-
Ο χρήστης cson έγραψε:
.......................Πολύ σημαντικό είναι ο χρονος των μπεκ σίγουρα αλλά και ο χρονος απόκρισης της lpg cpu. Έχω τοποθετησει ενα κιτ της omvl το καινουριο μοντελο, και παει πραγματικα φοβερά. Η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το παλιό κιτ που φοραγα 7 χρόνια το οποίο ηταν σωστα ρυθμισμένο. Επίσης κατέβηκα σε κατανάλωση κατα 2lt/100χλμ.................Λογικο ειναι εβαλες κατι με τεχνολογια 7 ετη νεοτερο, μη ξεχναμε οτι απο τοτε σχεδον ολες οι εταιρειες εχουν αλλαξει 2-3 εγκεφαλους και αρκετα μπεκ για να καταφερουν να φτιαξουν 'καλυτερα' μηχανηματα.
-
Σωστα Ηλία, απλα επειδή τυχαίνει και ασχολούμαι εγώ προσωπικά με όλα τα αυτοκίνητα φίλων που βάζουν υγραέριο, το συγκεκριμένο κιτ που ανεφερα έχει τέλεια λειτουργια στις χαμηλες στροφές χωρίς ίχνος κομπιασματος. Αναφέρω τις χαμηλες γιατί είναι σημείο που χωλαινουν πολλά συστήματα. Επίσης έρχεται μαζί με μπεκ valtek std 39 που είναι ταχύτερα απο τα hana σύμφωνα με τα specs που εψαξα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σωστα Ηλία, απλα επειδή τυχαίνει και ασχολούμαι εγώ προσωπικά με όλα τα αυτοκίνητα φίλων που βάζουν υγραέριο, το συγκεκριμένο κιτ που ανεφερα έχει τέλεια λειτουργια στις χαμηλες στροφές χωρίς ίχνος κομπιασματος. Αναφέρω τις χαμηλες γιατί είναι σημείο που χωλαινουν πολλά συστήματα. Επίσης έρχεται μαζί με μπεκ valtek std 39 που είναι ταχύτερα απο τα hana σύμφωνα με τα specs που εψαξα.Δεν είναι όμως πιο γρήγορα από τα Kehin των 1.3 omh τα υπόλοιπα τύπου βενζινης είναι αντίγραφα αυτών , είναι φυσικά λογικό ένα κιτ με 7 χρόνια πίσω δεν έχει καν τις δυνατότητες ενός σύγχρονου κιτ . Άστο λίγο χρόνο να βγάλεις τα συμπεράσματα σου ένα κιτ κρίνετε και από τη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο. Στο brc βασίζετε το νέο omvl .. επιμένω αν είχες επιλέξει prins θα είχες στα ίδια χρήματα περίπου πολύ εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.. και αντοχή στο χρόνο απεριόριστη ..
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Εκτος απο εναν κατασκευαστη που προωθει την ηλεκτρονικη λαδιερα (ακομα και με αυτην εχουν εμφανιστει οι γνωστες βλαβες σε καποια αυτοκινητα) δεν την πρωτεινει καποιος αλλος, η αποψη μου ειναι οτι τσαμπα λερωνει την εισαγωγη και τους υπολοιπους χωρους που περναει στον κινητηρα.Η Ρrins την προωθεί αλλά δεν ακριβώς λάδιερα είναι ένα ολόκληρο σύστημα λίπανσης σχεδιασμένο με εγκέφαλο και ελεγχόμενους ψεκαμςους αναλόγως φορτίου . Επίσης είναι φθηνότερη λύση από το ψεκασμό βενζινης που έχει το σύστημα επίσης ... δεν έχει λάδι αλλά πρόσθετο .. σε εμας μετά από 400 και,πλέον εγκατάστασεις προβληματικών μοτέρ δεν έχουμε ούτε ένα θέμα με βαλβίδες με το σύστημα αυτό .. φυσικά γίνονται διάφορα όπως τρύπα και χρήση διαφόρων λαδιών και πολλα αλλά .. δυστυχώς ο κλάδος έχει γνώμη για τα πάντα .. έχουμε δει πολλά ..
-
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
Σωστα Ηλία, απλα επειδή τυχαίνει και ασχολούμαι εγώ προσωπικά με όλα τα αυτοκίνητα φίλων που βάζουν υγραέριο, το συγκεκριμένο κιτ που ανεφερα έχει τέλεια λειτουργια στις χαμηλες στροφές χωρίς ίχνος κομπιασματος. Αναφέρω τις χαμηλες γιατί είναι σημείο που χωλαινουν πολλά συστήματα. Επίσης έρχεται μαζί με μπεκ valtek std 39 που είναι ταχύτερα απο τα hana σύμφωνα με τα specs που εψαξα.
Δεν είναι όμως πιο γρήγορα από τα Kehin των 1.3 omh τα υπόλοιπα τύπου βενζινης είναι αντίγραφα αυτών , είναι φυσικά λογικό ένα κιτ με 7 χρόνια πίσω δεν έχει καν τις δυνατότητες ενός σύγχρονου κιτ . Άστο λίγο χρόνο να βγάλεις τα συμπεράσματα σου ένα κιτ κρίνετε και από τη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο. Στο brc βασίζετε το νέο omvl .. επιμένω αν είχες επιλέξει prins θα είχες στα ίδια χρήματα περίπου πολύ εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.. και αντοχή στο χρόνο απεριόριστη ..
Ποσο πιο εντυπωσιακά αποτελεσματα? Το έχω δει φορεμενο στη πραξη σε type r βελτιωμένο με στροφαρισμα 9000 στροφές και το αμάξι ξυριζει. Δεν το πίστευα ουτε εγώ, αλλά ο Σταυρος το έχει σαν κορυφαίο συστημα. Επισης επειδή ξεκίνησε να δουλεύει και το brc, λέει οτι δεν συγκρινεται με το νεο omvl.
Καταρχάς μιλάμε για το νεο omvl το οποίο όσο και να το ψάχνω στους καταλόγους σαν εγκέφαλο δεν το βρίσκω πουθενά. Όλοι έχουν ακόμη τον παλιό εγκέφαλο dream xxi, και όχι αυτον τον νεο dream.
Για περισσότερες πληροφορίες μιληστε με τον Σταύρο στην alfagas να σας πει τα χαρακτηριστικά λειτουργιας. -
Πολυ καλα τα Kehin αλλα αν θα εξετασουμε και το 'value for money' εκει δυστυχως υστερουν αρκετα.
Ακομα και με αυτο το συστημα λιπανσης δεν ειναι λιγοι οι κινητηρες που εχουν βγαλει τις γνωστες βλαβες, οπως και παρα πολλοι 'ευαισθητοι' κινητηρες χωρις την εξτρα λιπανση και με υποδεεστερα κιτ δεν εχουν κανει κιχ μετα απο πολλα χιλιομετρα.
Ειναι φυσιολογικο αν οχι απαραιτητο ο καθενας στον κλαδο να εχει γνωση και αποψη για τα παντα ή σχεδον τα παντα που αφορουν τον τομεα του, το οτι θα βρουμε και καλους και κακους στον κλαδο ειναι και αυτο φυσιολογικο. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν είναι όμως πιο γρήγορα από τα Kehin των 1.3 omh τα υπόλοιπα τύπου βενζινης είναι αντίγραφα αυτών , είναι φυσικά λογικό ένα κιτ με 7 χρόνια πίσω δεν έχει καν τις δυνατότητες ενός σύγχρονου κιτ . Άστο λίγο χρόνο να βγάλεις τα συμπεράσματα σου ένα κιτ κρίνετε και από τη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο. Στο brc βασίζετε το νέο omvl .. επιμένω αν είχες επιλέξει prins θα είχες στα ίδια χρήματα περίπου πολύ εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.. και αντοχή στο χρόνο απεριόριστη ..
Ποσο πιο εντυπωσιακά αποτελεσματα? Το έχω δει φορεμενο στη πραξη σε type r βελτιωμένο με στροφαρισμα 9000 στροφές και το αμάξι ξυριζει. Δεν το πίστευα ουτε εγώ, αλλά ο Σταυρος το έχει σαν κορυφαίο συστημα. Επισης επειδή ξεκίνησε να δουλεύει και το brc, λέει οτι δεν συγκρινεται με το νεο omvl.
Καταρχάς μιλάμε για το νεο omvl το οποίο όσο και να το ψάχνω στους καταλόγους σαν εγκέφαλο δεν το βρίσκω πουθενά. Όλοι έχουν ακόμη τον παλιό εγκέφαλο dream xxi, και όχι αυτον τον νεο dream.
Για περισσότερες πληροφορίες μιληστε με τον Σταύρο στην alfagas να σας πει τα χαρακτηριστικά λειτουργιας.,
Δεν ξέρω πάντως το ραλλυ για αγωνιστικό type r με prins ήταν http://www.prinsautogas.com/articles/en ... -will.html
Μάλλον δεν έχεις δει Slk με Prins να βγάζει 5-6 άλογα παραπάνω με το υγραέριο στο δυναμόμετρο στις 6800 σαλ .. από την βενζινη .. -
Οταν το ξεκιναω και ειναι κρυο στη βενζινη μου κανει δυνατο κροταλισμα (ανοιξα και καπο και ειδα τον κινητηρα να τρεμει ολοκληρος!). Μολις μπει στο υγραεριο δεν εχω προβλημα.
Οταν ζεσταθει αρκετα και το γυρισω βενζινη δεν εχει προβλημα.
Τι προβλημα ειναι αυτο; Φταιει ο χαρτης καυσιμου; -
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
Για περισσότερες πληροφορίες μιληστε με τον Σταύρο στην alfagas να σας πει τα χαρακτηριστικά λειτουργιας.,
Δεν ξέρω πάντως το ραλλυ για αγωνιστικό type r με prins ήταν http://www.prinsautogas.com/articles/en ... -will.html
Μάλλον δεν έχεις δει Slk με Prins να βγάζει 5-6 άλογα παραπάνω με το υγραέριο στο δυναμόμετρο στις 6800 σαλ .. από την βενζινη ..Το type r που διαφημίζει η prins το πιστεύω οτι παει καλυτερα απο βενζίνη, όμως αναρωτησου πως ρυθμίστηκε να πηγαινει ετσι. Πάνω σε δυναμομετρο οπωσδήποτε. Ποιος εγκατάστασης υγραριου ασχολείται με 2 στάδιο βελτιωμένου να βάλει υγραέριο και να το ρυθμίσει χειροκίνητα στο vtec απο 5500 έως 9000? Θέλει δυναμομετρο και άφθονο χρονο, είναι ζορικο με τον τροπο που ανεβαζει στροφες, ίσως να θέλει και wideband λάμδα για σωστότερη ρύθμιση.
Οποτε μη συγκρίσεις τα project των εταιριών που τα έχουν ρυθμίσει στη πένα στα δυναμομετρα , σε σχέση με του απλού πελάτη που πρέπει να το πάρει να φύγει.
Και μιλάμε να δουλεύει υγραέριο μέχρι τον κόφτη, όχι βενζίνη μετα τις 6000.Όσο για ενα μαμά slk δεν υπάρχει σύγκριση με ένα δεύτερου σταδίου type r στη πολυπλοκότητα της ρύθμισης.
-
Ο χρήστης ioannisSm έγραψε:
Οταν το ξεκιναω και ειναι κρυο στη βενζινη μου κανει δυνατο κροταλισμα (ανοιξα και καπο και ειδα τον κινητηρα να τρεμει ολοκληρος!). Μολις μπει στο υγραεριο δεν εχω προβλημα.
Οταν ζεσταθει αρκετα και το γυρισω βενζινη δεν εχει προβλημα.
Τι προβλημα ειναι αυτο; Φταιει ο χαρτης καυσιμου;Μάλλον κάποιο μπουζί είναι στα τελευταία του. Είχε συμβεί και στο δικό μας υγραεριοκίνητο αυτό το περιστατικό. Τις τελευταίες φορές πριν αλλάξουμε τα μπουζί κάποιες φορές όταν το βάζαμε μπροστά είχε τύχει να κροταλίζει έντονα στο κρύο ξεκίνημα, σαν να βαράνε σφυριά μέσα στον κινητήρα... Όταν ζεσταινόταν όλα καλά. Όταν ήταν κρύο όμως τρομάζαμε!! Αλλάξαμε μπουζί και όλα άψογα! Άλλαξέ τα άμεσα κι εσύ γιατί κι εμείς τυχεροί ήμασταν που δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά...
-
Μετά από 7 χρόνια απροβλημάτιστη εγκατάσταση BRC PLUG N DRIVE ρωτάω αν αξίζει να αλλάξω την μπεκιέρα με ΗΑΝΑ.
Το αυτοκίνητο είναι το mazda 6 1,8 και μου καιει με τα 18άρια ζαντολάστιχα που έχω πάνω γύρω στα 9,5 με 10 λιτρα/100χλμ.
Αξίζει η αλλαγή;
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Μετά από 7 χρόνια απροβλημάτιστη εγκατάσταση BRC PLUG N DRIVE ρωτάω αν αξίζει να αλλάξω την μπεκιέρα με ΗΑΝΑ.Το αυτοκίνητο είναι το mazda 6 1,8 και μου καιει με τα 18άρια ζαντολάστιχα που έχω πάνω γύρω στα 9,5 με 10 λιτρα/100χλμ.
Αξίζει η αλλαγή;
Αυτά που έχεις τώρα είναι τύπου ηλεκτροβαλβιδας;;
-
Τύπου βενζίνης έχει το Plug n Drive. Παλιότερα είχε άλλη μπεκιέρα την ορθογώνια αν θυμάμαι καλά την ασημένια αλλά ήταν τύπου βενζίνης κι αυτά απ' όσο θυμάμαι... Τα καινούρια που βάλαμε πριν 2 χρόνια κι εμείς το ίδιο σύστημα είναι κι αυτά τύπου βενζίνης με άλλη μπεκέρια βέβαια και άλλο σχήμα...
Το δικό μας 1.400 έχει κατανάλωση 7,2-7,5. Οπότε το δικό σου που είναι 1.800 λογικό δεν είναι να έχει 2 - 2,5 λίτρα παραπάνω; Είναι και πιο βαρύ το σκάφος σου. Δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις κάτι αν κάνεις αυτό που λες... είναι 1800κυβικά και βαρύ αμάξωμα...
-
http://imgur.com/a/fGKgA
upload pic
Αυτήν έχω εγώ.Το plug n drive φοράω από το 2010-11.
Κατανάλωση από 9,5 μέχρι 10,5 με 18άρια ζαντολάστιχα. Πριν μισό λίτρο κάτω με τα 17άρια.
-
Όχι μην αλλάξεις τίποτα.
-
Χαιρετώ το φόρουμ μιας και γράφω πρώτη φορά αν και σας διαβάζω καιρό.
Χρειάζομαι τα φώτα σας γιατι σκέφτομαι μήπως ήρθε η ώρα να βάλω υγραέριο σε ένα Hyundai accend του 2001.Το αυτοκίνητο είναι του πατέρα αρκετά αξιόπιστο και οικονομικό αλλά λόγω εργασίας στην επαρχία θα γίνονται τακτικά μεγάλα δρομολόγια και πιστεύω θα κάνει σύντομα απόσβεση στα χρήματα.Επειδή δεν έχω κανένα γνωστό περιμένω συμβουλές και προτάσεις για συνεργείο, κάποιο κιτ κτλ.
-
Έχω το mitsubishi colt cz3 1,3 με BRC SEQUENT 24.
Μετά από 70.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα έχω το εξής θέμα εδώ και 4 μήνες περίπου. Ενώ γυρίζει η μίζα αργεί να σκάσει ο κινητήρας.
Ο μηχανικός της αντιπροσωπείας είπε ότι θέλει να μετρήσει βαλβίδες και μάλλον θα θέλουν ρύθμιση.Πριν προχωρήσω στην ακριβή ρύθμιση σκοπεύω να μετρήσω τις βαλβίδες σε τρίτο συνεργείο και φίλο.
Προληπτικά γέμισα με βενζίνα και ένα καθαριστικό συστήματος τροφοδοσίας και πλέον με την βενζίνη παίρνει πιο γρήγορα σχεδόν άμεσα μπροστά.
Διάφορους που ρώτησα μου είπαν από αντλία καυσίμου μέχρι καθαρισμό μπεκ.
Επίσης πρέπει να αναφέρω το γεγονός ότι όταν ήταν ζεστό έπαιρνε άμεσα μπροστά έσκαγε δηλαδή αμέσως.
Στο δρόμο με γκάζι δεν είχα κανένα πρόβλημα.Με την βενζίνη που δουλεύω τώρα μου φαίνεται σαν να πήρε 5 άλογα το αυτοκίνητο , είναι πιο ζωηρό στις χαμηλομεσαίες στροφές.
Μετά από λειτουργία του αυτοκινήτου με βενζίνη και καθαριστικό για 300χλμ έκανα εναλλαγή σε υγραέριο. Διαπιστώθηκε ότι το επόμενο πρωί και ενώ το προηγούμενο βράδυ έσβησε με υγραέριο, δεν έπαιρνε γρήγορα μπροστά, δηλαδή δεν έσκαγε πάλι.
Να υποθέσω ότι η δυσκολία οφείλεται τελικά στα ρεύματα αφού με την λειτουργία σε βενζίνη έπαιρνε αμέσως και λειτουργούσε ρολόι, κυριολεκτικά πετούσε.
Χρήσιμη η βοήθειά σας
-
Ελενξε τα μπεκ υγραεριου μηπως κατουραει κανενα και πλημμυρίζει ο θαλαμος με υγραεριο και δυσκολευεται να πάρει μετα. Δοκιμασε να σβησεις τη μηχανη γυριζοντας σε βενζινη 2-3 χλμ πριν φτάσεις στο προορισμο σου.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Μετά από λειτουργία του αυτοκινήτου με βενζίνη και καθαριστικό για 300χλμ έκανα εναλλαγή σε υγραέριο. Διαπιστώθηκε ότι το επόμενο πρωί και ενώ το προηγούμενο βράδυ έσβησε με υγραέριο, δεν έπαιρνε γρήγορα μπροστά, δηλαδή δεν έσκαγε πάλι.
Χρήσιμη η βοήθειά σαςτο βραδυ αν το γυρισεις με βενζινη το πρωι θα παρει ευκολα μπρος;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Χρήσιμη η βοήθειά σαςτο βραδυ αν το γυρισεις με βενζινη το πρωι θα παρει ευκολα μπρος;
Ναι παίρνει αμέσως
Υγραεριοκίνηση!