-
Να ξαναγυρίσω στο πρόβλημά μου μήπως και ξέρει κανείς χριστιανός να βοηθήσει. Με το που αφήσω το γκάζι, στο ρελαντί στο αέριο πάντα, το μοτέρ σκαμπανεβάζει από 300 μέχρι 1000 σαλ. περίπου και ανάβει το τσεκ δείχνοντας αφλογιστία στον πρώτο κύλινδρο αρχικά και μετά (αν δεν αλλάξω καύσιμο ή εάν δεν αυξήσω τις στροφές) το δείχνει σε όλους. Σε όλη την άλλη περιοχή στροφών δουλεύει τέλεια.
Ως τώρα έχω ελέγξει τους πολλαπλασιαστές, έχω αλλάξει τα μπουζί έχω καθαρίσει αισθητήρα map, αισθητήρα αβάνς, πεταλούδα, έχω αλλάξει τη μπεκιέρα και μόλις ξαναρύθμισα τις βαλβίδες. Ακόμη στη περιοχή στροφών που το κάνει έχω αλλάξει το μίγμα από πάμπλουτο μέχρι πάμπτωχο (σταδιακά εννοείται) όπως και έκανα το γνωστό καλιμπράρισμα που κάνει ο εγκαταστάτης συνήθως. Και το παράξενο είναι ότι στη βενζίνη δουλεύει τέλεια. Αύριο, μια που πλέον έχω απογοητευτεί, θα του μετρήσω τη συμπίεση μήπως και την έχει παίξει καμία βαλβίδα και εάν είναι ο.κ. θα ανέβω στην Αθήνα μια που εγκαταστάτης εδώ Χανιά στο συγκεκριμένο μοντέλο OMVL δεν υπάρχει. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Να ξαναγυρίσω στο πρόβλημά μου μήπως και ξέρει κανείς χριστιανός να βοηθήσει. Με το που αφήσω το γκάζι, στο ρελαντί στο αέριο πάντα, το μοτέρ σκαμπανεβάζει από 300 μέχρι 1000 σαλ. περίπου και ανάβει το τσεκ δείχνοντας αφλογιστία στον πρώτο κύλινδρο αρχικά και μετά (αν δεν αλλάξω καύσιμο ή εάν δεν αυξήσω τις στροφές) το δείχνει σε όλους. Σε όλη την άλλη περιοχή στροφών δουλεύει τέλεια.
Ως τώρα έχω ελέγξει τους πολλαπλασιαστές, έχω αλλάξει τα μπουζί έχω καθαρίσει αισθητήρα map, αισθητήρα αβάνς, πεταλούδα, έχω αλλάξει τη μπεκιέρα και μόλις ξαναρύθμισα τις βαλβίδες. Ακόμη στη περιοχή στροφών που το κάνει έχω αλλάξει το μίγμα από πάμπλουτο μέχρι πάμπτωχο (σταδιακά εννοείται) όπως και έκανα το γνωστό καλιμπράρισμα που κάνει ο εγκαταστάτης συνήθως. Και το παράξενο είναι ότι στη βενζίνη δουλεύει τέλεια. Αύριο, μια που πλέον έχω απογοητευτεί, θα του μετρήσω τη συμπίεση μήπως και την έχει παίξει καμία βαλβίδα και εάν είναι ο.κ. θα ανέβω στην Αθήνα μια που εγκαταστάτης εδώ Χανιά στο συγκεκριμένο μοντέλο OMVL δεν υπάρχει.η skoda στα χανια δε βάζει omvl?
D-4D...
-
Δε νομίζω, πριν από μερικούς μήνες έστειλα e-mail στην Ιταλία και μου είπαν ότι το κοντινότερο είναι στο Ηράκλειο. Πήγα εκεί και δουλειά δεν έκανα.
-
Δε νομίζω, πριν από μερικούς μήνες έστειλα e-mail στην Ιταλία και μου είπαν ότι το κοντινότερο είναι στο Ηράκλειο. Πήγα εκεί και δουλειά δεν έκανα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι θέμα της χαρτογράφησης – ρύθμισης του συστήματος. Προϋποθέτει μάστορα έμπειρο…… και έμπειρος δεν είναι όποιος ανοίγει τρύπες και βιδώνει βίδες….. αυτός είναι έμπυρος!.
Α.
ΥΓ χάιδεψε από εμένα τον μαυρούλι!!!!!. -
Tι να σου πω κύριε Αντώνη, ζήτησα από το μάστορα να μου δώσει το πρόγραμμα μια που μας χωρίζει ολόκληρο Αιγαίο πέλαγος και έτσι έκανε. Έχω ασχοληθεί ώρες πάνω του και αποτέλεσμα μηδέν. Αποφάσισα να ανέβω κατά τις 10 του Μάη στην Αθήνα μια που έχω το σύστημα 8 χρόνια. Στα 10 αλλάζει υποχρεωτικά η φιάλη (και γαμώ τους νόμους ) με την ευκαιρία να του το πάω να το αναλάβει.
Όσο για τον Μάξ (έτσι τον έλεγα) συγχωρέθηκε πριν από 3 χρόνια σε τροχαίο!! Άσε, λες και έχασα το παιδί μου. Ακόμη δεν μπορώ… Μόλις τον σκευτώ δακρίζω.
Χθες μετά από τόσο καιρό αποφάσισα (μετά που μου είχε κάνει ο γιός μου τους αδένες μου τσουρέκια) να ξαναπάρω άλλο. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ήταν 14 χρονών και ήχε ζήσει τη ζωή του. -
ποσα χλμ εχεις μεσα στα 8 χρονια?
-
Ο χρήστης john600 έγραψε:
ποσα χλμ εχεις μεσα στα 8 χρονια?83.000
-
83.000
Μετά από τόσα χιλιόμετρα, ένας έλεγχος με κυλινδρόμετρο θα ήταν λογικό. Όχι συμπιεσόμετρο.
Α. -
Ως τώρα έχω ελέγξει τους πολλαπλασιαστές, έχω αλλάξει τα μπουζί έχω καθαρίσει αισθητήρα map, αισθητήρα αβάνς, πεταλούδα, έχω αλλάξει τη μπεκιέρα και μόλις ξαναρύθμισα τις βαλβίδες. Ακόμη στη περιοχή στροφών που το κάνει έχω αλλάξει το μίγμα από πάμπλουτο μέχρι πάμπτωχο (σταδιακά εννοείται) όπως και έκανα το γνωστό καλιμπράρισμα που κάνει ο εγκαταστάτης συνήθως. Και το παράξενο είναι ότι στη βενζίνη δουλεύει τέλεια. Αύριο, μια που πλέον έχω απογοητευτεί, θα του μετρήσω τη συμπίεση μήπως και την έχει παίξει καμία βαλβίδα και εάν είναι ο.κ. θα ανέβω στην Αθήνα μια που εγκαταστάτης εδώ Χανιά στο συγκεκριμένο μοντέλο OMVL δεν υπάρχει.υπαρχει ενα σωληνακι υποπιεσης που ξεκιναει απο τον πνευμονα και φτανει στην πολλαπλη εισαγωγης, αυτο αντικατεστησε το επειδη ο πνευμονας αναπτυσσει θερμοκρασιες απο τα νερα και στους 6μηνες το δικο μου εχανε μια πολυ μικρη υποπιεση απο εκει αλλα ικανο να μου δημιουργησει ακριβως το ιδιο προβλημα σε λειτουργια με υγραεριο μονο
-
Πρόβλημα στο ρελαντί!!!
http://autogasforum.gr/viewtopic.php?f= ... 74fa699c15το vectra μου επαθε κλακαζ....
λοιπον...
το προβλημα λυθηκε.....
τελικα ηταν ενα φισακι που αν δεν το ξερεις δεν υπαρχει περιπτωση να το δεις...
βρισκετε απο τα αριστερα του κορμου της μηχανης πανω ακριβως απο τον θερμοστατη οπου παει και φισωνει πανω σε εναν αισθητηρα και το αλλο ακρο του φις παει πανω στο λουφτ.........για μαντεψτε.....!!!!
καποιος εδω μεσα μαλλον ειχε δικιο........
το καλο ειναι οτι ελυσα το προβλημα και τωρα το αμαξι δουλευει ρολοι....
http://opelclub.gr/index.php?topic=6240.0 -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
83.000
Μετά από τόσα χιλιόμετρα, ένας έλεγχος με κυλινδρόμετρο θα ήταν λογικό. Όχι συμπιεσόμετρο.
Α.Μα κύριε Αντώνη ποιο εύκολο δεν είναι να βγάλεις τα μπουζί και να δεις παρά να βγάλεις το καπάκι του κινητήρα; Το λέω μήπως και υπάρχει πρόωρη φθορά στις βαλβίδες εξαγωγής και δεν σφραγίζουν σωστά. Ή εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
....
υπαρχει ενα σωληνακι υποπιεσης που ξεκιναει απο τον πνευμονα και φτανει στην πολλαπλη εισαγωγης, αυτο αντικατεστησε το επειδη ο πνευμονας αναπτυσσει θερμοκρασιες απο τα νερα και στους 6μηνες το δικο μου εχανε μια πολυ μικρη υποπιεση απο εκει αλλα ικανο να μου δημιουργησει ακριβως το ιδιο προβλημα σε λειτουργια με υγραεριο μονο
Τι να σου πω ρε φίλε θα το κοιτάξω και αυτό μα εύκολο φαίνεται. Nα είσαι καλά.
-
83.000
Α.Μα κύριε Αντώνη ποιο εύκολο δεν είναι να βγάλεις τα μπουζί και να δεις παρά να βγάλεις το καπάκι του κινητήρα; Το λέω μήπως και υπάρχει πρόωρη φθορά στις βαλβίδες εξαγωγής και δεν σφραγίζουν σωστά. Ή εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;
Το κυλινδρόμετρο βλέπει βαλβίδες και κύλινδρο, χωρίς να λύσεις παρά μόνον τα μπουζί!!!!!!!!.........
Μάλιστα και με ποσοστό /%!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
83.000
Το κυλινδρόμετρο βλέπει βαλβίδες και κύλινδρο, χωρίς να λύσεις παρά μόνον τα μπουζί!!!!!!!!.........
Μάλιστα και με ποσοστό /%!.
Α.Να είσαι καλά μάστορα, σε ευχαριστώ πολύ.
-
Τελικά εμπήκανε οι διαόλοι στο αυτοκίνητο. Με το που βάλω νεκρό το μοτέρ σβήνει. Να φανταστείτε είναι και αυτόματο και με το που πέσουν οι στροφές στο ρελαντί πάλι σβήνει. Όλα αυτά στο αέριο. Στη βενζίνη όλα ο.κ. κάτι μου λέει ότι τα έχει παίξει ο πνεύμονας (μπορεί να έπαθε καμιά πνευμονία) δε κάθομαι να ασχολούμαι άλλο, απελπίστηκα. Τον επόμενο μήνα θα το πάω στον υγραεριά που το τοποθέτησε και θα του πω να το χτυπά στη κεφαλή του μέχρι να το φτιάξει.
Άμα ζούσε και ο σκύλος θα τον έπαιρνα μαζί μου να τον απειλήσω!!! -
Τελικά εμπήκανε οι διαόλοι στο αυτοκίνητο. Με το που βάλω νεκρό το μοτέρ σβήνει. Να φανταστείτε είναι και αυτόματο και με το που πέσουν οι στροφές στο ρελαντί πάλι σβήνει. Όλα αυτά στο αέριο. Στη βενζίνη όλα ο.κ. κάτι μου λέει ότι τα έχει παίξει ο πνεύμονας (μπορεί να έπαθε καμιά πνευμονία) δε κάθομαι να ασχολούμαι άλλο, απελπίστηκα. Τον επόμενο μήνα θα το πάω στον υγραεριά που το τοποθέτησε και θα του πω να το χτυπά στη κεφαλή του μέχρι να το φτιάξει.
Άμα ζούσε και ο σκύλος θα τον έπαιρνα μαζί μου να τον απειλήσω!!!
Μην μου μπερδεύεις την μουρίτσα, με έναν που δεν ξέρει την δουλειά που υπηρετεί!. Για τον εν λόγο λόγο, μπορώ να σου στείλω δυο φύλακες μου. πρόβλημα θα είναι ποιος θα βαστάει τους ‘πνίχτες’ τους…….
Πάμε on topic!. Θα το πας, και θα ζητήσεις να σου πει ποιο θεώρει πρόβλημα και το κόστος. Θα μας το γράψεις. Δεν θα αφήσεις να κάνει περάματα. Θα σου λέμε και την δική μας γνώμη. Μα γραψε μας και την υπευθυνότητα του.
Άκου να πάει τον Max……..
Α. -
Άμα ζούσε και ο σκύλος θα τον έπαιρνα μαζί μου να τον απειλήσω!!!εχεις καλωδιο ετσι;
καποιος να το οδηγει και εσυ διπλα στο laptop παρατηρησε με τι θερμοκρασιες λειτουργει ο πνευμονας(μηπως ειναι χαμηλες θερμοκρασιες), με τι πιεσεις λειτουργει, ωστε να βγαλεις ενα συμπερασμα σε τι ωφειλεται
ο πνευμονας δεν χαλαει αλλα καθαριζεται εσωτερικα, αντικαθιστονται τα o-rings και το φιλτρο υγραεριου, εχουν αλλαχτει και τα 2 φιλτρα υγραεριου;
ειναι καθαρα θεμα συντηρησης του συστηματος που αν το εμπιστευτεις σε εναν καλο μαστορα οπως τον κυριο Αντωνη θα εχεις ησυχο το κεφαλι σου και απροβληματιστο αυτοκινητο για πολλα χιλιομετρα -
Και καλώδιο έχω και το πρόγραμμα, αλλά έχω πλέον απελπιστεί. Τα φίλτρα τα άλλαξα προ κανένα χρόνο περίπου αλλά αν ήταν αυτό το θέμα πιστεύω ότι θα υπήρχε πρόβλημα σε όλη τη περιοχή των στροφών αλλά αυτό πάει μέχρι και κόφτη!!! Τέλοσπάντον ευκαιρία να του αλλάξω και τη φιάλη μια που έχει να το δει μάστορας κάμποσα χρόνια.
Κύριε Αντώνη σε ποια περιοχή έχεις το μαγαζί; αν με βγάλει ο δρόμος να περάσω να πώ ένα γειά!
-
Γιατί δεν ανεβάζουν λίγο το ρελαντί όταν δουλεύει με αέριο;
Ανάβει το λαμπάκι όταν έχει ψηλό ρελαντί και αναγκαστικά το έχουν χαμηλά; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί δεν ανεβάζουν λίγο το ρελαντί όταν δουλεύει με αέριο;
Ανάβει το λαμπάκι όταν έχει ψηλό ρελαντί και αναγκαστικά το έχουν χαμηλά;Ξέρω γω τι διάολο κάνουνε;
Έπαψα να ασχολούμαι απελπίστηκα. Όταν το πάω θα ξαναποστάρω για το τι του βρήκαν.
Υγραεριοκίνηση!