-
Τι ακριβως ρωτας ;Δυο φορες μαλιστα;Αν ειναι καλος ο εγκαταστατης;
-
Ο χρήστης kostas__ έγραψε:
http://autogas.tsopelogiannis.gr/τι λετε για αυτο εδω?αξιζει?ξερει κανεις αν ειναι καλο?
Τι ακριβώς ρωτάς ; Αν ειναι καλό το κιτ ή η τοποθέτηση ; Με αυτα τα χρήματα και τις τρελές υποσχέσεις κράτα μικρό καλάθι , φυσικά υπάρχουν και πολλοί χειροτεροι, κάτι τύποι σε πυλωτές που βάζουν γκάζι .....
-
ναι.σορρυ για το διπλο μηνυμα.ε τωρα που ανεβηκε το υγραεριο θα μειωθει η ζητηση.αρα ειναι λογικο να πεσουν και οι τιμες
-
Ο χρήστης kostas__ έγραψε:
http://autogas.tsopelogiannis.gr/τι λετε για αυτο εδω?αξιζει?ξερει κανεις αν ειναι καλο?
ο εγκαταστατης ειναι καινουργιος στην πιατσα...κανα χρονο... υπαρχουν αλλοι με πειρα πιο πολυ.
-
ξερεις αλλους που ναι ειναι κοντα σε αυτες τις τιμες και να ναι πιο εμπειροι?ποσο λες να μου παρει για ενα 1400,100 αλογα,16βαλβιδο
-
Προ αυξησης υγραεριο εβαζες αξιολογο συστημα με κανα χιλιαρικο....σημερα λογικα με λιγοτερα!!
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Προ αυξησης υγραεριο εβαζες αξιολογο συστημα με κανα χιλιαρικο....σημερα λογικα με λιγοτερα!!Δηλαδη η τιμη του καυσιμου επηρεάζει και την τιμη του συστηματος;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προ αυξησης υγραεριο εβαζες αξιολογο συστημα με κανα χιλιαρικο....σημερα λογικα με λιγοτερα!!
Δηλαδη η τιμη του καυσιμου επηρεάζει και την τιμη του συστηματος;
προφανως θα εννοει οτι οσο η τιμη του υγραεριου ανεβαινει, τοσο δεν θα συμφερει η τοποθετηση συστηματος υγραεριοκινησης καθως η ψαλιδα της οικονομικης μετακινησης (εναντι της βενζινης) ολο και θα μικραινει.
ας μην ξεχναμε οτι συνυπολογιζονται και τα τυχον εξοδα επισκευων που μπορει να προκυψουν με την χρηση του υγραεριου καθως και τα 'γυρω' τρεξιματα.
μ' αυτον τον τροπο οι υποψηφιοι υγραεριο...χρηστες, μαλλον θα το σκεφτονται λιγο καλυτερα. οι πωλησεις συστηματων θα πρεπει να παιρνουν την κατιουσα, αρα και τα μαστορια με την σειρα τους θα ριξουν λιγουλακι τις τιμες για να γινουν πιο προσιτα. -
Μία είναι η λύση. Μεγάλη δεξαμενή και γέμισμα στις όμορες χώρες
η φωτο είναι από εγκατάσταση του sportbillys, παρουσιασμένη στο
http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=1608 -
Στα Μέγαρα έχει μείνει εδώ και μέρες στο 1,019. Να ρωτήσω κάτι. Καταρχήν μου φάνηκε περίεργο που αυτό το μέτρο εφαρμόστηκε τόσο άμεσα ενώ όλα τα υπόλοιπα από αρχές του '13. Ή δεν έχει σχέση;
Πλέον η τιμή θα ανεβαίνει όταν θα ανεβαίνει και η αμόλυβδη, σωστά; Όσο θα ανεβαίνει η αμόλυβδη, 1/2 θα ανεβαίνει και το γκάζι (ό,τι γινόταν μέχρι χθες δηλαδή). Ή αντίστοιχα, όσο θα πέφτει, θα πέφτει κατά το ήμισυ το γκάζι. Σωστά ή όχι; -
Λάθος! Είναι 2 διαφορετικά προϊόντα που η τιμή τους και η φορολογία τους δεν ακολουθεί η μια την άλλη. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.
-
στον 1,5 περιπου χρονο που παρακολουθω τις τιμες των δυο προϊοντων, οι καμπυλες δεν ειναι παραλληλες.
πλησιαζουν και απομακρυνονται, αλλα παραλληλα δεν πανε.
για καποιον λογο που δεν γνωριζω εχουν διαφορετικη πορεια
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
στον 1,5 περιπου χρονο που παρακολουθω τις τιμες των δυο προϊοντων, οι καμπυλες δεν ειναι παραλληλες.πλησιαζουν και απομακρυνονται, αλλα παραλληλα δεν πανε.
για καποιον λογο που δεν γνωριζω εχουν διαφορετικη πορεια
Δεν υποτίθεται ότι υπήρχε Ευρωπαϊκή οδηγία ότι το υγραέριο θα κοστίζει όσο η αμόλυβδη/2; Αν όντως δεν υπάρχει ή καταργήθηκε μετά το νέο φόρο, τότε...με λίγα λόγια κανένας δεν μπορεί να ξέρει ή να προβλέψει πόσο θα κοστίζει σε π.χ 5 μήνες από σήμερα. Όπως εκτινάχθηκε η βενζίνη μέσα σε λίγα χρόνια, το ίδιο ακριβώς μπορεί να γίνει και με το αέριο.
-
Καθε λιγες σελιδες το ιδιο πραγμα συζηταμε viewtopic.php?f=6&t=13461&start=11445#p2657945
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καθε λιγες σελιδες το ιδιο πραγμα συζηταμε viewtopic.php?f=6&t=13461&start=11445#p2657945Ναι, λογικό είναι αυτό γιατί για αυτόν και μόνο το λόγο έβαλαν υγραέριο όσοι έβαλαν, για την τιμή του. Οπότε είναι φυσικό να συζητείται ανά λίγες σελίδες ή ακόμα και ανά σελίδα.
Την απάντηση που με παρέπεμψες πρέπει να 'χει κάποιος το λιγότερο lower για να καταλάβει τι λέει. Anyway, επειδή απ' ότι είδα στις προηγούμενες σελίδες, υπάρχει μια διάσταση απόψεων για το αν τελικά υπάρχει κάποιος κανόνας για την τιμή του υγραερίου ή όχι, συνεχίζω να αναρωτιέμαι.
-
Το αέριο μάγκες μου μυρίζει μαγάλη απατεωνιά!! Ποιός εγγυάτε ότι σε λίγο καιρό που θα βάλουν σχεδόν όλοι αέριο οτι δε θα πάει η τιμή του όσο της βενζίνης. Η κυβερνήσεις ξέρουμε πολύ καλά το τι μπαρούφες λένε τα τελευταία χρόνια. Όπως το γνωστο δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα. Εξάλλου όσο πάει κ ανεβαίνει η τιμή του οπότε καταλαβαίνουμε το τι θα γίνει σε λίγο καιρό.
Εγώ πάντως δεν βάζω αέριο στο δικό μου. -
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Το αέριο μάγκες μου μυρίζει μαγάλη απατεωνιά!! Ποιός εγγυάτε ότι σε λίγο καιρό που θα βάλουν σχεδόν όλοι αέριο οτι δε θα πάει η τιμή του όσο της βενζίνης. Η κυβερνήσεις ξέρουμε πολύ καλά το τι μπαρούφες λένε τα τελευταία χρόνια. Όπως το γνωστο δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα. Εξάλλου όσο πάει κ ανεβαίνει η τιμή του οπότε καταλαβαίνουμε το τι θα γίνει σε λίγο καιρό.
Εγώ πάντως δεν βάζω αέριο στο δικό μου.Κι εγώ τα ίδια πιστεύω. Κοίτα, όσοι έβαλαν υγραέριο πριν από πολύ καιρό και κάνουν αρκετά χιλιόμετρα, ίσως ήδη να έχουν κάνει απόσβεση οπότε ουσιαστικά χαμμένοι δεν βγαίνουν, αλλά ξέρουν πλέον ότι το κέρδος που είχαν υπολογίσει ότι θα έχουν, είναι μειωμένο αρκετά. Αυτή τη στιγμή η βενζίνη είναι 60% πιο ακριβή από το αέριο! Προ φόρου, να θυμίσουμε ότι η βενζίνη ήταν 100% πιο ακριβή. Μιλάμε για απώλεια κέρδους 40% μέχρι στιγμής.
Προ φόρου, οι γνώστες μιλούσαν για οικονομία 30-40%, λαμβάνοντας υπόψην ως αρνητικό παράγοντα την αύξηση της κατανάλωσης στα υγραέρια (σε σχέση με τα βενζινοκίνητα). Ας πούμε ότι ήταν 35% το κέρδος. Βγάλε το 40% που πήγε περίπατο με τη φορολογία: 20%. Φυσικά δεν είναι λίγο για όσους πρόλαβαν να κάνουν απόσβεση του κόστους εγκατάστασης. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να βγαίνουν κερδισμένοι, με την ελπίδα η διαφορά lpg-βενζίνης να μείνει ως έχει - κάτι που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Κι εγώ τα ίδια πιστεύω. Κοίτα, όσοι έβαλαν υγραέριο πριν από πολύ καιρό και κάνουν αρκετά χιλιόμετρα, ίσως ήδη να έχουν κάνει απόσβεση οπότε ουσιαστικά χαμμένοι δεν βγαίνουν, αλλά ξέρουν πλέον ότι το κέρδος που είχαν υπολογίσει ότι θα έχουν, είναι μειωμένο αρκετά. Αυτή τη στιγμή η βενζίνη είναι 60% πιο ακριβή από το αέριο! Προ φόρου, να θυμίσουμε ότι η βενζίνη ήταν 100% πιο ακριβή. Μιλάμε για απώλεια κέρδους 40% μέχρι στιγμής.
Προ φόρου, οι γνώστες μιλούσαν για οικονομία 30-40%, λαμβάνοντας υπόψην ως αρνητικό παράγοντα την αύξηση της κατανάλωσης στα υγραέρια (σε σχέση με τα βενζινοκίνητα). Ας πούμε ότι ήταν 35% το κέρδος. Βγάλε το 40% που πήγε περίπατο με τη φορολογία: 20%. Φυσικά δεν είναι λίγο για όσους πρόλαβαν να κάνουν απόσβεση του κόστους εγκατάστασης. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να βγαίνουν κερδισμένοι, με την ελπίδα η διαφορά lpg-βενζίνης να μείνει ως έχει - κάτι που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί.
Σωστός φίλε!!
-
Ακριβως ετσι οπως τα λες ειναι. Εγω αυτη τη στιγμη με τα χιλιομετρα που εχω κανει εχω κανει ηδη την αποσβεση και εχω κερδος-μειωμενο βεβαια λογω ανοδου της τιμης. Οσο θα ειναι το υγραεριο κατω απο 1.20 θα συνεχισω να καιω υγραεριο. Αν ανεβει πανω απο 1.20+την αυξημενη καταναλωση σε σχεση με τη βενζινη, θα το γυρισω στη βενζινη. Τι να κανουμε με αυτους που μπλεξαμε.
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
Ακριβως ετσι οπως τα λες ειναι. Εγω αυτη τη στιγμη με τα χιλιομετρα που εχω κανει εχω κανει ηδη την αποσβεση και εχω κερδος-μειωμενο βεβαια λογω ανοδου της τιμης. Οσο θα ειναι το υγραεριο κατω απο 1.20 θα συνεχισω να καιω υγραεριο. Αν ανεβει πανω απο 1.20+την αυξημενη καταναλωση σε σχεση με τη βενζινη, θα το γυρισω στη βενζινη. Τι να κανουμε με αυτους που μπλεξαμε.Πόσο αυξήθηκε η κατανάλωση με το αέριο;
Υγραεριοκίνηση!