-
Πιθανοτητα βουλωμενων μπεκ βενζινης, δηλαδη να εχουν πιασει κεραμικα καταλοιπα στο στομιο ψεκασμου. Ανανεωστε την βενζινη, βαλτε ενα καθαριστικο, και τρεχτε το λιγο με βενζινη.
-
Καλησπέρα!
Μεταξύ των παρακάτω βενζινοκίνητων μοντέλων...ΒΜW 116 ή 316 1.6-122 ps, Alfa Romeo Giulietta 1.4-170ps, Nissan Qashqai/Juke 1.6-115 ps, Audi A3 1.4tfsi-125ps, VW Golf 1.4tsi-122/140/160 ps, ποια είναι αυτά στα οποία υπάρχει εμπειρία χρήσης lpg και στα οποία θα μπορούσε απροβλημάτιστα(εκτός των γνωστών απροόπτων φυσικά) να γίνει μια εγκατάσταση και ποια είναι αυτά τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγει ένας υποψήφιος αγοραστής επειδή έχουν αναφερθεί αστοχίες/προβλήματα;
Πιθανές εμπεριστατωμένες απαντήσεις θα με βοηθήσουν αρκετά στην επιλογή μου..ευχαριστώ προκαταβολικά!
ΥΓ:Γιατί άραγε να την πουλάει και μάλιστα σε αυτήν την τιμή την Giulietta ενώ έχει lpg;Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,σας φαίνεται καλή περίπτωση; -
Για απροβληματιστη εγκατασταση στα vw-audi υπολογιζε 2500 ευρω για ενα συστημα υγρου ψεκασμού. Διαφορετικα θα εχεις προβληματα. Στα αλλα πας σε φτηνοτερα συστήματα
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Καλησπέρα! ...
ΥΓ:Γιατί άραγε να την πουλάει και μάλιστα σε αυτήν την τιμή την Giulietta ενώ έχει lpg;Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,σας φαίνεται καλή περίπτωση;Διότι έχουν την πρωτιά στα ποιο ζημιάρικα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Για απροβληματιστη εγκατασταση στα vw-audi υπολογιζε 2500 ευρω για ενα συστημα υγρου ψεκασμού. Διαφορετικα θα εχεις προβληματα. Στα αλλα πας σε φτηνοτερα συστήματαΕυχαριστώ Άγγελε...
Έχω ξαναδιαβάσει κάποια πράγματα γι'αυτό που αναφέρεις περί vw-audi.Οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού είναι τόσο ''δύσκολοι'' ως προς την εγκατάσταση lpg;Και αν ναι,υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε εγγυημένα απροβλημάτιστη λειτουργία τους έστω κι αν το κόστος εγκατάστασης είναι σ'αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα των 2.500 ευρώ;Καλησπέρα! ...
ΥΓ:Γιατί άραγε να την πουλάει και μάλιστα σε αυτήν την τιμή την Giulietta ενώ έχει lpg;Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,σας φαίνεται καλή περίπτωση;Διότι έχουν την πρωτιά στα ποιο ζημιάρικα αυτοκίνητα.
Κώστα-χωρίς να είμαι ειδήμων-έχω την αίσθηση ότι αυτό που λες,ίσχυε πριν από κάποια χρόνια.Τα σημερινά alfa romeo νομίζω πως είναι πιο αξιόπιστα,εκτός κι αν εννοείς κάτι πολύ συγκεκριμένο που αφορά στο συνδυασμό alfa romeo με lpg.
-
Όχι ρε συ αδερφέ, μια γρήγορη ματιά έριξα πάλι σε 1-2 σαι και το ξαναείδα.
http://www.iefimerida.gr/news/160132/%C ... %BD-jd-powhttp://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... _16145.asp
-
Το δεύτερο link που postαρες είναι του 2007!Άσε που η jaguar η οποία φαίνεται η πιο ζημιάρα σε αυτό,στο πρώτο σου link φαίνεται ως η δεύτερη πιο αξιόπιστη!
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
χθες που ειχε τελειωσει το αεριο παρατηρησα πυρακια στη χρηση με βενζινη
Μαλιστα σε καποια φαση τα πυρακια ηταν πολυ εντονα και δεν τα ακουγα οπως συνηθως (πχ με δευτερη ταχυτητα 'κρεμασμενη'), αλλα ακουγοταν σε ολες τις ταχυτητες κατα την επιταχυνση.
Δηλαδη οσο πατουσα το γκαζι το αυτοκινητο 'κροταλιζε' και ακουγοταν σαν να ειχε πετρελαιοκινητηρα.
Πηγα κατευθειαν εβαλα αεριο και ο ηχος εξαφανιστηκε.Εχετε καμια ιδεα τι ηταν;
Βενζινη βαζω V-power και δεν ηταν και πολυ παλιααυτοκινητο Suzuki Wagon R 1.3 mod 2001
πιθανοτατα ή εχεις πλουσιο μειγμα με το αεριο ή κατι δεν παει καλα με τα μπεκ της βενζινης ή την αντλια της βενζινης.
...
Φίλε bebes ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα παρατήρησα και εγώ και είχα βάλει το ίδιο καύσιμο που λές σε Honda Jazz. Τη πρώτη φορά ήταν πριν κανένα χρόνο, αλλά και προ κανένα 6μηνο. Απλά το έκανε μόνο σε σανίδωμα και μετά τις 4,500 σαλ. το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι μήπως ο εγκέφαλος έχει «προσαρμοστεί» στα οκτάνια του αερίου και χρειάζεται αρκετό χρόνο. Από την άλλη πάλι περίμενα ο αισθητήρας προανάφλεξης (cnock sensor) να κάνει τη δουλειά του και να μειώσει αβάνς αλλά δεν. Γενικά πάντως παράξενο μου φαίνεται.
Την Τριτη θα βαλω 'φρεσκια' βενζινη και θα ξαναδοκιμασω
αν συνεχισει, θα επισκευτω τα συνεργεια (το 'κανονικο' και αυτο που περασα το αεριο)
-
Για απροβληματιστη εγκατασταση στα vw-audi υπολογιζε 2500 ευρω για ενα συστημα υγρου ψεκασμού. Διαφορετικα θα εχεις προβληματα. Στα αλλα πας σε φτηνοτερα συστήματα
Ευχαριστώ Άγγελε...
Έχω ξαναδιαβάσει κάποια πράγματα γι'αυτό που αναφέρεις περί vw-audi.Οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού είναι τόσο ''δύσκολοι'' ως προς την εγκατάσταση lpg;Και αν ναι,υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε εγγυημένα απροβλημάτιστη λειτουργία τους έστω κι αν το κόστος εγκατάστασης είναι σ'αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα των 2.500 ευρώ;Καλησπέρα! ...
Κώστα-χωρίς να είμαι ειδήμων-έχω την αίσθηση ότι αυτό που λες,ίσχυε πριν από κάποια χρόνια.Τα σημερινά alfa romeo νομίζω πως είναι πιο αξιόπιστα,εκτός κι αν εννοείς κάτι πολύ συγκεκριμένο που αφορά στο συνδυασμό alfa romeo με lpg.
Εγγυημενα απροβληματιστη λειτουργία δε νομιζω να εχεις σε κανενα αυτοκίνητο με κανενα συστηνα lpg. Οσο καλο και να ειναι το συστημα δεν παύει να ειναι μια μετατροπή. Απο εκει και περα ο καιρος θα δειξει τι κανει το καθενα. Εμεις αυτο μπου μπορουμε να κανουμε ειναι να βαλουμε αυτο που θεωρητικα ειναι καλύτερο. Εγω εχω στο αυτοκινητο μου που ειναι tsi συστημα υγρού ψεκασμου και μεχρι τώρα ολα καλά. Ειναι νωρις βέβαια, ο χρονος θα δείξει
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Εγγυημενα απροβληματιστη λειτουργία δε νομιζω να εχεις σε κανενα αυτοκίνητο με κανενα συστηνα lpg. Οσο καλο και να ειναι το συστημα δεν παύει να ειναι μια μετατροπή. Απο εκει και περα ο καιρος θα δειξει τι κανει το καθενα. Εμεις αυτο μπου μπορουμε να κανουμε ειναι να βαλουμε αυτο που θεωρητικα ειναι καλύτερο. Εγω εχω στο αυτοκινητο μου που ειναι tsi συστημα υγρού ψεκασμου και μεχρι τώρα ολα καλά. Ειναι νωρις βέβαια, ο χρονος θα δείξει
Σίγουρα ναι,αλίμονο αν περίμενα ''συμβόλαιο''...αν ήταν έτσι,όλοι θα κινούνταν με lpg!
Προσπαθώ ουσιαστικά να πάρω μια γεύση από απόψεις σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας ή αποτυχίας της εγκατάστασης σε συγκεκριμένα μοντέλα/κινητήρες που με ενδιαφέρουν ώστε να βάλω κάποια στην κορυφή της λίστας και να αποκλείσω κάποια άλλα διευκολύνοντας την τελική μου επιλογή -
Καλησπέρα!
ΥΓ:Γιατί άραγε να την πουλάει και μάλιστα σε αυτήν την τιμή την Giulietta ενώ έχει lpg;Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,σας φαίνεται καλή περίπτωση;Το μονο που θα με απασχολουσε ειναι το οτι δεν λεει οτι ειναι ατρακαριστο, αν και μερικοι δεν το βαζουν επειδη μπορει να εχει γινει καποια επισκευη η οποια συνηθως ειναι φαναρτζοδουλεια χωρις να εχει πειραξει κατι σοβαρο, ρωτας ομως και βλεπεις.. Κατα τα αλλα μια χαρα αυτοκινητο ειναι, οι ζημιες που μπορει να βγαλει ειναι στο μεσο ορο των ευρωπαικων, ο ομιλος Fiat εχει βελτιωθει παρα πολυ και ομιλω εκ πειρας καθοτι ειχα Fiat Bravo tjet με τα 150 αλογα χωρις κανενα προβλημα και μαλιστα και με υγραεριο Landirenzo, το αυτοκινητο δουλευε αψογα απο πασης αποψεως και επιδοσεις και οικονομια. Η Αλφα εχει ακριβως τον ιδιο κινητηρα και η Landirenzo η καταλληλοτερη επιλογη. Αν τα λεφτα ειναι καλα και το αυτοκινητο δεν εχει κανα σοβαρο τρακο, ειναι καλη επιλογη. Η Αλφα Ρομεο ειναι απο μονη της κατι διαφορετικο και παντα ιδιαιτερο και ομορφο, τωρα αν αν βγαλει και κανενα προβληματακι, μηχανες ειναι, ολα τα αυτοκινητα, ιδιαιτερα τα ευρωπαικα, δεν φτανουν σε αξιοπιστια τα γιαπωνεζικα'/κορεατικα αν και πραγματικα και εκει οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.
-
Οι διαφορές ήταν μικρές όταν αλλάζαμε αμάξια επειδή άλλαξε η μόδα. Τώρα....είναι μεγάλες ως πολύ μεγάλες!
-
τωρα αν αν βγαλει και κανενα προβληματακι, μηχανες ειναι, ολα τα αυτοκινητα, ιδιαιτερα τα ευρωπαικα, δεν φτανουν σε αξιοπιστια τα γιαπωνεζικα'/κορεατικα αν και πραγματικα και εκει οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.
Από τη στιγμή που τα Ιαπωνικά / Κορεατικά φτιάχνονται στην Ευρώπη με περιφερειακά εξαρτήματα Ευρωπαϊκής κατασκευής έχουν την ίδια ποιότητα και τα ίδια προβλήματα με τα Ευρωπαϊκά, τα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα έκαναν όνομα όσο κατασκευάζονταν στις χώρες τους, τώρα είναι όλα ίδια από πλευράς ποιότητας όσον αφορά τα υποσυστήματα τους, γιατί αυτά δημιουργούν στην ουσία τα προβλήματα.
-
σωστος
-
Ε, μην τα βαζουμε ολα σε ενα σακκι! Δεν υπαρχουν οι ιδιες προδιαγραφες και η ιδια πιστοποιηση και ελεγχος για την κατασκευη ανταλλακτικων για ολες τις μαρκες ακομα και αν τις κανει το ιδιο εργοστασιο. Φυσικα και υπαρχει διαφορα αν γινεται η παραγωγη σε Ιαπωνια αντι για Τουρκια, Σλοβενια η και Αγγλια αλλα σε συγκριση με παραγωγη αλλων αυτοκινητων αλλης μαρκας απο τα ιδια κρατη, αυτα που η μαμα εταιρια ειναι της Απω Ανατολης εχουν προβαδισμα. Δεν ειναι τυχαιο οτι ακομα και σημερα τα Ιαπωνοκορεατικα ειναι στους ψηλοτερους δεικτες αξιοπιστιας.Τωρα τι θα γινει μετα απο λιγα χρονια κανεις δεν ξερει.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
τωρα αν αν βγαλει και κανενα προβληματακι, μηχανες ειναι, ολα τα αυτοκινητα, ιδιαιτερα τα ευρωπαικα, δεν φτανουν σε αξιοπιστια τα γιαπωνεζικα'/κορεατικα αν και πραγματικα και εκει οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.Από τη στιγμή που τα Ιαπωνικά / Κορεατικά φτιάχνονται στην Ευρώπη με περιφερειακά εξαρτήματα Ευρωπαϊκής κατασκευής έχουν την ίδια ποιότητα και τα ίδια προβλήματα με τα Ευρωπαϊκά, τα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα έκαναν όνομα όσο κατασκευάζονταν στις χώρες τους, τώρα είναι όλα ίδια από πλευράς ποιότητας όσον αφορά τα υποσυστήματα τους, γιατί αυτά δημιουργούν στην ουσία τα προβλήματα.
Περισσότερο είναι θέμα προδιαγραφών που θέτει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου στον κατασκευαστή των ανταλλακτικών. Τουλάχιστον αυτό μπορώ να ερμηνεύσω από τα φαινόμενα. Πολλά πχ είναι Κίνα αλλά οι προδιαγραφές είναι τελείως άλλες, έστω και αν κατασκευάζονται από το ίδιο εργοστάσιο. Οπότε βλέπεις τα εξής:
- Το φίλτρο αέρος της τογιότα για το aygo είναι άψογο. Το πουρφλούξ δε μπαίνει καλά στο κουτί και δεν είναι και φτηνό!
- Το μπροστινό σύστημα του aygo δεν παθαίνει τίποτα (ούτε τα αμορτισερ), σε σημείο να μη σε πιστεύουν οι μάστορες.
- Στο γιάρις (που κατασκευάζεται στη Γαλλία) αλλάζει καδένα ο 4ος ιδιοκτήτης (δικά σου λόγια).
Και διάφορα άλλα.
Περισσότερο θέμα νοοτροπίας μου φαίνεται. Το θέμα είναι ότι στην εποχή που ζούμε, το πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο είναι εκ των ουκ άνευ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Από τη στιγμή που τα Ιαπωνικά / Κορεατικά φτιάχνονται στην Ευρώπη με περιφερειακά εξαρτήματα Ευρωπαϊκής κατασκευής έχουν την ίδια ποιότητα και τα ίδια προβλήματα με τα Ευρωπαϊκά, τα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα έκαναν όνομα όσο κατασκευάζονταν στις χώρες τους, τώρα είναι όλα ίδια από πλευράς ποιότητας όσον αφορά τα υποσυστήματα τους, γιατί αυτά δημιουργούν στην ουσία τα προβλήματα.Εχοντας για παρα πολλα χιλιομετρα δυο αυτοκινητα της ιδιας εταιριας (ΣΟΥΖΟΥΚΙ), το ενα κατασκευασμενο στην Ιαπωνια (Vitara) και το αλλο στην Ουγγαρια(WagonR) εχω να πω οτι η διαφορα τους στε επιπεδο ηλεκτρικων ειναι μεγαλη.
Απο τα λιγα που θυμαμαι, στο Wagon R αλλαξα: μοτερ υαλοκαθαριστηρα, διακοπτες παραθυρων (απο πολυ νωρις), διακοπτη φωτων, ρολόι, εναν αισθητηρα εκκεντροφόρου, βαλβίδα φρενων στοπ και καμποσες φορες τις λαμπες απο τα στοπ.Τα πιο πολλα εξαρτηματα ειναι Valeo
στο Vitara απλα δεν αλλαξα τιποτα, εκτος απο μια λαμπα στοπ και τους αισθητηρες λ που βγηκαν 'οφ' μετα απο μισο εκατομμύριο χιλιομετρα, αλλα δεν αλλαχθηκαν λογω παροπλισης (ειναι το 2λιτρο εξακυλινδρο)
-
παιδια γνωριζει κανεις για τις βαλβιδες τιτανιου???αν δηλαδη ειναι οι ιδανικες για χρηση lpg?εχω ακουσει πως ναι.βεβαια μακρια απο μας οι ζημιες αλλα καλο θα ειναι να ξερουμε τι παιζει.
-
Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν με lovato μπορεις σε κατασταση αναγκης να μπει μπροστα το αυτοκινητο με lpg (σε περιπτωση που καει η αντλια βενζινης) γιατι στο brc γινεται ,σε lovato??Αλλοι μου λενε οχι και αλλοι τεσσερις φορες μονο και μετα θα πρεπει να μηδενιστει απο τον εγκεφαλο του αεριου για αλλες τεσσερις φορες
-
Ο χρήστης firefighter2011 έγραψε:
Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν με lovato μπορεις σε κατασταση αναγκης να μπει μπροστα το αυτοκινητο με lpg (σε περιπτωση που καει η αντλια βενζινης) γιατι στο brc γινεται ,σε lovato??Αλλοι μου λενε οχι και αλλοι τεσσερις φορες μονο και μετα θα πρεπει να μηδενιστει απο τον εγκεφαλο του αεριου για αλλες τεσσερις φορεςΔεν ξέρω για το lovato, αλλά αν έχεις το τεπόζιτο βενζίνης γεμάτο πάνω από το 1/4, μειώνεις δραστικά τις πιθανότητες να χαλάσει η αντλία, οπότε δεν σε πολυνοιάζει αν παίρνει μπρος με υγραέριο ή όχι.
Υγραεριοκίνηση!