-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Παίρνοντας το επίσημο δελτίο τιμών καυσίμων όπου δείχνει και τον μ.ο. ανά νομό και συγκρίνοντας τις καταναλώσεις με LPG με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι μέσα σε σχεδόν 18 μήνες(παρά 8 μέρες) και 20.444 χλμ έκανα απόσβεση τη δαπάνη του αερίου (1100+50κτέο+40 πρώτο γέμισμα για δοκιμές) = 1190 ευρώ.
Για τα 20.444 εάν τα έκανα με βενζίνη με βάση τα 8 λίτρα ανά 100 που είχα για 30.000 χλμ περίπου προτού βάλω LPG θα πλήρωνα 2760 ευρώ, ενώ με LPG μόλις 1506 ευρώ. Οπότε 1506 + 1190 = 2696. Με άλλα λόγια ήδη αρχίζω να έχω κέρδος στη τσέπη μου.Το καλό με εσένα –αν έχεις υπολογίσει σωστά- είναι η διαφορά στην κατανάλωση μόνο 6% βλέποντας από την υπογραφή σου. Λιγάκι παράξενο μου ακούγεται. Το δικό μου π.χ. η διαφορά είναι περίπου 18%.
-
Καλά, βασικά καλό δεν είναι να έχεις μονό τόση λίγη διαφορά...Απλά παλαιότερα δεν έπαιρνα συχνά το αμάξι στην δουλειά, οπότε γλίτωνε μικρές διαδρομές στην πόλη, όπου σίγουρα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση για αυτό κι είχε μόνο τόση κατανάλωση (8/100)
-
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα πληροφορίες για μια προσφορά υγραεριοκίνησης που πήρα σήμερα για Hyundai Getz 1.4 μοντέλο 11/2008. Προτεινόμενο σύστημα NIGS.Υπάρχει εμπειρία από κανέναν? Συμπληρωματικά αναφέρω ότι ο εγκαταστάτης θεωρείται καλός και η τιμή 750 (επαρχία). Σας ευχαριστώ.
-
Μια χαρα ειναι .. Να βάλεις λαδιερα γιατι δεν εχει ψεκασμο βενζίνης ..
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Μια χαρα ειναι .. Να βάλεις λαδιερα γιατι δεν εχει ψεκασμο βενζίνης ..Δουλεύει τελικά η λαδιέρα γιατί σε προηγούμενα posts διάβασα ότι δεν δουλεύει
-
Λαδιέρες και ξυδιέρες.......
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
:whatever: Λαδιέρες και ξυδιέρες.......Η χαρά του καπακά η μη χρήση λαδιέρας τυροκαφτερης αν δεν έχει ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης
-
Άντε πάλη τα λαδόξιδα
Παλήκαρε έχω 170.0000 χιλιόμετρα στον Κορεάτη μου με υγραέριο και δεν έχει πάθη τίποτα. -
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Άντε πάλη τα λαδόξιδα
Παλήκαρε έχω 170.0000 χιλιόμετρα στον Κορεάτη μου με υγραέριο και δεν έχει πάθη τίποτα.ο κορεατης δεν εχει θεμα με τις βαλβιδες, για κοιτα σε XTRAIL, FORESTER, OPEL TWINPORT, FORD τι γινετε.
-
Όσοι δε θέλουν να βάλουν λαδιέρα, ας μη βάλουν. Μη μας πρήζουν κιόλας όμως και ας κρατάνε και κανένα φράγκο για συνεργείο (όσα μοντέλα έχουν πρόβλημα).
Αρκετά.
-
Η ζημιά που μπορεί να πάθει το αμαξι από χρήση του υγραερίου είναι μόνο οι βαλβίδες έτσι? ΑΝ για κάποιο λόγο (ευαισθητος κινητήρας, κακή ρύθμιση, σκίσιμο κτλ) ενα αμαξι τα παίξει λόγο του lpg τί κάνουμε? Αλλάζουμε βαλβίδες εισαγωγής εξαγωγής με άλλες aftermarket ειδικές για χρήση Lpg? Αυτές υπάρχουν για όλα τα αμαξια? Τελικό κόστος επισκευής πόσο βγαίνει στο περίπου?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Η ζημιά που μπορεί να πάθει το αμαξι από χρήση του υγραερίου είναι μόνο οι βαλβίδες έτσι? ΑΝ για κάποιο λόγο (ευαισθητος κινητήρας, κακή ρύθμιση, σκίσιμο κτλ) ενα αμαξι τα παίξει λόγο του lpg τί κάνουμε? Αλλάζουμε βαλβίδες εισαγωγής εξαγωγής με άλλες aftermarket ειδικές για χρήση Lpg? Αυτές υπάρχουν για όλα τα αμαξια? Τελικό κόστος επισκευής πόσο βγαίνει στο περίπου?Δεν είναι μόνο οι βαλβίδες. Μην ξεχνάς ότι πάνω από τις 3000 σαλ έχεις πολύ αβάνς, άρα μεγαλύτερα φορτία σε στρόφαλο, μπιέλες, έμβολα, κυλίνδρους, κεφαλή. Αν ο κινητήρας είναι ευαίσθητος ...
-
Αντε παλι....
με τα λαδοξιδα....
εχω ενα μοτερ οπου στα κοντερισια 180.000 εκαψε φλατζα οπου και επισκευαστικε
ήδη απο τοτε οι βαλβιδες χορευαν χουλαχουπ μεσα στους οδηγους - αλλαχτηκαν μονο τα λαστιχακια καθοτι αφραγγιες
καποια στιγμη - πριν το αεριο - ανεπτυξε κι ενα ρηγμα 'καπου' το οποιο 'επισκευαστηκε' πρωτα με φωκιες ( αντεξαν κανα χρονο) και τελικά εδω και πανω απο 10.000 με wondarweld και δε χανει πλεον σταγονα ( φτου φτου φτου) ...
αυτα τα κοντερισια 258.000 εχει διαπιστωθει οτι ειναι 'πετσινα' ( βρεθηκε συνεργιο που στα βιβλια του το ειδε με 200+ οταν εγω νομιζα καμια 150αρια χιλιαδες....) και μιλαμε για 350+ αυτη τη στιγμη
αν δεν ανεβασει θερμοκρασία (2-3 λεπτα ρελαντι) τα πιστονια κροταλιζουν
edit. Θελει ενα λιτρο λαδι /5.000 χλμ... οσο ενα μεσω VAG δηλαδηαυτη τη στιγμη εχει 258.000 χλμ εκ των οποιων τα 25.000 με αεριο
ενα συστημα που.... πιο απλό δεν υπαρχει, ουτε μικροψεξασμους ουτε..... ρυθμιση καν σχεδονοχι πειτε μου ποσο πιο παρταλι μοτερ θελετε και παρολα αυτα να ΜΗΝ εχει δυαλυθει ακομα απο το αεριο και χωρις λαδοξιδα....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αντε παλι....με τα λαδοξιδα....
εχω ενα μοτερ οπου στα κοντερισια 180.000 εκαψε φλατζα οπου και επισκευαστικε
ήδη απο τοτε οι βαλβιδες χορευαν χουλαχουπ μεσα στους οδηγους - αλλαχτηκαν μονο τα λαστιχακια καθοτι αφραγγιες
καποια στιγμη - πριν το αεριο - ανεπτυξε κι ενα ρηγμα 'καπου' το οποιο 'επισκευαστηκε' πρωτα με φωκιες ( αντεξαν κανα χρονο) και τελικά εδω και πανω απο 10.000 με wondarweld και δε χανει πλεον σταγονα ( φτου φτου φτου) ...
αυτα τα κοντερισια 258.000 εχει διαπιστωθει οτι ειναι 'πετσινα' ( βρεθηκε συνεργιο που στα βιβλια του το ειδε με 200+ οταν εγω νομιζα καμια 150αρια χιλιαδες....) και μιλαμε για 350+ αυτη τη στιγμη
αν δεν ανεβασει θερμοκρασία (2-3 λεπτα ρελαντι) τα πιστονια κροταλιζουν
edit. Θελει ενα λιτρο λαδι /5.000 χλμ... οσο ενα μεσω VAG δηλαδηαυτη τη στιγμη εχει 258.000 χλμ εκ των οποιων τα 25.000 με αεριο
ενα συστημα που.... πιο απλό δεν υπαρχει, ουτε μικροψεξασμους ουτε..... ρυθμιση καν σχεδονοχι πειτε μου ποσο πιο παρταλι μοτερ θελετε και παρολα αυτα να ΜΗΝ εχει δυαλυθει ακομα απο το αεριο και χωρις λαδοξιδα....
Τι σχέση έχει ρε κουμπάρε το αν ένα αμάξι χρειάζεται λαδιέρα με το πόσα χιλιόμετρα και βλάβες έχει;
'Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο', άρα το εύλογο συμπέρασμα 'ο αστυνόμος είναι μπουζούκι'!!!
ΓΙΟ!!!!
-
οποιος καταλαβει δε πειραζει...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
οποιος καταλαβει δε πειραζει...Συμφωνώ.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Άντε πάλη τα λαδόξιδα
Παλήκαρε έχω 170.0000 χιλιόμετρα στον Κορεάτη μου με υγραέριο και δεν έχει πάθη τίποτα.ο κορεατης δεν εχει θεμα με τις βαλβιδες, για κοιτα σε XTRAIL, FORESTER, OPEL TWINPORT, FORD τι γινετε.
εχθες μιλαγα με εναν κατοχο vectra που κλαιει τη μοιρα του.........θελει 1λιτρο λαδι ανα 1500χλμ,κροταλιζει απιστευτα και δεεεεν τραβαει!!!απο την αλλη συναδελφος με το ιδιο αυτοκινητο κανενα προβλημα!δικο μου συμπερασμα;;;;μεγαλο ρολο παιζει ο εγκαταστατης και μετα το αυτοκινητο.....
-
το ΠΡΩΤΟ ρολο παιζει ο εγκαταστατης...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Άντε πάλη τα λαδόξιδα
εχθες μιλαγα με εναν κατοχο vectra που κλαιει τη μοιρα του.........θελει 1λιτρο λαδι ανα 1500χλμ,κροταλιζει απιστευτα και δεεεεν τραβαει!!!απο την αλλη συναδελφος με το ιδιο αυτοκινητο κανενα προβλημα!δικο μου συμπερασμα;;;;μεγαλο ρολο παιζει ο εγκαταστατης και μετα το αυτοκινητο.....
Δημοσίευσηαπό fokion_sportage » 30/10/13 19:21
το ΠΡΩΤΟ ρολο παιζει ο εγκαταστατης...
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
οποιος καταλαβει δε πειραζει...
Συμφωνώ.
Υγραεριοκίνηση!