-
Εχω υγραεριο εδω και 150.000 χιλιομετρα.Απο την αρχη με το υγραεριο τα μπουζι εβγαιναν πιο λευκα(αρα φτωχο μειγμα).Πηρα ενα μπουζοκλειδο της πλακας(σαν παιδικο παιχνιδι ειναι ποιοτικως) και ξεβιδωνω τα μπουζι και βλεπω το εξης τραγικο!Πρωτος κυλινδρος ωραιο μαυρο χρωμα σαν βενζινη,δευτερος αρκετα πιο ανοιχτο αλλα προς πλουσιο-κανονικο και παμε τωρα στον τριο που ηταν σχεδον λευκο και στον τεταρτο που ηταν καταλευκο.Ο κινητηρας δεν καιει ιχνος λαδιου(ο μηχανικος που ειχε βαλει το υγραεριο ειχε πει οτι χανει συμπιεση κτλ)δεν ισχυει αφου ολοι οι κυλινδροι εχουν ακριβως ιδια συμπιεση.Εγω ,χωρις να εχω γνωσεις ιδιαιτερες στο υγραεριο,πιστευω οτι η ποικιλομορφια χρωματος οφειλεται στο γεγονος οτι το κιτ του υγραεριου ειναι περιπου οριακα σε σχεση με την καταναλωση του αυτοκινητου και στην μπεκιερα αφου δεν σηκωνεται αρκετη πιεση ειτε στην αρχη αυτης ειτε στο τελος της (πιθανον στο τελος της)εχουμε πτωση πιεσης εξου και απο τον 1ο προς 4ο κυλινδρο οδευουμε προς φτωχοτερο μειγμα.Αν ειναι ετσι οπως εικαζω τα πραγματα μπορει να γινει καποια διορθωτικη κινηση???
Ενταξει το μοτερ ολοι λενε οτι ειναι αθανατο αλλα με τοσο φτωχο μειγμα ειναι σαν να προσπαθουμε να το σκορπισουμε πριν την ωρα του.
Ευχαριστω!!!! -
τι μπεκ φορας;
σε αυτους τους 2 κυλινδρους ψεκαζει μικροτερη ποσοτητα καυσιμου -
Τα μπεκ του υγραεριου σου σε περιπτωση που ηταν ηλεκτροβαλβιδες ελεγξες αν ηταν σωστα καλυμπραρισμενα? Μπορει ενα μπεκ να δινει σωστο μιγμα και το διπλα του φτωχο,το αλλο πλουσιο. Λαμπακι δεν θα σου αναψει ευκολα γιατι το συνολο που διαβαζει ο λαμβδα να ειναι οκ.
-
Αν φορας ηλεκτροβαλβιδες απλα πεταξε τες!κανε κουμαντο να βαλεις μπεκ hana...ειναι κανονικα μπεκ αυτα ελαχιστα πιο ακρι α απο τις ηλεκτροβαλβιδες και επισης δεν κολανε ...εγω αυτα φοραω παντος.
-
Αν φορας ηλεκτροβαλβιδες απλα πεταξε τες!κανε κουμαντο να βαλεις μπεκ hana...ειναι κανονικα μπεκ αυτα ελαχιστα πιο ακρι α απο τις ηλεκτροβαλβιδες και επισης δεν κολανε ...εγω αυτα φοραω παντος.
-
Λοιπον το κιτ ειναι της tartarini αυτο εως 170 αλογα νομιζω.Δεν ξερω τι ειδους μπεκ εχει(γραφει πανω στα μπεκ μηπως?)αλλα οταν δουλευει στο υγραεριο χτυπανε κλασικα.Επισης δεν καθαριστηκαν και και δεν αλλαχθηκαν ποτε τα ελατηριακια τους.Λαμπακι για κινητηρα αυτο το αυτοκινητο δεν εχει.......Γερμανοι ενα λαμπακι κοστιζε 0.02 λεπτα.Γινεται να του πω να τα βγαλουμε, να τα μετρησει και να τα καθαρισει?Θα λυθει το προβλημα η δεν εχει σωστη πιεση η μπεκιερα σε ολο το μηκος της?Ναι εχω ακουσει για τα Hana αλλα ποσο πανε τα 4?
-
@giannisae Εισαι απόλυτος και δεν κανει. Ανωτερα οντως τα hana σε αποδοση, αλλα αρκετα ευαισθητα στα λαδια που εχουν τα υγραερια μας στην ελλαδα με αποτελεσνα να βουλωνουν. Πραγμα που οι ηλεκτροβαλβιδες δεν παθαινουν. Επισης με ενα σωστο καλυμπραρισμα δυσκολα χανουν την ρυθμιση τους κατω απο 30-40.000κμ
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
@giannisae Εισαι απόλυτος και δεν κανει. Ανωτερα οντως τα hana σε αποδοση, αλλα αρκετα ευαισθητα στα λαδια που εχουν τα υγραερια μας στην ελλαδα με αποτελεσνα να βουλωνουν. Πραγμα που οι ηλεκτροβαλβιδες δεν παθαινουν. Επισης με ενα σωστο καλυμπραρισμα δυσκολα χανουν την ρυθμιση τους κατω απο 30-40.000κμΕν τελη ηλεκτροβαλβιδες εχω???
-
Κατα 99% ναι
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κατα 99% ναιΘελει ειδικο μηχανημα για να καλιμπραριστουν?Δεν ειναι ομως παραξενο οτι απο τον 1ο προς τον 4ο γινεται το μειγμα ποιο φτωχο?Μηπως χαλασμενη μπεκιερα?
-
Ναι θελει ενα εργαλειο μετρησης. Δεν ειναι καθολου παραξενο. Οταν λυθουν θα σου πει αν ηταν αρυθμιστα. Αν τα βρει οκ τοτε ψαχνεσαι για αλλα θεματα.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Κατα 99% ναι
Θελει ειδικο μηχανημα για να καλιμπραριστουν?Δεν ειναι ομως παραξενο οτι απο τον 1ο προς τον 4ο γινεται το μειγμα ποιο φτωχο?Μηπως χαλασμενη μπεκιερα?
περυσι ειχα προβλημα με τη μπεκιερα.
ειχε καποια συμπτωματα το αυτοκινητο, ο εγκαταστατης δεν πιστευε οτι ηταν η μπεκιερα, οταν το 'πριζωνε' φαινοταν να δουλευουν κανονικα, οποτε δεν ηθελε να την αλλαξει.
Τελικα τον επεισα, μου εβαλε αλλη μπεκιερα και ολα τα προβληματα λυθηκαν.
Το θεμα με τις ηλεκτροβαλβιδες ειναι οτι ενω παιρνουν σημα κανονικα, φαινεται οτι λειτουργουν κανονικα, αλλα στην ουσια δεν λειτουργουν κανονικα.
Πως θα το καταλαβαιναμε αν δεν εκανε τα 'σκερτσακια' του ο κινητηρας;
-
Ο εγκαταστατης σου βαριοταν να λυνει μπεκιερα. Θελει καθε 30-40.000κμ ελεγχο συντηρηση και καλυμπραρισμα. Μια οχι σωστα ρυθμισμενη μπεκιερα μπορει να κανει μεγαλη ζημια, να λειτουργουν στεγνοι ενα-δυο κυλινδροι και οι υπολοιποι με πλουσιο μιγμα. Λαμπακι δεν θα αναψει ποτε γιατι συνολικα θα τα βλεπει οκ ο λαμδα..και η φθορα θα γινεται χωρις να παιρνουμε χαμπαρι.
-
Αρα μιλαω με τον εγκαταστατη και βλεπουμε!Σας ευχαριστω!
-
Μη σε παραμυθιασει και το βαλει στο laptop και πει λειτουργουν ολα τελεια φυγε. Αυτα θελουν βγαλσιμο και μετρημα. Αν εχει ουρα απο αυτοκινητα ισως σε ξεπεταξει με το λαπτοπ.
-
Θα ειμαι μπροστα!!!θα του εξηγησω πως εχει η κατασταση κτλ. και πιστευω να το κανει οπως πρεπει.
-
μια και δεν υπάρχει εμπειρια στην Ελλαδα απο φυσικο αεριο και δεν τοποθετουν τα ειδικα τσιπ για να μην χασεις τη δυναμη του κινητηρα, σκέφτομαι να βάλω υγραεριο που να εχει τη δυνατοτητα να γινει μετα φυσικο αεριο.
Ειπε σε ένα φίλο μου ο Ecokinisi.gr ότι βαζει το Lantirenco omegas με 1200 ευρω περιπου και ειναι με πνεύμονα με δυνατοτητα μικροψεκασμου βενζίνης για προστασια των βαλβίδων. 8 κυκλοι υγραεριο και 1 κυκλος βενζίνης. Μα καλα εγω ηξερα οτι μικροψεκασμους κάνουν μόνο τα υγρού ψεκασμού, χωρις δηλαδη πνευμονα. Αυτο το συστημα μπορει να γινει φυσικου αεριου αλλαζοντας τις δεξαμενες και τον πνευμονα. Τουλαχιστον να γλιτώσουμε τα νέα τρυπήματα στην εισαγωγη! Μήπως ετσι να ειναι φθηνοτερα απο το να το αγορασεις όλα απο την αρχή -
Ναι...
Για ρωτα και το μεγεθος της δεξαμενης για για καποια σοβαρη αυτονομια σε αφτερμαρκετ εγκατασταση....
Ισως τοτε το τρυπημα της εισαγωγης να ειναι το μικρότερο απο τα προβληματα σου...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ναι...Για ρωτα και το μεγεθος της δεξαμενης για για καποια σοβαρη αυτονομια σε αφτερμαρκετ εγκατασταση....
Ισως τοτε το τρυπημα της εισαγωγης να ειναι το μικρότερο απο τα προβληματα σου...
Θα βάλει κοτσαδόρο
Αλήθεια Antonn σε τι αμάξι θα κάνεις την μετατροπή;
-
rav4 ειναι το αυτοκινητο του avatar
Υγραεριοκίνηση!