-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ο πατερας σκεφτεται σοβαρα να βαλει υγραεριο στο mazda6 (μοντελο 2009, δίλιτρο).Παρακαλω αν οι γνωστες ξερουν κατι για τον συγκεκριμενο κινητηρα και γενικα αν υπαρχουν προτασεις να τις ακουσω
Δες εδω έχει εργοστασιακό κιτ η prins
http://www.prinsautogas.com/en/markets/cars/cars.htmlMazda 6 1800cc 2008
General information
System kind Dedicated system
Engineset number 353/3000000
LPG system type VSI-LPG
Emission code G3
Engine specification
Valves 16
Engine code MZR L8
Transmission mt
Turbo no
Downloads
General manual
Dedicated manual
ValveCare manual
Parameters
Remarks
10th position chassisnumber = 8. Prins recommends you take preventive measures to avoid excessive wear on the cylinder head and/or valves. -
Αυτο το ειδα, αλλα ειναι για το 1.8.
Εκει που λεει για προληπτικα μετρα, τι παιζει? λαδιερα? -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πάντως το δικό μου iQ με κλιματισμό πέφτει δύσκολα κάτω από 6,5 λίτρα.....
Είναι 1000αρι αυτόματο?. Και με τι ταχύτητα καίει τόσο?.
Το κατά 5 μήνες παλαιότερο (και τα δυο καινούργια) Jimny VVTI 1328cc θεωρητικά διότι έχει σε αυτό μακρύ στρόφαλο κοντές μπιέλες( με ότι συνεπάγετε αυτό!!!) , και με μέτρια αεροδυναμική σχεδίαση, στην ίδια διαδρομή χωρίς κλιματιστικό, όλο τον χειμώνα, 6,8 περιπου/100 με 120 περίπου χιλιόμετρα στο καντράν.
Α.Αντωνη,
το Jimny του αδερφου μου που ειχε ενα του 2006, αψογο κατα τα τα αλλα, οσο γινεται δηλαδη για ενα κοντο 4χ4 με βασικες ανεσεις και περιορισμενους χωρους (για εκτος δρομου ειναι ο προορισμος του) που μενει και στη Ροδο και δεν εχει και φαναρια, σταματα ξεκινα, δεν του ειχει πεσει κατω απο 9 λιτρα. Τελικα το πουλησε σε εναν κυνηγο φιλο του και εκει το αυτοκινητακι βρηκε την καταλληλη χρηση. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Το κατά 5 μήνες παλαιότερο (και τα δυο καινούργια) Jimny VVTI 1328cc θεωρητικά διότι έχει σε αυτό μακρύ στρόφαλο κοντές μπιέλες( με ότι συνεπάγετε αυτό!!!) , και με μέτρια αεροδυναμική σχεδίαση, στην ίδια διαδρομή χωρίς κλιματιστικό, όλο τον χειμώνα, 6,8 περιπου/100 με 120 περίπου χιλιόμετρα στο καντράν.
Α.Αντωνη,
το Jimny του αδερφου μου που ειχε ενα του 2006, αψογο κατα τα τα αλλα, οσο γινεται δηλαδη για ενα κοντο 4χ4 με βασικες ανεσεις και περιορισμενους χωρους (για εκτος δρομου ειναι ο προορισμος του) που μενει και στη Ροδο και δεν εχει και φαναρια, σταματα ξεκινα, δεν του ειχει πεσει κατω απο 9 λιτρα. Τελικα το πουλησε σε εναν κυνηγο φιλο του και εκει το αυτοκινητακι βρηκε την καταλληλη χρηση.
Παντελή μου, στο νησί και λίγα έκαιγε!. Και δεν νομίζω ότι του 10 που έχω, και έχει άλλη μηχανή θα έκαιγε λιγότερο!. Πάντως πίστεψε με, για κυνήγι είναι ότι καλύτερο. Στον σύλλογο δεν το συζητάμε καθόλου…..
Μα για να μιλήσουμε και για θέματα της ενότητας: πως σου φαίνετε που όταν κάνουν ερώτηση, και στην συνέχεια τους ρωτάς για να δόσεις συγκεκριμένη απάντηση, και δεν παίρνεις συγκεκριμένη απάντηση?.
Α. -
Απλα δεν το συνεχιζεις.
Οποιος θελει απαντησεις πρεπει και να ξερει να απαντα οταν τον ρωτανε. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Το αναφέρω στην υπογραφή μου.....μέση κατανάλωση με κλιματισμό γύρω στα 6,8 τα μισά εντός πόλης και τα υπόλοιπα εκτός με ταχύτητες μέχρι 120 χλμ.
-
Τα εντός πόλης σίγουρα βαρύνουν το θέμα. Άρα λογική κατανάλωση.
Α. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτο το ειδα, αλλα ειναι για το 1.8.
Εκει που λεει για προληπτικα μετρα, τι παιζει? λαδιερα?Λαδιερα αλλα κατα προτίμηση valve care με ψεκασμό άνα κυλινδρο !! , τον ότι δεν έχει dedicated για το Mazda 6 δεν σημαινει ότι δεν γίνετε μια χαρα παίζει !!
-
σε lovato συτημα με ζεστο τον κινητηρα εχω προσεξει οτι για να κανει αλλαγη σε υγραεριο θελει 60δευτερολεπτα,πχ σταματαω στο βενζιναδικο σβηνω βαζω μπρος θελει 1λεπτο για να γυρισει σε υγραεριο με ζεστο τον κινητηρα
ειδα το προγραμμα της lovato και εχει ως επιλογες:
'ξεκινημα σε αεριο με τον κινητηρα ζεστο'-να το κλικαρω σαν επιλογη;
'χρονος καθυστερησης για εναλλαγη σε αεριο' (15-250)-αν μπει στα 15 δευτερολεπτα δεν υπαρχει προβλημα ετσι;
'θερμοκρασια ρυθμιστη για εναλλαγη σε αεριο' (20-90) το εχει ρυθμισει στα 20,το σωστο δεν ειναι μεταξυ 35-45;
το αυτοκινητο ειναι του αδερφου μου ενα polo 1.4 16v 75 αλογα -
Έβαλα και εγώ lovatto πρόσφατα. Όταν είναι ζεστός ο κινητήρας, πχ σε βενζινάδικο, γυρνάει πολύ γρήγορα. 10 με 15 δευτ. δεν το έχω μετρήσει. Δεν κατάλαβα αυτο που λες να κλικάρω σαν επιλογή. Ο εγκαταστάτης δεν πρέπει να το κάνει αυτό μπαίνοντας στον εγκέφαλο?
-
καταλαβα στο δικο σου εχει ρυθμιση να κανει την εναλλαγη σε αεριο σε 15sec στο δικο μου σε 60sec
υπαρχει μια επιλογη 'ξεκινημα σε αεριο με τον κινητηρα ζεστο' θα παιρνει μπρος-ειναι σωστο να παιρνει μπρος κατευθειαν με αεριο οταν ο κινητηρας ειναι ζεστος;
ποια ειναι η σωστη-ιδανικη θερμοκρασια που πρεπει να γινει η αλλαγη σε υγραεριο; υπαρχει αλλη ρυθμιση για χειμωνα αλλη για καλοκαιρι; -
Γυρνώντας απο τις διακοπες μου, το αυτοκινητο παρουσιασε το ιδιο προβλημα που ειχε και περυσι στην ιδια περιπτωση.
Ενω η μιζα γυριζε κανονικα, δεν επαιρνε μπρος.
Πρεπει να ειναι θεμα της βενζινης γιατι η εκκινηση γινεται με βενζινη.
Οταν το αυτοκινητο μενει ακινητο για 10-15 μερες με καποιο τροπο αδειαζει το καυσιμο ακια με το ξεκινημα η αντλια δεν προλαβαινει να το συμπληρωσει.
Θα παω στην αντιπροσωπια να το δω.Για την ιστορια, φετος εβαλα μπροστα με το αεριο.
Πατουσα συνεχως το μπουτον του αεριου και πηρε ετσι.μαλλον θα επαιρνε και με τη βενζινη, αλλα λιγο αργοτερα
-
ερωτηση..αν τοποθετησω το συστημα σε καποιον τεχνικο και μετα απο καιρο εχω καποιο προβλημα και χρειαζομαι καποια ρυθμιση μπορω να παω και σε καποιον αλλο ειδικο?ή οι τεχνικοι δεν βαζουν χερι σε δουλειες αλλων?
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
καταλαβα στο δικο σου εχει ρυθμιση να κανει την εναλλαγη σε αεριο σε 15sec στο δικο μου σε 60sec
υπαρχει μια επιλογη 'ξεκινημα σε αεριο με τον κινητηρα ζεστο' θα παιρνει μπρος-ειναι σωστο να παιρνει μπρος κατευθειαν με αεριο οταν ο κινητηρας ειναι ζεστος;
ποια ειναι η σωστη-ιδανικη θερμοκρασια που πρεπει να γινει η αλλαγη σε υγραεριο; υπαρχει αλλη ρυθμιση για χειμωνα αλλη για καλοκαιρι;Όταν είναι ζεστό το μοτέρ,πρέπει να παίρνει με αέριο.
Η ενναλαγή απο βενζίνη σε αέριο(ανάλογα κλιματολογικών συνθηκών),πρέπει να γίνεται απο 35-45 βαθμούς θερμοκρασία νερού.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
σε lovato συτημα με ζεστο τον κινητηρα εχω προσεξει οτι για να κανει αλλαγη σε υγραεριο θελει 60δευτερολεπτα,πχ σταματαω στο βενζιναδικο σβηνω βαζω μπρος θελει 1λεπτο για να γυρισει σε υγραεριο με ζεστο τον κινητηρα
'χρονος καθυστερησης για εναλλαγη σε αεριο' (15-250)-αν μπει στα 15 δευτερολεπτα δεν υπαρχει προβλημα ετσι;
'θερμοκρασια ρυθμιστη για εναλλαγη σε αεριο' (20-90) το εχει ρυθμισει στα 20,το σωστο δεν ειναι μεταξυ 35-45;
το αυτοκινητο ειναι του αδερφου μου ενα polo 1.4 16v 75 αλογα'ξεκίνημα σε αέριο με τον κινητήρα ζεστό'-να το κλικάρω σαν επιλογή;
Εάν μπορείς να το κάνης κάνε το , δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον το αυτοκίνητο δουλεύει τέλεια σε όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που σου έκανε ο τεχνικός σου , θα έχεις μεγαλύτερη οικονομία στην βενζίνα. Για τα υπόλοιπα τα βρίσκω εντάξει.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
ποια ειναι η σωστη-ιδανικη θερμοκρασια που πρεπει να γινει η αλλαγη σε υγραεριο; υπαρχει αλλη ρυθμιση για χειμωνα αλλη για καλοκαιρι;Όταν είναι ζεστό το μοτέρ,πρέπει να παίρνει με αέριο.
Η ενναλαγή απο βενζίνη σε αέριο(ανάλογα κλιματολογικών συνθηκών),πρέπει να γίνεται απο 35-45 βαθμούς θερμοκρασία νερού.
δηλαδη στους 35βαθμους το καλοκαιρι και στους 45βαθμους το χειμωνα
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
το αυτοκινητο ειναι του αδερφου μου ενα polo 1.4 16v 75 αλογα'ξεκίνημα σε αέριο με τον κινητήρα ζεστό'-να το κλικάρω σαν επιλογή;
Εάν μπορείς να το κάνης κάνε το , δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον το αυτοκίνητο δουλεύει τέλεια σε όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που σου έκανε ο τεχνικός σου , θα έχεις μεγαλύτερη οικονομία στην βενζίνα. Για τα υπόλοιπα τα βρίσκω εντάξει.
ναι αυριο θα το κανω,απλως θελω να επιβεβαιωσω και απο εσας που τα δουλευεται ηδη αν θα ειναι λειτουργικο για να εχω καποια επιχειρηματα να θεσω στον εγκαταστατη μου αν αρχισει τα 'μα μου' και δεν θελει να το ρυθμισει
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
δηλαδη στους 35βαθμους το καλοκαιρι και στους 45βαθμους το χειμωνα
Σωστά.
-
Kάνοντας μια έρευνα αγοράς τις τελευταίες μέρες για υγραέριο στο mazda6, βρήκα ότι ο κολοκυθάς στην Πάτρα (έχει την αντιπροσωπία της mazda) κάνει εγκαταστάσεις υγραερίου.
Τηλεφώνησα, αλλά ο τεχνικός που είναι υπεύθυνος είναι σε άδεια και μίλησα λίγο με τον πωλητή. Μου είπε ότι εγκαθιστούν το lovato με 2 χρόνια εγγύηση. Εχουν δουλέψει πολύ με 6άρι, έχουν γύρω στα 15 ταξί στο νομό τα οποία έχουν γράψει αρκετά χλμ. Δεν έχουν βάλει σε δίλιτρο, αλλά μου είπε ότι η μόνη διαφορά απ το 1.8 είναι ένας προθερμαντήρας.Το κόστος είναι ~1.100€.
Από δευτέρα που θα μιλήσω με τον τεχνικό θα επανέλθω με νεώτερα.
-
Σε Lovato κυκλοφορούν και πολλά φτηνά κιτ. Ποιος o λόγος της μετατροπής; Αφού χιλιόμετρα πολλά δεν κάνει το 6αρι σας;
Το βάρεσα με το Defy μου
Υγραεριοκίνηση!