-
Χμ.... σα να εχεις δικιο ( κρινοντας απο τον εαυτο μου ) με το υγραεριο παραμελουμε τα βασικά την βενζινης....
Ουτε θυμαμαι ποτε το αλλαξα τελευταια φορά.... -
Η αντλία τραβάει ζόρι με το υγραέριο λόγω της βενζίνης που λιμνάζει περισσότερο χρόνο στο ρεζερβουάρ, χάνει πτητικά συστατικά και αλλοιώνεται η σύνθεσή της. Αυτά είχα διαβάσει κάπου, λογικά φαίνονται. Αν δεν ισχύουν να με διορθώσουν οι πιο ειδικοί εδώ.
-
'Μελωνει' η βενζινα δηλαδη???
μονο ετσι μπορω να φαταστω οτι θα ζοριστει.....
γιατι δεν ειναι μπουζι να καταλαβει διαφωρα στα πτητικα συστατικά και διαφορετική συνθεση....Η αντλια 'κουναει' υγρο....
Και να λιμναζει σε ενα αυτοκινητο που κινηται ανηφορες κατηφόρες λακουβες.... επεισεις δυσκολο μου κανει.... -
Επειδή κινείται πολύ μικρότερη ποσότητα μέσω της αντλίας - σε σχέση με την αποκλειστική βενζινοκίνηση - ίσως η μικρή διαφορά στην πυκνότητα λόγω της εξάτμισης να παίζει ρόλο. Από την άλλη δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι οι αντλίες δεινοπαθούν στα υγραεριοκίνητα, κάτι θα φταίει.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Επειδή κινείται πολύ μικρότερη ποσότητα μέσω της αντλίας - σε σχέση με την αποκλειστική βενζινοκίνηση - ίσως η μικρή διαφορά στην πυκνότητα λόγω της εξάτμισης να παίζει ρόλο. Από την άλλη δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι οι αντλίες δεινοπαθούν στα υγραεριοκίνητα, κάτι θα φταίει.η αντλια την ιδια ποσοτητα γυρναει.
-
Ενω δε χαλανε ποτέ σε αποκλειστικά βενζινοκινητα αυτοκινητα....
Μηπως κινηται μεγαλυτερη ποσοτητα ( μια που δε καιγεται τιποτα) και επιστρεφει - σε ενα συνεχες κύκλο - στο ρεζερβουαρ?
Υγ. με προλαβε ο ΗλιαςΑ
-
Έχετε δίκιο, το ίδιο έργο κάνει η αντλία. Οπότε κάτι άλλο φταίει, αν φταίει. Όχι ότι δεν χαλάνε οι αντλίες στα αποκλειστικά βενζινοκίνητα αλλά εχω ακούσει πολλές φορές για αλλαγή μετά τη μετατροπή. Urban legend;
-
Συνηθως απο ρεζερβα την πατανε, τραβανε αερα στις ανηφορες κατηφορες, κατι που δεν γινεται αντιληπτο καθως κινησε απο αεριο, απο βουλωμενα φιλτρα βενζινης..και φυσικα αν η αντλια ειναι της πλακας θα την ακουσει πιο ευκολα απο ποτέ.
-
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. 41000 χμ με υγραέριο και έχω αλλάξει 3 φορές αντλία βενζίνης. Τη δεύτερη φορά, τα έχω περιγράψει εδώ, το ρεζερβουάρ είχε μέσα μαύρη λάσπη, σαν η βενζίνη να είχε νοθευτεί με μαζούτ. Βγήκε το ρεζερβουάρ, πλύθηκε και άλλαξα βενζινάδικο. Φίλτρο βενζίνης αλλάζω κάθε 10000 μαζί με τα λάδια. Προχθές, Κυριακή, αντλία καπούτ. Οδική βοήθεια, συνεργείο σε άλλη πόλη όπου ήμουνα και πάλι απ' την αρχή. Η αντλία, Bosch ήτανε, είχε μαύρες επικαθίσεις και όλα τα μεταλλικά της μέρη ήτανε σκουριασμένα.
Την επόμενη μέρα, με τον δικό μου μάστορα, βγάλαμε τη βενζίνη, καθάρισε το ρεζερβουάρ, όσο γινότανε, βάλαμε καινούρια και προσθέσαμε ένα πρόσθετο το οποίο την άλλη μέρα φάνηκε ότι κάνει κάτι.
Το ρεζερβουάρ μέσα στα τοιχώματα είχε μαύρη επικάθιση όλο. Το ξύνεις με το νύχι και βγαίνει.
Η απορία είναι που βρίσκεται αυτό το ίζημα. Σύμφωνα με τον μάστορα και έναν βενζινά η βενζίνη όταν παλιώσει δημιουργεί λίγο κίτρινο ίζημα, αλλά όχι μαύρο. Αυτοί μιλάνε ξανά για νοθευμένη, δεν ξέρω με τι, βενζίνη.
Άλλος, τρίτος, μάστορας λέει ότι μάλλον επειδή η βενζίνη κάνει βόλτες όλη μέρα θερμαίνεται ελαφρώς, μετά ξανακρυώνει και με τον καιρό διασπάται και δημιουργεί το ίζημα.
Εγώ βέβαια εννοείται ότι ξαναάλλαξα βενζινάδικο. Βάζω απ' το ίδιο πάντα για να ξέρω τι γίνεται.
'Εχει παρατηρήσει κανείς, που άλλαξε αντλία, σε τι κατάσταση ήταν ο πυθμένας του ρεζερβουάρ και η αντλία; -
ρε μαγκες ξερει καποιος τα εργοστασιακα αυτοκινητα που βγαινουν με υγραεριο αν ειναι σε αερια μορφη?ο ψεκασμος?παραδειγμα η fiat εχει πει οτι στα εργοστασιακα μοντελα της lpg φοραει συστημα landi renzo αρα αερια μορφη.κανω λαθος ξερει κανεις κατι καλυτερο η αν υπαρχει καποιο αρθρο να δουμε.
-
Θεσσαλονίκη: Έρευνα για λειτουργία καρτέλ στο υγραέριο κίνησης
Έρευνα για την πιθανή λειτουργία καρτέλ στο υγραέριο κίνησης παρήγγειλε σήμερα ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, μετά από σχετικές καταγγελίες. Συγκεκριμένα ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε στην αστυνομία την προκαταρκτική έρευνα μετά από μήνυση που υπέβαλε ιδιώτης, σύμφωνα με την οποία, ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαθέτουν το υγραέριο κίνησης στην ίδια τιμή και σημαντικά ακριβότερα, σε σχέση με άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα της χώρας.
Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιό της θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, για να διαπιστωθεί εάν ακολουθούνται πρακτικές που συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό και αισχροκέρδεια.
-
επειδη εδω ειναι χωρος συζητησεων και ανταλλαγη αποψεων , γωνριζει καποιος να μας πει στο υγραεριο εχουμε την αερια κ υγρη μορφη στον ψεκασμο με την υγρη μορφη να θεωρειται καλυτερη και αποδοτικοτερη στον κινητηρα και στην οικονομια καυσιμου.γιατι εταιρειες οπως OPEL K FIAT στα εργοστασιακα τους αυτοκινητα φορανε αερια μορφη ψεκασμου??αρα δεν υπαρχει κινδυνος βλαβων.και γιατι στον υγρο ψεκασμο ψεκαζει και παλι βενζινη.επισης αν το φυσικο αεριο ειναι στην συμπεριφορα καυσης σαν το υγραριο η οχι?
-
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
επειδη εδω ειναι χωρος συζητησεων και ανταλλαγη αποψεων , γωνριζει καποιος να μας πει στο υγραεριο εχουμε την αερια κ υγρη μορφη στον ψεκασμο με την υγρη μορφη να θεωρειται καλυτερη και αποδοτικοτερη στον κινητηρα και στην οικονομια καυσιμου.γιατι εταιρειες οπως OPEL K FIAT στα εργοστασιακα τους αυτοκινητα φορανε αερια μορφη ψεκασμου??αρα δεν υπαρχει κινδυνος βλαβων.και γιατι στον υγρο ψεκασμο ψεκαζει και παλι βενζινη.επισης αν το φυσικο αεριο ειναι στην συμπεριφορα καυσης σαν το υγραριο η οχι?ο υγρος εχει ακομα πολλα να μαθει και να εξελιχθει μεχρι να μειωθουν καποια προβληματα που εχει ακομα και σημερα.
για το αν ειναι καλυτερος στο θεμα καταπονησης του κινητηρα νομιζω οτι την καλυτερη απαντηση την εχει δωσει η toyota σε συνεργασια με την vialle που εχει και 13% ψεκασμο βενζινης (σε κυκλους λειτουργειας) ετσι ωστε να μην εχουν φθορα οι βαλβιδες. -
Mαλιστα.Στον αεριο ψεκασμο παλι υπαρχει ψεκασμος βενζινης.Με το φυσικο αεριο τι γινεται?δηλ υπαρχει και εκει ψεκασμα βενζινης οπως στο υγραεριο???
-
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
Mαλιστα.Στον αεριο ψεκασμο παλι υπαρχει ψεκασμος βενζινης.Με το φυσικο αεριο τι γινεται?δηλ υπαρχει και εκει ψεκασμα βενζινης οπως στο υγραεριο???αφου ο εγκεφαλος σε συστημα υγραεριου ή φυσικου αεριου ειναι ιδιος οτι δυνατοτητες ρυθμισης εχει το ενα τις ιδιες ακριβως εχει και το αλλο.
-
Μονο που στο φυσικο αεριο θελει δεξαμενη 100 λιτρα για να κανεις πχ 400 χλμ..θελει μεγαλη χωριτηκοτητα γιατι δεν συμπιεζεται σαν το αεριο...και ο φιλος μου που φερνει υγραερια κιτ μου λεει πως δεν δουλευουν με φυσικο του ειπαν οι πωλονοι ..εχουν κουσουρια και ει αι και αργα απο γκαζια...
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Μονο που στο φυσικο αεριο θελει δεξαμενη 100 λιτρα για να κανεις πχ 400 χλμ..θελει μεγαλη χωριτηκοτητα γιατι δεν συμπιεζεται σαν το αεριο...και ο φιλος μου που φερνει υγραερια κιτ μου λεει πως δεν δουλευουν με φυσικο του ειπαν οι πωλονοι ..εχουν κουσουρια και ει αι και αργα απο γκαζια...Αρα ας παραμεινουμε στο υγραεριο αφου εδω και 15000 παμε μια χαρα και οικονομικα πεταμε.
-
το Φ.Α. ειναι πιο βραδυκαυστο απο το υγραεριο και θελει οπωσδηποτε και παρεμβαση στο αβανς του εγκεφαλου της βενζινης, πραγμα που θελει περισσοτερη προσοχη και γνωση (στον προγραμματισμο) γιατι ευκολα μπορει να υπαρξει ζημια εκτος απο τις βαλβιδες και τις εδρες τους ακομα και στα εμβολα.
-
Καλός φίλος με Kia ceed 1.4 με plug and drive, περασμένο σε γνωστό μάστορα της Θεσσαλονίκης, πήγε για προληπτικό έλεγχο βαλβίδων και βρέθηκαν οι 2 από τις 4 βαλβίδες εξαγωγής σχεδόν κλειστές, μετά από 20Κ χλμ με αέριο. Το αυτοκίνητο έχει καδένα, αλλά για τη ρύθμιση των βαλβίδων χρειάζεται η κατασκευή σε συγκεκριμένες διαστάσεις ποτηριών.
Φυσικά υπάρχει και κόσμος που σε ίδιο σύστημα δεν έχει δει καμιά διαφορά(μετρημένα σε συνεργείο) στα διάκενα των βαλβίδων, σε άλλο αυτοκίνητο όμως.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Καλός φίλος με Kia ceed 1.4 με plug and drive, περασμένο σε γνωστό μάστορα της Θεσσαλονίκης, πήγε για προληπτικό έλεγχο βαλβίδων και βρέθηκαν οι 2 από τις 4 βαλβίδες εξαγωγής σχεδόν κλειστές, μετά από 20Κ χλμ με αέριο. Το αυτοκίνητο έχει καδένα, αλλά για τη ρύθμιση των βαλβίδων χρειάζεται η κατασκευή σε συγκεκριμένες διαστάσεις ποτηριών.Φυσικά υπάρχει και κόσμος που σε ίδιο σύστημα δεν έχει δει καμιά διαφορά(μετρημένα σε συνεργείο) στα διάκενα των βαλβίδων, σε άλλο αυτοκίνητο όμως.
'Κατασκευή' ποτηριών;;;; Αυτά τα πουλάει η αντιπροσωπεία!!!
Υγραεριοκίνηση!