-
Ερωτησούλα, το egas πως το υποχρεώνουμε να βάλει μπρος απευθείας με υγραέριο;
Ξέρω ότι μερικά συστήματα το κάνουν πατώντας το κουμπάκι στην καμπίνα, ή κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν υπαρχει λιπανση, υπαρχει ψυξη, ψεκαζοντας αυτο το μιρκο ποσοστο βενζινης μαζι με το υγραεριο μικραινουμε τον χρονο καυσεως του υγραεριου που εχει σαν αποτελεσμα και χαμηλοτερη θερμοκρασια στον θαλαμο καυσεως, γνωριζουμε οτι το προβλημα με τις βαλβιδες ειναι γιατι το υγραεριο ειναι πιο βραδυκαστο απο τη βενζινη και ο χαρτης αβανς του εγκεφαλου δεν μπορει να καλυψει αυτη την μεγαλη διαφορα που χρειαζεται.
σε καποια αλλα συστηματα αυτη η εργασια γινεται με κυκλους λειτουργειας, δηλαδη σε καθε κυλινδρο θα ψεκαστει 9 φορες υγραεριο και 1 βενζινη.Από διαγράμματα που έχουν παρατεθεί παλιότερα, το υγραέριο είναι πιο βραδύκαυστο από τη βενζίνη σε χαμηλές στροφές και φορτία, αλλά συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο ψηλότερα. Μάλιστα, από τις 3500 και πάνω η διαφορά φτάνει τις 10 μοίρες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερα φορτία σε στρόφαλο, μπιέλες, πιστόνια, κυλίνδρους. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα διαγράμματα εκείνα. Φαντάζομαι ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική για κάθε κινητήρα.
-
here we go again με τα βιντεο του Κου Βατσου....
Ας παει οποιος θελει περιπου στη 500 - 550 σελιδα κι ας το 'πιασει' απο εκει....(χιουμορ)
Αν θελουμε τοσο πολυ να ανακυκλωσουμε μια ακομα φορά τη κουβεντα - να ξεμπαναρουμε και τον antonis-team.... -
καλησπερα και παλι απο εμενα...τελικα μετα απο 40 μερες καιμετα απο παρα πολες ρυθμισεις σημερα ο (μηχανικος) αποφασισε να παει το αμαξι μου στην εταιρια που προμηθευτηκε το κιτ υγραεριου καποιον τσοπελογιαννη.....με αποτελεσμα να πολεμουν ολοι μερα σημερα και να μην γινει και παλι τιποτα για να βγει το συμπερασμα οτι το αμαξι μου δεν δεχεται το υγραεριο(lada niva 1700 μονου ψεκασμου) την πεμπτη θα το παω να τα ξηλωσει ολα και να μου δωσει πισω τα λεφτα μου....το θεμα ειναι τι κανω τωρα εγω που εχω περασει και κτεο και εχω αλλαξει και αδεια κυκλοφοριας????? Αν καποιος μπωρει να βοηθησει θα το εκτιμουσα και αν μπωρει να μπει υγραεριο να ειναι κατι σιγουρο για να μην εχω τα ιδια τρεχαματα......
-
Ο χρήστης gianis19791979 έγραψε:
καλησπερα και παλι απο εμενα...τελικα μετα απο 40 μερες καιμετα απο παρα πολες ρυθμισεις σημερα ο (μηχανικος) αποφασισε να παει το αμαξι μου στην εταιρια που προμηθευτηκε το κιτ υγραεριου καποιον τσοπελογιαννη.....με αποτελεσμα να πολεμουν ολοι μερα σημερα και να μην γινει και παλι τιποτα για να βγει το συμπερασμα οτι το αμαξι μου δεν δεχεται το υγραεριο(lada niva 1700 μονου ψεκασμου) την πεμπτη θα το παω να τα ξηλωσει ολα και να μου δωσει πισω τα λεφτα μου....το θεμα ειναι τι κανω τωρα εγω που εχω περασει και κτεο και εχω αλλαξει και αδεια κυκλοφοριας????? Αν καποιος μπωρει να βοηθησει θα το εκτιμουσα και αν μπωρει να μπει υγραεριο να ειναι κατι σιγουρο για να μην εχω τα ιδια τρεχαματα......με αυτο το συστημα σε αυτο το αυτοκινητο μονο προβληματα θα μπορουσες να εχεις, κανε μια βολτα απο τον Παπαδοπουλο (γνωστος και σαν Ποντιος) στην Γρηγοριου Λαμπρακη στο Κερατσινι να δει το αυτοκινητο σου και αν τα βρειτε τοτε πας στον πρωτο σου ξηλωνει το συστημα σου δινει πισω τα χρηματα και πας στον 2ο για να σου βαλει το υγραεριο ετσι ωστε να μην χρειαστει να διαγραψεις την εγκατασταση απο το υπουργειο.
-
...για να βγει το συμπερασμα οτι το αμαξι μου δεν δεχεται το υγραεριο(lada niva 1700 μονου ψεκασμου)...Το ξέρουν πολύ καλά το υγραέριο.
Το injector emulator που έχει το κιτ, δεν ταιριάζει στο αυτοκίνητο.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα - μπορούν εύκολα να φτιάξουν μόνοι τους emulator - μια απλή αντίσταση είναι.
Ας μάθουν πόσα Ω πρέπει να είναι η αντίσταση για να μην καταλαβαίνει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου ότι δεν ψεκάζει το μπεκ του αυτοκινήτου.Μετά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
(με τέτοιους γάτους που έμπλεξες) -
καλησπερα και παλι απο εμενα...τελικα μετα απο 40 μερες καιμετα απο παρα πολες ρυθμισεις σημερα ο (μηχανικος) αποφασισε να παει το αμαξι μου στην εταιρια που προμηθευτηκε το κιτ υγραεριου καποιον τσοπελογιαννη.....με αποτελεσμα να πολεμουν ολοι μερα σημερα και να μην γινει και παλι τιποτα για να βγει το συμπερασμα οτι το αμαξι μου δεν δεχεται το υγραεριο(lada niva 1700 μονου ψεκασμου) την πεμπτη θα το παω να τα ξηλωσει ολα και να μου δωσει πισω τα λεφτα μου....το θεμα ειναι τι κανω τωρα εγω που εχω περασει και κτεο και εχω αλλαξει και αδεια κυκλοφοριας????? Αν καποιος μπωρει να βοηθησει θα το εκτιμουσα και αν μπωρει να μπει υγραεριο να ειναι κατι σιγουρο για να μην εχω τα ιδια τρεχαματα......Πηγαινε και ξηλωσε το σωστα οπως σου παν, και πηγαινε σε καποιον νορμαλ εγκαταστατη να βαλεις υγραεριο στο νιβα να κανεις την δουλεια σου.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
καλησπερα και παλι απο εμενα...τελικα μετα απο 40 μερες καιμετα απο παρα πολες ρυθμισεις σημερα ο (μηχανικος) αποφασισε να παει το αμαξι μου στην εταιρια που προμηθευτηκε το κιτ υγραεριου καποιον τσοπελογιαννη.....με αποτελεσμα να πολεμουν ολοι μερα σημερα και να μην γινει και παλι τιποτα για να βγει το συμπερασμα οτι το αμαξι μου δεν δεχεται το υγραεριο(lada niva 1700 μονου ψεκασμου) την πεμπτη θα το παω να τα ξηλωσει ολα και να μου δωσει πισω τα λεφτα μου....το θεμα ειναι τι κανω τωρα εγω που εχω περασει και κτεο και εχω αλλαξει και αδεια κυκλοφοριας????? Αν καποιος μπωρει να βοηθησει θα το εκτιμουσα και αν μπωρει να μπει υγραεριο να ειναι κατι σιγουρο για να μην εχω τα ιδια τρεχαματα......
με αυτο το συστημα σε αυτο το αυτοκινητο μονο προβληματα θα μπορουσες να εχεις, κανε μια βολτα απο τον Παπαδοπουλο (γνωστος και σαν Ποντιος) στην Γρηγοριου Λαμπρακη στο Κερατσινι να δει το αυτοκινητο σου και αν τα βρειτε τοτε πας στον πρωτο σου ξηλωνει το συστημα σου δινει πισω τα χρηματα και πας στον 2ο για να σου βαλει το υγραεριο ετσι ωστε να μην χρειαστει να διαγραψεις την εγκατασταση απο το υπουργειο.
καλημερα.. ευχαριστω πολυ για της πληροφοριες φιλε μου αλλα αν θες πες οδο αριθμο και τηλ γιατι ειμαι απο χαλκιδα και δεν ξερω που να τον βρω...........
-
Google is your friend
LADA ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, δες την επιχείρηση: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ με δραστηριότητα ... Λεωφόρος Λαμπράκη Γρηγορίου 142 Κερατσίνι, Τ.Κ. 18757
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Google is your friendLADA ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, δες την επιχείρηση: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ με δραστηριότητα ... Λεωφόρος Λαμπράκη Γρηγορίου 142 Κερατσίνι, Τ.Κ. 18757
ευχαριστω πολυ φιλε μου.........!!!!!!!
-
Βγαζει και εναν στο 347, ποιος απο τους δυο?
ή ειναι ο ιδιος και μετακομισε?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βγαζει και εναν στο 347, ποιος απο τους δυο?ή ειναι ο ιδιος και μετακομισε?
στο 347 ειναι.
-
βαση της εμπειριας που εχετε οι περισσοτεροι εδω μεσα,ποιο ειναι το λιγοτερο προβληματικο αυτοκινητο?εχω καλη γνωμη λογω φιλου,για το astra H και ενος αλλου για το corsa c..αποψεις?
-
Καλησπέρα !
Βρήκα στην αναζήτηση δεκάδες μηνύματα για υγραέριο σε HONDA CRV και μάλλον ...χάθηκα .Δεν το λέω ως παράπονο, αλοίμονο, αλλά έτσι ήταν φυσικό να γίνει. Τα πιο πολλά μηνύματα ήταν του 2010. Εϊναι δύσκολο θέμα και δεν μπορώ να το παρακολουθήσω σε όλα τα στάδια.
Δε θέλω να σας κουράζω, αλλά μια και αποφάσισα να κρατήσω το αυτοκίνητο, σκέφτομαι να βάλω υγραέριο. Αν κάποιο μέλος έχει επιχειρήσει το ίδιο σε παρόμοιο αμάξι( Μοντέλο 2003) και έχει ξεπεράσει όλους τους δισταγμούς από τις αντιφατικές τεχνικές προδιαγραφές του κινητήρα και τους κινδύνους που ελωχεύει η εγκατάσταση αερίου στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, θα τον παρακαλούσα εδώ ή με προσωπικό μήνυμα, να μου πει την άποψη ή την εμπειρία του.
Δεν μπορώ δυστυχώς να κατανοήσω λεπτά τεχνικά ζητήματα και η γνώμη σας θα μου είναι, όπως σε όλη τη μέχρι τώρα επικοινωνία, πολύτιμη .
Σας ευχαριστώ και καλό μήνα !
(Μένω Χαλκίδα και η Αθήνα ,αν χρειαστεί να προχωρήσω στην εγκατάσταση , είναι κοντά, χωρίς να σημαίνει ότι σε άλλες περιοχές δεν υπάρχουν εξίσου ή καλύτεροι ακόμα τεχνικοί.Το αναφέρω απλά για ενημέρωση και διευκόλυνση της κουβέντας)
-
φιλος που το εχει 3 χρονια ειναι σχετικα ικανοποιημενος.εχει αλλαξει πολλαπλη καθως κ μερικα ακομα πραματακια,αλλα κατα τα αλλα κομπλε
-
Λεπτομέρειες δεν ξέρω δυστυχώς για το αμάξι σου, αλλά θα σου πρότεινα να προτιμήσεις ένα σύστημα που να μπορεί αργότερα να γίνει φυσικό αέριο με τις ελάχιστες αλλαγές (δηλαδή αλλαγή δεξαμενής και πνεύμονα).
Αυτό εφόσον αποφάσισες να το κρατήσεις και επειδή τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται προς το φυσικό αέριο.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Λεπτομέρειες δεν ξέρω δυστυχώς για το αμάξι σου, αλλά θα σου πρότεινα να προτιμήσεις ένα σύστημα που να μπορεί αργότερα να γίνει φυσικό αέριο με τις ελάχιστες αλλαγές (δηλαδή αλλαγή δεξαμενής και πνεύμονα).Αυτό εφόσον αποφάσισες να το κρατήσεις και επειδή τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται προς το φυσικό αέριο.
Πολύ χρήσιμη συμβουλή και το εκτιμώ. Θα ξεκινήσω ρωτώντας από την Honda και θα συλλέξω πληροφορίες .
Νομίζω όμως ότι τελικά, για ό,τι αποφασίσω, θα σας συμβουλευτώ για μια ακόμα φορά.
Να είστε καλά !
-
ευκολο αυτοκινητο για υγραεριο, βαλε ενα συστημα που να υποστηριζει μεικτο ψεκασμο υγραεριου-βενζινης, ρυθμισεις βαλβιδων στα χιλιομετρα που λεει ο κατασκευαστης ( λιγα συνεργεια ρυθμιζουν βαλβιδες, την χρεωνουν σαν εργασια αλλα δεν την κανουν) και αν δεν του πινεις συνεχεια το αιμα δεν θα εχεις προβλημα.
-
Ξέχασα να πω ότι προχθές ρύθμισα βαλβίδες στο aygo ~150000 χλμ μετά την επισκευή.
Άντε να πάμε άλλα τόσα. -
Ο χρήστης Babisstergiou έγραψε:
...Πολύ χρήσιμη συμβουλή και το εκτιμώ. Θα ξεκινήσω ρωτώντας από την Honda και θα συλλέξω πληροφορίες...
Δε νομίζω να βγάλεις άκρη με αυτούς. Το ίδιο είχα κάνει και εγώ πριν ακόμα παραγγείλω το αμάξι λέγοντάς τους ότι ήθελα εάν είναι δυνατόν να έχει από το εργοστάσιο κιτ υγραερίου. Τότε άρχισαν να μου λένε κάτι παπαριές ότι είναι επικίνδυνο, ότι θα τη παίξει ο κινητήρας, ότι αυτά δεν γίνονται, και όλα αυτά το 2004. Κατάλαβα ότι είχα να κάνω με άσχετους και δεν επέμεινα.
Τις ίδιες μ@λ@κίες μου έλεγαν πέρυσι όταν έμαθαν ότι το έκανα εκ, των υστέρων.
Υγραεριοκίνηση!