-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Γνωμη?Για μενα οποιος βαζει υγραεριο στο αυτοκινητο ας βαλει και μια ημερομηνια ληξης στον κινητηρα...
Δε θα περνα η δε θα βαζα ποτε υγραεριοκινηση στο αμαξι, διολου τυχαιο που καμια μαρκα σε ολο το κοσμο δε το εγκρινει. Οι περισσοτεροι θα το καταλαβουν σε βαθος χρονου αν δε το παιξουν κλασσικοι ελληναρες και δε πουλανε τα αμαξια τους καθε 2 χρονια.Ημερομηνια ληξης στην κεφαλή(σε καποια αυτοκινητα,οχι σε ολα) ειναι το μονο που συμβαινει κατι που επισκευαζεται δια παντως με μια βελτιωση στα μεταλλα των εδρων και των βαλβιδων.
Ολα τα υπολοιπα που λες ειναι ακυρα. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Γνωμη?
Για μενα οποιος βαζει υγραεριο στο αυτοκινητο ας βαλει και μια ημερομηνια ληξης στον κινητηρα...
Δε θα περνα η δε θα βαζα ποτε υγραεριοκινηση στο αμαξι, διολου τυχαιο που καμια μαρκα σε ολο το κοσμο δε το εγκρινει. Οι περισσοτεροι θα το καταλαβουν σε βαθος χρονου αν δε το παιξουν κλασσικοι ελληναρες και δε πουλανε τα αμαξια τους καθε 2 χρονια.χωρις να μιλησω για καποιες εκατονταδες χιλιαδες μετροπες στην ελλαδα, μερικες δεκαδες χιλιαδες κινητηρες με πανω απο 150.000km στην πλατη τους με υγραεριο, αρκετες εταιριες πλεον προσφερουν αυτοκινητα με διπλο καυσιμο, οχι ο ελληνας αντιπροσωπος αλλα η μαμα εταιρια, οποτε μαλλον ατοπο ειναι και το σχολιο σου και η επιβεβαιωση του.
για εξακριβωσε μου ποσο σιγουρος εισαι οτι το υγραεριο το τοποθετησε το ιδιο το εργοστασιο και οχι καποιος αντιπροσωπος που φερνει τα οχηματα στην Ελλαδα? αυτο για μενα δεν ειναι εγγυσηση. Το μονο που ειναι συζητησιμο σε προτασεις ειναι οτι ο ομιλος της vw καποιοι ακομα συζητανε το ενδεχομενο για κινητηρες με ΦΥΣΙΚΟ αεριο που διχνει πιο αξιοπιστο αλλα ακομα δε το ξερουμε.
http://www.autogreeknews.gr/afierwmata/ ... raerio-lpg
αν δεν σου αρκουν αυτα τα 14 ξαναριξε συρμα.οκ θα πιστεψω τα λεγομενα σου αλλα ολες οι προπαγανδες που εχουν ξεκινησει με τα μυον του υγραεριου σου φαινοντε παραμυθι? Κυριος αυτοι που αναφερουν τα αρνητικα εχουν τα οχηματα με lpg καιρο, εργοστασιακα η μη δε ξερω, Αν παλι θεωρειται τοσο ακινδυνο και ασφαλες για τι μακροζωια του κινητηρα γιατι δε γινεται μαζικη παραγωγη απο ολες τις μαρκες αλλα παρα μονο σε μεμονομενα μοντελα? Ολες οι μαρκες τα τελευταια χρονια εχουν αποδιξει οτι κυνηγανε την οικονομια αλλα ποιο πολυ βασιζονται στα ντιζελ η σε υβρυδικου τυπου τεχνολογιες ενω τα lpg διαφημιζονται ελαχιστα εως καθολου και επισης δε ξερω αν και στο εξωτερικο η υγραεριοκινηση προτιματε εξισου οπως στην Ελλαδα. Για κατι που συμφερει και θα σιγουρα θα ενθαρρυνε την πωληση αυτοκινητων ειδικα στη χωρα μας δε γινεται και κανα τρελο βαβα.
Πρωσοπικα εχω φιλο που την πατησε με υγραεριοκινηση με επαγγελματικο toyota το οποιο το οποιο του πεταει συχεχεια θεματα που αφορουν το μοτερ και ολα αυτα κανα χρονο μετα την μετατροπη σε lpg. Θα μου πεις ετυχε? κι ομως δεν ειναι μονο ενας. -
- το παιχνιδι με τα καυσιμα ειναι τοσο χοντρο που δεν το χωραει ο νους μας.
- μεχρι τωρα η βαση για το οικονομικο αυτοκινητο ηταν το ντιζελ, εδω και μερικα χρονια εχει γυρισει αυτο και πιστευω οτι σε μια 10ετια εχουμε να δουμε πολλα κυριως απο το Φ.Α.
- ασφλαλεια εχει μεγαλυτερη και απο τη βενζινη και απο το ντιζελ, σε περιπτωση φωτιας δε θα γινει εκρηξη.
- ο καταλληλος κινητηρας θα βγαλει σχεδον τα ιδια χιλιομετρα οπως με τη βενζινη.
- βεβαια και υπαρχουν καποια θεματα απο μετατρωπες που εχουν γινει στην ελλαδα, πρωην ταβερνιαριδες και περιπτεραδες (δεν ειναι υπερβολη αυτο, ξερω 5 τετοιες περιπτωσεις) σε ενα βραδυ εγιναν μαστερ στο υγραεριο με 15 και 20 χρονια εμπειρια...........
- βεβαια και υπαρχει προβλημα με εγκαταστασεις των 500 ευρω τελειωμενες, δεν βγαινει το ατιμο με αυτη τη τιμη.
- βεβαια και υπαρχει προβλημα οταν το μοναδικο κριτηριο του πελατη ηταν η χαμηλη τιμη.
- βεβαια και υπαρχει προβλημα οταν μπει σε ευαισθητους κινητηρες σχετικα με τη χρηση του υγραεριου.
- βεβαια και υπαρχει προβλημα οταν θα μπει σε αυτοκινητο που εχει και αλλα προβληματα (στην υψηλη ταση κυριως) και αυτα δεν επισκευαστουν αλλα παραμεινουν.
-
- Ξεχασες τους αλουμιναδες και τα car stereo......
-
ρε μαγκες ξερει κανεις αν αλλαξεις μπαταρια αν χρειαζεται ξανα ρυθμιση ο εγκεφαλος??
-
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
ρε μαγκες ξερει κανεις αν αλλαξεις μπαταρια αν χρειαζεται ξανα ρυθμιση ο εγκεφαλος??αν μιλας για του υγραεριου οχι, κρατει τη μνημη του.
-
ναι για του υγραεριου μιλαω σευχαριστω φιλε μου για την απαντηση.
-
Καλησπερα. Εχω παρει προσφορά για εγκατάσταση υγραεριου απο Vialle 850 ευρω και BRC (μου ειπαν το τελευταιο που εχει βγαλει), 1100 ευρώ για Toyota avensis 2004.Η διαφορα στην τιμη της Vialle με την BRC 'δικαιολογειται'; Ο καθε εγκαταστατης λεει οτι αυτο που θα σου τοποθετησω ειναι το καλυτερο.Αν υποθεσουμε οτι ο εγκαταστατης ειναι ο 'τελειος' μαστορας ποια εταιρια ειναι η πιο αξιοπιστη;
-
απροβληματιστα ειναι τα brc, τα vialle εχουν μερικα θεματακια (μπεκ που κατουρανε και υπαρχει δυσκολια στην εκκινηση του κινητηρα, θεματακια με την πολυβαλβιδα, μεχρι και αρκετα θεματακια στεγανοποιησης του εγκεφαλου)
-
ok Ηλία ευχαριστώ. Να είσαι καλά. Λέω να προτιμήσω BRC παρότι τα χρήματα δεν μου περισσεύουν.
-
Ο χρήστης tsigpan13 έγραψε:
ok Ηλία ευχαριστώ. Να είσαι καλά. Λέω να προτιμήσω BRC παρότι τα χρήματα δεν μου περισσεύουν.απο τα κορυφαια συστηματα ειναι.
-
Lovato easy fast δεν γυρνάει σε αέριο. Δεν το κανει παντα, αλλά το κανει σε άσχετες στιγμές(κρύο, ζεστό). Σφάλμα δεν βγαζει, πίεση πνεύμονα σωστη, μπεκ οκ, σωληνώσεις οκ, καθαρίστηκε η δεξαμενή και το πρόβλημα παραμένει. Αμα έχει τύχει σε κάποιον ας πει ήταν έχετε καμια ιδέα πείτε!!
-
Πολυβαλβιδα κοιτα, αλλιως παιζει και εγκεφαλος.
-
Κοιτάξαμε τη πολυβαλβίδα, καθαρίσαμε το εμβολάκι απο την βρώμα, όπως και το φιλτράκι.
-
1ον. κοιτα τα εμβολακια στην πολ/δα (το κοιταξες αυτο) και στην ηλεκτροβαλβιδα πανω στον πνευμονα καθως και το φιλτρο υγρης φασης.
2ον. αν ο μαπ ειναι πανω στην μπεκιερα θελει αλλαγη με τον μαπ που ειναι πανω στο φιλτρο αεριας φασης. -
Μπορει καποιος να μου δωσει μερικα sites η τηλεφωνα να δω τιμες που παιζουν?
Εχω hyundai accent 1.3 του 2004 απλα τελευταια κανω παρα πολλα χλμ και με σωνει μονο το υγραεριο οπως δειχνει. -
καλησπερα παιδες εχω ενημερωθει ως ενα βαθμο για το τι παιζει πανω κατω στο θεμα υγραεριο,εγω θελω να μαθω τι γινεται και στο φυσικο αεριο
οι βασικοι λογοι εκτος απο τα στανταρακια( πολυ φθηνο καυσιμο και πολυ μεγαλο βαθμο οκτανιων) ειναι και γιατι οπως αναφερω παρακατω 3 βασικα μειονεκτηματα δεν με επηρεαζουν
εχει ο πατερας μου μια μερσεντες c200 2001 μοντελο(λιγα χιλιομετρα 140000 και γενικα καλη ηρεμη χρηση)
απο οτι εχω διαβασει περα απο το γενικο πιθανο προβλημα στην μηχανη-αντοχη μηχανης-αντοχη βαλβιδων που ισχυει και στο υγραεριο ειδα αναφορες για 3 επιπλεον προβληματα
1)δεν υπαρχουν πρατηρια εκτος αθηνα-θεσσαλονικη(δεν με απασχολει αυτο το προβλημα δεν ειμαι απο επαρχια)
2)πολυ βαρος στην πισω αναρτηση(επισης δεν με απασχολει-εχει μανισια πολλαπλων συνδεσμων πισω)
3)μειωση ισχυς ροπης(παλι αδιαφορο για μας προσωπικα γιατι ξεκιναμε με βασικο γνωμονα την οικονομια-ετσι και αλιως με 167 αλογα οσο και να πεσει η αποδοση και να μειωθει η οδηγικη ικανοποιηση το οχημα θα κινειται με αξιοπρεπεια)α)αρα αν βγαλουμε και αυτα τα 3 θα ηταν προτιμωτερο για το συγκεκριμενο οχημα να μπει φυσικο αεριο απο υγραεριο??
β)υπαρχει καποιο αλλο πιθανο θεμα προβλημα σε φυσικο αεριο??(να ενημερωσω οτι η μηχανη εχει κομπρεσορ αν παιζει ρολο)
γ)βλεπω οτι υπαρχει μεγαλη ποικιλια σε κιτ για υγραειο με ορισμενες πολυ καλες μαρκες βεβαια πιο ακριβες,και με συνεχομενη εξελιξη στην γενια συστηματος-στο φυσικο αεριο ισχυει κατι αναλογο η ειναι ακομα σε αρχικο σταδιο?? -
Ο χρήστης superman84 έγραψε:
καλησπερα παιδες εχω ενημερωθει ως ενα βαθμο για το τι παιζει πανω κατω στο θεμα υγραεριο,εγω θελω να μαθω τι γινεται και στο φυσικο αεριοοι βασικοι λογοι εκτος απο τα στανταρακια( πολυ φθηνο καυσιμο και πολυ μεγαλο βαθμο οκτανιων) ειναι και γιατι οπως αναφερω παρακατω 3 βασικα μειονεκτηματα δεν με επηρεαζουν
εχει ο πατερας μου μια μερσεντες c200 2001 μοντελο(λιγα χιλιομετρα 140000 και γενικα καλη ηρεμη χρηση)
απο οτι εχω διαβασει περα απο το γενικο πιθανο προβλημα στην μηχανη-αντοχη μηχανης-αντοχη βαλβιδων που ισχυει και στο υγραεριο ειδα αναφορες για 3 επιπλεον προβληματα
1)δεν υπαρχουν πρατηρια εκτος αθηνα-θεσσαλονικη(δεν με απασχολει αυτο το προβλημα δεν ειμαι απο επαρχια)
2)πολυ βαρος στην πισω αναρτηση(επισης δεν με απασχολει-εχει μανισια πολλαπλων συνδεσμων πισω)
οταν θα βαλεις 2-3 δεξαμενες για να εχεις μια λογικη αυτονομια θα χρειαστεις σιγουρα σκληροτερα ελατηρια και αμορτισερ
3)μειωση ισχυς ροπης(παλι αδιαφορο για μας προσωπικα γιατι ξεκιναμε με βασικο γνωμονα την οικονομια-ετσι και αλιως με 167 αλογα οσο και να πεσει η αποδοση και να μειωθει η οδηγικη ικανοποιηση το οχημα θα κινειται με αξιοπρεπεια)
αυτο το προβλημα λυνετε σε μεγαλο βαθμο αν βαλεις συστημα που ρυθμιζει και το αβανςα)αρα αν βγαλουμε και αυτα τα 3 θα ηταν προτιμωτερο για το συγκεκριμενο οχημα να μπει φυσικο αεριο απο υγραεριο??
αυτο εσυ το ξερεις, το κοστος αγορας και τοποθετησης ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο το υγραεριο αλλα μετα στην χρηση του ειναι φθηνοτερο
β)υπαρχει καποιο αλλο πιθανο θεμα προβλημα σε φυσικο αεριο??(να ενημερωσω οτι η μηχανη εχει κομπρεσορ αν παιζει ρολο)
οτι προβλημα θα εχεις, αν εχεις και με το υγραεριο
γ)βλεπω οτι υπαρχει μεγαλη ποικιλια σε κιτ για υγραειο με ορισμενες πολυ καλες μαρκες βεβαια πιο ακριβες,και με συνεχομενη εξελιξη στην γενια συστηματος-στο φυσικο αεριο ισχυει κατι αναλογο η ειναι ακομα σε αρχικο σταδιο??
εγκεφαλος και μπεκ ειναι τα ιδια με του υγραεριου, αρα εχεις και τα ιδια 'οφελη' σιγουρα χρειαζεται και ρυθμιση στο αβανς -
Kαλησπέρα, παρακαλώ τα φώτα σας. Σε Bmw x3 2λιτρο με τοποθετημένο συστημα υγραερίου της Prins εδω και 36.000 κμ. παρουσιάζει το τελευταίο 2μηνο κάποια αστάθεια στο ρελαντί. Για την ακρίβεια μπαίνει μπρος (με βενζίνη) και μετά απο λιγο γυρνα σε αεριο. Αν πας να το γυρίσεις πάλι σε βενζίνη (manually) κάνει ένα απότομο στιγμιαίο βύθισμα στις στροφές ως τις 500 αλλά δεν σβήνει και αμέσως ξαναπετάγονται στις κανονικές. Κυρίως το κάνει με κρύα μηχανή ή χαμηλές θερμοκρασίες (αλλά όχι μόνο). Δεν έχει σβήσει ποτέ. Κάνει όμως αυτό το ρετάρισμα - βύθισμα το οποίο το νιωθω και καμια φορά στο ρελαντι (όταν ειναι σε αέριο). Το πηγα στον εγκαταστάτη και το είδε (οχι σχολαστικά). Στον εγκεφαλο του αερίου σ=δεν εδειξε κάτι. Μου ανέβασε λιγο το ρελαντι και μου ειπε ότι μπορει να ειναι φτωχο ή πολυ πλουσιο μιγμα. Αλλα συνεχιζεται. Ναι μεν δεν ειναι κατι ιδιαιτερα ενοχλητικο και δεν επερεαζει τη λειτουργια του κινητήρα (παει κανονικά το αμαξι), αλλα φοβάμαι μηπως είναι η αρχη καποιου προβλήματος που αν δεν αντιμετωπιστει τωρα γίνει χειρότερο και με μεγαλυτερο κοστος επισκευης αργοτερα. Τι λέτε να είναι; βαλβίδες ; τιποτα άλλο;
ευχαριστω -
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Kαλησπέρα, παρακαλώ τα φώτα σας. Σε Bmw x3 2λιτρο με τοποθετημένο συστημα υγραερίου της Prins εδω και 36.000 κμ. παρουσιάζει το τελευταίο 2μηνο κάποια αστάθεια στο ρελαντί. Για την ακρίβεια μπαίνει μπρος (με βενζίνη) και μετά απο λιγο γυρνα σε αεριο. Αν πας να το γυρίσεις πάλι σε βενζίνη (manually) κάνει ένα απότομο στιγμιαίο βύθισμα στις στροφές ως τις 500 αλλά δεν σβήνει και αμέσως ξαναπετάγονται στις κανονικές. Κυρίως το κάνει με κρύα μηχανή ή χαμηλές θερμοκρασίες (αλλά όχι μόνο). Δεν έχει σβήσει ποτέ. Κάνει όμως αυτό το ρετάρισμα - βύθισμα το οποίο το νιωθω και καμια φορά στο ρελαντι (όταν ειναι σε αέριο). Το πηγα στον εγκαταστάτη και το είδε (οχι σχολαστικά). Στον εγκεφαλο του αερίου σ=δεν εδειξε κάτι. Μου ανέβασε λιγο το ρελαντι και μου ειπε ότι μπορει να ειναι φτωχο ή πολυ πλουσιο μιγμα. Αλλα συνεχιζεται. Ναι μεν δεν ειναι κατι ιδιαιτερα ενοχλητικο και δεν επερεαζει τη λειτουργια του κινητήρα (παει κανονικά το αμαξι), αλλα φοβάμαι μηπως είναι η αρχη καποιου προβλήματος που αν δεν αντιμετωπιστει τωρα γίνει χειρότερο και με μεγαλυτερο κοστος επισκευης αργοτερα. Τι λέτε να είναι; βαλβίδες ; τιποτα άλλο;
ευχαριστωΦιλε κοιτα τα μπουζοκαλωδια σου,τους πολλαπλασιαστες σου,και τα μπεκ της βενζινης..δεν βρισκω καπου αλλου οτι μπορει να εχει προβλημα..εχω δει και τις 3 περιπτωσεις για αυτο στο λεω οχι σε χ3
Υγραεριοκίνηση!