-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Έχεις τρύπια εξάτμιση.
Μπαααα! Είναι γνωστό το θέμα μου με τα καυσαέρια στο ρελαντί. Έχω αλλαγμένο τελικό με δύο απολήξεις, οπότε μπαίνει το λάστιχο του αναλυτή στη μία και τραβάει αέρα από την άλλη
Στις πιο ψηλές στροφές που υπάρχει ροή καυσαερίων, δεν εμφανίζεται το πρόβλημα. Αν υπήρχε και τρύπα αλλού, δε θα φαινόταν και στις ψηλές στροφές;
με μικρη τρυπα οχι.
-
Ε, ας την αφήσω να μεγαλώσει και όταν φανεί καλά, θα της εξηγήσω ...
-
Γεια σας παιδια ενδιαφέρομαι για υγραεριο, αλλά με φοβίζει αυτο με τις βαλβίδες. ποιος έχει εμπειρία απο βολβο s40 1.6 έχει τοποθετήση κάποιος, λαδιέρα έβαλε; βοηθάει καθόλου τη μηχανή ή αλαφρώνει μονο τη μισοτρυπια τσέπη; ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης κωστας καλοκυρης έγραψε:
Γεια σας παιδια ενδιαφέρομαι για υγραεριο, αλλά με φοβίζει αυτο με τις βαλβίδες. ποιος έχει εμπειρία απο βολβο s40 1.6 έχει τοποθετήση κάποιος, λαδιέρα έβαλε; βοηθάει καθόλου τη μηχανή ή αλαφρώνει μονο τη μισοτρυπια τσέπη; ευχαριστώ.Γεια σου φίλε. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις βαλβίδες του βόλβο, αλλά έχω να σου πω τα εξής:
Έχω ευαίσθητο αυτοκίνητο (toyota aygo), που κάνει πολλά χιλιόμετρα και χρησιμοποιώ λαδιέρα. Παράλληλα όμως, οδηγώ πολύυυυ ήρεμα (γλιτώνω και καύσιμα έτσι ), οπότε δε μπορώ να σου με απόλυτη σιγουριά πω ποια ακριβώς είναι η συνεισφορά της λαδιέρας, αν υπάρχει. Για να το πω αυτό, θα έπρεπε να κάνω αρκετά χιλιόμετρα με κλειστή τη λαδιέρα και να μετράω τις βαλβίδες σε τακτά χρονικά διαστήματα.Σίγουρα πάντως η ήρεμη οδήγηση βοηθάει πολύ. Επίσης, αν υπάρξει πρόβλημα, μπορεί να γίνει μετατροπή της κεφαλής για υγραέριο.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Γεια σας παιδια ενδιαφέρομαι για υγραεριο, αλλά με φοβίζει αυτο με τις βαλβίδες. ποιος έχει εμπειρία απο βολβο s40 1.6 έχει τοποθετήση κάποιος, λαδιέρα έβαλε; βοηθάει καθόλου τη μηχανή ή αλαφρώνει μονο τη μισοτρυπια τσέπη; ευχαριστώ.
Γεια σου φίλε. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις βαλβίδες του βόλβο, αλλά έχω να σου πω τα εξής:
Έχω ευαίσθητο αυτοκίνητο (toyota aygo), που κάνει πολλά χιλιόμετρα και χρησιμοποιώ λαδιέρα. Παράλληλα όμως, οδηγώ πολύυυυ ήρεμα (γλιτώνω και καύσιμα έτσι ), οπότε δε μπορώ να σου με απόλυτη σιγουριά πω ποια ακριβώς είναι η συνεισφορά της λαδιέρας, αν υπάρχει. Για να το πω αυτό, θα έπρεπε να κάνω αρκετά χιλιόμετρα με κλειστή τη λαδιέρα και να μετράω τις βαλβίδες σε τακτά χρονικά διαστήματα.Σίγουρα πάντως η ήρεμη οδήγηση βοηθάει πολύ. Επίσης, αν υπάρξει πρόβλημα, μπορεί να γίνει μετατροπή της κεφαλής για υγραέριο.
Νομίζω ότι όλοι πλέον έχουμε εμπεδώσει την ανάγκη της έξτρα λίπανσης. Βέβαια υπάρχουν ρυθμίσεις που οριοθετούν την χρήση να είναι θετική και όχι αρνητική σε ορισμένα εξαρτήματα.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Νομίζω ότι όλοι πλέον έχουμε εμπεδώσει την ανάγκη της έξτρα λίπανσης. Βέβαια υπάρχουν ρυθμίσεις που οριοθετούν την χρήση να είναι θετική και όχι αρνητική σε ορισμένα εξαρτήματα.
Α.Μετά από 52,000 εγώ δεν έχω εμπεδώσει καμιά ανάγκη για καμία λίπανση. Το έχω γράψει νομίζω και άλλη φορά. Αν δεν δω προδιαγραφές για τα πρόσθετα που να τις ορίζει ο κατασκευαστής του κιτ και να τις καλύπτουν τα κάθε λογής αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται δεν ψήνομαι. Εσύ στα αυτοκίνητα δεν τηρείς τις προδιαγραφές για τα άλλα λάδια του αυτοκινήτου που προτείνει ο κατασκευαστής; Γιατί δεν βάζεις ένα 20w/50 σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ή και σε όλα όπως είναι τα πρόσθετα που περιγράφεις; Το ίδιο δεν είναι και στις βαλβολίνες υγρά φρένων κλπ; Αν κάποια στιγμή χρειαστώ βαλβίδες (που μάλλον θα αργήσει μιας και το παλιαμαξο μου δεν είναι σε καμιά λίστα) θα βάλω σκληρές και τελειώνει η υπόθεση. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και σίγουρα ο καθένας αποφασίζει με τα δικά του κριτήρια για το τι θα κάνει. Επίσης τροφή για σκέψη αφού ο μαγικός ζωμός λύνει το πρόβλημα γιατί κανένας δεν δίνει ΕΓΓΥΗΣΗ ότι εφόσον το χρησιμοποιείς δεν θα κάτσουν οι έδρες και να καλύψει το κόστος. Αυτό για την λογική χρήση είναι το σωστότερο για τον λόγο των διαφορετικών χρόνων καύσης των 2 καυσίμων που έχει αναλυθεί πολλές σελίδες πριν.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Α.Μετά από 52,000 εγώ δεν έχω εμπεδώσει καμιά ανάγκη για καμία λίπανση. Το έχω γράψει νομίζω και άλλη φορά. Αν δεν δω προδιαγραφές για τα πρόσθετα που να τις ορίζει ο κατασκευαστής του κιτ και να τις καλύπτουν τα κάθε λογής αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται δεν ψήνομαι. Εσύ στα αυτοκίνητα δεν τηρείς τις προδιαγραφές για τα άλλα λάδια του αυτοκινήτου που προτείνει ο κατασκευαστής; Γιατί δεν βάζεις ένα 20w/50 σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ή και σε όλα όπως είναι τα πρόσθετα που περιγράφεις; Το ίδιο δεν είναι και στις βαλβολίνες υγρά φρένων κλπ; Αν κάποια στιγμή χρειαστώ βαλβίδες (που μάλλον θα αργήσει μιας και το παλιαμαξο μου δεν είναι σε καμιά λίστα) θα βάλω σκληρές και τελειώνει η υπόθεση. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και σίγουρα ο καθένας αποφασίζει με τα δικά του κριτήρια για το τι θα κάνει. Επίσης τροφή για σκέψη αφού ο μαγικός ζωμός λύνει το πρόβλημα γιατί κανένας δεν δίνει ΕΓΓΥΗΣΗ ότι εφόσον το χρησιμοποιείς δεν θα κάτσουν οι έδρες και να καλύψει το κόστος. Αυτό για την λογική χρήση είναι το σωστότερο για τον λόγο των διαφορετικών χρόνων καύσης των 2 καυσίμων που έχει αναλυθεί πολλές σελίδες πριν.
γιατι δεινει καμια εταιρια υγραεριου εγγυηση οτι με το κιτ της δεν θα εχεις προβλημα στις εδρες? και αν τελικα εχεις θα καλυψουν την επισκευη?
-
Από όσο ξέρω όχι αλλά κάποιες έχουν λίστες με 'ριψοκίνδυνες' μετατροπές και έχει γραφτεί παλιότερα ότι τουλάχιστον μια εταιρεία στο εξωτερικό προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη - εγγύηση για όλον τον κινητήρα συνολικα με μικρό κόστος (και δεν αναφέρομαι σε υπερβολές του στυλ 15 χρόνια εγγύηση) . Άλλωστε ούτε το εγκαθιστούν ούτε το ρυθμίζουν οι εταιρείες. καλύπτουν μόνο τα ανταλλακτικά αυτό δηλαδή που πουλάνε. Στο βιβλιαράκι τουλάχιστον το δικό μου λέει ότι εγγύηση για την εργασία δίνει μόνο ο εγκαταστάτης και αποποιούνται από όλες τις άλλες ευθύνες πλην τις αντικατάστασης - επισκευής των ανταλλακτικών.
-
Και εγώ δεν πιστεύω στην λαδιέρα,θεωρώ οτι είναι'μύθος'.
Άλλα είναι τα βασικά,για σωστή λειτουργία του θέματος,έχουν αναφερθεί,μην τα ξαναλέω.Έχω κάνει 82.000 χλμ με γκάζι,μέσα σε 9 μήνες και κανένα πρόβλημα.
Μόνο μπουζί του έβαλα απο την αρχή και τίποτε άλλο.
Έχω και δυό χρόνια γραπτή εγγύηση. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Από όσο ξέρω όχι αλλά κάποιες έχουν λίστες με 'ριψοκίνδυνες' μετατροπές και έχει γραφτεί παλιότερα ότι τουλάχιστον μια εταιρεία στο εξωτερικό προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη - εγγύηση για όλον τον κινητήρα συνολικα με μικρό κόστος (και δεν αναφέρομαι σε υπερβολές του στυλ 15 χρόνια εγγύηση) . Άλλωστε ούτε το εγκαθιστούν ούτε το ρυθμίζουν οι εταιρείες. καλύπτουν μόνο τα ανταλλακτικά αυτό δηλαδή που πουλάνε. Στο βιβλιαράκι τουλάχιστον το δικό μου λέει ότι εγγύηση για την εργασία δίνει μόνο ο εγκαταστάτης και αποποιούνται από όλες τις άλλες ευθύνες πλην τις αντικατάστασης - επισκευής των ανταλλακτικών.η λαδιερα με σωστη ρυθμιση ζημια δεν κανει πουθενα, το κοστος χρησης σε σωστη ρυθμιση ειναι παρα πολυ μικρο (1/1000 λιτρα καυσιμου ειναι η αναλογια) ακομα και για ψυχολογικους λογους σε ευπαθη μοτερ εγω την βαζω.
-
Αντί για λαδιέρα, δεν μπορείς να βάλεις την ίδια μάρκα πρόσθετο στην βενζίνη;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Γεια σου φίλε. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις βαλβίδες του βόλβο, αλλά έχω να σου πω τα εξής:
Α.Aντωνη μου αμετανοητος οπως παντα!!
Απο που συμπερανες οτι ολοι πλεον εχουμε εμπεδωσει την αναγκη της εξτρα λιπανσης??
Δεν ειναι σωστο να μιλας εκ μερους των πολλων γιατι εδω οι περισσοτεροι, αλλα και εξω, δεν χρησιμοποιουν καμμια λιπανση
η οτιδηποτε αλλο ζουμακι και δεν αντιμετωπιζουν προβληματα. Εγω εχω περασει τα 40 χιλ χλμ και φυσικα κανενα προβλημα απολυτως, οπως φυσικα και οι περισσοτεροι διαφορετικα το φορουμ θα ειχε κατακλυσθει απο παραπονα. Το εχουμε πει πολλες φορες, τα καταλυτικα επειδη ειδικα δεν ειχαν την λιπανση απο τον μολυβδο, κατασκευαζονται με ανθεκτικοτερα καπακια/εδρες/βαλβιδες οποτε δεν τιθεται θεμα. Βεβαια εξαιρεσεις υπαρχουν αλλα ειναι λιγες και γνωστες. Απο εκει και περα τα παντα εχουν να κανουν με τον τροπο οδηγησης και χρησης του αυτοκινητου. Αληθεια, οσες 'εταιρειες' προωθουν την 'λιπανση' δινουν κα εγγυηση? Γιατι απ'οσο ξερω δεν συμβαινει και γιατι αραγε? -
+10000
-
Εντάξει η τρελαθούμε κιόλας υπάρχουν προϊόντα που πραγματικά βοηθούν όχι στις 40 αλλα στις 100 χιλιάδες χιλιόμετρα να το δεις , υπάρχουν φυσικα και προϊόντα στην αγορα που δεν κάνουν απολύτως τίποτα στις έδρες και στις εξαγωγής που εστιάζεται το προβλημα , υπάρχουν αμάξια που οτι και να κανεις πως οδηγεισ τι μειγματα εχεισ κτλ βλέπε jeep και γενικα αμερικάνικα δεν πρόκειται να κάνουν κιχ , υπάρχουν αμάξια που με 20.000 χιλιόμετρα και σωστα μείγματα πας για καπάκι έτσι και αλλιώς ακόμα και στη βενζίνη ( μαζντα rx7-8 ) αν δεν έχεις λιπανση είτε με λαδιερα είτε με ψεκασμό βενζίνης....
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Εντάξει η τρελαθούμε κιόλας υπάρχουν προϊόντα που πραγματικά βοηθούν όχι στις 40 αλλα στις 100 χιλιάδες χιλιόμετρα να το δεις , υπάρχουν φυσικα και προϊόντα στην αγορα που δεν κάνουν απολύτως τίποτα στις έδρες και στις εξαγωγής που εστιάζεται το προβλημα , υπάρχουν αμάξια που οτι και να κανεις πως οδηγεισ τι μειγματα εχεισ κτλ βλέπε jeep και γενικα αμερικάνικα δεν πρόκειται να κάνουν κιχ , υπάρχουν αμάξια που με 20.000 χιλιόμετρα και σωστα μείγματα πας για καπάκι έτσι και αλλιώς ακόμα και στη βενζίνη ( μαζντα rx7-8 ) αν δεν έχεις λιπανση είτε με λαδιερα είτε με ψεκασμό βενζίνης....Αυτό. Έχουμε αποδείξεις ότι η λαδιέρα δεν κάνει κακό, πχ στον καταλύτη. Καταλερώνει βέβαια την πολλαπλή εισαγωγής, τους αισθητήρες που βρίσκονται εκεί, καθώς και την πεταλούδα του γκαζιού. Δεν είναι πρόβλημα αυτό βέβαια.
Απτές αποδείξεις όμως ότι βοηθάει δεν έχουμε. Περιμένω να στρώσουν λίγο τα οικονομικά μου ( ) για να κάνω το πείραμα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αντί για λαδιέρα, δεν μπορείς να βάλεις την ίδια μάρκα πρόσθετο στην βενζίνη;Μπορείς, αλλά θα ψεκάζεται μόνο μόλις βάλεις μπρος και δεν ξέρω τι επίδραση έχει στα μπεκ (μπορεί να κάνει και καλό ). Εκτός αν δεν αναφέρεσαι στη λίπανση των βαλβίδων, αλλά στη λίπανση των κυλίνδρων.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Το εχουμε πει πολλες φορες, τα καταλυτικα επειδη ειδικα δεν ειχαν την λιπανση απο τον μολυβδο, κατασκευαζονται με ανθεκτικοτερα καπακια/εδρες/βαλβιδες οποτε δεν τιθεται θεμα. Βεβαια εξαιρεσεις υπαρχουν αλλα ειναι λιγες και γνωστες. Απο εκει και περα τα παντα εχουν να κανουν με τον τροπο οδηγησης και χρησης του αυτοκινητου. Αληθεια, οσες 'εταιρειες' προωθουν την 'λιπανση' δινουν και εγγυηση? Γιατι απ'οσο ξερω δεν συμβαινει και γιατι αραγε?
Σε μια προταση ολη η ουσια....
-
Καλησπέρα είμαι καινούργιος εδώ και ψάχνοντας να ενημερωθώ για το τι ισχύει σε τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκινησης μπήκα στο forum
Προσπάθησα διαβάζοντας, όλα όσα μπόρεσα, για να ενημερωθώ, μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα λόγω της καμιας σχέσης μου με το αντικείμενο και παρακαλώ εάν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει στις κινήσεις που πρέπει να κάνω και συγκεκριμένα
Έχω μια bmw 316 E46 του 2000 θέλω να του βάλω σύστημα υγραεριοκινησης, με την εμπειρία που κάποιοι από εδώ έχετε αποκτήσει από την χρήση του και πιθανόν να έχετε το ίδιο όχημα, τι σύστημα πρέπει να βάλω και τι πρέπει να προσέξω?
Ευχαριστώ -
Τίποτα οτι και να βάλεις θα παίξει !! Αν θες ποιότητα Prins BRC AEB και παιδια αυτής (zavoli lovato κτλ ) και κανά δυο ακόμα !!
-
Καλησπερα σε ολη την παρεα
Επειδη ειναι πολλες η σελιδες που εχετε γραψει και αν τις διαβασω ολες δεν ξερω αν θα βγαλω ασφαλη συμπερασματα θελω βα ρωτησω το εξης
Προφατα αγορασα ενα toyota avensis 1.6 vvti του 2004 αυτη τη στιγμη εχει 90000 χλμ κανω τον χρονο περιπου 17000 κατα ποσο ασφαλες για τον κινητηρα που φοραω ειναι να βαλω κιτ υγραεριοκινησης; και κατα ποσο ρολο παιζει η τιμη-μαρκα ενος κιτ;
Ευχαριστω
Υγραεριοκίνηση!