) η καταναλωση σε γοργους ρυθμους παιζει στο 10ρικο...μιλωντας σημερα με γνωστο που εβαλε υγραεριο σε αμαξι 4χ4 με βεβαιωσε οτι δεν ειχε καμια απωλεια ισχυος.
Θα με ενδιεφερε και μενα να βαλω μια αντισοιχη εγκατασταση υγραεριου,αλλα στον εδω εγκαταστατη που ρωτησα (μενω επαρχια) τα 1600 που μου ζητησε μου φανηκαν μαλλον τσιμπημενα,γιατι διαβαζω στο ιντερνετ για χαμηλοτερες τιμες.
Ξερει καποιος να μου δωσει μια ενδεικτικη τιμη για 2λιτρο μοτερ?εχει καμια σχεση αν το μοτερ ειναι μεγαλο η μικρο?
Τελος τι ακριβως παιζει με την φημολογουμενη αυξηση στην τιμη του υγραεριου?ρωτω γιατι στη χωρα που ζουμε δεν μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι για τπτ...δεν θα μου κανει καμια εντυπωση να πανε την τιμη στα ορια της βενζινης οι κυβερνωντες τρομαρα τους...Αν βάλεις υγραέριο σε υπερτροφοδοτούμενο, να βάλεις και πυρόμετρο στην εξάτμιση, αλλιώς φλερτάρεις με ολική καταστροφή αν το πιέζεις παρατεταμένα/
-
δειτε αυτο.```
http://allisautomoto.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.htmlαντε να δουμε και λιγο ανταγωνισμο
-
δειτε αυτο.```
http://allisautomoto.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html>αντε να δουμε και λιγο ανταγωνισμο sorry αλλα δε μου βγαζει url επιλογη για να μπειτε κατευθειαν. ισως καποιος mod με βοηθεισει thanks
-
Οποιος θελει το αντιγραφει και το ανοιγει .
-
Val k11, βλεπω εχεις και εσυ Focus.
Εμενα ειναι του 2007 (preface) με 1.4 cc.
Πως σου φαινεται το αυτοκινητο τωρα;
-
δειτε αυτο.```
http://allisautomoto.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html>>αντε να δουμε και λιγο ανταγωνισμο > > > > >sorry αλλα δε μου βγαζει url επιλογη για να μπειτε κατευθειαν. ισως καποιος mod με βοηθεισει >thanks Tha ginei tis ELIN -OIL To Kagelo ! Sorry gia ta greeklish paides , tehniko provlima
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Υπενθυμίζω οτι ισχύει η κοινοτική οδηγία 2003/96/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Οκτωβρίου 2003, σχετικά με την αναδιάρθρωση του κοινοτικού πλαισίου φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων και της ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με την οποία:(26) Είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα κοινοτικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να απαλλάσσουν από ή να μειώνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης υπέρ των βιοκαυσίμων το οποίο θα ευνοεί μια καλύτερη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και θα παρέχει επαρκή βαθμό ασφάλειας δικαίου στα κράτη μέλη και στους οικονομικούς φορείς. Θα πρέπει να περιορισθούν οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και να εξακολουθήσει να παρέχεται στους παραγωγούς και διανομείς βιοκαυσίμων το κίνητρο της μείωσης του βασικού κόστους, μεταξύ άλλων με προσαρμογές από τα κράτη μέλη ανάλογα με τις διακυμάνσεις στις τιμές των πρώτων υλών.
Έχω βρει και εγώ τη σχετική νομοθεσία και οδηγία και ουδόλλως αμφιβάλλω για τα όσα παραθέτεις. Το πρόβλημά μου είναι αν και κατά πόσο η οδηγία αυτή έχει ενσωματωθεί και είναι σεβαστή από το ελληνικό κράτος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, πολλοί οδηγοί στην Εθνική Κορίνθου - Πάτρας αρνούνται να πληρώσουν διόδια γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος δεν πληροί τα κριτήρια για αυτοκινητόδρομος (ούτε καν δρόμος δεν είναι για μένα), οπότε δεν προβλέπονται διόδια σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, την οποία όμως το ελληνικό κράτος ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εφαρμόσει επί της ουσίας. Οι οδηγοί, βεβαίως, έχουν τρόπο να αντιπαρέλθουν αυτόν τον τραμπουκισμό, αρνούμενοι απλώς να πληρώσουν τα διόδια.
Στη δική μας περίπτωση, όμως, τί περιθώρια υπάρχουν, αν το κράτος ΕΠΙΛΕΞΕΙ να αγνοήσει την οδηγία; Προφανώς δεν μπορούμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε τον πρατηριούχο για το υγρέριο που μας βάζει! Η απορία μου, λοιπόν, είναι μπορεί νομικά το κράτος να επιβάλλει φορομπηχτική αύξηση στο υγραέριο, ή όντως δεν γίνεται, όπως π.χ. συνέβη με την προσπάθεια επιβολής ΦΠΑ στους ιατρούς, η οποία δεν ήταν εφικτό νομικά να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, γιατί η σχετική κοινοτική οδηγία ΔΕΝ μπορεί να αγνοηθεί;
Αν ναι, μπορούμε να κινηθούμε νομικά εναντίον της αύξησης και με τι χρονικό περιθώριο ανατροπής αυτής; Τέλος, πόσα υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο, και ειδικότερα σε σχέση με πριν από 1,5 χρόνο, όταν άρχιζε να παίρνει στα σοβαρά την άνοδο η βενζίνη (άντε 2 χρόνια πίσω...). Μάλλον κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα, εκτός και αν υπάρξει πρόσβαση στο Υπουργείο Μεταφορών για να δούμε πόσες αλλαγές άδειας έχουν γίνει και προσθέτοντας ένα ποσοστό για αυτούς που το αμέλησαν, ή το έχουν κάνει εκτός Ελλάδας, οπότε δεν μπορούν να δηλώσουν τη μετατροπή. Αφήνω εκτός το οικιακό υγραέριο (ξενοδοχεια, κάποιοι στα σπίτια τους για κεντρική θέρμανση, κτλ).
Δεν υπεισέρχομαι στα επιχειρήματα ότι το κράτος τελικά θα χάσει χρήματα από την αύξηση της τιμής, λόγω της υποχώρησης στον αριθμό των μετατροπών και στη μη αγορά υγραεριοκινούμενων αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, στην καθυστέρηση της ανάπτυξης της πώλησης και διανομής υγραερίου, καθώς πρόκειται για απόλυτα λογικά και έγκυρα επιχειρήματα, τα οποία οι μικρόνοοι κρατικοί εγκέφαλοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν και να επεξεργαστούν.
Τελικά, πότε θα αποκτήσει η υγραεριοκίνηση την κρίσιμη εκείνη μάζα, που θα κάνει το κράτος να την βάλει στο μάτι;
-
Το οτι γίνονται κινήσεις σαν αυτή της ElinOil ίσως σημαίνει οτι υπάρχει ήδη η κρίσιμη μάζα, ειδικά σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη (όπου θεωρητικά απαγορεύεται η κίνηση με diesel). Δεν είναι τυχαίο οτι το τελευταίο διάστημα, όσες φορές έχω πάει να γεμίσω, ή περίμενα να τελειώσει το γέμισμα 1-2 άλλων αυτοκινήτων, ή μέχρι να φύγω εγώ, είχαν έλθει τουλάχιστον 2-3 ακόμη υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα.
Αν αυξηθεί η φορολογία στο υγραέριο, απλά δεν θα μπορεί κανείς από τη κυβέρνηση να μιλήσει για καθαρότερο περιβάλλον, ούτε για την προσπάθεια που οφείλει να κάνει κάνει η χώρα για να μειώσει το 'ενεργειακό της αποτύπωμα' σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.
Επιπλέον, είναι σίγουρο οτι θα ανακοπεί ο ρυθμός των μετατροπών και η κρίση θα πλήξει και το μοναδικό κλάδο που έχει ως τώρα ευνοηθεί από τις περιστάσεις. Οπότε για ποια αναπτυξιακή πολιτική θα έχουν μούτρα να μιλήσουν;
Πάντως αν είναι να αυξηθεί η τιμή του υγραερίου, προτιμώ αυτή η αύξηση να προέλθει από το κράτος, παρά από την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία κάποιων πρατηριούχων που εκμεταλλεύονται τη μονοπωλιακή / ολιγοπωλιακή θέση τους.Διαβάστε κι αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Ελευθεροτυπίας: Μην αγγίζετε το υγραέριο
Υγραεριοκίνηση!