-
στην αιτωλοακαρνανια ...ειδα τιμη μεσώ ιντερνετ 1.34....μπορει να υπαρξει τόση αυθερεσια??
-
Το πας με βενζινη (οταν το κινεις πια ) και σηκωνεις τοσο πολυ το ποδι απο το πενταλ που σε παιρνουν και τα ποδηλατα
Υπολογιζω, οτι με τιμη lpg στο 1 e ,βενζινης στο 1.7 , το κερδος ανα 5.000 χλμ ειναι μολις 165 e. (με τα δεδομενα καταναλωσης που ειχαν μεχρι σημερα).Απλα δεν αξιζει η ταλαιπωρία του κινητηρα μου για τοσο μικρο κερδος.Ουτε η (πιθανή) επισκευή του δεν θα βγαινει.
Κριμα για τους χρηστες του lpg, αλλά και για τους εγκαταστατες που θα δουν τη δουλεια τους να μειωνεται.Αλλά και οι πρατηριουχοι θα δουν οτι δυσκολα θα εχουν τα υπερκερδη που ειχαν μεχρι σημερα απο το υγραεριο, και φυσικα οσοι εβαλαν προσφατα αντλια lpg θα ανακαλυψουν οτι δεν θα αποσβεσουν τοσο ευκολα την επενδυσή τους.
Καιρος να τους μποϋκοτάρουμε κι εμεις ρε παιδια.Οχι αλλο φουλαρισμα.Μονο οσο χρειαζομαστε.
Ειδατε τι ωραια που ριξαν την τιμη του πετρελαιου θερμανσης οταν ειδαν οτι δεν πουλανε καθολου?Μονο αν οργανωθουμε θα επιβιωσουμε.Τα καρτελ δεν ειναι ανικητα .
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
Ειδατε τι ωραια που ριξαν την τιμη του πετρελαιου θερμανσης οταν ειδαν οτι δεν πουλανε καθολου?
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
H Αθήνα 0.99
καλά αφού τα μέτρα ΔΕΝ έχουν ψηφιστεί** ακόμα** .... ΠΩΣ η τιμή ανέβηκε ?
Τα μετρα εφαρμοζονται απο την καταθεση τους στην βουλη, ειτε ψηφιστουν ειτε οχι, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!
Ηδη οι εταιριες εστειλαν σημερα συμπληρωματικα τιμολογια για τα προιοντα που διακινηθηκαν σημερα και χθες...ο βενζινας μου, μου εστειλε αναδρομικη χρεωση για το 2012 με το προσχημα οτι το επαιρνα σχεδον στο κοστος το αεριο και δεν βγαινει πλεον....ετοιμαζει δε αναδρομικη χρεωση ολων των πελατων του που φουλαραν με πετρελαιο θερμανσης τον απριλιο, και μας ειπε αδιστακτους κερδοσκοπους...αν δεν του πληρωσουμε τα αναδρομικα & διαφυγοντα κερδη μεσα σε 48 ωρες, θα μας καταγγειλει στο ΣΔΟΕ να μπουμε στη λιστα λαγκαρντ...
Οπως καταλαβατε δεν αναφερομαι στον βενζινα κατα κυριολεξια, αλλα στο μπου...κρατος.
-
Ο χρήστης thanasiss1969 έγραψε:
ελεγχος ? ποιος ελεγχος? αντε να κανεις και καταγγελια, ποιος να σ'ακουσει? ρε τι γινεται! πριν λιγες ωρες εγραφα οτι στην Καρδιτσα το ειχανε φθασει 88 λεπτα! εεεε καιρος να αυτοδιαψευστω...98 λεπτα πλεον. ουτε καν δεν τηρησαν τους πιο αισιοδοξους υπολογισμους περι μεσης αυξησης 6-9 λεπτων! στρογγυλοποιηση να μην μπερδευομαστε! θυμαστε πώς γινεται με το χρηματιστηριο ? προεξοφλουνταν μια ειδηση ή ανακοινωση πριν ακομη γινει στην πραξη. ετσι το καταντησαν.Ισως πανε να βγαλουν τα σπασμενα απο τη μειωση καταναλωσης σε πετρελαιο θερμανσης και βενζινης.
Ο βενζινας μου ειπε οτι φετος δεχεται και 3-4 ατοκες δοσεις με καρτα...συν μια εκπτωσουλα 3% στο θερμανσης ανεξαρτγτα ποσοτητας απο 500 λιτρα+ (αν θυμαμαι καλα).Δεν εδωσα σημασια διοτι ειχα φουλαρει τον απριλιο αλλα θα ερθει και μενα η ωρα μου...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ελεγχος ? ποιος ελεγχος? αντε να κανεις και καταγγελια, ποιος να σ'ακουσει? ρε τι γινεται! πριν λιγες ωρες εγραφα οτι στην Καρδιτσα το ειχανε φθασει 88 λεπτα! εεεε καιρος να αυτοδιαψευστω...98 λεπτα πλεον. ουτε καν δεν τηρησαν τους πιο αισιοδοξους υπολογισμους περι μεσης αυξησης 6-9 λεπτων! στρογγυλοποιηση να μην μπερδευομαστε! θυμαστε πώς γινεται με το χρηματιστηριο ? προεξοφλουνταν μια ειδηση ή ανακοινωση πριν ακομη γινει στην πραξη. ετσι το καταντησαν.
Ισως πανε να βγαλουν τα σπασμενα απο τη μειωση καταναλωσης σε πετρελαιο θερμανσης και βενζινης.
Ο βενζινας μου ειπε οτι φετος δεχεται και 3-4 ατοκες δοσεις με καρτα...συν μια εκπτωσουλα 3% στο θερμανσης ανεξαρτγτα ποσοτητας απο 500 λιτρα+ (αν θυμαμαι καλα).Δεν εδωσα σημασια διοτι ειχα φουλαρει τον απριλιο αλλα θα ερθει και μενα η ωρα μου...
Kαι στην περσινή περιοδο η ΒΡ ειχε 4 ατοκες δοσεις ,και για τον Φλεβαρη 8 αν δεν κανω λαθος.
τελος -
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
Αν ισχύει το +0,23 λεπτά στο φόρο ανα ΛΙΤΡΟ υγραερίου τοτε η αύξηση του φόρου είναι:200 ευρώ που είναι τώρα ο φόρος ανά 1750 λίτρα υγραερίου (1 τόννος)/1750=0,114 λεπτά του ευρώ είναι ο φόρος στο 1 λίτρο υγραερίου.Αρα 0,114+0,23=0,344 λεπτά στο λίτρο υγραερίου.Στα 1750 λίτρα είναι 602 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν σε 1 τόννο υγραέριο.Αρα ο φόρος από τα 200 ευρώ πάει στα 602/τόννο.Πως βγαίνει το 330 δεν ξέρωΗ φορολόγηση (ΕΦΚ) ήτανε 330€ πετρέλαιο και 200€ LPG (+ ΦΠΑ πάντα). Το νομοσχέδιο προβλέπει την εξίσωση των 2 φόρων, συνεπώς το LPG φορολογείτε με 130€ + ΦΠΑ παραπάνω στον μετρικό τόνο (1000 κιλά). Ο μετρικός τόνος είναι περίπου 1750 λίτρα (ανάλογα το ειδικό βάρος και την αναλογία προπανίου - βουτανίου) αν κάνεις την πράξη 130+23% /1750 = 0,091 αυτή είναι η πραγματική αύξηση λόγω φόρου και αν δεις όντως ~ 0,09 ανέβηκε τουλάχιστον στα περισσότερα πρατήρια. Τώρα γιατί οι πρατηριούχοι αγοράζουν σε κιλά και πουλάνε σε λίτρα δεν ξέρω και μου φαίνεται λίγο παράλογο.
-
BRC με μαύρο πνεύμονα & λαδιέρα από σήμερα στο 4G63 μου. Πίεση 0.6 εκεί που ανοίγει η μηχανική wastegate πλέον (τέλος οι εποχές υψηλών πιέσεων).
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
1200,κάνω μονοκοπανιά,αλλά στις προσπεράσεις στο επαρχιακό δίκτυο γυρνάει μόνο του βενζίνη
και όταν το πάω κόκκαλο Θεσ/νίκη-Αθήνα στο 90 το γυρνάω μόνος μου σε βενζίνη.Στις προσπεράσεις γιατί γυρίζει σε βενζίνη; Δε μπορείς να κάνεις προσπέραση καίγοντας αέριο;
Μιλάω για την προσπέραση ζω-πεθαίνω,δλδ στο πάτωμα,σε σταδιακή επιτάχυνση δουλεύει αέριο.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
1200,κάνω μονοκοπανιά,αλλά στις προσπεράσεις στο επαρχιακό δίκτυο γυρνάει μόνο του βενζίνη
και όταν το πάω κόκκαλο Θεσ/νίκη-Αθήνα στο 90 το γυρνάω μόνος μου σε βενζίνη.Στις προσπεράσεις γιατί γυρίζει σε βενζίνη; Δε μπορείς να κάνεις προσπέραση καίγοντας αέριο;
Μάλλον έχει μικρά μπεκάκια, πιάνουν το άνω όριο ψεκασμού (νομίζω 30ms) και ο εγκέφαλος του υγραερίου γυρίζει σε βενζίνη για προστασία. Ή το έβαλε έτσι ο μαστορας, να γυρνάει σε βενζίνη από κάποιες στροφές και πάνω, λογω ευπάθειας πχ του κινητήρα.
Όχι Αστέρη,φοράω μεγάλα μπέκ,αλλά έκανα αυτή τη ρύθμιση,επειδή πιστεύω οτι είναι απο τις καλύτερες,που είχε το πρόγραμμα.
Μέχρι τώρα μετά απο 30.000 χλμ,δεν το ξαναπείραξα,δουλεύει ακριβώς όπως μετά την πρώτη ρύθμιση που του έκανα στίς
2.500 χλμ.
Αλλά απο καύσιμο,άστα,αν δεν βάλω Coral,πάει στο 9.8/100.
Με Coral,είμαι στα 8.2,8.4/100.
Πάντα μιλάω με χρήση 70% Εγνατία και 30% επαρχιακό δρόμο. -
Με τις στροφές γυρνάει σε βενζίνη, ή με το φορτίο?
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Αν δεν ψηφιστεί και δεν δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τίποτα δεν ισχύει. Απλά επειδή ως γνωστών δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην Ελλάδα μερικοί 'έξυπνοι' πάνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Όπως πολύ απλά όταν αυξανόταν και η τιμή στην βενζίνη οι αυξήσεις περνούσαν ακαριαία στην τιμή λες και όλα τα βενζινάδικα γεμίζουν κάθε μέρα και όταν υπήρχαν μειώσεις έκαναν 10 και 15 μέρες να εμφανιστούν στα πρατήρια. Αλλά που να βρεθεί κανένας πολιτικός να ελέγξει, αυτοί έχουν βρει τον εύκολο τρόπο, κόβουν μισθούς και συντάξεις, τους πιασμένους δηλαδή.Βασικα δεν χρεαζεται καν να δημοσιοποιησω τιμολογια!
Το πολυνομοσχεδιο οπως αναρτηθηκε στο site της Βουλης των Ελληνων.Στις σελιδες 77-79 γινεται αναφορα στο υγραεριο και ακομα πιο συγκεκριμενα στην σελιδα 79 τελειωνοντας η υποπαραγραφος Ε3 αναφερει οτι η ισχυς της αρχιζει απο την ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! Δηλαδη απο χθες το πρωι!
Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο η τιμες στα πρατηρια αυξηθηκαν απο σημερα. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Με τις στροφές γυρνάει σε βενζίνη, ή με το φορτίο?Με το φορτίο Αστέρη.΄
Είτε στίς 2.500,είτε στίς 5.500,όταν πάω ακαριαία το γκάζι στο πάτωμα,γυρνάει σε βενζίνη. -
Εντάξει, τότε σωστά το κάνει...
-
Μου άρεσε πολύ σαν επιλογή,οπότε την έκανα.
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
δε διαφωνωαπλα μεσα σε 3-4 μηνες περιπου
καταλυτης
αντλια βενζινης
υψηλες θερμοκρασιες,πλανισμα καπακι...χμμ δεν ειναι κ λιγα..
To καπάκι blade γιατί το πλιάναραν;
-
0.969 πουλανε το lpg σημερα
-
φιλος μου ειπε σημερα εβαλε στο 1 ευρω...αττικη
-
σημερα στις 12 η ωρα θεσσαλονικη 3 πρατηρια στην τιμη 1,025
ελεος, εφυγα δεν εβαλα. Εβαλα βενζινη με 1,599
Πως δικαιολογειται αυτο ετσι πρωι πρωι; -
Απλά λένε οτι αγόρασαν χτές ακριβά,οπότε......
Υγραεριοκίνηση!