-
μίλησα με τον υπέυθυνο της εταιριας και μου ειπε οτι θα ρωτήση στο εργοστάσιο της tartarini αν γίνετε να ξεκινάει το υγραεριο απο πιο χαμηλά στης στροφες .. αλλα φυσικα και αν ειμαι διατεθιμένος να στείλουμε πίσω τον εγγέφαλο του συστήματος πίσω στην εταιρια ..τι να πώ δεν ξλερω τη να κάνω ...να δω τι θα μου απαντήσουν και θα σας πώ ...
-
0,70 στα Γιάννενα...αύξηση 5 λεπτά τους τελευταίους 4 μήνες
η μόνη λύση είναι η αύξηση του ανταγωνισμού...
αν δεν ανοίξουν πρατήρια...θα συνεχίσει η εκμετάλλευση -
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Και τι ειναι να το βγαλει;Μαγνητακια;Ο εγκαταστατης θα δεχτει να δωσει λεφτα πισω και να κανει ολη την διαδικασια αφαιρεσης της εγκαταστασης;Το αμαξι πως θα το παρει απο εκει με τις τρυπες στην εισαγωγη;
Μεγαλο μπλεξιμοτις τρύπες μπορεί να τις κλείσει με βίδες και κόλλα στεγανοποίησης.
Και μετα στην νεα εγκατασταση νεες τρυπες ;
-
Να πω και εγώ την γνώμη μου, καθώς ως γνωστόν, όλοι έχουμε από μία
Το θέμα είναι εάν όλα τα συστήματα tartarini λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Επιπλέον, είναι δυνατόν ο εγκαταστάτης να μην έχει δυνατότητα ρύθμισης; μου ακούγεται αστείο.
Τρίτον, είχαν εξηγήσει στο 'θύμα' τον τρόπο λειτουργίας από πριν; Αν όχι, κακώς το 'θύμα' δεν ζήτησε να ενημερωθεί πλήρως για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου του. Δεν αγοράζει λαμπάκια για τα φώτα.Να πω και ένα άσχετο. Μόλις μου ήρθε ένα σύστημα που συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και μου δείχνει τα σφάλματα (τους κάνει και reset αν θέλω), αλλά και άλλες παραμέτρους.
Το μοντέλο είναι U581 CAN OBDII/EOBDII Memo Scanner(live data). Στις επόμενες μέρες θα σας πω λεπτομέρεις και εντυπώσεις. Το προμηθεύτηκα για να μπορώ να βλέπω τι σφάλμα βγάζει σε κάθε άναμα της λάμπας του κινητήρα, γιατί αν βγάζει φτωχό μίγμα, δεν είναι και τόσο σοβαρό, όπως έχουν πει πολλά μέλη εδώ μέσα.Να πω και ένα ακόμη. Έψαχνα τις προηγούμενες μέρες για το πρατήριο στο carrefour. τελικά το βρήκα. Έχει τιμή 0.765
-
Υπαρχουν ειδικα μπουζι για υγραεριο? Το εχω ακουσει και δεν ξερω αν ισχυει...
-
Εξαρτάται ποιόν ρωτάς. Αν ρωτάς αυτούς που πουλάνε μπουζιά, ευχαρίστως θα σου πουλήσουν κάτι ακριβό (π.χ. ιριδίου κτλ).
Θεωρητικά ο θάλαμος καύσης θερμαίνεται περισσότερο, ενδεχομένως όχι τόσο περισσότερο που να απαιτεί άλλης θερμικής κλίμακας μπουζί, αυτό βέβαια διαφοροποιείται κατά περίπτωση.
Επίσης (ανάλογα με την αύξηση θερμοκρασίας στο θάλαμο καύσης) μπορεί να χρειαστείς μικρότερο διάκενο στο μπουζί, αλλά ποιός μάστορας μετράει διάκενο στα μπουζί πριν τα τοποθετήσει, ή βγάζει τα μπουζί που έχεις πάνω, μετράει διάκενο, τα ρυθμίζει και τα ξαναβάζει; Αστεία που λέμε σήμερα έ;
Γιατί από όσο ξέρω, οι μάστορες αυτό που κάνουν είναι να πούνε στο (αλλοδαπό) παιδί του συνεργείου 'άλλαξε και τα μπουζί', το παιδί παίρνει τα μπουζί από το ράφι (αν είσαι τυχερός και πιάσει τα σωστά), τα αλλάζει, ο πελάτης πληρώνει και τέλος. Το διάκενο; Ποιό διάκενο;
Μακάρι όμως όλα με το υγραέριο να είναι εντάξει στο αμάξι σου και το μόνο θέμα που έχεις να είναι τα μπουζί που θα βάλεις (ή πόσο διάκενο θα τα ρυθμίσεις τα μπουζί που ήδη έχεις πάνω).
-
http://www.bosch.com.au/content/languag ... ug_Web.pdf
Τι περιγραφει ο Γερμανος εδω?
-
παιδια ξερει κανεις που ειναι το μηχανολογικο στην θερμη θεσσαλονικης να παω για την αδεια μου?
-
δεν ξερω αν ο φιλος με τις 2 χιλ στροφες καταλαβε καλα.το να δουλευει συστημα μετα τις 2000στροφες δεν υπαρχει.η θελει ρυθμιση η το συστημα ειναι το παμπαλαιο μοντελο το οποιο μολις εβαζες μπροστα επρεπε να μαρσαρης μια εως τις 2000 και μετα να γυριση στο υγραεριο οπου και παρεμενε.
τον λογο εχει ο αντωνης.φιλικα παντα
doukias -
Ο χρήστης cson έγραψε:
http://www.bosch.com.au/content/language1/downloads/LPG_Spark_Plug_Web.pdfΤι περιγραφει ο Γερμανος εδω?
Οτι θα ήθελε να σου πουλήσει μερικά μπουζιά ακόμα.
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Να πω και εγώ την γνώμη μου, καθώς ως γνωστόν, όλοι έχουμε από μίαΝα πω και ένα άσχετο. Μόλις μου ήρθε ένα σύστημα που συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και μου δείχνει τα σφάλματα (τους κάνει και reset αν θέλω), αλλά και άλλες παραμέτρους.
Το μοντέλο είναι U581 CAN OBDII/EOBDII Memo Scanner(live data). Στις επόμενες μέρες θα σας πω λεπτομέρεις και εντυπώσεις. Το προμηθεύτηκα για να μπορώ να βλέπω τι σφάλμα βγάζει σε κάθε άναμα της λάμπας του κινητήρα, γιατί αν βγάζει φτωχό μίγμα, δεν είναι και τόσο σοβαρό, όπως έχουν πει πολλά μέλη εδώ μέσα.Ο μαμά εγκέφαλος κρίνει ότι είναι αρκετά σοβαρό, ώστε να ανάψει λάμπάκι προειδοποίησης. Το εργοστάσιο δηλαδή, το οποίο και δίνει και εγγύηση για το μοτέρ, σε ενημερώνει ότι πρέπει στο σύντομο μέλλον να πας σε ένα συνεργείο να δεις τι τρέχει. Ο εγκαταστάτης από την άλλη, που δεν δίνει και καμία εγγύηση για το μοτέρ, σου λέει ότι δεν τρέχει τίποτα. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ακούσω τον εγκαταστάτη και όχι το εργοστάσιο.
Και αδυνατώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούνε να φέρουνε το μίγμα στα σωστά του, στο στοιχειομετρικό όπως πρέπει. Εκτός και αν το κάνουν όπως είπα και νωρίτερα, γιατί δεν μπορούνε να φέρουν με άλλο τρόπο τους ρύπους στα σωστά τους...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Υπαρχουν ειδικα μπουζι για υγραεριο? Το εχω ακουσει και δεν ξερω αν ισχυει...Απ΄οσα διαβασες και θα συμφωνησω και γω.....ου μπλεξεις..........
Τα ΄΄μαμα΄΄μπουζι βαζουμε, εκτος και αν εχει κανει καποιος και αλλες μετατροπες στον κινητηρα και ενδείκνυται συγκεκριμενου τυπου.Με λιγα λογια, οπως θα το δουλευες με βενζινη.
Στο κατω κατω αν εχεις προβλημα με τα μπουζι το ανακαλυπτεις πολυ ευκολα.Δεν θα δουλευει σωστα ουτε με βενζινη.Και στην αλλαγη ή έλεγχο των μπουζι τα κοιτας σε τι κατασταση βρησκονται αν ειναι ασπρα,μαυρα,κιτρινα ή λιωμενα.....το καθε ενα σημαίνει και κατι διαφορετικο.Στο τελευταίο εχει δικιο ο asteris,κοιταξε το.Παραδειγμα και σε μενα τα ιδια εκανε,ελπιζω να τελειωσα τωρα...
Δεν σημαινει ομως οτι θα παρεις την μηχανη στα χερια.....αρκει το λαμπακι να ειναι το μονο που σου κανει -
Ειδικά για τη συγκεκριμένη εφαρμογή όπου λειτουργεί πάνω από κάποιες στροφές το υγραέριο, όμως λειτουργεί όμαλά και χωρίς άλλα προβλήματα, και για να συμβεί αυτό έπρεπε να έρθει ειδικό σύστημα από τον κατασκευαστή προ-προσαρμοσμένο στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο αντιλαμβάνομαι τα παρακάτω.
Επειδή οι ρύθμιση του 'γενικού' συστήματος που κανονικά τοποθετείται στα αυτοκίνητα απέτυχε να δώσει αποδεκτή λειτουργία παρά τις πολλές προσπάθειες, και λαμβάνοντας υπόψη τι επέλεξε να στείλει ο κατασκευαστής των συστημάτων, φροντίζοντας παράλληλα να το κλειδώσει για να μην το σκαλίζουν τα εδώ μαστόρια, νομίζω οτι ήταν τεχνικά ανέφικτο να παρακολουθήσει η συσκευή έγχυσης αερίου την απαιτούμενη καμπύλη στις χαμηλές στροφές χωρίς να χαλάσει κάτι σε άλλο σημείο λειτουργίας (στροφών) του συστήματος.
Στο Ιταλικό forum που έχει αναφερθεί και εδώ, υπάρχουν περιπτώσεις όπου προσπαθώντας να ρυθμίσουν σύστημα αερίου και προφανώς εξαντλώντας τις άλλες πιθανές 'εύκολες' ρυθμίσεις άρχισαν να επεμβαίνουν (τα εκεί μαστόρια) στη ρύθμιση πίεσης της αντλίας αερίου προκαλώντας και πολλές ζημιές σε αντλίες όταν τις έβγαζαν εκτός κανονικής περιοχής λειτουργίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την πιθανή αδυναμία του συστήματος να παρακολουθήσει την απαιτούμενη καμπύλη σε όλο το φάσμα στροφών που απαιτείται, σε κάποια αυτοκίνητα μάλλον αυτό απλά δεν είναι δυνατόν να γίνει, αντίθετα σε άλλα αυτοκίνητα μπορούσε να επιτευχθεί μια καλύτερη προσαρμογή με αποδεκτή λειτουργία. Κάτι ανάλογο δείχνουν και οι συνεχείς αλλαγές μεγεθών μπεκ με ταυτόχρονες αλλαγές στις ρυθμίσεις που ορισμένες φορές έχουν απαιτηθεί χωρίς πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτό σημαίνει οτι έχουμε πεπερασμένο σύνολο λύσεων και κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να ταιριάξει κάποια από αυτές με αποδεκτό τρόπο, κάτι που δεν είναι σίγουρο οτι θα συμβεί, παρά το πλήθος ρυθμίσιμων παραμέτρων που φαίνεται να υπάρχουν, όμως τα ροικά χαρακτηριστικά μεταβάλλονται με κάθε αλλαγή μπεκ πχ και άρα η προσαρμογή σε όλο το φάσμα στροφών μπορεί να μην είναι εφικτή πάντα. Από εκεί ξεκίνησε και η ανάγκη να πειράξουν την αντλία αερίου επειδή ήθελαν με μικρότερα μπεκ να διατηρήσουν την καλή λειτουργία χαμηλά, αλλά τότε αυτά δεν επαρκούσαν ψηλά. 'Η αλλιώς, πιάστο αβγό και κούρεφτο!
Οπότε μάλλον οι Ιταλοί κατασκευαστές έκαναν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει στο συγκεκριμένο αμάξι (με το συγκεκριμένο σύστημα) και προφανώς το κλείδωσαν για να είναι ήσυχοι.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Να πω και εγώ την γνώμη μου, καθώς ως γνωστόν, όλοι έχουμε από μία
Να πω και ένα άσχετο. Μόλις μου ήρθε ένα σύστημα που συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και μου δείχνει τα σφάλματα (τους κάνει και reset αν θέλω), αλλά και άλλες παραμέτρους.
Το μοντέλο είναι U581 CAN OBDII/EOBDII Memo Scanner(live data). Στις επόμενες μέρες θα σας πω λεπτομέρεις και εντυπώσεις. Το προμηθεύτηκα για να μπορώ να βλέπω τι σφάλμα βγάζει σε κάθε άναμα της λάμπας του κινητήρα, γιατί αν βγάζει φτωχό μίγμα, δεν είναι και τόσο σοβαρό, όπως έχουν πει πολλά μέλη εδώ μέσα.Ο μαμά εγκέφαλος κρίνει ότι είναι αρκετά σοβαρό, ώστε να ανάψει λάμπάκι προειδοποίησης. Το εργοστάσιο δηλαδή, το οποίο και δίνει και εγγύηση για το μοτέρ, σε ενημερώνει ότι πρέπει στο σύντομο μέλλον να πας σε ένα συνεργείο να δεις τι τρέχει. Ο εγκαταστάτης από την άλλη, που δεν δίνει και καμία εγγύηση για το μοτέρ, σου λέει ότι δεν τρέχει τίποτα. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ακούσω τον εγκαταστάτη και όχι το εργοστάσιο.
Και αδυνατώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούνε να φέρουνε το μίγμα στα σωστά του, στο στοιχειομετρικό όπως πρέπει. Εκτός και αν το κάνουν όπως είπα και νωρίτερα, γιατί δεν μπορούνε να φέρουν με άλλο τρόπο τους ρύπους στα σωστά τους...
Πλέον δεν μου βγάζει σφάλματα. Βρίσκομαι στο στάδιο της μέτρησης κατανάλωσης. Το μηχάνημα το έκανα παραγγελία πριν λυθούν τα προβλήματα με τα σφάλματα και θα το χρησιμοποιώ για ενδείξεις. Και η αντιπροσωπεία μου είπε ότι αν το λαμπάκι ανάβει με χρήση αερίου, τότε δεν είναι πολύ κακό, αν το σφάλμα είναι φτωχό μίγμα.
-
Εγώ παντως εχω βαλει μπουζι για αεριο απο το παραπανω καταλογο οτι εκανε για το δικο μου, πανω εγραφαν platin και εκαναν 10 ευρω το ενα. Δυο γνωστοι μου με αεριο εκαψαν πολλαπλασιαστη και τους ειπαν ηταν οτι εφταιγε το αεριο και τα μαμα μπουζι. Ετσι εδωσα το 40αρι γιατι ετσι κι αλλιως τα seat καινε τους πολλαπλ. για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
-
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Εγώ παντως εχω βαλει μπουζι για αεριο απο το παραπανω καταλογο οτι εκανε για το δικο μου, πανω εγραφαν platin και εκαναν 10 ευρω το ενα. Δυο γνωστοι μου με αεριο εκαψαν πολλαπλασιαστη και τους ειπαν ηταν οτι εφταιγε το αεριο και τα μαμα μπουζι. Ετσι εδωσα το 40αρι γιατι ετσι κι αλλιως τα seat καινε τους πολλαπλ. για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Φιλε kristo, χωρις να βαλω και το χερι μου στη φωτια,δεν βλεπω το λογο να τα τιναξει ο πολαπλ/στης απ΄το αεριο.Το πολυ πολυ να καψει τα μπουζι.Στο κατω κατω οι πολαπλ/στες καιγονται ολη την ωρα.Εγω απ΄οσους ξερω να εχουν αμαξι πανω απο 5-7 χρονών, 7 στους 10 εχουν αλλαξει(και εγω μαζι...).Τι το μαγικο κανουν τα ´´platin´´εκτός απο υποτιθέμενη ΄΄καλύτερη καυση΄΄και αποτρεπουν τη ζημια? Αν το ΄΄κατεχει΄΄ καποιος απο τα παιδια εδω μεσα ας μας πει αν οντως συμβαινει.
ΥΓ:Τα δικα μου τα φοραω εδω και 60.000χλμ,απο τα οποια 10.000χλμ με αεριο,ειναι ΄΄μαμα΄΄και δεν εχω προβλημα -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
ΥΓ:Τα δικα μου τα φοραω εδω και 60.000χλμ,απο τα οποια 10.000χλμ με αεριο,ειναι ΄΄μαμα΄΄και δεν εχω προβλημα
60.000 χλμ. στα πόσα χρόνια;
Ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου πότε προτείνει αλλαγή;Εγώ είχα αλλάξει τα μαμά μπουζί με Denso Ιριδίου πριν κάνω τη μετατροπή σε υγραέριο, στο πλαίσιο κάποιων βελτιώσεων.
Το καλό ήταν οτι μου κόστισαν αρκετά φθηνότερα από τα μαμά μπουζί, οπότε δεν δίστασα στιγμή.
Το ότι προτείνονται τα μπουζί ιριδίου για χρήση με υγραέριο, ήταν μια ευτυχής συγκυρία. -
Καλησπερα στα παιδια , σε λιγο θα κανω το πρωτο σερβις μετα την μετατροπη σε υγραεριο , και ειχα και εγω στο μυαλο μου να βαλω μπουζι ιριδιου , τα 'μαμα' που φοραω ειναι denso , οποτε μια ερωτηση στον dti , περιπου ποσα χιλιομετρα βγαζουν τα denso ιριδιου και ποσο κοστιζουν περιπου ? Ευχαριστω
-
Τα ιριδίου μέχρι και 100.000 χλμ, αλλά θέλουν κανονικά έλεγχο σε κάθε σέρβις. Κοστίζουν 40-50€ από το εξωτερικό, έως άλλο τόσο από Ελλάδα.
Ψάξε εδώ: http://www.sparkplugs.co.uk/
-
Υπάρχουν τα Iridium Power (που έχουν διάρκεια κάπου 30.000 χλμ.) και τα Iridium Tough (με διάρκεια 90.000 χλμ.)
Γενικά χρήσιμες πληροφορίες για τα μπουζί ιριδίου εδώ.
Εγώ τα είχα πάρει από εδώ: http://www.sparkplugs.co.uk/pages/prici ... gs-ccp.asp
Υγραεριοκίνηση!