-
Πίεση πνεύμονα έλεγξε. Μη βασίζεσαι στο οτι δεν βλέπεις φτωχό.
-
πιεση πνευμονα οπως σωστα λεει ο φιλος και μαπ.
-
Για το ΜΑΡ έχω ένα μαραφέτι και βλέπω υποπίεση, αυτό εννοείς; Ή κάτι άλλο;
Στη πίεση ισχύει ότι και στις βενζίνες; Δηλ. έχουμε μία τιμή στο ρελαντί και με το που φορτώσουμε δεν πρέπει να πέσει καθόλου; Πόση πρέπει να είναι περίπου μια που θα το δω; Μιλάμε για ατμοσφαιρικό 1400 άρι με 82 ps.
Ευχαριστώ παίδες. -
ναι ο μαπ ειναι αυτος που μετραει υποπιεση κινητηρα και πιεση υγραεριου. η πιεση του πνευμονα στο ρελαντι πρεπει να εχει μια τιμη κοντα στο 1,10-1,35 και στο φουλ κοντα τα 2 bar.
-
Ο.κ. θα το ψάξω, να είσαι καλά.
-
Πράγματι υπάρχει πρόβλημα πίεσης. Στο ρελαντί έχει 0.95 σε λίγο φορτίο 0.85 και στο πλήρες 0,65. Αντικατέστησα το φίλτρο τα μπεκιέρας και φύσηξα, διότι δεν είχα ενώ νόμιζα, το φίλτρο του πνεύμονα τα οποία και τα 2 μου φαινόταν ο.κ. λόγου του ότι τα φύσηξα και δεν κατάλαβα αντίσταση. Εννοείτε ότι αύριο θα παραγγείλω του πνεύμονα και θα το αντικαταστήσω άσχετα ότι μου φαινόταν καλό. Εάν υποθέσουμε ότι είναι ο.κ. κάποια άλλη περίπτωση πάει ο νους σας;
-
κοιτα μην εχουν φρακαρει τα εμβολακια απο τις 2 ηλεκροβαλβιδες πισω και μπρος.
-
Καλησπέρα, εχω τοποθετήσει σε Accord 1/03 σύστημα υγραεριοκίνησης Lovato Easy&Fast με OBD Θύρα. Έχω κάνει ήδη 26.000χλμ+. Απο τήν 1η ημέρα το ρυθμίσαμε στο δρόμο και δέν αντιμετώπισα κάποιο θέμα.
Ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα:
-Συχνά διαβάζω οτι τα αυτοκίνητα με υγραέριο καίνε τήν αντλία βενζίνης, μέχρι στιγμής δέν έχω αλλάξει ποτέ,
-Μόνο κατά τη λειτουργία του A/C μου κάνει καμιά φορά μικροδιακοπές στην επιτάχυνση, το είδαμε με το διαγνώστικο στο δρόμο , το φτιάξαμε και μετά απο 2 εβδομάδες ξανά τα ίδια. Δέν έχω κανένα άλλο θέμα..
Μου ειπέ να καθαρίσω την πεταλούδα γκαζιού, όντως πρέπει να έχει δίκιο ποτέ δέν έχει καθαριστεί.
-Διαβάζω οτι πολλά αυτοκίνητα με LPG ρίχνουν καθαριστικά βενζίνης στο ρεζερβουάρ ανα χ χιλιόμετρα, κάνει όντως δουλειά, τα μπέκ δέν τα έχω καθαρίσει ποτε με υπέρηχους.
Μου δημιουργήθηκαν οι απορίες, το αμάξι έχει στρωσει και στην λειτουργία του A/C.
Ευχαριστώ -
ποσα χιλιομετρα εχεις συνολικα στο Accord;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ποσα χιλιομετρα εχεις συνολικα στο Accord;1o χέρι=300.000+χλμ
-
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
1o χέρι=300.000+χλμ
Δηλαδη έκανες τη μετατροπη στις 275000 χιλ περιπου.
Τα χιλιομετρα ειναι 'αρκετα' για να βγαλει καποιες μικροβλαβες ο κινητηρας και δεν θα ξερεις που να τις αποδωσεις, στο αεριο ή στα 'χιλιομετρα'Εμενα στο WagonR που εχω, με το που χαλασε η 'μαμα' αντλια βενζινης, χαλαει τις υπολοιπες στους 10-15 μηνες.
Η τελευταια που χαλασε στους 10 μηνες αλλαχθηκε δωρεαν απο τη Σουζουκι, αλλα γενικως ειναι εκνευριστικο αυτο με τις αντλιες.
Λογικα ζοριζονται περισσοτερο αφου εχουν συνεχεια πιεση καυσιμου χωρις να εκτονωνονται, απο την αλλη ολες οι αλλαγμενες ηταν Bosh, ενω η εργοστασιακη Denso (δεν ξερω αν παιζει ρολο κι αυτο) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
1o χέρι=300.000+χλμ
Δηλαδη έκανες τη μετατροπη στις 275000 χιλ περιπου.
Τα χιλιομετρα ειναι 'αρκετα' για να βγαλει καποιες μικροβλαβες ο κινητηρας και δεν θα ξερεις που να τις αποδωσεις, στο αεριο ή στα 'χιλιομετρα'Εμενα στο WagonR που εχω, με το που χαλασε η 'μαμα' αντλια βενζινης, χαλαει τις υπολοιπες στους 10-15 μηνες.
Η τελευταια που χαλασε στους 10 μηνες αλλαχθηκε δωρεαν απο τη Σουζουκι, αλλα γενικως ειναι εκνευριστικο αυτο με τις αντλιες.
Λογικα ζοριζονται περισσοτερο αφου εχουν συνεχεια πιεση καυσιμου χωρις να εκτονωνονται, απο την αλλη ολες οι αλλαγμενες ηταν Bosh, ενω η εργοστασιακη Denso (δεν ξερω αν παιζει ρολο κι αυτο)Πρίν πάρω την απόφαση για μετατροπή, έγινε επισκευή στο μοτέρ, έγινε αντικατάσταση (τσιμουχάκια βαλβίδων κ.λ.π)
μετρήθηκε συμπίεση.Απο Αντλίες Βενζίνης είχα αλλάξει στο Corsa C 3 φορές και δέν ήταν και LPG.
Πολλοί βάζουν κάποιο ρελέ στην αντλία, κάτι το οποίο δέν έχω κάνει για το λόγο οτι έχει ρυθμιστεί να ψεκάζει 1λτ/100χλμ και στα υψηλα φορτία.
Ο εγκατάστατης σου τι λέει για την αντλία βενζίνης , είναι συχνό φαινόμενο στα WagonR?
Πάντως ανα 3.000χλμ δουλεύω και 20χλμ βενζίνη , όπως έχω διαβάσει απο τις διάφορες κοινότητες , για να 'ψύχεται' η αντλία.Δέν ξέρω εάν είναι σωστό.Ανα μήνα κάνω 3.000χλμ οπότε έχω σωθεί απο άποψη οικονομίας.
Να μην το ματιάσω δέν έχει βγάλει οτιδήποτε. -
Αυτο με την αντλια το ειχα σκεφτει κι εγω (να το βαζω ποτε ποτε βενζινη), αλλα συμφωνα με τον μηχανικο δεν κερδιζω και πολλα. Ειναι ολη την ωρα πιεσμενη και την εκτονωνουμε λιγο που και που;
Με τις αντλιες ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, εγω πιστευω οτι οφειλεται και στην μαρκα.
Μια αντλια 'επωνυμη' κοστιζει 70-90€, ενω αν παρω τη 'δικη του' θελω πανω απο 350€ (βεβαια ερχεται σετ με κατι που μοιαζει σαν φιλτρο).
Το WagonR ήταν 2ο αυτοκινητο, με το υγραεριο πηρε καποια χιλιομετρα παραπανω (15-20000 το χρονο)
Τωρα στις 205000 (αεριο εβαλα στις 113000) εχει προβλημα με μια βαλδιδα εξαγωγης, μικρο ρηγμα στη φλαντζα, ενω καιει και πολυ λαδι (λαδι εκαιγε και πριν το αεριο).
Οποτε το εχω μονο για την πολη και καποιες μικροδουλεις για οσο αντεξει μιας και δε με συμφερει να το φτιαξω -
Παιδια, αφενος ξεκινανε παντα με βενζινη, αφετερου ολοι πλεον βαζουν ψεκασμο βενζινης στα ψηλα φορτια και κατα τριτον η αντλια μπορει να ειναι και μεσα στο ρεζερβουαρ οποτε δεν τιθεται καν θεμα ψυξης. Για αντλιες εχω ακουσει μονο σε μικρα 'οικονομικα' αυτοκινητα οπου ειναι φυσιλολογικο τα ανταλλακτικα να μην ειναι τοσο ανθεκτικα οσο σε μεγαλυτερα μοντελα και ειδικα οταν δεν ειναι της μανας τους αλλα απο εταιρειες εκτος. Στα δικα μου ποτε δεν ειχα προβλημα, ουτε στο CRV που εχει γραψει 50 χιλ χλμ. Θελουν, ειδικα τα Honda, ρυθμιση βαλβιδων καθε 20-30 χιλ χλμ, κατι το οποιο θα επρεπε να γινεται ουτως η αλλως ακομα και μονο με βενζινη. Το αυτοκινητο σχεδον 3 χρονια τωρα λειτουργει αψογα σαν να δουλευει με βενζινη, δεν καταλαβαινεις τιποτα. Αν υπαρχει εστω και καποιο προβλημα δεν φταιει το υγραεριο αλλα ειτε ο εγκαταστατης ειτε το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Παιδια, αφενος ξεκινανε παντα με βενζινη, αφετερου ολοι πλεον βαζουν ψεκασμο βενζινης στα ψηλα φορτια και κατα τριτον η αντλια μπορει να ειναι και μεσα στο ρεζερβουαρ οποτε δεν τιθεται καν θεμα ψυξης. Για αντλιες εχω ακουσει μονο σε μικρα 'οικονομικα' αυτοκινητα οπου ειναι φυσιλολογικο τα ανταλλακτικα να μην ειναι τοσο ανθεκτικα οσο σε μεγαλυτερα μοντελα και ειδικα οταν δεν ειναι της μανας τους αλλα απο εταιρειες εκτος. Στα δικα μου ποτε δεν ειχα προβλημα, ουτε στο CRV που εχει γραψει 50 χιλ χλμ. Θελουν, ειδικα τα Honda, ρυθμιση βαλβιδων καθε 20-30 χιλ χλμ, κατι το οποιο θα επρεπε να γινεται ουτως η αλλως ακομα και μονο με βενζινη. Το αυτοκινητο σχεδον 3 χρονια τωρα λειτουργει αψογα σαν να δουλευει με βενζινη, δεν καταλαβαινεις τιποτα. Αν υπαρχει εστω και καποιο προβλημα δεν φταιει το υγραεριο αλλα ειτε ο εγκαταστατης ειτε το αυτοκινητο.Συμφωνώ απόλυτα, στην εκκίνηση δουλεύει με βενζίνη μέχρι τα νερά να πιάσουν 35 βαθμούς εάν θυμάμαι καλά που το έβλεπα.Όσο για τις βαλβίδες τώρα με το LPG τις κοιτάω πιο νωρίς ανά 25.000χλμ.Μέχρι στιγμής όλα είναι εντάξει.
Κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινώς λόγω εργασίας.
Για το Accord δέν ξέρω ακριβώς τι τύπο αντλίας έχει αφού δέν έχει αλλαχτεί ποτέ. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Αν υπαρχει εστω και καποιο προβλημα δεν φταιει το υγραεριο αλλα ειτε ο εγκαταστατης ειτε το αυτοκινητο.κατα την ταπεινη μου αποψη φταίει και το υγραεριο.
ειναι μια πολυ σοβαρη μετατροπη του κινητηρα και οι συνθηκες καυσης του δεν ειναι ιδιες με της βενζινης.
Σε αλλα αυτοκινητα ο κινητηρας αντεχει περισσοτερο, σε αλλα ισως λιγοτερο.
Επισης οπως σωστα ανεφερες ειναι και θεμα εγκαταστατη, αλλα και οδηγου (τροπου οδηγησης).
Πιστευω οτι μετα το πρωτο 'ξεσπασμα' οπου ολοι βαφτιστηαν 'εγκαταστατες' εχει ξεκαθαρισει η αγορα και οι εναπομειναντες ξερουν πλεον τη δουλεια.Απο'κει και περα προκειται αναμφιβολα για πολυ οικονομικη μετακινηση, προσωπικα τον περισσοτερο καιρο που το εχω θυμαμαι την τιμη του αεριου να ηταν κατω απο το μισο της βενζινης (τωρα ειναι στα 0,538€ ενω η βενζινη στο 1,30+)
Το αυτοκινητο μου εβγαλε καποιες ζημιες, δεν ξερω αν φταιει το αεριο ή οχι, μπορει και να εβγαιναν απο μονες τους και απλα το αεριο να τις επιταχυνε.
Το θεμα ειναι οτι στα 90000+ χιλιομετρα που εκανα εξοικονομησα χρηματα για να παρω αλλα δυο αυτοκινητα :lol -
Εγω αναφερομουν στην αρχικη εγκατασταση και τυχον προβληματα στις πρωτες χιλ χλμ οπου φυσιολογικα δεν πρεπει να υπαρχουν. Ακομα και μετα ομως ειναι πλεον φυσιολογικο να μην βγαινουν προβληματα. Ακομα και εδω τοσο καιρο δεν γραφει κανενας για προβληματα και να φανταστεις οτι ολα τα αυτοκινητα εχουν φορτωσει πολλες χιλιαδες χλμ πλεον και εχουν προστεθει και πολλα νεα.
-
Οταν δουλευουμε υγραεριο η αντλια βενζινης δουλευει κανονικα,ανεβαζει πιεση στην μπεκιερα και η βενζινη συνεχως επιστρεφει στο ρεζερβουαρ.
Αρα δν τιθεται θεμα για την αντλια.Οι αντλιες καιγονται γιατι το 90% των υγραεριοκινητων κυκλοφορει με 5-10 λιτρα βενζινη.
Αυτα εχω ακουσει αυτα λεω. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Οταν δουλευουμε υγραεριο η αντλια βενζινης δουλευει κανονικα,ανεβαζει πιεση στην μπεκιερα και η βενζινη συνεχως επιστρεφει στο ρεζερβουαρ.
Αρα δν τιθεται θεμα για την αντλια.Οι αντλιες καιγονται γιατι το 90% των υγραεριοκινητων κυκλοφορει με 5-10 λιτρα βενζινη.
Αυτα εχω ακουσει αυτα λεω.H αντλια βενζινης πρεσαρει κανονικα και το καυσιμο βρισκει 'τοιχο' μιας και φρακαρει με ηλεκροβανα η παροχη προς τον κυλινδρο, αρα η αντλια δουλευει συνεχως και ισως σε υψηλοτερες πιεσεις.
Για την ποσοτητα βενζινης δεν εχεις κι αδικο, προσωπικα ομως ποτε δεν αφηνα τη βενζινη κατω απο το μισο
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αυτα εχω ακουσει αυτα λεω.H αντλια βενζινης πρεσαρει κανονικα και το καυσιμο βρισκει 'τοιχο' μιας και φρακαρει με ηλεκροβανα η παροχη προς τον κυλινδρο, αρα η αντλια δουλευει συνεχως και ισως σε υψηλοτερες πιεσεις.
Για την ποσοτητα βενζινης δεν εχεις κι αδικο, προσωπικα ομως ποτε δεν αφηνα τη βενζινη κατω απο το μισο
Δν νομιζω πως βρισκει τοιχο αλλα γυρνα πισω στο ρεζερβουαρ αφου πρωτα διατηρει μια Α πιεση στην μπεκιερα
Υγραεριοκίνηση!