-
Ας το παρουν λιγο αλλιως στην Θεσσαλονικη οι πρατηριουχοι που χθες που πηγα το ειχαν 89.9. Μηπως εχει καναν μαγικο ζωμο και ειναι 5 λεπτα ακριβοτερο απο το ΣΕΟ στο κλειδι και 10 απο τα Γιαννενα;;;; Αν ειναι να μας το πουν..........
Υστερα φταιει το κρατος και οχι τα κατα τοπους λαμογια...... -
Τα Γιάννενα είναι πάντοτε φτηνότερα απο την Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Τα Γιάννενα είναι πάντοτε φτηνότερα απο την Θεσσαλονίκη.Εινσι γνωστο αλλα με το κλειδι Ημαθιας 30 χλμ απο Θεσσαλονικη 5 λεπτα;;;;;;; Το χουν παραχεσει........
-
Δεν εννοείς τα αντικρυστά?
Τον άλλον στην αριστερή δεν εννοείς? -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Δεν εννοείς τα αντικρυστά?
Τον άλλον στην αριστερή δεν εννοείς?Τα αντικρυστα εννοω (οχι το ΕΤΕΚΑ πιο μετα το οποιο και αυτο το ειχε 84,9 και παντα ηταν φτηνο) που μαλλον βαραγανε μυγες αφου ηταν πανακριβα και ριξανε την τιμη.
-
Είδε κανένας την τιμή του πετρελαίου κίνησης να πέφτει σήμερα;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Είδε κανένας την τιμή του πετρελαίου κίνησης να πέφτει σήμερα;Ε κάτσε κι εσύ πρώτη μέρα, έχουν ακόμη παλιές ποσότητες μετά από κανένα μήνα που θα ξαναπάρουν θα δεις την σωστή τιμή
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ε κάτσε κι εσύ πρώτη μέρα, έχουν ακόμη παλιές ποσότητες μετά από κανένα μήνα που θα ξαναπάρουν θα δεις την σωστή τιμή
ειναι οντως νωρις ακομα, αλλα μια ενδειξη υπαρχει.
Το Carrefour απο 1,52 το Σαββατο πουλαει σημερα 1,47 και ενα Shell που το ειχε 1,578 το πηγε στο 1,5€
αυτα ειδα προχειρα γιατι ειναι στο δρομο μου
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ε κάτσε κι εσύ πρώτη μέρα, έχουν ακόμη παλιές ποσότητες μετά από κανένα μήνα που θα ξαναπάρουν θα δεις την σωστή τιμή
Το πετρέλαιο θέρμανσης όμως δεν το πουλάει κανένας με την (περσινή) τιμή που το είχε αγοράσει.
Μόνο προς τα πάνω οι τιμές.
-
Μην περιμενετε καμμια μονιμη μειωση στις τιμες του πετρελαιου κινησης. Οτι γινει θα ειναι προσωρινο κα μετα στις παλιες και ψηλοτερα γιατι, σαν συνηθη δικαιολογια, θα πρεπει να βγαλουν και τη χασουρα απο το πετρελαιο θερμανσης.
Μετα εχουν και το θρασος να μιλανε για παταξη του λαθρεμποριου. Τωρα να δεις λαθρεμποριο και μαλιστα με ανεβασμενες τιμες!! -
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
:offtopicviii:όλα συνδυάζονται admin.
βλεπω στη Θεσσαλονικη τα φτηνα πρατηρια εφτασαν το πετρελαιο κινησης στο 1,40€ (ισως και χαμηλότερα)
το αεριο παιζει στα 0,895 στον κυριο ογκο των πρατηριων.
Η τιμη αυτη ειναι απαραδεκτα υψηλη οταν στη Λαρισα πχ τα περισσοτερα πρατηρια κυμαινονται μεταξυ 0,81 και 0,83€.ειμαι σιγουρος οτι τα πρατηρια εχουν φτιαξει ενα καρτελ αφου μεχρι πριν μερικους μηνες η Θεσσαλονικη ηταν σαφως φτηνότερη.
Αν το πετρελαιο παραμεινει σε χαμηλες τιμες θα αρχισει να συμφερει οικονομικα εναντι του υγραερίου και οι πρατηριουχοι θα αναγκαστουν να κατεβασουν την τιμη του 8-10 λεπτα για να ξαναγινουν ανταγωνιστικοι.
Ενα προσωπικο παραδειγμα:
Το Σουμπαρου καταναλωνει 7 λιτρα πετρελαιου για καθε 100 χιλιομετρα δηλαδη περιπου 9,8 λεπτα/ χιλιομετρο.
με το 'μικρο' θελω τουλαχιστον 8 λιτρα αερίου και 0,85 λιτρα βενζινης για καθε 100 χιλιομετρα, δηλαδη περιπου 8,73 λεπτα/ χιλιομετρο.Αν στη θεση του διλιτρου, μονιμα τετρακινητου Σουμπαρου ηταν ενα μικρομεσαιο πετρελαιοκινητο...
Λιγο πολυπλοκος ο συλλογισμός μου, αλλα πιστευω οτι εχει μια λογικη βαση (με δεδομενο οτι πωλειται υπερτιμημενο το αεριο λόγω ελλειψης φτηνων εναλλακτικών)
-
+1000
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
βλεπω στη Θεσσαλονικη τα φτηνα πρατηρια εφτασαν το πετρελαιο κινησης στο 1,40€ (ισως και χαμηλότερα)
το αεριο παιζει στα 0,895 στον κυριο ογκο των πρατηριων.
Η τιμη αυτη ειναι απαραδεκτα υψηλη οταν στη Λαρισα πχ τα περισσοτερα πρατηρια κυμαινονται μεταξυ 0,81 και 0,83€.
ειμαι σιγουρος οτι τα πρατηρια εχουν φτιαξει ενα καρτελ αφου μεχρι πριν μερικους μηνες η Θεσσαλονικη ηταν σαφως φτηνότερη.Δεν χρειάζεται συζήτηση ότι υπάρχει καρτέλ στην Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί στους γύρω νομούς να πουλούν πιο φθηνά από ότι πουλάνε βενζινάδικα στην θεσσαλονίκη, και με μεγάλη διαφορά όχι 1 ή 2 λεπτά. Επειδή με βολεύει λόγω δουλείας έχω σταματήσει να βάζω στην θεσσαλονίκη και βάζω από βενζινάδικα που είναι λίγο πιο μακριά. Παράδειγμα τα βενζινάδικα στα μουδανιά χαλκιδικής, πέρσι το καλοκαίρι ήταν ακριβότερα από την θεσσαλονίκη λόγω τουριστικής περιόδου και στυγνής εκμετάλλευσης των τουριστών, φέτος όμως το καλοκαίρι η τιμή δεν έφτασε καν την τιμή της θεσσαλονίκης, φανταστείτε πόσο παραπάνω είναι η τιμή λόγω καρτέλ στην θεσσαλονίκη. Η θεσσαλονίκη έχει ίδια τιμή ίσως και υψηλότερη από τους ΣΕΟ στην εθνική οδό, που πάντα ήταν γνωστοί για την αυξημένη τιμή που έχουν.
-
Μα και φυσικα υπαρχουν καρτελ. Ποιος εμποδιζει την υπαρξη τους??
Εδω με το νομο περι εξισωσης των φορολογιων πετρελαιου κινησης-θερμανσης προωθουν το λαθρεμποριο και θα γυρισουν απο την αλλη να ελεγξουν τα καρτελ??? -
+1 περί καρτέλ υγραερίου στη Θεσσαλονίκη. Επιλέγω κι εγώ πρατήρια προς Χαλκιδική.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
+1 περί καρτέλ υγραερίου στη Θεσσαλονίκη. Επιλέγω κι εγώ πρατήρια προς Χαλκιδική.Τοτε οι παλιοι και μεγαλοι προμηθευτες υγρσεριου - εγκαταστατες στη Θεσσαλονικη αντι να βγαζουν αστειες ανακοινωσεις να σταματησουν να κοροιδευουν τον κοσμο πρωτα αυτοι...........
-
Ε, σου λενε αυξησεις κανουμε μονο εμεις στα μουλωχτα και χωρις λογο, αμα αφησουμε και αλλον να κανει για παρτη του χαλαει η πιατσα, οι επενδυσεις μας κλπ κλπ γιατι τοτε η θα πρεπει να κοψουν τις δικες τους αυξησεις (δεν πυροβολεις το ποδι σου) η θα πρεπει να ανεβει η τιμη πολυ ψηλα, κατι που σημαινει οτι θα φρεναρει η υγραεριοκινηση με αμεση αρνητικη επιδραση σε αυτους.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Εγω το εχω δει στην οθονη του φορητου υπολογιστη και εμφανιζεται σαν γραμμικο γραφικο, δηλ φαινεται σαν γραμμη παροχης/ροης/πιεσης, δεν ξερω ακριβως, απλα ρωτησα γιατι δεν χρειαζεται αλλαγη το φιλτρο και μου εδειξε και καταλαβα οτι αν υπηρχε προβλημα η γραμμη αυτη δεν θα ηταν ετσι (ισια δηλαδη). Το δικο μου ειναι brc, αλλα πιστευω οτι ετσι θα φαινεται και σε αλλα συστηματα.
Η ενδειξη παροχης η οπως θες πεστο(ροης/πιεσης κλπ) ειναι αναγκαια για την εγκατασταση, τη ρυθμιση αλλα και την διαγνωση δυσλειτουργιων, δεν πιστευω οτι κατι αναλογο δεν υπαρχει και σε αλλες εταιριες.Παντελή είσαι σίγουρος οτι αυτό που βλέπεις είναι αυτό που αναφέρεις?
-
Δεν ασχοληθηκα σχεδον καθολου με το να ρωτησω λεπτομερειες. Αυτο που καταλαβα, και το οποιο μεχρι τωρα δεν εχει διαψευσθει, ειναι οτι η ροη/παροχη, οπως θελεις πεστο, δεν ειχε κανενα προβλημα οποτε δεν χρειαζοτανε αλλαγη φιλτρου.
Οπως καταλαβαινεις δεν ειχε κανενα συμφερον να το λεει και να το κανει αυτο. Ισα-ισα που για να ειχε ησυχο το κεφαλι του θα μπορουσε να το αλλαξει και να στο χρεωσει, αφου ετσι γινεται σε ολα. Δεν ξερω τι γινεται με αλλους αλλα τυχαινει το παιδι που εχει κανει την εγκατασταση σε μενα να ενδιαφερεται πραγματικα και να μην σε βαζει να κανεις ασκοπα εξοδα.
Μεχρι τωρα απο την εγκατασταση, πριν σχεδον δυο χρονια, δεν μου εχει παρει ουτε ενα ευρω για οτιδηποτε ελεγχους, ειτε προγραμματισμενους, ειτε αλλους που επρεπε να γινουν γιατι οταν εκανα το μεγαλο σερβις στο αυτοκινητο μου πριν ενα χρονο περιπου, παρελαβα το αυτοκινητο απο το εξουσιοδοτημενο συνεργειο ενα ματσο χαλια και ταλαιπωρηθηκα μεχρι να το επαναφερω.
Παντως αν θελεις ακριβως απαντηση για το συγκεκριμενο να σου πω με pm το τηλεφωνο να παρεις το παιδι και να σου εξηγησει η να δεις σε καποιον εξοθσιοδοτημενο που βαζει brc (οχι καποιον που βαζει και brc)και που διαθετει και τα καταλληλα οργανα.
Υγραεριοκίνηση!