-
Ο χρήστης firefighter2011 έγραψε:
Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν με lovato μπορεις σε κατασταση αναγκης να μπει μπροστα το αυτοκινητο με lpg (σε περιπτωση που καει η αντλια βενζινης) γιατι στο brc γινεται ,σε lovato??Αλλοι μου λενε οχι και αλλοι τεσσερις φορες μονο και μετα θα πρεπει να μηδενιστει απο τον εγκεφαλο του αεριου για αλλες τεσσερις φορεςγινετε 10 ή 20 φορες αναλογα με το λογισμικο που εχεις στον εγκεφαλο, τον χειμωνα για να παρει μπροστα θα πρεπει να ριξεις ζεματιστο νερο στον πνευμονα για να ανεβασει θερμοκρασια.
-
Ηλια παγωνει το χειμωνα το αεριο γιατι ακουσα απο εναν φιλο σε χιονοδρομικο ειχαν προβληματα τα αυτοκινητα με αεριο
-
αν το μειγμα δεν εχει αρκετο προπανιο μεσα ναι δεν μπορει να σηκωσει πιεση για να δουλεψει, το να παγωνει ο πνευμονας οφειλετε σε χαλασμενο ή χαμηλο θερμοστατη
-
Νεοτερα απο κορολλα 4ζζ 2003. Ελενχος βαλβιδων πρωτη φορα με 150κ χιλ συνολο
και 75κ με αεριο. Είχαν κλεισει ολες λιγο αλλα οι εξαγωγης αρκετα και στον πρωτο κιλυνδρο στο οριο να κλεισει εντελως.
Κοστος 90ευρω. Το καπελοτα σε μαστορα να κατεβουν.
Τωρα μου ειπε σε 40-50κ χιλ ξανα Ελενχο.
Αυτό με τις αυτορυθμιζομενες ειναι χαζομαρες.
Η'βαριεται Ο μαστορας η' δεν ξερει πως γινεται.
Ετσι νομιζα και εγω.
Εχω λαδιερα και δεν το σκιζω. -
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
και 75κ με αεριο. Είχαν κλεισει ολες λιγο αλλα οι εξαγωγης αρκετα και στον πρωτο κιλυνδρο στο οριο να κλεισει εντελως.
Ετσι νομιζα και εγω.
Εχω λαδιερα και δεν το σκιζω.Ο τυπος στο βινtεο ειναι φαση κακός σε ταινια James Bond.
'We meet again Mr Bond, for the last time. You will die soon'
-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
Ετσι νομιζα και εγω.
Εχω λαδιερα και δεν το σκιζω.Ε, δεν είναι και άσχημα ε;
-
Δηλαδή χρειάζονται και οι αυτορυθμιζόμενες ρυθμισμα? Με τα υγρού ψεκασμού το ίδιο?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δηλαδή χρειάζονται και οι αυτορυθμιζόμενες ρυθμισμα? Με τα υγρού ψεκασμού το ίδιο?Το έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές. Ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν αυτορυθμιζόμενες. Αυτά που λένε τα συνεργεία είναι μ...
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δηλαδή χρειάζονται και οι αυτορυθμιζόμενες ρυθμισμα? Με τα υγρού ψεκασμού το ίδιο?
Το έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές. Ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν αυτορυθμιζόμενες. Αυτά που λένε τα συνεργεία είναι μ...
Υπάρχει πουθενά καμιά λίστα να δούμε ποιά;
-
Δεν έχω κάτι.
-
μπορει καποια να εχοουν πραγματικκα αυτορυθμιζομενες.
αλλα ποιος ξερει ποια ειναι?
εμενα μεταβαλομενο χρονισμο εχει οχι αυτορυθμιζομενες!
ρωτηστε μερικα μαστορια για το δικο σας πριν αποφασισετε οτι εχει αυτορυθμιζομενες και δεν χρειαζεται ρυθμιση -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
χθες που ειχε τελειωσει το αεριο παρατηρησα πυρακια στη χρηση με βενζινη
Μαλιστα σε καποια φαση τα πυρακια ηταν πολυ εντονα και δεν τα ακουγα οπως συνηθως (πχ με δευτερη ταχυτητα 'κρεμασμενη'), αλλα ακουγοταν σε ολες τις ταχυτητες κατα την επιταχυνση.
Δηλαδη οσο πατουσα το γκαζι το αυτοκινητο 'κροταλιζε' και ακουγοταν σαν να ειχε πετρελαιοκινητηρα.
Πηγα κατευθειαν εβαλα αεριο και ο ηχος εξαφανιστηκε.Εχετε καμια ιδεα τι ηταν;
Βενζινη βαζω V-power και δεν ηταν και πολυ παλιααυτοκινητο Suzuki Wagon R 1.3 mod 2001
πιθανοτατα ή εχεις πλουσιο μειγμα με το αεριο ή κατι δεν παει καλα με τα μπεκ της βενζινης ή την αντλια της βενζινης.
...
Φίλε bebes ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα παρατήρησα και εγώ και είχα βάλει το ίδιο καύσιμο που λές σε Honda Jazz. Τη πρώτη φορά ήταν πριν κανένα χρόνο, αλλά και προ κανένα 6μηνο. Απλά το έκανε μόνο σε σανίδωμα και μετά τις 4,500 σαλ. το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι μήπως ο εγκέφαλος έχει «προσαρμοστεί» στα οκτάνια του αερίου και χρειάζεται αρκετό χρόνο. Από την άλλη πάλι περίμενα ο αισθητήρας προανάφλεξης (cnock sensor) να κάνει τη δουλειά του και να μειώσει αβάνς αλλά δεν. Γενικά πάντως παράξενο μου φαίνεται.
Την Τριτη θα βαλω 'φρεσκια' βενζινη και θα ξαναδοκιμασω
αν συνεχισει, θα επισκευτω τα συνεργεια (το 'κανονικο' και αυτο που περασα το αεριο)
...η συνεχεια:
Μετα την 'ξεκουραση' του ΣΚ, τη Δευτερα δεν ειχε καποιο συμπτωμα.
Τριτη εβαλα ξανα βενζινη παλι κανενα συμπτωμα.Ο μαστορας στη Σουζουκι μου ειπε οτι λογω χρησης του αυτοκινητου σε σχετικα χαμηλες στροφες (απο τοτε που εβαλα αεριο δεν περναω τις 3500 - 4000) πιθανον να 'μικραινει' ο θαλαμος καυσης, οποτε οταν του δινω περισσοτερο καυσιμο εχουμε προαναφλεξεις.
Εχει παρατηρηθει και σε αλλα αυτοκινητα που χρησιμοποιουν αεριο.Προταση του ειναι να το 'σκισω' λιγο με βενζινη για να καθαρισουν (;) οι κυλινδροι απο τα καταλοιπα
-
πες του μαστορα της suzuki οτι το αεριο οχι μονο δεν εχει καταλοιπα καυσεως αλλα σε μακροχρονια χρηση καθαριζει και τα καταλοιπα της βενζινης και καλο θα ειναι ή να μαθει για το αεριο (σαν τεχνικος εχει υποχρεωση για αυτο) ή να μην μιλαει.
το προβλημα σου κατα πασα πιθανοτητα ειναι οτι εχεις πλουσιο μειγμα στο αεριο και ο εγκεφαλος του αυτοκινητου κατεβαζει τους χρονους ψεκασμου για να μην εχεις καυσαερια, ετσι οταν θα δουλεψεις με βενζινη εχεις φτωχο μειγμα μεχρι να κανει το αυτοκινητο τα απαραιτητα χιλιομετρα για να προσαρμοστει ο εγκεφαλος του κινητηρα στα νεα δεδομενα παλι. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
πες του μαστορα της suzuki οτι το αεριο οχι δεν εχει καταλοιπα αλλα σε μακροχρονια χρηση καθαριζει και τα καταλοιπα της βενζινης και καλο θα ειναι ή να μαθει για το αεριο (σαν τεχνικος εχει υποχρεωση για αυτο) ή να μην μιλαει.
το προβλημα σου κατα πασα πιθανοτητα ειναι οτι εχεις πλουσιο μειγμα στο αεριο και ο εγκεφαλος του αυτοκινητου κατεβαζει τους χρονους ψεκασμου για να μην εχεις καυσαερια, ετσι οταν θα δουλεψεις με βενζινη εχεις φτωχο μειγμα μεχρι να κανει το αυτοκινητο τα απαραιτητα χιλιομετρα για να προσαρμοστει ο εγκεφαλος του κινητηρα στα νεα δεδομενα παλι.πως μπορω να διαπιστωσω οτι εχω (αν εχω) πλουσιο μιγμα;
αν 'μπριζωσω' το αυτοκινητο μπορει να το καταλαβει ο εγκαταστατης απο το προγραμα του;
-
με οποιοδηποτε διαγνωστικο κινητηρα απο τη πριζα obd 2 του αυτοκινητου μπαινεις στα fuel trim και τσεκαρεις το μειγμα, με ζεστο κινητηρα απο το ρελαντι μεχρι τις 4-4500 στροφες περιπου.
-
Υπαρχει και αλλος τροπος για 'αμεσα' αποτελεσματα....
Καθε αυτοκινητο εχει ενα 'τροπο' να.... επανερχεται στις εργοστασιακες ρυθμισεις......
Πχ στο δικο μου ειναι να βγαλω τον πολο και να πατησω φρενο για 20 δευτερολεπτα.
Αυτο 'φορτωνει' τα εργοστασιακα fueltrim τα οποια - θεωρητικά - ειναι πιο σωστα αν εχουν γινει ολα μπαχαλο απο ξεκαρφωτη ρυθμιση.ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι μαστορες ΠΡΙΝ ρυθμισουν το υγραεριο θα επρεπε να 'μηδενιζουν' τον εγκεφαλο ( της βενζινης ) να κανει ο πελατης καποιοα χλμ με εγγυημενα καλη βενζινα και ΜΕΤΑ να πατανε πανω σε αυτα τα fuel trim για το υγραεριο.....
Γιατι αν εχω βαλει 'μουργα' για βενζινη 50 χλμ πριν, τα fyel trim θα ειναι αχαχουχα.......
( Ηλια διορθωσε με αν κανω λαθος...) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Υπαρχει και αλλος τροπος για 'αμεσα' αποτελεσματα....Καθε αυτοκινητο εχει ενα 'τροπο' να.... επανερχεται στις εργοστασιακες ρυθμισεις......
Πχ στο δικο μου ειναι να βγαλω τον πολο και να πατησω φρενο για 20 δευτερολεπτα.
Αυτο 'φορτωνει' τα εργοστασιακα fueltrim τα οποια - θεωρητικά - ειναι πιο σωστα αν εχουν γινει ολα μπαχαλο απο ξεκαρφωτη ρυθμιση.ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι μαστορες ΠΡΙΝ ρυθμισουν το υγραεριο θα επρεπε να 'μηδενιζουν' τον εγκεφαλο ( της βενζινης ) να κανει ο πελατης καποιοα χλμ με εγγυημενα καλη βενζινα και ΜΕΤΑ να πατανε πανω σε αυτα τα fuel trim για το υγραεριο.....
Γιατι αν εχω βαλει 'μουργα' για βενζινη 50 χλμ πριν, τα fyel trim θα ειναι αχαχουχα.......
( Ηλια διορθωσε με αν κανω λαθος...)λαθος δεν κανεις αλλα, αντε πες σε αυτον που εβαλε τωρα υγραεριο 'φιλε κανε μου και 200 χιλιομετρα τωρα με σωστη βενζινη'
-
Πριν σου ερθει για την εγκατασταση???
-
Λέτε σωστά ωραία πραματάκια! Μπράβο σας κύριοι!
-
Δεν ειναι - υποθετω δε ξερω - τυχαιο οτι με αυτη τη διαδικασια, ακομα και το autocalibration εχει φερει σωστα μιγματα.
( η προσφατη αλλαγη μπουζι το επιβεβαιωσε, ειχαν το γνωστο σωστο καφετιζον χρωμα ) ασχετο αν ειχαν κανει 35.000 χλμ ( απλά μονακιδα μπουζι και με εργοστασιακο 1,1 ή 1 δε θυμαμαι διακενο )
Υγραεριοκίνηση!