-
Διαβάζοντας όλα αυτά τα κουλά εδω μέσα, έχω να πώ ότι μάλλον πρόκειται περί 'στου κασίδη το κεφάλι' φάσης
Εδώ κυκλοφορούν πάρα πολλά αμάξια με υγραέριο, και δεν φαντάζομαι να είχε τόση πέραση αν είχαν το 1/10 απ τα προβλήματα που αναφέρθηκαν εδω μέσα.
Ούτε με σφαίρες εγκατάσταση στην ελλάδα, πριν μάθουν να το εγκαθιστούν...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με όλα αυτά που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα εδώ ούτε με σφαίρες θα προχωρούσα σε εγκατάσταση υγραερίου σε κάποιο από τα αυτοκίνητά μου.... -
Δεν εχω κατι να πω σημερα...!
Απλα συνεχιζω με γοργους ρυθμους την αποσβεση μου!!!
~5000 χιλιομετρα με Landirenzo Omegas σε 2 μηνες και συνεχιζωωωωω. !!!!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με όλα αυτά που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα εδώ ούτε με σφαίρες θα προχωρούσα σε εγκατάσταση υγραερίου σε κάποιο από τα αυτοκίνητά μου....
Γκαζιερα το φερραρικο
-
καλημερα σε ολους.τελικα τη γινετε ρε παιδια με το συστημα της icom 5 γενιας?ειναι απο τα πιο ακριβα και τα πιο συχρωνα απο οτι λενε τουλαχιστον.εχει τοσα προβληματα?ρεταρισματα λαμπακια κλπ.εχω και εγω στο αμαξι μου και σας ρωταω για την λυση των προβληματων πως τα αντιμετοπισατε?ευχαριστω και περιμενω τις εμπειριες σας.
-
Παιδιά καλημέρα
Ακούω τόσα πολλά για το υγραέριο και έίναι αλήθεα ότι προβλημαίζομαι
Πέρα από τα καθαρά τεχνικά, δίαβασα ότι η δεξαμενή έχει χρόνο ζωής δεκά χρονια από την ημερομηνία κατασκευής (οχι εγκατάστασης ) και τα υπόλοιπα εξαρτήματα( μπκ, πνεύμονασ κλπ)πρέπει στα πέντε χρόνια να αντικατασταθούν.
Επίσης σε περίπτωση που θέλεις το σετ να το βάλεις σε άλλο αυτοκίνητο, δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τίποτα γιατί πρέπει όλα τα εξαρτήματα να είναι καινούργια.
Ισχύει κάτι τέτοιο;; Αν είναι έτσι τότε οι υπολογισμοί για τον χρόνο απόσβεσης πρέεπι να αναθεωρηθούν προσ το χειρότερο -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Παιδιά καλημέραΑκούω τόσα πολλά για το υγραέριο και έίναι αλήθεα ότι προβλημαίζομαι
Πέρα από τα καθαρά τεχνικά, δίαβασα ότι η δεξαμενή έχει χρόνο ζωής δεκά χρονια από την ημερομηνία κατασκευής (οχι εγκατάστασης ) και τα υπόλοιπα εξαρτήματα( μπκ, πνεύμονασ κλπ)πρέπει στα πέντε χρόνια να αντικατασταθούν.
Επίσης σε περίπτωση που θέλεις το σετ να το βάλεις σε άλλο αυτοκίνητο, δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τίποτα γιατί πρέπει όλα τα εξαρτήματα να είναι καινούργια.
Ισχύει κάτι τέτοιο;; Αν είναι έτσι τότε οι υπολογισμοί για τον χρόνο απόσβεσης πρέεπι να αναθεωρηθούν προσ το χειρότεροΓια την δεξαμενή ισχύει ότι από την ημερομηνία η οποία είναι χαραγμένη επάνω της θέλει αντικατάσταση στα δέκα χρόνια από κατασκευής..
Για τα υπόλοιπα εξαρτήματα, μπεκ, αντλία ή πνεύμονα δεν έχω ακούσει για αντικατάσταση μετά από 5ετή χρήση.
Το ότι μπορείς να το βγάλεις από ένα αυτοκίνητο σήμερα επειδή το πουλάς και μπορείς να το βάλεις αλλού, γίνεται. Το θέμα είναι ένα. Θα είναι αυτό το σετ η μαγική συνταγή για το επόμενο αυτοκίνητο ή θα αρχίσουν οι πονοκέφαλοι;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Διαβάζοντας όλα αυτά τα κουλά εδω μέσα, έχω να πώ ότι μάλλον πρόκειται περί 'στου κασίδη το κεφάλι' φάσης ..... Ούτε με σφαίρες εγκατάσταση στην ελλάδα, πριν μάθουν να το εγκαθιστούν...Παρόλα αυτά και τα όσα διαβάζω στο θέμα και παρόλο που ακούω με συμπάθεια τον sv2 και τον καταλαβαίνω νομίζω ότι οφείλω να αναφέρω ότι είχαμε αυτοκίνητο με γκάζι πριν από 25 χρόνια (τοποθέτηση στην Ελλάδα) και δεν θυμάμαι να είχαμε προβλήματα πέραν της ανεύρεσης πρατηρίου εκτός Αθηνών...
Ήταν με πνεύμονα που ήθελε νομίζω και κάποια συντήρηση αλλά τότε ήταν πιο απλά τα πράματα, ούτε εγκέφαλοι, ούτε αισθητήρια, ούτε ηλεκτρονικά. Καρμπυρατεράτο αυτοκίνητο με πλατίνες, 80άρα μπουκάλα στο πορτπαγκάζ με ωραίο χώρισμα με μοκέτα και στόμιο γεμίσματος κάτω από το την πίσω γωνία του οχήματος. Ξεκίναγες με βενζίνη και όταν ζεσταινότανε γύρναγες το διακόπτη 3 θέσεων. Πρώτα στο κενό μέχρι να κάνει λίγες διακοπές και μετά στο γκάζι. Το αντίθετο πριν σβήσεις. Το αβάνς ρυθμιζόταν για γκάζι οπότε αν το γύριζες σε βενζίνη χτύπαγε εύκολα πυράκια ή ενδιάμεσα οπότε με γκάζι έχανες αρκετή δύναμη... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με όλα αυτά που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα εδώ ούτε με σφαίρες θα προχωρούσα σε εγκατάσταση υγραερίου σε κάποιο από τα αυτοκίνητά μου....
-
μέσα σε όλα τα άλλα ενδιαφέροντα, λέει και το αυτονόητο
A.T. Τι γίνεται αν κάποιο όχημα με εγκατεστημένο σύστημα υγραεριοκίνησης εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα; Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε μια τέτοια περίπτωση;
Χ.Γ. Σε συνήθη καθημερινά περιστατικά συγκρούσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα από ανάφλεξη υγραερίου ή έκρηξη της δεξαμενής. Τα ασφαλιστικά συστήματα της εγκατάστασης είναι υπερ-επαρκή και σε περίπτωση σύγκρουσης, απομονώνεται η δεξαμενή υγραερίου από το υπόλοιπο σύστημα. Σε περίπτωση ισχυρής σύγκρουσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σύνθλιψη του οχήματος, δεν αποκλείεται να σκάσει η δεξαμενή, λόγω της εξωτερικής συμπίεσης. Σε περίπτωση φωτιάς, υπάρχει ενσωματωμένη στη δεξαμενή αυτόματη βαλβίδα εκτόνωσης, που όταν αυξάνεται η πίεση εσωτερικά της δεξαμενής, απελευθερώνει κατά διαστήματα υγραέριο στην ατμόσφαιρα, το οποίο ναι μεν αναφλέγεται, αλλά η φωτιά δεν περνά στη δεξαμενή. Συμπερασματικά, το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι του ιδίου επιπέδου ασφάλειας όσο και το σύστημα με βενζίνη.
-
Εάν τοποθετήσουμε το σύστημα σε Έλληνα αδειοδοτημένο εγκαταστάτη και αφού περάσουμε ΚΤΕΟ, θα πρέπει άμεσα να το δηλώσουμε στην ασφαλιστική μας εταιρεία.
Εγω λεω να σταθουμε εδω.
Παλαια (το καλοκαιρι) λεγαμε οτι οι ασφαλιστικες δεν εχουν καμια ιδεα για το υγραεριο.Πηγε να το δηλωσει σε ασφαλιστικη κανεις προσσφατα???
-
Την Τετάρη παραλαμβάνω την άδεια από το Υπουργείο (καμία οικονομική επιβάρυνση, μόνο θα χρειαστεί να πάω δύο φορές, μία για να αφήσω την παλιά και μία για να πάρω τη νέα άδεια, δεκαπέντε ημέρες μετά τον έλεγχο στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ) και στη συνέχεια ασφαλιστική. Σκόπευα να τους πάρω τηλέφωνο την Τρίτη, αλλά λέω καλύτερα την Τετάρτη που θα έχω την άδεια στα χέρια μου.
3200 χλμ μετά την εγκατάσταση και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (σύστημα Prins σε Seat Leon 1.6, μοντέλο 2005, το προηγούμενο, 120,000 χλμ). Είχα παραπονεθεί ότι μου έκανε σκορτσαρίσματα στο ρελαντί που και που, αλλά πλέον έχουν ελαττωθεί στο ελάχιστο (έχω τρεις μέρες να τα νιώσω, και όταν συμβαίνουν είναι μόνο 1 φορά λίγη ώρα αφού έχω βάλει μπροστά μετά από πολλές ώρες ακινησία, π.χ. το πρωί). Μπήκε και η λαδιέρα επιτέλους, οπότε νιώθω καλυμμένος και από εκεί.
Μία απορία που έχω και θέλω να ρωτήσω και τους υπόλοιπους υγραεριοκίνητους (θα ενοχλήσω και τον εγκαταστάστη βεβαίως, βεβαίως). Τί γίνεται με τη θερμοκρασία του κινητήρα σας; Ο δικός μου με βενζίνη στους 90 βαθμούς, ενώ με υγραέριο 60-70 και πιάνει 90 μόνο όταν το αμάξι είναι σε πολλή κίνηση, μην πω μποτιλιάρισμα. Στην Εθνική με χαλαρή οδήγηση (120 χλμ/ώρα 3500 στροφές περίπου) η θερμοκρασία κολλημένη στους 60 βαθμούς. -
Ο χρήστης p23os έγραψε:
επισης θα ήθελα να κανω μια ερώτηση ...υπάρχει καποιος τροπος γεμίσματος πχ. με μπουκάλα μιας και πάτρα ακομα δεν εχουμε πρατήριο ? εγω απλα το εκανα μιας και ερχομαι καθε εβδομαδα αθηνα ..απλα αν δεν ερθω καποια εβδομάδα ..τι μπορώ να κάνω ? ευχαριστώ
Από κλασική φιάλη οικιακής χρήσης, αυτό δεν γίνεται.
Παλιά έβαζα κλασικές φιάλες, σε ειδικές βάσεις να βαστάνε την μπουκαλα ανάποδα. Αυτό εξακολουθώ να κάνω στα ειδικά μηχανήματα εργοστασίων, (μόνον με αυτά ασχολούμαι προσωρινά), τα οποία και δεν κυκλοφορούν στον δρόμο.
Antonis-team. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Αμα πεταξεις και το φλοτερ που εμποδιζει την δεξαμενη να γεμιζει φουλ θα εισαι μια χαρα. Αυτο εκανα και εγω για να γεμιζει το ρεζερβουαρ μου με φουλ 52 λιτρα υγραεριο...
Ένα φλοτέρ, έχει όγκο 20cc. Αυτό κερδίζεις καλέ μου φίλε πετώντας το!!!....μεγάλη αλχιμία.
Η πλήρωσης στο πρατήριο, δεν έχει καμία σχέση με το φλοτέρ ένδειξης, στο αυτοκίνητο. Δεν συνδέεις καλώδια αυτοκινήτου με την κάνουλα!!......ούτε του λες «έτυμος?....τώρα στοπ»!....απλός τώρα δεν ξέρεις τι έχεις.
Antonis-team. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ξερει κανεις που χρειαζεται ο περιοριστης πληρωσης του ρεζεβρουαρ??? Για περιπτωση συγκρουσης???
Καλησπερα.Αν δεν κανω λαθος,το καυσιμο αυξομειώνει τον ογκο του αναλογα με την θερμοκρασια,χωρις να βαλεις, οπως ειπες,και την πιθανοτητα συγκρουσης....
Και πολύ σωστά το έγραψες φίλε μου. Η κάνουλα του πρατηρίου, σταματά αφού έχει πιέσει και ποσότητα αέρα, ως τοιχίο διαστολής και ασφαλείας σε περίπτωση μικρής παραμόρφωσης και από ατύχημα.
Είναι και ο λόγος που έχει απαγορευθεί από τα πρατήρια αερίων καυσίμων να γεμίζουν μπουκάλες οικιακής χρήσεις, γιατί της φουλάριζαν περισσότερο από τον πάροδο φιαλών. Αποτέλεσμα και επειδή συνήθως τοποθετούνε κοντά στην καύση, ζεσταίνονται περισσότερο, και ορισμένες έσκασαν.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αμα πεταξεις και το φλοτερ που εμποδιζει την δεξαμενη να γεμιζει φουλ θα εισαι μια χαρα. Αυτο εκανα και εγω για να γεμιζει το ρεζερβουαρ μου με φουλ 52 λιτρα υγραεριο...
Ένα φλοτέρ, έχει όγκο 20cc. Αυτό κερδίζεις καλέ μου φίλε πετώντας το!!!....μεγάλη αλχιμία.
Η πλήρωσης στο πρατήριο, δεν έχει καμία σχέση με το φλοτέρ ένδειξης, στο αυτοκίνητο. Δεν συνδέεις καλώδια αυτοκινήτου με την κάνουλα!!......ούτε του λες «έτυμος?....τώρα στοπ»!....απλός τώρα δεν ξέρεις τι έχεις.
Antonis-team.Θα σε πει και εσένα υπερβολικό όπως είπε και σε μας.
Διάβασα ότι η κλίση της δεξαμενής παίζει ρόλο το κατά πόσο θα γεμίσει. Δηλαδή με τις 30ο μοίρες κλίσης εξασφαλίζεις ότι γεμίζει το 80%. Άρα αν δε γύρισε τα εξαρτήματα της δεξαμενής επάνω (στις 0ο μοίρες) τότε συνεχίζει να γεμίζει η δεξαμενή μέχρι το 80%. Ισχύει;
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Εάν τοποθετήσουμε το σύστημα σε Έλληνα αδειοδοτημένο εγκαταστάτη και αφού περάσουμε ΚΤΕΟ, θα πρέπει άμεσα να το δηλώσουμε στην ασφαλιστική μας εταιρεία.
Εγω λεω να σταθουμε εδω.
Παλαια (το καλοκαιρι) λεγαμε οτι οι ασφαλιστικες δεν εχουν καμια ιδεα για το υγραεριο.Πηγε να το δηλωσει σε ασφαλιστικη κανεις προσσφατα???
Το σίγουρο είναι οτι η ασφαλιστική πρέπει να έχει αντίγραφο της ισχύουσας άδειας κυκλοφορίας (η οποία κανονικά πρέπει να είναι ενημερωμένη και να αναφέρει σαν καύσιμο και το υγραέριο).
Δεν χρειάζεται να δηλώσεις στην ασφαλιστική αυτή καθ' αυτή τη μετατροπή, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ειδικός όρος στο συμβόλαιό σου που αναφέρει κάτι σχετικό. -
«από laskos32 » 29/10/10 0:07
Την συσκευη περιορισμου πληρωσης την αφαιρεσε ο εγκαταστατης μου μετα απο δικη μου απαιτηση.».
Εάν το έκανε ο εγκαταστάτης σου, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ?.
Είναι σαν να έρθεις να μου πεις, ότι θέλεις να βγάλω όλα τα υγρά των φρένων, για να ελαφρύνει το αυτοκίνητο σου, και να το φορτώνεις περισσότερο……
Antonis-team. -
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Antonis-team.Θα σε πει και εσένα υπερβολικό όπως είπε και σε μας.
Διάβασα ότι η κλίση της δεξαμενής παίζει ρόλο το κατά πόσο θα γεμίσει. Δηλαδή με τις 30ο μοίρες κλίσης εξασφαλίζεις ότι γεμίζει το 80%. Άρα αν δε γύρισε τα εξαρτήματα της δεξαμενής επάνω (στις 0ο μοίρες) τότε συνεχίζει να γεμίζει η δεξαμενή μέχρι το 80%. Ισχύει;
Καλέ μου φίλε, δεν νομίζω ότι θα αμφισβητήσει και της δικές μου παραθέσεις…….
Βάση του ισχύοντα κανονισμού περί αέριο- κίνησης, το 20% αέρας η αέριο σε αερια μορφή, είναι υποχρεωτικό. Αυτό καθορίζετε με την πίεση που έχουν τα πρατήρια, και είναι σχεδόν ακριβής και ιδία σε όλα. Το μηχάνημα ελέγχου στα πρατήρια είναι σφραγισμένο.
Τώρα εάν δόσεις μια κλίση στην φιάλη, τότε χάνεις την ακρίβεια της μέτρησης στάθμης του αυτοκινήτου.
Υπάρχει τρόπος να φουλάρεις με το 97%, μα πρώτα θα φάω την γλώσσα μου, και μετά θα το γράψω….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φίλε, δεν νομίζω ότι θα αμφισβητήσει και της δικές μου παραθέσεις…….
Βάση του ισχύοντα κανονισμού περί αέριο- κίνησης, το 20% αέρας η αέριο σε αερια μορφή, είναι υποχρεωτικό. Αυτό καθορίζετε με την πίεση που έχουν τα πρατήρια, και είναι σχεδόν ακριβής και ιδία σε όλα. Το μηχάνημα ελέγχου στα πρατήρια είναι σφραγισμένο.
Τώρα εάν δόσεις μια κλίση στην φιάλη, τότε χάνεις την ακρίβεια της μέτρησης στάθμης του αυτοκινήτου.
Υπάρχει τρόπος να φουλάρεις με το 97%, μα πρώτα θα φάω την γλώσσα μου, και μετά θα το γράψω….
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αυτό βρήκα και διάβασα. Πες μου αν έχει κάποιο λάθος το κείμενο.
*H δεξαμενή όπου αποθηκεύεται το υγραέριο έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Πέρα από την αντοχή στην πίεση που πρέπει να έχει, πρέπει και η τοποθέτησή της να έχει συγκεκριμένη θέση. Tο στόμιο της δεξαμενής πρέπει να είναι σε γωνία 30°, έτσι ώστε κατά την πλήρωση με υγραέριο να μη γεμίζει κατά 100% αλλά κατά 80% αφήνοντας ένα κενό για την περίπτωση που για κάποιο λόγο αυξηθεί η πίεση και επομένως και ο όγκος του υγραερίου. *
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=6596
Υγραεριοκίνηση!