-
Εγώ πιστεύω πως θα συζητανε μεταξυ τους οι πρατηριουχοι-αεριουχοι και ανεβαζουν ολοι μαζι!
-
Δεν ξέρω τη νομοθεσία για τα πρόστιμα περί καρτέλ αλλά ξέρω ότι στην ΕΕ ρίχνουν πρόστιμα μαμούθ για καρτέλ.
-
Οι γκαζάδες συμφώνισαν πρόσφατα μεταξύ τους, με πρωτομάστορες τους παλαιότερους που τυχάνει να είναι από Δυτική Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ότι η τιμή του υγραερίου σε σχέση με την απλή αμόλυβδη θα είναι 1:2 τελεία και παύλα, σημείωση δέστε τα παραρτήματά τους τοποθέτησης ανα Ελλάδα το κόλλημα του νέου νόμου, όχι τραστ αλλά καρτέλ έχουν δημιουργήσει.
Ερώτηση μολότοφ με υγραέριο φτιάχνεται; -
Υποψην, διαβάζουν το Forum, κάποτε όταν σκοτώναν μύγες γράφανε ολόκληρα σεντόνια δηλαδή ψαρεύανε πελάτες στο Forum, FANTASMATAKI=Μπίρμπος, τώρα απλώς διαβάζουν και τρίβουν τα χέρια τους.
Κ.Αντώνη πάρε θέση (βάλε τα πράγματα στη θέση τους) σαν επαγγελματίας συγκενικού χώρου. -
Αισιως μολις ολοκληρωσα την αναγνωση 163 σελιδων.
Οφειλω να ομολογείσω τη λεπτομερη ενημερωση μου απο τα παιδια που τολμησαν και εκαναν την παρουσα μετατροπη και ρισκαραν.Παρολαυτα το αναγνωσα ολο το παραπανω γιατι ειμαι μελλοντικος για εγκατασταση.
Εχω στη κατοχη μου Mazda 3 1.6 2007 και εχω κοντινο ραντεβου για μετατροπη.
Εχω γυρισει περι τα 6 συνεργεια στη περιοχη μου, απο τιμες 1200-1600 και εκλεισα για τοποθετηση μαρκας Tartarini..Απο οτι καταλαβα ειναι κατα μεγαλο ποσοστο ο μαστορας εγγυητης της μετατροπης και οχι ενα ακριβο συστημα βλ Prins ktl.
Αλλα ετσι πως δειχνει το τοπιο πιθανος θα ειμαι απο εκεινους που θα αρχισουν να ακυρωνουν το ραντεβου τους για μια επενδυση.
Ο νοον νοητω, τα καρτελ που διαβαζουμε η παραπληροφορηση που μας δινουν πχ(Βενζίνη τέλος, ζήτω το υγραέριο
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4605146) δεν μου αφηνουν περιθωριο επιλογης..
Διαβαζω για τιμες κοντα στο 0.80?
Δηλαδη οι κωλοωβενζιναδες δε σκεφτονται την επενδυση εξοπλισμου που κανανε?
Θελουνε ο κοσμος να σταματησει την υγραεριοκινηση?Δυστηχως οπως και στις ανανεωσιμες πηγες τιποτα σωστο δεν εγινε, θα γινει εδω??
Σε αλλες χωρες η πολιτεια τσονταρει σε αυτη την επενδυση και αυτος που τη κανει δεν βγαινει εκτος budget..
Δε χρειαζετε να εξηγησω αλλα καταλαβαινετε που πω τη συζητηση μου...
Συγνωμη που θα το πω αλλα ειμαστε ενα ματσο μπασ..δοι κολλωελληνες που ανεχομαστε ολα αυτα με το τροπο μας...
Κοντοφθαλμα ζωα αυτοι που ανεβαζουν τις τιμες..Τα πα και ξελαφρωσα..
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Βενζίνη τέλος, ζήτω το υγραέριο
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4605146Έριξα αρκετό γέλιο με το παραπάνω άρθρο.
Μού άρεσε ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο όπου ένα Grand Cherokee των 4,7l καίει όσο ένα σκουτεράκι.
Απίστευτο!Και μου το έλεγαν οι φίλοι μου αντί για C5 να πάρω CayenneS να νοιώθω πετυχημένος, αλλά δεν το έκανα ο κομπλεξικός (κόμπλεξ ανωτερότητας μάλλον).
Είναι φοβερό το πως δουλεύουν τον κόσμο οι έμποροι μεταχειρισμένων μέσα στην απελπισία και τη βλακεία τους. Είμαι σίγουρος πως μετά την ανάγνωση του άρθρου σε πολλές οικογένειες θα ακούγονται κουβέντες όπως :
“ρε γυναίκα, να πάρουμε κ εμείς ένα φθηνό τζίπ 4700, θα βάλουμε υγραέριο κ θα μας καίει λιγότερο από το Accent να' ούμ. Και δε χρειάζεται να αλλάζουμε λάστιχα από εκείνα τα ακριβά, αυτές οι κούρσες είναι γεμάτες ηλεκτρονικά, δεν έχουν ανάγκη. Μόνο xenon θα του περάσουμε, αυτά τα ακριβά των 100e που έχει κ το Accent από το Μπάμπη παραδίπλα. Και για λάδια έχω έναν γνωστό στη δουλειά που πιάνουν τα χέρια του, μή δίνουμε κ τσάμπα λεφτά”
Το άλλο φοβερό είναι η διαφημιζόμενη οικονομία, από 50 έως 60% παρακαλώ, (ή 30% αν μιλάμε για σύγκριση με πετρέλαιο) από τους εγκαταστάτες.
Η οικονομία βρίσκεται στο 40-50% ή προς 40% αν έχεις την ατυχία να συναλλάσεσαι με βενζινάδες Θεσσαλονίκης. Αν τώρα βάλουμε service συστήματος υγραερίου, αλλαγές φίλτρων, ζουμιά tunap, τη βενζίνη που καίει μέχρι να ζεσταθεί και ότι άλλο προκύψει, φτάνουμε αισίως στο 35-40%. Υπέροχο νούμερο -δέ λέω- αλλά δεν έχει καμία σχέση με σκούτερ.Και όλα τα λεφτά η φωτογραφία με τον ευτυχή κάτοχο Chevrolet Trailblazer 5700κυβικών δίπλα στο γυαλισμένο καμάρι του, που πλέον καίει όσο ένα σκούτερ!
Kρίμα που δεν είχε μία σοβαρή ανάλυση, θα ήταν ότι πρέπει για wallpaper! -
Και όλα τα λεφτά η φωτογραφία με τον ευτυχή κάτοχο Chevrolet Trailblazer 5700κυβικών δίπλα στο γυαλισμένο καμάρι του, που πλέον καίει όσο ένα σκούτερ!
Ναι καίει στο ρελαντί όσο ένα σκούτερ, λογικό ακούγεται με 5700 κυβικά.
Να πάρει πιο λίγα κυβικά δεν παίζει εε; -
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Και όλα τα λεφτά η φωτογραφία με τον ευτυχή κάτοχο Chevrolet Trailblazer 5700κυβικών δίπλα στο γυαλισμένο καμάρι του, που πλέον καίει όσο ένα σκούτερ!
Ναι καίει στο ρελαντί όσο ένα σκούτερ, λογικό ακούγεται με 5700 κυβικά.
Να πάρει πιο λίγα κυβικά δεν παίζει εε;Kαι το 'τερας' τι να το κανει;Και να το χαρισεις δεν το παιρνει κανεις!!
-
Βέβαια δεν τα παίρνει κανείς. Τους κορόιδεψαν και τους πούλησαν τα φορτηγά και τώρα συνεχίζουν τα απίστευτα ψέματα μήπως βρούνε κι άλλα κορόιδα να τα αγοράσουν - και να πληρώσουν επιπλέον 2,5 χιλιάρικα εγκατάσταση υγραερίου - ώστε να καίει όσο ένα σκουτεράκι.
-
Λεφτά υπάρχουν
-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Βενζίνη τέλος, ζήτω το υγραέριο
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4605146Έριξα αρκετό γέλιο με το παραπάνω άρθρο.
Μού άρεσε ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο όπου ένα Grand Cherokee των 4,7l καίει όσο ένα σκουτεράκι.
Απίστευτο!Και μου το έλεγαν οι φίλοι μου αντί για C5 να πάρω CayenneS να νοιώθω πετυχημένος, αλλά δεν το έκανα ο κομπλεξικός (κόμπλεξ ανωτερότητας μάλλον).
Είναι φοβερό το πως δουλεύουν τον κόσμο οι έμποροι μεταχειρισμένων μέσα στην απελπισία και τη βλακεία τους. Είμαι σίγουρος πως μετά την ανάγνωση του άρθρου σε πολλές οικογένειες θα ακούγονται κουβέντες όπως :
“ρε γυναίκα, να πάρουμε κ εμείς ένα φθηνό τζίπ 4700, θα βάλουμε υγραέριο κ θα μας καίει λιγότερο από το Accent να' ούμ. Και δε χρειάζεται να αλλάζουμε λάστιχα από εκείνα τα ακριβά, αυτές οι κούρσες είναι γεμάτες ηλεκτρονικά, δεν έχουν ανάγκη. Μόνο xenon θα του περάσουμε, αυτά τα ακριβά των 100e που έχει κ το Accent από το Μπάμπη παραδίπλα. Και για λάδια έχω έναν γνωστό στη δουλειά που πιάνουν τα χέρια του, μή δίνουμε κ τσάμπα λεφτά”
Το άλλο φοβερό είναι η διαφημιζόμενη οικονομία, από 50 έως 60% παρακαλώ, (ή 30% αν μιλάμε για σύγκριση με πετρέλαιο) από τους εγκαταστάτες.
Η οικονομία βρίσκεται στο 40-50% ή προς 40% αν έχεις την ατυχία να συναλλάσεσαι με βενζινάδες Θεσσαλονίκης. Αν τώρα βάλουμε service συστήματος υγραερίου, αλλαγές φίλτρων, ζουμιά tunap, τη βενζίνη που καίει μέχρι να ζεσταθεί και ότι άλλο προκύψει, φτάνουμε αισίως στο 35-40%. Υπέροχο νούμερο -δέ λέω- αλλά δεν έχει καμία σχέση με σκούτερ.Και όλα τα λεφτά η φωτογραφία με τον ευτυχή κάτοχο Chevrolet Trailblazer 5700κυβικών δίπλα στο γυαλισμένο καμάρι του, που πλέον καίει όσο ένα σκούτερ!
Kρίμα που δεν είχε μία σοβαρή ανάλυση, θα ήταν ότι πρέπει για wallpaper!Καλέ μου φίλε,
ως εγκαταστάτης σου λέω πως η οικονομία που δίνω στον πελάτη μου είνια ίση με τη διαφορά τιμής των δύο καυσίμων - 5% περίπου που απαιτεί το υγραέριο για να αποδόσει το ίδιο στα 4ης γενιάς συστήματα.
Αν τώρα κάποιοι από τους συναδέλφους δίνουν ψευδή στοιχεία αυτό είναι καθαρά ενάντια στα δικά τους συμφέροντα, αν και νομίζω πως απλά στρογγυλοποιούν τους αριθμούς χάριν ευκολίας.
Φιλικά -
Εχχχμ οχι ψεματα τους λες οτι κανουν οικονομια 50%
Το εχουμε ξαναπει.
Παραδειγμα εγω.
Με βενζινη καταναλωση 8.2λιτ/100χλμ. Με υγραεριο 10.2λιτ/100χλμ.
Αυξηση καταλωσης 24%.
Τρεχουσα τιμη βενζινη 1.48 τρεχουσα υγραεριου 0.78
Βαζοντας υγραεριο ειναι σαν να βαζω βενζινη με τιμη 0.78χ1.24=0.97
Αρα με απλα μαθηματικα συμπαιρενουμε οτι κανω οικονομια -35% σε σχεση με την βενζινη.Το 50% οικονομια απο που το εβγαλες???
-
Φουλαρα στα σκοπια σημερα με 0.69
Και εκει ανεβασμενο το εχουν... -
λολ, μαλλον δεν εμαθες να διαβαζεις πριν απαντήσεις.... αλλα φαινεται η λογικη της αντιδρασης αυτα εχει..... μιλησα για διαφορα τιμης αν προσεξες..... προσεξες?
Οσον αφορα τη αυξηση της κατανάλωσης... τοτε φιλε μου μπορεις να πεις στον εγκαταστατη σου να σου το ρυθμίσει καλυτερα. Στα δικα μου συστήματα δεν συμβαίνει αυτο. Και να εισαι σιγουρος πως δεν φταίει το συστημα που εβαλες. Οπως καταλαβαίνεις εχουν μεταξύ τους μικρές διαφορές σε αυτό το θεμα. -
Αν και ολα αυτα που λεμε δεν ξερω τι σημασια θα εχουν σε λιγους μηνες...
Τα οικονομικα του κρατους εχουν φτασει στο απροχωρητο. Μετρα παιρνει το κρατος αλλα λεφτα στα ταμεια του δεν ερχονται.
Ο Παπανδρεου διελυσε ξανα στις τοπικες εκλογες αλλα τωρα βγαινει και ψαχνει συνενεση και συναντησεις με τους πολιτικους αρχηγους.
Οι τραπεζες φαινεται οτι εχουν ξεμεινει απο ρευστο, πολλοι εχουν αποσυρει τις καταθεσεις τους απο φοβο (δικαιολογημενο)
Δεν ξερω αλλα μυριζομαι οτι κατι προκεται να γινει τους επομενους λιγους μηνες. Τα πραγματα για τα οικονομικα του κρατους δεν πανε καθολου καλα και η τροικα δεν φαινεται να καταλαβαινει απο τα θα θα θα θα θα θα της ελληνικης κυβερνησης...
Τωρα τι ακριβως δεν το γνωριζω. -
ως εγκαταστάτης σου λέω πως η οικονομία που δίνω στον πελάτη μου είνια ίση με τη διαφορά τιμής των δύο καυσίμων - 5% περίπου που απαιτεί το υγραέριο για να αποδόσει το ίδιο στα 4ης γενιάς συστήματα.
Καλα για αυξηση καταναλωσης με την χρηση υγραεριου δεν το εχεις ακουσει????
Ποσο νομιζεις οτι ειναι η αυξηση, 5%??? -
Τωρα που το λες, ναι, κατι εχω ακουσει απο συζητησεις στο υγραεριαδικο.
¨Ο δικος μου εγκαταστατης ρυθμιζει την οικονομια του υγραεριου μεχρι εκει που αρχιζει και ρεταρει η μηχανη. Αν το κοψει και αλλο δεν θα μπορει να ανεβαινει ανηφορες...¨
-
Λίγο δύσκολο να έχεις μόνο +5% αύξηση στη κατανάλωση με το υγραέριο.
- Οι κινητήρες είναι φτιαγμένοι για να καίνε βενζίνη (συμπίεση και αβάνς δεν αλλάζουν).
- Ένα λίτρο υγραέριο έχει 30% λιγότερη θερμογόνο δύναμη από ένα λίτρο βενζίνη.
Όσο οικονομικά και να ρυθμίσεις τον κινητήρα, σίγουρα θα έχεις πάνω από 20% αύξηση στην κατανάλωση (ανά λίτρο) με υγραέριο.
(όχι την ένδειξη του trip computer - αυτή πρέπει να είναι ίδια σε ιδανικά ρυθμισμένο σύστημα)Παραμένει το ΨΕΜΑ ότι ένα τεράστιο JEEP με υγραέριο καίει όσο ένα σκουτεράκι.
Άντε να έχεις 30-40% μείωση στη κατανάλωση (σε λεφτά) που είναι πολύ σημαντική μείωση,
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡΑΚΙ. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Φουλαρα στα σκοπια σημερα με 0.69
Και εκει ανεβασμενο το εχουν...Σε πιο σημειο των Σκοπιων φουλαρες? Ειδες μηπως σε ''εκλεψαν'' με την ισοτημια? Απο οτι ξερω η αμολυβδη στοιχιζει γυρω στο 1 - 1,10.
Οσο για την καταναλωση και εγω εχω μια διαφορα 15-20%. Ο εγκαταστατης μου λεει πως το παταω περισσοτερο για αυτο καει. Τελος παντων απο την στιγμη που και τα εργοστασιακα υγραεριοκινητα καινε 20-30%, συμφωνα με επισημα στοιχεια τοτε καλα κανει και τσιμπαει την καταναλωση. Οσο για αυτο που ειπε φιλε για το μελλον της οικονομιας - χωρας, ειναι απο αυτα που θα πρεπει να μας στεναχωρει και οχι το οτι η τιμη του lpg ανεβηκε 10 λεπτα απο μερικα λαμογια, ουτε το αν χαλασουν οι βαλβιδες μας σε 2 χρονια..... -
24% στην καταναλωση, προσεκτικα ελενγμενη μετα απο 21000 χλμ.
Στους Ευζωνους.
Αναγραφουν την τιμη σε ευρω, τους πληρωνεις και κατευθειαν σε ευρω, σου δινουν και ρεστα σε ευρω.
Βενζινη δεν κοιταξα γιατι δεν εβαλα.Επισης δεν εχεις μονο εσυ και εγω αυξηση καταναλωσης, την εχουμε ολοι.
Υγραεριοκίνηση!