-
Έφερνε η Φίατ το Πάντα με παραγκελία και νομίζω το ίδιο και η Όπελ το Κόρσα.
-
φίλε dti νομίζω πως σωστά το θέτεις, δεν είμαι μάγος, απλά δίνω τα στοιχεία που βλέπω και μάλιστα συχνά. Η δική σου κατανάλωση είναι υψηλή, αλλά νομίζω ταυτόχρονα πως είναι επιλογή.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Συγκρίνοντας μήλα και πορτοκάλια δεν βγαίνει νόημα...
Είναι σαν να ρωτάμε γιατί ο ένας κινητήρας βγάζει 85 άλογα από 1400 κυβικά ενώ ο άλλος βγάζει 140 άλογα...
Μήπως γιατί κάποιος χρησιμοποιεί πιο προηγμένη τεχνολογία;Μόνο αν μπορούσαμε να είχαμε δύο πανομοιότυπα αυτοκίνητα, το ένα με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης και το άλλο με ΙΔΙΟ σύστημα, αλλά εγκατεστημένο εκ των υστέρων, να τα οδηγεί εναλλάξ ο ΙΔΙΟΣ οδηγός, σε ΙΔΙΕΣ διαδρομές, με ΙΔΙΕΣ συνθήκες, κλπ. κλπ. τότε θα είχαμε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.
Οπότε ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ άλλο το θέμα: όποιος θέλει βάζει υγραέριο και γράφει αυτά που βλέπει. Όσοι δεν έχετε υγραέριο, μην προσπαθείτε να αποδείξετε οτι όλοι όσοι έχουν βάλει υγραέριο, κάνουν λάθος μετρήσεις, κλπ.
Η δική μου πάντως εμπειρία λέει οτι έχω 20,4% αύξηση στην κατανάλωση (αλλά με πολλές δοκιμές και αρκετά χιλιόμετρα με υψηλές ταχύτητες, μια και δεν με ενδιαφέρει πλέον η κάπως παραπάνω κατανάλωση).Και ποιός σου είπε εσένα πως δεν βγαίνει νόημα αν ρωτήσουμε γιατί το ένα μοτέρ βγάζει 85 άλογα και το άλλο 140;
Να στο θέσω αλλιώς, τα βελτιωτικά προγράμματα πώς νομίζεις ότι βγάζουν παραπάνω άλογα/ροπή από τα εργοστασιακά; Είναι οι βελτιωτές πιό έξυπνοι και μπορούν να φτιάξουν καλύτερους χάρτες από ένα εργοστάσιο;
-
ω μα τα χίλια πρόβατα, θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι αν ξαναπούμε κακιά κουβέντα για τους πολιτικούς μας.....χεχε
Όσοι θεωρείτε πως είναι κακή επένδυση το υγραέριο παρακαλώ μη βάλετε, άλλωστε απλά έχει ο καθένας την γνώμη του, το ίδιο ισχυρή με κάθε άλλου, δυνάμεθα να επιλέγουμε σύμφωνα με το κατά πως το σκεφτήκαμε και αν έχουμε δίκιο ή όχι θα το καταλάβουμε μόνο εμείς και κανείς άλλος γιατί για τον πάσα ένα άλλη αλήθεια υπάρχει.
Η ουσιώδης διαφωνία λοιπόν είναι στο αν θα βάλουμε ή στο ποιος επιλέγει να βάλει?
Βαλώμεθα αμφότεροι μετά λόγων και ουχί μεθ' έργων μη δυνάμενοι να προβούμε σε περεταίρω πράξεις απόδειξης.
Ευχαριστώ ταπεινά -
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
ω μα τα χίλια πρόβατα, θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι αν ξαναπούμε κακιά κουβέντα για τους πολιτικούς μας.....χεχε
Όσοι θεωρείτε πως είναι κακή επένδυση το υγραέριο παρακαλώ μη βάλετε, άλλωστε απλά έχει ο καθένας την γνώμη του, το ίδιο ισχυρή με κάθε άλλου, δυνάμεθα να επιλέγουμε σύμφωνα με το κατά πως το σκεφτήκαμε και αν έχουμε δίκιο ή όχι θα το καταλάβουμε μόνο εμείς και κανείς άλλος γιατί για τον πάσα ένα άλλη αλήθεια υπάρχει.
Η ουσιώδης διαφωνία λοιπόν είναι στο αν θα βάλουμε ή στο ποιος επιλέγει να βάλει?
Βαλώμεθα αμφότεροι μετά λόγων και ουχί μεθ' έργων μη δυνάμενοι να προβούμε σε περεταίρω πράξεις απόδειξης.
Ευχαριστώ ταπεινάΜου προτεινε η αντοιπροσωπεια να κανω ματατροπη στο καινουριο μου CRUZE 1.8 και μου ειπαν οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα και να μην περνω στα σοβαρα τα οσα ακουγονται η γραφονται αφου η εγγυηση ισχυει συν τα 3 χρονια που δινουν στο υγραεριο.Μου λενε αληθεια η υπαρχουν κινδυνοι (π.χ βαλβιδες) η αλλα προβληματα που πρεπει να ξερω;
-
Οι κίνδυνοι υπάρχουν όπως και οι λύσεις.... αν σου δίνουν εγγύηση.... απλά αν δεν σου κάνουν καλή δουλειά θα τρέχουν.....
αυτά που ακούγονται να τα πέρνεις σοβαρά διότι καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει...
Είμαι υπέρ στο να δίνουμε στον πελάτη μας σιγουριά για την μετατροπή που θα κάνει ώστε να νιώθει ασφαλής, όχι όμως μέσω ψευδών δηλώσεων, θα γυρίσουν εις βάρος μας......
Δεν είναι καλός ο πελάτης μέχρι να μας δώσει τα ωραία του λεφτάκια και μετά ένα βάρος και ένας πρίχτης. Είναι αυτός που θα μας παινέψει για την καλή δουλειά μας και θα μας θάψει για τη βλακεία μας..... -
Ο χρήστης antonis NO1 έγραψε:
υπαρχει περιπτωση να κανω την μετατροπη στο καινουριο μου αμαξι και να μην βγουν προβληματα [βαλβιδες κ.λ.π;]φίλε όταν έκανα την μετατροπή πριν από τρεις μήνες περίπου το αμάξι μου είχε 900χλμ. Τώρα έχω περάσει τα 10000χλμ και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.
Εχθές έβαλα υγραέριο στη Βουλγαρία με τιμή 0,68€ Πριν από ένα μήνα είχε 0,63€ -
Ειναι νωρις ακομη πρεπει να μας πουν οσοι εχουν πολλα χιλ τι βλαβες ειχαν.Εγω πλεον δυσκολα θα το ρισκαρω στο καινουριο μου αμαξι(19500 Ε)
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
.........Βαλώμεθα αμφότεροι μετά λόγων και ουχί μεθ' έργων μη δυνάμενοι να προβούμε σε περεταίρω πράξεις απόδειξης.
Ευχαριστώ ταπεινάΕπειδη δεν καταλαβα, αν μου τοποθετησεις συστημα υγραεριου σε αυτοκινητο διετιας
θα μου δωσεις γραπτη εγγυηση για βλαβες που ενδεχωμενα να προκληθουν απο αυτο, βαλβιδες κλπ,
και οχι μονο για τα μερη του συστηματος ??? -
Ο χρήστης antonis NO1 έγραψε:
Μου προτεινε η αντοιπροσωπεια να κανω ματατροπη στο καινουριο μου CRUZE 1.8 και μου ειπαν οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα και να μην περνω στα σοβαρα τα οσα ακουγονται η γραφονται αφου η εγγυηση ισχυει συν τα 3 χρονια που δινουν στο υγραεριο.Μου λενε αληθεια η υπαρχουν κινδυνοι (π.χ βαλβιδες) η αλλα προβληματα που πρεπει να ξερω;
Οι ιδιοι θα κανουν την τοποθετηση;Την εγγυηση την δινουν οι ιδιοι ή θα εχεις χαρτι απο τον εισαγωγεα που θα σε καλυψει αν η αντιπροσωπεια κλεισει ή αλλαξη μαρκα;
-
Την προηγούμενη εβδομάδα όταν στη Σόφια πήρα ένα ταξί και είδα μέσα το χαρακτηριστικό κουμπάκι για το υγραέριο ρώτησα τον οδηγό αν είναι ευχαριστημένος από το υγραέριο. Μου απάντησε ότι δεν είναι με υγραέριο αλλά με φυσικό αέριο, και έχει περάσει 385000χλμ χωρίς να ανοίξει μηχανή. Το μόνο πρόβλημα του είναι ότι η φιάλη τύπου ρεζέρβα είναι υπερβολικά βαριά στο πορτ μπαγάζ και με το Φ.Α. το αυτοκίνητο δεν έχει τη δύναμη όπως είχε το προηγούμενο του ταξί που ήταν με υγραέριο, το οποίο πέταξε μετά από τρακάρισμα στα 400000χλμ περίπου.
-
όσο για την λαδιερα την θεωρούν άχρηστη απάτη
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μου προτεινε η αντοιπροσωπεια να κανω ματατροπη στο καινουριο μου CRUZE 1.8 και μου ειπαν οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα και να μην περνω στα σοβαρα τα οσα ακουγονται η γραφονται αφου η εγγυηση ισχυει συν τα 3 χρονια που δινουν στο υγραεριο.Μου λενε αληθεια η υπαρχουν κινδυνοι (π.χ βαλβιδες) η αλλα προβληματα που πρεπει να ξερω;
Οι ιδιοι θα κανουν την τοποθετηση;Την εγγυηση την δινουν οι ιδιοι ή θα εχεις χαρτι απο τον εισαγωγεα που θα σε καλυψει αν η αντιπροσωπεια κλεισει ή αλλαξη μαρκα;
αυτοι κανουν την τοποθετηση (cevrolet γιαννιτσων)για την εγγηυση μου ειπαν απλα οτι ισχυει για 3 χρονια
-
Αν η εγγύηση είναι της κεντρικής αντιπροσωπείας της Chevrolet στην Ελλάδα, δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.
Αν η εγγύηση που σου δίνουν είναι δική τους ή περιέχει όρους και προϋποθέσεις για καλύψεις μέσω τρίτων (π.χ. ασφαλιστική εταιρεία) και διαφοροποιεί την επίσημη εγγύηση τότε πρέπει να το ψάξεις περισσότερο.
Σε κάθε περίπτωση, ζήτησε ένα αντίγραφο των όρων της εγγύησης και δες αν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με το σύστημα υγραεριοκίνησης. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και ποιός σου είπε εσένα πως δεν βγαίνει νόημα αν ρωτήσουμε γιατί το ένα μοτέρ βγάζει 85 άλογα και το άλλο 140;
Να στο θέσω αλλιώς, τα βελτιωτικά προγράμματα πώς νομίζεις ότι βγάζουν παραπάνω άλογα/ροπή από τα εργοστασιακά; Είναι οι βελτιωτές πιό έξυπνοι και μπορούν να φτιάξουν καλύτερους χάρτες από ένα εργοστάσιο;
Είναι γεγονός οτι οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεώνονται να δημοσιεύουν επίσημα τα στοιχεία και τις μετρήσεις που κάνουν (...έστω και με ιδανικές συνθήκες) για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου.
Οι κατασκευαστές συστημάτων υγραερίου δημοσιεύουν στοιχεία συμμόρφωσης σε διάφορες νόρμες, προδιαγραφές, κλπ. αλλά καθώς σχεδόν όλα προορίζονται για εγκατάσταση σε διάφορους τύπους αυτοκινήτων, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχουν ακριβή στοιχεία για επιπτώσεις (σε κατανάλωση, επιδόσεις, κλπ.) ανά μοντέλο αυτοκινήτου.
Υπάρχουν αναφορές σε καλύτερες επιδόσεις, μικρότερη αύξηση στην κατανάλωση, κλπ. στα συστήματα 5ης γενιάς, αλλά πόσες φορές εδώ ή και σε άλλα forums δεν διαπιστώσαμε οτι διαφορετικά ορίζεται ακόμη και ο όρος '5ης γενιάς' από τον κάθε κατασκευαστή (ή πολύ περισσότερο από την πλειοψηφία των εγκαταστατών)...Οι βελτιωτές βεβαίως προσφέρουν δυνατότητες για καλύτερες επιδόσεις μέσω διαφορετικής χαρτογράφησης του κινητήρα (και όχι μόνον), αλλά με ότι συνεπάγεται αυτό (π.χ. ανάγκη για περαιτέρω βελτιώσεις σε μηχανικά μέρη και όχι μόνο αλλαγή software...). Το αν θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα με τήρηση των ορίων εκπομπών ρύπων, θορύβου της εξάτμισης, αποδεκτής κατανάλωσης, κλπ. είναι μια άλλη ιστορία που αρκετοί παραβλέπουν, ή σκόπιμα αποσιωπούν. π.χ. επέστρεψα πίσω στην Αγγλία ένα sport καταλύτη (με κόστος περίπου 500 ευρώ, όταν διαπίστωσα οτι ήταν προδιαγραφών Euro3 αντί για Euro4 που είναι το αυτοκίνητό μου...).
Από την άλλη, πόσες φορές δεν έχει διαπιστωθεί οτι ακόμη και για τον ίδιο κινητήρα στο ίδιο μοντέλο, δυναμομετρήσεις στο ίδιο δυναμόμετρο έχουν βγάλει διαφορετικά αποτελέσματα;
Τί βγαίνει από όλα αυτά; Αποκλίσεις βεβαίως και υπάρχουν και για αυτό υπάρχουν τα διάφορα forums για να πληροφορούμαστε από μας τους ίδιους τους χρήστες, πραγματικά δεδομένα, εντυπώσεις και εμπειρίες και όχι να τα διαβάζουμε σε κάποιο διαφημιστικό ή σε δελτίο τύπου....Πίστευε, αλλά ερεύνα!
-
Φίλε Kobuis, διάβασα την πλέων ενδελεχή, όσο και απαπαγαλιστη παράθεση στης 160+ σελίδες αυτής της ενότητας!.
Συνστρατεύομε με αυτήν απόλυτα.Θα πω και την γνώμη μου, γνώμη ανθρώπου που έχει τοποθετήσει μερικές εκατοντάδες τέτοια συστήματα. (έχω σταματήσει μετρικούς μήνες), και στατιστικά, μπορώ να εκφέρω γνώμη.
«Δεν μπήκε λαδιέρα, αλλά ένα πρόσθετο που ανανεώνεται κάθε 10 χιλιάδες km και κοστίζει 50ευρώ.»
Δίνω μεγαλύτερο ‘βάρος’ στην λαδιερα, διότι η χρήση της είναι συνεχείς σε όσα ‘φουμαρίσματα’ και εάν κάνουμε, και όχι κάθε 10000κμ. Το κόστος είναι το αυτό περίπου. Δεν τα κατάφερα να βρω, (έχασα έναν Ιταλό), που μου έδειξε μια μικρή αμπούλα, 1,70ε , η οποία μπαίνει στην κάνουλα του αερίου, σε κάθε φουλάρισμα. Αυτή δίνει το πλεονέκτημα της συνεχούς εξτρα λίπανσης.
«Τα μόνα σίγουρα στο μάταιο αυτό κόσμο είναι η εφορία και ο θάνατος! (και η επόμενη τελευταία ευκαιρία της περαίωσης)»
Και εδώ έχω τους ενδοιασμούς μου!!!…….στείλανε ‘περαίωση’ σε πεθαμένους με κλειστό μαγαζί 10 χρόνια!!!.......άρα βλέπω οι εφορίες να παίρνουν…..
Ξανά ο μισθωτός και συνταξιούχος θα πληρώσει την ανικανότητα τους.
Όσο για την «επένδυση» ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι σίγουρη!. Ορισμένοι πίστεψαν ότι επειδή οι τσέπες άδειασαν, θα σταματήσουν. Μα αυτοί συνεχίζουν να βάζουν το χέρι τους, βαθιά στην τσέπη μας,…….και στο χέρι μας είναι να τους αφήσουμε να πιάσουν……..πχ την φόδρα!!!.....«Το υγραέριο δεν είναι για τον καθένα. Είναι για αυτόν που γράφει πολλά χιλιόμετρα ανά έτος, με αυτοκίνητο που καταναλώνει αρκετά. Πάνω από 20χιλιάδες τουλάχιστον, πάνω από 8lt/100km αμόλυβδης (που θα μεταφράζεται σε τουλάχιστον 9,5lt/100km για LPG), πάντα για το δικό μου φτωχό μυαλουδάκι.»
8/100 είναι εκτός αντικειμένου η μετατροπή. Θα μπορούσα να μιλήσω για 14/100, και με την προϋπόθεση 30000 οπωσδήποτε τον χρόνο. Και αυτά σήμερα με την ανέχεια, μα το χάος δεν επίκητε?. Έτσι λένε οι οικονομολόγοι. Κάτι για πτώχευση άκουσα……το βράδυ 1ε και το πρωί 2ε. τότε ποιος θα κουνάει το αυτοκίνητο του?......
«Πέρα από μία καμένη αντλία βενζίνης κ ένα βουλωμένο μπεκ υγραερίου»,
Η αντλία είναι από λάθος σύνδεση του εγκαταστάτη του αερίου, που δεν την σταματούσε μετά το ρελε της. Το βουλωμένο μπεκ είναι διότι το αυτοκίνητο με το προ τοποθετημένο αβανς, όταν είναι ακόμα κρύο, κάνει ανεπαίσθητα καρμπυρασιον, που επηρεάζουν τα μαγνητιζόμενα δακτυλίδια του μπεκ.
«Αλλά με 60 χιλιάδες χιλιόμετρα σε Ελληνικούς δρόμους με Έλληνες οδηγούς, θέλω/ζητάω/χρειάζομαι(?) την άνεση και την ασφάλεια ενός μεγαλύτερου μοντέλου».
Το δικαίωμα για καλύτερη ζωή, όλοι το έχουν . το πόσο καλύτερη, εξαρτάτε ποσό εργάζεσαι για να την αποκτήσεις. Κατά συνέπια πρέπει να δόσεις εσύ την ερμηνεία του «(?)» σου.
«Jimny, πόσο μάλλον με 5η και 90-100»
Εδώ κλαψ κλαψ!!!.....είναι γλυκούτσικο, και σίγουρα κάνει ελάχιστο θόρυβο εμπρός στο τέρας με τα χοντρά κυβικά για το βουνό, και το πολύ γρήγορο με 4,5cm εδαφική ανοχή, και την poytanitsa για λαϊκή και super market!!!.....και με 110 έως 135 κμ/ώρα (να μην πρίζονται από την τροχαία μας!), 6,8 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα. 250 χιλιόμετρα την εβδομάδα, μόνον εθνική.
«Φυσικά όλο αυτό το «κέρδος» δεν έρχεται χωρίς κάποιο κόστος».
Καλά έκανες και το έβαλες σε εισαγωγικά……….
«- Έχω χάσει την εγγύηση του κινητήρα (αν όχι όλου του αυτοκινήτου),
- Έχω χάσει το μισό πορτ μπαγκάζ,
- Έχω χάσει σε επιδόσεις. Ελάχιστα, ανεπαίσθητα, αλλά έχω χάσει!
- Έχω επιπλέον λόγους να αγχώνομαι για το αν η μετατροπή έγινε πραγματικά όπως έπρεπε,
- Έχω έναν τουρκικό εγκέφαλο συνδεμένο με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου μου (ο Θεός είναι Μεγάλος!), με το προγραμματιστικό touch νεοέλληνα εγκαταστάτη (αυτός τουλάχιστον μου φάνηκε σοβαρός),
- Έχω ένα κάρο τουρκικά εξαρτήματα συνδεμένα στον ολοκαίνουργιο κινητήρα μου,
- Έχω ένα κάρο σωληνάκια να διατρέχουν το αυτοκίνητο, και μέσα σε αυτά κυκλοφορεί εύφλεκτο υλικό,
- Υπάρχει η σιγουριά οτι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα –είτε μετά από 10km είτε μετά από 200.000km- οι βαλβίδες εξαγωγής ή κάποιο άλλο εξάρτημα του κινητήρα θα παραδώσουν το πνεύμα πριν την ώρα τους.
- Και λέω ΣΙΓΟΥΡΙΑ με κεφαλαία, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε εγκαταστάτης θα έδινε γραπτή εγγύηση. Απ’τη στιγμή που ΚΑΝΕΝΑΣ δε δίνει -ούτε καν για πχ 20 χιλιάδες χιλιόμετρα- το έχω 100% ΣΙΓΟΥΡΟ, δεδομένο, προμελετημένο, καρφωτό και μιλημένο πως θα προκύψει ζημιά!
- Απλά, το θέμα είναι πότε θα προκύψει η ζημιά. Για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει πρώτα να αποσβεστεί η εγκατάσταση LPG (Check!), μετά ο κινητήρας (στα 30-40 χιλιάδες Km), και τέλος το αυτοκίνητο! (πχ στα 150 χιλιάδες km)»
Αυτό με ανατριχιάζει!!!!!......
Με αυτά δεν συμβιβάζομε!!!!!....
Γι’ αυτό δεν συμβουλεύω!!!....
Είναι ο λόγος που φωνάζω ΦΕΕΕΕΕΤΑΑΑΑΑΑ…
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΕ
Antonis-team. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Πέρα από μία καμένη αντλία βενζίνης κ ένα βουλωμένο μπεκ υγραερίου»,
Η αντλία είναι από λάθος σύνδεση του εγκαταστάτη του αερίου, που δεν την σταματούσε μετά το ρελε της. Το βουλωμένο μπεκ είναι διότι το αυτοκίνητο με το προ τοποθετημένο αβανς, όταν είναι ακόμα κρύο, κάνει ανεπαίσθητα καρμπυρασιον, που επηρεάζουν τα μαγνητιζόμενα δακτυλίδια του μπεκ.
Antonis-team.Αντώνιε,
Το δικό μου σύστημα (Zavoli) ψεκάζει παράλληλα και βενζίνη όταν ζορίζεται το μοτέρ (στροφές άνω των 4.000) για λόγους λίπανσης (έχει μειωθεί αιθητά ο παράλληλος ψεκασμός βενζίνης λόγω ύπαρξης λαδιέρας), οπότε ο εγκαταστάτης δεν μπορούσε να σταματάει την αντλία βενζίνης από το ρελέ του αερίου. Αυτή λοιπόν δουλεύει συνεχώς και είναι ένας λόγος που μου είπε ο εγκαταστάτης να μη μένω με πολύ χαμηλό δείκτη βενζίνης, ώστε να μην δουλεύει εν κενό.
Ίσως να συνέβαινε κάτι παρόμοι και στον φίλο. -
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
φίλε dti νομίζω πως σωστά το θέτεις, δεν είμαι μάγος, απλά δίνω τα στοιχεία που βλέπω και μάλιστα συχνά. Η δική σου κατανάλωση είναι υψηλή, αλλά νομίζω ταυτόχρονα πως είναι επιλογή.Επιλογή είναι να μην ενδιαφέρομαι αν θα έχω κατανάλωση 15 ή 16 λίτρα /100 χιλιόμετρα, αλλά δεν είναι επιλογή αν θα πρέπει ο κινητήρας να τροφοδοτείται με τη σωστή ποσότητα καυσίμου, με το σωστό time advance, κλπ. ώστε να μην έχουμε φαινόμενα φτωχού μίγματος, ρεταρίσματα, κλπ.
Κι επειδή ήμουν παθών, μετά την αρχική εγκατάσταση, τουλάχιστον τη δεύτερη φορά είδα με τα μάτια μου το διαγνωστικό έλεγχο με το σύστημα της vialle κι εκεί διαπίστωσα οτι στη μονάδα του χρόνου, με διακόπτη γυρισμένο σε υγραέριο, η ποσότητα του καυσίμου που ψεκάζεται σε κάθε κύλινδρο, είναι κατά 20% περισσότερη σε σχέση με εκείνη που ψεκάζεται από τα μπεκ της βενζίνης όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν βενζινοκίνητο. Έτσι, πιθανολογώ, οτι δεν θα έχω απώλειες σε επιδόσεις και πρακτικά, αυτή η αίσθηση έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα.
Επομένως για μένα είναι πλήρως αποδεκτή μια αύξηση στην κατανάλωση γύρω στο 20% σε σχέση με το μέσο όρο που έχω σε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια 3 ετών (και όχι από μια μόνο μέτρηση). -
η εγγύηση αφορά βλάβες προκληθείσες από το σύστημα υγραερίου και την εγκατάσταση αυτού, όχι από το υγραέριο ή την χρήση γενικότερα του οχήματος.Η εγγύηση είναι ένα θέμα διφορούμενο και στο αυτοκίνητο πάντα έχει περιορισμούς
Υγραεριοκίνηση!