-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://oil.gge.gov.gr/?p=2897χθες εβαλα για πρωτη φορα μετα την αυξηση
απο 0.809 που εβαζα, πηγα προετοιμασμενος για 0.909 και βρηκα 0.925€
μου ειπε οτι θα το ανεβασει αλλο 1 λεπτο σημερα, δηλαδη 0,935€
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ο κυρ Αντωνης μπαναρισμενος βλεπω!
εχασα κατι?
Οι εθνικές μου καταβολές, προσκρούουν σε κομματικές…… οι ευκαιρίες πολλές!. Μα δεν έχουν σχέση με αυτήν την ενότητα.
Μετά από τόσα χρόνια όσης βοήθειας πρόσφερα ανιδιοτελώς, έπρεπε να τύχω καλύτερης μεταχείρισης. Μάλιστα και σήμερα δεν παίρνω ιδιοποιήσεις….
Α. -
βρε πού φθασαμε!!!! το 'καρτελ' Καρδίτσας να πουλαει απο χθες 1,030 / lt (ολοι ιδια τιμη), τη στιγμη που στη Θεσ/νικη πουλανε καποια πρατηρια κατω του 1 ευρω ενω πριν λιγο καιρο γινονταν το αντιστροφο ως προς τη διαφορα που εφθανε ακομη και τα 8 λεπτα σε συγκριση παντα τα ιδια πρατηρια! ασχετα αν η αποσταση ειναι μεγαλη, πώς γινεται να αντιστρεφονται οι οροι? και μετα...οι πρατηριουχοι ειναι αμοιροι ευθυνων! και μονο γι'αυτο προτιμω να μεταβαινω στη Λαρισα οπου βρισκεις με σημερινη τιμη γυρω στα 0,96 και ας χανω απο τη διαδρομη! ελεος πια...
-
Ο χρήστης thanasiss1969 έγραψε:
βρε πού φθασαμε!!!! το 'καρτελ' Καρδίτσας να πουλαει απο χθες 1,030 / lt (ολοι ιδια τιμη), τη στιγμη που στη Θεσ/νικη πουλανε καποια πρατηρια κατω του 1 ευρω ενω πριν λιγο καιρο γινονταν το αντιστροφο ως προς τη διαφορα που εφθανε ακομη και τα 8 λεπτα σε συγκριση παντα τα ιδια πρατηρια! ασχετα αν η αποσταση ειναι μεγαλη, πώς γινεται να αντιστρεφονται οι οροι? και μετα...οι πρατηριουχοι ειναι αμοιροι ευθυνων! και μονο γι'αυτο προτιμω να μεταβαινω στη Λαρισα οπου βρισκεις με σημερινη τιμη γυρω στα 0,96 και ας χανω απο τη διαδρομη! ελεος πια...
Λίγοι θα κάνουν αυτό που θα κάνεις εσύ, και δεν ξέρω πόσο συμφέρει. Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για καρτέλ μόνον, μα για μασονία…. αυτών που παίζουν μπιλιάρδο με τα καύσιμα στην πλάτη μας.
Α. -
σιγουρα κε Αντωνη ισως ειναι υπερβολη, το ιδιο σκεφτονται και αλλοι φιλοι μου να κανουν, αλλα σε καποιες δουλειες ή οταν θα εχεις σκοπο μια βολτα στις περιξ περιοχες θα το συνδυαζεις....! σιγουρα ομως με τιποτα δε θα αφηνω τα ιδια χρηματα και δε θα φουλαρω σε τοπικα πρατηρια πλεον και μονον λιγα λιτρα τη φορα ,παροτι μου αρεσει να αφηνω ο,τι εχει απομεινει στο βαλαντιο στην τοπικη κοινωνια, αλλα ταυτοχρονα αξιολογω και πού με συμφερει. και οταν βλεπω οτι με κοροιδευουν και συντοπιτες μου πλεον και οχι μονο οι κρατουντες και εχοντες την εξουσια, τοτε πρεπει να σκεφτομαι λυσεις....
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
χθες εβαλα για πρωτη φορα μετα την αυξηση
Eλπιζω να γεμισες γιατι http://oil.gge.gov.gr/?p=2919
-
αγιος στεφανος-δροσια στα 0,999.
(καινουργιο πρατηριο εβαλε υγραεριο πριν 2-3 μηνες) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
χθες εβαλα για πρωτη φορα μετα την αυξηση
Eλπιζω να γεμισες γιατι http://oil.gge.gov.gr/?p=2919
Παιρνει 7-9€ ο τόνος καθε μερα
870,080 Σήμερα
861,58 Ανοδική 15/11/2012
849,25 Ανοδική 14/11/2012
842,07 Ανοδική 13/11/2012
835,21 Σταθερή 12/11/2012 -
Χτες το πρώτο πρόβλημα με το Pandaki. Άρχιζε να βήχει, να μην τραβάει και να ανάβει check engine. Ευτυχώς συνοδεύτηκε από κρύο αέρα στο καλοριφέρ, οπότε κατάλαβα ότι έχασε νερά και ο πνεύμονας μαζί με το καλοριφέρ γεμίσανε αέρα.
Πήγε στον εγκαταστάστη και όντως βρέθηκε ένας σφιχτήρας χαλαρός και δάκρυζε πολύ λίγο, αλλά αρκετά ώστε να χάσει 1.5 λίτρο παραφλού στους 2 μήνες που έχω το υγραέριο. Σφίχτηκε, ελέγχθηκαν και όλα τα υπόλοιπα κολλάρα, γεμίσαμε παραφλού, εξαέρωση και έτοιμο το παντάκι.
Αν ήταν καλοκαίρι και δεν χρειαζόταν το καλοριφέρ, θα αργούσα ακόμη παραπάνω να το πάρω μυρωδιά και μπορεί να παίρναμε αγγαλιά καμιά φλάντζα. Δεν τον έδειρα τον εγκαταστάτη αυτήν την φορά, το άφησα για την επόμενη...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
.....αλλά αρκετά ώστε να χάσει 1.5 λίτρο παραφλού στους 2 μήνες που έχω το υγραέριο.Φιλικά και χωρίς να θέλω να σε κατηγορήσω, 2 μήνες και το καπό δεν το άνοιξες να δεις αν έχει λάδια και νερά;
-
Το καπώ το ανοίγω τακτικά. Λάδια ελέγχω κάθε 1000-2000 χλμ, ώστε να προσθέσω τα 100-200ml που καίει. Νερά στο Panda δεν φαίνονται εύκολα (έχει μπεζ ψιλοαδιαφανές δοχείο διαστολής στο πλάι του ψυγείου και δεν μπορείς να δεις εύκολα το min-max). Συνήθιζα να το ελέγχω 3-4 φορές τον χρόνο με σωληνάκι (κατέβαζα συγκεκριμένο μήκος σωληνάκι λίγο πιό κάτω από το max και φύσαγα να ακούσω μπουρμπουλήθρες). Δεν είχε χάσει καθόλου παραφλού τα τελευταία 60.000 χλμ. Δεν είδα και ποτέ νερά κάτω από το αμάξι, έχανε ούτε 10-20ml που μάλλον εξαερωνόταν πριν φτάσει έδαφος, οπότε έτσι την πάθαμε την ψιλοαβαρία.
-
Καλέ μου φιλέ, εάν έχεις έναν φακό και βγάλεις την τάπα(κρύο), βλέπεις αχνά την στάθμη.
Α. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
συνεχιζοντας τον (φωναχτό) συλλογισμό μου...0,485 + 23% = 0.60€ τραβηγμενα (0,59€ ειναι κανονικα)
αν υποθεσουμε οτι η τιμη αυτη ειναι χωρις τον φορο (328€/ΜΤ) προσθετουμε ακομα 18,5 λεπτα (23 με το ΦΠΑ τους)
αρα το αεριο πωλειται απο τα διυληστήρια προς την εταιια εμποριας και διακινησης προς 78 λεπτα το λιτρο (περιλαμβανει κοστος προϊοντος, φορο και ΦΠΑ 23%)
στη βενζινη το περιθωριο των εταιριων δικινησης και των πρατηριουχων εκτιμαται στο 6,16% (συμφωνα με το σάιτ που εδωσε ο Βιλλ)0,78€ + 6,16% = 0,83€
Στη Λαρισα σημερα πουλανε οι φτηνοι 0,899 & 0,909€
(τα μεταφορικα ειναι σαφβως ψηλοτερα απο Θεσσαλονικη και Αθηνα που οι τιμες παιζουν στο 1€)Τα έχουμε ξαναπεί..
Τον Μάιο είδα τιμολόγιο στα Γιάννενα με τελική τιμή 0,65€ στο πρατήριο..
Εκεί πουλούσαν τότε 0,80€ και στη Θεσσαλονίκη 0,90€.
Τον σεπτέμβριο η τιμή συνέχιζε να είναι η ίδια και πάλι από πηγή στα διυλιστήρια..
Ας βγει πάλι ο συμφορουμίτης να μας πει πόσο μέσα μπήκαν αυτοί οι πρατηριούχοι που δεν ανέβασαν προκαταβολικά τις τιμές τους..
Σε λίγο θα μας πουν ότι μπήκαν και μέσα..
Τα συμπεράσματα δικά σας.. -
Πρατήριο στα Μέγαρα εγκαινίασε τη διανομή υγραερίου πριν μερικές μέρες. Σήμερα το είχε 1,019€! Όσοι παραπονιέστε για το 0,999 δείτε και τα χειρότερα!
-
Μια τιμή η οποία θα πρέπει να είναι αποδεκτή για το υγραέριο αυτή την στιγμή, βρίσκεται μεταξύ 0,92-0,94.
Οτιδήποτε άλλο σε θέμα τιμής πώλησης υγραερίου, αποτελεί ΑΙΣΧΡΟΚΈΡΔΕΙΑ.
Τάδε έφη Κοσμάς. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
εδω και 6 μηνες εχω βάλει στο αυτοκίνητο μου υγραεριο.
το κιτ είναι brc χωρίς λαδερά και το αυτοκίνητο hyundai accent 2005 86hp 1341cc
απο την πρώτη βδομάδα αντιμετοπιζω προβλήματα στην κρυα εκκίνηση καθε πρωί μπουκώνει και ρεταρει για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις ζεσταθεί λιγο ολα καλα και ειδικά αν μπει το υγραεριο πηγαίνει μια χαρά! αλλα πριν απο αυτον έχει μεγαλες δυσκολιες.
εχω ποσταρει και ενα θέμα εδω
viewtopic.php?f=6&t=52342Έχεις άλλ'αντ'άλλων χάρτη στο υγραέριο, που ανάγκασε τον μαμά εγκέφαλο να ρυθμιστεί σωστά πάνω σε αυτόν και να είναι αλλού στις ρυθμίσεις της βενζίνης. Να πας να στο ρυθμίσουν ξανά.
Αν ήταν έτσι δεν θα είχα θέμα στη βενζίνη ακόμα και με ζεστό κινητήρα;
Έχω θέμα μόνο σε κρύο κινητήρα!
Στο pc του εγκαταστάτη είχα δει πως ο χρόνος ψεκασμού των μπεκ υγραερίου είχε διαφορά όχι πάνω από 0,05ms.
Δηλαδή εκεί που έδειχνε βενζίνη 3,25 έδειχνε lpg 3,23 και έπεζε, 3,21 βενζ. 3,2 lpg κτλ... Κάτι τέτοιο θυμάμαι...
Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι σωστά ρυθμισμένος;Έριξα και καθαριστικό μπεκ, μισό μπουκάλι 80-100ml στα 20 λίτρα.
Έκανα 100km με βενζίνη. Μετά άλλα 100 με υγραέριο.
Την επόμενη σταμάτισαν τα ρεταρίσματα.
Τα μπουκώματα στο ξεκίνημα έγιναν πιο ήπια. Ο κινητήρας έδειχνε σημάδι επιμονής όταν πήγαινες να ξεκινήσεις και ζοριζόταν
να σβήσει. Προσπαθούσε να κρατηθεί και να ανεβάσει στροφές.
Την επόμενη, άλλα 60 με υγραέριο εκεί είδα λίγο ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, άλλα 120 με υγραέριο, επίσης ένα μικρό ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, αλλαγή φίλτρου βενζίνης.
Μετά από 6 ώρες μια μικρή βελτίωση, μάρσαρε με περισσότερη ευκολία, έδειχνε σημάδι προς βύθισμα για ρετάρισμα στο απότομο πάτημα του γκαζιού αλλά προλάβαινε να ανεβάσει πριν πέσει και αρχίσει να τρέμει.
Επίσης ήπια μπουκώματα, ελαφρώς πιο ομαλό ξεκίνημα.Επίσης έχω προσέξει πως, όταν κινούμενος με υγραέριο, έχω στο γκάζι μια X ιπποδύναμη και πατήσω το κουμπάκι
και γυρίσω σε βενζίνη τότε νιώθω ένα μικρό κόψιμο. Αν δεν έχω μεγάλη ιπποδύναμη δεν το νιώθω τόσο έντονα.
Αν το γυρίσω από βενζίνη σε υγραέριο ( ακόμα και σε οποιαδήποτε στιγμή!) τότε δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή!
Και αν επι τόπου το ξαναγυρίσω σε βενζίνη τότε επίσης δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή καθως δεν νιώθω κανένα κόψιμο.
Αν μετά από 10-15 λεπτά, ενώ ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο, γυρίσω πάλι σε βενζίνη τότε θα ξανανιώσω το κόψιμο.
Δηλαδή το νιώθεις μόνο σε αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη και μόνο όταν ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο πάνω από 10 λεπτά.
Αυτό το αντιλήφθηκα πρόσφατα ειδικά όταν μια φορά μου τελείωσε το υγραέριο. Ενιωσα το κόψιμο.
Παλιότερα δεν το ένιωθα όταν τελείωνε. Ούτε στην αλλαγή με το κουμπάκι.
Και σκέφτηκα μήπως κανα φίλτρο βενζίνης...; το άλλαξα και τώρα θα δούμε...
Μετά τί να σκεφτώ; αντλία βενζίνης; η οποία χάνει πίεση όσο λειτουργεί με υγραέριο; και ξυπνάει όταν ζητάω βενζίνη;
Μόνο έτσι θα δικαιολογίσω το γεγονός ότι το κάνει 1 φορά κάθε 15 λεπτά!Σε ζεστό αμάξι, το κουμάντο το κάνει ο λάμδα, οπότε διορθώνει αμέσως τα λάθη του long fuel trim. Τα ms του υγραερίου δεν υπάρχει κάποιος λογος να συμπέφτουν με αυτά της βενζίνης, διότε φαντάζομαι δεν έχουν ίδιες παροχές, ούτε dead time. Για να τσεκάρεις αν είναι εντάξει, οδηγώντας σε μιά μεγάλη ευθεία, αλλάζεις από αέριο σε βενζίνη και βλέπεις αν αλλάζουν τα ms της βενζίνης. Αν το αμάξι είναι σεταρισμένο σωστά, τα ms δεν θα πρέπει να αλλάξουν πάνω από 0.2-0.3ms.
Δοκίμασε το εξής. Βγάλε τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας ένα βράδυ και το άλλο πρωί ξαναβάλτον, βάλε μπροστά και φύγε. Μην το αφήσεις να γυρίσει σε αέριο, δούλεψέ το για 10-20 χιλιόμετρα βενζίνη. Αν δουλέψει καλά, τότε έχεις θέμα χάρτη όπως είπα και πιό πριν...
Βρήκα έναν οδηγό για reset της ecu.
Με ζεστό κινητήρα, έβγαλα τον αρνητικό πόλο μπαταρίας, το άφησα για 5-7 λεπτά.
Πάτησα το φρένο για περίπου 1 λεπτό (για να ξεφορτίσει το σύστημα)
Επανασύνδεσα την μπαταρία και ξεκίνησα μια βόλτα 50χλμ ΜΟΝΟ με βενζίνη
Την επόμενη τα ίδια, μικρή βελτίωση, το μπούκωμα στο ξεκίνημα παρέμεινε.
Έχω ρίξει καθαριστικό μπεκ, και τα ίδια...
Έχω αλλάξει μπουζί με denso απλά και φίλτρο βενζίνης. Τα ίδια...
Έχω καθαρίσει πεταλούδα.
Έχω κάνει 250χλμ με βενζίνη και είχα το ίδιο πρόβλημα (όχι τόσο έντονο)
Το βασικό πρόβλημα είναι το μπούκωμα στην εκκίνηση, απώλεια δύναμης.
Το αμάξι δεν ξεκινάει. σβήνει, off με τη μία! Με λίγες στροφές και λίγο πάτημα του γκαζιού και λίγο να φας τον συμπλέκτη
ξεκινάει...
Το πήγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στη Θεσσαλονίκη.
Το διαγνωστικό είχε δείξει ρετάρισμα κυλίνδρου Νο 3.
Μου είπαν πως τα μπουζί (denso) δεν κάνουν για hyundai accent (και πως δεν είναι για υγραέριο ειδικότερα) και μου τα άλλαξε με ngk ιριδίου και το αμάξι δούλεψε.
Προηγουμένως στις δοκιμές που έκανε ο μηχανικός (με τα δικά μου μπουζί) είδα πως το αυτοκίνητο έβγαλε μαύρο καπνό!
Μετά μου έβαλε ngk απλά (όχι ιριδίου) 20 ευρώ.
Στο μεταξύ τα denso που είχα ήταν λίγων ημερών... ούτε 1500χλμ δεν είχαν
Μετά από 7 ώρες που έφυγα από το συνεργείο με τα ngk είδα σημαντική διαφορά αλλά το βασικό πρόβλημα παρέμεινε...
Πατάς γκάζι, ανεβάζει, μαρσάρει αλλά όταν πέφτει, πάει να σβήσει και ρετάρει!
Τσέκαρα τα μπουζοκαλώδια και τον πολλαπλασιαστή ψεκάζοντάς τα με νερό!
Διάβασα στο ιντερνετ και γενικότερα σε ξένα site πως έπρεπε να βγάλει σπινθίρες αν είχαν βλάβη.
Δεν είδα κανένα σπινθίρα.
Περίεργο μου φάνηκε καθώς ακόμα και πριν την εγκατάσταση σε ταχύτητες 60-80χλμ/ω με σταθερό γκάζι και σταθερή πορεία
σχεδόν 1 φορά στα 50χλμ ένιωθα ένα μικρό κοψιματάκι. Στο υγραέριο το ένιωθα σημαντικά πιο έντονα!
Δεν ξέρω πως συνδέονται όλα αυτά τα ιστορικά με το τωρινό πρόβλημα!
Πιστεύω πως αν ξαναβγάλω την μπαταρία την επόμενη θα δώ πάλι αν όχι ρετάρισμα, κόψιμο στην εκκίνηση.
Το αμάξι πλέον έχει χάσει τη δύναμή του.
Δεν ξεκινάει αν δεν φας τον συμπλέκτη ή αν δεν ζεσταθεί για 3-4-5 λεπτά!Και φυσικά, όταν μπει το υγραέριο, το αμάξι δουλεύει ρολόι!
-
Έβγαλα την μπαταρία και την άφησα όλο το βράδυ
Την έβαλα σήμερα το πρωι, πήρε κανονικά, δε ρέταρε στο γκάζι μάρσαρε και οι στροφές δεν έπεφταν (πριν όταν άφηνα το γκάζι έπεφταν και ρέταρε λίγο).
Μετά κάνω μια βόλτα αλλά μερικά μπουκωματάκια στις απότομες επιταχύνσεις υπάρχουν.
Και όσο πιο πολύ το πατούσα τόσο πιο έντονα γινόταν.
Όλα αυτά μόνο με βενζίνη.Μήπως είναι η αντλία βενζίνης;
-
http://autogas.tsopelogiannis.gr/
τι λετε για αυτο εδω?αξιζει?ξερει κανεις αν ειναι καλο?
-
http://autogas.tsopelogiannis.gr/
τι λετε για αυτο εδω?αξιζει?ξερει κανεις αν ειναι καλο?
Υγραεριοκίνηση!