-
οι τιμες ειναι τεραστειο θεμα Αττικη εχει γκαμα απο 0.59 εως 0.84
-
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
οι τιμες ειναι τεραστειο θεμα Αττικη εχει γκαμα απο 0.59 εως 0.84ΤΩΡΑ!!! ΑΠΟ 0,065 στη Αττική!!! Μπείτε να δείτε!!! Φουλάρω με 3,75 ευρώ!!!
-
0.58 στο κεντρο της Αθηνας και ο.59 στην Αν.Αττικη πειστε με μετα οτι το πετραιλεο ειναι καλυτερο απο το υγραεριο.Βαζω 40 λιτρα με 24 ευρω και κανω 500 χιλιομετρα.
-
0.58 στο κεντρο της Αθηνας και ο.59 στην Αν.Αττικη πειστε με μετα οτι το πετραιλεο ειναι καλυτερο απο το υγραεριο.Βαζω 40 λιτρα με 24 ευρω και κανω 500 χιλιομετρα.το θεμα υγραεριου vs πετρελαιου το εχουμε συζητησει πολλες φορες και οι απαντησεις ποικιλουν αναλογα με την περιοχη (κοστος καυσιμου) και το αυτοκινητο του καθενος
αν πχ ησουν Θεσσαλονικη θα χρειαζοσουν 30-32€ για τα 500 χιλιομετρα
επισης δεν υπολογισες τη βενζινη που θα καψεις στα 500 χιλιομετρα.για να σου δωσω (δικο μου) παραδειγμα:
Suzuki WagonR 1.300 κ.εκ 'καιει' 9 λιτρα αεριο + 1,5 λιτρο βενζινης (9 0,61 + 1,5 * 1.35 = 7.52€)
http://i.imgur.com/2hWLmU8.png
Subaru Outback 2λιτρο, τετρακινητο και σαφως βαρυτερο, 'καιει' 7 λιτρα πετρελαιο --->* 7 €**
http://prntscr.com/5rvwcw -
Ειναι.
Οκ το υγραεριο ειναι ενα θαυμασιο μεσο να ΜΗΝ πεταξεις το αυτοκινητο που ηδη εχεις....
Και να μην σκεφτεσαι να το κυκλοφωρήσεις....Αλλα μεχρι εκει...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
0.58 στο κεντρο της Αθηνας και ο.59 στην Αν.Αττικη πειστε με μετα οτι το πετραιλεο ειναι καλυτερο απο το υγραεριο.Βαζω 40 λιτρα με 24 ευρω και κανω 500 χιλιομετρα.
το θεμα υγραεριου vs πετρελαιου το εχουμε συζητησει πολλες φορες και οι απαντησεις ποικιλουν αναλογα με την περιοχη (κοστος καυσιμου) και το αυτοκινητο του καθενος
αν πχ ησουν Θεσσαλονικη θα χρειαζοσουν 30-32€ για τα 500 χιλιομετρα
επισης δεν υπολογισες τη βενζινη που θα καψεις στα 500 χιλιομετρα.για να σου δωσω (δικο μου) παραδειγμα:
Suzuki WagonR 1.300 κ.εκ 'καιει' 9 λιτρα αεριο + 1,5 λιτρο βενζινης (9 0,61 + 1,5 * 1.35 = 7.52€)
http://i.imgur.com/2hWLmU8.png
Subaru Outback 2λιτρο, τετρακινητο και σαφως βαρυτερο, 'καιει' 7 λιτρα πετρελαιο --->* 7 €**
http://prntscr.com/5rvwcwεχεις δικιο καθε 1000χιλ βαζω περιπου 10 ευρω βενζινη.εχω παντα φουλαρισμενο το τεποζιτο οποτε ξερω και ποσο εκαψα
-
φτασαμε σε εποχες που 'φουλαρουμε' με 15€
ενταξει, εχω μικρο ρεζεβουαρ (27 λιτρα παιρνει), αλλα οσο να'ναι αισθανεσαι καπως οταν φουλαρεις με 15€
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
φτασαμε σε εποχες που 'φουλαρουμε' με 15€ενταξει, εχω μικρο ρεζεβουαρ (27 λιτρα παιρνει), αλλα οσο να'ναι αισθανεσαι καπως οταν φουλαρεις με 15€
36 λιτρα εβαλα με 21 ευρω 0.58 η τιμη
-
Εγώ έχω κάνει 35.529 χλμ με αέριο, έχοντας ξοδέψει 2.574€ σε γεμίσματα δλδ. 2.935 λίτρα αερίου. Παράλληλα από τότε που το έβαλα, καθότι στο ξεκίνημα καιει βενζίνη, κάποιες στιγμές ψεκάζει κιόλας, ενώ κάποιες φορές το γυρίζω σε βενζίνη για λίγο, πχ σε ένα μεγάλο ταξίδι, έχω ξοδέψει 308 λίτρα βενζίνης με κόστος 565€. Δηλαδή έχω δώσει 3139 ευρώ. Αν έκαιγα μόνο βενζίνη, με βάση την πραγματική (8,2λ/100χλμ) μέχρι τότε κατανάλωση του αυτοκινήτου θα έδινα 4760 €. Διαφορά δλδ. της τάξης 1621 €. Τα οποία αντιστοιχούν σε 1190€ εγκατάσταση αερίου + ΚΤΕΟ, 3 χ 50 προσθήκη TUNAP, 3 x 15€ σέρβις αερίου, 100 € ρύθμιση βαλβίδων. Δλδ. μετά από 32 μήνες χρήσης αερίου έχω όφελος 136 ευρώ και με τον φόβο των βαλβίδων πάντα.
Μετά από τα παραπάνω, θεωρώ ότι για τα δικά μου δεδομένα δεν ήταν συμφέρουσα η μετατροπή. Μιλάμε για φόκους 1600 με BRC Seq-24 και κανένα απολύτως αντιληπτό πρόβλημα στη συμπεριφορά του κινητήρα.Φιλε μου διαφωνω καθετα!!!!Εχω ενα ford focus 2008 1.4 με landi renzo evo.Απολυτα ευχαριστημενος,ταξιδι στον Βολο και γυρω κοντοβολτια 470χιλ εβαλα 21 ευρω lpg και 5 ευρω βενζινη.Ολα αυτα με χιλιομετρητη με βενζινη ηθελα 55 ευρω τουλαχιστον.Καυσιμα εβαλα συγκεκριμενα σαυτα τα χιλιομετρα για να δω την καταναλωση στο ταξιδι.εχω 8χιλ χιλιομετρα χωρις το παραμικρο προβλημα.Το ιδιο εχω και σε toyota yaris 2005 το 1.3.
Θεωρώ ότι η ανάλυση του Famas παραπάνω είναι πολύ καλή, αν και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα νούμερα στο 100%
Κρατάω επιφύλαξη για το κόστος ρύθμισης των βαλίδων: είναι μόνο 100? Έχω ακούσει για 400αρες...
Επίσης, το αν έχει πρόβλημα ο κινητηρας ή οχι, μπορεί να το δείξει μόνο μέτρηση των βαλβίδων, χρήση και μετά μέτρηση. Όταν θα φτάσει στο σημείο να έχει αντιληπτό πρόβλημα, το κοστούμι μάλλον θα είναι μεγάλο!!!
Για εμένα προτιμώ να μην κάνω τη μετατροπή και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, γνωρίζοντας ότι πληρώνω ένα ΜΙΚΡΟ αντίτιμο για αυτό. Φυσικά υπάρχει και ο παράγοντας της ψυχολογίας, άλλο είναι να πληρώνω 40 ευρώ για να γεμίζω άλλο να πληρώνω 80, όμως το σύστημα του αερίου δεν θα μου το δώσει κανένας τσάμπα. Το γεγονός ότι το πλήρωσα πιο παλιά δεν το κάνει πιο ευχάριστο...
Τέλος: δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω ποτέ μεταχειρισμένο με αέριο, όπως δεν θα έπαιρνα μεταχειρισμένο πετρέλαιο. Θεωρώ ότι η τιμή μεταπώλησης θα πέσει λόγω της μετατροπής -
Η υγραεριοκινηση ηταν παλια ταμπου.στην συνεχεια αφου ξεφυτρωσαν συνεργεια υγραεριοκινησης παντου ειναι πιο πολλα και απο τα περιπτερα αρχισαν τα οργανα .ενας στους τρεις ειχε αδεια αλλα και την σωστη γνωση για εγκατασταση για να μην πω για τα προγρογραμματα κτλ.Στην βορεια Ελλαδα πηγαιναν Σκοπια και Βουλγαρια και εκαναν εγκατασταση με αποτελεαμα απιστευτα πολλα προβληματα.Στο εξωτερικο χρησιμοποιουν το υγραεριο απο το 1950.Οι αντιπροσψπειες ξεκινησαν τα εργοστασιακα πλεον lpg αφου ειδαν την στροφη του κοσμου προς αυτα.οταν ειχε η βενζινη 0.85 το 2008 δεν υπηρχε στην Ελλαδα αναγκη εναλλακτικου καυσιμου.Μετα απο 15.000 σε δυο αυτοκινητα με υγραεριο ειναι οτι καλυτερο εχω κανει για τα αυτοκινητα.Μιλαω σε αυτους που αγαπανε τα ταξιδια και τις βολτες με το αυτοκινητο.αν το κινεις μια φορα το τριμηνο μεινε με βενζινη. εγω δεν το μετανιωνω και απο τωρα εκανα αποσβεση της εγκαταστασης στο ενα 750 ευρω lANDI RENZO EVO
-
... το 2008 δεν υπηρχε στην Ελλαδα αναγκη εναλλακτικου καυσιμου...Για ποιο λόγο όμως δεν το επέτρεπαν οι ξεκωλιάρηδες ξέρει κανείς; Συμφέροντα και εκεί;
Όλος ο κόσμος είχε εκτός από εμάς! -
υγραεριο βαζεις νομιμα πανω απο 15 χρονια
απλα επειδη τοτε 'ειχαμε λεφτα' δεν μας περναγε απο το μυαλο να κανουμε μετατροπες -
Στην Ελλάδα από τις 22-12-1999 (με τον Νόμο 2773, Άρθρο 45) επιτρέπεται η υγραεριοκίνηση όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσης (Ι.Χ., Δ.Χ., ΤΑΞΙ κλπ.). Για να είναι νόμιμη όμως η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο θα πρέπει, η συσκευή και όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν έγκριση τύπου από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ο τεχνικός που θα τα τοποθετήσει να έχει πτυχίο τοποθετήσεως συσκευών για το υγραέριο. ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
... το 2008 δεν υπηρχε στην Ελλαδα αναγκη εναλλακτικου καυσιμου...
Για ποιο λόγο όμως δεν το επέτρεπαν οι ξεκωλιάρηδες ξέρει κανείς; Συμφέροντα και εκεί;
Όλος ο κόσμος είχε εκτός από εμάς!Στην Ελλάδα από τις 22-12-1999 (με τον Νόμο 2773, Άρθρο 45) επιτρέπεται η υγραεριοκίνηση όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσης (Ι.Χ., Δ.Χ., ΤΑΞΙ κλπ.). Για να είναι νόμιμη όμως η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο θα πρέπει, η συσκευή και όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν έγκριση τύπου από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ο τεχνικός που θα τα τοποθετήσει να έχει πτυχίο τοποθετήσεως συσκευών για το υγραέριο. ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ
-
Μετά από 130000 χλμ με icom jtg ο εγκέφαλός του μας εγκατέλειψε.
Κοστίζει λέει ο εγκαταστάτης 150€. Τον έχει αλλάξει κανένας άλλος;
Παίζει να τον βρούμε από αλλού; -
ενας εγκεφαλος πως καιγεται?
μονο με υγρασια ισως? καποιο βραχυχκυκλωμα? το εψαξες?
-
Μπορεί για παράδειγμα να κάψει κάποιο τρανζίστορ εξόδου.
-
Πολυ ευκολη λυση η αλλαγη εγκεφαλου στους υγραεριοκινητους, το ακουω συνεχεια τελευταια. Για καψιμο μαμα εγκεφαλου πολυ σπανια εχω ακουσει. Τι γινεται τελικα? Ειναι οντως αυτη η αιτια(ψευτοκατασκευες) ή σε δουλεια να βρισκονται οι εγκαταστατες και να κινηται το χρημα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πολυ ευκολη λυση η αλλαγη εγκεφαλου στους υγραεριοκινητους, το ακουω συνεχεια τελευταια. Για καψιμο μαμα εγκεφαλου πολυ σπανια εχω ακουσει. Τι γινεται τελικα? Ειναι οντως αυτη η αιτια(ψευτοκατασκευες) ή σε δουλεια να βρισκονται οι εγκαταστατες και να κινηται το χρημα?δεν ξερω βρε παιδια, εχω ακουσει για καμμενους εγκεφαλους σε lovato ας πουμε που το δουλευω εδω και 5 χρονια, σε καμια 80αρια αυτοκινητα που εχω βαλει εγω ακομα δεν εχω αλλαξει εγκεφαλο, οπως και σε tartarini, europegas, elpigaz.
-
σε Tartarini εχω δει μία φορά. παίζει ρόλο να ειναι σωστά τοποθετημένος.
Επίσης μια φορά στο σύστημα που βάζει η toyota στις αντιπροσωπείες.Κάποιο ακριβό ειναι δεν θυμάμαι το ονομά του.
Υγραεριοκίνηση!