-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
πιθανοτερο κακη ρυθμιση στο ρελαντι ή ακαταλληλα μπεκ υγραεριου.
ποιο συστημα φορεσες?Ο πεθερός μου έβαλε ένα autogas italia και ταλαιπωρείται ο κακομοίρης.
'Ακατάλληλα μπεκ υγραερίου' εννοείς ότι είναι πολύ μεγάλα μάλλον ε; Του είχαν βάλει κάτι άλλα απλά στην αρχή και μετά τα άλλαξαν με πιο ακριβά και πιο γρήγορα αλλά το πρόβλημα παραμένει. Μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο; Ευχαριστώ πάντως. Να' σαι καλά.
-
αν εχει τη δυνατοτητα στο αφημα του γκαζιου να γυρναει σε βενζινη μεχρι το ρελαντι ή αν εχει διορθωσεις ψεκασμων στο ρελαντι, δεν εχω δουλεψει καθολου αυτο το συστημα.
δικομαστε και ενα νουμερο μοκροτερα μπεκ. -
Ποιο συστημα προτεινετε για hyundai accent 2004?
-
ευκολο αυτοκινητο, ολα τα ιταλικα και τα πολωνεζικα δουλευουν.
-
Σε tucson εχω λαμπακι chek με σφαλμα σε αισθητηρα λαμδα. Αναβει μονο σε υγραεριο, εκανα 500χλμ με βενζινη και δεν αναψε ποτε. Οι ρυθμισεις υγραεριου ειναι ελεγμενες πολλες φορες και το αμαξι παει μια χαρα. Να προχωρησω σε αλλαγη αισθητηρων?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε tucson εχω λαμπακι chek με σφαλμα σε αισθητηρα λαμδα. Αναβει μονο σε υγραεριο, εκανα 500χλμ με βενζινη και δεν αναψε ποτε. Οι ρυθμισεις υγραεριου ειναι ελεγμενες πολλες φορες και το αμαξι παει μια χαρα. Να προχωρησω σε αλλαγη αισθητηρων?po171?
-
Δεν το θυμαμαι, θα το ξαναδω τωρα που θα ξαναπαω συνεργειο. Μου πε δεν ειναι ουτε φτωχο ουτε πλουσιο, ειναι σφαλμα στον λαμδα.
-
Ηλια p0133 και p0140 σφαλματα βγαζει.
-
Επανέρχομαι μετά τη βλάβη που μου είχε βγάλει πριν 1.000-2.000 χλμ το υγραέριο σε toyota corolla 2006 με συνολικά 168.000 χλμ από τα οποία τα 100.000 με υγραέριο σε 5 χρόνια. Τελικά άρχισε να ανάβει λαμπάκι βλάβης κινητήρα και όντως κάηκε η πρώτη βαλβίδα ενώ επισκευάστηκαν μερικώς οι άλλες. Κόστος συνολικής επισκευής + service στο συνεργείο : 450 ευρώ. Μαζί με τη μικρή βλάβη των 35 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, 485 ευρώ οι συνολικές βλάβες στα 5 χρόνια από υγραέριο.
Συμπέρασμα ;
Προφανώς και δε μετανιώνω για την τοποθέτηση αφού το κέρδος στα 5 χρόνια παραμένει μεγάλο.
Από την άλλη μόνο τον τελευταίο χρόνο πίεσα το αμάξι (είναι στο πρόγραμμα να το αλλάξω...) και νομίζω ότι ακόμη και με συντηρητική οδήγηση απίθανο να γλίτωνα την επισκευή.
Τώρα βέβαια οι βαλβίδες είναι πένα...ο μηχανικός (όχι ο υγραεριάς...) μου λέει ότι βγάζουν άνετα άλλες 100.000.
Πάντως σε κανά χρόνο το πολύ θα το έχει κάποιος άλλος, είτε μέσα από την οικογένεια είτε ξένος αφού χρειάζομαι μεγαλύτερο αμάξι... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Επανέρχομαι μετά τη βλάβη που μου είχε βγάλει πριν 1.000-2.000 χλμ το υγραέριο σε toyota corolla 2006 με συνολικά 168.000 χλμ από τα οποία τα 100.000 με υγραέριο σε 5 χρόνια. Τελικά άρχισε να ανάβει λαμπάκι βλάβης κινητήρα και όντως κάηκε η πρώτη βαλβίδα ενώ επισκευάστηκαν μερικώς οι άλλες. Κόστος συνολικής επισκευής + service στο συνεργείο : 450 ευρώ. Μαζί με τη μικρή βλάβη των 35 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, 485 ευρώ οι συνολικές βλάβες στα 5 χρόνια από υγραέριο.Συμπέρασμα ;
Προφανώς και δε μετανιώνω για την τοποθέτηση αφού το κέρδος στα 5 χρόνια παραμένει μεγάλο.
Από την άλλη μόνο τον τελευταίο χρόνο πίεσα το αμάξι (είναι στο πρόγραμμα να το αλλάξω...) και νομίζω ότι ακόμη και με συντηρητική οδήγηση απίθανο να γλίτωνα την επισκευή.
Τώρα βέβαια οι βαλβίδες είναι πένα...ο μηχανικός (όχι ο υγραεριάς...) μου λέει ότι βγάζουν άνετα άλλες 100.000.
Πάντως σε κανά χρόνο το πολύ θα το έχει κάποιος άλλος, είτε μέσα από την οικογένεια είτε ξένος αφού χρειάζομαι μεγαλύτερο αμάξι...ειχες ρυθμισει ποτε βαλβιδες?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ηλια p0133 και p0140 σφαλματα βγαζει.Αν οι λαμδα δουλευουν στη βενζινη δες τα μειγματα ρυθμισετο με wide band lamda
-
Επανέρχομαι μετά τη βλάβη που μου είχε βγάλει πριν 1.000-2.000 χλμ το υγραέριο σε toyota corolla 2006 με συνολικά 168.000 χλμ από τα οποία τα 100.000 με υγραέριο σε 5 χρόνια. Τελικά άρχισε να ανάβει λαμπάκι βλάβης κινητήρα και όντως κάηκε η πρώτη βαλβίδα ενώ επισκευάστηκαν μερικώς οι άλλες. Κόστος συνολικής επισκευής + service στο συνεργείο : 450 ευρώ. Μαζί με τη μικρή βλάβη των 35 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, 485 ευρώ οι συνολικές βλάβες στα 5 χρόνια από υγραέριο.
Συμπέρασμα ;
Πάντως σε κανά χρόνο το πολύ θα το έχει κάποιος άλλος, είτε μέσα από την οικογένεια είτε ξένος αφού χρειάζομαι μεγαλύτερο αμάξι...ειχες ρυθμισει ποτε βαλβιδες?
όχι! ο μηχανικός μου έλεγε ότι δεν ανοίγεις καπάκι μηχανής χωρίς να υπάρχει δεδομένη βλάβη
Ακόμη και όταν μου είχε ανάψει το λαμπάκι βλάβης κινητήρα για καμιά βδομάδα και ένιωθα το αμάξι να μην τραβάει και του ζήτησα να το ανοίξουμε μου είπε ότι καπάκι ανοίγεις μόνο εάν παρουσιαστεί βλάβη -
Τι γνώμη έχετε για τοποθέτηση σε citroen xantia activa ct? (2000cc, 8V, turbo , κωδικός κινητήρα XU10 J2TE / RGY)
To turbo πρέπει να είναι της garret TB2572 Model - 454162-0001 (Pressure actuator 0.310 - 0.360 bar = 1.00 mm)
2 links για τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=1645
http://www.aepdirect.com/citroen-xantia ... etrol-c750Η βασική ερώτηση είναι αν θα είναι περιορισμένα τα θέματα που θα έχω. Δεν σκέφτομαι κάτι φτηνό καθώς βλέπω πλέον πως το αυτοκίνητο το έχω ... παντρευτεί για τα καλά. Δεν κάνω πολλά χλμ αλλά υπολογίζω πως σε κάπου 20,000 χλμ (ίσως 3 χρόνια) θα το έχω αποσβέσει.
Αλλά ... διστάζω ... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Συμπέρασμα ;
όχι! ο μηχανικός μου έλεγε ότι δεν ανοίγεις καπάκι μηχανής χωρίς να υπάρχει δεδομένη βλάβη
Ακόμη και όταν μου είχε ανάψει το λαμπάκι βλάβης κινητήρα για καμιά βδομάδα και ένιωθα το αμάξι να μην τραβάει και του ζήτησα να το ανοίξουμε μου είπε ότι καπάκι ανοίγεις μόνο εάν παρουσιαστεί βλάβηδεν μιλαω για καπακι μηχανης αλλα για καπακι βαλβιδων, αν ειχατε ρυθμισει βαλβιδες θα ειχες γλυτωσει τη ζημια για αρκετα χιλιομετρα ακομα.
αν ο συγκεκριμενος μηχανικος δεν θελει ή δεν μπορει να ρυθμισει βαλβιδες, τοτε σκεψου σοβαρα να τον αλλαξεις, λογικα μετα απο 3 περιπου φορες που θα ρυθμιζες βαλβιδες στην 4η θα βγαζατε καπακι, σκεψου ποσα χιλιομετρα θα ειχες ακομα. -
δίκιο έχεις στο ότι θα είχα γλιτώσει για κάποια χλμ, αλλά δε νομίζω για περισσότερο από κανα χρόνο...
άντε να έβγαζε το πρόβλημα 20-30.000 χλμ αργότερα... -
μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε στη διαρκεια
-
αν εχει τη δυνατοτητα στο αφημα του γκαζιου να γυρναει σε βενζινη μεχρι το ρελαντι ή αν εχει διορθωσεις ψεκασμων στο ρελαντι, δεν εχω δουλεψει καθολου αυτο το συστημα.
δικομαστε και ενα νουμερο μοκροτερα μπεκ.Ο ένοχος μάλλον βρέθηκε με το peugeot 307 Ηλία και μάλλον ήταν ο λάμδα. Αλλάχτηκε και πάει καλά. Υπόψιν ότι το σύστημα έχει obd σύνδεση.
-
και στη βενζινη δεν εκανε τιποτα? δεν ειχε εστω ανεβασμενα καυσαερια?
-
και στη βενζινη δεν εκανε τιποτα? δεν ειχε εστω ανεβασμενα καυσαερια?Στη βενζίνη το ρελαντί ήταν οκ. Για καυσαέρια δεν ξέρω.
-
Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να βάλω υγραεριο στο Toyota avensis 1.8 2007 που εχω. 1zz-fe το μοτέρ για όσους γνωρίζουν.
Είμαι σε τριλημμα ανάμεσα σε brc p+d( να πω πως μου είπαν ότι δεν το υποστηρίζει πια η εταιρία και μου πρότειναν το rally...) , prins vsi2, aeb και τέλος το μόνο υγρού vialle liquid si. Θέλω να με βοηθησετε τα υπέρ και τα κατά των συστημάτων. Θέλω απόδοση και οικονομία χωρίς να λυπάμαι να το πατήσω.
Το αυτοκίνητο φοράει φίλτρο ελεύθερο και τελικό και έχει αφαιρεθεί ο 2ος καταλυτης. Εμένα με ενδιαφέρει ένα σύστημα που να κάνει οικονομία να μην πάρω το αμάξι στα χέρια σε 2-3 χρόνια και να μην λυπάμαι να το πατήσω...
Κάθε άποψη δεκτή!!!
Υγραεριοκίνηση!