-
Σημερα τσιμπησε αλλα 7€ η τιμη http://oil.gge.gov.gr/?p=2890
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Έχω ένα καινούργιο( αγορά 2/2010 ) mercedes b 150 που με πολύ λίγα χιλιόμετρα έβαλα υγραέριο στις 5ης γενιάς της Icom και σήμερα το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο με βάλβη στον στο 2 κύλινδρο και περιμένω την αντικατάσταση των βαλβίδων.....
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Καλημέρα και επανέρχομαι στο θέμα μου. Τελικά παρέλαβα το αυτοκίνητο την Παρασκευή υπό δοκομή όπως μου είπανε.
Το τριήμερο που πέρασε το αυτοκίνητο διένυσε γύρω στα 500km και δεν είχα πρόβλημα. Το πρωί όμως της τρίτης και ενώ είχε κρύο ( δεν ξέρω εάν έχει σημασία ) όταν έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο ξαναέκανε σαν τρακτέρ ( όχι στο βαθμό της πρώτης φοράς ) άναψε βέβαια το λαμπάκι και μετά αφού ζεστάθηκε η μηχανή έστρωσε . Βέβαια δεν το κίνησα παρα να το ξαναπάω στο συνεργείο και το μηχάνημα έβγαλε ξανά ένδειξη για βλάβη στο 2ο κύλινδρο ( περαστικά μου ...).
Τώρα από οτι είπε το συνεργείο θα το ξαναμετρήσουνε και ίσως χρειαστεί αλλαγή πιστονιών???????
Περιένω νεότερα!!!!!!Καλημέρα σε όλους του φίλους. Σήμερα τελικά πήρα το αυτοκίνητο μετά από αρκετό καιρό και ναι.. το πρωί πήρε μπροστά χωρίς να ρετάρει και χωρίς να ανάψει το λαμπάκι ... ας το φτύσω να μην το ματιάξω....
Τελικά μετά την αλλαγή των βαλβίδων εισαγωγής, τα προβήματα που με ξαναέβγαλε και την δεύτερη είσοδο του αυτοκινήτου στο συνεργείο μου είπανε ότι αλλάξανε τα ωστήρια , ελατήρια και τα κουζινέτα και σύμφωνα με το τιμολόγιο τα ελατήρια εμβόλων, μέταλα μπίελας, γλάντσα κεφαλής, λάστιχα πολλαπλής , φλάντζα κεφαλής και ωστήρια ( εάν κάτι δεν γράφω καλά συγνώμη αλλά δεν έιμαι γνώστης ) .
Με την αλλαγή των παραπάνω το αυτοκίντο πάει ως τώρα καλά ( γύρω στις 24 ώρες κυκλοφορίας ).
Θα ήθελα να ρωτήσω τί μπορεί να φτάει ;
Το αυτοκίνητο ; ( ελλατωματικό από την αγορά του ; )Η εγκτατάσταση του υγραερίου ; ( Σύμφωνα με το email που έστειλα στην Icom υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση υγραερίου στο τύπο της μηχανής του αθτοκινήτου )
Ο εγκαταστάτης ; ( Πήγα στο επίσημο αντιπρόσωπο της Icom )
Είναι ορισμένα ερωτήματα που θα ήθελα να βρώ απαντήσεις και όχι να είμαι το μπαλάκι μεταξύ των μηχανικών αυτοκινήτων και υγραερίου που ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλον.
Προσωπικά επιδιώκω να μάθω εάν θα μπορέσω να κάνω ξανά την σύνδεση του υγραερίου ;
και φυσικά πιος θα θα μου την κάνει ??Σας ευχαριστω
το αυτοκινητο μια χαρα ειναι κατασκευαστικα,το προβλημα ειναι στην εγκατασταση υγραεριου ισως ελαττωματικο 2ο μπεκ αεριου,ισως και το μειγμα
απο καυσαερια πως ηταν οταν λειτουργουσε με αεριο,οι πραγματικες τιμες που βγαζει το μηχανημαΚαλημέρα, επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της μηχανής , το πήγαινα με την κάθε ευκαρία να το ελέξουνε και για αυτό πρψπικά πιστεύω ότι ήτανε εντάξει και να μην είχε πρόβλημα ή έτσι θέλω να πιστεύω.....
Επανέρχοντας στο θέμα μου, τελικά άλλαξα τα ωστήρια και στους 4 κύλινδρους οπότε το αυτοκίντο λειτουργεί κανονικά . Ίσως δεν φταίγανε οι βαλβίδες και να τις άλλαξα άδικα τέλος πάντων. Ευτυχώς βρεθήκε ένα συνεργείο στην καβάλα ( δεν θέλω να κάνω διαφήμηση ) που τα παιδιά ασχοληθήκανε και είναι γνώστες του αντικειμένου και βρήκανε λύσεις για το αυτοκίνητο. Πιστεύω όλα να πανε καλά πάντως όποτε έχω νεότερα θα σας πω.
να ρωτησω κατι....
αυτη τη λιστα την εχεις υποψη σου???
http://www.autogastanken24.de/documents ... t_Juli.pdfή αυτη..????
http://www.brc.gr/problem.pdfκαι στις 2 εχει μερσεντες σειρας Β...
Σίγουρα τις έχω υπόψιν και για αυτό δεν πριτίμησα την συγκεκριμένη μάρκα, οι οποίοι αντιπρόσωποι της εταιρείας με απέτρεψαν για την τοποθέτηση. Αυτό είναι ο λόγος που επέλεξα την συγκεκριμένη εταιρεία μετά βέβαια από τις διαβεβαιώσεις των αντιπροσώπων της τόσο στην Ελλάδα όσο και της Ιταλίας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σημερα τσιμπησε αλλα 7€ η τιμη http://oil.gge.gov.gr/?p=2890για να μπορεσουμε να καταλαβουμε, οι τιμες αυτές τι περιλαμβανουν και τι οχι (που προστιθεται);
Τιμές Αγοράς Υγραερίου Τετάρτη 14/11/2012 από ΕΛ.ΠΕ. χωρίς επιβαρύνσεις.
Ενδεικτικές τιμές αγοράς υγραερίου
ΕΙΔΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΝΟΤΟΣ L.P.G (AUTO) BEA .................. ΒΟΡΡΑΣ L.P.G. (AUTO) ΒΕΘ
EURO/MT ....842,530 ....................849,250λεει (αν καταλαβα καλα) €/ μετρικο τονο
αρα 850€/ μετρικο τόνο, δηλαδη 850€/ 1750 λιτρα ----> 0,485 €/λιτροεκανα κατι λαθος;
τι προστιθεται σ'αυτη την τιμη;
να καταλαβουμε ποιος κοροϊδευει ποιον, γιατι ειχα ακουσει απο στομα πρατηριουχου (σχετικα φτηνου) οτι 'παει για 15+ λεπτα κερδος στο λιτρο'κι αυτο οχι τωρα, αλλα το καλοκαιρι που η τιμη (του) ηταν 0,75€
-
+Κερδος εταιριας μεταπωλησης,+μεταφορικα,+ΦΠΑ+ κερδος πρατηριουχου
(αν ξεχναω κατι γραψτε το )
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
+Κερδος εταιριας μεταπωλησης,+μεταφορικα,+ΦΠΑ+ κερδος πρατηριουχου(αν ξεχναω κατι γραψτε το )
0,485 + 23% = 0.60€ τραβηγμενα (0,59€ ειναι κανονικα)
στη βενζινη και το πετρελαιο ποσο ειναι συνηθως το ποσοστο της εταιρίας και τα μεταφορικα;
Να δουμε (περιπου) ποσο αγοραζουν οι πρατηριουχοι
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Οι πρατηριουχοι Αθηνών και εγκαταστατες παράλληλα όπως μπιρμπος, λογοθέτης , Κεφαληνια, (Αλιμος) και άλλοι πρέπει να διευκρινισουν τι θέλουνΑ. Μικρό κέρδος στο καύσιμο πχ 5-6 λεπτα και τιμη στην αντλία 90-92 λεπτα ;
Αν ναι τότε θα εξακολουθήσουν να γινοντε εγκαταστάσεις οπότε η πίτα θα συνεχισει να μεγαλώνει (0,92-1.55 έχει νόημα )Β. κέρδος 15 λεπτα στο λιτρο και τιμή στα 98-99 λεπτα δεν υπαρχει περίπτωση με τη βενζίνη στο 1.55 ( και το υγραεριο στο 1,20 με την αύξηση της κατανάλωσης να δουν νέα εγκατάσταση και νέο πελάτη να βάζει γκάζι
Σχόλιο δεν είνσι έξυπνοι σαν το φαρμακη να απλώνει τον τραχσνα !!
Φθηνή τιμη ίσον πιο πολλοί πελάτες και κέρδος απο το συνεργείο .... υψηλή τιμη ίσον κλείσιμο πρατηρίων δεν φτάνει η πίτα για όλους με μόνο αυτα τα αμάξια που έχει η Αθηνα σήμερα ... οτσν ανοίξει στο άλιμο το δεύτερο πρατήριο μπροστά στο καρεφουρ θα πάρει απο τον άλλον 10000 λίτρα τη μέρα απο τα 20000 σήμερα
Ειναι γελοίο οι πρατηριουχοι εγκαταστατες να βάζουν εκτός των 9 λεπτών αύξηση του φόρου αλλα 2-4 λεπτα πανω την τιμη ...αυτοί οι πρατηριουχοι μέχρι να η βενζίνη να πάρει τη ανηφόρα θα έπρεπε να απορροφήσουν την αύξηση όχι να ανεβάσουν δεν βλέπουν οτι βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους ;
Επειδή είχα πάει πρόσφατα για service είδα ότι από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν ήδη πολλές ακυρώσεις για εγκατάσταση υγραερίου. Προσωπικά έχω σταμπάρει 2-3 πρατήρια που έβαλαν μόνο 8 λεπτά αύξηση και πλέον μόνο σε αυτούς βάζω. Και πως είναι δυνατόν να είναι και τα φθηνότερα και πριν την αύξηση. Δηλαδή αυτοί που είχαν ήδη τσιμπημένη την τιμή να έχουν βάλει και μεγαλύτερη αύξηση. Μερικοί δεν παίζονται.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
+Κερδος εταιριας μεταπωλησης,+μεταφορικα,+ΦΠΑ+ κερδος πρατηριουχου
(αν ξεχναω κατι γραψτε το )
στη βενζινη και το πετρελαιο ποσο ειναι συνηθως το ποσοστο της εταιρίας και τα μεταφορικα;
Να δουμε (περιπου) ποσο αγοραζουν οι πρατηριουχοι
Δεν αγοραζει καποιος ιδιωτης κατευθειαν απο το διυλιστηριο,τα μεταφορικα δεν ειναι τα ιδια για πχ Αθηνα και Πυργο.Πχ σε υγρα καυσιμα ξερω οτι η διαφορα Ναυπλιο με Τριπολη ειναι πανω απο 30% ακριβοτερα μεταφορικα (για να φτασει ενα κυβικο στην Τριπολη).
O φπα μπαινει σε ολες τις επιβαρυνσεις .http://oil.gge.gov.gr/wp-content/upload ... 1_2012.pdf λεει τι ποσοστο ειναι η καθε επιβαρυνση
-
http://www.thecalculatorsite.com/conver ... c-tons.php
Μετατροπη μετρικου τονου σε λιτρα (και οχι μονο) -
συνεχιζοντας τον (φωναχτό) συλλογισμό μου...
αν υποθεσουμε οτι η τιμη αυτη ειναι χωρις τον φορο (328€/ΜΤ) προσθετουμε ακομα 18,5 λεπτα (23 με το ΦΠΑ τους)
αρα το αεριο πωλειται απο τα διυληστήρια προς την εταιια εμποριας και διακινησης προς 78 λεπτα το λιτρο (περιλαμβανει κοστος προϊοντος, φορο και ΦΠΑ 23%)
στη βενζινη το περιθωριο των εταιριων δικινησης και των πρατηριουχων εκτιμαται στο 6,16% (συμφωνα με το σάιτ που εδωσε ο Βιλλ)0,78€ + 6,16% = 0,83€
Στη Λαρισα σημερα πουλανε οι φτηνοι 0,899 & 0,909€
(τα μεταφορικα ειναι σαφβως ψηλοτερα απο Θεσσαλονικη και Αθηνα που οι τιμες παιζουν στο 1€) -
ωραία, εγκλωβιστήκαμε μεταξύ των μαλάκων του κράτους κ των αλητήριων πρατηριούχων που θέλουν να βγάζουν 20-25% κέρδος.
Καταγγελίες στην επιτροπή ανταγωνισμού έχουν γίνει άραγε?
εγώ έχω οικονομία 25-30% πια σε σχέση με την βενζίνη, κ ευτυχώς που πήγα κ έβαλα lpg στα σύνορα με 1000 ευρώ πριν δυο χρόνια κ όχι με 1600 που ήθελε τότε ο κάθε μαλάκας στην Αθήνα, έχω κάνει απόσβεση, κέρδισα κ 2,5χλρ ενώ από το Σεπτέμβριο χρησιμοποιώ το παπί για μικρές αποστάσεις και προαστιακό για το πηγαινελα στη δουλειά κ να πάνε να αυτοθούνε όλοι τους, ας βάλουν τις αντλίες κ τα κιτάκια τους εκεί που ξέρουν -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εγώ έχω οικονομία 25-30% πια σε σχέση με την βενζίνη, κ ευτυχώς που πήγα κ έβαλα lpg στα σύνορα με 1000 ευρώ πριν δυο χρόνια κ όχι με 1600 που ήθελε τότε ο κάθε μ@λ@κ@ς στην Αθήνα,
φανταζομαι οτι εννοεις απο την αλλη μερια των συνορων...
και πως περνας ΚΤΕΟ ?...διοτι χρειαζεται χαρτι καθε φορα (2 χρονια) απο τον εγκαταστατη.
Στην αδεια το εχεις περασει το υγραεριο να εισαι νομιμος αν γινει στραβη?..αν ναι με τι πιστοποιητικο?εκτος αν παιζει το γνωστο 'πιστοποιητικο'
-
δε το διευκρινησα σωστά.
στη Φλώρινα στον Ζώλη είχα παει (τότε το συζητάγαμε πως είναι ο μόνος φθηνός, μάλιστα κ εγώ από εδώ είχα μάθει πως στη φλώρινα είναι ένας φθηνός κτλ, οπότε απλά έψαξα ποιος είναι). Ένα χρόνο μετά, τυχαία γνώρισα στην Αθήνα εναν από τους καλύτερους μάστορες που έβαζε τότε το δικό μου σύστημα (stag) κ αφού μου έφτιαξε κάποια πράγματα (λάθη του ζώλη κάποια, κάποια άλλα ίσως λάθη ) μου έδωσε χαρτί για κτεο
πάντως ένας φίλος που έβαλε στη Βουλγαρία, βρήκε μάστορα στην Αθήνα που βάζει λοβάτο (αυτό είχε βάλει κ αυτός), το τσέκαρε με λίγα χρήματα (70 ευρώ)κ του έδωσε χαρτί για κτεο, από το οποίο πέρασε χωρίς πρόβλημα. -
Με 70 ευρώ το τσέκαρε,για τα χαρτιά πόσα πήρε?
Ή είναι μέσα στα 70? -
Οι βούλγαροι δίνουν όλα τα μπαρ κοουντ, σε γνήσια. Ο έλληνας εγκαταστάτης μνημονεύοντας τα, δίνει έγκυρα εθνικά χαρτιά!. Τα υπόλοιπα είναι εθνικές ‘μούφες’.
Α. -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
εγώ έχω οικονομία 25-30% πια σε σχέση με την βενζίνη, κ ευτυχώς που πήγα κ έβαλα lpg στα σύνορα με 1000 ευρώ πριν δυο χρόνια κ όχι με 1600 που ήθελε τότε ο κάθε μ@λ@κ@ς στην Αθήνα,
φανταζομαι οτι εννοεις απο την αλλη μερια των συνορων...
και πως περνας ΚΤΕΟ ?...διοτι χρειαζεται χαρτι καθε φορα (2 χρονια) απο τον εγκαταστατη.
Στην αδεια το εχεις περασει το υγραεριο να εισαι νομιμος αν γινει στραβη?..αν ναι με τι πιστοποιητικο?εκτος αν παιζει το γνωστο 'πιστοποιητικο'
Ο κάθε εγκαταστάτης σερβίστας, εκτιμά ελέγχοντας την εργασία και αποφαίνεται. Τίποτα το παράνομο και αντισυμβατικό.
Α. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ωραία, εγκλωβιστήκαμε μεταξύ των μαλάκων του κράτους κ των αλητήριων πρατηριούχων που θέλουν να βγάζουν 20-25% κέρδος.
Καταγγελίες στην επιτροπή ανταγωνισμού έχουν γίνει άραγε?
εγώ έχω οικονομία 25-30% πια σε σχέση με την βενζίνη, κ ευτυχώς που πήγα κ έβαλα lpg στα σύνορα με 1000 ευρώ πριν δυο χρόνια κ όχι με 1600 που ήθελε τότε ο κάθε μ@λ@κ@ς στην Αθήνα, έχω κάνει απόσβεση, κέρδισα κ 2,5χλρ ενώ από το Σεπτέμβριο χρησιμοποιώ το παπί για μικρές αποστάσεις και προαστιακό για το πηγαινελα στη δουλειά κ να πάνε να αυτοθούνε όλοι τους, ας βάλουν τις αντλίες κ τα κιτάκια τους εκεί που ξέρουν
Η ενημέρωση ήταν πλέρια!. Η απόφαση δική σου!. μα με βρίζατε….. και τώρα η απόφαση δική σου!..... όσο για επιτροπή ανταγωνισμού σε ελεύθερη οικονομία ανταγωνισμού, είναι παραμύθι της Χαλιμάς……
Μόνον οι καταναλωτές καθορίζουν το μποϊκοτάζ!. Μα χρειάζεται μυαλό και διάθεση…..
Α. -
ο κυρ Αντωνης μπαναρισμενος βλεπω!
εχασα κατι? -
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Έχω ένα καινούργιο( αγορά 2/2010 ) mercedes b 150 που με πολύ λίγα χιλιόμετρα έβαλα υγραέριο στις 5ης γενιάς της Icom και σήμερα το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο με βάλβη στον στο 2 κύλινδρο και περιμένω την αντικατάσταση των βαλβίδων.....
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Καλημέρα και επανέρχομαι στο θέμα μου. Τελικά παρέλαβα το αυτοκίνητο την Παρασκευή υπό δοκομή όπως μου είπανε.
Το τριήμερο που πέρασε το αυτοκίνητο διένυσε γύρω στα 500km και δεν είχα πρόβλημα. Το πρωί όμως της τρίτης και ενώ είχε κρύο ( δεν ξέρω εάν έχει σημασία ) όταν έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο ξαναέκανε σαν τρακτέρ ( όχι στο βαθμό της πρώτης φοράς ) άναψε βέβαια το λαμπάκι και μετά αφού ζεστάθηκε η μηχανή έστρωσε . Βέβαια δεν το κίνησα παρα να το ξαναπάω στο συνεργείο και το μηχάνημα έβγαλε ξανά ένδειξη για βλάβη στο 2ο κύλινδρο ( περαστικά μου ...).
Τώρα από οτι είπε το συνεργείο θα το ξαναμετρήσουνε και ίσως χρειαστεί αλλαγή πιστονιών???????
Περιένω νεότερα!!!!!!Καλημέρα σε όλους του φίλους. Σήμερα τελικά πήρα το αυτοκίνητο μετά από αρκετό καιρό και ναι.. το πρωί πήρε μπροστά χωρίς να ρετάρει και χωρίς να ανάψει το λαμπάκι ... ας το φτύσω να μην το ματιάξω....
Τελικά μετά την αλλαγή των βαλβίδων εισαγωγής, τα προβήματα που με ξαναέβγαλε και την δεύτερη είσοδο του αυτοκινήτου στο συνεργείο μου είπανε ότι αλλάξανε τα ωστήρια , ελατήρια και τα κουζινέτα και σύμφωνα με το τιμολόγιο τα ελατήρια εμβόλων, μέταλα μπίελας, γλάντσα κεφαλής, λάστιχα πολλαπλής , φλάντζα κεφαλής και ωστήρια ( εάν κάτι δεν γράφω καλά συγνώμη αλλά δεν έιμαι γνώστης ) .
Με την αλλαγή των παραπάνω το αυτοκίντο πάει ως τώρα καλά ( γύρω στις 24 ώρες κυκλοφορίας ).
Θα ήθελα να ρωτήσω τί μπορεί να φτάει ;
Το αυτοκίνητο ; ( ελλατωματικό από την αγορά του ; )Η εγκτατάσταση του υγραερίου ; ( Σύμφωνα με το email που έστειλα στην Icom υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση υγραερίου στο τύπο της μηχανής του αθτοκινήτου )
Ο εγκαταστάτης ; ( Πήγα στο επίσημο αντιπρόσωπο της Icom )
Είναι ορισμένα ερωτήματα που θα ήθελα να βρώ απαντήσεις και όχι να είμαι το μπαλάκι μεταξύ των μηχανικών αυτοκινήτων και υγραερίου που ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλον.
Προσωπικά επιδιώκω να μάθω εάν θα μπορέσω να κάνω ξανά την σύνδεση του υγραερίου ;
και φυσικά πιος θα θα μου την κάνει ??Σας ευχαριστω
το αυτοκινητο μια χαρα ειναι κατασκευαστικα,το προβλημα ειναι στην εγκατασταση υγραεριου ισως ελαττωματικο 2ο μπεκ αεριου,ισως και το μειγμα
απο καυσαερια πως ηταν οταν λειτουργουσε με αεριο,οι πραγματικες τιμες που βγαζει το μηχανημαΚαλημέρα, επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της μηχανής , το πήγαινα με την κάθε ευκαρία να το ελέξουνε και για αυτό πρψπικά πιστεύω ότι ήτανε εντάξει και να μην είχε πρόβλημα ή έτσι θέλω να πιστεύω.....
Επανέρχοντας στο θέμα μου, τελικά άλλαξα τα ωστήρια και στους 4 κύλινδρους οπότε το αυτοκίντο λειτουργεί κανονικά . Ίσως δεν φταίγανε οι βαλβίδες και να τις άλλαξα άδικα τέλος πάντων. Ευτυχώς βρεθήκε ένα συνεργείο στην καβάλα ( δεν θέλω να κάνω διαφήμηση ) που τα παιδιά ασχοληθήκανε και είναι γνώστες του αντικειμένου και βρήκανε λύσεις για το αυτοκίνητο. Πιστεύω όλα να πανε καλά πάντως όποτε έχω νεότερα θα σας πω.
να ρωτησω κατι....
αυτη τη λιστα την εχεις υποψη σου???
http://www.autogastanken24.de/documents ... t_Juli.pdfή αυτη..????
http://www.brc.gr/problem.pdfκαι στις 2 εχει μερσεντες σειρας Β...
Σίγουρα τις έχω υπόψιν και για αυτό δεν πριτίμησα την συγκεκριμένη μάρκα, οι οποίοι αντιπρόσωποι της εταιρείας με απέτρεψαν για την τοποθέτηση. Αυτό είναι ο λόγος που επέλεξα την συγκεκριμένη εταιρεία μετά βέβαια από τις διαβεβαιώσεις των αντιπροσώπων της τόσο στην Ελλάδα όσο και της Ιταλίας.
Α μαλιστα....
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Με 70 ευρώ το τσέκαρε,για τα χαρτιά πόσα πήρε?
Ή είναι μέσα στα 70?Mέσα στη τιμή, αφού τσεκαρε όλα τα μέρη-συνδέσεις αλλά δεν βρήκε κάτι που ήθελε διορθωση πάνω στη δουλειά των Βούλγαρων, ενώ τα 'ανταλλακτικά' τα αναγνώρισε στο λεπτό σε μια λίστα που είχε κ ίδιος. Πάντως άλλος χωρίς να δει το αμαξι καν, μας ζήταγε 200 ευρώ ενώ ένας τρίτος επίσης από το τηλέφωνο το έπαιζε μηχανικός της ΝΑΣΑ κ ήταν σίγουρος πως το σύστημα θα ήθελε ξήλωμα κ τοποθέτηση από την αρχή, αφού οι Βούλγαροι 'δεν ξέρουν'
Εγώ στο δικό μου αμάξι που το είχα βάλει Ελλάδα έδωσα 200 ευρώ για τα χαρτιά (αν θυμάμαι καλά) αφού μου άλλαξαν τους σωλήνες από χαλκό σε 'πλαστικούς' , μου έβαλαν πολυβαλβίδα που δεν είχε βάλει ο Ζώλης, μου 'ανοιξε τα μπεκ' κ μου έκανε κ σέρβις -
Κάποιοι Βούλγαροι ξέρουν καλα τη δουλεια τους κάποιοι ειναι αρπακολα , ασχετα απο αυτο οι εδω εγκαταστατες για κάθε 100 ευρω τζιρου έχουν φορο ή έξοδα 50 με 60 ευρω άρα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες στις τιμές αν πχ υπήρχε ΦΠΑ 10 % και φόρος παροχής υπηρεσιών επίσης 10 % ένοικιο 100 ευρω και ρεύμα 30 ευρω ασφαλιστικές εισφορές 50 ευρω το μήνα τότε και εδω με 600 ευρω θα είχαμε τοποθετημένα τα καλύτερα κιτ ..,, και θα είχε περιθώριο κερδους και ο εγκαταστατης , τώρα αν το έβαλε κάποιος στη Βουλγαρία και θέλει χαρτι απο άλλο εγκαταστατη εδω λογικό ειναι να τον σχισει... Συμβαίνει παντού σε όλα τα επαγγέλματα εγω πχ αν κάποιος πάρει μια δορυφορική κεραία απο το media markt και μου πει έλα να μου την τοποθετήσεις θα θα του πω πχ 100 ευρω , αν αγόραζε την κεραία απο μένα ( που ειναι και καλύτερης ποιότητας ) πάλι 100 ευρω θα του έπερνα ... Διότι χάνετε το εμπορικό μικρο κέρδος .. που πλήρωνε γιατι τώρα δεν υπάρχει κάποια έξοδα του μαγαζιού ( νοίκι ρεύμα κτλ)
Υγραεριοκίνηση!