-
παιδια θελω την βοηθεια σας σε κατι που αντιμετωπιζω με το αυτοκινητο.λοιπον εχω ενα ford focus c-max 1.6 ti-vct εχει κανει 135500χλμ του 2005.του εβαλα υγραεριο vialle το 2009 και εχω κανει 50000 χλμ απροβληματιστα χωρις λαδιερα κλπ.....τις τελευταιες μερες οταν παω μονο με με βενζινη ρεταρει στο ρελαντη και τρεμει,οταν τρεχω πηγαινει λες και ειναι μπουκομενο. αλλα οταν γυριζει στο υγραεριο ολα καλα ουτε ρεταρισματα τρεμουλα τιποτα.οταν εν κινησει γυρναω σε βενζινη παλι τα ιδια τρεμουλο κλπ...οποτε τρεχω στην αντιπρωσωπεια και εχουμε μπουζι αλλαξα πολλαπλασιαστη αλλαξα βενζινη το ιδιο τιποτα αναβει και το λαμπακι του κινητηρα μετα απο λιγα χλμ σβηνει. μετα μου λενε μπερδευται το ενα καυσιμο με το αλλο και ο εκεφαλος....η αλλη ιδεα ειναι να παω σε συνεργειο ford που βαζει υγραεριο. κανενα καλο η καμια αλλη ιδεα?
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
παιδια θελω την βοηθεια σας σε κατι που αντιμετωπιζω με το αυτοκινητο.λοιπον εχω ενα ford focus c-max 1.6 ti-vct εχει κανει 135500χλμ του 2005.του εβαλα υγραεριο vialle το 2009 και εχω κανει 50000 χλμ απροβληματιστα χωρις λαδιερα κλπ.....τις τελευταιες μερες οταν παω μονο με με βενζινη ρεταρει στο ρελαντη και τρεμει,οταν τρεχω πηγαινει λες και ειναι μπουκομενο. αλλα οταν γυριζει στο υγραεριο ολα καλα ουτε ρεταρισματα τρεμουλα τιποτα.οταν εν κινησει γυρναω σε βενζινη παλι τα ιδια τρεμουλο κλπ...οποτε τρεχω στην αντιπρωσωπεια και εχουμε μπουζι αλλαξα πολλαπλασιαστη αλλαξα βενζινη το ιδιο τιποτα αναβει και το λαμπακι του κινητηρα μετα απο λιγα χλμ σβηνει. μετα μου λενε μπερδευται το ενα καυσιμο με το αλλο και ο εκεφαλος....η αλλη ιδεα ειναι να παω σε συνεργειο ford που βαζει υγραεριο. κανενα καλο η καμια αλλη ιδεα?1ον τι κωδικο βλαβης γραφει?
2ον με αδεια δεξαμενη υγραεριου κανει το ιδιο στην βενζινα? -
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
παιδια θελω την βοηθεια σας σε κατι που αντιμετωπιζω με το αυτοκινητο.λοιπον εχω ενα ford focus c-max 1.6 ti-vct εχει κανει 135500χλμ του 2005.του εβαλα υγραεριο vialle το 2009 και εχω κανει 50000 χλμ απροβληματιστα χωρις λαδιερα κλπ.....τις τελευταιες μερες οταν παω μονο με με βενζινη ρεταρει στο ρελαντη και τρεμει,οταν τρεχω πηγαινει λες και ειναι μπουκομενο. αλλα οταν γυριζει στο υγραεριο ολα καλα ουτε ρεταρισματα τρεμουλα τιποτα.οταν εν κινησει γυρναω σε βενζινη παλι τα ιδια τρεμουλο κλπ...οποτε τρεχω στην αντιπρωσωπεια και εχουμε μπουζι αλλαξα πολλαπλασιαστη αλλαξα βενζινη το ιδιο τιποτα αναβει και το λαμπακι του κινητηρα μετα απο λιγα χλμ σβηνει. μετα μου λενε μπερδευται το ενα καυσιμο με το αλλο και ο εκεφαλος....η αλλη ιδεα ειναι να παω σε συνεργειο ford που βαζει υγραεριο. κανενα καλο η καμια αλλη ιδεα?Η η τρόμπα βενζίνης σου χερετησε η κάποιο μπεκ βενζίνης κακάρωσε , στείλε τα πρώτα για καθάρισμα μπας και τη γλυτώσουν και τα αλλάζεις μετα !!
-
καποιο προβλημα εχεις στο συστημα τροφοδοσίας της βενζίνης.λογικά αντλία η ρυθμιστής πίεσης
-
Τι εγινε ρε παιδια γιατι δεν γραφετε πια;
-
Τι να γράψουμε ρε αδερφέ, πε κανένα θέμα.
Άντε να πω εγώ:
Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει φίλτρο το ποίο παρεμβάλλεται μεταξύ πνεύμονα και μπεκιέρας το οποίο να είναι διάφανο;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Τι να γράψουμε ρε αδερφέ, πε κανένα θέμα.Άντε να πω εγώ:
Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει φίλτρο το ποίο παρεμβάλλεται μεταξύ πνεύμονα και μπεκιέρας το οποίο να είναι διάφανο;
δεν εχω δει κατι τετοιο μεχρι τωρα.
-
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Έχει βάλει κανείς σας αέριο σε suzuki samurai 1.3 injection (μονού ψεκασμού);;;;Καμία γνώμη;;;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Αν το θες διάφανο για να ξέρεις πότε βουλώνει, υπάρχει απλός τρόπος. Πάρε ένα καινούργιο και φύσα μέσα του με το στόμα να δεις τι ζόρι έχει. Βγάλε και το παλιό και κάνε το ίδιο. Αν η διαφορά είναι μεγάλη, το φίλτρο σου είναι για πέταμα.
Άλλο.
Υπάρχει ένα ρημαδοφιλτράκι στην υγρή φάση του υγραερίου, στο οποίο δεν δίνει σημασία κανένας αλλά βουλώνει και θέλει άλλαγμα καμιά φορά. Την πάτησα!!! Ας έχουμε το νου μας. Το φίλτρο είναι συνήθως στην ηλεκτροβάνα ή και πάνω στον ίδιο τον πνεύμονα. -
Χαιρετω τους φιλους στο φορουμ φιλος εχει το Subaru Impreza Hatchback μοντελο του 2009 το 4κινητο και ενδιαφερεται να βαλει υγραεριο εχει βαλει κανεις στο συγκεκριμενο αμαξι? Και αν ναι τι πρεπει να προσεξει?
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Χαιρετω τους φιλους στο φορουμ φιλος εχει το Subaru Impreza Hatchback μοντελο του 2009 το 4κινητο και ενδιαφερεται να βαλει υγραεριο εχει βαλει κανεις στο συγκεκριμενο αμαξι? Και αν ναι τι πρεπει να προσεξει?παρα πολλα πραγματα πρεπει να προσεξει, να βγει η εισαγωγη απο πανω για το τρυπημα, να μπει καλο συστημα ψεκασμου με δυνατο πνευμονα και γρηγορα μπεκ, να γινει σωστη χαρτογραφηση στον δρομο, να ξερει οτι ειναι ευαισθητος πολυ στις βαλβιδες ο boxer της subaru θελει πολυ καλο προγραμματισμο και λιπανση.
-
καλημερα παιδια ειμαι κατοχος ενος peugeot 3008 1.6 150 ΤΗΡ 2009 μοντ. και με τυπο κινητηρα 5FX.Θα ηθελα της γνωσεις σας για το τι κιτ μπαινει στο συγκεκριμένο αυτοκινητο και τι θεματα να προσεξω.
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
...Υπάρχει ένα ρημαδοφιλτράκι στην υγρή φάση του υγραερίου, στο οποίο δεν δίνει σημασία κανένας αλλά βουλώνει και θέλει άλλαγμα καμιά φορά. Την πάτησα!!! Ας έχουμε το νου μας. ...
Ξέρω ποιο λες, το αλλάζω και αυτό προληπτικά μία στις τόσες.
Τι εννοείς ότι την πάτησες, τι έγινε δηλαδή; -
Kαλησπερα σε ολους. Εχω ενα Kangoo 1.4 βενζινα του 2002 με 270.000χλμ. Σκεφτομαι να τοποθετησω ενα συστημα υγραεριου. Nα προχωρησω ή θα εχω προβλημα λογω των αρκετων χιλιομετρων? Αν ναι, τι συστημα προτεινετε?
-
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Έχει βάλει κανείς σας αέριο σε suzuki samurai 1.3 injection (μονού ψεκασμού);;;;
Καμία γνώμη;;;;;;;;;;;;;
Ο μοατζανακης μου 800 € με ΚΤΕΟ στην QGAS με ΑΕΒ λεοναρντο μια χαρα παει για κυνήγι ! Mono point με λαμδα και μιξερ ιταλικό για το 1.3 το samurai ...
-
Καλησπερα σε ολους, μεχρι πριν απο ενα χρονο ημουν κατοχος ενος ΚΙΑ ΣΟΡΕΝΤΟ 3.5, το οποιο χαρισα για 4000euro αλλα γλυτωσα απο ολα αυτα που μας φορτωσαν αυτοι που μας αγαπουν πολυ, στο κια ειχα βαλει ενα stag 300 με 95l μπουκαλα, μου ειχε κοστισει 1700euro το 2010 κ ισα που προλαβα να κανω αποσβεση, το συγκεκριμενο μηχανημα το ειχα βαλει σε εναν 'τυχαρπαστο μαστορα' διοτι εκεινη την εποχη ηταν ο μονος που μου το 'εφτιαξε' μεσα σε 1 εβδομαδα οταν οι αλλοι μου ελεγαν 2 μηνες αναμονη, το τι προβληματα μου εβγαλε κ το ποσες φορες πηγα για ρυθμιση δεν λεγετε ηταν κ μακρυα ο 'ΜΑΣΤΟΡΑΣ' κατοπιν τουτου η εμπειρια μου ειναι λιγο ασχημη κ τωρα που εχω αγορασει ενα skoda superb 1.8t ειμαι επιφυλακτικος στο αν πρεπει να βαλω η οχι, εαν υπαρχει καποιος φιλος που εχει βαλει στο συγκεκριμενο μοτερ κ τι συστημα εχει βαλει ας κανει τον κοπο να γραψει. Ευχαριστω
-
Ο χρήστης dimitriskia έγραψε:
Καλησπερα σε ολους, μεχρι πριν απο ενα χρονο ημουν κατοχος ενος ΚΙΑ ΣΟΡΕΝΤΟ 3.5, το οποιο χαρισα για 4000euro αλλα γλυτωσα απο ολα αυτα που μας φορτωσαν αυτοι που μας αγαπουν πολυ, στο κια ειχα βαλει ενα stag 300 με 95l μπουκαλα, μου ειχε κοστισει 1700euro το 2010 κ ισα που προλαβα να κανω αποσβεση, το συγκεκριμενο μηχανημα το ειχα βαλει σε εναν 'τυχαρπαστο μαστορα' διοτι εκεινη την εποχη ηταν ο μονος που μου το 'εφτιαξε' μεσα σε 1 εβδομαδα οταν οι αλλοι μου ελεγαν 2 μηνες αναμονη, το τι προβληματα μου εβγαλε κ το ποσες φορες πηγα για ρυθμιση δεν λεγετε ηταν κ μακρυα ο 'ΜΑΣΤΟΡΑΣ' κατοπιν τουτου η εμπειρια μου ειναι λιγο ασχημη κ τωρα που εχω αγορασει ενα skoda superb 1.8t ειμαι επιφυλακτικος στο αν πρεπει να βαλω η οχι, εαν υπαρχει καποιος φιλος που εχει βαλει στο συγκεκριμενο μοτερ κ τι συστημα εχει βαλει ας κανει τον κοπο να γραψει. Ευχαριστωκανε σωστη επιλογη εγκαταστατη, αυτος θα σου προτεινει ενα συστημα που μπορει να μπει στο αυτοκινητο σου χωρις προβλημα, πηγαινε μιλα με αρκετους και κανε την επιλογη σου.
-
Σωστο αυτο που λες κ ευχαριστω για την απαντηση σου,εχω κανει καποια ερευνα κ ολοι λενε οτι το δικο τους ειναι το καλυτερο κ μπορουν να το υποστηριξουν, για μενα ομως ειναι σημαντικοτερη η εμπειρια καποιου που εβαλε ενα συγκεκριμενο συστημα στο συγκεκριμενο μοτερ που του εβγαλε τα ταδε προβληματα κ τα αντιμετωπισε με τον δεινα τροπο, γιατι οταν πας σε εναν εγκαταστατη θα στα παρουσιασει ολα αγγελικα πλασμενα κ ιδανικα (απολυτα λογικο) για αυτο που πουλαει!
-
Ο χρήστης dimitriskia έγραψε:
Σωστο αυτο που λες κ ευχαριστω για την απαντηση σου,εχω κανει καποια ερευνα κ ολοι λενε οτι το δικο τους ειναι το καλυτερο κ μπορουν να το υποστηριξουν, για μενα ομως ειναι σημαντικοτερη η εμπειρια καποιου που εβαλε ενα συγκεκριμενο συστημα στο συγκεκριμενο μοτερ που του εβγαλε τα ταδε προβληματα κ τα αντιμετωπισε με τον δεινα τροπο, γιατι οταν πας σε εναν εγκαταστατη θα στα παρουσιασει ολα αγγελικα πλασμενα κ ιδανικα (απολυτα λογικο) για αυτο που πουλαει!Δεν εινσι ετσι λογική θέλει εδω ολα τα τουρκικά τα παραπουσιαζουν ως ιταλικά οπως και τα βουλγάρικο κιτ .. Κοίτα να εχει μπεκ njection και όχι ηλεκτροβαλβιδας .. και εγκέφαλο με σύνδεση can bus OBD !! Οπως ταυτόχρονη καύση βενζίνης και αερίου τη λεγόμενη αυτολίπανση ή petrol adition.
-
Παίρνοντας το επίσημο δελτίο τιμών καυσίμων όπου δείχνει και τον μ.ο. ανά νομό και συγκρίνοντας τις καταναλώσεις με LPG με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι μέσα σε σχεδόν 18 μήνες(παρά 8 μέρες) και 20.444 χλμ έκανα απόσβεση τη δαπάνη του αερίου (1100+50κτέο+40 πρώτο γέμισμα για δοκιμές) = 1190 ευρώ.
Για τα 20.444 εάν τα έκανα με βενζίνη με βάση τα 8 λίτρα ανά 100 που είχα για 30.000 χλμ περίπου προτού βάλω LPG θα πλήρωνα 2760 ευρώ, ενώ με LPG μόλις 1506 ευρώ. Οπότε 1506 + 1190 = 2696. Με άλλα λόγια ήδη αρχίζω να έχω κέρδος στη τσέπη μου.
Υγραεριοκίνηση!