-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το θεμα αφορα την υγρεαριοκινηση και οχι το υδρογονο,μεινετε στο θεμα παρακαλω.[mod]+1000
-
ΦΙΛΕ BILL33 αθελα μου δημιουργησα , θεμα με το υδρογονο στην ενοτητα της Υγραεριοκινησης , μηπως να δημιουργουσατε μια νεα ενοτητα Υδρογονο ? Αν και ειναι νωρις ακομα . Οι Moderators θα το κρινετε ..........
-
Ενοτητα οχι,νεο θεμα στα Τεχνικα θεματα γιατι οχι;
Αν και απο μια μικρη αναζητηση που εκανα βρηκα το viewtopic.php?f=6&t=5202 οπου μπορουμε να συνεχισουμε . -
παιδια καλησπέρα... τελικά έβαλα το σύστημα της tartarini μετά απο πολύ σκέψη και αγωνία για το αν θα πάνε όλα καλα ..σχετικα με το αμάξι μου μιας και ειναι fsi ...audi a3 .2000 κιβικα 2004 μοντέλο ..τελικα το έβαλά και οταν ξεκινησαν να το δουλευουν μου ειπαν απο το συνεργειο οτι είχανε προβλήματα με ρεταρίσματα και χωρις λόγο γυρίσματος της βενζίνης ενώ δούλευε το υγραέριο .αυτο μου λέγαν στο συνεργειο ..τελικα μιλησαν με τους ιταλούς απο οτι μου είπαν ειχαν προβλημα με τον εγκεφαλο που ειχαν ήδη εκει . και ετσι εστήλαν εγγέφαλο ειδηκα για το αμάξι μου αφου τους διαβεβαιωσαν οι ιταλοι οτι το εχουν ξαναβάλει αρκετες φορες στο συγκεκριμενο αμάξι ..εγω ειχα αρχισει να ανησυχώ για να πώ την αλήθεια ..αλλα με διαβεβαίωσαν οτι αν δεν δουλευε τελικα και με τον καινουργιο εγγεφαλο που θα έστελναν απο ιταλία ,θα ερχοταν απο την εταιρια για να το ρυθμίσουν οι ιδιοι γιατι ηταν πολυ σιγουροι οτι κατι λάθος γινόταν με την ρύθμιση του προγράμματος ..τελικα εχτές μετα απο 2 εβδομάδες το πήρα το αμάξι μου απο αθήνα μιας και ειμαι απο πάτρα και ξέκινησα το ταξίδι για πάτρα ...ευτηχώς δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε ρετάρiσματα ουτε τιποτα ..απλα μου είπαν μιας και εβαλα 60 λιτρα δεξαμενή οτι μεχρι τα 3 γεμίσματα δεν γεμίζει κανονικα επειδλη οταν έφτασα πάτρα το λαμπάκι ειχε παει στο 2 απο τα τέσσερα λαμπακια και θεωρησα οτι ηταν λίγα τα χιλιομετρα ποθ εκανα ..ενω με την βενζίνη των 55 λίτρων του ρεζερβουαρ βγάζω 600 χιλίομετρα ..αρα περιμενω να δώ ...θα σας ενημερώνω πως πάει στη συνεχεια ....
-
Αμα πεταξεις και το φλοτερ που εμποδιζει την δεξαμενη να γεμιζει φουλ θα εισαι μια χαρα. Αυτο εκανα και εγω για να γεμιζει το ρεζερβουαρ μου με φουλ 52 λιτρα υγραεριο...
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Αμα πεταξεις και το φλοτερ που εμποδιζει την δεξαμενη να γεμιζει φουλ θα εισαι μια χαρα. Αυτο εκανα και εγω για να γεμιζει το ρεζερβουαρ μου με φουλ 52 λιτρα υγραεριο...και οι κανόνες ασφαλείας;
-
Ξερει κανεις που χρειαζεται ο περιοριστης πληρωσης του ρεζερβουαρ??? Για περιπτωση συγκρουσης???
-
επισης θα ήθελα να κανω μια ερώτηση ...υπάρχει καποιος τροπος γεμίσματος πχ. με μπουκάλα μιας και πάτρα ακομα δεν εχουμε πρατήριο ? εγω απλα το εκανα μιας και ερχομαι καθε εβδομαδα αθηνα ..απλα αν δεν ερθω καποια εβδομάδα ..τι μπορώ να κάνω ? ευχαριστώ
-
Ξερει κανεις που χρειαζεται ο περιοριστης πληρωσης του ρεζεβρουαρ??? Για περιπτωση συγκρουσης???Καλησπερα.Αν δεν κανω λαθος,το καυσιμο αυξομειώνει τον ογκο του αναλογα με την θερμοκρασια,χωρις να βαλεις, οπως ειπες,και την πιθανοτητα συγκρουσης....
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
εγω απλα το εκανα μιας και ερχομαι καθε εβδομαδα αθηνα ..απλα αν δεν ερθω καποια εβδομάδα ..τι μπορώ να κάνω ?Υπομονή να κάνεις και θα ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα πρατήριο και στην Πάτρα.
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
επισης θα ήθελα να κανω μια ερώτηση ...υπάρχει καποιος τροπος γεμίσματος πχ. με μπουκάλα μιας και πάτρα ακομα δεν εχουμε πρατήριο ? εγω απλα το εκανα μιας και ερχομαι καθε εβδομαδα αθηνα ..απλα αν δεν ερθω καποια εβδομάδα ..τι μπορώ να κάνω ? ευχαριστώhttp://www.alibaba.com/product-tp/105698479/LPG_Transfer_Pump.html
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
εγω απλα το εκανα μιας και ερχομαι καθε εβδομαδα αθηνα ..απλα αν δεν ερθω καποια εβδομάδα ..τι μπορώ να κάνω ?
Υπομονή να κάνεις και θα ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα πρατήριο και στην Πάτρα.
Μα καλα ...3η ΠΟΛΗ στην ελλαδα και να μην εχουμε ενα πρατήριο .....τοσο πίσω είμαστε ?
-
Ξερει κανεις που χρειαζεται ο περιοριστης πληρωσης του ρεζερβουαρ??? Για περιπτωση συγκρουσης???Για την αποθήκευση αερίου με ασφάλεια, υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες
γραμμές. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια δεξαμενή υγραερίου δεν είναι ποτέ πραγματικά κενή. Όταν η δεξαμενή είναι γεμάτη, το καύσιμο είναι σε υγρή μορφή. Αλλά σε ασφαλείς πιέσεις, δεν είναι όλη η ποσότητα του υγραερίου υγροποιημένη- ένα μικρό ποσό που είναι σε μορφή αερίου, γεμίζει το υπόλοιπο του χώρου στη δεξαμενή. Καθώς όλο και περισσότερο αέριο χρησιμοποιείται, η πίεση μειώνεται, αφήνοντας λιγότερο υγραέριο σε υγρή μορφή και περισσότερο χώρο καταλαμβάνει η αέρια φάση στη δεξαμενή.
Οι δεξαμενές πρέπει να έχουν πλήρωση μόνο περίπου στο 80 τοις εκατό. Μεταβολές στη θερμοκρασία μπορεί να αλλάξουν την πίεση μέσα στη δεξαμενή. Εάν επρόκειτο να συμπληρώσετε δεξαμενή σας σε 100 τοις εκατό σε ένα δροσερό μέρος, συννεφιασμένη μέρα, και στη συνέχεια να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στον ήλιο την επόμενη μέρα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει την αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό της δεξαμενής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διάφορους κινδύνους. Οπότε καλό θα ήταν και για σένα και για τους γύρω σου να ξανατοποθετήσεις τα συστήματα της δεξαμενής στην αρχική τους μορφή.
Όχι για σένα αλλά απορώ ποιος είναι αυτός που καταργεί διάφορες δικλείδες ασφαλείας. -
Οι δεξαμενές πρέπει να έχουν πλήρωση μόνο περίπου στο 80 τοις εκατό. Μεταβολές στη θερμοκρασία μπορεί να αλλάξουν την πίεση μέσα στη δεξαμενή. Εάν επρόκειτο να συμπληρώσετε δεξαμενή σας σε 100 τοις εκατό σε ένα δροσερό μέρος, συννεφιασμένη μέρα, και στη συνέχεια να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στον ήλιο την επόμενη μέρα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει την αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό της δεξαμενής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διάφορους κινδύνους. Οπότε καλό θα ήταν και για σένα και για τους γύρω σου να ξανατοποθετήσεις τα συστήματα της δεξαμενής στην αρχική τους μορφή.
Όχι για σένα αλλά απορώ ποιος είναι αυτός που καταργεί διάφορες δικλείδες ασφαλείας.Eτσι οπως τα λες, δεν υπαρχει πραγματικα κανενας κινδυνος...
Ακομα και αν πραγματικα παρκαρεις το αμαξι στον ηλιο φουλαρισμενο 100% και αυξηθει πολυ η πιεση, νομιζω οτι θα ανοιξει καποια μικρη βαλβιδα διαφυγης και μαλιστα θα πεταχτει υγραεριο εξω απο το αυτοκινητο...
Ετσι μου ειπε ο εγκαταστατης τουλαχιστον...Την συσκευη περιορισμου πληρωσης την αφαιρεσε ο εγκαταστατης μου μετα απο δικη μου απαιτηση.
-
Όχι για σένα αλλά απορώ ποιος είναι αυτός που καταργεί διάφορες δικλείδες ασφαλείας.Eτσι οπως τα λες, δεν υπαρχει πραγματικα κανενας κινδυνος...
Ακομα και αν πραγματικα παρκαρεις το αμαξι στον ηλιο φουλαρισμενο 100% και αυξηθει πολυ η πιεση, νομιζω οτι θα ανοιξει καποια μικρη βαλβιδα διαφυγης και μαλιστα θα πεταχτει υγραεριο εξω απο το αυτοκινητο...
Ετσι μου ειπε ο εγκαταστατης τουλαχιστον...Την συσκευη περιορισμου πληρωσης την αφαιρεσε ο εγκαταστατης μου μετα απο δικη μου απαιτηση.
κάποια;
κάποια; δε σου έδειξε καμία βαλβίδα εκτόνωσης (άραγε υπάρχει; ), την ονομάτισε 'κάποια' και εσύ δέχτηκες; ή μάλλον αυτός δέχτηκε να σε αφήσει να φύγεις έτσι;Μαζί με την πίεση να σου πω ότι αυξάνεται και ο όγκος. Η δεξαμενή σου σχεδιάστηκε να αντέχει συγκεκριμένες πιέσεις, με συγκεκριμένες συνθήκες τις οποίες ναι μεν τώρα που γράφεις μπορεί να μην τις υπερβαίνεις αλλά σκέψου μία αστοχία υλικού σε μία ραφή της δεξαμενής.
Πολύ επιπόλαιη μου φαίνεται αυτή η κίνηση του εγκαταστάτη σου. Εσύ μπορεί να ζητούσες ότι τρελό έχεις σκεφτεί.
Κάποια πράγματα από την λίστα 'Do Not' δε θα έπρεπε να τα μεταφέρουμε στην λίστα 'To Do' όπως στην περίπτωση αυτή έχουμε 'Να μην υπερβαίνει η πλήρωση το 80%' και το κάνουμε 'Να γεμίζουμε στο 100% κερδίζοντας 4-5 λίτρα' ρισκάροντας τα πάντα.Κάποιος εγκαταστάτης από εδώ μέσα νομίζω μπορεί να μας καλύψει για το αν δουλεύει το σύστημα σαν τις παλιές χύτρες ταχύτητας οι οποίες σφύριζαν όταν ανέβαζαν μεγάλη πίεση και κατά πόσο εγγυημένο είναι αυτό από κάποιον ότι θα ανοίξει και θα σου βγάλει 50 λίτρα υγροποιημένου υγραερίου στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου σου.
Youtube VideoΦιλικά πάντα έτσι; Κουβέντα κάνουμε για το Ελληνικό μπάχαλο.
-
H κατάργηση του περιοριστή πλήρωσης της δεξαμενής υγραερίου είναι επικίνδυνη.
Μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο μέχρι να επαναφέρεις τον περιοριστή πλήρωσης.
Αλλιώς πηγαίνεις γυρεύοντας. Σε περίπτωση διαρροής υγραερίου μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μια πηγή ανάφλεξης. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
H κατάργηση του περιοριστή πλήρωσης της δεξαμενής υγραερίου είναι επικίνδυνη.Μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο μέχρι να επαναφέρεις τον περιοριστή πλήρωσης.
Αλλιώς πηγαίνεις γυρεύοντας. Σε περίπτωση διαρροής υγραερίου μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μια πηγή ανάφλεξης.+1000
αυτος που σου αφαίρεσε τον δεικτη ασφαλειας μονο εγγεταστατης δεν μπορει να λεγετε,αλλα και εσυ για 5-10 λιτρα τι θα κερδισεις? λαθος ,μεγαλο λαθος.με λιγα λογια.οταν ο εγγαταστατης σου σου προτεινει τετοια (κολπα) ειναι ανευθυνος και επικυνδινος.
δεν εχει ιδεα στο τι κανει οποτε μακρυα.και απο αυτον και απο μενα. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
καλημερα σε ολους.φιλος με jimny εκαψε βαλβιδες εισαγωγης ....
Μηπως εννοείς βαλβιδες εξαγωγης?
ναι λαθος δικο μου εξαγωγης εκαψε.χλμ πριν την μετατροπη 100.000 .τωρα εχει περιπου 150.000.
-
σύστημα με ή χωρίς λαδιέρα ?
Υγραεριοκίνηση!